💠روزمان را با آیات قرآن نورانی کنیم.
✨إنَّ اللَّهَ لَا يَغْفِرُ أَن يُشْرَكَ بِهِ وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذَٰلِكَ لِمَن يَشَاءُ وَمَن يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا بَعِيدًا
☘️🌺☘️🌸
💫ﻣﺴﻠﻤﺎً ﺧﺪﺍ ﺍﻳﻦ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺷﺮﻙ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺷﻮﺩ ﻧﻤﻰ ﺁﻣﺮﺯﺩ ، ﻭ ﻓﺮﻭﺗﺮ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﻫﺮ ﻛﻪ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ﻣﻰ ﺁﻣﺮﺯﺩ . ﻭ ﻫﺮ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﺷﺮﻙ ﻭﺭﺯﺩ ، ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺑﻪ ﮔﻤﺮﺍﻫﻲ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺩﻭﺭﻱ ﺩﭼﺎﺭ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ .(۱۱۶)
📗سوره نساءآیه 116
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🍀🌺🍀🌸🍀🌼🍀🌺🍀🌸🍀
🌸🍀🌼
🍀🌺
🌸
#ادامه_خطبه_سوم
❇️ خطبه شقشقیه "خلافت ابوبکر
💠بعضى از شارحان تعبير به «سيل» در جمله بالا را اشاره به علم و دانش بيکران على(عليه السلام)دانسته اند که پيامبر اسلام(صلى الله عليه وآله) در حديث معروف: «اَنَا مَدينَةُ الْعِلْمِ وَ عَلِىّ بابُها»(6) به آن اشاره فرموده است و نيز در تفسير آيه: «قُلْ اَرَاَيْتُمْ اِنْ اَصْبَحَ ماؤُکُمْ غَوْراً فَمَنْ يَأتيکُمْ بِماء مَعين; بگو به من خبر دهيد اگر آبهاى شما در زمين فرو رود چه کسى مى تواند آب جارى در دسترس شما قرار دهد»،(7) از امام «على بن موسى الرّضا»(عليه السلام) مى خوانيم که: «ماء مَعين» را به علم امام تفسير فرمودند.(8)
در اين جا چند سؤال کوتاه پيش مى آيد:
نخست اين که ممکن است گفته شود: چرا على(عليه السلام) در اين جا از خويشتن تعريف کرده، در حالى که تعريف از خويش نکوهيده است (تَزْکِيَةُ الْمَرءِ لِنَفْسِهِ قَبيح).
ولى بايد توجّه داشت که ميان خودستايى و معرّفى کردن، فرق بسيار است. گاه مردم از شخصيّت کسى بى خبرند و بر اثر ناآگاهى نمى توانند استفاده کافى از او کنند; در اين جا معرّفى کردن چه از سوى خود و چه از سوى ديگران نه تنها عيب نيست بلکه عين صواب و طريق نجات است و همانند معرّفى هايى است که يک طبيب در بالاى نسخه خود در مورد تخصّص هاى طبّيش مى کند که تنها، فايده راهنمايى مردم براى حلّ مشکلاتشان دارد نه جنبه خودستايى.
#ادامه_دارد. #قسمت_چهارم
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
27.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠نماهنگ پروانه شدن به مناسبت ولادت امام رضا(ع)
🎙سید هادی گرسویی
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🍀🌺🍀🌼🍀🌸🍀🌺🍀🌼🍀
🌸🍀🌺
🍀🌼
🌸
#فضائل_امیرالمؤمنین_علیهالسلام
💠سوال
کدامیک از فضایل امام علی(ع) در میان ملل جهان مشهور و معروف است؟
❇️پاسخ
💫حضرت علی علیه السلام یک انسان کامل است و مجموعه ای از صفات انسانی را در حد اعلی در وجود خود جمع نموده است. فضیلت هایی هم چون شجاعت، عدالت، عبادت، دیانت و... در وجود او موج می زد ولی هر گروهی با توجه به فکر و اندیشه خود تنها یک بْعد از وجود آن حضرت را شناخته اند و بر آن تکیه کرده اند. برای گروهی تربیت آن حضرت در دامان پیامبر اکرم (ص) بالاترین فضیلت است و در نظر گروهی دیگر زهد و بی اعتنایی آن حضرت بالاترین کمال است و به عقیده دسته ای دیگر، مبارزه با نفس و خود را ندیدن و خدا را دیدن و تنها برای رضای او گام برداشتن بالاترین ویژگی با ارزش آن حضرت است و عده ای عدالت مولای متقیان آنان را تحت تاثیر قرار داده است.
