2⃣2⃣2⃣📌اعتقاد اهل سنت نسبت به امام علی علیه السلام و سایر امامان شیعه چیست؟ آیا دشمن آنها هستند؟
✍️پاسخ
1️⃣اهل سنت، امام علی علیهالسلام را امام به معنای اینکه او معصوم و مرجع دینی و سیاسی رسمی پس از پیامبر باشد، قبول ندارند. بلکه، ایشان را چهارمین امام سیاسی پس از پیامبر می دانند. امامان دینی آنها هم چهار نفرند: احمد حنبل، مالک بن انس، ابوحنیفه و شافعی.
2️⃣از نظر اهل سنت، امام علی علیهالسلام یکی از ده صحابهای است که پیامبر به آنها بهشت را بشارت داد. (سنن ترمذی، ج5، ص648)
3️⃣احترام به او و محبت به ایشان و سایر اهلبیت علیهمالسلام را واجب میدانند. فضایل فراوانی برای ایشان ذکر میکنند. ناسزاگویی به او را جایز نمی دانند.(کتاب بررسی نظام اعتقادی وهابیت)
4️⃣آنها با مذهب شیعه مشکل دارند نه با امام علی علیهالسلام. دشمنی برخی از اهل سنت مانند وهابیان، با شیعه است نه امامان شیعه.
#غدیر
#امام_علی_علیه_السلام
#اعتقاد_اهل_سنت_به_امام_علی_علیه_السلام
✅با ما در کانال یادداشتهای اعتقادی همراه شوید.
🆔@faryab110
3⃣2⃣2⃣📌خطبه غدیر برای دلجویی از امام علی (ع) بوده نه اعلام خلافت و امامت امام علی (ع)
👈توضیح سوال: سبب حدیث غدیر، اختلافی بود که در سفر یمن، میان جمعی از اصحاب با امام علی علیه السلام رخ داد. بریده به نمایندگی از آنها نزد پیامبر آمد و از قاطعیت علی (ع) شکایت کردند. و پیامبر حدیث غدیر را بیان کردند. بنابراین، این حدیث ارتباطی با معرفی امام علی (ع) برای خلافت ندارد.
✍️پاسخ
1️⃣امام علی (ع) تنها یک سفر به یمن نداشته. در یک سفر، میان خالدبن ولید و امام علی علیه السلام اختلاف شد. بریده نزد پیامبر آمد و شکایت کرد. پیامبر فرمود: دربارۀ على بدگویى مکنید، او از من است و من از او هستم. و او ولیّ شما پس از من است.(مسند احمدحنبل،ج 5، ص356) در نقل دیگری فرمود: هر کس من مولای اویم، علی مولای اوست. (فضائل الصحابه، ج2، ص584) به تصریح طبرانی، این شکایت در مسجد پیامبر در مدینه انجام شد.(المعجم الاوسط، ج6، ص162) بنابراین، این شکایت ارتباطی با حادثۀ غدیر که سال دهم هجری بوده، ندارد.
2️⃣سفر دیگر، سال دهم هجری بود. به دلیل برخورد قاطعانۀ امام علی (ع)در برابر رفتار نادرست اصحاب در مسئلۀ تقسیم غنائم، آنها پس از ملاقات با رسول خدا(ص) از علی (ع) شکایت کردند.(مغازی واقدی، ج3، ص1079) پیامبر پاسخ آنها را با قاطعیت داد و سپس اعمال حج را ادامه دادند. (سیرۀ ابن هشام، ج2، ص603؛ تاریخ طبری، ج3، ص149و 150) در این نقل، ملاقات با پیامبر در مکه بوده نه غدیر؛ و پیامبر نیز سخن معروف در غدیر را بیان نفرموده است.
3️⃣بسیاری از دانشمندان اهل سنت ـ مانند واحدی نیشابوری، فخررازی، ابن صباغ مالکی ـ معتقدند که شأن نزول آیۀ تبلیغ (یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ) همان واقعۀ غدیر است. (اسباب النزول، ص150؛ مفاتیح الغیب، ج3، ص636؛ فصول المهمه، ص27) بنابراین، سبب حدیث غدیر، امر خداوند بوده نه شکایت اصحاب در جریان سفر یمن.
