غلبه انباشت سبک زندگی بر رویداد جشن غدیر
1️⃣ در «پویاییشناسی سیستمها » (۱) مفهومی کلیدی وجود دارد به نام « انباشت » (۲) که بدون توجه به این مفهوم نمیتوان درک درستی از وضعیت یک سیستم خصوصا یک سیستم اجتماعی داشت و عدم توجه به این موضوع میتواند منجر به «غافلگیری استراتژیک» شود.
2️⃣ رویداد جشن عید غدیر موسوم به «مهمونی ده کیلومتری غدیر» که با اقتباس از مراسم پیادهروی اربعین در تهران و چند شهر بزرگ دیگر برگزار شد، ایده بسیار خلاقانهای است که میتواند به برجسته کردن عید غدیر در تقویم ایران شیعی کمک کند. پس از دومین تجربه موفق این رویداد و استقبال بینظیر مردم از آن، بحثهای مختلفی در بین شخصیتهای فکری و حتی جناحهای سیاسی پیرامون این موضوع شکل گرفت که کم و بیش در جریان آن هستید. اما آن چیزی که در این بحثها بیشتر برجسته شد نسبت دادن استقبال مردم از این رویداد و میزان دینداری آنها بود. گرچه قطعا رابطه معناداری بین استقبال مردم از این رویداد و دینداری آنها وجود دارد اما آن چیزی که میتواند به «غافلگیری استراتژیک» نظام منجر شود دقیقا از همین نقطه آغاز میشود.
3️⃣ یکی از معانی واژه «دین» عبارت است از «راه و روش زندگی» یا به اصطلاح امروزی «سبک زندگی». در واقع مسلمان بودن ـ نه مؤمن بودن ـ یعنی تسلیم دین اسلام شدن و پیاده کردن احکام و شریعت این دین ـ که مناسک دین را میسازند ـ در زندگی. بنابراین اگر سبک زندگی مردم منطبق با شریعت اسلام باشد این مردم دیندار هستند. در واقع دین سبک زندگی میسازد و البته از طرف دیگر این سبک زندگی است که دین میسازد.
حال اگر خوشخیالی و ساده اندیشی را کنار بگذاریم و میزان استقبال مردم از رویداد جشن غدیر یا تشییع حاج قاسم را به دینداری مردم ربط ندهیم باید ببینیم چه چیزهایی امروز سبک زندگی مردم جامعه ما را میسازد؟ و زیرنظامهای نظام جمهوری اسلامی از جمله نظام آموزشوپرورش، نظام آموزش عالی، نظام رسانهای، نظام فرهنگی و ... چه نقشی در ساختن سبک زندگی مردم ما دارند؟ آیا امروز شریعت دین است که سبک زندگی مردم را میسازد یا مواردی از قبیل شبکههای اجتماعی، فیلم و سریال، معماری، بازار محصولاتی که پیوست فرهنگی دارند از جمله پوشاک و ... .
4️⃣ حال به رویداد جشن غدیر برگردیم و تلاش برای برجسته کردن عید غدیر و همچنین آشنا کردن کودکان و نوجوانان با شخصیت امیرالمومنین(ع). با توجه با این نکته که یکی از ویژگیهای برجسته امیرالمؤمنین(ع) مقام «معرفت توحیدی» ایشان است (۳)، حال اگر این رویداد هر ساله با بهترین کیفیت هم برگزار شود کمکی به معرفت مردم نمیکند چرا که نظام جمهوری اسلامی در زیرنظام آموزش عالی، معرفت جوانان خود را با «دانشهای ذاتا مسموم » (۴)مخدوش میکند. بنابراین تا وقتی معرفت مردم غیرتوحیدی باشد نمیتوان انتظار داشت که با انجام مناسک دینی، آن جامعه، اسلامی شود چرا که مناسک به خودی خود به ایمان و اعتقادات شخصی که این مناسک را به جا میآورد کمکی نخواهد کرد.
5️⃣ به مفهوم انباشت برمیگردیم. در قرآن و متون دینی به واژه «ذکر» توجه بسیاری شده و به مؤمنین توصیه میشود که اهل ذکر باشند. ذکر در متون دینی یعنی دائم به یاد خدا بودن و از یاد خدا غافل نشدن. در واقع عنصر مداومت که در مفهوم ذکر وجود دارد باعث میشود که یک نوع از رفتار در وجود انسان انباشته و به مرور تبدیل به بخشی از شخصیت فرد شود. سبک زندگی نیز اینگونه عمل میکند. در واقع انباشته شدن مداوم مؤلفههایی که سبک زندگی افراد را شکل میدهند تبدیل به ملکات اخلاقی و رفتاری فرد میشوند و در این صورت این سبک زندگی است که بر مناسک موردی فرد مسلمان غلبه دارد و شخصیت وی را شکل میدهد. چه بسیار افرادی که در طول عمر خود بارها به سفرهای زیارتی از جمله حج، کربلا، مشهد و ... رفتهاند اما پس از چند روز حال و هوای معنوی خود را از دست داده و سرگرم روزمرگیهای قبل از سفر میشوند. دلیل این بازگشت به زندگی روزمره، این است که این حالات معنوی در فرد انباشته نمیشود و لذا مغلوب سبک زندگی خواهد شد.
❇️ بنابراین رویدادهایی از جمله جشن غدیر گرچه به اندازه خود در شکلگیری دینداری مردم مؤثر است اما در تقابل با هجمه سنگین سبک زندگی مغلوب خواهد بود.
_____________________
(1) System dynamics
(2) Stock
(۳) بیانات امام خامنهای در دیدار با مردم ایلام در تاریخ 1393/2/23
(۴) بیانات امام خامنهای در دیدار طلاب و فضلا و اساتید حوزه علمیه قم در تاریخ 1389/7/29
@Ebrahim_Nowrouzi
۱. مَثَل محکوم کردن و احضار کردن سفیر سوئد یا دانمارک (در پی اهانت به قرآن در این کشورها)، مثل مردی است که حین تجاوز به ناموسش فقط پایش را از خط قرمزی که متجاوزان برایش کشیده بودند چند بار آن طرفتر گذاشته بود.
۲. اسلامستیزان از ترس اشاعه #قدرت_نرم_اسلام است که مجوز چنین اهانتهایی را میدهند.
۳. اگر کشورهای اسلامی ذیل سازمان همکاری اسلامی، ید واحده میشدند، میتوانستند با نشان دادن #قدرت_نیمهسخت خود (تحریم سیاسی و اقتصادی) این کشورها را ادب کنند و آنها را به غلط کردن بیاندازند.
