💠 قوّت در فضای مجازی و راه کار آن
🔸امروز قوّت در فضای مجازی حیاتی است؛ امروز فضای مجازی حاکم بر زندگی انسانها است در همهی دنیا؛ و یک عدّهای همهی کارهایشان را از طریق فضای مجازی پیش میبرند؛ قوّت در این [زمینه] حیاتی است.
۱۳۹۹/۰۱/۰۳
سخنرانی نوروزی خطاب به ملت ایران
🔸یکی دیگر از چیزهایی که در مدیریّت کشور -که بتوانید کشور را اداره کنید- تأثیر دارد، مسئلهی فضای مجازی است؛ فضای مجازی خیلی مهم است. در مسئلهی فضای مجازی، آنچه از همه مهمتر است، مسئلهی شبکهی ملّی اطّلاعات است.
🔸 متأسّفانه در این زمینه کوتاهی شده، کاری که باید انجام بگیرد، انجام نگرفته؛ این[طور] نمیشود. اینکه ما بهعنوان اینکه نباید جلوی فضای مجازی را گرفت، در این زمینهها کوتاهی کنیم، این مسئلهای را حل نمیکند و منطق درستی هم نیست. خب امروز فضای مجازی مخصوص ما که نیست، همهی دنیا امروز درگیرند با فضای مجازی؛ کشورهایی که شبکهی ملّی اطّلاعات درست کردهاند و [فضای مجازی را] کنترل کردهاند به نفع خودشان و به نفع ارزشهای مورد نظر خودشان، یکی دو تا نیستند.
🔸 بهترینِ کشورها، قویترینِ کشورها، در این زمینهها خطّ قرمز دارند؛ راه نمیدهند؛ خیلی از بخشهای فضای مجازی اعزامشدهی از سوی آمریکا و دستگاههای پشت سر و پشت صحنهی این قضیّه را راه نمیدهند؛ کنترل میکنند. ما هم باید کنترل کنیم؛ این کنترل کردن معنایش این نیست که ما ملّت را از فضای مجازی محروم کنیم؛ نه، معنایش این نیست. امروز بهمنی از گزارههای درست و نادرست دارد روی سر مراجعین اینترنت ما فرود میآید؛ اطّلاعات غلط، اطّلاعات نادرست، اطّلاعات مضر، شِبه اطّلاعات -بعضی چیزها اطّلاعات واقعی نیست، اطّلاعنمایی است- خب اینها دارد مثل یک بهمنی فرود میآید؛ ما چرا باید اجازه بدهیم این اتّفاق بیفتد؟
🔸ما چرا باید اجازه بدهیم آن چیزهایی که برخلاف ارزشهای ما است، برخلاف آن اصول مسلّمهی ما است، برخلاف همان اجزا و عناصر اصلی هویّت ملّی ما است، بهوسیلهی کسانی که بدخواه ما هستند، در داخل کشور توسعه پیدا کند؟ نه. کاری کنید که از منافع و سودها و بهرههای فضای مجازی همه بتوانند استفاده کنند، سرعت اینترنت را افزایش هم بدهید -این کارهایی که باید انجام بگیرد، انجام بگیرد- امّا در آن چیزهایی که به ضرر کشور شما، به ضرر جوان شما و به ضرر افکار عمومی شما نیست؛ این چیز خیلی مهمّی است؛ این کار باید انجام بگیرد. بنابراین، مسئلهی شبکهی ملّی اطّلاعات هم خیلی مهم است.
۱۳۹۶/۰۳/۲۲
بیانات در دیدار مسئولان نظام
#حکمرانی_مجازی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
♻️بی شک با ادغام سازمان های فرهنگی باز تعدد زیادی در دستگاه های نقش آفرین مشاهده می شود و اگر بخواهیم به یک حکمرانی مطلوب در حوزه فرهنگ برسیم باید به حکمرانی شبکه ای روی بیاوریم
🔸چند پرسش و طرح مساله در حوزه شبکه سازی
📌تفاوت شبکه سازی با تشکل سازی و حزب چیست؟
📌آیا وجود نیرو در شبکه امر داوطلبانه است یا امری اجباری و یا تبلیغاتی؟
📌احساس بحران در جنگ 8 ساله باعث شبکه شدن جبهه انقلاب اسلامی گردید امروزه کدام عامل و نیاز باعث ایجاد شبکه سازی می شود؟
📌شبکه هیات های کشور چرا موفق بوده اند؟ آیا شرط نماد و مفهوم مشترک و ورود بدون محدودیت میتواند یک معیار جهان شمول برای تمامی شبکه ها باشد؟
📌شبکه بنیاد مهدویت در کشور چرا با آنکه نقاط قوت بسیاری (من جمله تولید کتاب فراوان و غیره) دارد اما یک شبکه سکولار است؟ ارتباط شبکه ها با حاکمیت در چیست؟
📌برای ایجاد شبکه بومی غیر از مولفه های مردم شناسی، ضریب محلی مسایل نظام و مساله سازی آیا در طراحی آن شبکه، عوامل دیگری نیز تاثیر دارد؟
#حکمرانی_شبکه
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
برندگان جوایز در افتتاحیه دوازدهمین جشنواره فیلم «عمار»
🔻لوح افتخار بخش فیلمنامه: «توتا» نوشته محمد صبوحی و «سه خواهر» نوشته محبوبه معراجی پور
🔻فانوس بخش فیلمنامه: «اثر پروانه» به قلم حسین جعفری
