.
📚 کتاب «من و کتاب»
👤 پدید آور:
🔹 دفتر برنامهریزی سوره مهر
📝 معرفی:
❁ در این کتاب مجموعه گفتارها و نظرات امام خامنهای مُدظلهالعالی درباره کتاب و کتابخوانی است که در دیدارهای مختلف نویسندگان و مسئولان فرهنگی و نیز بازدیدهای ایشان از نمایشگاههای کتاب بیان شده است. فصل پنجم و ششم به یادداشتها و دستخطهای ایشان در کتابهای مختلف (عمدتا با موضوع دفاع مقدس) اختصاص یافته است.
❁ نمونه سخن: کتاب، مقولهی بسیار مهمی است. البته من به کارهای هنری، تصویری، تلویزیون، سینما یا از این قبیل چیزها، خیلی اعتقاد دارم؛ اما کتاب نقش مخصوصی دارد. جای کتاب را هیچ چیزی پُر نمیکند. کتاب را باید ترویج کرد. | ۱۳۷۲/۰۲/۲۶
📡 اطلاعات:
🔹 انتشارات سوره مهر | چاپ سی و دوم | صفحه شمار: ۱۲۳ صفحه.
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
#معرفی_کتاب #کتاب
.
.
📌 پرسش و پاسخ نهم:
📋 على رغم وجود روشنفکران صاحب نامی همچون دکتر «شریعتی» و «جلال آل احمد» که مصادیق شناخته شدهای بر عدم تعارض روشنفکری و دینداری هستند، چرا شما همچنان مقوله دینداری و روشنفکری را قابل جمع نمیدانید و بر این ادعای خود اصرار میورزید؟
❁ در اینجا «روشنفکر» به معنای حقیقی لفظ و با همان خصوصیاتی که در غرب به وجود آمد، امکان ظهور ندارد؛ چرا که اصلاً روشنفکری جز در آن شرایط و مقتضیات تاریخی که غرب تجربه کرده است، به وجود نمیآید و در اینجا، هرچه هست، جز سایه و انعکاسی از آن وجود نیست.
❁ در جامعه ما، از آنجا که هرگز امکان انکار نظام سنتی که دارای ریشههای بسیار قدرتمند تاریخی است وجود ندارد، روشنفکری حتی به همین صورت خاصی که در اینجا امکان تحقق یافته است، نمیتواند نسبتی فعال با عُرف عام برقرار کند. بنابراین در اینجا روشنفکری همواره ملازم با انفعال و اعتزال است و جز در سطح نمیماند، مگر با گذشت از انفعال در برابر غرب و تذکر یافتن نسبت به تاریخ و فرهنگ خویش؛ یعنی آنچه که فی المثل برای دکتر شریعتی و جلال آل احمد رخ داد. طرح مسأله «بازگشت به خویشتن» از جانب دکتر شریعتی و انگیزه تألیف کتابهایی چون «غرب زدگی» و «در خدمت و خیانت روشنفکران» برای جلال از این لحاظ با یکدیگر قابل قیاس هستند. آنانکه با تمسک به این دو بزرگوار میخواهند دلیلی بر عدم تعارض دینداری و روشنفکری اقامه کنند، به این واقعیت عنایت نکردهاند که این دو را دیگر نمیتوان مصداق تام و تمام روشنفکر به معنای مصطلح دانست؛ اگرچه باز هم نمیتوان ادعا کرد که این دو از عهده قطع همه نسبتهای خویش با عُرف خاص روشنفکری برآمده باشند و نباید هم که چنین انتظاری داشت. نسبتی که تعالی تفکر یک قوم با تاریخ او دارد، هرگز قابل انکار نیست. آیا انقلاب اسلامی امکان وقوع مییافت اگر تجربیات تاریخی ما از جنگهای «عباس میرزا» با روسیه تا قیام مشروطیت و بعد هم پانزده خرداد وجود نمیداشت؟
❁ اگرچه معرفت دکتر شریعتی نسبت به «خویشتن ملی» با آن معرفتی که ما امروز نسبت به هویت خویش داریم، نمیتوانست که یکسان باشد، اما با این همه، این بزرگوار از آن لحاظ که توانست از برج عاج عرف خاص روشنفکری خارج شود و در میان مردم مقبولیتی بسیار هرچند باز هم نه به طور عام پیدا کند کاملاً مستثناست. این مقبولیت را حتی جلال فاقد بود. در بافت سنتی - مذهبی جامعه ما این مقبولیت فقط از آن نهاد روحانیت است و شریعتی در واقع به طور محدود و برای مدتی کوتاه بر منبری تکیه زد که همیشه از آن روحانیون بوده است. بعد از او هم هیچ روشنفکر دیگری نتوانست این موقعیت را پیدا کند. مقبولیت شریعتی عموماً در میان دانشجویان بود و از این لحاظ و در آن شرایط تاریخی هیچ فردی از نهاد روحانیت نمیتوانست به چنین توفیقی در میان دانشگاهیان دست یابد. دکتر شریعتی فرزند استاد «محمدتقی شریعتی» بود و جلال نیز آخوندزاده و بسیار مغتنم بود اینکه وجود ذیجود شریعتی توانسته باشد در آن شرایط تاریخی پیوند میان عرف خاص و عرف عام شود و همینطور جلال آل احمد.