به نظر می رسد آنچه درباره حضرت علی علیه السلام باید گفت این است که آن حضرت جامع تمام این صفات زیبای انسانی در حد اعلای آن است و در عین توجه به یکی، از دیگری غافل نمانده است. همان علی که شبها از خوف خدا اشک می ریزد و از هوش می رود، در میدان جنگ در مقابل ظالمان کمترین سستی از خود نشان نمی دهد. و همان علی که به لقمه نانِ جویی اکتفا می کند، لحظه ای از فعالیتهای اقتصادی دست نمی کشد و... .
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ای حبیب ما ای طبیب ما....نور تو می تابد در آسمان دلم ...حبیب ما ای حبیب ما...دخیل آن حرمت بنده ی آن کرمت....
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
#امام_رضا_علیه_السلام
#دهه_کرامت_میلاد_امام_هشتم_مبارک🌹🌹🌹
#غزل
درحریم نور جای مشعل و فانوس نیست🌺
هیچ کس از لطف تو در این حرم مأیوس نیست🌸
شکر حق با شیر مادر مهرتان در دل نشست🌼
واقعا بیچاره هرکس با شما مأنوس نیست🌺
کربلا و کاظمین و سامرا، حتی نجف🌸
هیچ جا بهرِ من درمانده همچون طوس نیست🌼
دُرّ و مرجانی که از احسان به مردم میدهی🌺
دَر صدف هایِ کفِ اعماق اقیانوس نیست🌸
هرکس از، سوی تو آمد بویِ جنت می دهد🌼
بوی جنت هیچ جا چون در حرم محسوس نیست🌺
این کبوتر که به دور گنبدت در گردش است🌸
هم طراز هر پرش صدها پرِ طاووس نیست🌼
دانه دانه ذکرِ تسبیحم فقط شد "یا رضا"🌺
شأن ذکرت کمتر از "یا نور و یا قدوس" نیست🌸
زائرانت پشتِ هم مرکب به مرکب آمدند🌼
اینهمه زائر ولی روزیِ من... افسوس!... نیست🌺
نه عبا میخواهم و نه تیغه ی سلمانیت🌸
حاجتم این روزها چیزی بجز پابوس نیست🌼
#محمد_جواد_شیرازی
#صلوات
☘️🌺☘️🌸☘️🌼☘️
💠حضرت آیتالله خامنهای:
🔸سعی کنید درحرم امام رضا ولو دو دقیقه، ولو پنج دقیقه، دل را فارغ کنید از بقیّهی شاغلها و متّصل کنید
به معنویّتی که در آنجا حضور دارد و حرفتان را بزنید. به زبان خودتان هم با امام رضا حرف بزنید. اشکال ندارد. گفت:
گـوش کـن با لبِ خـاموش سخـــن میگویـم
پاسخم گو به نگاهی که زبان من و توست۱۳۸۲/۱/۶
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌴شرح و تفسیر حکمت88 نهج البلاغه ❇️و حَكَى عَنْهُ أَبُو جَعْفَرٍ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيٍّ الْبَاقِرُ (علیه السلام) أَنَّهُ (علیه السلام) قَالَ: كَانَ فِي الْأَرْضِ أَمَانَانِ مِنْ عَذَابِ اللَّهِ وَ قَدْ رُفِعَ أَحَدُهُمَا، فَدُونَكُمُ الْآخَرَ، فَتَمَسَّكُوا بِهِ؛ أَمَّا الْأَمَانُ الَّذِي رُفِعَ فَهُوَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه وآله)، وَ أَمَّا الْأَمَانُ الْبَاقِي فَالاسْتِغْفَارُ؛ قَالَ اللَّهُ تَعَالَى "وَ ما كانَ اللَّهُ لِيُعَذِّبَهُمْ وَ أَنْتَ فِيهِمْ وَ ما كانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَ هُمْ يَسْتَغْفِرُونَ".
💠[قال الرضي رحمه الله تعالى و هذا من محاسن الاستخراج و لطائف الاستنباط].
