🔴 مسائل مبتلابه امروز کشور که در بیانات رهبری با نخبگان مطرح گردید
💧مسئلهی آب در کشور
🌱 مسئلهی محیطزیست
🚦مسئلهی ترافیک
♨️ مسئله آسیبهای اجتماعی
💢 مسئلهِی اعتیاد
❗️مسئلهی طلاق
⭕️ مسئلهی حاشیهنشینی
🖍 مسئلهی هجرت از روستاها و تخریب آن
💵مشکلات نظام پولی و نظام مالی
📌 مشکل نظام مالیاتی
🗞 مشکل بانکها
🛠 موانع رشد تولید
♻️ مسئلهی هوش مصنوعی
#مساله_شناسی
🆔 @cultural_governance
✅سازو کار ایجاد تحول در حل مسایل کشور
📌شیوه حل مساله
#مساله_شناسی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
✅آموزش مساله شناسی
📺سخنران: استاد دکتر خدایی نصر
لینک کلاس:
🌐aparat.com/lms_salehin
#مساله_شناسی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
✅اشکالات سازمان های فرهنگی در رویکرد برنامه ریزی نظام مسایل
🔸در این روش در گام نخست، مبتنی بر پایش های و آسیب شناسی وضعیت اجتماعی و فرهنگی گزارشاتی در سطوح ملی و استانی تهیه می شود.
🔸باید با استفاده از تکنیک های مساله شناسی،هر مشکل ریشه یابی شود و با طراحی ایده های نوارانه تولید راهکار صورت گیرد که غالبا این گزارشات به این مرحله نمی رسند و در لایه آمار و ارقام باقی می مانند ثانیا در حوزه دانش مساله شناسی ضعیف اساسی داریم (کلا 6 جلد کتاب بیشتر در حوزه مساله شناسی وجود ندارد که غالبا گفتمانی اند و به لایه روش نمیرسند)
🔸خط عملیات فرهنگی محلات و مردم هستند شاید این اسناد برای سیاست گذاری کلی خوب باشد اما اساسا در میدان ها که دارای توابع متغیر زیادی می باشند فایده ای ندارد!
✍️مجتبی فرهنگ
#مساله_شناسی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
💠مراکز آموزش دانش مساله شناسی👇
✅موسسه متد
🌐instagram.com/mtod_ir
🌐https://www.mtod.ir/
✅موسسه گام
🌐instagram.com/gamcenter.ir
🌐http://gamcenter.ir/
#مساله_شناسی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
jozveh-shive-kar-elmi.pdf
1.44M
🔰پی گیری تخصصی مسائل نظام
🔸شیوه نامه کار علمی در یک تشکل دانشجویی
#مساله_شناسی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
1399-06-23.pdf
1.33M
🔖بازخوانی سیاست های کلی نظام از نگاه مساله شناسی
#مساله_شناسی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📲 #استوری
📲 #مجموعه_استوری
#صادق #امام_صادق علیه السلام
#امام_جعفر_صادق علیه السلام
#شهادت_امام_صادق علیه السلام
🆔@Cultural_governance
💢 بررسی علل اقبال اجتماعی به سرود "سلام فرمانده"
🔹 نشست تخصصی سرود مردم از سلسله نشستهای ایران آینده با هدف بررسی علل اقبال اجتماعی به سرود سلام فرمانده سهشنبه 3 خردادماه به صورت مجازی برگزار شد.
برای مطالعه گزارش کامل این نشست، اینجا کلیک کنید.
#سلام_فرمانده
🆔 @Cultural_governance
روانشناس زرد
📌در سالهای اخیر یکی از حوزههای پرطرفدار در بحث کتابخوانی، حوزه روانشناسی است، سالانه در این حوزه کتابهای تخصصی، خودشناسی، انگیزشی و... با تیراژهای بالا به چاپ میرسد. برخی از این کتابها محتواهایی جذاب اما غیرعلمی با تبعاتی که بر روان مخاطب خود دارند را ارائه میدهند که به اصطلاح به آنها کتابهای زرد گفته میشود. استقبال خوانندگان از کتابهای زرد روانشناسی نشان میدهد که هنوز تب تند متقاضیها، بازار عرضه کتاب را کنترل میکند.