4️⃣بنابراین، اولاً حادثۀ غدیر را نمی توان به ماجرای شکایت از امام علی (ع) ربط داد. ثانیاً اگر هم این دو واقعه یکی باشد، در همان سفر اول، پیامبر فرمود: «ای بریده، آیا من به مومنان از خودشان سزاوار نیستم؟ گفتم: بله. آنگاه فرمود: هر کس مولای او هستم، علی مولای اوست.» (فضائل الصحابه، ج2، ص584) قبلا گفتیم ، سزاوار بودن به انسانها به معنای همان سرپرستی بر افراد است؛ ازاینرو، باز هم این حدیث، توان اثبات حاکمیت و سرپرستی امام علی (ع) را دارد.
#غدیر
#حدیث_غدیر
#اعلام_خلافت
#دلجویی
✅کانال یادداشتهای اعتقادی
🆔@faryab110
4⃣2⃣2⃣📌مهمترین عبرت از حادثۀ غدیر چیست؟ دلیل اهمیت پرداختن به مسئلۀ غدیر چیست؟
✍️پاسخ
1⃣حادثۀ غدیر، از آن جهت که مکمّل مسئلۀ خاتمیت است، اهمیت فوق العاده ای دارد. ختم پیامبری آنگاه، معنادار و معقول است که جانشینی برای پیامبر معرفی شود تا امر هدایت بندگان تا روز قیامت، مختل نگردد.
2⃣حادثۀ غدیر، مهم است، ازآن جهت که به انسان می فهماند، اجرای دین در جامعه، چنان برای خداوند متعال مهم است که خود باید مجری آن را معرفی کند. ازاینرو، امام از سوی خدا منصوب میشود نه از سوی مردم.
3⃣آنگاه که حاکمی لایق و شایسته بر مسند کار باشد، و مردم با او در اداره حکومت همکاری کنند، دین در جامعه حاکم شده و دینداری مردم آسان میگردد و سعادت ابدی و اخروی آنها تأمین میشود.
4⃣عبرت غم انگیز داستان غدیر، بی اهمیتی به فردی بود که خدا او را منصوب و رسول خدا (ص) او را معرفی کرده بود. آنها پرداختن به عبادات فردی ظاهری را مهمتر از بودن پای کار حکومت دینی علی علیه السلام دانستند؛ حال آنکه، اگر فرد نااهل، زمام حکومت را به دست گیرد، دین مردم هم تغییر می کند.
5⃣شاید برخی گفتند چه فرقی می کند که چه کسی با چه تفکری روی کار بیاید. اما روشن شد که اگر علی علیه السلام روی کار نیاید، و حاکمانی نااهل بر مسند کار باشد، حتی دین مردم هم عوض می شود و گناه این کار، به گردن کسانی است که با بی تفاوتی از این مسأله گذشتند.
6⃣امروزه نیز، اهمیت عرصه انتخابات از این جهت فراوان است که اگر مومنین، نسبت به روی کار آوردن جریانی که دغدغه ی اجرای دین خدا در جامعه را دارد، بی تفاوت باشند، و نتیجهی آن، عدم اجرای بخشی از دستورات الهی در جامعه شود، نمیتوانند در پیشگاه الهی سرافراز باشند.
✅کانال یادداشتهای اعتقادی
🆔@faryab110
باسمه تعالی
📌عرصه انتخابات عرصه آزمون بزرگ الهی و موسم ادای تکلیف دینی و سیاسی است. بی تفاوتی در این میدان، شایسته هیچ انسان عاشورایی نیست: بلکه اقتضای عاشورایی بودن حضور در میدان و اقتضای زینبی بودن جهاد تبیین است.
به خوبی روشن است که اندیشه های دینی و سیاسی یک رییسجمهور تا چه اندازه می تواند در تقویت یا تضعیف دینداری و نیز معیشت مردم تأثیر گذار باشد.