❁ اگرچه باز هم باید بر این نکته تأکید ورزید که هیچ یک از این دو بزرگوار را نمیتوان مصداق تام و تمام روشنفکر به مفهوم مصطلح دانست. و اما چه بسیار کسانی که حکم را بر ظاهر لفظ روشنفکر میرانند و با غفلت از وضع تاریخی این کلمه و خاستگاه آن معنای تحتاللفظی روشنفکر را مراد میکنند و بنابراین بسیار در شگفت میآیند که چرا ما روشنفکری را با دینداری قابل جمع نمیدانیم. بر این مبنا حتی عالمان دین را نیز میتوان روشنفکر خواند و یا به ابداع ترکیبهایی چون روشنفکر مسلمان دست یازید.
❁ در این ترکیب روشن فکر مسلمان کلمه روشنفکر فارغ از سابقه تاریخی و علت وضع خود، به مفهوم فردی آمده که وجه تمایز او از دیگران تحصیلات دانشگاهی است و اما از اینکه چرا این صفت استحقاق لازم برای کسب چنین لقبی را به او داده معمولاً مورد تحقیق واقع نمیشود حال آنکه مفهوم این کلمه را جز با رجوع به سابقه تاریخیاش نمیتوان دریافت. در واقع، برای پالایش زبان فارسی از این وضع آشفتهای که ادبیات رسانهای بر آن تحمیل کرده است، چارهای جز این نیست که در استفاده از کلمات از سهل انگاری و ظاهر گرایی و اکنون زدگی پرهیز کنیم و دقتی آنسان که شایسته است، به خرج دهیم. آگاهی بر سابقه تاریخی کلمات از ضرورتهاست.
❁ تردیدی نیست که در ملتقای دو فرهنگ غرب و اسلام حاصل تقارب میمون حوزه و دانشگاه گروهی از انسانها خواهند بود که در نسبت میان این دو فرهنگ به کفایت اندیشیدهاند اما در اینکه این گروه بتوانند مدلول لفظ روشنفکر مسلمان واقع شوند سخن بسیار است.
📚 کتاب ۷۲ سوال از #سید_شهیدان_اهل_قلم صفحه ۴۲ تا ۴۵
📁 استوری:
● https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/1127
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
.
.
📌 فاطمیه اول یا دوم؟
🥀 علت اختلاف «تاریخی» در نقل تاریخِ شهادت مادرمان؛ حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها چیست؟
📝 نمونه نوشتاری تاریخ شهادتِ حضرت مادر که به: «خط کوفیه بدونِ نقطه» در تصویر میبینیم؛ علت اختلاف در تاریخ شهادت است.
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
#ایام_فاطمیه #فاطمیه #اسناد
.
.
📌 عملیات پارتیزانی فتح ۳
🔹 #عملیات_فتح۳ در تاریخ ۱۳۶۵/۰۸/۲۴ در منطقه عملیاتی زاخو و دهوک در عمق ۳۰۰ کیلومتری شمال خاک عراق و با هدف انهدام مراکز اقتصادی و نظامی دشمن آغاز میشود.
🔹 رزمندگان تحت امر قرارگاه رمضان، متشکل از نیروهای زمینی سپاه پاسداران و مبارزان کُرد بارزانی در نخستین لحظات عملیات، جادهی مهم عراق - ترکیه (در ۴۰ کیلومتری سوریه) را هدف قرار میدهند و با درهم کوبیدن مقاومتهای ابتدایی، یک فروند هلیکوپتر را ساقط میکنند. مقر لشکر ۳۸ عراق، که مسئولیت حفظ جادهی ترانزیتی و خطوط لوله نفت عراق - ترکیه را به عهده دارد، درهم کوبیده میشود و با حضور رزمندگان تحت امر قرارگاه رمضان در ارتفاعات مشرف به شهر زاخو و منطقهی دره گل اسبی این شهر به محاصره در میآید و جاده ترانزیتی عراق - ترکیه مسدود میشود. در تکمیل این امر، درهی اسکیله مسدود و پایگاههای دشمن در این محور منهدم میشوند.
🔹 رژیم عراق از شدت خشم، اقدام به بمباران شهر زاخو و روستاهای اطراف آن میکند و عدهای بیگناه را به خاک و خون میکشد.
🔹 پیشمرگان کُرد عراق، همزمان با عملیات در محور زاخو، طی یک عملیات درون شهری در موصل در منطقه حیّ صدام، یک مرکز دولتی را منهدم میکنند. در سومین محور نیز پایگاههای بعثیان در منطقه دشت اربیل مورد هجوم قرار میگیرد و دشمن متحمل ۷۰ کشته میشود.