پی نوشت: تنها و تنها #قدرت است که میتواند وحشیهای به ظاهر متمدن اروپایی/آمریکایی ضد اسلام را رام کند.
@Ebrahim_Nowrouzi
جذب بیحجابان، شرابخواران، قماربازان و ... به مجلس عزای اباعبدالله توسط #مداحان_سلبریتی، همان نسخه #اسلام_آمریکایی و #اسلام_یزیدی و #اسلام_رحمانی است که امام حسین برای مقابله با آن به قتلگاه رفت و به قول شهید آوینی بر خلاف آنچه بسیاری میپندارند آخرین مقاتله ما نه با آمریکا بلکه با اسلام آمریکایی است، چرا که اسلام آمریکایی از خود آمریکا دیرپاتر است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«زیارت و عزاداری و محبت اهل بیت تا وقتی که هزینه نداشته باشد» یعنی #مذهبی_صورتی
یک عارضه، یک یگان
۱. یکی از اصول جنگ زمینی این است که مأموریت حفظ یک عارضه را بایستی فقط و فقط به یک یگان سپرد، چرا که اگر آن عارضه را به چند یگان بسپارید، هیچ کس مسئولیت اصلی را به عهده نخواهد گرفت و قطعا آن عارضه را از دست خواهید داد.
۲. مادامی که سی و چند نهاد و ارگان در حوزه عفاف و حجاب مسئولیت دارند، وضع جامعه ما در این مقوله بهتر از این نخواهد شد.
۳. فرماندهی انتظامی کشور با حجم انبوهی از مأموریتهای ریز و درشت، از جمله پلیس پیشگیری، پلیس راهور، پلیس آگاهی، پلیس مبارزه با مواد مخدر، فرماندهی مرزبانی، فرماندهی یگانهای ویژه، سازمان وظیفه عمومی، پلیس بینالملل و ... یکی از ارگانهای مسئول در این زمینه است و فارغ از اینکه چقدر میتواند مسئولیت خود را در این زمینه انجام دهد، ظاهراً تنها ارگانی است که به وظیفه خود (که آن هم برخورد سخت است) عمل میکند.
۴. به دلیل ماهیت این موضوع، و بیحیایی و سلیطهبازی هنجارشکنان در این امر ( و این واقعیت که نظام جمهوری اسلامی و کارگزارانش هر اندازه که در برابر فرهیختگی دشمنان خود کارآمد و فرهیختهتر است، در برابر بیاخلاقی و هرزگی مخالفان خود آسیبپذیر است، چون از موضع یک نظام دینی نمیتواند به بیاخلاقی تن دهد و همچون مخالفانش رفتار کند) تقریباً همیشه نیروهای انتظامی در موضع ضعف قرار میگیرند و با عملیات رسانهای دشمن در دادگاه اذهان عمومی محکوم میشوند(همانطور که در ماجرای مهسا امینی مشاهده کردیم)
۵. محکومیت نیروهای انتظامی کشور در اذهان جامعه، به وجهه فرماندهی انتظامی کشور (که باید یکی از مظاهر اقتدار نظام باشد) خدشه وارد میکند و باعث میشود اقتدارش در ماموریتهای اصلی خود از جمله استقرار نظم و امنيت و تامين آسايش عمومي و فردي، مبارزه با مواد مخدر، مبارزه با قاچاق، پيشگيری از وقوع جرم و كشف جرايم و ... کاسته شود.
۶. با وقوع انقلاب و تشکیل نظام جمهوری اسلامی، با تدبیر امام خمینی (ره) مدلی از حکمرانی توسعه یافت که در نظامات سیاسی دنیا بیبدیل بود و آن ایجاد برخی نهادهای به ظاهر مشابه ارگانهای موجود اما در باطن با مأموریتهای متفاوت، یکی برای حفظ و بسط #جمهوری_اسلامی و دیگری برای حفظ و بسط #انقلاب_اسلامی. از جمله این نهادها میتوان به تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به موازات ارتش جمهوری اسلامی، تشکیل کمیته امداد به موازات سازمان بهزیستی، تشکیل جهاد سازندگی به موازات وزارت کشاورزی، تشکیل سازمان تبلیغات اسلامی به موازات وزارت فرهنگ و ... نام برد.
۷. یکی از این نهادها که در روزهای ابتدایی پس از پیروزی انقلاب با هدف پر کردن خلاء موجود در حوزه امنیت داخلی و حفظ انتظامات کشور برای پاسداری از انقلاب شکل گرفت کمیته انقلاب اسلامی بود که پس از یک دهه فعالیت به دلایل مختلف با شهربانی و ژاندارمری ادغام شد و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی بوجود آمد. (۱)
۸. به نظر میرسد در مقوله عفاف و حجاب و امر به معروف و نهی از منکر در این زمینه، میبایست نهادی همچون کمیته انقلاب اسلامی با یک مأموریت مشخص احیا شود و این عارضه اجتماعی را (که دشمن از آن تحت عنوان دیوار برلین جمهوری اسلامی یاد میکند) تنها به این نهاد سپرد.
۹. ستاد امر به معروف و نهی از منکر با توجه به ساختار و اعضایش (که متشکل از چندین شخصیت حقوقی از نهادها و ارگانهای مختلف است) به هیچوجه ظرفیت و توانایی کنش فعال در این مقوله را ندارد و نخواهد داشت.
۱۰. نهاد بسیج با توجه به ماهیت و مردمی بودنش این ظرفیت و توانایی را دارد که ذیل آن چنین نهادی (یک نهاد انتظامی برای انقلاب اسلامی) احیا شود.
----------------------------------------------
(۱) یکی از تدابیر استراتژیک امام خامنهای را میتوان در ممانعت از ادغام سپاه و ارتش دید.
@Ebrahim_Nowrouzi
از سیگار بهمن تا وام اربعین
۱. از زمانی که آقای محمدعلی زم، از برند سیگار بهمن (به یُمن پیروزی انقلاب در بهمنماه ۵۷) رونمایی کرد و سود حاصل از فروش این سیگار برای فعالیتهای فرهنگی به حوزه هنری رفت، چهل سالی میگذرد.
۲. بعدها در صدا و سیما، با هدف تأمین بودجه و سپس تولید برنامههای دینی و فرهنگی، #طمع را بسط دادند و بانکهای ربوی را تبلیغ کردند.