✨ ابو جعفر، امام محمد باقر (ع) از آن حضرت حكايت كند كه فرمود:
بر روى زمين مردم را از عذاب خدا، دو چيز مايه امان بود: يكى از آن دو برداشته شد و ديگرى برجاست آنرا بگيريد و بدان تمسك جوييد. آن امان كه برداشته شد رسول الله (صلى الله عليه و آله) بود. و آن امان كه برجاى ماند، استغفار است. خداى تعالى فرمايد: «تا آن گاه كه تو در ميانشان هستى، خدا عذابشان نكند و تا آن گاه كه از خدا آمرزش مى طلبند خدا عذابشان نخواهد كرد».
سيد رضى گويد: امام (ع) اين معنى را چه نيكو بيرون كشيده اند و استنباط كرده اند.
دو امان از عذاب الهى:
مرحوم سیّد رضى این گفتار حکیمانه امیر مؤمنان على(علیه السلام) را به توسط فرزندزاده گرامى اش امام باقر(علیه السلام) نقل کرده مى گوید: ابو جعفر محمد بن على الباقر(علیهما السلام) از آن حضرت چنین نقل کرده است که فرمود: «در زمین دو امان و وسیله نجات از عذاب الهى بود که یکى از آنها برداشته شد دومى را دریابید و به آن چنگ زنید»; (وَحَکَى عَنْهُ أَبُو جَعْفَر مُحَمَّدُ بْنُ عَلِیّ الْبَاقِرُ(علیهما السلام) أَنَّهُ قَالَ کَانَ فِی الاَْرْضِ أَمَانَانِ مِنْ عَذَابِ اللَّهِ، وَقَدْ رُفِعَ أَحَدُهُمَا، فَدُونَکُمُ الاْخَرَ فَتَمَسَّکُوا بِهِ).
آنگاه امام(علیه السلام) به شرح این دو بر اساس استنباطى که از یکى از آیات قرآن مجید کرده مى پردازد و مى فرماید: «اما امانى که برداشته شد وجود رسول الله(صلى الله علیه وآله) بود (که خداوند به برکت وجود او هرگز عذابى بر این امت نازل نکرد; ولى او از میان ما رفت) و امانى که باقى مانده استغفار است، همان گونه که خداوند متعال مى فرماید: «تا تو در میان آنها هستى خداوند آنها را عذاب نمى کند و تا آنان نیز از گناهان خود استغفار مى کنند خداوند عذابشان نخواهد کرد»; (أَمَّا الاَْمَانُ الَّذِی رُفِعَ فَهُوَ رَسُولُ اللَّهِ(صلى الله علیه وآله)، وَأَمَّا الاَْمَانُ الْبَاقِی فَالاِْسْتِغْفَارُ قَالَ اللَّهُ تَعَالَى: وَما کانَ اللّهُ لِیُعَذِّبَهُمْ وَأَنْتَ فِیهِمْ وَما کانَ اللّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَهُمْ یَسْتَغْفِرُونَ).
به گفته مرحوم سیّد رضى «این استنباط امام یک نمونه از بهترین استفاده ها و لطیف ترین استنباط ها از آیات قرآن کریم است»; (قالَ الرَّضىُ: وَهذا مِنْ مَحاسِنِ الاْسْتِخْراجِ وَلَطائِفِ الاْسْتِنْباطِ).
هنگامى که به عقل و خرد خویش رجوع کنیم نیز آنچه را که در این آیه مبارکه آمده و استنباطى را که امام(علیه السلام) از آن کرده درمى یابیم. پیغمبر اسلام(صلى الله علیه وآله) مطابق آیه شریفه (وَما أَرْسَلْناکَ إِلاّ رَحْمَةً لِلْعالَمینَ)(1) رحمتى براى تمام جهانیان بود چگونه ممکن است این کانون رحمت الهى در میان امت باشد و خدا آنها را عذاب کند.
از سویى دیگر، استغفار یکى از وسایل جلب رحمت خداست، زیرا خودش بندگان را دعوت به استغفار کرده و وعده غفران و آمرزش داده و فرمود: «(قُلْ یا عِبادِیَ الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللّهِ إِنَّ اللّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیمُ); اى بندگانى که راه اسراف به خود را درپیش گرفته اید و مرتکب گناهان شده اید از رحمت خداوند مأیوس نشوید، چرا که او همه گناهان (توبه کنندگان) را به یقین او آمرزنده مهربان است».(2)
بنابراین بعد از رحلت پیغمبر خدا و رفتن آن حضرت به دیار باقى مسلمانان مى توانند خود را به وسیله توبه و انابه و استغفار از عذاب الهى مصون دارند و امام(علیه السلام) با استنباطى که در بالا آمد راه را به آنها نشان داده و بر آن تأکید ورزیده است.