🔻لوح افتخار بخش پویانمایی: «کاوه و کشتی فضایی» اثر حسین حسن نژاد
🔻فانوس بخش پویانمایی: «پیش از بهشت» ساخته احمد حیدریان
🔻لوح افتخار بخش نماهنگ: «ابراهیم در آتش» ساخته آرش آقاجانی و «ایرانیوم» ساخته سیدمهدی کرباسی
🔻فانوس بخش نماهنگ: «روز انتخاب» ساخته رضا ثقفی
🔻لوح افتخار بخش برنامه تلویزیونی ترکیبی: «حبیب نخلستان» به تهیهکنندگی علی گلشاهی
🔻فانوس بخش برنامه تلویزیونی ترکیبی: «شب های پرستاره» به تهیهکنندگی سیدصدرا میرئی
🔻لوح افتخار بخش کلیپ و مونشن گرافیک: «داستان صندوق ها» به کارگردانی آرش آقاجانی و «ورزش برای مردم» به تهیهکنندگی سیدسجاد قافله باشی
🔻فانوس بخش کلیپ و مونشن گرافیک: «عاشق شوید» به کارگردانی علی حسینی و حنیف رحیمی
🔻لوح افتخار بخش گزارش خبری: «مثبت کاذب» به کارگردانی زهره بیادی
🔻فانوس بخش گزارش خبری: «ثروتهای رهاشده» ساخته مریم تکافی
🔻لوح افتخار بخش فیلم ما: «نبرد البرز» ساخته محمدجواد توکلی
🔻برنده جایزه دستکش ننه عصمت: میکاییل براتی
#مدیریت_فرهنگی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
نقد پیش نویس طرح تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی (Trimmed).mp3
39.31M
💢صوت جلسه «بررسی پیشنویس طرح تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی»💢
✳️ تاریخ ارائه: 14 دیماه 1400
🔹سخنرانی استاد علی محمدی
➖پینوشت: جناب دکتر وکیلیان در این جلسه فرصت نکردند که تمامی بحث خود را ارائه دهند و ارائه بحث مبسوط تر ایشان به جلسه بعدی موکول شد. لذا بخش ارائه ایشان در صوت بالا نیست.
#حکمرانی_فرهنگی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
🖌مهم ترین فعالیت ها و دستاوردهای شورای عالی انقلاب فرهنگی
ازسال 1384-1394
✅لینک دانلود👇👇👇
📎sccr.ir/Pub/1/1467
#حکمرانی_فرهنگی
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
✅نمایه و بخش های سایت شورای عالی انقلاب که محتوای تولید شده خود را باگذاری نموده است
🔸مصوبات و قوانین
📎yun.ir/babut4
🔸نشریه مهندسی فرهنگی
📎yun.ir/xa9kag
🔸نشریه راهبرد فرهنگ
📎yun.ir/p1jjya
🔸پژوهشها
📎yun.ir/zwjbbb
📎yun.ir/oxgje3
🔸اسناد راهبردی
📎yun.ir/7kxnh2
🔸انتشارات
📎yun.ir/wkws2b
#حکمرانی_فرهنگی
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
حکمرانی فرهنگی
🔸تحلیلی درباره مطالبه اخبر رهبر انقلاب از کنشگران عرصه فرهنگ 📌بازسازی انقلابی ساختارهای فرهنگی #ح
🔸کدهای حکمرانی فرهنگی
🖌حجت الاسلام هاشمیان عضو هیات علمی باقرالعلوم
📌رهبری تحولات و تغییراتی در عرصه فرهنگ مشاهده نکرده اند.وقتی مجموعه واژه ها و کلیدواژه هایی را که ایشان درباره عرصه فرهنگ به کار گرفته اند در کنار هم می چینیم،نشان میدهد ایشان اساسا نظام حکمرانی فرهنگی را
ناکارآمد و کم بازده میدانند
📌بازسازی ساختارها را با ۲ رویکرد مدیریتی و جامعهشناسانه میشود بررسی کرد در رویکرد مدیریتی، ساختار را به سازمان تغییر میدهند، در حالی که از قرائن سخنان رهبر معظم انقلاب برمیآید ایشان نگاه جامعهشناسانه به این موضوع داشتهاند. در نگاه جامعهشناسانه به مساله بازسازی ساختارهای فرهنگی، باید اعم از مساله سازمانها، به بازتعریف و بازطراحی نسبت فرهنگ با ۲ مقوله سیاست و اقتصاد بپردازیم و موضوع ارتباط با کنشگرهای نوظهور عرصه فرهنگ را نیز در دستور کار قرار دهیم.
📌نگاهی به بازسازی انقلابی ساختارهای فرهنگی با رویکرد مدیریتی:
🔸در این رویکرد، تمرکز ما بر مسائل سازمانی و بینسازمانی و اصلاحاتی که باید در این حوزه شود، است. یکی از مسائل جدی که سازمانهای ما به آن دچارند، مساله فرسودگی است. بسیاری از این سازمانها اوایل انقلاب با کارویژههای مشخص تاسیس شدند و اکنون با گذشت بیش از 4 دهه از انقلاب باید در اساسنامهها و ماموریتهای بسیاری از آنها تجدیدنظر کرد؛ اهداف را نوین کرد و روشهای تحقق آن را نیز به تناسب تحولاتی که در این عرصه رخ داده است، ارتقا داد.
