عامل سوم تبدیل گناه صغیره به کبیره: اظهار گناه
فرد گناهش(ولو صغیره) را برای دیگران تعریف کند.
زیرا:
- نعمت ستر الله عزوجل را کفران شده.
در دعای کمیل عرض می کنید:
برحمتک اخفیته و بفضلک سترته؛
خدایا تو از باب رحمتت مخفی کردی و از باب فضلت گناه را ستر کردی.
خدای عزوجل خلاف من را می پوشاند
من خودم بروم اظهارش بکنم،
این می شود کفران این نعمت و سبب می شود که گناه من تبدیل به گناه کبیره شود.
قرآن می فرماید: کسانی که دوست دارند یک کار خلافی پخش بشود، خود این عمل گناه است.
اسلام از ما خواسته اولا گناه نکنیم و دوم اگر گناهی شد برای احدی نقلش نکنیم.
حتی برای توبه و راهنمایی هم. اگر یک خلافی کرده اید و می خواهید بپرسید چه کار باید کرد، نگویید من این کار را کرده ام. یک سوال بپرسید که اگر یک کسی یک خلافی این طوری مرتکب شد چه باید بکند؟
اسلام این را می گوید.
- و دوم اینکه که اظهار گناه سبب می شود، حرمت این گناه کم بشود و این گناه ای بسا در جامعه رواج پیدا بکند.
پس نه این حرمت شکسته شود و نه این گناه رایج بشود.
در مسائل تربیتی داریم اگر یا پدر یک مادر یک معلم یک خلافی از بچه دیدید و بچه ی شما نفهمیده که شما خبر دارید سعی کنید این گناه را به روی بچه نیاورید، غیر مستقیم او را راهنمایی بکنید ولی حرمت آن بچه و گناه پیش شما شکسته نشود. او هنوز این حرمت را داشته باشد که بابایم خبر نشده، معلمم ندانسته.
پس باید گناه ستر شود تا ریشه کن شود و از بین برود.
عامل چهارم تبدیل گناه صغیره به کبیره: گناه کسی که در یک موقعیت اجتماعی قرار دارد که عمل او سبب جرئت دیگران بر گناه می شود.
گناه صغیره برای چنین شخصی که در یک چنین موقعیتی قرار دارد اگر بصورت علنی که دیگران ببینند انجام دهد برایش کبیره محسوب می شود.
اگر در خفا باشد و کسی نفهمید و توبه بکند، برایش همان صغیره است اما اگر علنی یک خلافی را انجام بدهد که این عمل او سبب جرئت دیگران بشود بر گناه، کبیره محسوب می شود.
📚 استاد سعادتفر
#پنجشنبه
#طهارت
@davat_namaz
امروز پنجشنبه آخر ماه است...
حدیث داریم که در پنج شنبه ی آخر هر ماه، مخصوصا بین ظهرین و عشاعین یعنی بین نماز ظهر و مغرب و عشا (به تعبیری بعد از نماز ظهر و عصر تا نماز مغرب و عشا) این فاصله، فاصله ایست که خدای متعال اعمال اون ماه را محاسبه میکند.
خدای سبحان محاسبه می کند عبدش را نسبت به اعمال ان ماه، چه کار کرده .
📚 استاد سعادتفر
#پنجشنبه
#طهارت
@davat_namaz
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#صوت کارگاه نگاهی بر ادعیه روزانه حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها
*✨تاریخ:* پنجشنبه ۲۳ بهمن ماه ۱۳۹۹
*✨ارائه دهنده:* خانم خوش اخلاق
*✨جلسه:* هشتم (مروری کوتاه بر دعای روز سه شنبه و پیشنهاداتی برای ادامه جلسات)
⛔️ لطفاً صوتها را *فقط بانوان* گوش کنند.
#صحیفه_فاطمیه
@davat_namaz
14.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙 صحبت های علي انصاريان در داخل قبر
*فرصتها درگذرند. قدر ايام رجب، شعبان و ماه رمضان را بدانيم و از الان براي استفاده بيشتر از آنها برنامه ريزي كنيم.*
@davat_namaz
🌸 فرا رسیدن ماه رجب و میلاد با سعادت امام محمدباقر علیهالسلام مبارک باد 🌸
@davat_namaz
﷽
💠 بایسته های نمازخانه
🦋 دانش آموزان در فضای نمازخانه باید شاد باشند. برای با نشاط شدن فضای نمازخانه می توان از نغمه های قرآنی، اذکار با لحن زیبا، شعرها یا سرودهای متناسب فضای نمازخانه و مناسبتهای مذهبی استفاده کرد تا با تکرار و تمرین از هم خوانی آن ها در زنگ نماز لذت ببرند.
🌀 گاهی مربی به جای تذکرات جدی برای ساکت کردن فضای نمازخانه، از جملاتی لطیف می تواند استفاده کند مانند: «یا علی و یا زهرا! همه بچه ها می گویند: جانم علی و زهرا!
🌀 و گاهی مربی جملاتی از این قبیل در پاسخ بچه ها می گوید: زنده باد قلب هایتان که پر از عشق حضرت علی و حضرت زهرا سلام الله علیهما است و به احترام آنها سکوت می کنید.»
#شنبه
#بایسته_های_نمازخانه
#دعوت_به_نماز
@davat_namaz