25.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سوره قصص آیه ۵۷ / ایماننیاوردن بهخاطر ترس از آوارهشدن:
وَقَالُوا إِنْ نَتَّبِعِ الْهُدَىٰ مَعَكَ نُتَخَطَّفْ مِنْ أَرْضِنَا ۚ أَوَلَمْ نُمَكِّنْ لَهُمْ حَرَمًا آمِنًا يُجْبَىٰ إِلَيْهِ ثَمَرَاتُ كُلِّ شَيْءٍ رِزْقًا مِنْ لَدُنَّا وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لَا يَعْلَمُونَ ﴿٥٧﴾
و [مشرکان برای معذوربودن خود در نپذیرفتن هدایت] گفتند: اگر ما همراه تو از هدایت [قرآن] پیروی کنیم [بهوسیله مشرکان قلدر عرب] از سرزمینمان [شهر مکه] ربوده خواهیم شد! آیا ما آنان را در حرم امنی جای ندادیم که همواره [در همه فصول سال] هرنوع میوه و محصولی که رزقی از سوی ماست بهسوی آن گردآوری میشود؟ ولی بیشتر آنان معرفت و دانش [نسبت به واقعیات] ندارند.
معجزهی پیامبر در ایتا👇
https://eitaa.com/moejezeyepeyambar
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
https://eitaa.com/Dastanqm
آیه ۵۸ و ۵۹ سوره قصص، فریب زندگی دنیا را نخوردن:
وَكَمْ أَهْلَكْنَا مِنْ قَرْيَةٍ بَطِرَتْ مَعِيشَتَهَا ۖ فَتِلْكَ مَسَاكِنُهُمْ لَمْ تُسْكَنْ مِنْ بَعْدِهِمْ إِلَّا قَلِيلًا ۖ وَكُنَّا نَحْنُ الْوَارِثِينَ ﴿٥٨﴾
چهبسیار [اهل] شهرهایی را که [بهسبب فراوانی نعمت] در زندگی خود گرفتار سرمستی و طغیان شدهبودند، هلاک کردیم، پس اینها خانههای ایشان است که پس از آنان [خراب و ویران شده و] جز اندکی مورد سکونت قرارنگرفتهاند، و فقط ما وارث آنان هستیم!
وَمَا كَانَ رَبُّكَ مُهْلِكَ الْقُرَىٰ حَتَّىٰ يَبْعَثَ فِي أُمِّهَا رَسُولًا يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِنَا ۚ وَمَا كُنَّا مُهْلِكِي الْقُرَىٰ إِلَّا وَأَهْلُهَا ظَالِمُونَ ﴿٥٩﴾
و پروردگارت بر آن نبودهاست که شهرها را نابود کند، تا آنکه [پیشازنابودی] در مرکز آنها پیامبری برانگیزد که آیات ما را بر آنان بخواند، و ما [درهیچحالی از احوال] نابودکننده شهرها نبودهایم مگر درحالیکه اهلش ستمکار بودهاند.
معجزهی پیامبر در ایتا👇
https://eitaa.com/moejezeyepeyambar
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
https://eitaa.com/Dastanqm
آیه ۶۲ تا ۶۴ سوره قصص، گفتگوی خدا و بتپرستان در قیامت:
وَيَوْمَ يُنَادِيهِمْ فَيَقُولُ أَيْنَ شُرَكَائِيَ الَّذِينَ كُنْتُمْ تَزْعُمُونَ ﴿٦٢﴾
و [یاد کن] روزی را که خدا آنان را ندا میدهد و میگوید: کجایند معبودانی که میپنداشتید شریکان من [در ربوبیت] هستند؟
قَالَ الَّذِينَ حَقَّ عَلَيْهِمُ الْقَوْلُ رَبَّنَا هَٰؤُلَاءِ الَّذِينَ أَغْوَيْنَا أَغْوَيْنَاهُمْ كَمَا غَوَيْنَا ۖ تَبَرَّأْنَا إِلَيْكَ ۖ مَا كَانُوا إِيَّانَا يَعْبُدُونَ ﴿٦٣﴾
کسانی که عذاب بر آنان حتمی و لازم شده [از سردمداران شرک و کفر که مردم را به اطاعت و بندگی خود وا داشتند] میگویند: پروردگارا! اینانند [مطیعان ما] که گمراهشان کردیم، همانگونه که ما [بهاختیار خود] گمراه شدیم آنان را نیز [به اختیار و انتخاب خودشان] گمراه کردیم، [از آنان] به سوی تو بیزاری میجوییم، ما را نمیپرستیدند، [بلکه هوای نفسشان را میپرستیدند،]
وَقِيلَ ادْعُوا شُرَكَاءَكُمْ فَدَعَوْهُمْ فَلَمْ يَسْتَجِيبُوا لَهُمْ وَرَأَوُا الْعَذَابَ ۚ لَوْ أَنَّهُمْ كَانُوا يَهْتَدُونَ ﴿٦٤﴾
و [به مطیعان] گفتهشود: شریکان خود را [که میپرستیدید] بخوانید. پس آنها را میخوانند ولی آنها پاسخشان را نمیدهند، و عذاب را میبینند و آرزو میکنند که ایکاش هدایت مییافتند،
معجزهی پیامبر در ایتا👇
https://eitaa.com/moejezeyepeyambar
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
https://eitaa.com/Dastanqm
4_5915837676623238077.mp3
21.23M
🔺 القاب حضرت عباس قسمت دوم
🔷 شرح زندگی یاران فداکار و با اخلاص حضرت سیدالشهداء علیه السلام
🔶 باب الحسین علیه السلام
🔶 المستجار
✍ يَوْمٌ أبي الْفَضْلِ اسْتَجارِ بِهِ الْهُدي
روز عاشورا، روزي بود كه امام هدي ( امام حسين(عليه السلام)) به حضرت ابي الفضل پناهنده شد.)