🔸نکته بعدی چیدمان سازمانی است. گاهی یک سازمان در اهداف و روشها مشکلی ندارد اما چیدمان اجزای سازمان برای تحقق این اهداف مناسب نیست. گاهی آنقدر خود سازمان عریض و طویل است که اداره امور سازمانی بیشترین انرژی را از سازمان میگیرد؛ چنین مجموعهای دیگر قادر نیست کارهای مبتکرانه انجام دهد؛ هنر کند خودش و زندگی کارمندانش را حفظ کند. گاهی هم یک سازمان یک تومار اهداف دارد اما نیرو و بودجهای که به آن اختصاص داده شده، کفاف این کار را نمیدهد. پس مساله چیدمان سازمانی متناسب با اهداف و روشها، یکی از نکتههای مهم در بحث بازسازی ساختارهای فرهنگی است.
#حکمرانی_فرهنگی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
حکمرانی فرهنگی
🔸تحلیلی درباره مطالبه اخبر رهبر انقلاب از کنشگران عرصه فرهنگ 📌بازسازی انقلابی ساختارهای فرهنگی #ح
🔸کدهای حکمرانی فرهنگی
🖌حجت الاسلام هاشمیان عضو هیات علمی باقرالعلوم
📌نکته دیگری که در همین مساله «تعاون» باید به آن اشاره کنم، این است که گاهی این همکاری و هماهنگی نه تنها بین سازمانهای ما، بلکه بین بخشهای مختلف یک سازمان نیز وجود ندارد؛ اینکه ما در موضوعات فرهنگی بدانیم هر بخش از یک سازمان فرهنگی چگونه میتواند ورود کند. به عنوان مثال اگر ما خواستیم بر موضوع همزیستی مسالمتآمیز شیعه و سنی در کشور تمرکز کنیم و کار فرهنگی انجام دهیم، خب! سازمان تبلیغات اسلامی ادارهای دارد به نام اداره ادیان و مذاهب که وظیفهاش در همین راستاست، وقتی این اداره هدف «فرهنگسازی وحدت» را در هماهنگی با سایر بخشهای سازمان پیگیری کند، یعنی اداره بانوان نیز نگاه خود را از تمرکز بر بانوان شیعی بردارد و متوجه باشد پیگیری امور دینی زنان اهل سنت هم یکی از وظایف سازمان تبلیغات اسلامی است، یا بخش مربوط به امور مساجد نیز نسبت به مساجد اهل سنت وظایفی دارد، برای فرهنگسازی این بخش هم تکالیفی برعهده دارد، شما میبینید که وقتی موضوع فرهنگی فرهنگسازی وحدت را بین همه بخشهای یک سازمان توزیع کنیم، چگونه هر اداره با یک رویکرد ورود پیدا خواهد کرد و چقدر کار جامعتر و روانتر به نتیجه خواهد رسید.
📌یکی از لایه های تحول در ساختار های فرهنگی منابع انسانی است. ما در این بخش نیز دچار ضعف هستیم و ساختارهایی برای کادرسازی و ارتقای کیفی کارمندان سازمانهای فرهنگی ایجاد نکردهایم. گاهی یک ماموریت ویژه فرهنگی ایجاد میشود که سازمانها با ضربالاجل باید وارد میدان شوند و سر بزنگاه از فرصت استفاده کنند اما میبینیم چنین فرصتهای نابی در کشور ایجاد میشود اما کاری که باید سازمانهای فرهنگی انجام دهند، مشاهده نمیشود. یک علت مهم این است که نیروی انسانی، نیروی خلاق و مبتکری نیست. عادت کرده است به یک زندگی روتین کارمندی و اگر بخواهد کاری هم کند در چارچوب همان رویکردهای قدیمی و سنتی سازمانی انجام میدهد؛ این موضوعی است که باید برای آن چارهاندیشی کرد.
#حکمرانی_فرهنگی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
حکمرانی فرهنگی
🔸تحلیلی درباره مطالبه اخبر رهبر انقلاب از کنشگران عرصه فرهنگ 📌بازسازی انقلابی ساختارهای فرهنگی #ح
🔸کدهای حکمرانی فرهنگی
🖌حجت الاسلام هاشمیان عضو هیات علمی باقرالعلوم
📌اصولا در دانش مدیریت، گردش اطلاعات از اهمیت بسزایی برخوردار است. ما وقتی با سازمانهای فرهنگی مواجه میشویم، اهمیت این مساله چند برابر میشود. شما وقتی در وزارتخانههای کماهمیتتری نسبت به مساله فرهنگ، مثل وزارت صنعت ورود میکنید، میبینید شبکههای اطلاعاتی خاصی وجود دارد که تمام اطلاعات در یک حوزه از طریق این شبکه و نرمافزار قابل مشاهده است. وجود چنین شبکهها و نرمافزارهای اطلاعاتی که اطلاعات کارهای فرهنگی انجام شده سازمانها در آن قابل مشاهده باشد، از ضروریات فضای حکمرانی فرهنگی در کشور ما است.
🔺رهبر معظم انقلاب اواخر دهه 80 از یک کلیدواژهای استفاده کردند؛ ایشان خطاب به سازمانهای فرهنگی فرمودند شما باید یک منظومه باشید. «منظومه بودن» مساله مهمی است. اینکه هر سازمان و مجموعه، به صورت کامل از فرآیندها و کارهای انجام شده و در دست اجرای سازمانهای دیگر فرهنگی خبردار باشد و بتواند نقش و جایگاه خود را در عملیاتهای مختلف فرهنگی شناسایی کند، از لوازم ضروری منظومه بودن است. اگر ما هدفگذاری کردیم که سازمانهای فرهنگی به شکل یک منظومه عمل کنند، طبیعتا این نیاز به یک شبکه اطلاعاتی دارد که این هدف را محقق کند اما متاسفانه ما در این زمینه نیز عقبیم.
