آثار برتر کتاب سال حوزه
🔸معرفی آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه – سال 1391 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان کتاب: اخلاق ژن
♦️چکیده
آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1391
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: اخلاق ژنتیک از دیدگاه قرآن و اهل بیت (ع)
🔹پدیدآور: محمد رسول ایمانی خوشخو
🔹ناشر: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی
🔹گروه: اخلاق و عرفان
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، مهندسی ژنتیک انسانی، فناوری نوظهوری است که مسائل اخلاقی دشواری را پدیدآوردهاست. اخلاق ژنتیک، حوزهای از اخلاق کاربردی است که میکوشد با استناد به آموزههای اسلامی، پاسخی را برای پرسشهای پیچیده این فناوری نوین پیدا کند. اثر حاضر باهدف بررسی اخلاقی مسائل این دانش، در سه بخش سامان یافتهاست.
🔸 بخش اوّل پس از تعریف اخلاق کاربردی، ابتدا روشهای رایج در حل مسائل بغرنج اخلاقی را برشمرده و سپس به استناد منابع دینی، راهکاری را برای پاسخگویی به این مسائل در اخلاق کاربردی پیشنهاد دادهاست. بخش دوّم، مهمترین مسائل اخلاقی را در ژنتیک پزشکی بهویژه در دو حوزۀ آزمایشها و مشاورۀ ژنتیک بررسی کردهاست.
🔸 مهمترین مسائل پیچیدۀ اخلاقی در این حوزه عبارتانداز: رضایتمندی آگاهانۀ شخص متعلق پژوهش، حقّ حیات و مسئولیّتهای اخلاقی در قبال آن، اصل رازداری مشاورین ژنتیک و قلمرو آن و جواز اخلاقی سقط جنینهای معیوب. در بخش سوّم کتاب، پیامدهای و تأثیرات مهندسی ژنتیک بر سه ساحت ماهیّت، هویت و شخصیت انسانی بررسی شدهاست.
🔸 هرچند مهندسی ژنتیک انسانی، افقهای روشنی را برای درمان برخی بیماریهای ارثی و ژنتیکی مقابل دیدگان بشر گشوده؛ ولی برخی اَشکال این شیوۀ جدید درمانی بهویژه مهندسی جرم لاین، باعث بروز تغییرات بنیادین در ساختار ژنتیکی فرد و حتّی نوع و گونۀ انسانی شدهاست. بنابراین، با توجه به این پیامدهااست که تأمّلات عمیق و بررسیهای موشکافانۀ اخلاقی در این فناوری نوین ضرورت دارد.
@Bartar_khowzeh
آثار برتر کتاب سال حوزه
🔸معرفی آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه – سال 1391 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان کتاب: سقط جنین
♦️چکیده
آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1391
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: سقط جنین از دیدگاه اخلاقی
🔹پدیدآور: علیرضا آلبویه
🔹محل دفاع: دانشگاه باقرالعلوم
🔹گروه: اخلاق و عرفان
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، سقط جنین از دیدگاه فقهی و حقوقی همواره در میان فقهای اسلامی مطرح بوده؛ ولی از نظر اخلاقی بحث چندانی درباره آن به میان نیامدهاست.
🔸 مسئله اصلی این رساله، بررسی سقط جنین به لحاظ اخلاقی و از نظر فلسفی و الهیات قرآنی است. فرضیه رساله آن است که نادرستی سقط جنین از نظر اخلاقی ـ براساس مراحل تکون جنین ـ به دو دلیل است: یکی انسان بودن جنین و دیگری دارا بودن قوۀ قوی انسانی.
🔸 انسان بیش از یک ساحت دارد: ساحت بدن و ساحت غیر بدن. تمام حقیقت انسان ساحت غیر بدن است که پس از مرگ نیز همچنان به زندگی خود ادامه می¬دهد. با حضور ساحت غیر بدن، اطلاق انسان بر جنین جائز است. از اینرو، سقط آن به دلیل اینکه قتل نفس به شمار می¬آید، نادرست است؛ اما با نبود ساحت غیر بدن، انسان بر جنین اطلاق نمی¬شود. در نتیجه، سقط آن به لحاظ قتل نفس، نادرست نیست؛ البته این بدان معنا نخواهد بودکه پیش از وجود ساحت دیگر، سقط جنین اخلاقاً مجاز باشد؛ بلکه اگرچه در اینصورت قتل نفس صادق نیست؛ ولی بهدلیل اینکه جنین قوۀ انسان شدن را دارد، همچنان سقط جنین به لحاظ اخلاقی نادرست است. بنابراین، از نظر اخلاقی سقط جنین از لحظه لقاح، قبیح خواهد بود.
