eitaa logo
آیات و روایات اجتماعی
1.3هزار دنبال‌کننده
88 عکس
14 ویدیو
0 فایل
آیات و روایات با رویکرد اجتماعی ارتباط با حقیر/سوالات، اشکالات و نقدها: @yahadi71 گلچینی از فهرست مطالب کانال: https://eitaa.com/AyatRevayatEjtemai/72
مشاهده در ایتا
دانلود
💠 حکمت و فلسفه برخی واجبات در نگاه فاطمه زهرا(س) 1. ايمان = پاكی از آلودگى شرك (فَرَضَ اللّٰهُ الإِيمانَ تَطهيراً مِنَ الشِّرك) 2. نماز = دوری از كِبر (وَ الصَّلاةَ تَنزيهاً عَنِ الكِبر) 3. زكات = افزایش رزق و روزى (وَ الزَّكاةَ زِيادَةً فِي الرِّزق) 4. روزه = آشكار شدن اخلاص (وَ الصِّيامَ تَبييناً لِلإِخلاص) 5. حج = شُكوه دين (وَ الحَجَّ تَسنِيَةً لِلدّين) 6. عدالت = آرامش دل‌ها (وَ العَدلَ تَسكيناً لِلقُلوب) 7. فرمانبُردارى و اطاعت = انتظام یافتن آيين و امور مردم (وَ الطّاعَةَ نِظاماً لِلمِلَّة) 8. امامت = جلوگيرى از تفرقه (وَ الإِمامَةَ لَمّاً مِنَ الفُرقَة) 9. جهاد = عزّت اسلام (وَ الجِهادَ عِزّاً لِلإِسلام) 10. صبر = كمكی برای رسيدن به نتيجه و هدف (وَ الصَّبرَ مَعونَةً عَلَى الِاستيجاب) 11. امر به معروف = اصلاح عمومى و مصلحت امت (وَ الأَمرَ بِالمَعروفِ مَصلَحَةً لِلعامَّة) 12. نيكى كردن به پدر و مادر = جلوگیری از خشم الهی (و بِرَّ الوالِدَينِ وِقايَةً عَنِ السَّخَط) 13. صلۀ ارحام = افزونى تعداد جمعيت مسلمانان (و صِلَةَ الأَرحامِ مَنماةً لِلعَدَد) 14. قصاص = حفظ خون‌ها و جلوگیری از خون ریزی (وَ القِصاصَ حَقناً لِلدِّماء) 15. وفاى به نذر = قرار گرفتن در معرض آمرزش و مغفرت الهی (وَ الوَفاءَ بِالنَّذرِ تَعرِيضاً لِلمَغفِرَة) 16. پُر كردن پيمانه‌ها و دقت در ترازوها = جلوگیری از زشتی در كم فروشى (و تَوفِيَةَ المَكاييلِ وَ المَوازينِ تَعيِيراً لِلبَخسَة) 17. حرمت تهمت زدن به زنان پاكدامن = مانعى براى لعنت و دور شدن از رحمت الهی (و قَذفَ‌ المُحصَناتِ حَجباً عَنِ اللَّعنَة) 18. دزدى نكردن = مايۀ عفت و پاكى (و تَركَ السَّرِقَةِ إيجاباً لِلعِفَّة) 19. نخوردن مال يتيم = جلوگيرى از ظلم (و أكلِ‌ أموالِ اليَتامىٰ إجارَةً مِنَ الظُّلم) 20. عدالت در داورى‌ها = آرامش مردم (وَ العَدلَ فِي الأَحكامِ إيناساً لِلرَّعِيَّة) 21. حرمت شرك = خالص گردانيدن مردم در ربوبيت او (و حَرَّمَ‌اللّٰهُ الشِّركَ إخلاصاً لَهُ بِالرُّبوبِيَّة) 📚 من لایحضره الفقیه، شیخ صدوق، ج3، 567. 💢 آیات‌ و‌ روایات‌ اجتماعی | 👇 https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💠 قیام کنندگان به حق و امر الهی، محبوب ترین افراد ▪️محبوب ترین افراد نزد من، من است. (أَحَبُّ الْخَلْقِ إِلَيَّ الْقَوَّامُونَ‏ بِحَقِّي) ▪️که برترين مصداق آنها نزد من، ابتدا و پس از ایشان، است. (وَ أَفْضَلُهُمْ لَدَيَّ وَ أَكْرَمُهُمْ عَلَيَّ سَيِّدُ الْوَرَى وَ أَكْرَمُهُمْ وَ أَفْضَلُهُمْ بَعْدَهُ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ ع أَخُو