🔹فرصت محدود سخنرانی در دیدار سالیانه با رهبر انقلاب، می بایست با رویکرد مسئله محوری به بیان مصائب و مشکلات اصلی حوزه زنان باشد نه بیان بدیهیات و بیانات قبلی ایشان که هر چند ارزشمند است اما شخص رهبر انقلاب قطعا بیش از هر کسی بدان آشنایی و اشراف دارند!
🔹الحمدالله در آشفته بازار کنونی گفتمان سازی، سیاست گذاری، برنامه ریزی و اجرا در حوزه زنان کم مسئله نداریم که برخی بزرگواران به تکرار مکررات می پردازند ...
🔹ناظر به محوری بودن مسائل زنان و خانواده و عدم آشنایی بسیاری از دولتمردان با گفتمان رهبر انقلاب در این خصوص و همچنین لزوم حل مسائل زنان در همه ارکان دولت، خوب است در چنین جلسه ای شخص رئیس جمهور و همه اعضای هیئت دولت حضور داشته باشند.
و گرنه چه توقعی صرفا از ساختار نحیف معاونت زنان دولت و سایر ساختارهای بی تناسب با مسائل زنان و خانواده می توان داشت؟!
#الگوی_سوم_زن
✍زهرا عباس پور دانش پژوه دکتری حکمرانی خانواده محور دانشگاه تهران
🔹بانونگار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا زن مجتهدی در شورای نگهبان و خبرگان نیست؟!
#باز_نشر
❓سهم فعلی زنان در مقدرات اساسی کشور
❗️خاطره تلخ تنها زن حاضر در مجلس خبرگان قانون اساسی
🔰قسمت پنجم × برنامه تلویزیونی «علامت»
💬گفتگو با حجت الاسلام قنبریان
🔸شبکه دو سیما
* برای قضاوت بهتر فایل صوتی کامل این جلسه را اینجا بشنوید
☑️ @m_ghanbarian
🔹بانونگار
بانو نگار
🎥 چرا زن مجتهدی در شورای نگهبان و خبرگان نیست؟! #باز_نشر ❓سهم فعلی زنان در مقدرات اساسی کشور ❗️خاط
متولیان حوزه زنان که منظومه فکری رهبر انقلاب در موضوع زنان را به خوبی درک کرده باشند می توانند مطالباتشان را با صدای رسا و بدون لکنت بیان کنند هر چند آماج انواع برچسب ها و تهمت های بعضا دوستان جاهل و دشمنان مغرض هم قرار بگیرند.
🔹بانونگار
✳️ متن و حاشیه "اجلاس خانواده، آینده، پیوندهای پایدار"
از حواشی غیرمعمول "اجلاس بین المللی خانواده، آینده، پیوندهای پایدار" عجیبتر خود متن همایش است. جالب بود که همایشی در این سطح از برگزاری با حضور دو رئیس قوه و کلی مسوول حاکمیتی در بی خبری فعالان و پژوهشگران حوزه خانواده برگزار شده است.
مقداری جستجو کردم، نه پایگاهی برای ارائه اطلاعات درباره گردهمایی و مسولان علمی آن، نه جایی برای فراخوان پژوهشگران حوزه خانواده و مهمتر از همه نه ایده مشخصی درباره هدف برگزاری.
حضور پررنگتر مسوولان حاکمیتی نسبت به اصحاب فکر و نظر نیز نامناسب بود.
این همایش را مقایسه کنید با همایش سالیانه قطر درباره خانواده.
قضاوت نهایی نمیکنم و منتظر میمانم تا چند روز آینده خبرهای شفافتری از این گردهمایی، مهمانان و ارائههای آن پیدا کنم.
@majiddehghan
🔹بانونگار
🔺🔻آیتالله مکارمشیرازی: مسئله حجاب با فشار و سختگیری قابل حل نیست/حجاب تبدیل به یک مسئله سیاسی شده که نیاز هست حساب شده برخورد کنیم
آیت الله مکارم شیرازی در دیدار با وزیر علوم:
🔹باید دلایل مهاجرت نخبگان شناسایی شود و از ظرفیت نخبگی که در حوزههای علمیه و دانشگاهها وجود دارد برای آبادانی مملکت استفاده شود.