📌یکی از آفت های مدیریت فرهنگی کشور رانتهای فرهنگی است. متاسفانه در حوزه فرهنگ و سپردن پروژههای فرهنگی به اشخاص حقیقی و حقوقی شفافیتی وجود ندارد. اینکه هر ناظری بتواند ببیند که چه پروژه فرهنگی به چه کسی، به چه دلیلی و با چه تخصصی داده شده است؟ مبلغ پروژه چقدر است؟ آیا این مبلغ با کار انجام شده تناسب دارد یا خیر؟ ما متاسفانه شاهد بودیم مثلا در موضوع آسیبهای اجتماعی که رهبر معظم انقلاب بر حل آنها تاکید ویژهای کردند، در یک برههای پروژههایی به برخی انجمنها داده شد که اعضای آن خیلی هم نگاه همدلانهای با نظام نداشتند اما مبالغ کلانی از وزارت کشور گرفتند و پروژههایی را به سرانجام رساندند که هیچ خروجی خاصی از آنها مشاهده نشد و هیچ گرهی در حوزه آسیبهای اجتماعی باز نشد.
🔺 اینکه یک عدهای بتوانند با روابط خاص با برخی سازمانهای دولتی ارتباط گرفته و یک پروژه مثلا پیمایشی بگیرند و مبالغ هنگفتی را بگیرند، آن هم پیمایشهایی که انجام آنها نیازسنجی نشده است، خروجی آنها معلوم نیست میخواهد ماده خام حل کدام مشکل باشد؟ چه سازمانی میخواهد با این اطلاعات یک عملیات برای رفع مشکل طراحی کند؟ اینها همه عدم شفافیت است که فسادزاست. فساد در عرصه فرهنگ یکی از بدترین انواع فساد است که آسیبهای آن اگرچه مثل فسادهای سیاسی و اقتصادی، زود خود را نشان نمیدهد اما در گذر زمان باعث فروپاشی پایههای یک جامعه میشود و این از هر فاجعهای خطرناکتر است.
📌 سازمانهای عمومی نظیر شهرداریها و شرکتهای صنعتی و معدنی دولتی در قالب روابط عمومی در شهرستانها بودجههای قابل توجهی را صرف امور فرهنگی میکنند. برای مثال برخی شرکتهای صنعتی در قالب روابط عمومی و امور فرهنگی بودجههای میلیاردی دارند. شاید بودجههای فرهنگی امثال این شرکتها به تنهایی از بودجه سازمان تبلیغات آن استان یا شهرستان بیشتر باشد. این بودجههای فرهنگی که در اختیار شرکتهای صنعتی است، متاسفانه دیده نشده و توجهی به اینها نمیشود. از این سنخ پولها و منابع مالی در بسیاری از جاها در حوزه فرهنگ هزینه میشود، لکن به دلیل نبود نظارت و برنامهریزی در حوزه مدیریت فرهنگی این منابع صرف امور تشریفاتی میشود.
#حکمرانی_فرهنگی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
🔸کدهای حکمرانی فرهنگی
🖌حجت الاسلام هاشمیان عضو هیات علمی باقرالعلوم
📌بسیاری از سازمانهای ما، ردیفهای بودجه مشخص مختص به فعالیتهای فرهنگی دارند اما اینها متاسفانه صرف برنامههای بیمحتوا میشود و اصولا برنامهریزی صحیحی برای خرجکرد این بودجهها وجود ندارد؛ این مسالهای است که در کنار مسائل دیگر برای حل آن باید چارهاندیشی کرد.
📌یک موضوع مهمی که برای ارتقای کیفیت سازمانهای فرهنگی بویژه بازسازی آنها باید در کانون توجه قرار بگیرد، مساله فرآیند گزینش منابع انسانی، گزینش مدیران و نیروهای اجرایی است. باید این فرآیندها شفاف و کاملا مبتنی بر اصول شایستهسالاری باشد. اینکه ما در یک مجموعه فرهنگی، شخصی را نصب کنیم که هیچ سابقه مرتبطی ندارد یا توانایی مدیریت ندارد یا اصلا شناختی از عرصه فرهنگ و نحوه تعامل با عناصر فرهنگی ندارد، اینها همگی منجر به نتایج فاجعهبار خواهد شد.
📌یکی از اساسیترین موضوعات در اصلاح ساختارهای فرهنگی کشور، تدوین یک نظامنامه علمی و شفاف به عنوان نقشه و راهنمای انتخاب و گزینش مدیران فرهنگی است
📌برای کارآمدسازی سازمانهای فرهنگی، حتما باید به موضوع ادغام سازمانهای فرهنگی نیز اندیشید. این ادغامها، هم سازمانها را چابکتر میکند؛ هم هزینهها را کاهش میدهد. متاسفانه این امر که لزوم و ضرورت اجرایی شدن آن، بدیهی و واضح است، موانع زیادی دارد. مهمترین مانع آن مواجهه با این مساله، با رویکرد سیاسی و نادیده گرفتن رویکرد مدیریتی است و همین مساله باعث شده تا به حال بهرغم طرح چندباره این موضوع در نهادهای بالادستی، عملا راه به جایی نبرد.
🔸برای مثال اواسط دهه 80 کارگروه مدیریت کلان دستگاههای فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد و در قالب 18 عرصه، سازمانهای فرهنگی طبقهبندی شدند، منتها در نهایت این کارگروه نتوانست در عمل گامی جدی در ایجاد تعاون میان سازمانهای فرهنگی بردارد.