الْمُصْطَفَى الْمُرْتَضَى) ▪️و پس از آنها، قيام ‏كنندگان به عدل از قرار دارند. (ثُمَّ مِنْ بَعْدِهِ الْقَوَّامُونَ بِالْقِسْطِ مِنْ أَئِمَّةِ الْحَقِّ) ▪️و برترين مردم پس از آنها، كسى است كه آنها را به حقشان يارى و دهد (وَ أَفْضَلُ النَّاسِ بَعْدَهُمْ مَنْ أَعَانَهُمْ عَلَى حَقِّهِمْ) ▪️و محبوب ترین افراد پس از آنها، کسی است که آنها را دوست داشته باشد و نسبت به دشمنانشان، دشمن باشد، هرچند معرفت آنها ممکن نباشد. (وَ أَحَبُّ الْخَلْقِ إِلَيَّ بَعْدَهُمْ مَنْ أَحَبَّهُمْ وَ أَبْغَضَ أَعْدَاءَهُمْ لَمْ يُمْكِنْهُ مَعْرِفَتُهُمْ) 📚 التفسير المنسوب إلى الإمام العسکري(ع)، جلد ۱ ، ص۴۲ 💢 آیات‌ و‌ روایات‌ اجتماعی | 👇 https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9
💠 فرمول نصرت الهی 🔸مقاومت + تقوای الهی = نصرت الهی 🔺قرآن کریم می فرماید: ▫️«بَلىٰ إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا وَ يَأْتُوكُمْ مِنْ فَوْرِهِمْ هٰذٰا يُمْدِدْكُمْ رَبُّكُمْ بِخَمْسَةِ آلاٰفٍ مِنَ الْمَلاٰئِكَةِ مُسَوِّمِين» ▫️آرى، اگر اهل شكيبايى، و باشید و با همين جوش و خروش بر شما بتازند، آنجاست که پروردگارتان شما را با پنج هزار فرشتۀ نشاندار، يارى خواهد كرد. 🔺اگر جامعه ای واقعا مسلمان باشد و ارزش های الهی برای او ملاک باشد، آنگاه که بر او میتازند، اگر اهل صبر و استقاومت باشد، این است که نصرت خود را شامل حال آنها خواهد کرد. اما اگر جامعه ای اهل ، و شد، آنگاه نباید توقع نصرت الهی داشت. 🔺اگر در جامعه ای یا گروهی، این دو شرط محقق شد، نصرت هم خواهد آمد. چه اینکه قرآن کریم نیز میفرماید: ▫️«يٰا أَيُّهَا النَّبِيُّ حَرِّضِ الْمُؤْمِنِينَ عَلَى الْقِتٰالِ إِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ عِشْرُونَ صٰابِرُونَ يَغْلِبُوا مِائَتَيْنِ وَ إِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ مِائَةٌ يَغْلِبُوا أَلْفاً مِنَ الَّذِينَ كَفَرُوا بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لاٰ يَفْقَهُون» ▫️اى پيامبر! مؤمنان را به برانگيز. اگر از ميان شما، بيست تن شكيبا و اهل استقامت باشند، بر دويست تن چيره مى‌شوند، و اگر از شما يكصد تن باشند، بر هزار تن از كافرانْ پيروز مى‌گردند؛ چرا كه آنان قومى‌اند كه نمى‌فهمند. 💢 آیات‌ و‌ روایات‌ اجتماعی | 👇 https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9
💠 چند کلمه ای درباره جنگ «موته» و عبرت های آن 👇👇👇
منطقه که تحت نفوذ بود، برای پیامبر دارای اهمیت خاصی بود لذا حضرت در تلاش بود تا بتواند اسلام را تا آن مناطق نیز گسترش بدهد. به همین جهت، پیامبر در سال هشتم هجری و دو ماه پس از نبرد خیبر، «حارث بن عمير أزدى» را با نامه ‏اى نزد فرمانروای شام فرستاد و خواست آنها را به اسلام دعوت کند. وقتی «حارث» به منطقه «مؤته» رسيد، «شرحبيل بن عمرو غسّانى»، فرماندار مرزی آنجا، راه را بر او بسته و او را میکشد.