🔹 رژیم عراق با مشاهده این عملیات بشدت دچار سردرگمی میشود و تلاش میکند وقوع عملیات را منکر شود و آتش جنگ شهرها را دامن بزند، که مثل همیشه با پاسخ قاطعانه یگان موشکی و نیروی هوایی اسلام مواجه و متقابلاً ضرباتی دریافت میدارد.
🔥 مرحله دوم عملیات:
🔹 در مرحله دوم عملیات نیروهای تحت امر قرارگاه رمضان (مبارزین کُرد بارزانی و سپاه پاسداران) با بستن کامل جاده ترکیه - عراق و منهدم کردن چندین دستگاه تانک و نفربر، شهر زاخو را به محاصره کامل خود در میآورند. در ادامه نیز موفق میشوند با نفوذ به داخل شهر، مخازن سوخت، پایگاههای بنزین، گمرک و ترمینال بارگیری نفت را به آتش بکشند.
🔹 در محور دهوک، قسمتی از تأسیسات اقتصادی این شهر منهدم میشود و یک ساختمان دولتی نیز تحت کنترل رزمندگان در میآید، که در نهایت همه پایگاههای بعثیان در این محور در هم کوبیده میشود و بیش از ۳۰۰ تن به هلاکت میرسند و عدهای هم به اسارت در میآیند. رزمندگان پس از پایان عملیات، پیروزمندانه و سالم به پایگاههای خود باز میگردند. از سوی دیگر عراق تلاش میکند که حضور این نیروها را در خاک خود و پیروزیهای آنها را منکر شود.
🏅 نتایج عمليات
🔘 یگانها و تجهیزات منهدم شده دشمن:
● انهدام مقر لشكر ۳۸ عراق
● وارد آوردن خساراتی به مراکز نظامی و دولتی منطقه حیّصدام
● انهدام مراکز دولتی، مخازن سوخت، جایگاههای بنزین، گمرک و ترمینال بارگیری نفت زاخو
● وارد ساختن خسارات به چند مرکز دولتی شهر دهوک
● سرنگونی یک فروند هلیکوپتر
● انهدام تعدادی تانک و ۲۰ خودرو نظامی
🔘 تعداد کشته و زخمی دشمن:
● بیش از ۵۰۰ نفر
📚 منبع: کتاب کارنامه توصیفی عملیاتهای ۸ سال دفاع مقدس از ص ۲۶۸ ؛ علی سمیعی | نمایندگی ولی فقیه در نیروی زمینی سپاه ۱۳۷۶.
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🎥 موشن گرافیک؛ «بفرمایید کتاب»
🤔 آیا کتاب خواندن واقعا فایدهای دارد؟!
🔹 فواید مطالعه ...
➖➖➖➖➖
📚 معرفی؛ کتاب «من و کتاب» :
● https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/1126
📆 ۲۴ آبان؛ روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار (آغاز هفته کتاب و کتابخوانی)
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
#مناسبتی #کتاب #اسناد
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🌸 امام خامنهای مُدظلهالعالی:
💔 امیرالمومنین این روزها با دل شکسته؛ با سینهی پر از غم، با عزیزهی خود وداع میکند ...
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
#ایام_فاطمیه #فاطمیه
.
.
📌 عملیات ظفر ۳
🔹 در این عملیات در تاریخ ۱۳۶۶/۰۸/۲۵ با رمز مبارک «یا رسولالله صلیاللهعلیهواله» در منطقه دربندیخان واقع در جنوب استان سلیمانیه و بخش سنگاو از استان کرکوک و با هدف انهدام تاسیسات نظامی و اقتصادی دشمن آغاز میشود.
🔹 رزمندگان تحت امر قرارگاه رمضان، متشکل از تیپ ۷۵ ظفر نیروی زمینی سپاه پاسداران و پیشمرگان مبارز کُرد (شاخه سلیمانیه) با حمله به مواضع دشمن، تعدادی از آنها را کشته و زخمی میکنند.
🔹 رزمندگان اسلام در یک یورش بی امان تأسیسات نیروگاه سد دربندیخان را به تصرف در میآورند و با انهدام ۷۰ درصد از تأسیسات این سد، بخش وسیعی از جنوب عراق را در خاموشی فرو میبرند. با تداوم عملیات، کنترل کامل جاده اصلی سلیمانیه - بغداد در منطقه بانی خلال به دست توانمند قوای اسلام میافتد. مقر فرماندهی و واحد توپخانه لشکر ۳۶ از سپاه یکم واقع در ۷۰ کیلومتری جنوب شهر سلیمانیه و غرب جاده سلیمانیه - بغداد بطور کامل منهدم میشود. همچنین در این تهاجم چندین دستگاه تانک از یگان زرهی و چندین خودرو نظامی در پارک موتوری این لشکر به آتش کشیده میشود. با اجرای آتش پر حجم روی مرکز لجستیکی و پشتیبانی این لشکر، خسارات جبران ناپذیری به دشمن وارد میشود.
