#کلام_معصوم علیهالسلام
🚩 قال علی بن محمد الهادی علیهما السلام (فی ردّ الصوفیة): ...فمن ذهب الی زیارة احد منهم حیاً و میتاً فکأنّما ذهب الی زیارة الشیطان و عبادة الاوثان و من أعان احداً منهم فکأنما أعان یزید و معاویه و اباسفیان.
◽️حضرت امام هادی علیهالسلام فرمودند:
🔹هرکس به زیارت یکی از #صوفیه، چه زنده و چه مرده آنها برود، چنان است که گویی به #زیارت_شیطان و عبادت بُتان رفته است؛
⚠️و هرکس یکی از ایشان را یاری کند، چنان است که گویی #یزید و #معاویه و #ابوسفیان (لعنهم الله) را یاری کرده است.
📜سفینة البحار، ج۵، ص۱۹۹ ؛ حدیقة الشیعة، ج۲، ص۷۹۹؛
{ @AyatollahBahrololom }
#کلام_علماء
💠مرحوم حضرت آیت الله مرعشی نجفی رضوان الله علیه در تعلیقات خود بر کتاب احقاق الحق شهید نور الله شوشتری رضوان الله علیه در رابطه با جریان تصوف مینویسد:
👈 از نظر من مصیبت صوفیان برای اسلام، از بزرگترین مصائب است؛ زیرا ارکان اسلام را منهدم ساخت و بنیان آنرا تَرَک داد.
پس از جستجوی عمیق و گردش در میدانهای کلمات آنان و اطلاع از مطالب مخفی آنان و یافتن رازهای پوشیده آنان در پی دیدار با سران فرقههای تصوف، بر من روشن شد که این درد،
از راهبان نصارا به دین اسلام سرایت کرده و گروهی از عامه (اهل تسنن) مانند: حسن بصری و شبلی و معروف و طاووس و زهری و جنید و دیگران آن را گرفتند، سپس از آنان به شیعه سرایت کرد تا اینکه کارشان بالا گرفت و پرچمهایشان برافراشته شد،
به گونهای که از اساس دین سنگی را روی سنگ باقی نگذاشتند.
آنان نصوص کتاب و سنت را تاویل کردند و با احکام فطری عقلی مخالفت نمودند و به #وحدت_وجود و حتی موجود ملتزم شدند و در عبادت وجهه گرفتند و بر اوراد آکنده از #کفر و اباطیل که رؤسای آنها میساختند، مداومت کردند و به چیزی پایبند گردیدند که آن را ذکر خفی قلبی مینامیدند و از سمت راست قلب شروع میشد و به سمت چپ خاتمه مییافت. گاهی آن را سفر از حق به خلق مینامیدند و گاهی نزول از قوس صعودی به قوس نزولی، و بالکعس که از آن به عنوان سفر از خلق به حق و عروج از قوس نزولی به قوس صعودی تعبیر کردهاند،
خدا به داد این شیادان برسد، پس چرندیات خود را به فقه سرایت دادند، همچنین در مبحث نیت و غیر آن و دیدم بعضی از مرشدان آنان را که اشعار مغربی #عارف را از روی دیوانش میخواندند و گریه میکردند و به آن اعتنا میکردند همچون اعتنایی که به آیات قرآن کریم میشود،
جای تاسف است برای قومی، کسانی که قرآن شریف را ترک کنند و دعاهای صحیفه کامله سجادیه را که زبور آل محمد صلوات الله علیهم اجمعین و سخنان موالی و سروران امامان علیهم السلام را و مشغول شوند به امثال کتاب مغربی و … و دیدم یکی از آنان را که دعوی فضل داشت و از برخی سخنان که به ائمه هدی علیهم السلام نسبت داده شده، برای ترویج مسلک خود استفاده میکند
مانند: «لنا مع الله حالات فیها هو نحن و نحن هو» یعنی برای ما با خدا حالاتی است که در آن حالات او ما هستیم و ما او. و این بینوا در علم و تتبع و تحقیق و ضبط نمیدانست که کتاب مصباح الشریعة و مانند آن که چنین سخنان منکری در آنها جمع شده، ساخته ایادی صوفیان اعصار گذشته است که برای ما به ارث مانده است.
