eitaa logo
مرکز اسناد دفاع مقدس
930 دنبال‌کننده
255 عکس
93 ویدیو
29 فایل
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان خراسان رضوی / دانشنامه؛ مرکز اسناد و کتابخانه تخصصی. 📬 پاسخگویی به سوالات و ارتباط مستقیم: 👇 📱 @doc_admin 🔄 لینک عضویت در کانال: 👇 📱 eitaa.com/Doc_d_moghadas 📱http://t.me/Doc_d_moghadas .
مشاهده در ایتا
دانلود
. 📌 معرفی کتب شهدایی برای کودکان و نوجوانان؛ 👦🏻 ده کتاب کوچک و مصور از زندگی آدم‌هایی که بازگو کردن انتخاب‌های مهم‌شان میتواند راه زندگی فرزندانمان را عوض کند. 1⃣ علی لندی: با چندین داستان کوتاه از زندگی شهید دهه هشتادی، علی لندی. 2⃣ داداش ابراهیم: که شامل ۲۲ داستان با راویان گوناگون است تا از شهید ابراهیم هادی، تصویری کامل و دلنشین ثبت کند‌. 3⃣ عمو قاسم: از لحظات زندگی‌ شهید عزیز جهان، حاج قاسم سلیمانی. 4⃣ آقا معلم: ۲۰ داستان از زندگی استاد شهید پر آوازه، شهید مرتضی مطهری ره. 5⃣ آقا محسن: اگر دوست دارید بیشتر با شخصیت شهید محسن حججی آشنا بشوید یا روزهای زیبای زیستن او را بازگو کنید، این کتاب را حتما بخوانید. 6⃣ زینب خانم: خرده روایت‌هایی از زندگی پر درس و تجربه شهیده زینب کمایی (میترا) است. 7⃣ حاج همت: ۲۰ داستان از زندگی و شخصیت شهید ابراهیم همت را بیان میکند. 8⃣ آرمان عزیز: این کتاب به ۱۰ خاطره از شهید آرمان علی وردی از شهدای امنیت می‌پردازد. 9⃣ آقا مهدی: کتاب آقا مهدی نوشته مهدی قربانی است که به سرگذشت شهید مهدی زین‌الدین می‌پردازد. 🔟 خانم امدادگر: این کتاب زندگینامه شهیده مریم فرهانیان است که در دوران دفاع مقدس به عنوان پرستار در بیمارستان فعالیت میکرد و بر اثر ترکش خمپاره به شهادت رسید. 📆 ۱۴ فروردین روز جهانی کتاب کودک. (۲ آوریل) 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. 🎥 شهید محمدرضا زاهدی در منطقه عملیاتی والفجر ۱۰ در دوران دفاع مقدس. 🥀 سرلشکر پاسدار حاج محمدرضا زاهدی و همرزمانش؛ دیروز ۱۳ فروردین در سوریه همزمان با شهادت مولا علی علیهم السلام، توسط رژیم خبیث و خون‌خوار صهیونیستی آسمانی شده و به شهادت رسیدند. 🔥 معرفی : https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/305 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. 🔹 اگر شب قدر شبی باشد که تقدیر عالم در آن تعیین می‌گردد. همه‌ی شب‌های جبهه شب قدر است و از همین جاست که تاریخ آینده‌ی کره‌ی زمین تقدیر می‌شود؛ شب‌هایی که ملائکه‌ی خدا نازل می‌گردند و ارواح مجاهدان راه خدا را از معارجی که با نور فرش شده است به معراج می‌برند. 👤 شهید سید مرتضی آوینی، گنجیه‌ی آسمانی صفحه ۱۶۹. 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
📷 تصویر نقشه عملیات اچ‌۳؛
. 📌 عملیات فانتوم‌ها: 🔥 عملیات اچ۳ (H3) یکی از بزرگترین عملیات‌های هوایی دنیاست که به نام فانتوم‌ها ثبت شده است. فانتوم‌های ایرانی طی یک عملیات پیچیده و تحسین برانگیز در 4 آوریل1981 (۱۵ فروردین ۱۳۶۰) پایگاه هوایی الولید در مجموعه اچ۳ واقع در غرب عراق، در نزدیکی مرز این کشور با اردن را به کلی نابود کردند. 