🔹 همزمان با #عملیات_ظفر۳ پادگان بردشت، هدف گلولههای توپ قرار میگیرد و منهدم میشود. این پادگان محل استقرار و سازماندهی نیروهای جیش الشعبی عراق و در حد فاصل سید صادق - کانی یانکه و ۳۰ کیلومتری شهر دربندیخان واقع است. این پادگان وظیفه سرکوب مردم مستضعف کُرد منطقه را بر عهده داشت که با انفجارهای مهیب، تمام تجهیزات و امکانات آن به خاکستر تبدیل میشود.
🔹 نیروهای اسلام در ادامه عملیات، مواضع دشمن را در بخش سنگاو مورد حمله قرار میدهند و پس از فشار گازانبری، آنها را محاصره میکنند. یک ستون از نیروهای دشمن را که قصد کمک به نیروهای محاصره شده را داشت، مورد هدف واقع و تلفات و خسارات سختی به آنها وارد میسازند.
🏅 نتایج عمليات
🔘 پایگاهها و تأسیسات منهدم شده دشمن:
● انهدام مرکز پشتیبانی و مقر فرماندهی لشکر ۳۶ پیاده
● انهدام تأسیسات نیروگاه سد دربندیخان
● انهدام ۱۲ پایگاه حفاظتی دشمن در اطراف دربندیخان
● کنترل موقت جاده سلیمانیه - بغداد در منطقه بانی خلال
🔘 تجهیزات منهدم شده دشمن:
● یک فروند هلیکوپتر
● ۱۰۵ دستگاه انواع خودرو نظامی
● چندین دستگاه تانک و نفربر
🔘 تعداد کشته و زخمی دشمن:
● بیش از ۷۰۰ نفر
🔘 تعداد اسرا:
● ۵۰ نفر
🔘 غنایم:
● مقدار زیادی سلاح سبک و نیمه سنگین و مهمات مربوطه
📚 منبع: کتاب کارنامه توصیفی عملیاتهای ۸ سال دفاع مقدس از ص ۳۵۸ ؛ علی سمیعی | نمایندگی ولی فقیه در نیروی زمینی سپاه ۱۳۷۶.
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🥀 محرم با فاطمیه خیلی فرق میکنه!
● چه فرقی میکنه؟! ...
💔 سیدالشهداء فقط رفیقاشو میاره!
● بیا تو، مَحرَم ما هستی! ...
🏴 فاطمیه خط مقدم ماست؛
● و خط قرمز خداست ...
👤 صابر خراسانی
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
#ایام_فاطمیه #فاطمیه
.
.
📌 آزادسازی #سوسنگرد از زبان فرمانده لشکر زرهی اهواز؛
👤 پای صحبتهای امیر سرتیپ بازنشسته غلامرضا قاسمی.
👈 اشاره: امیر سرتیپ بازنشسته غلامرضا قاسمی از منابع ناب برای مرور وقایع و اتفاقات مهم دوران #دفاع_مقدس است. او مدتی بعد از انقلاب فرمانده #لشکر۸۸_زاهدان شده و سپس به دستور امیر ظهیرنژاد، به خوزستان اعزام شد. با این که قاسمی در سال ۱۳۶۱ بازنشسته شده، اما در دوران حضور خود در دفاع مقدس، نقش مهمی در عملیاتها داشته و توانسته است از قدرت زرهی #ارتش_جمهوری_اسلامی ایران برای سرکوب متجاوز به نحو احسن استفاده کند. وی از معدود افرادی است که در تمام جزئیات مربوط به عملیات آزادسازی سوسنگرد حضور داشته و به اصطلاح، پای ثابت همه اتفاقات مرتبط با این عملیات تاریخی است. آنچه در ادامه میخوانید گفت و گویی است با ایشان درباره حماسه شکست حصر سوسنگرد:
📝 چگونه از زاهدان به اهواز منتقل شدید؟
🎙 با شروع جنگ و حمله زمینی رژیم بعث، تیمسار ظهیرنژاد به من تلفن زد و گفت: حاضری به اهواز بروی؟ من هم گفتم که کمک به #ایران آرزوی من است. اول مهر ماه، این حکم به من ابلاغ شد، لذا به سراغ فرمانده نیروی زمینی #ارتش رفته و متوجه شدم لشکر زرهی خوزستان در وضعیت مناسبی قرار ندارد، نیروها متفرق شده و آماده عملیات نیستند.
● به خاطر آنکه برخی از فرماندهان این لشکر در ماجرای #کودتای_نوژه نقش داشتند، موضوع فرماندهی در آنجا بحرانی بود و بخشی از نیروها نیز به مناطق سکونت خود بازگشته بودند. پس از حضور در لشکر نیز متوجه شدم که فرمانده تیپها در مسئولیتهای تخصصی خود نیستند و در همین وضعیت دشمن مشغول پیش روی بود. ابتدا با آقای آیت الله ری شهری دادستان انقلاب تماس گرفتم و از ایشان خواهش کردم برای نیروهایی که جرم خاصی مرتکب نشدهاند و میتوانم از آنها استفاده کنم، حکم تبرئه صادر شود. همین افراد وقتی دیدند نظام به آنها فرصت مجددی داده، با جان و دل جنگیدند و بسیاری از آنها شهید شدند. یکی از مشکلات دیگر هم نبود اطلاعات منسجم و دقیق از نحوه پیش روی دشمن و استعداد یگانهای آنها بود.