#حکمرانی_فرهنگی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
🔸کدهای حکمرانی فرهنگی
🖌حجت الاسلام هاشمیان عضو هیات علمی باقرالعلوم
📌جمله مهمی در دوره معاصر از سوی اندیشمندان علوم اجتماعی گفته میشود و آن هم این است که ما در عصر پایان ساختارهای فرهنگی و آغاز قدرت گرفتن نیروهای فرهنگی و اجتماعی هستیم.
📌شما گاهی میبینید چند کنشگر فرهنگی و اجتماعی به اندازه یک سازمان در عرصه فرهنگ ارزشآفرینی میکنند. همین باعث میشود موضوع ارتباط با این کنشگرها و بازطراحی مناسبات و ارتباطات سازمانی با این نوع فعالان مورد توجه قرار گیرد.
📌 یکی از ایدههای جالبی که از سوی رهبر معظم انقلاب برای استفاده از کنشگرهای اجتماعی خارج از سازمانهای فرهنگی مطرح شده بود، موضوع ضرورت طراحی حلقههای میانی برای سازماندهی ظرفیتهای مردمی بود. این حلقههای میانی میتوانند رابط و واسطه کنشگرها و مدیران عالی سازمانها شوند و به پویایی و ترقی سازمانهای فرهنگی کمک شایانی کنند.
📌 ما در عرصه مناسبات سیاست و فرهنگ، شورای عالی انقلاب فرهنگی را تاسیس کردیم، ترکیب اعضای این شورا هم به نحوی تعیین شد که روند کلان آن با تغییر دولتها چرخش پیدا نکند اما آیا به این هدف رسیدیم؟ خیر! آقای روحانی از سال 92 این شورا را عملا تعطیل کرد، تقشه تحول فرهنگی را که همه کارهایش انجام شده بود و به مرحله اجرا رسیده بود، متوقف کرد و در سال آخر دولت آن را برای اجرا ابلاغ کرد. به این ترتیب شورای عالی فرهنگی عملا تحت تاثیر گرایشهای دولتها قرار میگیرد و اگر دولت با جریان کلی این شورا هماهنگ نباشد، میتواند شورا را به محاق ببرد. این یک آسیب جدی است.
📌 زمانی یکی از بانکها، به عنوان سرمایهگذار بر یکی از فیلمهایی که جایزه اسکار هم برد، سرمایهگذاری کرد و چندبرابر هم سود کرد، حالا سوال اینجاست: اگر بنگاههای اقتصادی به خاطر سودی که در عرصه فرهنگ وجود دارد تصمیم بگیرند بر تولیدات فرهنگی سرمایهگذاری کنند، این تولیدات را چگونه انتخاب میکنند؟ روی چه نوع تولیداتی دست میگذارند؟ چه راهکارهایی باید اندیشه شود تا سود بازار، موجب نشود فیلمهایی با تم یأس یا اشاعه اباحهگری مورد حمایتهای آنچنانی قرار بگیرند و کمکم عرصه فرهنگ در قبضه این نوع تولیدات قرار گیرد؛ اتفاق ناگواری که متاسفانه اکنون تا حدی رخ داده است.
#حکمرانی_فرهنگی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
Hejab-Morality.pdf
723.7K
📚 #کتاب جایگاه #حجاب در فقه و اخلاق؛ نقدی بر آراء دکتر سروش دباغ (فرزند عبدالکریم سروش)
✍️حجت الاسلام دکتر حسین #سوزنچی
#مدیریت_فرهنگی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
فضای مجازی و اوقات فراغت.pdf
1.75M
🖌فضای مجازی و اوقات فراغت
📌بررسی ظرفیت های فضای مجازی
#تفریح
🔸شما میتوانید با زدن هشتگ بالا سایر مطالب حوزه تفریح را بررسی کنید
🚤⛵️⛱🏝🛴🚲
#مدیریت_فرهنگی
#حکمرانی_مجازی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
📔عنوان کتاب :الگوی اسلامی شادکامی
✍️نویسنده : عباس پسندیده
📌انتشارات: دارالحدیث
✅به نظر بنده با بررسی میدانی در حوزه نشاط و تفریح، قویترین کتاب که با رویکرد اسلامی به بررسی پرداخته است این کتاب می باشد.