🔸ویژگی مشترک کتابهای زرد روانشناسی
🔺به موازات پررنگ شدن بازار کتاب روانشناسی مفهومی، کتابهایی رشد روزافزون یافتند که میتوان آنها را جزء کتابهای روانشناسی زرد دانست. ویژگی مشترک کتابهای زرد، این است که با چشمپوشی از واقعیت زندگی و ساختار روانی فرد، مسئولیت اصلی او در زندگی را خوشحال بودن و شاد بودن میدانند و از مخاطبانشان میخواهند ابرقهرمانهایی باشند که فقط شادی را در زندگی ببینند و به آن توجه کنند. این کتابها عموما گفتمانهایی نظیر «شکستناپذیر بودن»، «اگر خوشحال نباشم ناچیزم»، «اگر موفق نباشم ناتوانم» و... را ترویج میکنند.
🔺غالبا این کتابها از اقبال عمومی بالایی هم برخوردارند. گفتمانی که درنهایت و بعد از مدتی تب آن سرد میشود، اما تاثیر خود را در ناخودگاه افراد میگذارد، اینکه خودشان را متهم میکنند که چرا نتوانستند شادوموفق باشند و نتیجهای که میگیرند این است که حتما ایراد از من است که نمیتوانم. احساس گناهی که پس ذهن مخاطب هک میشود و به عبارتی خودپنداره فرد که یکی از اصلیترین قسمتهای هویتی و شخصیتی فرد است را به چالش میکشد.
🔺این نوع از روانشناسی در اصل بهدلیل ایجاد مسیری برای انتفاع مالی بالا و کسب درآمد افراد و برخی از ناشران شکل گرفته است. آثاری که هیچگاه نمیتوانند به عمق احساسات افراد نفوذ کنند و بدون ارائه تحلیل عمیق شخصیتی که غالبا تلخ و پیچیده و سخت است، سعی به ارائه راه درمانهای سطحی و آسان دارند.
📒کدام کتاب روانشناسی را بخریم؟
🔺در این میان کتابهایی چاپ شده و به فروش خوبی هم رسیده است که بر اساس رویکردهای علمی و مطرحشده علم روانشناسی برای مخاطب عام نوشته شده است. هر علمی اساس و فرضیات بنیادی دارد که طی سالها محققان و نظریهپردازان درباره آنها به بررسی پرداختهاند و به یک جمعبندی رسیدهاند و ماحصل کار خود را در قالب کتابهای تخصصی و یا برای مخاطب عام ارائه میکنند.
🔺تشخیص بین روانشناسی زرد و روانشناسی سالم، مستلزم داشتن مطالعات فراوان و اطلاعات تخصصی در این زمینه است، اما میتوان ویژگیهای مشترک روانشناسی سالم را طی چند مورد نام برد.
ادامه👇👇👇
#علوم_انسانی | #روانشناسی
🆔@Cultural_governance
🔰قسمت دوم
📍ارائه تصویری درست از واقعیت: در رویکرد صحیح روانشناسی، تصویری درست از واقعیت زندگی به مخاطب ارائه میشود. واقعیتــــــی که در آن تنهایی، شکست، غم، مسئولیتپذیری اشتباهات، احساسات منفی همگی توامان باهم وجود دارد.
📍شناخت مکانیزم ذهنی: مخاطب در این نگاه بینشی کلی از مکانیزمهای ذهنی و فکری پیدا میکند. متوجه چگونگی و چرایی احساسات و افکار خود میشود، مخاطب در مییابد که هر شخصی در هربستر زیستهای و با توجه به خلق و خوی متفاوتی که دارد، دارای احساسات و بینش و عملکرد ذهنی و رفتاری مخصوص به خود است و اساسا یکی از نتایج روانشناسی سالم ایجاد فرآگاهی ذهنی است.