📝 اولین اقدام شما برای مقابله با هجوم دشمن چه بود؟
🎙 وقتی فرماندهی را تحویل گرفتم، با فهرست کردن امکانات در اختیار، شروع کردیم به بررسی این موضوع که چگونه باید متجاوز را متوقف کنیم. لذا با همان استعداد کم، توانستیم عراق را در جنوب اهواز متوقف کرده و در کرخه هم نیروهای رزمنده دلیرانه ظاهر شدند. در دشت آزادگان هم به خاطر شجاعت و غیرت نیروها، توانستیم جلوی بعثیها را بگیریم. ما امکانات بسیار کمی داشتیم و با همان ۶ تانک در اختیار و با اینکه نیروهای پیاده ما هم امکانات مناسبی نداشتند، اجازه ندادیم پیش روی بعثیها تداوم داشته باشد.
⬆️ ادامه در پُست بعد: ⬇️ 1⃣
.
.
⬆️ ادامه از پُست قبل: ⬇️ 2⃣
📝 چگونه توانستید دشمن را از سوسنگرد بیرون کنید؟
🎙 عراق ۳ مرتبه به سوسنگرد حمله کرد؛ رزمندههای ایرانی یک بار با گروه کوچکی که شهید غیور اصلی جزو آنها بود، توانستند بعثیها را از سوسنگرد بیرون کنند. در مرحله دوم گردان ۱۴۸ #لشکر۷۷_خراسان به فرماندهی سرگرد شقاقی، عراقیها را از سوسنگرد عقب راندند. روز ۲۵ آبان هم از طرف دفتر حضرت آیت الله خامنهای و دفتر لشکر اطلاع دادند که سوسنگرد محاصره شده است. حضرت آیت الله خامنهای به من فرمودند چه میتوانی بکنی؟ گفتم بدون امکانات و داشتن تیپ دزفول، امکان حمله ندارم. بعدها فهمیدم که ایشان با امام (ره) این موضوع را هماهنگ کرده و مستقیم به امیر ظهیرنژاد دستور داده شد که امکانات و نیرو در اختیار من قرار بگیرد.
📝 چرا آزادسازی سوسنگرد این قدر مهم بود؟
🎙 باور کنید اگر سوسنگرد سقوط میکرد، چند روز بعد اهواز هم به صورت جدی در خطر سقوط قرار میگرفت و عرصه برای دفاع بسیار سخت میشود. پس از دریافت نامه از حضرت آیت الله خامنهای و #شهید_چمران به مقام معظم رهبری گفتم که من دیگر پشت تلفن نمینشینم و میخواهم اقدامی انجام دهم و شما با بیسیم من را پیدا خواهید کرد.
📝 عملیات به چه صورت بود؟
🎙 ما بلافاصله حرکت کردیم و رسیدیم به منطقه بیرون از حمیدیه، پس از بررسی شرایط و جوانب، به همه فقط نیم ساعت زمان استراحت داده و نیروها را هم توجیه کردم. بخشی از «لشکر ۷۷ خراسان» برای عبور از خط توجیه شده و با نیروهای سپاه هم موضوع را هماهنگ کردم. به تانکها دستور دادم که در حال حرکت اقدام به شلیک کنند و همین مسئله باعث شد عراقیها شروع به فرار کنند و ما ضمن استفاده از وسایل غنیمتی، ۶ گردان مکانیزه لشکر را تجدید سازمان کردیم و ۸ جعبه موشک انداز تاو هم به غنیمت گرفتیم که بعدها در مقابله با دشمن خیلی به کار نیروها آمد.
📝 نقش مقام معظم رهبری در این عملیات چگونه بود؟
🎙 نقش حضرت آقا در این موضوع خیلی خیلی مهم بود و اگر ایشان نبودند این عملیات انجام نمیشد و مشخص نبود تبعات ناگوار اشغال سوسنگرد چه خواهد بود. ایشان تا صبح بیدار بودند و هماهنگیها را انجام میدادند تا عملیات به نتیجه برسد. وقتی با حضرت آقا ارتباط گرفته و به ایشان گفتیم که این مقدار پیشرفت کردیم، واقعا خرسند شدند چون ۲ لشکر بعثی جلوی ما ایستاده بود و پیش روی به این سادگیها محقق نمیشد.
📝 چرا این عملیات خیلی برجسته نشده است؟
🎙 متأسفانه ما در آن زمان بهره مناسبی از رسانهها نداشتیم و نتوانستیم، برنامهریزیها، رشادتها و جان فشانیها را ثبت و ضبط کنیم تا نسلهای آینده بهرهمند شوند اما ارتش بعث با این عملیات ما فهمید که جنگ ۶ روزه و ۶ ماهه به نفع او تمام نمیشود.
📚 منبع: کتابنامه سوسنگرد؛ صفحات ۵۳ و ۵۴. / معاونت روابط عمومی و تبلیغات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس / چاپ اول ۱۳۹۰.