@Bartar_khowzeh
آثار برتر کتاب سال حوزه
🔸معرفی آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه – سال 1391 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان کتاب: اخباریگ
♦️چکیده
آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1391
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: اخباریگری (تاریخ و عقائد)
🔹پدیدآور: ابراهیم بهشتی
🔹ناشر: دارالحدیث
🔹گروه: حدیث، درایه و رجال
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، مکتب اخباری با ادعای پیروی از محدثان و مجتهدان بزرگ شیعه، در سده یازدهم هجری به کوشش ملا محمد امین استرآبادی پاگرفت.
🔸 این مسلک، تأثیر گستردهای بر کاوشهای حدیثی معاصر داشته و آسیبها و چالشهای پیش روی مجتهدان و اصولیان را آشکار کرد. اندیشه اخباریان سرانجام به همت مرحوم وحید بهبهانی به محاق رفته و با ظهور شیخ مرتضی انصاری امکان بروز دوباره را از کف داد.
🔸 اثر حاضر، با شناسایی آرا و افکار اخباریان سرشناس، مبانی آنان را نقد و سپس به مقایسه آنها با مبانی اصولیان میپردازد. این کتاب در سه بخش تنظیم شدهاست:
🔸 بخش اول که در مفهوم و پیشینة اخباریگری است، دو دیدگاه اخباریان و محدثان متقدم را در مسئله اجتهاد و تقلید، دلیل عقلی، تمسک به اخبار در اصول عقاید، ظواهر قرآن و سنت نبوی و سهوالنبی باهم میسنجد. این بخش، به سرشناسان مکتب اخباری از قرن یازدهم تا سیزدهم نیز اشاره دارد.
🔸 بخش دوم شامل عقاید مبنایی اخباریان است. آنان به استناد احادیث شبهه، عمل به فتوای برآمده از اجتهاد را مصداق بارز شبهه میشمارند. همچنین اعتماد بر ظن را جایز نمیدانند و معتقدند در حکم شرعی به قطعی احتیاج است که منشأ آن روایات اهلبیت (ع) باشد. دیدگاه اخباریان در تقدیم نقل بر عقل، از دیگر مباحث این بخش است.
🔸 بخش سوم به این مسئله میپردازد که رویکردها و دیدگاههای اخباریان در اعتقادات، فتاوای فقهی و مبانی اصولی مبتنی بر اخبار است. آنان تمسک به مقدمات عقلیه را جایز نمیدانند.
@Bartar_khowzeh
🔸معرفی آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه – سال 1391
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: المؤتلف من المختلف بین ائمه السلف
🔹پدیدآور: بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی
🔹ناشر: بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی
🔹گروه: تصحیح و تحقیق
#چهاردهمین_همایش_1391
#1391
#کتاب_سال_حوزه
🔻🔻🔻🔻
@Bartar_khowzeh
آثار برتر کتاب سال حوزه
🔸معرفی آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه – سال 1391 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان کتاب: المؤتلف
♦️چکیده
آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1391
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: المؤتلف من المختلف بین ائمه السلف
🔹پدیدآور: بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی
🔹ناشر: بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی
🔹گروه: تصحیح و تحقیق
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، اثر حاضر را امينالإسلام فضلبن حسن طبرسى (م 548 هـ) در فقه مقارن نوشتهاست. فقه مقارن، گِردآورى اقوال و آراى فقهای فریقین در مسائل مختلف فقهى است، بدون مقايسه و ترجيح قولى خاص. شيخ مفيد، اولين فقيه شيعه است كه در اين موضوع كتاب نوشت. بعد از او سيد مرتضى، شيخ طوسى، محقّق حلّى و علّامه حلّى اين راه را ادامه دادند.
🔸 كتاب المؤتلف من المختلف، يك دوره كامل فقه و برگرفته از كتاب خلاف شيخ طوسى است. مؤلّف، در هر فرعى ابتدا نظر خود و بعضى از فقهاى شيعه را با ادلّه متقن ذكر مىكند سپس آراى فقهاى اهل سنّت را با ادلّه آنان مىآورد. اين اثر، در بردارنده 75 كتاب است كه از كتاب «طهارت» آغاز و در كتاب «أُمّهات الأولاد» پایان مییابد.
🔸 كار تصحيح و تحقيق اين كتاب در سال 1386 با سه نسخه خطّى و با همكارى جمعى از پژوهشگران گروه فقه در بنياد پژوهشهاى اسلامى مشهد مقدس آغاز شد. تا کنون چهار جلد آن منتشر شده و دو جلد ديگر در شرف انتشار است. مقابله نسخ خطّى، استخراج آيات، روايات و اقوال، ترجمه لغات، ترجمه رجال كه در جلد آخر خواهد آمد و تنظيم هوامش و تعليقات از اقدامات انجام شده در احياى اين اثر است.