❇️ادامه شرح و تفسیر حکمت 88 نهج البلاغه🌟ایشان نه تنها مى توانند از عذاب الهى در امام بمانند بلکه با استغفار درهاى رحمت و نعمت و سعادت را مى توانند به روى خود بگشایند. همان گونه که در سوره «نوح» آمده است: «(اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کانَ غَفّاراً * یُرْسِلِ السَّماءَ عَلَیْکُمْ مِدْراراً * وَیُمْدِدْکُمْ بِأَمْوال وَبَنِینَ یَجْعَلْ لَکُمْ جَنّات وَیَجْعَلْ لَکُمْ أَنْهارا); من به آنها گفتم از پروردگار خویش آمرزش بطلبید او بسیار آمرزنده است تا باران هاى پربرکت آسمان را پى در پى بر شما بفرستد و شما را با اموال و فرزندان فراوان کمک کند و باغ هاى سرسبز و نهرهاى جارى در اختیارتان قرار دهد».(3)
مرحوم مغنیه در شرح نهج البلاغه خود مى گوید: ضمیر در «لِیُعَذِّبَهُمْ» به اهل مکه بر مى گردد و منظور از «استغفار» در این آیه ترک شرک و روى آوردن به اسلام است، بنابراین معناى آیه این است که «خداوند اهل مکه را مادامى که پیغمبر در میان آنهاست عذاب نمى کند و بعد از او نیز اگر ایمان به رسالت آن حضرت بیاورند مجازات نخواهد کرد».(4)
به نظر مى رسد که مرحوم مغنیه مفهوم آیه را محدود کرده است، زیرا ظاهر آیه با توجه به این که ـ در سوره «انفال» که از سوره هایى است که در مدینه نازل گردیده وجود دارد ـ همه مسلمانان را شامل مى شود نه فقط اهل مکه را همچنین استغفار نیز معناى وسیعى دارد که هم گناه شرک و هم گناهان دیگر را در بر مى گیرد و مى دانیم بسیارى از عذاب هاى اقوام پیشین به سبب گناهانى بود که غیر از شرک انجام مى دادند; مانند عذاب قوم لوط.
بنابراین، آیه مفهوم وسیعى دارد که همه مسلمانان در هر زمان را شامل مى شود و استغفار نیز هرگونه توبه از گناه است.
قابل توجه این که در آیه بعد از این آیه در سوره «انفال» مى خوانیم: «(وَ ما لَهُمْ أَلاّ یُعَذِّبَهُمُ اللّهُ وَهُمْ یَصُدُّونَ عَنِ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ وَ ما کانُوا أَوْلِیاءَهُ إِنْ أَوْلِیاؤُهُ إِلاَّ الْمُتَّقُونَ وَلکِنَّ أَکْثَرَهُمْ لا یَعْلَمُونَ); چرا خدا آنها را مجازات نکند با این که آنها (مؤمنان را از عبادت کردن در کنار) مسجدالحرام جلوگیرى مى کنند در حالى که آنها سرپرست آن نیستند; سرپرست آن فقط پرهیزگارانند; ولى بیشتر آنها نمى دانند».(5)
بعضى ـ مانند ابن ابى الحدید ـ چنین پنداشته اند که این آیه در سال حدیبیه (سال ششم) که کفار مکه پیغمبر را از زیارت خانه خدا باز داشتند نازل شده و بعداً به هنگام جمع آورى قرآن و ترتیب آن به وسیله اصحاب رسول الله(صلى الله علیه وآله) در اینجا جاى داده شده است.
در حالى که این سخن از دو جهت اشتباه است: اولاً جلوگیرى مشرکان از زیارت مسلمانان نسبت به خانه خدا تنها در سال حدیبیه نبود پیش از این نیز چنین بود و ثانیاً قرآن در زمان پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) به صورت کنونى جمع آورى شد و اصحاب بر رسول الله(صلى الله علیه وآله) خواندند(6). (7)📚تفسیر آیت الله مکارم شیرازیپی نوشت:
(1). انبیا، آیه 107.
(2). زمر، آیه 53.
(3). نوح، آیه 10-12.
(4). فى ظلال نهج البلاغه، ج 4، ص 267.
(5). انفال، آیه 34 .
(6). شرح بیشتر در این باره را در تفسیر نمونه ذیل آیات سوره حمد در جلد اول مطالعه فرمایید.
