نوشتجات و اشعار عمان سامانی در کتاب گنجینةالاسرار کاملا مبتنی بر مبانی عرفان نظری است؛ او در دیباچه کتاب و نیز توضیحاتی که هنگام شروع هر بخش از اشعارش نوشته است، با مبانی عرفانی قلم زده و از اصطلاحاتی عرفانی مانند تجلّی اول، تجلّی ثانی، حدیث کنز مخفی و... استفاده میکند.
❖ بخشی از دیباچۀ کتاب «گنجینةالاسرار»، نوشته عمّان سامانی:
«همه راهِ اوست میپویند؛
و وصلِ اوست میجویند؛
و حمدِ اوست میگویند؛
وَ إن مِن شَیء الّا یُسَبِّحُ بِحَمدِه.
هر برگی از دفتر معرفتش آیتی است و هر گیاهی در بیدای وحدتش فراشته رایتی؛ با اینهمه عالَمی متفکّرانند و جهانی به دیدۀ حیرت نگران، چه هرچه جهد بیش نمایند و پیشتر گرایند، منزل مقصود دورتر شود و دیدۀ معرفت بینورتر؛
دردا که ما ز مقصد خود دورتر شدیم
نزدیکتر هر آنچه نهادیم گام را...»
خرید کتاب
@Arefane | عارفانه
❖ جناب عمّان سامانی در مقدمه کتاب گنجینةالاسرار، اشعار خود را حاصل ریاضات و مشاهدات سلوکی خود برمیشمارد:
«...مدّتی بود در طریق سلوکم گاهی از راه مجاهدات، مشاهداتی و از روی ریاضات، استفاضاتی در مراتب توحید و رسومات تفرید و تجرید و قانون صاحبان راز و مقامات عاشقان جانباز دست میداد و پارهای از آنها را منظوماً محفوظ خاطر و مُسَوّدۀ اوراق نموده...».
خرید کتاب
@Arefane | عارفانه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❖ کتاب نفیس «گنجینةالاسرار» اثر جناب عمّان سامانی، مثنوی عرفانی و حماسی در روایت حادثه عاشورا است. نوشتجات و اشعار عمان سامانی در این کتاب، کاملا مبتنی بر مبانی عرفانی است؛ وی در مقدمه کتاب، اشعار خود را حاصل ریاضات و مشاهدات سلوکی خود برمیشمارد.
سالک مجذوب شیخ جعفر مجتهدی درباره گنجینة الاسرار و عمان سامانی فرمودهاند: «عمّان سامانی در میان مرثیه سرایان حسینی، مقام و منزلت ویژهای دارد.»
یکی از بهترین چاپهای این کتاب، توسط استاد بزرگ، شیخ حبیب الله فضائلی تحقیق شده و با خط زیبای ایشان، قلمی شده و با حاشیه گل، توسط پژوهشکده ادیب فقه جواهری منتشر شده است.
همچنین قصیدههای عمّان سامانی نیز به این کتاب ضمیمه شده است، و در انتهای کتاب، لغتنامهای جهت توضیح برخی از کلمات مشکل اشعار توسط انتشارات اضافه شده است.
کلیک کنید: شخصیتشناسی عمان سامانی
✓ نمونه مطالب کتاب:
مطلب اول | دوم | سوم | چهارم | پنجم | ششم | هفتم | هشتم | نهم
👈 ثبت سفارش: @rosvaa
@Arefane
❖ خطّ زیبای استاد شیخ حبیب الله فضائلی و کلام ایشان در توصیف کتاب گنجینةالاسرار:
«این کتاب به حق، کنز الاسرار یا چنانچه خود سراینده نامیده گنجینة الاسرار است، اسراری از ظهور عشق و جمال، اسراری از راز و نیاز عاشق و جذبههای معشوق، اسراری از سیر و سلوک و حالات وجد و شوق، اسراری از سوز و گداز و هجران و وصل و ذوق...».
خرید کتاب
@Arefane | عارفانه
❖ آخر این دین کِی یک بوده است؟ همواره دو و سه بوده است و جنگ و قتال قائم میان ایشان. شما دین را یک چون خواهید کردن؟ یک آنجا شود در قیامت. اما اینجا که دنیاست ممکن نیست، زیرا اینجا هر یکی را مُرادی است و هوایی است مختلف. یکی اینجا ممکن نگردد؛ مگر در قیامت که همه یک شوند و به یکجا نظر کنند و یکگوش و یکزبان شوند.
- فیه ما فیه، مولوی
@Arefane | عارفانه
❖ اولین شعری که جناب عمّان سامانی در کتاب «گنجینة الاسرار» آورده از زیباترین و مشهورترین اشعار ایشان است که خط استاد حبیب الله فضائلی به این زیبایی افزوده است:
کیست این پنهان مرا در جان و تن
کز زبان من همی گوید سخن؟
این که گوید از لب من راز کیست؟
بنگرید این صاحب آواز کیست؟
❖ این شعر مطابق با مبانی عرفانی مانند وحدت وجود، معرفت نفس، قرب نوافل و... سروده شده است. در حدیث قرب نوافل از زبان خداوند آمده است: «آنگاه که بندهام را دوست بدارم، آنگاه گوش او میشوم که با آن میشنود و چشمش میشوم که با آن میبیند و زبانش میشوم که با آن سخن میگوید و دستش میشوم که با آن میگیرد».
خرید کتاب
@Arefane | عارفانه