📍ترغیب به پذیرش: مخاطب درمییابد اولین قدم برای تغییر، پذیرش شرایط است اعم از واقعیات زندگی و شخصی فرد. اینکه بپذیرد داشتن احساس ناراحتی، ناکامی و عصبانیت امری است طبیعی و قسمتی از جریان قوی زندگی همین احساسات منفی است که همگی ناگزیر از تجربه آن هستند. این گفتمان به مخاطب خود میگوید عیبی ندارد احساس ضعف کنی، اشکالی ندارد شکست بخوری، عیبی ندارد به احساسات منفی خود اجازه ظهور و حضور بدهی.... زندگــــــی همین است، مجموعهای از شکستها و موفقیتها.
📍تفکیک میان مسائل قابل تغییر و غیرقابل تغییر: مخاطب پس از آنکه واقعیات خود و زندگی را متوجه شد و آن را پذیرفت، رواندرمانگر و یا کتابهایی در این زمینه به فرد کمک میکنند که میان مسائل و مشکلات قابل تغییر و غیرقابل تغییر تمییز بگذارد و آنگاه فرد را متوجه میکنند که باید دربرابر مشکلات قابل تغییر احساس مسئولیت کرده و از انفعال و احتمالا نقش قربانی درآید.
📍ارائه راهکارهایی برای پذیرش تغییر: درنهایت هرمکتب روانشناسی باتوجه به یافتههای خود به مخاطب راهکارهای متناسب با مبانی خود را برای ایجاد تغییر، میدهد. راهکارهایی که نیاز به زمان و تمرین و زحمت دارد و مخاطب را برای رودررویی با واقعیت جهان و قدرت تغییر در سبک زندگی خود آماده میکند.
🌱 باتوجه به نکات گفته شده، تفاوت اصلی روانشناسی زرد با علم روانشناسی درست در ارائه تصویری از واقعیت و نسبت آن با فرد است که در نتیجه روانشناسی زرد، فرد خودپندارهای اشتباه پیدا کرده است و درصد پیدایش ناهنجاریهای روانی نظیر، افسردگی، کمالگرایی، اضطراب و... در فرد بالا میرود. گفتمان درست از شما نمیخواهد ابرقهرمان در احساسات و زندگی باشید، شما انسان هستید و در دنیایی واقعی با تزاحم منافع زیست میکنید، بنابراین با بینشی صحیح به مواجهه با زندگی بروید.
#علوم_انسانی | #روانشناسی
🆔@Cultural_governance
🌱این یک ضدمعرفی است!
🔸نگاهی به پدیده نوظهور رمان عامهپسند مذهبی
✍نویسنده : پیمان طالبی،ترانهسرا
🔹 رمان زرد یا بازاری یا مبتذل، عنوان رمانی است که از قدیمالایام در بازارهای جهانی کتاب حضور داشته و مخاطبانی برای خود کسب کرده است. درواقع بهترین عنوان یا صفتی که میتوان برای چنین رمانهایی به کار برد، «عامهپسند» است. در کشور ما پدیده رمان عامهپسند ناشناخته نیست. قبل از انقلاب رمانهایی مثل «امشب دختری میمیرد» از ارونقیکرمانی با نام مستعار «ا. خورشید» یا رمان «بامداد خمار» از فتانه حاج سیدجوادی جزء رمانهای عامهپسند و مشهوری بودند که این دومی حتی به چاپ چهلم نیز رسیده است و بعید است رمانی ایرانی بتواند حالا حالاها جای آن را در جدول فروش کتاب بگیرد. به مرور زمان و پس از انقلاب اسلامی با ظهور پدیدهای به نام «فهیمه رحیمی» فضایی تازه در ادبیات عامهپسند پدید آمد و تا مدتها ادامه یافت.