(7). سند گفتار حکیمانه: در کتاب مصادر نهج البلاغه آمده است که مرحوم طبرسى این حدیث را با تفاوت آشکارى از امام امیرالمؤمنین(علیه السلام) نقل کرده است و این نشان مى دهد که از منبع دیگرى جز نهج البلاغه گرفته و همچنین فتال نیشابورى در کتاب روضة الواعظین با مقدارى اضافه و کم نسبت به نهج البلاغه آورده است. همین گونه سبط بن جوزى در تذکرة الخواص سپس مى افزاید: فخر رازى در تفسیرش آن را از «ابن عباس» نقل کرده در حالى که معلوم است «ابن عباس» علم خود را ـ به تصریح خودش ـ از علوم امیر مؤمنان اخذ کرده است. (مصادر نهج البلاغه، ج 4، ص 85)
🍀🌺🍀🌼🍀🌸🍀🌺🍀🌼🍀
🌸🍀🌺
🍀🌼
🌸
❇️فرمایشات رهبر انقلاب در زندگی و مبارزات سیاسی امام رضا علیه السلام
💠بزرگترین هنر امام رضا علیهالسلام بعد از شهادت موسیبن جعفر علیهالسلام که در قلمرو وسیع سلطنت عباسی، اختناقی کامل حکمفرما بود، آن بود که با شیوه تقیهآمیز شگفتآوری در دوران قدرت مقتدرترین خلفای بنیعباس و در دوران استقرار و ثبات کامل آن رژیم، مبارزات عمیق امامت را ادامه داد و توانست درخت تشیع را از گزند توفانِ حادثه بهسلامت بدارد و از پراکندگی و دل سردی یارانِ پدر بزرگوارش مانع شود.
هنگامی که مأمون در سال صدونودوهشت از جنگِ قدرت با امین فراغت یافت و خلافت بیمنازع را به چنگ آورد، یکی از اولین تدابیر او حل مشکل علویان و مبارزات تشیع بود. مأمون می دید که سَطوَت و حشمت هارونی حتی با به بند کشیدن طولانی و بالاخره مسموم کردن امام هفتم در زندان هم نتوانست از شورشها و مبارزات سیاسی، نظامی، تبلیغاتی و فکری شیعیان مانع شود.در حادثه ولیعهدی، امام هشتم علیبنموسیالرضا در برابر یک تجربه تاریخی عظیم قرار گرفت و در معرض یک نبرد پنهانی سیاسی که پیروزی یا ناکامی آن میتوانست سرنوشت تشیع را رقم بزند، واقع شد.
مأمون با تدبیری قوی و فهم و درایتی بیسابقه قدم در میدانی نهاد که اگر پیروز میشد و اگر میتوانست آنچنان که برنامه ریزی کرده بود کار را به انجام برساند، یقیناً به هدفی دست مییافت که از سال چهل هجری یعنی از شهادت علیبنابیطالب هیچیک از خلفای اموی و عباسی با وجود تلاش خود نتوانسته بودند به آن دست یابند، یعنی میتوانست درخت تشیع را ریشه کن کند.
امام هشتم با تدبیری الهی بر مأمون فائق آمد و او را در میدان نبرد سیاسیای که خود بهوجود آورده بود، به طور کامل شکست داد. و نه فقط تشیع، ضعیف و ریشه کن نشد بلکه حتی سال ولایتعهدی آن حضرت، یکی از پربرکتترین سالهای تاریخ تشیع شد و نَفَس تازهای در مبارزات علویان دمیده شد.