🔹 در مجموع بیش از ۴۸ هواپیمای عراقی که بیشتر آنها بمب افکنهای روسی (میگ۲۳، سوخو۲۰، تییو۱۶، تییو۲۲) بودند در این عملیات از بین رفتند. حمله به اچ۳ از لحاظ فنی یکی از پیچیده ترین عملیاتهای هوایی جهان بشمار می‌رود و از نظر دستاوردهای نظامی نیز با توجه به نابودی کامل ۴۸ هواپیمای دشمن در رده بزرگترین و موفقترین عملیاتهای نظامی جهان قرار میگیرد. این عملیات در 1981 یعنی زمانی که نیروی هوایی ایران از برتری بی‌چون و چرایی بر نیروی هوایی عراق برخوردار بود به انجام رسید. 👈 هیچ کارشناس نظامی تا آنوقت تصور نمیکرد که پایگاه‌هایی که در غربی‌ترین نقطه خاک عراق و در نزدیکی مرز این کشور با اردن واقع شده است روزی هدف حمله جنگنده‌های ایرانی قرار گیرد. 🔹 هواپیماهای ایرانی برای بمباران این پایگاه می‌بایست از مرزهای شرقی عراق وارد شده و پس از گذشتن از آسمان بغداد و بسیاری از شهرهای دیگر که تاسیسات پدافندی موثری داشتند به اچ۳ می‌رسیدند و پس از انجام عملیات دوباره از همین مسیر باز می‌گشتند. در تمام طول مسیر جدای از موشک‌های زمین به هوا و توپ‌های ضد هوایی، هواپیماهای رهگیر عراقی نیز وجود داشتند که در صورت حمله، با توجه به برتری تعداد آنها نسبت به هواپیماهای مهاجم ایرانی بدون شک ادامه عملیات را برای هواپیماهای ایرانی غیرممکن می‌ساختند. عبور جنگنده‌های ایرانی از عرض کشور عراق و رسیدن به دورترین نقطه خاک این کشور مسئله‌ای نبود که از چشم رادارهای عراقی پنهان بماند. 👈 با توجه به این مسائل احتمال یک حمله‌ی غافلگیرانه از طرف ایران منتفی و غیرممکن انگاشته میشد. اما در آن سوی جریان، افسران نیروی هوایی ایران باور دیگری داشتند. خلبانان ایرانی مصمم بودند تا این عملیات را به هر طریق ممکن به انجام رسانند. بدین ترتیب پایگاه هوایی نوژه‌ی همدان آبستن یکی از رویدادهای بزرگ جنگ شد. در این پایگاه افسران نیروی هوایی به طراحی یکی از شگفت انگیزترین و جسورانه‌ترین حملات هوایی تاریخ پرداختند. 📝 شرح کامل ماجرا: https://dnws.ir/0029od 📷 تصویر نقشه عملیات: https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/344 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🔘 دشمن مرتباً با هواپیما حمله‌ور میشود ... 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas ‌.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🎥 امان از مصیبت حضرت زهرا ... ➖➖➖➖➖ 👤 جاویدالأثر سید موسی صدر: 🔘 ما اسرائیل را شرّ مطلق می‌دانیم. بدتر از اسرائیل در جهان وجود ندارد. اگر اسرائیل و شیطان با یکدیگر بجنگند، ما در کنار شیطان می‌ایستیم. اگر اسرائیل با چپ بجنگد، ما درکنار چپ خواهیم ایستاد. اگر اسرائیل با راست بجنگد، در کنار راست خواهیم ایستاد. این است معنای «اسرائیل شرّ مطلق است». 🇮🇷🇵🇸🇮🇷🇵🇸🇮🇷 👈 هميشه خواب روزه‌دار عبادت نيست، گاهی خيانت است! ● مثل وقتی كه پای صهيونيست‌ها در ميان باشد ... 👊 وعده‌ی دیدار؛ فردا جمعه راهپیمایی روز جهانی قدس ✊ 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📷 تصویر نقشه عملیات کربلای ۸ ⬇️