🔹بعضی معضلات اخلاقی در دانشگاهها ناپسند است؛ شنیده می شود که در بعضی از دانشگاهها مشکلات اخلاقی اتفاق افتاده که لازم است نسبت به آن، اهتمام ویژه ای داشت.
🔹حجاب تبدیل به یک مسئله سیاسی شده که نیاز هست ما هم با آن حساب شده برخورد کنیم. این مسئلۀ از طریق فشار و سختگیری قابل حل نیست، بلکه باید از روش های ایجابی و مثبت استفاده کرد.
🔹تسنیم
@Akharinkhabar | akharinkhabar.ir
🔹بانونگار
«گفتوگو»؛ ضرورت اجتماعی در مسائل زنان
🔸️در جامعهای با تکثر و تنوع فکری و فرهنگی، اختلافنظرها امری طبیعی و اجتنابناپذیر است، اما چگونگی مواجهه با این اختلافهاست که میتواند جامعه را به سوی همگرایی یا تضاد بیشتر سوق دهد.
🔸یکی از حوزههایی که گفتوگو میتواند در آن نقشی کلیدی ایفا کند، مسائل مرتبط با زنان و خانواده است. اختلافنظرها درباره تعریف و نوع نگاه به زن، جایگاه او، حقوق زنان، نقشهای اجتماعی آنها و یا سیاستهایی مانند عفاف و حجاب، نیازمند فضایی برای گفتوگو هستند که در آن همه طرفها بتوانند به طرح نگرانیها، نقطه نظرات و ارائه پیشنهادات خود بپردازند. متأسفانه این روزها تنشهای ناشی از این موضوعات نهتنها بهسوی حل مشکلات پیش نرفته، بلکه اغلب به تقابلها و سوءتفاهمهای بیشتر انجامیده است....
🔸برای عبور از چالشهای اجتماعی و تقویت همبستگی در جامعهای متنوع و پرتنش، نیازمند یک تغییر رویکرد هستیم. گفتوگو باید از یک مفهوم نظری به یک راهبرد عملی تبدیل شود و لازم است از خلال این گفتوگوها به مدلها، الگوها و ساختارهای اطمینانآورتری جهت مدیریت تنازعات دست یافت تا اتهام سلیقهای عمل کردن هم مرتفع بشود و شاهد کاهش نزاع و اصطکاک در جامعه باشیم...
ادامه مطلب در لینک ذیل 👇
https://iqna.ir/00Hqpq
✍ هدا مصطفائی
@banoology
🔹بانونگار
باید بین حجاب به عنوان یک واجب شرعی، و الزام دولتی فرق بگذاریم/ در قانون حجاب دختر خانم ۱۴ یا ۱۵ ساله، برای بار دوم باید ۱۸ میلیون تومان پرداخت کند! چه تناسبی بین تخلف و مجازات وجود دارد؟
آیتالله قاضیزاده، مدرس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم گفت: ما باید بین حجاب به عنوان یک واجب شرعی، و الزام دولتی به حجاب به عنوان یک امر مورد اختلاف بین فقها و دینپژوهان فرق بگذاریم. طبق این قانون، برای خانمی که روسریش افتاده و بیش از این هم مشکلی ندارد، بار اول ۵ میلیون و بار دوم ۱۳ میلیون جریمه میشود.
مهمترین جریمۀ رانندگی شاید به یک میلیون تومان هم نرسد؛ رانندهای که سرعت غیر مجاز و خطر تصادفهای سنگین داشته باشد، در حالی که فرض کنید برای یک دختر خانم ۱۴ یا ۱۵ ساله، به خاطر بیحجابی، در مرتبه اول پیامک ارسال میشود و اگر توجه نکند برای بار دوم باید ۱۸ میلیون تومان پرداخت کند. خب، اینجا چه تناسبی بین تخلف و مجازات وجود دارد؟/اعتماد
@kherad_jensi
🔹بانونگار
🔹چالش دیرین حاکمیت و حکمرانی زنانه، این داستان: دستیار رئیس جمهور
یادداشت اشتراکی اول:
✍زهرا عباس پور دانش پژوه دکتر حکمرانی خانواده محور دانشگاه تهران_ الهام غفاری دکتری مطالعات زنان
انقلاب اسلامی ایران، قرائتی از «زن بودگی» را ارائه نمود که با سایر قرائتهای سنتی و وارداتی نسبت به زن، تفاوتهای بارزی داشت. «زن» در این تعریف با رها شدن از #اُبژگی_جنسی، در متن و مرکز تحولات جامعه قرار گرفته و با محور قرار دادن استعدادها و توانمندیها و ضرورت حضورش، نقشهای خانوادگی و اجتماعی را راهبری، مدیریت و اجرا مینماید.