🔰ویژگیهای کلی رمان عامهپسند
🔸یک اینکه در چنین رمانهایی غالبا رویدادها بهصورت سریالی و پشت سر هم اتفاق میافتند. گو اینکه مخاطب چنین اثری در حال تماشای یک فیلم سینمایی است و اگر دستکم هر یک ربع یک بار اتفاق تازهای نبیند، خسته خواهد شد! دو اینکه رمان عامهپسند غالبا داستان دارد اما جهانبینی ندارد. یعنی میشود کتاب را بهطور خلاصه در یک پاراگراف برای کسی تعریف کرد اما درنهایت نمیتوان فهمید همه این اتفاقها به وقوع پیوستند تا چه اتفاقی بیفتد؟ در موارد نادری هم که نویسنده اصطلاحا پیامی در ذهن دارد و درصدد انتقال آن به مخاطب است، یا آن پیام آنقدر دمدستی و پیش پا افتاده است که اساسا جهانبینی تلقی نمیشود یا آنقدر رویداد در کتاب وجود دارد که پیام در همهمه این رویدادها گم میشود. سومین ویژگی عامهپسندها این است که به تقاضای مخاطب توجه دارند نه به نیاز او. یعنی نویسنده بررسی میکند که ببیند جامعه در حال حاضر با چه چیزی بهتر ارتباط میگیرد و همان را به داستانی مبدل میکند. کاری که در خیلی از موارد بهعنوان کار مهم و اصلی تلویزیون و رسانههای دیداری نیز تلقی میشود.
🔸اما در سالهای اخیر شاهد به وجود آمدن گونه جدیدی از آثار نوشتاری عامهپسند هستیم که این بار رنگوبوی خاص و دیگری دارند. این آثار جدید تاکنون در هیچ دوره ادبی و تاریخی از ادبیات داخل یا خارج کشور بروز و ظهور نداشتهاند و نام اصلی این ژانر «رمان عامهپسند مذهبی» است.
🔸با ظهور ناشران دولتی و وابسته به برخی نهادها، ژانری به نام «رمان مذهبی» عنوان شد. اگر قائل به وجود چنین ژانری در رمان باشیم باید بهطور جدی بین این ژانر و «رمان عامهپسند مذهبی» تمایز قائل شد. کاری که درنهایت خیلیها نتوانستند بر آن فایق آیند. رمان مذهبی سعی داشت فضایی را باب کند که در آن ارزشهای اسلام و انقلاب اسلامی جریان داشته باشد و تا حدودی هم به ترویج این ارزشها کمک شود. اما ازآنجاکه هر شاخصه مثبت در کنار خود کژراهههایی نیز خواهد داشت، گونهای از ابتذال در این رمان خودنمایی کرد که گریبانگیر فضای رماننویسی متعهد شد؛ رمانهایی با فضاهای مدافعان حرم، زیارت و اماکن مذهبی، دوران خوش کودکی در یک خانواده مذهبی و... یعنی درواقع رمانهایی که صرفا در یک کانسپت با رنگوبوی مذهبی جریان دارند اما داستان و رویداد و پیرنگ و پیام، رنگوبویی از یک پیام مذهبی ندارد! متاسفانه این رمانها بهعلت ازدیاد نهادها و موسسات وابسته، روزبهروز به شکل فزاینده در حال بیشتر و بیشتر شدن هستند و طبق اطلاع من در بعضی مجموعهها دارند تبدیل به پروژهای برای کسب درآمد نویسندگان تبدیل میشوند! تولید اثر سفارشی در فضای رمان تنها و تنها به تولید آثار شعارزده و خالی از جذابیت دامن خواهد زد.
🔸اما کلام آخر با مخاطب جوان و نوجوانی است که دل در گرو اسلام و انقلاب دارد اما با شامورتیبازی برخی افراد بیگانه است. نباید تسلیم شانتاژ خبری و بازیهای رسانهای این جماعت شد. برای اینکه در این بحث فصلالخطابی عنوان کنم توجه این مخاطب مسلمان و انقلابی را به فرمایشات رهبر انقلاب درخصوص کتابخوانی و بهطور مشخص رمان خوانی جلب میکنم.
🔸رهبر انقلاب آنقدر که جوانها را به خواندن آثار کلاسیک جهان نظیر بینوایان، خانواده تیبو، جان شیفته و... دعوت کردهاند، حرفی از آثاری که در این یادداشت «رمان عامهپسند مذهبی» نام گرفتند، نزدهاند! این در حالی است که حتی دشمنان ایشان کاملا مطلع و معترفند که ایشان بهطور کامل از فضای فرهنگی و هنری کشور آگاه هستند و بدون شک چنین آثاری زودتر از آثار دیگر ناشران به دست ایشان میرسد. آیا این سکوت درخصوص رمانهای بهظاهر مذهبی داخلی، نمیتواند موید نادیده گرفتن وگذار از این فضا و تاییدی بر زرد و مبتذل بودن آن باشد؟
#نقد_سازمان_فرهنگی | #نقد_درون_گفتمانی
🆔@Cultural_governance
🔳⭕️چگونه احمق نباشیم!