. 📌 عملیات کربلای ۸؛ 🔹 این عملیات در سحرگاه روز ۱۸ فروردین ۱۳۶۶ با رمز یا صاحب‌الزمان (عج) در منطقه عمومی شرق بصره (شلمچه) با هدف تصرف کانال زوجی و عبور از آن به همت یگان‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با فرماندهی قرارگاه‌های کربلا و قدس آغاز شد. 🔹 قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) دلیل اجرای این عملیات را پاسخ‌گویی به شرارت‌های اخیر دشمن در حمله به منابع اقتصادی کشورمان و برهم زدن امنیت کشتی‌رانی در خلیج‌فارس اعلام کرد. 🔹 این عملیات در دو محور طراحی شده بود تا با دو قرارگاه اجرا شود: محور اول، آب‌ گرفتگی شمال بوبیان با فرماندهی و هدایت قرارگاه قدس و محور دوم، حد فاصل کانال ماهی تا جاده شلمچه - تنومه (غرب کانال ماهی) با فرماندهی و هدایت قرارگاه کربلا. قرارگاه قدس با تیپ ۱۸ الغدیر، لشکر ۲۱ امام رضا(ع) و تیپ ۳۲ انصارالحسین(ع) مأموریت خود را انجام میداد و قرارگاه کربلا با در اختیار داشتن پنج یگان اصلی به نام‌های ۱۹ فجر، ۱۰ سیدالشهدا(ع)، ۲۵ کربلا، ۳۳ المهدی و ۳۱ عاشورا و سه یگان پشتیبانی، مسئولیت عمل در غرب کانال ماهی را بر عهده داشت. 🔥 با آغاز عملیات، به سرعت آتش سلاح‌ها سرتاسر خطوط درگیری را فرا گرفت. در طول همین چند دقیقه، دشمن به طور گسترده‌ای انواع مین را در جلو خاکریزش ریخت، به نحوی که نیرو‌های خودی ناچار شدند مین‌ها را همچون آب با دو دست کنار بزنند! تا خود را به بالای خاکریز برسانند. درحالی که جنگ سختی بین نیرو‌های خودی و دشمن ادامه داشت، یگان ضد زره در نخستین ساعات ورود به منطقه عملیات موفق شد حداقل ۵۰ دستگاه تانک پیشرفته و خودرو‌های حامل نفرات دشمن را منهدم کند. ● لشکر ۱۹ فجر موفق شد با یگان‌های مجاور الحاق شود و خط خود را کاملاً تثبیت و پاک‌سازی کند. لشکر ۳۳ المهدی که اندکی دیر وارد عمل شده بود، به دلیل هوشیاری و مقاومت نیرو‌های دشمن، توفیقی در تسخیر مواضع آنها به دست نیاورده و به‌ناچار عقب نشینی کرد. ● لشکر ۲۵ کربلا که در ابتدای درگیری بر اثر هوشیاری و انبوه آتش سنگین دشمن زمین‌گیر شده بود، موفق شد به سمت مواضع دشمن پیشروی و الحاق خود را در جناح راست با لشکر ۱۹ برقرار کند، اما در جناح چپ به دلیل عدم موفقیت لشکر ۳۳ المهدی و فشار مضاعف دشمن، توفیقی در تکمیل مأموریت خود نداشت. ● حرکت لشکر ۱۰ سیدالشهدا در ابتدای کار به دلیل مشترک بودن معابر، با کندی و چند ساعت تأخیر شروع شد، اما در ادامه، سرعت زیادی یافت و در مأموریت خویش نسبتاً موفق بود ... 📷 نقشه عملیات: https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/352 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
. 👤 شهید ولی الله چراغچی مسجدی ● ولادت: ۱۳۳۷/۰۷/۰۱، مشهد مقدس ● جراحت: ۲۴ اسفند ماه ۱۳۶۳ ● شهادت: ۱۸ فروردین ماه ۱۳۶۴ ■ مسئولیت: قائم مقام لشکر ۵ نصر 📝 هميشه میگفت: «دوست دارم ترکشی به سرم بخورد و قشنگ به شهادت برسم!» 🥀 سرانجام در یکی از ساعت‌های سخت عمليات بدر، ترکشی به سرش اصابت كرد و پس از ۲۲ روز بیهوشی در تاریخ ۱۸ فروردین ۱۳۶۳، همانگونه كه آرزو داشت... قشنگ شهيد شد و پیکر مطهرش در گلزار شهدای بهشت رضا علیه‌السلام مشهد آرام گرفت. 🔥 مطالب : https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/287 https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/296 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