لیکن غلبه قرائتها و تفسیرهای سلیقهای #پیشا_انقلاب اسلامی که هرگز نخواست تعریف جدید از زن را که اتفاقا بیشترین نسبت را با اسلام عزیز داراست، بپذیرد، لذا همواره بر "#صغیر_و_محجور پنداری"(1) جنس زن باور داشته و کمتر فرصتی برای نضج، استقرار و رشد #قرائت_نوین_انقلاب_اسلامی از زن در جامعه خصوصا در ساحت «#سیاست_و_حکمرانی» باقی گذاشت. از این رو اگرچه در ظاهر زنان، پایهگذار بسیاری از حرکتهای سیاسی و انقلابی بودند، لیکن در عمل، زنان بسیار کمی به مراکز اصلی تصمیمگیر و تصمیم ساز در نهاد حاکمیت، راه یافتند.
آن اقلیت زنان راه یافته نیز که عمدتا نه بر اساس «#شایسته_سالاری» بلکه بر اساس «#رابطه_سالاری» با مردان سیاست، ابتدا از آزمون همراهی با تفکر پیشا انقلاب اسلامی نسبت به زن سر بلند بیرون آمدند، معدود جایگاه های مخصوص به حوزه سیاستگذاری مسائل زنان را تصاحب نمودند(2).
ضمن اینکه بررسی عملکرد اغلب این زنان که عاری از تخصص، صبغه سبقه علمی مناسب و متناسب و کنشگری مرتبط در این حوزه هستند، نشان میدهد این اعزه نه تنها اعتقادی به مسائل زنان نداشتند بلکه با مسئله انگاری «زن» و نه «مسائل زنان» و با استیلای نگاه تهدیدمآبانه و صرفا با راهبرد مقابل با تفکر معارض(#فمنیسم)، ساحت تصمیم گیری حوزه زنان را به حداقل کارآمدی سوق داده و حوزه زنان را به بیماری کلیگوییهای زیبا اما ناکارآمد، دچار نمودند.
این جریان زنان تصمیم گیر که عمدتا در طیف سیاسی #اصول_گرا جا میگیرند، به دلیل همان عدم بهرهمندی علمی مناسب، آن چنان جریان فمنیسم را بزرگ میدیدند که بیشتر مراکز مطالعاتی، تحقیقاتی، رسانهای و میزهای سیاستگذار در سال های اخیر نه با هدف ایجاد تولید نظریات کارآمد در قبال مسائل زنان مبتنی بر اندیشه انقلاب اسلامی بلکه صرفا با هدف مبارزه با جریان فمنیسم شکل و یا مورد انواع حمایتهای این جریان قرار گرفت. هر چند در این سال ها بعضا این زنان در دعواهای سیاسی جای خود را به زنان جریان رقیب (اصلاح طلب) دادند اما همچنان بسباری از کرسیهای تصمیم گیری در اختیار این جریان قرار داشت.
جریان سیاسی زنان #اصلاح_طلب با غلیه هژمونی رابطه سالاری و استیلای نگاه ترجمه ای به حل مسائل زنان، هیچ گاه نتوانستند بر مسائل اصلی و مبنایی زنان مبتنی بر #فرهنگ_بومی_و_ارزش_های_انقلاب_اسلامی جامعه را با خود همراه نماید و ساحت خود را از اتهامات نگاه ترجمه ای به جریان فمنیسم مبرا سازند. همچنین این جریان هیچ گاه نتوانست از ظرفیت زنان خارج از جریان سیاسی خود استفاده نماید.