نکته مهم تر آنکه اگر حتی احتمال بدهیم که روی کار آمدن یک جریان خاص سیاسی می تواند منجر به بی دینی و افزایش ولنگاری در عرصه فرهنگی شود تلاش برای روی کار نیامدن این جریان بر ما واجب است.
این جانب ضمن احترام به تمام کاندیداهای محترم جناب آقای دکتر سعید جلیلی را که ضمن داشتن ویژگیهای بارز اخلاقی و انقلابی، آشنا به ظرفیت ها و فرصت های کشور و نیز برخوردار از برنامه ی قوی جهت بهرهوری از این ظرفیت ها و فرصت ها است به عنوان کاندیدای اصلح معرفی می کنم.
و در صورت انصراف ایشان از نظر این جانب آقای دکتر قالیباف فرد اصلح می باشد.
محمد حسین فاریاب
#انتخابات
#انتخاب_اصلح
#کاندیدای_اصلح
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌با رأی دادن به فرد اصلح(دکتر جلیلی)، راه شهید رئیسی را ادامه دهیم.
اربعین شهدای خدمت گرامی باد
🆔@faryab110
5⃣2⃣2⃣📌آیا شرکت در انتخابات، حق است یا تکلیف؟
✍️پاسخ
1️⃣شرکت در انتخابات، از این جهت که انسان می تواند سرنوشت خود را تعیین کند، یک حق است. حق دارد بگوید چه کسی برای من، تصمیم گیری کند.
2️⃣اگر شرکت در انتخابات، صرفاً یک حق باشد، انسان می تواند بگوید، از حق خودم استفاده نمی کنم.
3️⃣در عین حال، شرکت در انتخابات، یک تکلیف دینی نیز است. به دو جهت:
4️⃣نخست آنکه، خداوند خواستار اجرای دین در جامعه است. پس بر هر بنده ای نیز تکلیف است که خواست خدا را در جامعه محقق کند. حکومت دینی برای اجرای دین در جامعه تشکیل می شود. رأی دادن در حکومت دینی، به معنای تأیید حکومت دینی برای اجرای دین در جامعه است که وظیفۀ هر انسان دیندار است.
5️⃣دوم آنکه، اگر انسان حتی احتمال دهد، از میان دو جریان رقیب در انتخابات، حاکمیت یک جریان خاص، ممکن است منجر به تضعیف دینداری مردم شود، ساکت نشستن در این برهه، به این معناست که برایش فرقی نمی کند، جامعه دیندارتر شود یا نشود. برایش تفاوت نمی کند که دین در جامعه اجرا شود یا خیر؛ حال آنکه، انسان نسبت به اجرای دین در جامعه، مکلّف است.
6️⃣بنابراین، شرکت در انتخابات و رأی دادن به فردی که به دنبال تحقق اجرای دین در جامعه است، هم حق است و هم تکلیف.
#انتخابات
#شرکت_در_انتخابات
#حق
#تکلیف
✅کانال یادداشتهای اعتقادی
🆔@faryab110
6⃣2⃣2⃣📌 برخی بزرگان چشم برزخی دارند و میتوانند از گناهان انسانها آگاه شوند. آیا این حقیقت، با ستار العیوب بودن خدا منافات ندارد؟!
✍ پاسخ
1⃣ستار العیوب بودن خدا به معنای پرده پوشی خدا نسبت به تمام گناهان نیست. روشن است که اگر کسی در خیابان، شراب بخورد یا روزه خواری کند، این گناه را بسیاری از افراد میبینند.
2⃣ستار العیوب بودن خدا به این معناست که خداوند گناهان پنهانی ما را برای دیگران آشکار نمیکند، در حالیکه میتواند آشکار کند.
3⃣از آنجا که گناه، اثر وضعی بر روح انسان میگذارد، انسانی که دارای چشم برزخی است، میتواند متوجه این موضوع شود، در عین حال، آن را آشکار نمیسازد.
4⃣ در اینجا نمیتوان به ستار العیوب بودن خدا ایراد گرفت. چنانکه وقتی انسان در خیابان با اختیار خود مرتکب جرمی میشود و افرادی آن را میبینند، در اینجا هم نمیتوان انتظار داشت که خدا چشم دیگران را بر این جرم ببندد. به همین ترتیب، انسانی که بر دیدن باطن افراد تواناست، نمیتوان انتظار داشت که خدا چشم او را ببندد.
5⃣از طرف دیگر، وجود چشم برزخی برای برخی افراد، میتواند عاملی بازدارنده برای انسانها باشد که طوری رفتار نکنند که دیگران آن را ببینند.
#چشم_برزخی
✅کانال یادداشتهای اعتقادی
🆔@faryab110
7⃣2⃣2⃣📌اگر امام عصر علیه السلام همیشه حاضر و ناظر اعمال عباد است، پس چرا اعمال هفته ای دوبار (دوشنبه و پنجشنبه) خدمت ایشان عرضه می گردد؟
✍️پاسخ
1️⃣به نظر می رسد روایت معتبری که بگوید اعمال انسانها هفته ای دو بار به امام زمان علیه السلام عرضه می شود، وجود ندارد. بله، روایتی وجود دارد که اعمال انسانها روزهای دوشنبه و پنجشنبه به رسول خدا (ص) عرضه می شود. (بصائر الدرجات، ص444)
2️⃣ممکن است که چون امامان علیهم السلام جانشین رسول خدا (ص) هستند، اعمال انسانها در این روزها بر آنها نیز عرضه شود.
3️⃣از سوی دیگر، در برخی روایات آمده که امامان علیهم السلام اعمال انسانها را می بینند. (بصائر الدرجات، ص442) و در برخی روایات نیز آمده که اعمال انسانها هر روز صبح و شب بر امام علیه السلام عرضه می شود. (بصائر الدرجات، ص429)
4️⃣از سوی دیگر، در روایات تأکید شده که علم امام به ارادۀ او وابسته است. یعنی اگر اراده کند که بداند، می داند و اگر اراده نکند که بداند، نمی داند. (الکافی، ج1، ص258)
5️⃣بنابراین می توان گفت که وقتی گفته می شود امامان علیهم السلام اعمال انسانها را می بینند یا اینکه هر روز صبح و شب اعمال انسانها بر امام عرضه می شود، مقصود آن است که امامان اگر بخواهند، از اعمال انسان ها آگاه شوند، اعمال بر آنها عرضه میشود و آنها عالم به اعمال انسانها می شوند و اگر هم نخواهند، اعمال انسانها را نمی بینند. به خلاف عرضۀ اعمال در روزهای خاص مانند دوشنبه و پنجشنبه که این امر واقع می شود و امام در این دو وقت از تمام اعمال انسانها آگاه می شود.
#عرضه_اعمال_بر_امام_عصر_عج
✅کانال یادداشتهای اعتقادی
🆔@faryab110
8⃣2⃣2⃣📌چرا عیار و ملاک دیندارتر بودن جامعۀ دینی به امر به معروف است؟ بالاترین مصداق امر به معروف الان چیست؟
👈پاسخ
1⃣گرچه عباداتی همچون نماز، روزه، زکات و حج ارزشهای والایی هستند، ولی باید گفت که امر به معروف و نهی از منکر، بالاترین ارزش است. معروف، هر چیزی است که ما را به خدا نزدیک، و منکر نیز هر چیزی است که ما را از خدا دور می سازد.
2⃣کسی که امر به معروف و نهی از منکر می کند، در حقیقت، موجب رسیدن مردم به کمال می شوند. آن کس که نماز می خواند، خودش به کمال میرسد، ولی آن کس که امر به معروف می کند، می تواند دیگران را نیز به کمال برساند و نمازخوان کند.
3⃣جامعه ای که اهل امر به معروف و نهی از منکر باشد، بهترین جامعه است؛ چراکه با وجود امر به معروف و نهی از منکر، جامعه اصلاح و به خدا نزدیک تر می شود. قرآن کریم می فرماید: «شما بهترين امتى بوديد كه به سود انسانها آفريده شدهاند (چه اينكه) امر به معروف و نهى از منكر می كنيد و به خدا ايمان داريد».(آل عمران، 110) یعنی بهترین امت بودن، به واسطۀ امر به معروف است.