📆 ۲۶ آبان؛ سالروز گرامیداشت حماسه آزادسازی سوسنگرد
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
.
✅ در مصاحبه فوق به نقش «لشکر ۷۷ خراسان» در حماسه آزادسازی سوسنگرد اشاره شده است.
#لشکر_پیروز_خراسان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🎥 بخشی از #مستند «در لباس سربازی» ؛
📝 پیدا شدن دست نوشته دستور امام خامنهای مُدظلهالعالی برای آغاز عملیات #سوسنگرد پس از سه دهه و تحویل آن توسط امیر سرتیپ بازنشسته غلامرضا قاسمی فرمانده لشکر ۹۲ زرهی اهواز ...
➖➖➖➖➖
🎙 مصاحبه با امیر سرتیپ قاسمی دربارهی آزادسازی سوسنگرد:
1⃣ https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/1137
2⃣ https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/1138
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
.
.
📌 نامهی امام خامنهای مُدظلهالعالی به فرمانده لشکر ۹۲ زرهی اهواز، برای عملیات آزادسازی سوسنگرد؛
● شب دوشنبه ۱۳۵۹/۸/۲۶ ساعت ۰۱:۱۰
● سرکار سرهنگ قاسمی فرمانده لشکر ۹۲ زرهی اهواز
📝 باسلام؛
❁ شنیدم تیمسار ظهیرنژاد به شما تلفن کردهاند که تیپ ۲ فردا وارد عمل نشود مگر بنا به امر. و منظورشان امر آقای رئیسجمهور (#بنیصدر) است. من این عُدول از تصمیم عصر را قابل توجیه نمیدانم. این به معنای تعطیل یا به ناکامی کشاندن عملیات فردا است. استعداد دشمن چنان است که آن دو گروهان پیاده یارای کار درستی در برابر آن ندارند و اگر تیپ وارد عمل نشود در حقیقت تک انجام نگرفته است. صبح اگر برای تصمیم نهائی بخواهیم منتظر آمدن تیمسار ظهیرنژاد بمانیم وقت خواهد گذشت. جوانان ما در سوسنگرد حداکثر تا صبح مقاومت خواهند کرد و صبح زود اگر ما قدری بار دشمن را سبک نکنیم همه نابود خواهند شد و شهر کاملاً سقوط خواهد کرد. خلاصه اینکه به نظر و تشخیص ما کار باید به همان روال که عصر صحبت شد پیش برود و تیپ آماده باشد که صبح وارد عمل شود. در غیر این صورت مسئولیت سقوط سوسنگرد با هر کسی است که از این تصمیم عدول کرده است.
| سید علی خامنهای
➖➖➖➖➖
📝 متن نامهی دکتر چمران، دیگر نمایندهی امام در شورای عالی دفاع ذیلِ همین نامه:
🔥 من رسماً اعلام جرم میکنم
🔹 بنام نماینده امام و نماینده شورای عالی دفاع از این همه اهمال و اتلاف وقت و به هدر رفتن خون جوانان شکایت دارم؛ چند روز است که فریاد میکشم تا بالاخره دیشب جوابی شنیده شد، امروز انتظار عمل داشتم، متأسفانه نشد، امروز صبح در حضور سرکار و سرهنگ شهبازی ایرادات و نظرات خود را گفتم، و شما فکر کردید و جواب دادید که فردا صبح زود انجام میشود و الان میبینم که میخواهند به تأخیر بیندازند و این یعنی مرگ ۵۰۰ جوان و سقوط سوسنگرد و حمیدیه و اهواز و من در این صورت همه شما را در مقابل خدا و خلق مسئول میدانم.
| دکتر چمران
📷 تصویر سند:
● https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/1141
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
#شهید_چمران #سوسنگرد #اسناد
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
📌 کتاب خواندن رهبر انقلاب برای پدرشان؛
🌸 امام خامنهای مُدظلهالعالی:
🔹 گاهی اوقات ۴ ساعت، ۵ ساعت؛ برای آقا [پدرشان آیتالله سیدجواد خامنهای ره] کتاب میخواندم ...
📆 هفتهی کتاب و کتابخوانی 📚
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
.
.
📌 عملیات ظفر ۴
🔹 #عملیات_ظفر۴ در تاریخ ۱۳۶۶/۰۸/۲۸ با رمز مبارک «یا رسولالله صلی الله علیه و آله» به تلافی شرارتهای رژیم عراق در بمباران مناطق غیر نظامی به ویژه بیمارستان شهر دهوک و با هدف انهدام تأسیسات اقتصادی و نظامی دشمن، در منطقه عملیاتی استان دهوک آغاز میشود.