۳. و این روزها میخواهند به مردم #وام_ربوی حرام دهند تا بازار امر مستحب زیارت امام حسین (ع) را گرم کنند.
۴. خروجی آن ایده و آن پولها، وضعیت فعلی زم و پسرش (روحالله زم، مدیر آمدنیوز که به جرم تبلیغ علیه نظام اعدام شد) و همچنین افرادی از قبیل محسن مخملباف است و خروجی وام اربعین ...
پینوشت: #قرض دادن و گرفتن برای زیارت امام حسین(ع) بسیار سفارش شده است.
@Ebrahim_Nowrouzi
مغزهای کوچک زنگزده
۱. داوود میرباقری در یکی از دیالوگهای ماندگار سریال مختارنامه از زبان مختار میگوید: «تزویر سکهای دو روست که بر یک رویش نام خداست و بر روی دیگرش نقش ابلیس؛ عوام خدایش را میبینند و اهل معرفت ابلیسش»
۲. جواد فرحانی با سابقه ساخت فیلمها و برنامههای ابزوردی چون خابم میاد، خروس جنگی و خندوانه (با همکاری افرادی همچون رضا عطاران و رامبد جوان) اکنون در حال ساخت برنامهای دیگر از این جنس است و آقایان جبلی و جلیلی و برمهانی را توجیه کرده است که با بازگشت سلبریتیها به تلویزیون (در این برنامه، محمدرضا گلزار به عنوان مجری) دو امر #سرگرمی_مخاطب و #جذب_مخاطب رقم بخورد.
۳. واژه اینترتینمنت Entertainment به معنی دقیق «نگهداشتن فردی در یک چهارچوب ذهنی خاص» در فارسی به «سرگرمی» ترجمه شده است. (که البته این معنا را به درستی منتقل نمیکند). تمدن غرب از اینترتینمنت برای #کنترل_تودهها استفاده میکند. انسان غربی اینقدر سرگرم فوتبال و موسیقی و رقص شده است که فرصت فکر کردن به هیچ چیز دیگری را ندارد. اما قاعدتاً در یک نظام اسلامی، چنین سیاستی مذموم است و نباید دنبال شود. واژه قرآنی لهو را میتوان مسامحتا معادل اینترتینمنت و سرگرمی در نظر گرفت. علامه طباطبایی در المیزان لهو را کاری میداند که مشغولشدن به آن انسان را از کارهای مهمش باز میدارد. در تعبیری دیگر لهو به معنای کاری است که انجامدادن آن بدون توجه به نتیجه و تنها به قصد لذت انجام میشود. بنابراین در رسانه نظام اسلامی برنامههایی که مصداق لهو هستند نباید جایگاهی داشته باشند ولو با هدف جذب مخاطب.
۴. انسانی که سرگرمی میخواهد مانند کویر و ماسهزاری است که هر چه بر او باران ببارد سیراب نخواهد شد. لذا با توجه به اینکه صداوسیمای جمهوری اسلامی نمیتواند مولفههای سرگرمی مردم را آنچنان که رسانههای غربی در اختیار دارند داشته باشد، هیچگاه نمیتواند بر آن رسانهها غلبه کند. بنابراین سیاست جذب مخاطب با این شیوه یک سیاست از پیش شکست خورده است.
۵. در روزگاری که غربیها علیه پدیده #سلبریتیسم کتاب مینویسند (۱) و هشدار میدهند که سلبریتی پدیدهای است که برای خیلیها به درجه خدایی رسیده و خواه ناخواه در حال ایفای نقش خدایی و رواج ایدئولوژی، سبک زندگی و … است و شرح میدهند که چرا و چگونه سلبریتیها شبهدینهایی جدید ارائه میکنند، مغزهایی! در کشور ما هر روز به شیوع این پدیده دامن میزنند و آن را بسط میدهند. (فارغ از اینکه فتنه پائیز سال قبل به #فتنه_سلبریتیها علیه نظام جمهوری اسلامی مشهور شد)
۶. محمدرضا گلزار، یک سلبریتی دو روست که بر یک رویش نام خداست و بر روی دیگرش نقش ابلیس ؛ جبلی و جلیلی و برمهانی خدایش را میبینند (حج رفتن و نذری دادن و تذکر به حجاب فالوورش) ، اما میلیونها دختری که روی او کراش دارند و بعد از ازدواجش خودکشی میکنند، ابلیسش. ( یک عمر ترویج سبک زندگی سینگلی، خواندن خطبه عقد آریایی، سگبازی، همنشینی با خوانندههای لسآنجلسی، شرکت در پارتیهای شبانه و ... )
--------------------------------------
1. Gods Behaving Badly: Media, Religion, and Celebrity Culture، Pete Ward
@Ebrahim_Nowrouzi
فرماندهی یا ستاد
۱. تقریباً همین روزها در شهریورماه سال ۱۳۶۴، امام خامنهای در دانشگاه علوم اسلامی رضوی فرمودهاند (نقل به مضمون) ما دیگر یک عده شیعه مستضعف مظلوم در یک گوشهای از جهان نیستیم، ما اکنون یک حکومت شیعی هستیم و برای اداره نظام، نیاز داریم به اینکه نظامات خودمان را داشته باشیم، نظامات برآمده از فقه شیعه، پس فقه ما باید از سطح فردی عبور و به مسائل کلان حکومتی ورود کند؛ ما به بازنگری در تمام ابواب و کتب فقهی احتیاج داریم؛ در یک کلام ما به #فقه_حکومتی نیاز داریم.
۲. یکی از این مسائل کلان حکومتی که همچنان بعد از گذشت چهل و چند سال از تشکیل حکومت دینی، در موردش گیج هستیم و نمیدانیم چگونه آن را در جامعه پیاده کنیم، مسأله « امر به معروف و نهی از منکر» است. گیجی ما ناشی از این است که در طول این هزار و اندی سال، همه فقها به اقتضای زمانه خویش به این موضوع از زاویه فردی نگریستهاند و آن را وظیفه فرد دانستهاند نه حکومت؛ از این روست که از شرایط وجوب آن را «احتمال تأثیر» و «نداشتن مفسده» میدانند، اما اگر از زاویه حکومت به این موضوع نگاه کرده بودند اصلا این شروط بیمعنا میشود.