@Bartar_khowzeh
آثار برتر کتاب سال حوزه
🔸معرفی آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه – سال 1391 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان کتاب: حقوق دیپ
♦️چکیده
آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1391
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: حقوق دیپلماتیک(رهیافت اسلامی)
🔹پدیدآور: سید مصطفی میرمحمدی عزیزی
🔹ناشر: سمت(سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها)
🔹گروه: ترجمه
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، اثر حاضر، کتاب حقوق دیپلماتیک نوشته احمد ابوالوفا محمد است که به مطالعه تطبيقي حقوق دیپلماتیک نوين با حقوق و روابط دیپلماتیک در اسلام میپردازد. اين كتاب از معدود آثار حقوق دیپلماتیک اسلام است كه مسائل آن را از نگاه حقوق دیپلماتیک معاصر و فقه اسلامي بررسی میکند.
🔸 برخی موضوعاتی که در این اثر واکاوی شده ، بدین شرح است: اصول كلى و ویژگیهای بنيادين حقوق ديپلماتیک در اسلام، منابع حقوق دیپلماتیک در اسلام، اصول حاكم بر روابط دیپلماتیک در حقوق دیپلماتیک اسلامى، انواع ديپلماسى در اسلام، ابزارها و وسايل ديپلماسي در اسلام، حق پناهندگى در چارچوب حقوق دیپلماتیک اسلامى، مبانى اعطاى مصونیتها و مزاياى دیپلماتیک در اسلام، تعرض به مصونيت سفيران از منظر حقوق اسلام، وظايف دیپلماتها و سفيران، سوء استفاده از مصونیتهاى ديپلماتیک، سرنوشت هداياى اعطایی به سفيران، گردآوري اطلاعات و جاسوسى دیپلماتها، مصونيت اماكن مأموريت از منظر اسلام، پناهندگى ديپلمات كي، وضعيت حقوقى فرستادگان در زمان جنگ.
🔸 نويسنده در این کتاب، تنها دیدگاههای مذاهب چهارگانه اهل سنت را آورده؛ اما مترجم، دیدگاههای فقهي امامیه را نیز بر آن افزوده است. اين کتاب، میتواند براي دروس حقوق دیپلماتیک و كنسولي، ديپلماسي و رفتار سياسي در اسلام، حقوق بینالملل اسلامي و فقه سياسي در رشتههای حقوق بینالملل و علوم سیاسی منبع كمك درسي به شمار آید.
@Bartar_khowzeh
آثار برتر کتاب سال حوزه
🔸معرفی آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه – سال 1391 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان کتاب: فلسفه دی
♦️چکیده
آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1391
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: فلسفه دین
🔹پدیدآور: علیرضا کرمانی
🔹ناشر: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔹گروه: ترجمه
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، کتاب فلسفه دين، اثر ويليام جي وين رايت، در هشت فصل مهمترين مباحث فلسفة دين را با نقدها، دفاعيهها، ضعفها و قوتهای آن دستهبندي کردهاست.
🔸 فصل اول علاوه بر پارهاي صفات خداوند همچون: بيزماني، انفعالناپذيري، قدرت و علم از سازگاري مفهوم خداوند هم ميگوید. فصل دوم از براهين اثبات وجود خدا، دو برهان وجودشناختي و جهانشناختي را با تقريرات، اشکالات و پاسخ برخي اشکالات به میان میآورد. در اين فصل، به مناسبتِ برهان نظم، بحثي نيز از معجزات مطرح میشود.
🔸 فصل سوم با تقسيم شرور به اخلاقي، طيبعي و گزاف دفاعيات مطرح در مسئله شر را بررسي ميکند. فصل چهارم که به معاد و جاودانگي انسان ميپردازد، برخي مسائل حوزه فلسفه ذهن را بیان و براهيني بر اثبات جاودانگي روح اقامه ميکند.
🔸 فصل پنجم علاوه بر اشاره به مباحث معرفتشناختي در باب حجيت شهود و تجربه ديني، ماهيت اين تجارب و آرا و انديشهها در اين حوزه را نیز برمیرسد. فصل ششم که نزاع ايمانگرايان و عقلگرايان را به ميان آورده، ديدگاههاي پاسکال،کيير کگور، فيليپس، ويليام جيمز و پلنينجا را نقد و بررسي ميکند.
🔸 فصل هفتم با طرح چگونگي ارزيابي جهانبينيها، اين سؤال را پاسخ ميدهد که «آيا خداباوري، تمامي معيارهاي ارزيابي جهانبينیها را دارد؟» فصل هشتم که به تنوع اديان اختصاص دارد، با بيان تحليلي تکثر گرايي ديني، مسئله پلوراليسم معرفتي و پلوراليسم نجات را بررسي ميکند.
@Bartar_khowzeh