🔆 پایان جنگ غزه در دست ترامپ است یا نتانیاهو؟!
#تحلیل_کوتاه
#گام_دوم
🔹با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، یکی از پرسشهای مطرحشده، این است که ورود ترامپ به کاخ سفید باعث توقف منازعه کنونی میان اسرائیل و محور مقاومت میشود یا خیر؟ استدلال اصلی کسانی که به این پرسش پاسخ مثبت میدهند این است که دکترین ترامپ حول مهار چین و کاهش درگیریهای آمریکا در سایر مناطق جهان است؛ بنابراین ترامپ تلاش خواهد کرد با تحقق آتشبس در غزه و لبنان به سراغ مسئله چین و تایوان برود. اما این استدلال تا چه حد صحیح است؟
🔸یکی از زمینههای وقوع ۷اکتبر، فرایند عادیسازی روابط اعراب با اسرائیل و ضمیمههای اقتصادی و نظامی آن (آیمک و همکاری نظامی-امنیتی میان عربستان و اسرائیل برای مهار ایران) بود که باعث حلوفصل دائمی مسئله #فلسطین (از منظر آمریکا) نیز میشد. این فرایند که در چارچوب نظم امنیتی مدنظر آمریکا و اسرائیل قرار دارد، نه فقط بر آغاز جنگ، بلکه در مذاکرات آتشبس میان اسرائیل و حماس و حزبالله سایه افکنده است. در حالی که آمریکا تلاش میکرد آتشبس محقق شود، محورهای مذاکرات حاکی از آن بوده است که حتی دولت بایدن -که نیازمند کسب دستاورد سیاسی از طریق آتشبس برای انتخابات بود- شرایطی را روی میز قرار داد که برای محور مقاومت غیرقابل قبول؛ اما پیروزی راهبردی برای اسرائیل و نظم امنیتی مدنظرش بود.
🔸در یک نگاه وسیعتر، آمریکا به دنبال پایان مسائلش در خاورمیانه بود که از طریق ایجاد ائتلافی از متحدان علیه نفوذ ایران -و حتی سایر ابرقدرتهای در حال ظهور همچون چین- در منطقه محقق میشد تا بتواند بر پرونده چین به عنوان اولویت نخست سیاست خارجه خود تمرکز کند. در این نکته هم دولت بایدن و هم دولت ترامپ همنظر بودهاند. بایدن و ترامپ با وجود داشتن تفاوتهای قابلتوجهی درباره مواجه با چین، اتفاقنظر دارند که این قدرت نوظهور، مسئله نخست آمریکاست و باید در این رقابت هژمونیک پیروز شد. هر دو دولت نیز فرایند صلح ابراهیم را پیگیری کردند که در راستای تثبیت نظم عربی-اسرائیلی-آمریکایی در منطقه بود.
🔸جنگ کنونی در منطقه را باید در چارچوب تلاش آمریکا جهت شکلدهی تنظیمات منطقهای مطابق نظم مدنظر خود دید. درست است که ترامپ در حال تغییر اطرافیان و اعضای پیشین کابینه خود -که شامل نئوکانها و اونجلیکالهایی همچون پمپئو، هیلی، بولتون و پنس میشدند- و جایگزین کردن آنها با ترامپیستها و جمهوریخواهان جدیدی است که به طور جدی به مسئله چین اهمیت میدهند؛ اما نباید تلاش دولتهای نخست ترامپ و بایدن برای شکلدهی به این نظم امنیتی جدید و ایجاد آلترناتیوی برای حضور آینده چین در منطقه فراموش شود. به نظر میرسد دولت دوم ترامپ نیز در همین راستا تلاش کند که نظم منطقهای جدیدی را ایجاد کند.
🔸حمایت از اسرائیل برای تحقق اهداف آمریکا در منطقه با این نکته نیز همراه است که گزینههای اصلی تیم سیاست خارجه ترامپ نه تنها خواستار تداوم حمایت تماموکمال از اسرائیل هستند، بلکه کسانی همچون مایک والتز به عنوان گزینه وزارت دفاع بعضاً اظهار داشتهاند که باید دست اسرائیل را برای تمرکز بر روی ایران باز گذاشت. از آنجا هم که ترامپیستها رویکرد بسیار تندی در قبال #ایران و محور #مقاومت دارند، تصور بعیدی است که در زدوخوردهای خارج از کنترل میان ایران و اسرائیل، دولت ترامپ به اسرائیل فشار بیاورد که جنگ را خاتمه بخشد. از مسئله لابی اسرائیل که نفوذی فراحزبی دارد نیز نمیتوان به سادگی گذشت. نه تنها کمپین ترامپ حمایتهای کلانی از یهودیان حامی اسرائیل دریافت کرده است (همچون کمک ۱۰۰ میلیون دلاری مریام ادلسون)؛ بلکه گزینههای کنونی کابینه ترامپ همچون سناتور مارک روبیو نیز مشمول حمایتهای مالی لابی اسرائیل شدهاند.