#حکمرانی_مجازی
#مدیریت_فرهنگی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
مصادیق تفریح + نشاط ایرانی_اسلامی
1️⃣ایجابی
🔸مجازی🔸
1) تماشا فعالانه و دسته جمعی سریال
2) دیدن اسکرین شات ازخاطرات خنده دار
3) مرور عکس خاطرات
4) سریال خانگی
5) شبکه اجتماعی متن محور
6) دیرین دیرین طنز
🔸ورزشی🔸
1) استخر
2) کوهنوردی
3) ورزش بدنسازی
🔸معنوی🔸
1) هیات
2) گلزارشهدا جمعی
🔸گردشگری🔸
1) مسافرت جمعی
2) جمعه گردی
3) طبیعت گردی
4) کوه نوردی
5) پارک نوردی
🔸مطالعاتی🔸
1)خواندن کتاب طنز
2) کتاب زندگینانه وجد اور
3) خواندن رمان
4)شبکه اجتماعی متن محور
5) خواندن جوک
🔸مکانی🔸
1) سینما
2) شهربازی
🔸خانواده🔸
1) تشکیل خانواده
2) داشتن فرزند زیاد
3) مقاربت
4) امام علی (ع) :کار بالاترین تفریح است
5) خندیدن و لبخند
🔸سبک زندگی🔸
1) سحرخیزی
2) شستن روزانه صورت
3) صحبت و گفت و گو با دیگران(تلفنی نه)
4) ازادی اختیار
5) خلاقیت و محصول محوری
2️⃣سلبی
(پاسخ های کاذب- افسردگی ساز)
1.استفاده غیرنگارشی ازفضای مجازی
(استفاده بیش از دو ساعت)
2.ارامش بخش مجازی مخدر نشاط است
3.شبکه های اجتماعی تصویر محور
4.گوش دادن به موسیقی
5. بازی های کامپیوتری
✅حضرت امام: تفریح داشته باشید تا بتوانید درس بخوانید
#مدیریت_فرهنگی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
🔸مجموعه های طنز انقلابی
✔️طنز به عنوان یک ابزار، عامل جذب مخاطبین و باعث گسترش جذابیت فعالیت های فرهنگی می شود.از نیاز های امروزین، ورود نسل مذهبی و حزب اللهی در این عرصه می باشد.مجموعه های زیر بارویکرد انقلابی و دینی در عرصه طنز ورود پیدا کرده و در حال نقش آفرینی می باشند
✅مجموعه ها فعال طنز انقلابی:
📌میشه نمیشه
https://b2n.ir/m25605
📌دکتر سلام
https://b2n.ir/p18834
📌کاری باری کاتور
https://b2n.ir/s85561
📌شب طنز انقلاب
https://b2n.ir/p72961
📌کتاب طنز
https://b2n.ir/d50433
📌حرفشم نزن
https://b2n.ir/m19984
📌دوش
https://b2n.ir/h91348
📌کش ماست
https://b2n.ir/a27697
📌شب طنز نطنز
https://b2n.ir/d53616
📌دی بی سی
https://b2n.ir/x14412
📌لیچار
https://b2n.ir/r55675
📌راه راه
https://rahrahtanz.ir
📌طنزیم
https://b2n.ir/g87445
📌شفاف شو
https://b2n.ir/b88692
#حکمرانی_مجازی
#مدیریت_فرهنگی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔 @Cultural_governance
🖌پروژه نورالینک
📌اتصال فضای مجازی و اینترنت به مغز انسان
🔸یک شرکت آمریکایی در زمینه فناوری نورون یا فناوری عصبی ساخته شده توسط ایلان ماسک است که تراشههای ارتباط مغز و کامپیوتر قابل کاشت در مغز یا به انگلیسی brain–machine interfacesواسط مغز و رایانه (BMIs) تولید میکند.هدف این شرکت دستیابی به «همزیستی با هوش مصنوعی» است.
🔸به گفته بلومبرگ، از زمان تأسیس این شرکت، چندین دانشمند قوی و شناخته شده علوم اعصاب از دانشگاههای مختلف استخدام کردهاست تا ژوئیه سال ۲۰۱۹، ۱۵۸ میلیون دلار بودجه دریافت کرده بود (که ۱۰۰ میلیون دلار آن از ایلان ماسک بود) و ۹۰ نفر کارمند استخدام داشت. در آن زمان، نورالینک اعلام کرد که مشغول کار روی دستگاه «چرخ خیاطی مانند» است که قادر است نخهای بسیار نازک 4 تا ۶ میکرومتر از عرض را در مغز کاشت کند، و سیستمی را نشان داد که اطلاعات را از یک موش آزمایشگاه از طریق ۱۵۰۰ الکترود میخواند، پیشبینی میشود آزمایشها با انسان در سال ۲۰۲۰ آغاز شود.
ماسک اخیرا در مصاحبهای با نیویورک تایمز اعلام کرد که این قطعه رابط میان مغز و کامپیوتر میتواند منشا تحولی عظیم در ارتباطات انسانی باشد. وی در این گفتوگو عنوان کرد: ما انسانها شبیه به یک مودم 300 باودی هستیم که اطلاعات را با سرعت کم به گوشیهای خود منتقل میکنیم که البته اگر از تایپ 10 انگشتی استفاده کنیم، این سرعت انتقال کمیبیشتر میشود.
وی افزود به دلیل آنکه ما انسانها به طور قابلتوجهی خود را به گوشیها، کامپیوترها و اکانتهای شبکههای اجتماعی گره زدهایم، قرار دادن یک تراشه نیورالیک در مغزمان تغییر بزرگی برای بشریت نخواهد بود.(🤨)
این پروژه در مرحله آزمایشگاهی توانسته است که با کاشتن یک ریزتراشه در مغز میمون، آن میمون یک بازی رایانه ای انجام دهد.
🔺اتمام و نتایج گزارش
🔸مقام معظم رهبری در مسئلهی علم و فنّاوری از طرفهای مقابل، مبالغ زیادی عقبیم؛ اگر بخواهیم به او برسیم، اگر با سرعتی که او پیش میرود پیش برویم، این فاصله همیشه میمانَد؛ ما باید با یک سرعت و شتابی پیش برویم که چند برابر سرعت او باشد تا بتوانیم به او برسیم.۱۳۹۵/۰۶/۰۳
🔸امروزه یکی از شاخص های پیشرفت کشورهای دنیا مساله علوم شناختی می باشد. پروژه نورالینک یکی از پروژه های این رشته می باشد که فرد با اراده کردن، میتواند هر نوع اطلاعاتی نیاز داشته باشد بدست بیاورد.
