🔸سلسله نشستهای الهیات و هوش مصنوعی
🔻نشست سوم: #هوش_مصنوعی و دین
🔰 بخش بینالملل مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه، هسته علوم شناختی مرکز رشد و نوآوری پژوهشگاه و مرکز پژوهشهای مجلس برگزار میکند:
🎙با حضور و ارائه:
#سیدمحمد_سادات_منصوری
#تیموثی_شتل
#قاسم_محمدی
⏰ شنبه 22 آبان ماه ساعت 19:30
📡 ثبت نام از طریق:
🌐 iict.ac.ir/events
📱کسب اطلاعات بیشتر : 09331002672 (آقای جهانی)
#نشست
#مرکزرشدونوآوری
🆔 @iictchannel
__&&&_____
🆔@Brain_Mind
پخش زنده سلسله نشست های مرزهای دانشی- سیاستی: الهیات و هوش مصنوعی با عنوان "هوش مصنوعی و دین "
با حضور حجت الاسلام دکتر سید محمد سادات منصوری و دکتر تیموثی شتل
شنبه ۲۲ آبان ماه ساعت ۱۹:۳۰
دریافت با اینترنت کاملا رایگان از تلویزیون اینترنتی پاسخ با آدرس pasokh.tv کاری از مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات - حوزه های علمیه
heyatonline.ir/heyat/3000
🔸نشست علمی قرآن و علوم شناختی
📌 نخستین پیش نشست همایش بینالمللی "قرآن و علوم شناختی"
🔰گروه #معرفت_شناسی پژوهشگاه با همکاری پژوهشکده مطالعات میانرشتهای قرآن دانشگاه شهید بهشتی برگزار میکند:
🎙با حضور:
#سید_محمد_سادات_منصوری
#علیرضا_قائمی_نیا
⏰ سهشنبه 25 آبان ماه، ساعت 17:30
📡 ارتباط از طریق:
🌐 www.sbu.ac.ir/web/webinar
#نشست
#همایش_قرآن_و_علوم_شناختی
🆔 @iictchannel
_________________
🆔@Brain_Mind
Hosh Masnoei.mp3
19.89M
💯🔊 #بشنوید
🔰 صوت کامل نشست علمی «هوش مصنوعی از منظر معرفتشناسی»
🎙 با حضور:
#علیرضا_قائمی_نیا
#ابوالحسن_غفاری
⏰ یکشنبه نهم آبان ماه 1400
#نشست
#هوش_مصنوعی
🆔 @iictchannel
_____________________
🆔@Brain_Mind
8.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🧠#کلاه_خود_خدا
#پرسینگر
#خدا_در_مغز
دستهای از دانشمندان علوم اعصاب خداناباور همچون #پرسینگر سعی می کنند تمام تجربیات دینی را با دیدی تقلیل گرایانه بوسیله مغز توضیح دهند. او دستگاهی اختراع کرده به نام کلاهخود خدا (God helmet). کار این دستگاه این است که نواحی قشر مخ را به گونهای تحریک کند که فردی که کلاه روی سر او است احساس میکند تجربهی دینی برای او رخ داده است.
ولی مسئله این است که آیا اگر برای یک پدیده، حتی تبیین علمی معقول هم باشد، کفایت میکند برای اینکه بگوییم هیچ تبیین یا علت دیگری برای این موضوع وجود ندارد؟
برای مثال فرض کنید فردی هست که احساس عشق زیادی نسبت به فرد دیگر دارد. حالا فرض کنید فرد عاشق را به آزمایشگاه ببرند و با ارسال سیگنال به مغز او یا تزریق دارو، همان احساس عشق را در او ایجاد کنند. مساله این است که به مجرد ایجاد احساس عشق مصنوعی و آزمایشگاهی، ما میتوانیم بگوییم عشق واقعی و بیرون آزمایشگاهی، نوعی توهم است؟ آیا مجازیم که ادعا کنیم اساسا معشوقی وجود ندارد و هرچه هست، ساخته ذهن عاشق است؟
✳️همانطور که برای فرد عاشق، هم در آزمایشگاه و هم در مقابل معشوقه احساس عشق و شیفتگی به وجود میآید، میتواند در مورد تجربههای دینی هم اینگونه باشد. یعنی همانطور که در آزمایشگاه میتوان حالت تجربه دینی و احساس یگانگی با هستی را ایجاد کرد، میتوان در مواجهه واقعی یک عارف با خدا نیز آن را قبول کرد.
✍️دکتر جواد درویش
مطالب بیشتر🔰🔰🔰
http://www.ensafnews.com/306718
⛔️☠️تذکر: به دلیل محتوای باطل کلیپ نشر آن برای همه، و یا بدون نقد جایز نیست.
🆔@Brain_Mind
Alameh Tabatabaei.mp3
17.57M
💯🔊 #بشنوید
🔰 صوت نشست فلسفه تکنولوژی و علامه طباطبایی(ره)
🎙 با ارائه:
#علیرضا_قائمی_نیا
#ابوالحسن_غفاری
⏰ چهارشنبه 26 آبان ماه 1400
#صوت
#نشست
🆔 @iictchannel
__________________
🆔@Brain_Mind
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اهمیت_هوش_مصنوعی
مقام معظم رهبری
در هوش مصنوعی باید به ده کشور اول دنیا
برسیم
🆔@Brian_Mind
11.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تأثیر هوش مصنوعی در توسعه فهم قرآن و روایات
🔹 حجت الاسلام محمد علی قدسپورنخبه حوزوی و فعال در زمینه #هوش_مصنوعی درباره تأثیر این فناوری در #توسعه_فهم_قرآن_و_روایات و تأثیر آن در تحول مطالعات علوم انسانی میگوید.
tn.ai/2612070
@TasnimNews
______________
🆔@Brain_Mind
💡چند نکته درباره مطالب کلیپ بالا⬆️⬆️⬆️
#نقد_هوشی_مصنوعی_خبره
✅این محقق گرامی با تعریفی که از هوش انسان و هوش مصنوعی ارائه داد، مشخص میشود از منظر ایشان عملکرد هوش انسان صرفا در تحلیل دادهها و استدلال خلاصه میشود. از این رو ،وی از این مطلب پل زد به هوش مصنوعی، که کار آن نیز پردازش اطلاعات می باشد.
✅به بیان دیگر، ایشان در تعریف هوش فرمودند: یک سیستم یک ورودی و داده را از بیرون میگیرد و روی آن پردازش و تحلیل انجام میدهد و سپس متناسب با آن رفتاری از آن سر میزند. پس به یک معنا هوش انسان و ربات این گونه عمل می کنند.
✅این مطلب از یک سو، نگاه فیزیکالیستی و کارکردی در فلسفه ذهن را به مخاطب القا می کند که انسان نیز همانند هوش مصنوعی عمل میکند، در حالی که طبق استدلال جان سرل انسان درک محتوا دارد. ولی ماشین نمی تواند درک معنا و محتوا داشته باشد. یا با استفاده از دیدگاه چالمرز درباره آگاهی، هوش مصنوعی نمی تواند آگاهی پدیداری داشته باشد.
✅از سوی دیگر، ایشان در تعریف هوش مصنوعی خبره گفتند: یعنی «پیاده کردن تفکر فرد خبره در ماشین»
❓❓آیا می توان تفکر یک انسان را در یک ماشین هوشمند پیاده کرد؟ آیا حقیقت و قدرت استدلال و استنتاج در ربات و انسان یکی هستند؟ آیا ربات نیز همانند انسان قدرت انتخابگری بین مفاهیم و معانی مختلف را دارد؟
اینها و مسایل دیگری که از لوازم دیدگاه وی میباشد، باید در جای خود مورد بحث فلسفی و عقلی قرار گیرد.
مطلب ادامه دارد...🔰🔰🔰
________________
کانال نوروساینس و فلسفه ذهن
🆔@Brain_Mind
ادامه بحث بالا⬆️⬆️⬆️
✅این نگاه به هوش مصنوعی که می تواند آیات حول یک موضوع را بررسی و تفسیر کند، لازمه اش به نوعی تقویت قول هوش مصنوعی قوی می باشد یعنی هوش مصنوعی ذهمند می باشد. در حالی که بنابر نظر نگارنده هوش مصنوعی قوی(ذهمند) بنابر مبانی دینی و فلسفه اسلامی امکان تحقق ندارد. هر چند ماشین به لحاظ پیچیدگی و پیشرفت به حدی برسد که در برخی کارکردها از انسان معمولی جلو بزند. یعنی قدرت تحلیل و استدلال و حافظه اش فراتر از انسان عادی باشد. ولی باز هم هوش مصنوعی هست نه هوش حقیقی. (توضیح بیش از این، در این نوشتار نمی گنجد).
✳️بله اگر منظور جستجوی کلمات و مترداف ها باشد که این کار در نرم افزارهای نور در حال انجام است. هوش مصنوعی در این زمینه فقط کار جستجو را تسهیل می کند. و این همان استفاده از هوش مصنوعی ضعیف میباشد. اما در نهایت تفسیر و تفکر فقط کار انسان است.
✅افزون براین، در فتوا دادن و تفسر آیات، و به معنای دیگر تولید علوم انسانی، مؤلفه های بسیاری دخیل است، یکی جمع کردن شواهد و داده های در حول یک موضوع یا مسئله می باشد، که از فنآوری هوش مصنوعی در این زمینه می توان استفاده کرد، اما جنبه مهم دیگر تجزیه و تحلیل این داده ها و اخبار و روایت هست، در این جنبه نیز تا حدی هوش مصنوعی نیز می تواند یاری رساند. به طور مثال فلان روای که مشهور به کذب هست و اسم آن در برخی راویات آمده، ماشین همه این روایات را به عنوان خبر ضعیف کنار بگذارد، یا با رنگ خاصی مشخص کند.
✳️اما جمع بندی نهایی و تجزیه تحلیل و صدور فتوا کار هوش مصنوعی نیست. به دیگر سخن، فهمیدن معانی بیان و بلاغت، کنایه، در مقام تقیه بودن، حقیقت و مجاز، محکم و متشابه، ظاهر و باطن، نص و غیر نص، یقینی و غیر یقینی و مواردی دیگر که نیاز به درک محتوا دارد، در این موارد هوش مصنوعی نمی تواند کارایی آنچنانی داشته باشد.
🌐کانال نوروساینس و فلسفه ذهن: مباحثی نوین در حوزه علومشناختی
__________________
🆔@Brain_Mind
◽️ آیین رونمایی از کتاب الهیات سایبر اثر حجتالاسلام قائمینیا
🔰 به همت قطب علمی فلسفه دین اسلامی با همکاری کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
🔹آیین رونمایی از کتاب “الهیات سایبر” با حضور و سخنرانی آیتالله علیاکبر رشاد، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، و حجتالاسلام والمسلمین #علیرضا_قائمی_نیا (مولف کتاب) در تالار علامه جعفری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.
#الهیات_سایبر
🆔 @iictchannel