🔹 رزمندگان اسلام تحت امر #قرارگاه_رمضان ، متشکل از تکاوران گردان ویژه شهادت و مبارزین حزب دمکرات کردستان و پشتیبانی آتشباری پر حجم در عمق ۲۵۰ کیلومتری خاک عراق به مواضع نیروهای بعث یورش میبرند و مقر تیپ ۱۱۹ پیاده مستقر در شهر دهوک که حفاظت و هدایت پایگاههای اطراف شهر را به عهده داشت، پس از کشته و زخمی کردن ۳۰۰ نفر از دشمن به کلی منهدم میکنند. رزمندگان پس از ورود به شهر دهوک ساختمان پلیس و مرکز مخابرات آن را به میزان ۴۰ درصد منهدم میکنند. چهار کارخانه نیز که مایحتاج بعثیان را تأمین میکردند، دچار خسارات عمده میشوند.
🔹 در جریان این عملیات تأسیسات انتقال برق در ۶ کیلومتری شمال غربی شهر و یک پارک موتوری دشمن هدف قرار میگیرد و به آتش کشیده میشود. رزمندگان با مسدود کردن جاده ترانزیتی دهوک به ترکیه به مدت ۹ ساعت کامیونهای حامل سوخت را به آتش میکشند. با ادامه عملیات، مرکز گردان حفاظت جاده بغداد - ترکیه گلوله باران و بر اثر آن ده پایگاه منهدم میشود و ۷۰ تن به هلاکت میرسند. مراکز اقتصادی شهر سهیل نیز از حملات رزمندگان مصون نمیمانند و متحمل خسارات زیادی میشوند.
🏅 نتایج عمليات
🔘 پایگاهها و تأسیسات منهدم شده دشمن:
● انهدام مقر تیپ ۱۱۹ پیاده عراق مستقر در دهوک
● انهدام تأسیسات انتقال برق سد دهوک به میزان ۶۰ درصد
● انهدام ۱۰ پایگاه حفاظتی جاده بغداد - ترکیه
● انهدام مرکز پست و تلگراف، یک پمپ بنزین، مقر پلیس و مخابرات به میزان ۴۰ درصد
● مسدود کردن موقت جاده ترانزیتی عراق - ترکیه
🔘 تعداد کشته و زخمی دشمن:
● بیش از ۴۰۰ نفر
📚 منبع: کتاب کارنامه توصیفی عملیاتهای ۸ سال دفاع مقدس از ص ۳۶۰ ؛ علی سمیعی | نمایندگی ولی فقیه در نیروی زمینی سپاه ۱۳۷۶.
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
❤️ یک نفر را مثل آقای خامنهای پیدا نمیکنید ...
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
.
.
📌 عملیات نصر ۸
🔹 این عملیات ساعت ۱/۲۵ دقیقه بامداد روز جمعه ۱۳۶۶/۰۸/۲۹ با رمز مبارک «یا محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله» در منطقه ماووت از استان سلیمانیه و با هدف تصرف و تأمین ارتفاعات گردهرش آغاز میشود.
🔹 رزمندگان نیروی زمینی سپاه با بهرهگیری از تاکتیکهای پیشرفته رزم کوهستانی، با عبور از صخرهها، کوهستانهای بلند، میادین مین، تلههای انفجاری و سنگرهای کمین، خود را به رودخانههای گلاس و ذاب الصغیر میرسانند و با پشت سر گذاشتن موانع طبیعی بر خصم یورش میبرند و طی نبردی جانانه موفق میشوند نیروهای بعثی را در منطقه و ارتفاعات گردهرش منهدم سازند و بر این ارتفاعات استقرار یابند. قوای اسلام با درهم کوبیدن پاتکهای دشمن، چند پاسگاه مرزی را در ارتفاعات و روستاهای گمالان زور، گمالان خوارد، برگربالا، برگر پایین آزاد میکنند.
🔹 در این تهاجم مقر تاکتیکی تیپ ۳۹ به تصرف رزمندگان در میآید و مقر گردان ۲ از تیپ ۵۰۴ مستقر در ارتفاعات گاهو زیر آتش شدید توپخانه نیروی زمینی سپاه قرار میگیرد و خسارات سنگینی به آن وارد میشود. رزمندگان اسلام ۳ گردان و چند انبار مهمات لشکر ۳۹، مقر تیپهای ۳ و ۷ گارد ریاست جمهوری عراق مستقر در قله جولان، همچنین مقر تاکتیکی تیپ ۹۱ در ارتفاعات هزار کامیان، نیروهای دشمن زمینگیر میشوند و فرصت هرگونه عکس العمل از آنها سلب میشود. همچنین مقر تاکتیکی گردان ۱ از تیپ کماندویی سپاه یکم، سایت موشکی سام ۲ مستقر در گردنه ازمرو، پارک موتوری تیپ ۴۱۲ در سورقلا، متحمل خسارات سنگینی میشوند.
🔹 در این عملیات پیروزمندانه بیش از ۲۰۰۰ نفر از نیروهای دشمن، از جمله سرتیپ جاسم احمد و چند فرمانده رده بالا کشته و زخمی میشوند. همچنین چندین دستگاه تانک، نفربر و خودرو نظامی، انواع وسایل مهندسی و راه سازی و چند قبضه توپ دشمن منهدم میشوند و تعدادی از جنگ افزارهای آنها به علاوه یک دستگاه رادار پیشرفته رازیت، سالم به دست رزمندگان میافتد. برای سهولت در کار عملیات گردانهای تخریب با تلاش خستگی ناپذیر میادین مین را پاکسازی و به سرعت همه راههای نفوذ احتمالی دشمن را شناسایی و مین گذاری میکنند. یگانهایی از #جهاد و #سپاه همراه و همگام با نیروهای عمل کننده در عملیات، جادههایی را به منظور تدارک و حمل و نقل رزمندگان احداث میکنند.