اُزري پس از آن كه اين مصرع را سرود، به نظرش رسيد شايد با شأن امام(عليه السلام)ناسازگار باشد....
👌 کرامات العباسیه علیه السلام
بچه دار شدن زن و شوهر سنی مذهب بعد از هفده سال با توسل به حضرت عباس علیه السلام
🍂 رو کنم بی تو چسان جانب این خیل زنان
خواهرت امر اسیریش مهیا آمد
🎙 میثم ذوالقدر
👈 بازگشت به فهرست موضوعی
↙️به مابپیوندید↙️
🆔https://eitaa.com/meysamzolghadr
🌏 mzolghadr.ir
#کربلا
داستانهای قرآنی و مذهبی
درباره بازگشت اسیران کربلا از شام به مدینه یا کربلا و برفرض بازگشت آنان به کربلا، در زمان دقیق آن (اینکه اربعین اول بود یا اربعین دوم یا زمان دیگر) اختلاف نظر وجود دارد. شیخ مفید، شیخ طوسی و کفعمی تصریح کردهاند که کاروان اهل بیت (ع)، پس از برگشت از شام، به مدینه رفتهاند نه کربلا. محدث نوری، شیخ عباس قمی و مرتضی مطهری نیز با بازگشت اسیران به کربلا در اولین اربعین مخالفت کردهاند.
سید ابن طاووس در کتاب الاقبال بازگشت اسیران به کربلا و مدینه در روز اربعین، هر دو را بعید شمرده است؛ زیرا بازگشت آنها به کربلا یا مدینه بیشتر از چهل روز طول کشیده است. از نظر وی، گرچه ممکن است اسرا به کربلا رفته باشند، اما در روز اربعین نبوده است. با این حال، سید ابن طاووس در لهوف نقل کرده است هنگامی که اسیران کربلا در راه بازگشت از شام، به عراق رسیدند، به راهنمایشان گفتند «ما را از راه کربلا ببر». پس هنگامی که آنها به قتلگاه رسیدند، جابر بن عبدالله انصاری و برخی از بنیهاشم را دیدند و با گریه و اندوه مجلس عزایی برپا کردند و پس از چند روز به مدینه بازگشتند. سید بن طاووس تاریخ ورود به کربلا را ذکر نکرده است. سید محمدعلی قاضی طباطبایی (۱۲۹۳-۱۳۵۸ش) نیز در کتاب تحقیق درباره اولین اربعین حضرت سیدالشهداء(ع)، بازگشت اسرا به کربلا را اثبات کرده است. به گفته مطهری در کتاب حماسه حسینی، بازگشت اسیران به کربلا تنها در لهوف سید ابن طاووس آمده است و در هیچ کتاب دیگری نیست.
بنابر نقل سید ابن طاووس، هنگامی که کاروان اهل بیت (ع) به نزدیکی مدینه رسید و در بیرون شهر چادرها را برافراشتند، بشیر بن حذلم به دستور امام سجاد(ع)، به مدینه رفت و در کنار مسجد النبی، اشعاری را با گریه خواند و مردم را از شهادت امام حسین(ع) مطلع ساخت و ورود امام سجاد و اهل بیت امام حسین(ع) به مدینه را اعلام کرد. سید ابن طاووس، آن روز را تلخترین روز برای مسلمانان پس از رحلت پیامبر(ص) دانسته و نقل کرده است که همه زنان مدینه از خانهها بیرون ریخته، فریاد سر دادند و هیچ روزی مثل آن روز، زنان و مردان، گریان دیده نمیشدند.