می توان گفت جریانات سیاسی در حکمرانی زنانه در کشور برآمده از نظام کاکیستورکراسی (3) است که جامعه بهای سنگینی در قبال ناکارآمدی مدیران آن می پردازد و ابر مسائلی همچون: وضعیت زیست جنسی جامعه، حضور 60 درصدی زنان در تحصیلات عالی و اشتغال رسمی حدود15درصدی، سردرگمی شاخص توسعه جنسیتی در برنامه های توسعه و... ماحصل آن می باشد.
———————————————————
1-بنگرید به سخنان آیت الله مدرس در مجلس شورای ملی درهشتم شعبان 1329 ق در خصوص حق رای زنان و نظرات علامه تهرانی در خصوص زن در کتاب رساله
نکاحیه
2- تاریخچه انتصابات زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی و اکثر ادوار معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری
3-به نقل از فرهنگ وبستر کاکیستور کراسی عبارت است از «ادراه امور به وسیله بدترین مدیران»
ادامه دارد
🔹بانونگار
🔹چالش دیرین حاکمیت و حکمرانی زنانه، این داستان: دستیار رئیس جمهور
یادداشت اشتراکی دوم:
✍زهرا عباس پور دانش پژوه دکتری حکمرانی خانواده محور دانشگاه تهران_ الهام غفاری دکتری مطالعات زنان
در جدال دو جریان سیاسی زنان، #گفتمان_سومی از زنان تحصیل کرده و معتقد به مبانی اصیل انقلاب اسلامی و البته خسته از نگرش سیاسی دو طیف اصلی سیاستگذاری در ایران، با نقد عملکرد و نفی نگاههای مقدس مآبانه و متحجرِ برخی از عناصر جریان اصول گرا و تجدد مآبانه و مقلدِ برخی دیگر از جریان اصلاح طلب نسبت به زنان و مصائبشان اعلام برائت نموده و خواستار رهاشدگی حوزه زنان از سر سپردگان سیاسی هستند.
از آنجا که این جریان فکری خوشایند هیچ یک از دو طیف سیاسی حاکم نبود، بینسبتی سیاسی، هزینه اقدامات این طیف زنان را بالا برد. لذا علیرغم فقدان حمایت قابل ملاحظه از این جریان نوظهور در مناصب سیاسی و اجتماعی در سطح حکمرانی، نقد پر هزینه این تفکر نسبت به جریان سیاسی حاکم از قبیل اقدامات گشت ارشاد، لایحه عفاف، ضرورت تصویب لایحه امنیت زنان، لزوم باز تعریف عدالت جنسیتی در برنامه های توسعه، مطالبه حضور ضروری زنان در مناصب سیاسی و ستادی و... این جریان فکری را به جامعه معرفی نمود.
این جریان فکری قائل به #بازگشت_عقلانیت_فارغ_از_قبیله_بازی_های_سیاسی در ساحت سیاست گذاری و برنامه ریزی در موضوعات زنان است.
شاید یکی از بارزترین افراد نماینده این جریان فکری خانم سکینه سادات پاد مسئول پیگیری حقوق و آزادی های اجتماعی دولت سیزدهم باشد که این روزها خبر استعفای او در دولت چهاردهم را شاهد هستیم.
مواضع انتقادی و خوانش جدید این #کارگزار_زن_درنظام_حکمرانی در مدت اندک حضورش در دولت(۱)، در موضوعات حوزه زنان و بیان صریح و بیتعارف مواضعش در تقابل با هر دو طیف سیاسی اصول گرا و اصلاح طلب هر چند هزینه حضور او را بالا برد، اما توانست بخشی از سرمایه اجتماعی امیدوار به عقلانیت و عدالت سیاسی که نا امید از هر دو طیف سیاسی هستند را جذب نماید.
مدل #حکمرانی_زنانه_سیاسی_اجتماعی او امید بخش جریان زنان بی نسبت با رابطه سالاری سیاسی و معتقد به مبانی اصیل انقلاب اسلامی خواهد بود.