✅دولت #ترامپ به احتمال بالا به حمایت خود از اسرائیل ادامه خواهد داد و در صورتی هم که بخواهد وارد مذاکرات اتشبس بشود، با همان روشی که دولت بایدن در پیش گرفته بود (مذاکره با هدف دستیابی به پیروزیهای راهبردی در مقابل حماس و حزبالله) پیگیری خواهد کرد. تنها چیزی که میتواند نقطه پایانی بر این روند باشد، ناتوانی اسرائیل در رسیدن به اهداف خود در میدان نبرد خواهد بود. این رژیم تاکنون به پیروزیهای تاکتیکی در مقابل حماس و حزبالله دست یافته است. با این حال مشخص نیست تا کجا توان و اراده برای ادامه جنگ را خواهد داشت. در صورتی که #اسرائیل ناچار به پذیرش آتشبس با شروط #حزبالله و #حماس شود، #آمریکا نیز ناچار به عقبنشینی خواهد بود.
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
ولکن الله رمی.mp3
9.6M
🎧 ولکن الله رمی
🔹مستند صوتی درباره شهید حسن طهرانی مقدم فرمانده جهاد خودكفایی سپاه پاسداران
🗓 سالگرد شهادت سردار عالیقدر، دانشمند برجسته و پارسای بیادعا، سردار حسن طهرانی مقدم
#شهید_طهرانی_مقدم #پدر_موشکی #شهید #طهرانی_مقدم #گام_دوم #دانشمند #فرمانده #تهرانی_مقدم #شهید_تهرانی_مقدم
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
14.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 «به سوی قدس»
🔹به یاد پدر موشکی ایران و آن زمانی که نغمه ی «وَ مَا رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ» بر زبانش برای نابودی دشمن جاری شد…
📌۲۱ آبان، سالروز شهادت شهید حسن طهرانی مقدم
#طهرانی_مقدم #شهید_طهرانی_مقدم #شهید #پدر_موشکی #قدس #گام_دوم
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
May 11
🔰 دشمن مجهز نتوانسته بر تشکیلات حزب الله فائق بیاید.
#کلیدواژه #گام_دوم
«حزباللّه» به برکت شجاعت سیّد و درایت سیّد و صبر و توکّل عجیبی که او داشت، رشد کرد؛ رشد فوقالعادهای کرد و حقیقتاً تبدیل شد به یک تشکیلاتی که دشمنِ مجهّز مسلّح به انواع سلاحهای مادّی و بیانی و تبلیغی و رسانهای و غیره، نتوانسته بر آن فائق بیاید و انشاءاللّه نخواهد توانست فائق بیاید.
#حزبالله #سید_حسن_نصرالله #مقاومت #لبنان #رهبر_انقلاب
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
📢 هر روز یک صفحه قرآن بخوانیم
🔹 امروز؛ صفحه دویست و بیست قرآن کریم
سوره مبارکه يونس
✏️ توصیه مهم حضرت آیتالله خامنهای:
هر روز حتماً قرآن بخوانید حتّی روزی نیم صفحه، روزی یک صفحه بخوانید، امّا ترک نشود. در دنیای اسلام هیچ کس نباید پیدا بشود که یک روز بر او بگذرد و آیاتی از قرآن را تلاوت نکند.
#قرآن #گام_دوم
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
گام دوم
📢 هر روز یک صفحه قرآن بخوانیم 🔹 امروز؛ صفحه دویست و بیست قرآن کریم سوره مبارکه يونس ✏️ توصیه مهم ح
Quran-page-220.mp3
2.59M
📢 هر روز #یک_صفحه_قرآن بخوانیم
🔹 صفحه دویست و بیست قرآن کریم، سوره مبارکه يونس
با صدای آقای شهریار پرهیزگار بشنوید.
هر روز حتماً یک صفحه قرآن بخوانید.
#قرآن #گام_دوم
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☕️ یک فنجان معرفت ؛ رَهبریهای رهبر
🔅موضوع امروز : نگاه ما به تولیدکننده باید مثل نگاه به یک رزمنده باشد..
#رهبر #تولید #رهبر_انقلاب #گام_دوم
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
🟡 چله فاطمی | آتش و بتپرستی مردم در عصر بعثت
🔸فَرَأَی الأُمَمَ فُرَّقاً فِیأَدْیَانِهَا، عُکَّفاً عَلَی نِیرَانِهَا، عَابِدَةً لِأَوْثانِهَا، مُنْکِرَةًللهِ مَعَعِرْفَانِهَا
🔹پیامبر کهمبعوث شد،مردم مذاهب پراکندهای را برگزیده بودن. گروهی بر گِرد آتش طواف میکردند و عدهای بتمیپرستیدند. با این که با قلب، خدا را شناختهبودن، ولی انکارش میکردند.