4⃣ حضرت علی علیه السلام می فرماید: «تمام کارهای نیکو و جهاد در راه خدا در برابر امر به معروف و نهی از منکر، چونان قطره ای بر دریای موّاج و پهناور است» (نهج البلاغه، حکمت 374) و نیز فرمود: «خداوند، مردم روزگاران گذشته را از رحمت خود دور نساخت، مگر به خاطر ترک امر به معروف و نهی از منکر» (خطبۀ 15)
5⃣بنابراین، عیار دیندارتر بودن جامعه به کثرت نمازخوانان و روزه داران و ... نیست، بلکه به کثرت آمران به معروف و ناهیان از منکر است.
6⃣شرکت در انتخابات و رای به اصلح یک واجب دینی است که موجب تقویت حکومت دینی برای اجرای دین در جامعه است. اما این تنها وظیفه ما نیست، بلکه در شرایط کنونی، امر به معروف نسبت به این واجب الهی همچون خود شرکت در انتخابات واجب است. بنابراین بالاترین مصداق امر به معروف ، در این شرایط دعوت مومنان به شرکت در انتخابات و رای به اصلح است.
#امر_به_معروف
#ملاک_دینداری
#انتخابات
#بالاترین_مصداق_امر_به_معروف
✅برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید:
🆔@faryab110
9⃣2⃣2⃣📌قیام عاشورا تاکید بر ویژگی «مصباح الهدی» بودن امام حسین علیه السلام است یا «قتیل العبرات» بودن؟
✍ پاسخ
1⃣در برخی زیارتنامه ها، بر ویژگی «قتیل العبرات» امام حسین علیه السلام تاکید میشود. به این معنا که او کشته ی اشک است. ازاینرو، ممکن است خواننده، رویکرد عزادار بودن برای امام حسین علیه السلام را در خود تقویت میکند.
2⃣از سوی دیگر، در روایات امام حسین علیه السلام را «مصباح الهدی» نامیدهاند. یعنی چراغ هدایت.
3⃣پرواضح است که جنبهی هدایتی ایشان بر جنبههای دیگر برتری دارد؛ چراکه اگر به هدایتگری امام حسین علیه السلام توجه نشود، گریه بر ایشان نیز میتواند بیارزش شود. چنانکه کوفیان نیز بر امام حسین علیه السلام گریستند، گریهای که هیچ ارزشی نداشت.
4⃣باور به اینکه امام حسین علیهالسلام مصباح الهدی است و صرفاً «قتیل العبرات» نیست، برکات فراوانی دارد. انسان در مقام حیرت، با نگریستن به قیام ایشان، میتواند مسیر را تشخیص دهد. ضمن آنکه، او را به محرم و صفر محدود و خلاصه نمیکند. کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا.
5⃣از سوی دیگر، «مصباح الهدی» بودن امام حسین علیهالسلام برگرفته از عملکرد ایشان در نهضت جاودانه ی عاشوراست.
بنابراین نهضت عاشورا چنان ظرفیت و پتانسیلی دارد که در عرصههای مختلف اجتماعی میتواند ما را از تحیر خارج کند.
6⃣ما گاه عزادار امامی هستیم که او را مصباح الهدی نمیدانیم. نباید برایش گریه کنیم، ولی در حیرتهای اجتماعی از او الگوبرداری نکنیم. نمیتوانیم از حسینی دم بزنیم که مبارزه با جاهلیت اساس قیامش بود، ولی در مقام عمل، تعصب و قومیت و حزبگرایی که یکی از جلوههای جاهلیت است، مبنای انتخاب ما باشد.
#شبهات_محرم
#قیام_عاشورا
#مصباح_الهدی
#قتیل_العبرات
✅کانال یادداشتهای اعتقادی
🆔@faryab110