🔹 رژیم بعث در طول عملیات، با جمع آوری نیروهای شکست خورده، اقدام به چند پاتک میکند که با عکس العمل و اجرای آتش گسترده آتشباری رزمندگان، همه پاتکها سرکوب میشود و دشمن با برجا گذاشتن تعدادی کشته و زخمی و اسیر، از مهلکه میگریزد.
🔹 زمانی که گردان حمزه از لشکر قدس وارد منطقه میشود، منطقه مملو از اجساد دشمن است. دشمن همزمان با ورود این گردان حماسه آفرین، اقدام به پاتک دیگری میکند که بلافاصله با عکس العمل ضد پاتک مواجه میشود و خسارات و تلفات دیگری به دشمن وارد میآید. دشمن با روحیه شکست خورده و با آخرین رمق، چند پاتک دیگر به اجرا میگذارد که حاصلی جز شکست مضاعف و تحمل تلفات و خسارات بیشتر نمیبرد.
🔹 از این پس یأس و نومیدی بار دیگر بر فضای جبهه دشمن سایه گستر میشود و این در حالی است که در جای جای منطقه، ادوات زرهی دشمن در آتش خشم رزمندگان میسوزد و بدین ترتیب، طی این عملیات، بیش از ۳۰ کیلومتر مربع از استان سلیمانیه عراق آزاد میشود.
🏅 نتایج عمليات
🔘 مناطق آزاد شده:
● شهر ماووت
● ارتفاعات ۱۴۲۶، ۱۴۲۸، ۱۳۹۱
● چندین پاسگاه مرزی عراق بر روی ارتفاعات گردهرش
● روستاهای گمالان زور، گمالان خوارد، برگربالا و برگر پایین
🔘 تجهیزات منهدم شده دشمن:
● چندین دستگاه تانک و نفربر
● انواع ماشین آلات مهندسی و راهسازی
● چندین قبضه آتشبار توپخانه
● چند انبار مهمات
● دهها دستگاه خودرو نظامی
🔘 یگانهای منهدم شده دشمن:
● انهدام تیپ ۳۹ از لشکر ۴۴
● انهدام تیپهای ۶۰۳ ، ۸۳ ، ۷۷ پیاده
● انهدام یک گردان کماندویی از سپاه یکم
● انهدام ۳ گردان توپخانه
● انهدام یک گروهان تانک
● انهدام گردان کماندویی لشکر ۴۴
🔘 غنایم:
● تعدادی تانک
● دهها دستگاه خودرو
● مقدار زیادی انواع خمپاره انداز
● یک دستگاه رادار رازیت
● مقدار زیادی انواع سلاح سبک
🔘 تعداد کشته و زخمی دشمن:
● بیش از ۲۰۰۰ نفر
🔘 تعداد اسرا:
● بیش از ۲۰۰ نفر
📚 منبع: کتاب کارنامه توصیفی عملیاتهای ۸ سال دفاع مقدس از ص ۳۶۱ ؛ علی سمیعی | نمایندگی ولی فقیه در نیروی زمینی سپاه ۱۳۷۶.
📷 تصویر نقشه عملیات:
● https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/1146
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
📌 هرکس پولش زیاد شد؛ حجت خدا هم بر او زیاد میشود!
🌸 امام خامنهای مُدظلهالعالی:
🔹 از دانشمندان، دانایان، زُبدگان، نُخبگان جامعه؛ از اینها، خدای متعال پیمان گرفته است که بر گرسنگی گرسنگان و سیرو پُری سیران و اغنیا صبر نکنند! اعتراض کنند ...
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
📌 صدای آوینی [ ۰۶ ]
👤 شهید سید مرتضی آوینی:
🌸 اين جوانان نسل تازهای هستند که در زمين ...
➖➖➖➖➖
❁ رهبر انقلاب: نباید بگذارند که کارهای ایشان زمین بماند. این کارها، کارهای با ارزشی بود. | ۱۳۷۲/۰۲/۰۲
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
#سید_شهیدان_اهل_قلم #شهید_آوینی
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
📌 قلههای بسیج، از میدان رزم تا صحنه علم و پژوهش از زبان امام خامنهای مُدظلهالعالی؛
❁ شهید قاسم سلیمانی
❁ شهید صیاد شیرازی
❁ شهید ابراهیم همت
❁ شهید بابایی
❁ شهید شیرودی
❁ شهید همدانی
❁ شهید فخریزاده
❁ مرحوم کاظمی آشتیانی
❁ و ...
📆 هفته بسیج گرامی باد 🇮🇷
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 @Doc_d_moghadas
#هفته_بسیج #بسیج
.