شیوع تصوف و ساختن خانقاهها در قرن چهارم بود. بعضی از مرشدین آن قرن، وقتی تفنن متکلمین را در عقاید دیدند، از فلسفه فیثاغورث و پیروان او در الهیات، قواعدی را اقتباس نمودند و از لاهوتیات اهل کتاب و بت پرستان، جملههایی را گرفتند و آن جملات را به لباس اسلام در آوردند و به علم خاصی تبدیل نمودند که آن علم را علم تصوف یا حقیقت یا باطن یا فقر یا فنا یا کشف و شهود نامیدند.
و در این زمینه کتابها و رسالهها نوشتند و این وضع همچنان ادامه داشت تا آنکه قرن پنجم و قرنهای بعدی فرا رسید و برخی از زیرکان اهل تصوف میدان وسیعی را آماده یافتند تا به اسم ولایت و غوثیه و قطبیه و دعوی تصرف در ملکوت با قوه قدسیه، چه رسد به ناسوت، در میان جاهلان، مقام شامخی همچون مقام نبوت و حتی الوهیت به دست آورند. آنان با مقالاتی مبنی بر تاویلات مزخرف و کشف خیالی و رویاها و اوهام، فلسفه تصوف را توسعه دادند و کتابهای پیاپی بسیاری مانند کتاب تعرف و دلالت و نصوص و شروح آن و نفحات و رشحات و مکاشفات و انسان کامل و العوارف و المعارف و التاویلات و غیره که پر از حکایتهای دروغ و قضایای کاملا بیمعناست، نوشتند. وقتی کالای آنان بازار پیدا کرد و نامشان مشهور شد و بازارشان گرم گردید، به فرقهها و دستههای مختلف تقسیم شدند و عوام وسفلگان را با #حدیث_جعلی
«الطرق الی الله بعدد انفاس الخلایق» اغفال کردند و برای هر فرقهای که از دیگران متمایز گردند، علامتهایی را قرار دادند... خداوند ما و شما را از فریب کاریهای بافندگان #عرفان و #فلسفه و #تصوف حفظ کند و ما و شما را از کسانی قرار دهد که به آستانه اهل بیت پیامبر خدا صلوات الله علیهم اجمعین روی میآورند و کسی را جز آنان نمیشناسند. آمین آمین.
📜احقاق الحق، تالیف نور الله تستری با تعلیقات آیت الله مرعشی، جلد۱، صفحه۱۸۲ - ۱۸۵
{ @AyatollahBahrololom }
ا #۱۳رجب ا
✨تمام خیرات و خوبیها در گرو #پذیرش_ولایت امیرالمؤمنین علیه السّلام، دوستی با دوستان و دشمنی با دشمنان آن حضرت!
▼قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّیاللهُعَلَیْهِوَآلِهِ:
⭕️ﻣَﻦْ ﺳَﺮّﻩُ ﺃَﻥْ ﻳَﺠْﻤَﻊَ ﺍﻟﻠﻪُ ﻟَﻪُ ﺍﻟْﺨَﻴْﺮَ ﻛُﻠّﻪُ، ﻓَﻠْﻴُﻮَﺍﻝِ ﻋَﻠِﻴّﺎً ﺑَﻌْﺪِﻱ، ﻭَ ﻟْﻴُﻮَﺍﻝِ ﺃَﻭْﻟِﻴَﺎﺀَﻩُ ﻭَ ﻟْﻴُﻌَﺎﺩِ ﺃَﻋْﺪَﺍﺀَﻩُ.
▲رسـول خـدا صلّىاللهعلیهوآله فرمودند:
💠كسى كه دوست دارد خداوند تمام خير و خوبی را برای او جمع كند، پس بايد #محبت و #ولایت (امیرالمؤمنین) علی علیهالسّلام را #بعد_از_من بپذیرد، و همچنین دوستان او را دوست بدارد و با دشمنانش دشمنی کند.
📜بحارالأنوار، ج۲۷، ص۵۵، ح۹
{ @AyatollahBahrololom }
#کلام_معصوم علیهالسلام
🌹امام جواد صلوات الله علیه فرمودند:
مَنِ اتَّقَى اللَّهَ أَحَبَّهُ النَّاسُ وَ إِنْ كَرِهُوا.
💠 هرکس تقوای الهی داشته باشد، خداوند او را #محبوب_خلق میگرداند، هرچند مردم از تکریم او کراهت داشته باشند (اهل تقوا نباشند).
📜بحارالانوار، ج۷۵، ص۷۹
{ @AyatollahBahrololom }
#تلنگر
📢کجایند یاوران امام عصر علیه السلام؟
👥 لحظه تحویل سال همه دعای فرج (الهی عظم البلاء) را قرائت میکنیم.
🔺لطفاً با قرار دادن عکس در پروفایلها و صفحات خود در شبکههای اجتماعی، در #نشر_حداکثری سهیم باشید...
▫️اگر یک نفر را به او وصل کردی....
✨✨✨✨✨
#ربیع_الانام
#سال_ظهور
#اللهم_عجل_لوليڪ_الفرج
{ @AyatollahBahrololom }
#کلام_معصوم علیهالسلام
🔀 بر سر دو راهیها
کدام راه را انتخاب کنیم؟
💠 في وصية الإمام الكاظم(ع) لهشام:
«...إِذَا مَرَّ بِكَ أَمْرَانِ لَا تَدْرِي أَيُّهُمَا خَيْرٌ وَ أَصْوَبُ فَانْظُرْ أَيُّهُمَا أَقْرَبُ إِلَى هَوَاكَ فَخَالِفْهُ فَإِنَّ كَثِيرَ الصَّوَابِ فِي مُخَالَفَةِ هَوَاكَ...»
🔰از مواعظ امام کاظم علیهالسلام
به هشام بن حکم:
«...هرگاه دو کار برایت پیش آمد که ندانستی کدامیک بهتر و درستتر است، ببین کدامیک به #هوای_نفست نزدیکتر است، با همان #مخالفت کن؛ زیرا کار درستتر (نتیجه بخشتر) در مخالفت کردن با هوای نفْست است...»
📜تحفالعقول، ص۳۹۸
{ @AyatollahBahrololom }
#کلام_معصوم علیهالسلام
▫️پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله میفرمایند:
یَأْتِی عَلَی النَّاسِ زَمَانٌ لَا یُبَالِی الرَّجُلُ مَا تَلِفَ مِنْ دِینِهِ إِذَا سَلِمَتْ لَهُ دُنْیَاهُ
⭕️ روزگاری بر مردم فرا میرسد که اگر #دنیاشان تأمین باشد هرچه آسیب به #دینشان برسد باکی ندارند!
📜بحارالانوار، ج۷۴، ص۱۵۷
{ @AyatollahBahrololom }
ا #۱۳رجب ا
#کلام_معصوم علیهالسلام
🔅وجود نور پیامبر صلیاللهعلیهوآله
و امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیه
قبل از خلقت آدم علیهالسلام
💠 از حضرت سلمان روايت شده است كه از رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله شنيدم، مىفرمود:
⭕️من و على، چهارده هزار سال پيش از آفرينش آدم عليه السّلام، #نورى بوديم در برابر حضرت پروردگار. هنگامى كه حق تعالى، آدم را بيافريد، آن نور را #دو_بخش فرمود، كه يك بخش آن، من بودم و بخش ديگرش، على سلام الله علیه
📜فضائل الخمسة من الصحاح الستة، ج1، ص169
{ @AyatollahBahrololom }
#کلام_معصوم علیهالسلام
💠 در محضر حضرت امام
موسی بن جعفر صلوات الله علیهما
▫️مَنْ لَمْ یَسْتَطِعْ أَنْ یَصِلَنا فَلْیَصِلْ فُقَراءَ شِیعَتِنا وَ مَنْ لَمْ یَسْتِطِعْ أَنْ یَزورَ قُبُورنا فلْیَزُرْ قُبُورَ صُلَحاءِ إِخْوانِنا.