🔸در کشور عزیزمان جریان علوم شناختی بدست اصلاح طلبان می باشد که باید جریان حزب اللهی با ورود در این عرصه، مرزهای این دانش را کشف نمایند
#حکمرانی_مجازی
🆔@cultural_governance
🖍یادداشت کمیل خجسته(مدیر تبیان) درباره اپلیکیشن همدم
💝 قدرت پلتفرم
از 21 تیرماه که #همدم راه افتاد حدود 16 هفته میگذرد و تا الان 16 عقد و 7100 معرفی صورت گرفته است که تعداد قابل توجهی از معرفیها در آستانه ازدواج قرار دارند. حکایت تیم همدم بعد از هرعقدی، حکایت آن عکس وایرالشده ناسا است که بعد از لانچ موفق به مریخ تیم از شادی روی سروکول هم بالا و پایین میپریدند. حالا آمار این جوری بیان میکند که از زمان افتتاح تا امروز با وجود ماه محرم و صفر که بهصورت سنتی در آن برنامههای عقد کمتر رخ میدهد، هر هفته یک عقد در همدم اتفاق افتاده است.
🚀 این قدرت #پلتفرم است. پلتفرم یک فناوری جدید ارتباطاتی است که این امکان را به افراد میدهد تا شبکه بشوند و با حذف واسطههای زائد با کاهش هزینه و بالابردن هوشمندی، افراد انتخاب و امکان بهتری برای زیست بیابند. پلتفرمها از یکسو شبیه پلها هستند که جادهها را به هم وصل میکنند. مثلا اینکه امروز در پلتفرمهای ارتباطاتی بهراحتی اعضای یک فامیل در دور و نزدیک سکونت دور هم مجازی جمع میشوند و این مهم را پلتفرمها برقرار کردهاند. از طرف دیگر همانند یک موتور پرقدرت کار میکنند که هرچقدر هوشمندی بر آن افزوده بشود این موتور جهت حرکت را دقیقتر و با سرعت بهتری طی خواهد کرد. درست مثل انتخاب یک همسان و یار از میان انبوه جمعیت در یک زمان مطلوب.
✍️در ایران پیمایشهای رفتارسنجی ایرانیان در سال 92 نشان میدهد که اولین دلیل عدم ازدواج پیدا نکردن فرد مناسب است و اولین دلیل طلاق هم عدم شناخت درست در همان روز انتخاب است. در سالهای اخیر پیمایشهای جدید نشان میدهد که هر چند مشکلات اقتصادی بر عامل شناخت پیش گرفتهاند اما همچنان بعد از دو مسئله اشتغال و مسکن، مسئله نبود فرد مناسب سومین عامل عدم ازدواج است.
🔺۴۸درصد شهرهای بزرگ در ایران را مهاجرین از شهرها و روستاهای دیگر تشکیل دادهاند و این یعنی نهاد خانواده به دلیل دورشدن جغرافیایی اعضا فامیل از یکدیگر برخی از کارکردهایش مانند سنت معرفی و واسطهگریاش ضعیف شده است. وجود مفاهیمی مانند دانشجویان خوابگاهی،خانه دانشجویی،پانسیون کارمندی و... این داستان را تایید میکند.
🌹حالا همدم تلاش میکند تا با الگوریتمهای هوشمند و بعدتر هوش مصنوعی روزبهروز دقیقتر باشد و کسانی که در معرض انتخاب و انتخاب کردن هستند را با کمک معرفین و مشاورین هوشمندانه به یکدیگر معرفی کند.
دوم اینکه همدم بعد از معرفی در همان الگوی سنتی ایرانی مانند یک پل عمل میکند و خانوادههای افراد را به هم میرساند تا دوباره نهاد #خانواده قدرتمندتر شود که البته تا یار که را خواهد و...
#حکمرانی_مجازی
🆔 @cultural_governance
🔴 مسائل مبتلابه امروز کشور که در بیانات رهبری با نخبگان مطرح گردید
💧مسئلهی آب در کشور
🌱 مسئلهی محیطزیست
🚦مسئلهی ترافیک
♨️ مسئله آسیبهای اجتماعی
💢 مسئلهِی اعتیاد
❗️مسئلهی طلاق
⭕️ مسئلهی حاشیهنشینی
🖍 مسئلهی هجرت از روستاها و تخریب آن
💵مشکلات نظام پولی و نظام مالی
📌 مشکل نظام مالیاتی
🗞 مشکل بانکها
🛠 موانع رشد تولید
♻️ مسئلهی هوش مصنوعی
#مساله_شناسی
🆔 @cultural_governance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹یوال نوح حراری استاد گروه تاریخ دانشگاه عبری اورشلیم است. او به عنوان یکی از تئوریسینهای گلوبالیست و استاد دانشگاه اسرائیل است.
🔹او میگوید عمیقتر شدن شکاف اقتصادی و هوش مصنوعی منجر به بوجود آمدن طبقه اشراف یا خدایان و طبقه برده ها یا انسانهای زائد خواهد شد!
#پروژه_نورالینک
#اتصال_انسان_و_اینترنت
#حکمرانی_مجازی
🆔 @cultural_governance
✅تقلیل اعضای شورای فرهنگی
🔸رهبری اعضای حقیقی شورای عالی را از ۲۴ نفر به ۱۸ نفر تقلیل دادهاند لذا لازم است تا این امر نسبت به اعضای حقوقی هم اجرا شود و ایشان در حکم انتصاب اعضای حقوقی از کلمه «فعلا» استفاده کردهاند و این کارگروه وظیفه بررسی این موضوع را دارد و باید در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی هم تصویب شود و گردش کاری صورت گیرد. در حال حاضر از ۳۵ نفر اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۱۸ نفر حقیقی و ۱8 نفر حقوقی هستند.