فرازی از خطبه فاطمیه - ۶
#چله_فاطمی #قرآن #فاطمیه #بعثت #بتپرستی #پیامبر #فاطمیه #گام_دوم
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌐 آینده روابط عربستان و آمریکا در دوره جدید ترامپ
#تحلیل_کوتاه
#گام_دوم
🔹انتخاب مجدد دونالد #ترامپ بعنوان رئیس جمهور #آمریکا، دوباره سیاست خاورمیانهای ایالاتمتحده و نقش بازیگران عربی بهویژه عربستان سعودی در این چارچوب را در چشمانداز قرار داده است. باتوجه به ایفای نقش عربستان در استراتژی منطقهای دوران نخست ریاست جمهوری ترامپ، علیالخصوص در موضوعاتی نظیر محاصره قطر، کمپین فشار حداکثری علیه #ایران و توافقات ابراهیم، سه پرسش کلیدی حول محور آینده روابط عربستان و آمریکا در دولت دوم ترامپ مطرح است:
1️⃣ سرنوشت پیمان دفاعی ریاض-واشنگتن چگونه رقم خواهد خورد؟
2️⃣ آیا عربستان به پروژه عادی سازی روابط با اسرائیل خواهد پیوست؟
3️⃣ روابط ایران و عربستان چه مسیری را خواهد پیمود؟
🔸 مهمترین پرونده دوجانبه با اثرات چندبعدی بهویژه در ارتباط با دو متغیر «عادیسازی» و «ایران»، پرونده پیمان دفاعی عربستان و آمریکا است که پیش از ۷ اکتبر، خطوط آن هویدا و در طول ماههای گذشته محور رایزنیهای مقامات سیاسی و امنیتی #عربستان و آمریکا قرار داشته است. سفر ماه گذشته «مساعد العیبان» مشاور امنیت ملی عربستان به واشنگتن، تازهترین بهروزرسانی از این گفتوگوها در فضای تنشهای منطقهای بوده است.
🔸 بر اساس این پیمان دفاعی که از دید عربستان باید الزامآور بوده و باید به تایید سنا نیز رسیده باشد، #واشنگتن متعهد به دفاع از عربستان، ارائه راکتورهای هستهای غیرنظامی، فروش تسلیحات برتر و ایجاد دسترسی به تراشههای پیشرفته برای ریاض خواهد بود.
🔸 متقابلا عربستان سعودی نیز مذاکرات عادیسازی با #اسرائیل را به رسمیت شناخته و میپذیرد، مشارکت چین در بخشهای حساس مانند فناوریهای پیشرفته را محدود میکند و یک توافقنامه پادمان و احتمالاً پروتکل الحاقی را با آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای راستی آزمایی استفاده از راکتورهای هستهای امضا میکند.
🔸این گونه توافقات در دولت ترامپ که چندان به ترتیبات سازمانی و نهادی قائل نیست، میتواند سرعت بسیار زیادی داشته باشد، منوط به تحول در متغیر دوم یعنی عادیسازی روابط عربستان با اسرائیل است. اما مانع قابل توجه در این مسیر #جنگ ادامهدار اسرائیل در #غزه، در دسترس نبودن آتشبس و از همه مهمتر شرط عربستان مبنی بر تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.
🔸اگر ترامپ بتواند این ضلع از پازل را با متوقف کردن نتانیاهو و ترغیب آن به آتشبس عملیاتی کند، زمینه میتواند برای آغاز تماسها بین اسرائیل و عربستان فراهم شود. با این حال تا زمانی که راه حل دو کشوری محقق نشود، امکان توافق سه جانبه کلان وجود نخواهد داشت و ریاض و واشنگتن تنها میتوانند به یک نسخه غیر الزامآور از توافقات دوجانبه دست پیدا کنند.
✅ طبیعتا برهم کنش پیمان دفاعی و عادیسازی به شکل خروجی یک توافق سه جانبه، نقش مهمی برای روابط ایران و عربستان و جایگاه منطقهای جمهوری اسلامی خواهد داشت و میتواند در صورت عدم دستیابی ایران و آمریکا به یک توافق هستهای روزآمد شده، مجددا فشارها(فروش #نفت - محور مقاومت - ترور در داخل) را افزایش دهد. در این سناریو، روابط در حال توسعه ایران و عربستان دستخوش برخی تکانهها خواهد شد. هرچند این به معنای دنبالهروی سخت عربستان از استراتژی ترامپ نخواهد بود و سعودیها نسبت به ارزش افزوده توافق پکن با جمهوری اسلامی برای محافظت از منافع پادشاهی بهویژه چشمانداز ۲۰۳۰ متعهد خواهند ماند.
🔴 گام دوم🔻
@GamDvom