۳. طی سالیان متمادی مسائلی چون «توجه حوزه به نیازهای انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی در زمینهی #نظامسازی» و «توجه به مقولهی فقه حکومتی» و «هشدار نسبت به خطر نفوذ سکولاریسم در حوزه » از جملهی اصلیترین تذکرات رهبر انقلاب اسلامی به نهاد حوزه علمیه بوده است.
۴. شاید اگر حوزه علمیه به تذکرات رهبر انقلاب گوش میداد و قدری رخوت و تنبلی را کنار میگذاشت، اکنون فهم این موضوع سخت نبود که برای ساری و جاری شدن این فروع دین در جامعه، ما به «فرماندهی امر به معروف و نهی از منکر » با یک فرمانده نظامی نیاز داریم نه «ستاد امر به معروف و نهی از منکر» با ریاست شیخی لطیف چون حاج کاظم صدیقی.
۵. آیتالله جوادی آملی در این زمینه میفرمایند: « مسأله امر به معروف، غیر از مسأله تعلیم و تبلیغ و امثال ذلک است. تعلیم برای این است که ما جاهل را عالم کنیم، تبلیغ برای این است که اگر به او نرسیده، به او برسانیم. تنبیه غافل این است که اگر او غفلتی دارد، متوجهاش کنیم. اما امر به معروف برای این است که کسی عالماً عامداً دارد گناه میکند. او که جاهل نیست، او که غافل نیست، او که ساهی [سهو کننده] و ناسی [فراموش کننده] نیست که ما آیه و روایت بخوانیم. امر به معروف برای جایی است که کسی عالماً عامداً دارد گناه میکند. آن وقت ما دیگر معلم نیستیم، ما مرشد نیستیم، ما مبشر نیستیم، ما منذر نیستیم؛ ما فرماندهایم، امر میکنیم. بر او واجب است که حرف ما را گوش دهد. چون ما داریم امر میکنیم» (۱)
۶. از شهریور ۱۳۶۴، سی و هشت سالی میگذرد. سی و هشت سالی که حتی یک روزش هم (تشکیل حکومت دینی) آرزوی خیلی از پیامبران و ائمه بوده است.
-----------------------------------------
(۱) بیانات آیتالله جوادی آملی در درس خارج فقه ، ۱۳۹۶/۲/۱۹
@Ebrahim_Nowrouzi
اربعین، فناوری نرم انقلاب اسلامی
۱. یکی از کارکردهای تکنولوژیهای شناخته شده در زندگی مادی بشر «سرعت» است. به عنوان نمونه، مسیری که در گذشته طی کردنش سه روز زمان میبُرد، امروز با تکنولوژی ماشین یک ساعته طی میشود. بشر با تکنولوژی به نوعی زمان میخرد تا «آسایش» کسب کند.
۲. پیادهروی اربعین سیدالشهداء از روزی که جابر بن عبدالله انصاری در این راه قدم گذاشت تا سالهای قبل از سرنگونی صدام حسین در عراق، جریان داشته و «طریق العلما» شاهد این سنت دیرینه است، اما عاملی که باعث شده است این سنت از حالت فردی و مخفیانه خارج و به یک رویداد عظیم جهانی تبدیل شود، قدرت گرفتن شیعیان ایران و عراق به واسطه انقلاب مردم ایران و تشکیل نظام جمهوری اسلامی است.
۳. این رویداد عظیم جهانی یک فناوری نرم برای شیعه و نظام جمهوری اسلامی است و میتواند حرکت تمدنی این ملت و نظام را تسریع کند. در فناوری نرم نیز سرعت موضوعیت دارد و باعث میشود مسیری که یک ملت در حالت طبیعی دهها سال طول میکشید تا طی کند را چند ساله طی نماید.
۴. اگر بشر با تکنولوژی سخت و مادی زمان میخرد تا به «آسایش» برسد، انسان مؤمن با فناوری نرم و معنوی پیادهروی اربعین زمان میدهد تا به «آرامش» برسد. امروز، میلیونها انسان عاقل (نه عاشق) مسیر یک ساعته (با تکنولوژی دنیای مدرن) را سه روزه گام برمیدارند تا در این مسیر بر نفس اماره خود لگام زنند و به زیارت نفس مطمئنه یعنی حسین (ع) روند و با این ذکر به اطمینان قلب برسند.
۵. احتمالاً روزی که مردم تبریز به مناسبت چهلمین روز قیام مردم قم (در ۱۹ دی ۱۳۵۶) قیام کرده بودند، نمیدانستند که این ابتکارشان آغازی است برای چهلمهای بعدی و این فناوری نرم (اربعین) عاملی است برای اوج گرفتن تظاهرات علیه رژیم پهلوی و نهایتاً پیروزی انقلاب اسلامی و اثرگذاری این انقلاب در جهان امروز.
۶. نظام جمهوری اسلامی بایستی با تمام توان از این فناوری نرم حمایت کند و زیرساختهای آن را فراهم نماید. البته بدیهی است که دشمنان بیرونی و منافقان داخلی نگران باشند و از صرف کردن بیتالمال برای مذهب انتقاد کنند.
@Ebrahim_Nowrouzi
دره حاکمیت دین کریس !
۱. چند دهه است که تمدن غرب گرفتار پدیدهای عجیب به نام سندرم پرستش سلبریتی (۱) شده است. پیت وارد Pete Ward نویسنده کتابهای celebrity worship و Gods Behaving Badly بیست سالیست که در مورد پدیده #سلبریتیسم مطالعه میکند. او در کتاب «خدایان بدکردار» هشدار میدهد که سلبریتی پدیدهای است که برای خیلی از مردم به درجه خدایی رسیده و خواه ناخواه در حال ایفای نقش خدایی و رواج ایدئولوژی، سبک زندگی و … است.
۲. نزدیک به دو دهه است که سلبریتیسم و سندرم پرستش سلبریتی در کشور ما موضوعیت پیدا کرده، اما در سالهای اخیر توسعه شبکههای اجتماعی عاملی برای رشد نمایی و اوج گرفتن این پدیده در بین مردم خصوصاً نسل جوان ایرانی شده است تا جایی که در پاییز ۱۴۰۱ شاهد شورش این سلبریتیها و برانگیختن مردم علیه نظام جمهوری اسلامی بودیم. ( ناگفته نماند که استراتژی اصلاحطلبان مبنی بر اینکه حرف خود را از زبان سلبریتیها بزنند در جوگیر کردن و القاء حس خدایی آنها بسیار تأثیرگذار بوده است )
۳. اوج این سندرم را در ماجرای آمدن کریس رونالدو (خدای خدایان بدکردار با بیش از ۶۰۰ میلیون فالوور در اینستاگرام) به ایران دیدیم. تأسفبارتر از صحنههایی که از مردم مشاهده شد، بیلبوردهای «اهلا و سهلا یا کریس» شهرداری و «پخش زنده» صداوسیما از ورود وی به ایران بود. آن رفتار مردم و این حرکت نهادهای حکومت دینی در پرستش خدایان بدکردار، پایانی جز سقوط به دره حاکمیت دین، آیین و سبک زندگی آنها ندارد.