احتمالا شما هم در شبکه های مجازی خوانده اید که زیباترین مجری دنیا ایرانی است. یا اگر سارقان شما را مجبور کردند که رمز کارت بانکی تان را وارد کنید، آن را برعکس وارد کنید آنگاه پلیس می فهمد و به کمک شما می آید. یا دیوار چین از ماه دیده می شود. یا نام کرم بستنی (و در نتیجه آیس کریم) از کریم باستانی که در شهر ری یخ فروش می کرده گرفته شده.
وقتی با یک مطلب برخورد کردیم باید چیکار کنیم؟ نشریه گمان ۱۴ قاعده و سرنخ کاربردی برای تفکر انتقادی (موشکافانه) ارایه کرده که کمی آن را بازنویسی کردم.
◾️ اولین تست؛ منبع (رفرنس): آیا منبع معتبر دارد؟ این مطلب یا ادعا بر چه مبنایی است و از کجا چنین حرفی درآمده؟
◾️کل ماجرا یا یک قطعه فیلم و تکه عکس: یک عکس همان قدر که به اندازه هزار خط نوشته حرف دارد میتواند هزار داستان تخیلی نیز درست کند. زاویه خاص فیلمبرداری، مشخص نبودن اتفاقات قبل و بعد از آن تکه جدا شده از فیلم، ربط دادن عکس به مطلب نامرتبط، دستکاری عکس و فیلم (فتوشاپ) و … فرصت را برای داستان سازی تخیلی ایجاد میکند. مثلا عکس کودکی که مار داخل سرش است.بعضی اصلا از روی یک عکس مخدوش، شروع می کنند و یک خبر می سازند!
◾️اعلام زمانهای نسبی به جای ذکر تاریخ مشخص: یکساعت پیش، دیشب، به تازگی، از فردا، آخرین دستاوردها و … برای مثال بیش از سه سال است که شایعه «به تازگی گوگل برای تغییر نام خلیج فارس رایگیری اینترنتی گذاشته». یا «آخرین تحقیقات دانشمندان ژاپنی…»
◾️دردا که راز پنهان خواهد شد آشکارا: عباراتی که نشان میدهد رازی مخوف یا سندی فوقمحرمانه کشف شده: شرکتهای دارویی برای کم نشدن سودشان نمیگذارند شما بدانید لیمو همه بیماریهای لاعلاج را درمان میکند! یا نامهی فوق محرمانه و مسقیم درباره زلزله تهران!
◾️جملات خبری علمیطور اما مبهم: دانشمندان [سریع بپرسید کدام دانشمندان؟] کشف کردهاند که خوردن کره در ساعت ۱۲ ظهر باعث .... کدام پژوهش؟ چه سالی؟ نتایج آن در کدام نشریه علمی کجا منتشر شده؟ نمونه آماری چند نفر بوده است؟
◾️آدم های بدون نام: هر جا شنیدید که گفته شد «کارشناسان معتقدند» یا «به گزارش شاهدان عینی» رد نکنید اما شک کنید.
◾️ارجاع دروغین خبرهای ناشنیده به خبرگزاریهای بسیار مشهور و معتبر برای اعتبار بخشی به مطلب: در اینگونه مطالب به صورت خیلی کلی نوشته میشود منبع: سی.ان.ان یا بی.بی.سی. یا پلیس فتا. یا ارجاع به منابع غیرواقعی با اسمهای عجیب و غریب و پر ابهت: شبکه خبری Alien News فرانسه، شبکه آزادنگاران بدون مرز، تیم تحقیقاتی دکتر چوانگ در مرکز توکیو!
◾️تحریک شدید احساسات از طریق اغراق در داستانهای غمانگیز، عکسهای دلخراش، تحریک حس وطن پرستی یا اعتقادات مذهبی و... نشانه اولیه برای دروغ بودن است.
◾️عدم ارتباط منطقی و تخصصی منبع با متن: مثلا رئیس مرکز «قلب» ژاپن گفته است سیگنال موبایل برای «مغز» مضر است!
◾️اینترنت و گوگل منبع نیستند! اینها ابزارهای جستجو هستند. هر چیزی در آن پیدا شود درست نیست حتی اگر صد جا تکرار شده باشد. انگلیسی بودن یک مطلب هم به معنی معتبر بودنش نیست! انگلیسی زبان ها هم به اندازه ما استعداد گول خوردن دارند.
◾️«آیا میدانید»ها! نادانستههای کوچک و سطحی جهان آنقدر زیاد است که تشخیص راست بودنشان بسیار مشکل است. زیاد آنها را باور نکنید حتی اگر هم راست باشند تغییری در زندگی شما ایجاد نمی کنند.
◾️شاهدان غیبی! همه ما افرادی را دیدهایم که در دفاع از یک ادعای عجیب می گویند: «یکی از دوستانم با چشم خودش دیده!». برای احترام به شعور خودمان هم که شده درخواست کنیم با آن شخص سوم گفتگو کنیم.
◾️شیوه نگارش و سطح علمی بودن: اشتباه املایی و نگارش شتابزده و غیرحرفهای هم نشانه خوبی است.
◾️زیبایی مساوی صحت نیست: داشتن عکسها و ظاهر گرافیکی زیبا یا تدوین یک ویدئوی حرفهای دلیلی برای درست بودن آن نیست. بسیار دیده شده برای مطالب چرند تصاویر گرافیکی زیبا یا حتی ویدئو ساخته اند و افراد فریب ظاهر آن را خورده اند.
☑️⭕️تجویز راهبردی
▫️ برای وقت خود ارزش قائل باشیم و اصولا به هر چیزی گوش نکنیم و مطالبی را بخوانیم که فکر می کنیم هم درست باشد هم بدردبخور.
▫️ برای شعور خود ارزش قائل باشیم و اجازه ندهیم دیگران هر ادعای غلطی را به ما بفروشند.
▫️ برای زمان و شعور جمعی نیز ارزش قائل باشیم و سواد رسانهای و تفکر انتقادی را توسعه دهیم. در کتاب استراتژی توسعه ایران (لینک دانلود) گفته شده برای تربیت نسل توسعه آفرین، باید به تفکر انتقادی مجهز شویم تا در مقابل زودپذیری، تلقین پذیری، القاء پذیری، خرافه پرستی، فرمان برداری، شخصیت پرستی و تقلید و سلطه گری و سلطه پذیری بایستیم. این ۱۴ سرنخ اولین گام.
#سواد_رسانه | #حکمرانی_مجازی
🆔@Cultural_governance
5.jpg
5.84M
🔸فتح جهان با انیمه
✍️وحید محرابیان
📍کیفیت بالا
#انیمه
🔹شما می توانید با کلیک بر روش هشتگ بالا سایر مطالب کانال را مشاهده نمایید👆
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
🔸فتح جهان با انیمه
✍️وحید محرابیان
#انیمه
🔹شما می توانید با کلیک بر روش هشتگ بالا سایر مطالب کانال را مشاهده نمایید👆
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
تجربهنگاری_سیاست_فرهنگی_ایتالیا.pdf
693.7K
🔰مجموعه جزوات حکمرانی فرهنگی
#شماره_یازدهم
🌱موضوع: تجربهنگاری سیاست فرهنگی ایتالیا
#تجربه_حکمرانی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
📒طرح تعویض کتاب و سکه!
🔸مسیر همهی کتابها بعد از یک یا چندبار خواندن و دست به دست شدن یا گوشه کتابخانه است یا طرح بازیافت و تعویض کتاب با لوازم شوینده که در غرفهها زیاد دیدهایم!
🔸در این نمودار، به بررسی این نکته میپردازیم که اگر طرح طلایی تعویض کتاب و سکه برگزار شود، با هزار کتاب به صورت میانگین چند سکه تمام بهار آزادی میتوان خرید؟ با این بررسی میتوانیم به ارزش کتاب در سالهای مختلف پی ببریم.