📚کتاب انسان 250 ساله
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
💚❣️
درویش بینوای توام یاابالحسن🌺
چون کمترین گدای توام یاابالحسن🌼
من حلقه کوب درگه میخانهات شدم🌸
مست از خم ولای توام یاابالحسن🌺
ذیقعده است ماه طلوع جمال تو🌼
شادم که در ثنای توام یاابالحسن🌸
سلطان تویی و حکم تو بر جزء و کل روان🌺
خاکِ در سرای توام یاابالحسن🌼
خواندی مرا به سفره احسان خود مدام🌸
شرمندهٔ عطای توام یاابالحسن🌺
#سلام_امام_رضا_ع_جانم 😍
✨اللهّمَ صَلّ عَلے عَلے بنْ موسَے الرّضا 🌹المرتَضے الامامِ التّقے النّقے و حُجّّتڪَ عَلے مَنْ فَوقَ الارْضَ و مَن تَحتَ الثرے الصّدّیق الشَّهید صَلَوةَ ڪثیرَةً تامَةً زاڪیَةً مُتَواصِلةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَـہ ڪافْضَلِ ما صَلّیَتَ عَلے اَحَدٍ مِنْ اوْلیائِڪَ ❣️
#عاشقان_امیرالمؤمنین_علیه_السلام 🌹
ماجرای کتیبه شیخ بهایی در ساخت حرم امام رضا(ع)
🔸 #شیخ_بهایی (قدس سره) عالم بزرگ شیعی و مجتهد عصر صفوی، طراح و معمار حرم مطهر #امام_رضا(ع) است. قبل از آن که ساخت حرم به اتمام برسد، برای جناب شیخ سفر مهمی پیش میآید. شیخ سفارشهای لازم را به معماران و مسئولان ساخت حرم کرده، بسیار سفارش می کنند که کار را متوقف نکنند و ساخت حرم را پیش برده به اتمام برسانند به جز سردر دروازه اصلی حرم. چرا که شیخ در نظر داشته روی آن #کتیبه ای را که از اشعار خودش بوده نصب نماید.
🔸ولی سفر شیخ به درازا میکشد و هنگامی که از سفر باز می گردد، با تعجب بسیار میبیند که ساخت حرم به پایان رسیده، سردر اصلی تمام شده و مردم در حال رفت و آمد به #حرم مقدس هستند. 😳 شیخ با دیدن این صحنه، بسیار ناراحت میشود و به معماران اعتراض میکند: «چرا منتظر آمدن من نماندید؟ چرا صبر نکردید؟» مسئول ساخت عرض میکند: «ما خواستیم صبر کنیم تا شما بیایید، اما تولیت حرم نزد ما آمدند و بسیار تأکید کردند که باید ساخت حرم هرچه سریع تر به پایان برسد. هرچه به او گفتیم که باید شیخ بیاید و خود بر ساخت سردر دروازه نظارت مستقیم داشته باشد، قبول نکردند. وقتی زیاد اصرار کردیم، گفتند: کسی دستور اتمام کار را داده که از شیخ خیلی بالاتر و بزرگتر است. ما باز هم اصرار کردیم و خواستیم صبر کنیم اما زمان تولیت حرم گفتند: خود آقا علی بن موسی الرضا(ع) دستور اتمام کار را دادهاند.»😊
🔸شیخ بهایی(قدس سره) همراه مسئول ساخت پروژه و معماران نزد تولیت حرم میروند و توضیح میخواهند. تولیت حرم نقل میکند: «چند شب پی در پی امام رضا(ع) به خواب من آمده و فرمودند: «کتیبه شیخ بهایی، به در خانه ما زده نشود، خانه ما هیچ گاه به روی کسی بسته نمیشود و هر کس بخواهد میتواند بیاید».
🔸شیخ با شنیدن این حرف، اشک از چشمانش جاری میشود😭 و به سمت ضریح میرود و ذکر « #یا_ستار_العیوب» بر لبانش جاری میشود. سپس در کنار ضریح آن قدر گریه میکند تا از هوش می رود. پس از به هوش آمدن خود چنین تعریف میکند: من میخواستم کتیبهای بر سر در ورودی حرم بزنم، با این وصف که افرادی که آمادگی لازم را ندارند نمیتوانند وارد حرم و حریم مقدس حضرت رضا(ع) شوند، اما خود آقا نپذیرفتند و در خواب به تولیت آستان از این اقدام ابراز نارضایتی فرمودند.
آری درب خانه اهلبیت(ع) به روی همه، حتی غیر مسلمانان باز است.. 😍❤️😍
(کتاب دلشدگان، نوشته محمد لک علی آبادی)
#امروز_یکشنبه ۱۳۹۸/۴/۲۳
⬅ ۱۱ذیالقعده ۱۴۴۰
#مناسبت_روز
🔸ولادت حضرت امام رضا«ع» _(۱۴۸ه ق)
🌸🌸🌸🌸🌸
✨ حکمتی از نهجالبلاغه حضرت علی«ع»
📖 موضوع: #مظلومیت_امام_علی«ع» .
▫▫▫
‼ نکات :
✅ همانگونه كه در بيان اسناد اين كلام شريف اشاره شد،
اين سخن مربوط به #خطبه 27 نهج البلاغه است.
✅توضيح اينكه :
يكى از شيطنت هاى #معاويه اين بود
كه براى #تضعيف روحيه مردم عراق
و به خصوص #سربازان_اميرمؤمنان على«ع» گهگاهى عده اى را مى فرستاد
تا #حمله هاى غافلگيرانه و ناجوانمردانه اى به شهرهايى كه نزديك مرز شام بود انجام دهند؛
➖عده اى را به قتل برسانند،
جمعى را مجروح كنند واموالى را به #غارت ببرند.
✅اين همان روشى است كه در طول تاريخ #جباران خودكامه از آن بهره گيرى مى كردند.
➖در يكى از اين حملات كه در شهر مرزى انبار (اين شهر اكنون نزديك مرزهاى سوريه و اردن است) به وسيله «سفيان بن اوس» انجام گرفت،
✅هنگامى كه #خبر به امام«ع» رسيد بسيار ناراحت شد.
در كوفه خطبه اى خواند (خطبه 27 نهج البلاغه معروف به #خطبه_جهاد)
و سخت لشكريان، اصحاب خود و مردم كوفه را #ملامت و نكوهش كرد،
زيرا اين جسارت اصحاب معاويه ناشى از بى تفاوتى #مردم_كوفه بود.
✅آنگاه امام«ع» سكوت كرد تا عكس العمل مردم را در مقابل آن خطبه آتشين ببيند.
➖همه خاموش شدند و سخنى نگفتند.
✅✔مرحوم #سيّد_رضى خلاصه اين ماجرا را به اين صورت نقل كرده است :
🔻«هنگامى كه امام«ع» خبر #حمله ياران معاويه به انبار و غارت آنجا را شنيد
🔻شخصاً پياده به سوى «نخيله» كه لشكرگاه معروف كوفه بود به راه افتاد.
🔻مردم نيز به دنبال آن حضرت به راه افتادند؛
🔻(جمعى از #سرشناسان اصحاب)
عرض كردند :
اى اميرمؤمنان! شما بازگرديد ما اين #مشكل را حل مى كنيم»؛
(لَمَّا بَلَغَهُ إِغَارَةُ أَصْحَابِ مُعَاوِيَةَ عَلَى الاَْنْبَارِ فَخَرَجَ بِنَفْسِهِ مَاشِياً حَتَّى أَتَى النُّخَيْلَةَ وَ أَدْرَكَهُ النَّاسُ وَقَالُوا يَا أَمِيرَ الْمُوْمِنِينَ نَحْنُ نَكْفِيكَهُمْ).
✅🔻در اينجا بود كه امام علیه السلام فرمود:
«شما از #عهده حل مشكلات خودتان با من برنمى آييد
چگونه مى خواهيد مشكل ديگران را از من #دفع كنيد؟»؛
(فَقَالَ مَا تَكْفُونَنِي أَنْفُسَكُمْ فَكَيْفَ تَكْفُونَنِي غَيْرَكُمْ).
🔸اشاره به اينكه شما قادر به #دفاع از خويشتن نيستيد چگونه مى توانيد از من دفاع كنيد.
🔹#دشمن به سرزمين شما حمله مى كند، نفرات شما را به #قتل مى رساند،
اموالتان را غارت مى كند
و شما نشسته ايد و تماشا مى كنيد!
➖سپس مى افزايد:
«(مشكل ديگر اين است كه) رعاياى پيشين از ستم فرمانروايان خود شكايت مى كردند؛
ولى من امروز از ستم #رعيتم_شكايت دارم»؛
✅اشاره به اينكه شما گوش به سخنان من نمى دهيد،
#فرمان من را اطاعت نمى كنيد.
گويا دشمن، اين را احساس كرده و بى مهابا به سرزمين شما حمله مى كند.
✅مى داند كه شما مرد جنگ و #دفاع_از_آبرو و حيثيت و سرزمينتان نيستيد
و همين امر سبب جسارت او شده است.
✅ اين سخن شبيه مطلبى است كه در خطبه 121 وارد شده كه امام«ع» مى فرمايد :
➕من مى خواهم #به_وسيله شما دردم را درمان كنم در حالى كه خودتان #درد من هستيد».
در پايان مى افزايد:
«گويى من #پيرو هستم
و آنها پيشوا يا من فرمانبر و محكومم و آنها فرمانده و حاكم».
✅🔻#سيّد_رضى ؛
پس از ذكر اين جمله مى افزايد:
«هنگامى كه امام علیه«ع» اين سخن را درضمن گفتارى طولانى ـ كه قسمت برگزيده اى از آن ضمن خطبه ها گذشت ـ بيان كرد،
دو نفر از يارانش جلو آمدند.
🔻يكى از آنها عرض كرد:
من جز اختيار خودم و برادرم را ندارم، امر فرما تا #اطاعت كنيم.
🔻امام علیه السلام فرمود:
شما دو نفر در برابر آنچه من مى خواهم
(كه بسيج يک #سپاه است)، چه كارى مىتوانيد انجام دهيد؟
✅❌سرانجام،
اين سخنان در آنان #اثر كرد و گروه زيادى بيدار شدند
و «سعيد بن قيس همدانى» با هشت هزار نفر به #تعقيب سپاه غارتگر معاويه پرداختند؛
➕اما آنها #فرار را بر قرار ترجيح داده و از مرزهاى عراق گريخته بودند.
✅❗نكته #ياران_بى_وفا !❗
از خطبه ها و كلمات مختلف اميرالمومنان«ع» استفاده مى شود
كه آن حضرت از #سستى جمعى از اصحاب و ياران خود بسيار افسرده و ناراحت بود
✔و معتقد بود اگر آنها #مردان_شجاع و اهل كارزار بودند
❌هرگز معاويه و شاميان نمى توانستند #كشور_اسلام را به دو پاره تقسيم كنند و حكومتى خودكامه و به سبك سلاطين جور در منطقه خود به وجود آورند؛
✅#حكومتى كه بعدها نيز سرچشمه انواع مفاسد و مظالم در كشور اسلام شد و چهره #تاريخ_اسلام را مشوه ساخت
🔸و آثار #پيامبر_اسلام«ص» را در مناطق مختلفى كمرنگ يا بى رنگ نمود
➖و چقدر دردناک است براى فرماندهى كه از هر نظر آماده #دفع_دشمن باشد،
➖هم برنامه داشته باشد و هم تدبير و هم
قوت و قدرت؛
ولى نفرات او با وى #هماهنگ نگردند
✅تا آنجا كه #افراد_ناآگاه گمان برند
اشكال در فرمانده و حاكمان است.
🚨#سوز_دل اميرمؤمنان على علیه السلام را از اين وضعيت،
در خطبه ها و نامه ها و كلمات قصار آن حضرت به خوبى مشاهده مى كنيم.
📚حکمت۲۶۱ _ (سیاسی، تاریخی)
🙏ترجمه مرحوم استاد محمد دشتی.
🍀🌺🍀🌼🍀🌸🍀🌺🍀🌼🍀
🌸🍀🌺
🍀🌼
🌸
#شخصیتهای_تاريخ_اسلام_زمان_امیرالمؤمنین
💠صراحت و حق گویی ابو ایوب در برابر معاویه
ابن عساکر در «تاریخ دمشق» نقل میکند که: پس از شهادت امیرمؤمنان علی علیه السلام روزی ابو ایوب بر معاویه وارد شد و معاویه او را بر تخت خود نشاند و از کارهای خود مرتباً سخن میگفت و جمعی از شامیان هم حضور داشتند و گوش میدادند، در این موقع معاویه خطاب به ابو ایوب گفت: ای ابوایوب، چه کسی در روز فلان و فلان (روز بدر) صاحب اسب بلقاء را کشت؟
ابوایوب هم با کمال جرأت گفت: «أنا قتلته، إذا أنت و أبوک علی الجمل الاحمر معکما لواء الکفر؛ من او را کشتم؛ زیرا تو و پدرت بر شتری قرمزرنگ سوار بودید و پرچم کفر را حمل میکردید! »
معاویه که فکر نمی کرد ابو ایوب با این صراحت، سابقه کفر او و پدرش را مطرح کند از خجالت سر به زیر انداخت و شامیان هم بر ابو ایوب خشمگین شدند؛ بعد معاویه سر بلند کرد و گفت: «مه، مه و الا فلعمری ما عن هذا سألناک ولا هذا أردنا منک؛ رها کن، رها کن، به جان خودم من از این موضوع از تو نپرسیدم و قصدم هم این نبود. » (۱).
*
📚اعیان الشیعه، ج ۶، ص ۲۸۶.
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
هدایت شده از کانال ســـرבار בلها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*حقا که تو از سلاله ی فاطمه ای*
*با خنده ی خود به درد ما خاتمه ای*
*زیباتر ازاین نام ندیدم به جهان*
*سید علی حسینی خامنه ای*
*تولد داریم چه* *تولدییییییییییییییییییییی به به!!!!!!*
*آقاجان تولدت مبارک مبارک*🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹😍
@smmdjk