۴. همین چند روز پیش بود که امام خامنهای در جمع هیأتهای دانشجویی نوید فتح «قله حاکمیت دین خدا» البته به شرط #استقامت_ورزیدن در این راه را دادند و فرمودند برای مقاومت کردن در مقابل #جاذبههای_شیطانی اراده قوی لازم است.
1. Celebrity Worship Syndrome
@Ebrahim_Nowrouzi
کتاب، نه دیوارنگاره
۱. سالها پیش امام خامنهای گلایه کرده بود که ما حرفهای گمشدهای داریم که هیچگاه به آنها توجهی نمیشود. (نقل به مضمون) بعد از این گلایه، مجموعه کتابهایی با همین عنوان چاپ شد اما واکنش کارگزاران نظام نسبت به این حرفها عملاً این بود که جای مطرح کردن حرفهای گمشده رهبری، کتابی است با تیراژ نهایتا ۵۰۰ جلد که گوشه کتابخانه نهادها و ارگانها خاک بخورد نه کف جامعه که تبدیل به مطالبه مردم از مسئولان شود.
۲. سالها بعد یک مجموعه حزبالهی سعی کرده است یکی از این حرفهای گمشده را فقط «برجسته» کند نه کار دیگری، اما بیخبر از اینکه نباید به حریم بانکها نزدیک شود حتی اگر آن حرف، حرف رهبر جامعه باشد.
۳. بنگاهداری کمترین خلاف یا به عبارتی «کار خوبهی» بانکها است، چون بر اساس قاعده قرآنی «کُلٌ یعمل علی شاکلته» اصولاً نهاد بانک بر پایه ربا شکل گرفته و با قانون بانکداری اسلامی (اسلاممالی بانک) و شورای فقهی این شاکله تغییر نخواهد کرد.
۴. خوب است در حیاط بیت، چاهی حفر کنند تا حضرت آقا حرفهای خود را به چاه بگوید نه به این کارگزاران مردنما.
@Ebrahim_Nowrouzi
مسیر صعود به قله
۱. چند هفته پیش امام خامنهای در دیدار با هیئتهای دانشجویی نوید فتح «قله حاکمیت دین خدا» البته به شرط #استقامت_ورزیدن در این راه را دادند. سالها پیش هم تبیین کرده بودند که برای محقق شدن #جامعه_اسلامی باید #دولت_اسلامی تشکیل شود.
۲. مادامی که از نظامات قبلی دل نکَنیم و زیرنظامهای نظام جمهوری اسلامی را مبتنی بر مفاهیم دینی بازطراحی و بازسازی نکنیم دولت اسلامی شکل نخواهد گرفت. البته این امر به دلیل نبود تجربه قبلی شیعه در حکومتداری، کاری سخت و زمانبر است.
۳. دروازه (Gateway) طراحی و ساخت نظامات مبتنی بر دین، عبور از فقه فردی و تدوین #فقه_حکومتی است. علاوه بر کمکاری و تنبلی حوزه، به نظر میرسد جریانی نفوذی در حوزههای علمیه نگذاشتهاند این امر اتفاق افتد. امام خمینی(ره) در کتاب ولایت فقیه میفرماید: « اینها (استعمارگران) اسلام را طور دیگری معرفی کردهاند و میکنند. تصور نادرستی که از اسلام در اذهان عامه به وجود آورده و شکل ناقصی که در حوزههای علمیه عرضه میشود برای این است که خاصیت انقلابی را از آن بگیرند، مثلاً تبلیغ کردند که اسلام دین جامعی نیست؛ برای جامعه نظامات و قوانین ندارد؛ اسلام فقط احکام حیض و نفاس است. اخلاقیاتی هم دارد؛ اما راجع به زندگی و اداره جامعه چیزی ندارد»
۴. از سویی دیگر، در سالهای اخیر عدهای از تحصیل کردههای بعضاً هم مذهبی در برخی اندیشکدههایی که روی مباحث کلان نظامسازی کار میکنند، خیرخواهانه اما جاهلانه پیگیر مباحث Good Governance شدهاند تا جایی که در دانشگاه تهران دانشکده حکمرانی تأسیس کردهاند. فارغ از اینکه هر متنی در این باره وجود دارد تجربیات غربیها در زمین ایدئولوژی، سیاست و فرهنگ خودشان است و نسبتی با یک جامعه اسلامی ندارد، پرداختن به این مباحث بدون اینکه از دروازه فقه حکومتی وارد مسیر نظامسازی دینی شویم، انحراف در تشکیل دولت اسلامی است.
۵. بنابراین مسیر صعود به قله «حاکمیت دین» از «حکومت دین» میگذرد نه «حکمرانی خوب». حکومت دین یعنی حکمرانی مبتنی بر فقه و لازمه اینکه کارگزاران نظام بتوانند مبتنی بر فقه، حکمرانی کنند، این است که از #توهم خارج و به #تفقه برسند.
@Ebrahim_Nowrouzi
از جنبش تا دولت
۱. وقتی که شیخ احمد یاسین و عبدالعزیز رنتیسی در سال 1987 «حرکة المقاومة الاسلامیه(حماس) » را بنیان نهادند احتمالاً تصور نمیکردند روزی این جنبش به سطحی از قدرت برسد که بتواند عملیات #طوفان_الاقصی را با کیفیتی که در چند روز اخیر شاهدش بودیم انجام دهد.