. 📷 تصاویر همراه با شهیدان قاسم و شهید باقری. ➖➖➖➖➖ ● شهید ولی‌الله چراغچی مسجدی قائم مقام فرمانده ، ۱ مهر ۱۳۳۷ در مشهد به دنیا آمد. پدر بزرگ او در زمان حیات خادم مسجد گوهر شاهد بود و فانوس‌های مساجد را روشن میکرد شاید به همین دلیل فامیلی چراغچی را انتخاب کرد. سال ۱۳۵۶ در رشته علوم دانشگاه بیرجند قبول شد و با شروع انقلاب و تعطیلی دانشگاه‌ها، درس را رها کرده و وارد سپاه شد. سال ۱۳۶۱ ازدواج کرد. ● ولی‌الله در دوران جنگ تحمیلی به صورت مداوم در جبهه حضور داشت. آنها پنج برادر بودند که سه نفرشان همزمان در جبهه حضور داشتند. ولی‌الله به مادر میگفت باید خمس پسرانت را بپردازی و با شهادتش خمس برادرانش را پرداخت کرد. ● ولی الله چراغچی در عملیات «بدر» در ۲۴ اسفند ۱۳۶۳ در جاده خندق از ناحیه جمجمه مجروح شد. همرزمانش ابتدا گمان میکنند که به شهادت رسیده و سپس شهید را به بیمارستان تهران منتقل میکنند و ۱۸ فروردین ۱۳۶۴ به شهادت می‌رسد. 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. 🎥 لحظه مجروحیت و شهادت؛ شهید سید مرتضی آوینی. 📆 شهادت: ۲۰ فروردین ۱۳۷۲. 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
. 📌 سید شهیدان اهل قلم؛ 👤 شهید سید مرتضی آوینی در سال ۱۳۲۶ در شهرری، واقع در جنوب تهران، به دنیا آمد. پدرش مهندس معدن بود. او تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در شهرهای زنجان، کرمان و تهران سپری کرد و در سال ۱۳۴۴ دیپلم گرفت. همان سال وارد دانشکده‌ هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد. رشته تحصیلی او معماری بود. هم درس میخواند و هم کار میکرد. در سال ۱۳۵۴ فوق لیسانس معماری گرفت. 🔹 پس از پیروزی انقلاب اسلامی او به فیلم سازی روی آورد. به گروه تلویزیونی جهاد سازندگی رفت و شروع به ساخت فیلم‌های مستند کرد. با شروع جنگ و محاصره بندر خرمشهر به این شهر رفت و با یاری همکارانش فیلم «فتح خون» را ساخت. سپس مجموعه «حقیقت» را برای شهر آبادان تهیه کرد. مشهورترین کار او ساخت مجموعه تلویزیونی «روایت فتح» بود که از سال ۱۳۶۴ از تلویزیون پخش شد. روایت فتح، از آنجا که چهره واقعی جبهه‌های جنگ را نشان میداد مورد توجه قرار گرفت. آوینی، متن این فیلم‌ها را خودش می‌نوشت و گویندگی آنرا نیز به عهده داشت. 🗞 او غیر از ساخت فیلم‌های مستند، فعالیت چشمگیری نیز در مطبوعات داشت. مقالات او ابتدا در ماهنامه اعتصام چاپ شد و بعدها در ماهنامه جهاد. او از سال ۱۳۶۸ در ماهنامه سوره مقاله می‌نوشت. مدتی نیز سردبیر آن بود. مجموعه مطالبی که او در سوره چاپ کرد بیش از ۲وهزار۵۰۰ صفحه است. از کارهای دیگر او راه‌اندازی ماهنامه «ادبیات داستانی» و تأسیس «دفتر مطالعات دینی هنر» در حوزه هنری بود. 🎞 آوینی در سال ۱۳۷۱ بار دیگر با توصیه رهبر انقلاب ساخت مجموعه تلویزیونی روایت فتح را آغاز کرد و راهی مناطق مختلف جنگی شد. او شنیده بود، دالان‌هایی در منطقه فکه پیدا شده که پیکر ده‌ها رزمنده ایرانی در آنجا مدفون است. 🥀 در ۲۰ فروردین ۱۳۷۲ او و همکارانش به آن منطقه رفتند. پای سید مرتضی آوینی روی یک مین خنثی نشده رفت. در اثر انفجار، یک پای او قطع شد و بر اثر شدت خون‌ریزی در راه بیمارستان به شهادت رسید. مهندس سعید یزدان‌ پرست نیز در این حادثه شهید شد. 📚 دایرةالمعارف انقلاب‌اسلامی ج۱ ص۲۳. ➖➖➖➖➖ 🎥 لحظه مجروحیت و شهادت شهید آوینی: https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/356 📆 ۲۰ فروردین سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم و روز هنر انقلاب اسلامی. 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
📷 داده‌نما (اینفوگرافیک) عملیات کربلای ۹ .