ان شاالله تعالی
---‐--------------------------------
۱- ذیل ماموریت پیگیری حقوق مادی و معنوی زنان برخی اقدامات ایشان عبارتند از: ارائه بسته سیاستی آسیب شناسی سیاست های اشتغال زنان به همراه راهکارهای پیشنهادی(اضافه شدن حق مادری به فیش حقوقی مادران شاغل، باز تعریف اشتغال منعطف و غیر ثابت و...) به رئیس جمهور شهید_ ارائه بسته سیاستی وضعیت آسیب های اجتماعی زنان به همراه پیشنهادات سیاستی به رئیس جمهور شهید_ ارائه بسته سیاستی مسائل دختران مجرد دهه ۵۰ و ۶۰ به همراه پیشنهادات سیاستی به رئیس جمهور شهید_ ارائه پیشنهادات سیاستی حمایتی از مادران دارای فرزند خاص به رئیس جمهور شهید_ پیگیری حضور زنان فقیه و حقوق دان در شورای نگهبان و پژوهشکده شورای نگهبان
🔹بانونگار
💢تشویق و هدایت رهبری باعث شد در حوزه «فقه زنان» کار کنم/ بیشترین و اصلیترین مخالفان من از بانوان بودند!/
✔️مجتهده زهره صفاتی:
🔹از همان روزهای اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز امام راحل و مقام معظم رهبری، همواره نسبت به این مساله توجه ویژه داشتند؛ شخصا در جلسات بسیاری خدمت معظمله بودم و ایشان فرمودند که باید مسایل زنان در حوزههای مختلف را حل کنیم و تاکید داشتند که این مسایل باید توسط خود بانوان محقق شود.
🔸آنچه باعث شد تا ما در این زمینه کار کنیم برخورد مناسب مقام معظم رهبری و تشویق و کمک و هدایتهای ایشان بود. من هر جلسهای که نزد ایشان میرفتم یک روح تازه پیدا میکردم.
🔹بیشترین و اصلیترین مخالفان من از بانوان بودند؛ به من میگفتند که تو به چهاجازهای در این عرصه فعالیت میکنی؟ به یاد میآورم که همیشه در ایام حج اعتراض میکردم که چهطور به زنی که یائسه است اما همچنان خونریزی دارد میگویید برو و طواف کن اما خودت را چک کن!؟ فریاد من بلند بود که چهقدر زنان ما را در عسر و حرج میاندازید؟
🔸 بنده معتقدم این حرفها را باید کنار بگذاریم و فقه نه مردانه و نه زنانه باشد. باید بر اساس استدلال پیش بروید، بحث جنسیت را باید در هر حوزهای کنار بگذارید و نگاه وسیع داشته باشید، دلیل را بما هو دلیل ببینید.چراکه به نظر ما در واقع همان عادت ماهانه برایش اتفاق افتاده بود؛ در مساله طلاق و عده نیز همین مساله مطرح بود. مخالفان من در آن زمان را بیشتر همین بانوان تشکیل میدادند و حقیقتا گرفتار بودم، بعضا حتی برخورد توهینآمیز با من داشتند اما گذشت.
👈 http://ijtihadnet.ir/?p=76829
🔹بانونگار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه بسیار انسان های لایقی که به خاطر سخت گیری در #گزینش ها از خدمت به مردم محروم شدند.
فرصت ها مانند ابر در حال گذارند.
#اشتباهات_ما
توییت / ضرغامی
🔹بانونگار
💢 دین را در کام مردم تلخ نکنید 💢
❇️ امام باقر (علیهالسلام) از جدش پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) چنین نقل میفرمود:
🔻إِنَّ هَذَا اَلدِّينَ مَتِينٌ فَأَوْغِلُوا فِيهِ بِرِفْقٍ وَ لاَ تُكَرِّهُوا عِبَادَةَ اَللَّهِ إِلَى عِبَادِ اَللَّهِ فَتَكُونُوا كَالرَّاكِبِ اَلْمُنْبَتِّ اَلَّذِي لاَ سَفَراً قَطَعَ وَ لاَ ظَهْراً أَبْقَى.
📚 اصول کافی، ج۲، ص۸۶.
🔺این دین محکم و پابرجاست؛ پس با ملایمت در آن پیش بروید و بندگی خدا را برای بندگان خدا ناخوشایند نسازید؛ اگر نه همچون سوار درماندهای خواهید بود که نه مسافتی را پیموده و نه مرکبی را باقی گذاشته است.
💢سالروز میلاد حضرتش مبارک باد💢
🔹بانونگار