۲. البته حماس این قدرت را مرهون انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران است، چرا که جمهوری اسلامی بود که به گروههای مبارز مختلف در منطقه #جرأت و جسارت داد و بذر #امید در دل آنها کاشت و روحیه #ما_میتوانیم را در آنها زنده نمود. (علت دشمنی استکبار جهانی با نظام جمهوری اسلامی هم دقیقا همین موضوع است نه مسائلی چون دستیابی به انرژی هستهای و قدرت اتمی بودن، چرا که پاکستان و هند هم بمب اتمی دارند)
۳. امام خامنهای در خرداد ۱۳۹۶ در دانشگاه امام حسین(ع) از عبارت #دولت_مقاومت برای جمهوری اسلامی استفاده کردند و فرمودند: «امروز جمهوری اسلامی دولت مقاومت است. دولت مقاومت با فلان شخصیت و جریان و سازمان مقاومت فرق دارد، البتّه با آنها هم دشمن هستند؛ امّا آنها کجا و دولت مقاومت کجا! ؛ دولت مقاومت یعنی تسلیم زورگویی نشدن و در موضع اقتدار ایستادن»
۴. شاخصه اصلی یک دولت مقاومت، ایستادن در موضع «تُرهِبونَ بِهٖ عَدُوَّ اللهِ وَ عَدُوَّکُم» است. «تُرهِبونَ بِه» همان چیزی است که در ادبیّات سیاسی امروز به آن #قدرت_بازدارندگی Deterrence Power میگویند.
۵. یکی از عوامل اصلی تولید این قدرت در نظام جمهوری اسلامی، نهاد #سپاه_پاسداران_انقلاب_اسلامی است که از دل انقلاب اسلامی متولد شده است و بدیل دیگری در جهان امروز ندارد. اکنون این نهاد توانسته است با حمایت از جنبشهای مقاومت منطقه، آنها را به سطحی از توان و قدرت برساند که به تشکیل دولت مقاومت نزدیک شوند.
@Ebrahim_Nowrouzi
من دیپلمات نیستم!
۱. حضرت امیر در خطبه ۲۷ نهجالبلاغه همراه با سرزنش به مردم کوفه و عراق میفرماید: «عجبا که آنها در باطل خود چنین متحدند و شما در مسیر حقتان اینگونه پراکندهاید.»
۲. تا امروز رئیس جمهور آمریکا و صدر اعظم آلمان و در روزهای آینده نخستوزیر انگلیس و رئیس جمهور فرانسه، با علم به خطرات احتمالی و پذیرفتن آن (مثل اتفاقی که برای صدر اعظم آلمان در فرودگاه روی داد) هر کدام به مثابه یک چریک، با حضور خود در تلآویو از اسرائیل حمایت میکنند و به صهیونیستهای کودککش دلگرمی میدهند؛ اما در این سوی جبهه، جز بیانیه دادن و محکوم کردن کار دیگری انجام نمیشود. دیپلماتهای جهان اسلام واقعاً نمیدانند رژیمی که بیمارستان را بمباران میکند، به بندهای بیانیه سازمان همکاری اسلامی وقعی نمینهد؟
۳. از برخی کشورهای عربی که اَخته شدهاند و در صف عادیسازی روابطشان با رژیم صهیونیستی هستند انتظاری نیست، اما میتوان با همین جنبشهای ریز و درشت مقاومت در منطقه، منطبق با #دکترین_موسکیتو حیات این رژیم را به خطر انداخت. اگر ریشهکن کردن این غده سرطانی از پیکره جهان اسلام، آرمان همه مسلمانان جهان است، که هست، چه موقعیتی مناسبتر از اکنون که این رژیم (به دلیل مناسبات داخلی خود) در ضعیفترین وضعیت ممکن قرار دارد.
۴. این رژیم وحشی زبانی جز زبان زور و قدرت نمیفهمد و لذا مادامی که در کشورهای اسلامی #دولت_مقاومت تشکیل نشود تا با زبان خودشان با آنها حرف بزنند، تجمعات مختلف هر چند میلیونی هم که باشد، کوچکترین تهدیدی برای این رژیم غاصب محسوب نخواهد شد.
۵. امام خامنهای چند سال پیش فرمودند: «من دیپلمات نیستم، انقلابیام». امام خمینی نیز در سال ۱۳۶۶ در جلسه سیاسیون و فرماندهان جنگ پیرامون حضور ناوهای آمریکایی در خلیج فارس و اسکورت کشتی بریجتون و پیامدهای مواجه شدن با آنها فرموده بودند: «اگر من بودم میزدم»
@Ebrahim_Nowrouzi
به خانه برمیگردیم!
🔹۱. بعد از چند هفته از عملیات طوفانالاقصی و شروع جنگ صهیونیستها با حماس (البته دقیقتر این است که بگوییم انتقام صهیونیستها از مردم غزه) شاهد این هستیم که از یک سو دولتمردان #جبهه_استکبار تمامقد و البته «در عمل» از اسرائیل و جنایات جنگیاش حمایت و از سوی دیگر فرماندهان نظامی این جبهه، جنگ را مستقیماً از قرارگاه زیرزمینی تلآویو فرماندهی میکنند؛ اما در #جبهه_ایمان، برخی دولتهای اسلامی (نه ملتهای مسلمان) به دلیل ترس از اَخم آمریکا (۱) و برخی دیگر هم به خاطر مصلحتهایی، اقدامی دیده نمیشود. (فارغ از اقدامات محدود انصارالله یمن که فعلا تاثیر قابل توجهی بر روند جنگ نگذاشته است )
🔹۲. هر چند مسلمانان و آزادیخواهان جهان در این چند هفته اخیر صحنههای بینظیری را در حمایت از مردم مظلوم و بیدفاع غزه خلق کردند اما؛ اما واقعیت امر این است که اسرائیل با ایدئولوژیهای شناخته شدهاش رژیمی نیست که این اجتماعات و محکومیتهای بینالمللی تاثیری بر اقداماتش بگذارد.
🔹۳. استراتژی صهیونیستها (کم کردن تدریجی حساسیت نسبت به جنایتهایش با تکرار آنها) باعث میشود که مردم جهان پس از مدتی نسبت به اخبار جنگ #بیتفاوت و به #سبک_زندگی (لیبرالی) خود مشغول شوند. این استراتژی میتواند
تجمعاتی را که هر روزه جلوی دفاتر سازمان ملل و سفارت آمریکا و اسرائیل برگزار میشود را تعطیل کند و حتی افراد پای کاری را که خود را تا پشت مرز اسرائیل رساندهاند هم به خانه بازگرداند.
🔹۴. به نظر میرسد دکترین #شمشیر_در_نیام جبهه ایمان نیز بعد از چند هفته کارکرد خود را از دست داده و دشمن متوجه شده است که ارادهای برای بیرون کشیدن این شمشیر وجود ندارد، بنابراین بدون رخ دادن اتفاقی خاص و تعیینکننده در میدان جنگ، با فشارهای دیپلماتیک به دو طرف، در هفتههای آینده شاهد آتشبس باشیم.