. 📌 عملیات کربلای ۹ ؛ ● فرماندهی: ارتش. ● یگان: تیپ ۳ لشکر ۸۱ زرهی ● زمان: ۲۰ فروردین ۱۳۶۶ ● مکان: محور سرپل ذهاب و قصرشیرین ● هدف: پاسخ به شرارت‌های عراق در خلیج فارس ● رمز: یا مهدی ادرکنی (عج) ● مناطق آزادسازی شده: ارتفاعات باباهادی ● کشته‌ و زخمی‌های عراقی: ۱۸۰۰ تن ● اسرای عراقی: ۵۵ تن ● تجهیزات منهدم‌ شده: ۴۰ تانک و نفربر، ۵ خودرو و ۲ آتشبار 🔹 ارتش جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۶۶ عملیات کربلای ۹ را با هدف پاکسازی مناطق اشغالی و پاسخ به شرارت‌های عراق در خلیج فارس در محور سرپل ذهاب و قصر شیرین در استان کرمانشاه اجرا کرد. ۳ روز پس از عملیات کربلای ۸ در جنوب (محور شلمچه ـ کانال ماهی) که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ۱۸ فروردین ۱۳۶۶ آغاز کرده بود، نیروی زمینی ارتش نیز عملیات کربلای ۹ را در منطقه شمال شرقی قصر شیرین در ارتفاعات قراویز انجام داد. نیروهای تیپ ۳ لشکر ۸۱ زرهی ارتش در ساعت ۱۰ صبح ۲۰ فروردین ۱۳۶۶ با رمز یا مهدی ادرکنی‌ (عج) حمله را آغاز کردند. آنها از کانال مجهز به انواع تله‌های انفجاری و میدان‌های مین عبور کردند و به دشمن یورش بردند. 🔹 نیروهای ایرانی در کمتر از ۳ ساعت توانستند ارتفاعات ۵۴۲، ۴۱۰، ۴۰۰ و ۴۱۵ به نام سلسله ارتفاعات باباهادی را در شمال محور سرپل‌ ذهاب ـ قصر شیرین آزاد کنند. همچنین ایران توانست پاسگاه باباهادی را که ۶ سال و نیم در تصرف ارتش بعث بود، باز پس گیرد. در این عملیات ۲۰ کیلومتر از خاک ایران آزاد شد و ارتش ایران در عمق ۲ کیلومتری خاک عراق در کنار دیوار رودخانه قره‌تو مستقر شد. 🔹 ارتش عراق نیروهای فراری خود را جمع‌آوری و برای باز پس گرفتن مواضع از دست داده در ۶ مرحله پاتک کرد که هر بار با تلفات و ضایعات سنگین مجبور به عقب‌نشینی شد. در ساعت ۱۷ روز عملیات، عراق با گردان یکم تیپ کماندویی سپاه دوم و با پشتیبانی تانک و آتش توپخانه پاتک دیگری کرد که با مقاومت شدید و آتش پرحجم توپخانه نیروهای ایران این پاتک هم دفع شد. در نهایت، ارتش عراق با به جا گذاشتن بیش از ۲۰۰ کشته عقب‌نشینی کرد. جنازه فرمانده گردان عراقی، سرگرد صالح ابراهیم عطیه، در بین کشته شدگان پیدا شد. 📝 ارتش عراق در اطلاعیه نظامی شماره ٢٦٣٥ خود به پیشروی نیروهای ایرانی در این عملیات اعتراف کرد. 👌 این عملیات علاوه بر پاکسازی مناطق اشغالی، باعث شد تا عراق نتواند در منطقه عملیاتی کربلای ۸ نیروی تازه نفس وارد کند. همچنین از نقل و انتقالات دشمن برای کمک به نیروهای درگیر در شرق بصره جلوگیری کرد. 🔥 در این عملیات نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ۸۰ درصد از گردان‌های ۱، ۳ و ۴ از تیپ کماندویی سپاه دوم و گردان ۴ نیروی مخصوص از تیپ ۳ عراق را منهدم کردند. از نیروهای ارتش عراق ۱۸۰۰ تن کشته و زخمی شدند و ۵۵ تن نیز به اسارت درآمدند. ایران تعداد زیادی خمپاره‌انداز، تیربار، جنگ‌افزار انفرادی و مقادیر زیادی مهمات غنیمت گرفت. 📷 داده‌نما (اینفوگرافیک) عملیات: https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/358 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. 