طبق گفته نویسندگان دانشنامه امام حسین(ع)، حرکت خانواده امام حسین(ع) از مدینه شروع و به مدینه ختم شد و حداقل مسیری که آنها در این مدت طی کردند (با فرض رفتن از کوتاهترین مسیر و عدم بازگشت به کربلا) حدود ۴۱۰۰ کیلومتر بود: ۴۳۱ کیلومتر از مدینه به مکه، ۱۴۴۷ کیلومتر از مکه به کربلا، ۷۰ کیلومتر از کربلا به کوفه، ۹۳۲ کیلومتر از کوفه به دمشق و ۱۲۲۹ کیلومتر از دمشق به مدینه.
📚ویکی شیعه
#اربعین
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
eitaa.com/Dastanqm
#مهدویتدرقرآن
🔅آیه ای از سوره طارق
📖إِنَّهُمْ يَكِيدُونَ كَيْدًا.
وَأَكِيدُ كَيْدًا.
فَمَهِّلِ الْكَافِرِينَ أَمْهِلْهُمْ رُوَيْدًا [طارق/۱۵تا۱۷]
🔸حیلهمیکنند. ومن هم در مقابل آنها حیلهمیکنم. حال که چنین است کافران را اندکیمهلتده، تا سزای اعمالشان را ببینند.
🔹ابو بصیر میگوید به امام صادق علیهالسلام عرضهداشتم؛ (آنان هرچه میتوانند کیدومکرکنند ومن هم کید خواهم کرد) به چه معناست؟
🔹امام (علیه السلام) فرمودند: با رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلّم) کید ومکر نمودند و با امیرالمومنین (علیه السلام) کیدکردند ونسبتبه فاطمه (علیها السلام) با مکر وحیله رفتارنمودند.
پس خداوند میفرماید: ایمحمد. آنان هرچه بتوانند کیدومکرمیکنند ومن هم درمقابل آنان کیدخواهیمکرد.
پس تو ایمحمد؛ (کافران را مهلتدهکمی) تا زمان قیام وخروج قائم (علیه السلام) که برای او از جباران وطاغوتهای قریش وبنیامیه وسایر مردم انتقامخواهدگرفت.
📚 المحجة فی ما نزل فی القائم الحجة.
به نقل از تفسیر قمی، جلد ۲، ص ۴۱۶.
داستانهای قرآنی و مذهبی
بازگشت اسیران کربلا
🚩 سید ابن طاووس در لهوف نقل کردهاست هنگامیکه اسیران کربلا در راه بازگشت از شام، به عراق رسیدند، به راهنمایشان گفتند «ما را از راه کربلا ببر». پس هنگامیکه آنها به قتلگاه رسیدند، جابر بن عبدالله انصاری و برخی از بنیهاشم را دیدند که برای زیارت قبر امام حسین(ع) آمدهبودند. پس با گریه و اندوه مجلس عزایی برپا کردند و پس از چند روز به مدینه بازگشتند. البته سید بن طاووس تاریخ ورود به کربلا را ذکر نکردهاست. وی در کتاب اقبال الاعمال ورود اسرا به کربلا و همچنین مدینه در روز اربعین را بعید دانسته است. سید محمدعلی قاضی طباطبایی (۱۲۹۳-۱۳۵۸ش) در کتاب تحقیق درباره اولین اربعین حضرت سیدالشهداء(ع)، بازگشت اسرا به کربلا در اولین اربعین را درست دانستهاست. برخی نیز با توجه به شواهد و قراینی همچون درستی احتمال الحاق سر امام حسین(ع) به بدنش در روز اربعین، محل دفن سر و وجه استحباب زیارت اربعین حضور اسرا در کربلا را پذیرفتنی دانستهاند.
شیخ مفید و شیخ طوسی و کفعمی تصریح کردهاند که کاروان اهل بیت (ع)، پس از برگشت از شام، به مدینه رفتهاند نه کربلا. گروهی مانند محدث نوری و شیخ عباس قمی نیز معتقدند به دلیل دوری مسافت، ممکن نیست بازماندگان کربلا چهل روز بعد از عاشورا به کربلا بازگشته باشند؛ زیرا پیمودن مسیر کوفه تا شام و سپس بازگشت به کربلا در مدت زمان ۴۰ روز، برای کاروان اسرای کربلا ممکن نبوده است. علاوه بر این برخی بر این باورند که گزارش معتبری نیز بر اثبات این رویداد در دست نیست.
گروهی نیز ضمن پذیرش اصل بازگشت کاروان اسرای بازماندگان به کربلا در مسیر شام به مدینه، زمان آن را حدود پایان صفر و اوایل ربیع الاول و یا زمانی بعد از آن دانستهاند.[نیازمند منبع] برخی دیگر، اربعین سالهای بعد را زمان این رویداد شمردهاند.
📚ویکی شیعه
#کربلا
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
https://eitaa.com/Dastanqm