(۱) "بستن سفارت آمریکا عراق را نابود میکند، به منافع عراق آسیب میزند که پیامدهای بزرگی دارد و هیچ سفارتخانه غربی در عراق باقی نخواهد ماند و همه از عراق خواهند رفت." این جملات را چند روز پیش سخنگوی دولت عراق در واکنش به درخواست تعطیلی سفارت آمریکا بیان کرد. جملاتی واضح و صریح ...
@Ebrahim_Nowrouzi
تقابل قابیلیان و هابیلیان
✍ محمد شمسالدینی
🔸 دشمنان به دروغ خودشان را فرزندان اسرائیل و اسحاق جا زدهاند اما تو نیک بنگر که اینان فرزندان قابیلند که بار دیگر، سودای قتل فرزندان هابیل را پروراندهاند. این معرکه، معرکهی نبرد هابیلیان و قابیلیان است و فلسطین، این بار سخت امیدوار و مطمئن است که ابنای هابیل، در نظر چشم ظاهر هم پیروز خواهند شد.
🔸 معرکهی شگفتی است: در یک سو، لشکری مجهز به تکنولوژیکترین تسلیحاتی که هواپیما پشت هواپیما، از سرزمین شیطان بزرگ و حومههایش، به فلسطین اشغالی ترانزیت شده است و سربازهایی که گویی مرکاوا، مرکب شخصیشان است و در یک سو، فئهی قلیلهای از مؤمنین مجاهد فیسبیلالله که در میدان جنگ، با شلوار سهخط، اما مجهز به سلاح ایمان به صدق وعدههای الهی، پیش از هر شلیکی متذکر میشوند که «الله اکبر و لله الحمد».
🔸 آمریکاییها، ژنرال سه ستارهشان را به غزه فرستادهاند و فلسطینیها، مجاهدانی با شلوار سهخط. این جنگ، از اساس، نابرابر است و دشمن زبون، از همین روی که حریف این مجاهدان حماسهساز نمیشود، بیمارستان و مدرسه و مسجد و کلیسا و آمبولانسها را میزند تا خوی خونآشامیاش را به رخ بکشد.
🔸 «الله اکبر و لله الحمد»، مجاهد فلسطینی با این ذکر، راه گلولهها را با استمداد از تکبیر و تحمید، میگشاید و این ذکر را چنان زمزمه میکند تو گویی دلش سرشار از ایمان به «وما رمیت اذ رمیت و لکن الله رمی» است و گلولهی آتشین، به مدد غیبی طه و یاسین، درست به همان نقطهای میخورد که مقدر شده است.
🔸 دشمن گمان میکند که اگر تونلها را پیدا کند، مجاهدان خدا را شکست خواهد داد، اما دریغ از آنکه آن تونلی که چشمان ظلمانی آنها را بر دیدن مجاهدان فلسطینی کور کرده است، همین مبارکهای است که این رزمندهی فلسطینی، تکرار میکند: «و جعلنا من بین ایدیهم سدا و من خلفهم سدا فاغشیناهم فهم لا یبصرون».
@Ebrahim_Nowrouzi
توهم حفظ نظام
🔹۱. امام صادق (ع) در حدیثی که مرحوم کلینی در کافی آورده است میفرماید: « #ایمان ندارد کسی که #حیا ندارد.»
🔹۲. این روزها که فرایند #حیازدایی در دختر و پسر جوان و نوجوان جامعه ما ( تحت تأثیر انقلاب جنسی که گام نهایی آن برای رسیدن به ژوئیسانس در پاییز ۱۴۰۱ برداشته شد) شدت گرفته است، پیامدی جز #ایمانزدایی از این نسل نخواهد داشت. (نسلی که قرار است روزی خودشان پدر و مادر شوند و این نظام و انقلاب را که ثمره خون صدها هزار شهید است به آنها سپرده شود)
🔹۳. امام خامنهای در ۲۱ تیرماه امسال در جمع طلاب حوزههای علمیه فرمودند: «قوام نظام (اسلامی) به مردم و قوام مردم هم به ایمانشان است، حفظ نظام اوجب واجبات است بنابراین حفظ ایمان مردم واجب است». این جمله یعنی اگر ایمان مردم از آنها گرفته شود، باید فاتحه نظام اسلامی را بخوانیم.
🔹۴. در تقابل با هجمه گسترده ابلیس و جنودش برای گرفتن ایمان مردم ، آیا ما در نظام اسلامی در کنار ستادها و سازمانهای مختلف برای بسط مناسک دین ( از قبیل ستاد اقامه نماز، ستاد احیای زکات، سازمان حج و زیارت و ... )، نهادی برای حفظ و عمقبخشی ایمان مردم داریم؟
🔹۵. #جام_زهر #آزادیهای_اجتماعی که پس از نهادینه شدن انقلاب جنسی در ایران در بطن حوادث پاییز ۱۴۰۱، توسط مسئولان نظام به امام جامعه خورانده شد، در واقع #مغلولالید کردن امام جامعه در پیشبرد اهداف خود ( رساندن نظام جمهوری اسلامی به قله حاکمیت دین خدا برای متعالی کردن آحاد جامعه ) بود. ایده جاهلانه حفظ نظام از طریق افزایش مشارکت اجتماعی ناشی از بسط آزادیهای اجتماعی یک توهم است و این مسئولان متوهم نمیدانند نهتنها نظام با ایمانزدایی مردم ( که پیامد آزادیهای اجتماعی است ) حفظ نخواهد شد بلکه به سمت فروپاشی خواهد رفت.
🔹۶. روزی یکی از شیعیان از امام صادق پرسید چرا قیام نمیکنید، امام در جواب فرمودند: «ما عضد نداریم». امروز نیز در ورای کارهای نمایشی و آمارسازی (به عنوان نمونه، آمارسازی وجود ۳۰ هزار استاد بسیجی در جامعه دانشگاهی کشور) که امامخامنهای چند روز پیش در دیدار با بسیجیان متعرض آن شدند، واقع امر این است که امام جامعه عضد ندارد و افرادی نیستند که برای ولی خود #بسط_ید ایجاد کنند.