🔸از سال ١٣۶٠ تا به امروز یعنی سال ۱۳۹۹، قیمت این دو عنصر در مقابل یکدیگر دچار نوسان شدید شده است.
🔸در میانه این ۴۰ سال یعنی سال ١٣٨٠ شاهد بالاترین نسبت قیمت کتاب به قیمت سکه بودهایم به طوری که در این سال میتوانستیم هزار کتاب را با ۲۹ سکه عوض کنیم.
🔸در سالهای اخیر هرچند قیمت کتاب افزایش یافته است و همه کتابدوستها شاهد این موضوع هستند؛ اما، رشد سرسامآور قیمت سکه باعث شده است تا در سال ١٣٩٩ کمترین قدرت نسبی تعویض کتاب و سکه رقم بخورد؛ در واقع اگر با هزار کتاب از میدان انقلاب راهی میدان فردوسی شوید، تنها ۳ سکه در طرح تعویض کتاب و سکه نصیبتان میشود!
منبع: وزارت ارشاد اسلامی
#کتابخوانی
🆔@cultural_governance
🎞سینمای چند ده میلیاردی
🔸این نمودار پرفروشترین فیلمهای هر سال را از ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۸ نشان میدهد. در این لیست، ۸ فیلم کمدی، ۳ فیلم اجتماعی و ۱ کارتون دیده میشود.
🔸فروش فیلمهای سینمایی در ایران در همین ده سال اخیر (۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹) چند برابر شده و به قولی سر به فلک گذاشته است.
🔹اخراجیهای ۱ که در سال ۱۳۸۶ اکران شد توانست با فروش ۲ میلیارد تومانی همه مرزهای فروش سینمایی را جابهجا کند. درست است که از آن زمان تا الان قیمت بلیت و دلار و نرخ تورم، پابهپای هم چند برابر شدهاند اما سینمای ایران در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ با اکران هزارپا و مطرب (۱ آبان ۹۸) توانست شاهد فروش ۳۸ میلیاردی باشد. ناگفته نماند که پایان سال ۱۳۹۸ با کرونا همراه بود و این خود ممکن است در کاهش فروش فیلمها تأثیر خود را گذاشته باشد.
🔹سال ۱۳۹۹ اما با کرونا و سینمای بسته عجین شده است؛ به همین خاطر باید دید که اگر کرونا امسال تمام شود، سینما در سال ۱۴۰۰ کدام قلهها را فتح میکند؟
منبع: سالنامه آماری سینمای ایران
همهی آمارهای جذاب سینما را میتوانید در آدرس زیر پیدا کنید.
Namafar.ir
#سینما
🆔@cultural_governance
📽انیمیشن، بازار آینده
🎥کودکان و نوجوانان مخاطبان اسمی پویانماییها(یا انیمیشنها) هستند، اما تعداد بزرگسالانی که این آثار را دنبال میکنند احتمالاً از کودکان بیشتر باشد. رنگو، یخزده، شرک، پاندای کونگفوکار و بسیاری از پویانماییهای غربی دیگر، قلههای میلیارد دلاری (بخوانید چند ده هزار میلیاردتومانی) را فتح کردهاند و این نشان از بازار جهانی بسیار بزرگ این آثار دارد.
📺جوانان ایرانی که احتمالاً کلاهقرمزی و مدرسه موشها را به عنوان پویانمایی یا کارتون به یاد میآورند، حالا همت کرده و پویانماییهای کامپیوتری میسازند.
📹این نمودار پرفروشترین پویانماییهای هر سال را در ایران نشان میدهد. فروش خوب این پویانماییها نشان میدهد که چه نقش پررنگی در آیندهی سینمای ایران خواهند داشت.
📉این نمودار به خوبی نشان دهنده بازار بزرگ پویانمایی است. پویانماییهای ایرانی در این چند سال در داخل و خارج بسیار مورد استقبال قرار گرفتهاند؛ مثلاً، فیلشاه با ۸ میلیارد فروش، نهمین فیلم پرفروش سال ۹۷ است!
#انیمیشن | #امایش_فرهنگی
🆔@cultural_governene