🔹شکل گیری صدای واحد در یک شورا که قرارگاه فرهنگی است لازمه آن تعداد کم اعضا و هم سوبودن آنها می باشد
🔸جامعه شناس ها می گویند که اجتماعات بالای 50 نفر در تمدن حیوانات باعث انشقاق و دودستگی آنها می شود. حال آنکه انسان ها به عنوان یک موجود عاقل و صاحب سلیقه برای عدم انشقاق در یک شورا و ائتلاف باید تعداد کمتری باشند
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
🆔 @cultural_governance
متن انتصاب اعضاء شورایعالی انقلاب فرهنگی
بسم الله الرّحمن الرّحیم
الحمدلله والصلاة علی رسولهالمصطفی و آله الاطهار. سلامالله علیهم اجمعین.
🔸ورود در دومین چهلوارهی انقلاب اسلامی که با آغاز سدهی جدید هجری شمسی همزمان شده است، نگاهی نو، آسیبشناسانه و روزآمدساز، به مجموعهئی از زیرساختهای تمدنی را ضروری میسازد. در رأس این مجموعه، مقولهی فرهنگ است. فرهنگ، جهت دهندهی همهی اقدامهای اساسی و زیر بنائی جوامع بشری و شتابدهنده یا کُندکنندهی آن است.
🔺این رویکرد در مقطع کنونی، عمدتاً ناظر به ارتقاء نگاه و احساس مسئولیت متصدیان فرهنگی و نخبگان و فعالان عرصههای گوناگون کشور به مقولهی فرهنگ و پدیدآمدن این باور عمیق است که فرهنگسازی در هریک از اجزاء تمدّنی جامعه، برترین وسیلهی پیشرفت و موفقیت آن و بینیازکننده از ابزارهای الزامآور و تحکّمی است.
🔹همچنین ناظر به این نکتهی حیاتی است که شاکله و آرایش عمومی فرهنگ در همهی بخشهای گستردهی آن، نیازمند نظم و محتوای انقلابی است. این یگانه وسیلهی مصونسازی فرهنگ عمومی کشور در برابر هجوم فرهنگی و رسانهئی برنامهریزی شدهی بیگانگان بدخواه است.
🔰مأموریت شورای عالی انقلاب فرهنگی، از آغاز، ساماندهی به وضعیت فرهنگ و دانش در کشور، و سیاستگذاری در این دو مقوله، و هدایت دستگاههای متصدی آن به سمت ارزشها و هدفهای انقلاب، و برآوردن نیازهای فکری این دستگاهها و ظاهر شدن در نقش قرارگاه فرهنگی کشور بوده است.
شورای عالی خدمات با ارزشی در این زمینهها ارائه داده است و اینجانب بر خود فرض میدانم از همهی اعضاء محترم که در دورههای مختلف نقش آفریدهاند، بویژه از دانشمندان و اساتیدی که در دورهی جدید در شورای عالی حضور نخواهند داشت صمیمانه سپاسگزاری کنم و ادامهی کمکهای مشاورهئی آنان را به این شورا درخواست نمایم.
اینک برای دورهی جدید -که از ابلاغ این نوشته آغاز خواهد شد- اشخاص حقوقی و حقیقی نامبرده در ذیل را برای چهار سال به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب میکنم.
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
🆔 @cultural_governance
🔸حکم انتصاب اعضاء شورایعالی انقلاب فرهنگی (۱۴۰۰/۰۸/۲۳)، ضمن بیان الزامات «نگاه نو به فرهنگ در دومین چهلوارهی انقلاب اسلامی»، مأموریتهای این شورا را برشمردند که در این اطلاعنگاشت مرور میشود.
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
🆔 @cultural_governance
🔎🔎🔎🔎 کدام تحقیق ارزشمند است؟
📌 در فرهنگ اسلامى تحقيقى حاوى ارزش است كه با مقتضيات جامعه تناسب داشته باشد و پژوهشگر, زمان شناسى و موقعيت سنجى را در نظر گيرد و در يك كلام گره گشايى از دشوارى هاى مردم بنمايد. حضرت على(ع) فرموده اند: «من عرف الايام لم يغفل عن الاستعداد; كسى كه اوضاع روزگار را مى شناسد, از آمادگى در برابر مقتضيات آن غفلت نمى ورزد». ( تحف العقول, ص 98)
📌 اسلام معيارهايى را براى تحقيقات تعيين نموده تا اين تلاش به سعادت و هدايت انسان كمك كند, قوه ادراك و تفكرش را تقويت نمايد, فضيلت هاى معنوى را در جامعه رواج دهد. بنابراين پژوهش ها در صورتى پربار, مفيد و حاوى ارزش اند كه در خدمت آرمان هاى اخلاقى باشند و جامعه را از انحرافات, جمودها, بدعت ها, و جهالت ها برهانند, گره هاى كور را گشوده, براى گرفتارى ها راه حل بيابند و نابسامانىها را سامان دهند.
📌 شخص محقق از ديدگاه باورهاى ارزشى قرآن و حديث بايد با خلوص نيت, علو همت و كوشش صادقانه وارد اين عرصه گردد و حُسن خلق و فروتنى را شيوه خود قرار دهد.
📕آینه پژوهش، ش100
🖌نویسنده: غلامرضا گلی زواره
#مدیریت_فرهنگی
🆔 @cultural_governance
حرکت نواورانه نوجوان.pdf
2.32M
📬حرکت های نوآورانه برای دهه هشتادی ها
در موضوعات:
🔆تربیتی
📡سواد رسانه ای
🎻فرهنگی
🚀رویداد
بعد از بازکردن فایل بر روی آیکون های طلایی کلیک نمایید
هم سو بودن مجموعه ها قابل بررسی می باشد
#دهه_هشتادی
#مدیریت_فرهنگی
#نواوری_فرهنگی
🆔 @cultural_governance