@Ebrahim_Nowrouzi
کرمهای ابریشم در قرارگاه
🔸۱. چهل و سه سال پیش در خرداد ۱۳۵۹ حضرت امام (ره) در ادامه مسیر #نهادسازی برای تشکیل #دولت_اسلامی ، بنیان یک نهاد دیگر را گذاشت و آن را ستاد انقلاب فرهنگی نامید. (که چهار سال بعد در آذر ۱۳۶۳ به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارتقاء یافت)
🔸۲. چرایی این نهادسازی را میتوان در دو جمله زیر از امام جستجو کرد که «اگر دانشگاه اصلاح شود، مملکت اصلاح میشود» و « ما از شر رضاخان و محمدرضا خلاص شدیم لکن از شر تربیتیافتگان غرب و شرق به این زودیها نجات نخواهیم یافت»
🔸۳. آن حکیم بزرگ با چشم آیتبین خود خیلی خوب کرم ابریشمهایی که زنبور انگلی علوم غربی با مبنای مادی و غیرتوحیدی در ذهنشان تخمگذاری کرده بود و دیگر امکان متفاوت اندیشیدن نداشتند را شناخته بود، و بنا داشت نظام را از شر آنها نجات دهد و با اصلاح دانشگاه، مملکت اصلاح شود، اما متأسفانه بعدها همین نهاد و زیرمجموعهاش (سازمان سمت) به اعتراف مرحوم حجتالاسلام احمدی (رئیس سابق این سازمان) با چاپ دهها میلیون جلد از دانشهای ذاتا مسموم (۱) عاملی شد برای تربیت افرادی که هر چند به غرب هم نرفته بودند اما در دانشگاههای جمهوری اسلامی به دست خودمان ذهنشان را مسموم کنیم.
🔸۴. این روزها که حدود چهل سال از عمر این نهاد میگذرد، با نیم نگاهی به وضعیت فعلی محیطهای علمی و فرهنگی کشور متوجه میشویم که متأسفانه نه دانشگاه اصلاح شده و نه از شر تربیتیافتگان غرب و شرق نجات پیدا کردهایم و این نهاد نتوانسته رسالت خود را انجام دهد.
🔸۵. دلیل اصلی اختلال در این قرارگاه مرکزی که چند سال پیش نیز امام خامنهای آن را مطرح نمودند(۲) ذهن تخمگذاری شده اعضای این شورا است و مادامی که ذهن فرماندهان نیروهای پنجگانه قدرت علمی- فرهنگی کشور ( ۱. وزارت فرهنگ ۲. وزارت علوم ۳. وزارت آموزشوپرورش ۴. سازمان صداوسیما ۵. سازمان تبلیغات اسلامی ) در حال تغذیه و پرورش تخمهای زنبور انگلی علوم غیر توحیدی است، علم اسلامی تولید نخواهد شد. و دقیقا به همین دلیل است که چند سال پیش حکیم و حاکم(۳) همزمان گفتند «علم، اسلامی و غیر اسلامی ندارد» و «تولید علم دینی تمنای محال است».
۱- بیانات امام خامنهای در دیدار با طلاب، ۱۳۸۹/۷/۲۹
۲- بیانات امام خامنهای در دیدار با دانشجویان، ۱۳۹۶/۳/۱۷
۳- تیتر روزنامه سازندگی مورخ ۱۳۹۶/۱۲/۶
@Ebrahim_Nowrouzi
دموکراسیبازی (۱)
🔸۱. بعد از توهین اکانت علی کریمی به شهدای حادثه تروریستی کرمان، فارغ از اکانتهای فیک، شاهد اهانت اکانتهای حقیقی داخل کشور (بعضاً کارمند دولت و دانشجو ) به حاج قاسم و شهدای آن حادثه بودیم که البته با پیگیری برخی کانالهای انقلابی خوشبختانه تعدادی از آنها به مراجع قضایی معرفی شدند.
🔸۲. آنچه مایه تأسف است این هست که صدها برابر این افراد، از روی سکوهای ورزشگاهها از لیدرشان یعنی علی کریمی حمایت میکنند، به پرچم فلسطین اهانت میکنند، سرودهای مذهبی را هو میکنند و ... ولی هیچگاه نه از طرف مردم و نه از طرف مسئولان نظام این رفتارها تقبیح نشده و فردی به مراجع قضایی معرفی نمیشود.
🔸۳. خداوند در قرآن خطاب به پیامبر (و ما) میگوید که از قواعد کفار تبعیت نکن و با آنها جهاد کبیر کن(۱) ولی متأسفانه چون ما به #قواعد_کفار در #بازی_دموکراسی تن دادهایم، برای بالا بردن #میزان_مشارکت، به رأی افراد فوقالذکر و شبیه به این افراد (که ظاهراً هیچ دلبستگی به نظام و ارزشهایش ندارند) نیاز داریم و مجبوریم به آنها در زمینههای مختلف #باج دهیم. ( که آخرینش را سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد)
🔸۴. مطابق با آنچه حضرت امیر (ع) در فرمانش به مالک اشتر نخعی مرقوم داشته است، تکیهگاه حکومت اسلامی بدنه مردم است (۲)، لذا اصل #مردمسالاری_دینی که در دهه هفتاد از جانب امام خامنهای مطرح شد و دیروز نیز بر آن تأکید کردند (۳) یک اصل با مبنای دینی و الهی است و ربطی به دموکراسی غربی ندارد و لذا قواعد خودش را میطلبد.
🔸۵. امام خامنهای اخیرا قوام نظام را به مردم و قوام مردم را به ایمانشان نسبت دادند (۴) و در بیاناتشان در جمع مردم قم نیز به حضور مردم در صحنه تأکید داشتند و یکی از راهبردهای دشمن برای خارج کردن مردم از صحنه را مأیوس کردن آنها نسبت به آینده دانستند.(۵)
🔸۶. بنابراین آن چیزی که در افزایش میزان مشارکت مردم در انتخابات موثر است حفظ و بسط دو عنصر #ایمان و #امید (مورد اشاره امام خامنهای در ۱۴ خرداد امسال) در دل مردم است نه روشهای مبتذل منطبق با قواعد دموکراسی برای داغ کردن تنور انتخابات.
___________________________
(۱) آیه ۵۲ سوره فرقان
(۲) نامه ۵۳ نهجالبلاغه
(۳) بیانات در دیدار ائمه جمعه کشور ، ۲۶ دی ۱۴۰۲
(۴) بیانات در دیدار طلاب، ۲۱ تیر ۱۴۰۲
(۵) بیانات در دیدار مردم قم ، ۱۹ دی ۱۴۰۲
@Ebrahim_Nowrouzi