مقارن اين جريان، حادثه جان‏گدازترى نیز رخ داد. اين حادثه، تصميم پيامبر را براى ادب كردن مرزنشينان شام كه آزادى را از مبلغان اسلام سلب نموده و ناجوان‏مردانه سفير پيامبر و سپاه تبليغ او را كشته بودند، جدى ‏تر ساخت. در ماه ربيع سال هشتم، «كعب بن عمير غفارى» از طرف پيامبر مأموريت يافت كه با پانزده نفر كه همگى به سلاح تبليغ مجهز بودند، به سرزمين «» كه در پشت «وادى القرى» قرار دارد، روانه شوند و اهالى آنجا را به آيين يكتاپرستى و رسالت دعوت كنند. سپاه تبليغ در آن محل فرود آمدند و با منطق نيرومند و محكم اسلام، آنان را به يكتاپرستى دعوت كردند. ناگهان مردم مخالفت شديدى با آنان كرده‏ و به آن‏ها حمله ‏ور شدند. سپاه تبليغ، خود را در محاصره جمعيت انبوهى ديدند و جانانه از خود دفاع كرده و شهادت را بر ذلت و خوارى ترجيح دادند. فقط يك نفر از آن‏ها كه با بدن مجروح در ميان كشتگان افتاده بود، نيمه شب از جاى خود برخاست و راه مدينه را پيش گرفت و جريان را به عرض پيامبر رسانيد.
كشتن سپاه تبليغ و نیز سفیر حضرت، بر رسول خدا سخت و دشوار آمد و سبب شد تا در ماه جمادى، توسط پیامبر صادر گردد و سپاهى مركب از سه هزار نفر براى سركوبى ياغيان و مزاحمان تبليغ اسلام اعزام شوند. پیامبر، را به عنوان فرمانده اصلی لشکر و و را به عنوان جانشینان او تعیین میکند.
رسول خدا به لشکریان توصیه هایی کرده و تاکید میکنند ابتدا آنها را به پذیرش اسلام دعوت کنید. اگر پذیرفتند، از آنها بخواهید به مدینه هجرت کنند مانند مهاجرین، در غیر این صورت مانند اعراب مسلمان خواهند بود که در سرزمین خود مانده اند. اما اگر اسلام را نپذیرفتند، به قبول آنها را دعوت کنید، و در غیر این صورت، با آنها وارد شوید. همچنین تاکید کردند: اگر به کسی امان دادید، به آن پای بند باشید، به افرادی که در صومعه ها هستند آسیب نرسانید، متعرض زنان، کودکان و پیران نشوید، درختان را قطع نکرده و هیچ خانه ای را تخریب نکنید.
بعد از حرکت سپاه اسلام، دشمن از این حرکت آگاه شده و یک لشکر بزرگ و عظیم از شامیان و رومیان(در نقل ها، حدود 100 هزار نفر نقل شده است) جمع کردند. وقتی مسلمانان متوجه لشکر بزرگ آنها شدند، در ورود به این جنگ مردد شده و بنا داشتند که از پیامبر کسب اجازه کنند که ، معاون دوم سپاه که شاعر و خطیبی بلیغ بود، سپاهیان را به نبرد کرد. او گفت آنچه از آن ترس داريد، همان است كه در جستجوى آن از خانه بيرون آمده ‏ايد، يعنى: يافتن در راه خدا، ما به اتّكاى تعداد نفرات و امکانات با دشمن نمیجنگيم بلکه تنها اتّكاى ما خدا و اسلام است.‏ لذا یکی از دو راه مقابل ماست: یا و فتح یا .
این خطابه روح را در لشکریان تقویت کرد و سپاهیان همراهی کرده و جنگ آغاز شد و در همان روز اول، هر سه فرمانده مسلمانان به رسیدند و سپاهیان احساس شکست کرده و روی به گریز نهادند. شبانگاه که تازه مسلمان شده بود، فرماندهی سپاه را به عهده گرفته و در لحظه ای بسیار حساس که رعب و وحشت لشکریان را فراگرفته بود، دست به یک زد که در نوع خود بی سابقه بود.
او دستور داد كه در نيمه شب، به نقل و انتقال، آن هم با سر و صدا مشغول شوند و اين انتقال تا سپيدى صبح ادامه داشت. همچنین دستور داد گروهى از مسلمانان نيمه شب به نقطه دور دست حركت كنند و در طليعه صبح با دادن شعار «لا اله الّا اللّه» به مسلمانان بپيوندند.