▪️کسی که به ما دسترسی ندارد و نمیتواند به دیدار ما نائل آید به دیدار #فقراء_شیعه (و به دستگیری آنان) بپردازد.
▫️و کسی که توانایی #زیارت_قبور ما را ندارد به زیارت #قبور_صالحان از شیعیان ما برود.
📜وسائل الشیعه، ج۶، ص۳۳۲
{ @AyatollahBahrololom }
#کلام_ناب
💠 محور بعثت انبیاء 💠
📿 آنکه دنبال #عبادت است، بداند یاد حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) عبادت است. مگر بر توجّه به آیات الله و یاد آلاءالله و خواندن اسماءالله دستور نداریم؟ و مگر امیرالمؤمنین (ع) #اکبر_آیات خداوند و بزرگترین نعمت و برترین اسم الله نیستند؟
🔰ما از آیهی #ولیجه که دریای راز و کارساز است، چه مقدار برداشت داریم؟ آیا اسم مبارک حضرت سیدالشهداء (ع) کمتر از خاک کربلا کارائی و کارگشائی دارد؟ آثار تربت الحسین (ع) چیست؟ سجود بر تربت حجب هفتگانه را میشکافد، آیا اسم مبارک امیرالمؤمنین (ع) کمتر از این اثر دارد؟
💠آیا امیرالمؤمنین (ع) #نفس_رسول_الله (ص) نیستند؟ به چه دلیل باید ذکرشان جدای از ذکر رسول خدا باشد؟
⭕️ در آن اجتماعی که برای مبارزه با امیرالمؤمنین (ع) و اهداف بزرگ ایشان، رسول خدا (ص) را #هذیانگو معرّفی میکنند، آن وجود مقدّس بفرمایند:
🔸...«ذِکْــرُ عَلِــیٍّ عِبَــادَهٌ»...🔸
چه عظمتی دارد، راستی پیامبر خدا (ص) چه #جهاد_بزرگی در بیان فضائل و مقام امیرالمؤمنین (ع) نموده است.
🕋 اثرات ذکر و یاد حضرت امیرالمؤمنین (ع) قبل از صلاة در اذان و اقامه، این است که انسان نمازگزار را به یاد عبادات، خضوع و خشوع آن حضرت در برابر خدای متعال میاندازد و #درس_بندگی و عبودیّت به مصلّی میدهد.
✅ مگر نمیگویید امیرالمؤمنین (ع) ولی الله و حجّت الله است؟ پس ببینید حضرت چگونه خشیت الهی داشته است و چگونه #اظهار_فقر و کوچکی در برابر خدای متعال نموده است.
📝 این درس از یاد آن حضرت شامل حال مصلّی میشود و مصلّی با عمل به «وَ ابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسیلَهَ» به نماز مشغول میگردد و امروز بیش از دیروز باید به یاد حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) باشیم.
💡«ذِکْرُ عَلِیٍّ عِبَادَهٌ» باید در #حوزه تدریس شود که چرا و چگونه به یاد آن حضرت باشیم؟
✔️ شما ببینید یاد امیرالمؤمنین (ع) حتی محور #بعثت انبیاء بوده است، آیه شریفه: «وَ سْئَلْ مَنْ أَرْسَلْنا مِنْ قَبْلِکَ مِنْ رُسُلِنا أَجَعَلْنا مِنْ دُونِ الرَّحْمنِ آلِهَهً یُعْبَدُونَ» و احادیث ذیل آن بر این مطلب دلالت دارند، رسول خدا (ص) از انبیاء سؤال میکنند که:
⁉️شما بر چه محوری مبعوث شدید؟ #انبیاء پاسخ میدهند:
🔹عَلَى ولایَتِکَ وَ وَلَایَهِ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ🔹
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🎙از بیــانــات:
آیت الله سید محمود بحرالعلوم میردامادی
🔺 @AyatollahBahrololom 🔺