👤 شهید سپهبد علی صیاد شیرازی ● ولادت: ۴ خرداد ۱۳۲۳ ، شهرستان درگز خراسان رضوی. ● شهادت: ۲۱ فروردین ۱۳۷۸ ، عوامل سازمان مجاهدین خلق. ● مسئولیت: جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح. ➖➖➖➖➖ 🌸 امام خامنه‌ای مُدظله‌العالی: ■ او [شهید صیاد شیرازی] انسان صادق و ذاکر و خاشع و با اخلاصی بود که برای خدا کار میکرد و در دوران جنگ و بعد از جنگ وظیفه خود را انجام داد. / ۲۳ فروردین ۱۳۷۸. ➖➖➖➖➖ 🎥 (کلیپ) شهید صیاد شیرازی: بعد از شهادت سختی نیست ... 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. 🎥 موشن گرافی: صیاد فرصت‌ها؛ ● ( از کودکی تا شهادت ) 📎 مطلب مرتبط: https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/360 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
📷 تصویر نقشه عملیات ⬇️
. 📌 عملیات بیت المقدس ۵؛ ● زمان: ۲۲ فروردین ۱۳۶۷ ● مکان: منطقه عمومی پنجوین ● رمز: یا اباعبدالله‌الحسین(ع) ● عمل‌کننده: نیروی زمینی ارتش جمهوری‌اسلامی ● هدف: وارد کردن ضربه به سازمان رزمی دشمن در منطقه عمومی پنجوین 📝 آشنایی با عملیات: ● رزمندگان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی با عبور از میدان‌های مین، موانع ایذایی و طبیعی به مواضع دشمن هجوم می‌برند و پس از درگیری سخت خطوط مقدم دشمن را درهم می‌کوبند و آنها را وادار به فرار از ارتفاعات مرزی میکنند. ● در این درگیری، تعدادی از ادوات زرهی دشمن توسط تانک‌های ایرانی مورد هدف قرار گرفته و به آتش کشیده میشود و تعدادی نیز به غنیمت رزمندگان در می‌آید. اجرای آتش سنگین آتشباری ایران، پیروزی رزمندگان را تسریع میکند، به طوری که در نخستین ساعات عملیات، ارتفاعات ۱۶۸۰، ۱۸۲۳، ۱۴۷۰، ۱۵۴۰، ۱۵۶۰، ۱۸۳۰ بدست توانای ارتشیان جان برکف آزاد و تعدادی از بعثیان کشته یا زخمی میشوند و تعدادی نیز به اسارت در می‌آیند. ● با روشن شدن هوا، هوانیروز و نیروی هوایی نیز وارد عمل میشوند و به انهدام امکانات و ادوات زرهی دشمن می‌پردازند و ضربات سنگینی به آنها وارد می‌آورند. در ادامه عملیات، تنگه نال یاری تحت کنترل کامل ارتش اسلام در می‌آید. 🏅 نتایج عملیات: 🔹 تجهیزات منهدم شده دشمن: ● صدها دستگاه خودرو نظامی. ● ۴۵ دستگاه تانک و نفربر. ● ده‌ها قبضه سلاح سبک و سنگین. 🔹 یگان‌های منهدم شده دشمن: ● ۴۰ تا ۸۰ درصد از تیپ‌های ۹۶ و ۴۲۴ از لشگر ۲۷. ● گردان‌های ۱ و ۲ و ۳ از تیپ ۸۶ لشگر ۲۷. ● گردان صلاح‌الدین نقشبندی. ● گردان‌های ۸ و ۱۸ توپخانه از لشگر ۲۷. ● گردان‌های ۱ و ۳ از تیپ ۳۶ پیاده لشگر ۲. ● گردان الحارثه از لشگر ۸. 🔹 تعداد کشته و زخمی دشمن: ● ۳۵۰۰ نفر. 🔹 تعداد اسرا: ● ۳۱۰ نفر. 📷 تصویر نقشه عملیات: https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/363 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. 👤 [صدای] شهید حاج ابراهیم همت: 🕷 اسرائیلیا گیج و خنگن، هیچم عرضه جنگ ندارن ... 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .