🔵ادامه بحث «آسیب شناسی سرنوشت رؤسای جمهوری اسلامی ایران»
🔴سلسه مباحث«آسیب شناسی سرنوشت رؤسای جمهوری اسلامی ایران» در سی قسمت و در قالب سه رویکرد به علاقه مندان عرضه شد . امروز آخرین قسمت این بحث را تقدیم می کنیم .
بنا به درخواست برخی از اعضاء محترم کانال، کل یادداشت در یک مجموعه و در فرمت pdf در کانال گرا عرضه خواهد شد .انشالله
🔆با پوزش از وقفه ایجاد شده در تداوم ارائه این بحث، به خاطر ضرورت ارائه تحلیل هایی در خصوص مسائل روز، یاد آوری می شود ؛ در یادداشت های قبلی به عواملی پرداختیم که یا ناشی از «شخصیت» افراد بود یا ناشی از ضعف «ساختارها» . در ادامه از منظر کارکردگرایی به این پدیده می پردازیم:
ابتدا نمودارکل بحث را در یک نگاه ببینید⏬
🔵ادامه بحث «آسیب شناسی سرنوشت رؤسای جمهوری اسلامی ایران»
♦️3- عوامل کارکردی
️قسمت دوم و پایانی : ضعف در نظارت و بازرسی
✅ یکی دیگر از عواملی که باعث می شود رؤسای جمهور ایران دچار مشکل شوند، «ضعف در بازرسی و نظارت» است .
⁉️ چند سال پیش از پرفسور الوانی (پدر مدیریت ایران ) که افتخار شاگردی ایشان را داشته ام؛ پرسیدم: اصلی ترین مشکل نظام اداری ایران چیست؟ ایشان فرمودند : مشکل نظارت و بازرسی
🔴سه نکته مقدماتی و مهم :
1⃣نظارت باید در سه مرحله انجام شود : قبل از عمل - حین عمل - بعد از عمل
2⃣نظارت و ارزیابی «قبل» و «حین» عمل، بسیار مهمتر است. چرا که امکان اصلاح فرایند ها قبل از انجام کار وجود دارد.
3⃣نظارت و بازرسی باید به هدف اصلاح عملکرد صورت گیرد نه برای مچ گیری و انتقام گیری.
✳️بر اساس قانون اساسی، مرجع نظارت بر رئیس جمهور ، مجلس است .
❌اما مجلس در ادوار مختلف (چه همسو با دولت بوده و چه مخالف) وظیفه نظارتی خویش را به نحو مطلوب به ویژه نظارت «قبل» و «حین» عمل بر دولت و در رأس آن جمهور را انجام نداده است. در مورد بنی صدر هم، زمانی مجلس ورود پیدا کرد که کار از کار گذشته بود و منجر به عزل وی شد .
در موارد محدودی هم که مجلس به تحقیق و تفحص از یک موضوع خاص پرداخته، بعد ازعمل، صورت گرفته ومعمولاً تحت تأثیر گرایشات سیاسی ، مسکوت گذاشته شده و یا به تذکر خشک و خالی بسنده شده است .
🚫انسان ذاتاً اگر خود را در معرض کنترل نبیند،بیشتر تخلف می کند بویژه اگر صاحب زر و زور باشد .اگر این رویه تداوم پیدا کند، میزان ، شدّت و عمق جرم نیز افزایش می یابد. (تخم مرغ دزد، شتردزد می شود).
این وضعیت دقیقاً در مورد اغلب روسای جمهوری ایران اتفاق افتاده و می افتد. یعنی در طول دوره مسئولیت یله و رها هستند و از سوی مراجع نظارتی، هیچگونه کنترل و تنبیهی صورت نمی گیرد.
🔸از این رو پس از اتمام دوره ریاست ، سرو کارِ خود و اطرافیانشان به قوه قضائیه می افتد و ما جرا از همین جا آغاز می شود .
رئیس جمهور و وزرایی که 4 یا 8 سال اقداماتی انجام داده اند، پس از دوره خدمت با پرونده تخلفات و جرائمی روبرو می شوند که اگر مراجع نظارتی در طول دوران مسئولیتشان ، بطور مستمر بر عملکردشان نظارت و کنترل می داشتند، کار به اینجا نمی کشید .
⏪⏪⏪ نتیجه ضعف عملکرد مجلس در بُعد نظارتی (بویژه در حین عمل) ، آن می شود که افرادِ بدون یا کم مساله ای که به عشق خدمت یا به طمع ریاست انتخاب می شوند ، پس از دوره مسئولیت ، به مجرمینی تبدیل می گردند که با دستگاه های امنیتی و قضایی و در نهایت با کلیت نظام مشکل پیدا می کنند .
✍ #دکتر_امیرحمزه_مهرابی
@Gera_97
گرا_ Gera
«آسیب شناسی سرنوشت رؤسای جمهوری اسلامی ایران» چرا بیشتر رؤسای جمهور ایران با نظام مشکل پیدا می کنند
برای مشاهده ابتدای این یادداشت. لینک بالا را باز کنید 🔺🔺🔺
🔥حکایت شیعه تنوری!
✍@دکتر_امیر_حمزه_مهرابی
امروزنیت کردم متنی را به مناسبت شهادت امام صادق (ع) را برای اعضاء کانال گرا آماده کنم ولی از شما چه پنهان دلم شکست! و گریهام گرفت که نکند ما که ادعای ولایتمداری و منتظر امام زمان (عج) بودن داریم، مثل سهل خراسانی باشیم .😥
✅نمیدانم ماجرای شیعه تنوری را شنیدهاید یا نه؟ ماجرا این است که در زمان امام صادق (ع) - یکی از یاران ایشان به نام «سهل خراسانی » از ایران خدمت ایشان میرسند و حین گفتگو، مکرر از ایشان سؤال میکنند که:
-" آقا چرا قیام نمیفرمایید؟!! چرا تشکیل حکومت اسلامی نمیدهید؟ بااینکه حق خلافت و رهبری از آن شماست، و بااینکه ــ فقط در خراسان ــ صد هزار شیعهی طرفدار و شمشیرزن دارید، چرا نشستهاید و قیام نمیکنید؟"
🔵در پرانتز بگویم : ( لابد این را قبول دارید که همه ائمه(علیهمالسلام ) خود را واجد صلاحیت حکومتداری میدانستند و برای به دست گرفتن حکومت تلاش کردهاند و علت شهادت ائمه(ع) به دست حکام جور نیز همین مسئله بوده است نه به خاطر عبادت و ذکر تنها )
🔸در این گیرودار، امام صادق (ع) از یکی از یارانش میخواهد که تنور را روشن کند و بعد بیمقدمه به این عزیز هموطن! میفرمایند که: " برو و داخل تنور بنشین! "
سهل میترسد و میگوید: "آقای من! مرا به آتش عذاب مکن.. از من بگذر که خدای از تو بگذرد."😱
امام دیگر چیزی نگفتند تا اینکه در همین شرایط، «هارون مکی »که مؤمنی وارسته و از یاران امام بود، وارد شد. امام به او فرمود: هارون وارد تنور آتش شو و در آن بنشین! "
🌷او بیدرنگ داخل تنور داغ شد و در آن نشست. امام پس از مدتی که با آن خراسانی صحبت میفرمود و از اوضاعواحوال خراسان جوری سخن میگفت که گویا از خود سهل هم بیشتر و بهتر بر مسائل خراسان واقف است، به وی فرمود: "برخیز و داخل تنور را نگاه کن! "
سهل برخاست، به تنور نگاه کرد و دید که هارون مکی با آرامش تمام در میان آتش نشسته است.
آنگاه امام فرمود: در خراسان چند نفر (شیعه) مثل این مرد دارید؟
سهل عرض کرد: سوگند به خدا، حتی یک نفر هم اینطور نداریم.❌
✳️فرمود: انا لا نخرج فی زمان لا نجد فیه خمسه معاضدین لنا نحن اعلم بالوقت.
یعنی: ما تا وقتی پنج نفر همراه ـ واقعی ـ نداشته باشیم قیام نمی کنیم... ما به زمان انجام تکلیف آگاه تریم!
🔴این حکایت را مکرر شنیده ایم! هیچ کدام دوست نداریم مثل سهل باشیم، همیشه آرزو کرده ایم هارون مکی باشیم!
با خود گفتم تنور که هیچی ، وقتی نایب امام زمان به ما می فرماید :⏬
برای سود خودتان و بچه هایتان هم که شده ، کالای ایرانی مصرف کنید،اسراف نکنید، حرف رادیو بیگانه را گوش ندهید . به افراد مورد حمایت غرب رای ندهید، به کنوانسیون های مخل امنیت رای ندهید ، به دشمنان اعتماد نکنید و...
چند نفر ازما و مسئولین، بی چون و چرا امرایشان را اطاعت می کنیم. ⁉️
واقعا چقدر آماده ظهور امام زمان(عج) هستیم ؟⁉️
🔶من که تنم لرزید و اشکم جاری شد .شمارا نمیدانم؟!! ❗️
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
✅ یادداشتهای اینجانب را می توانید در کانال "گرا" و در بستر های زیر دنبال کنید :
🔹«گِرا» در سروش:
Sapp.ir/Gera_97
🔸«گِرا» در ایتا :
Eitaa.com/Gera_97
🔹 «گِرا» در بله :
http://ble.im/gerabale
♦️« گرا» در واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/8scW4ijIKj196dUYahwjxp
کانال دکتر امیر حمزه مهرابی
گرا_ Gera
🔵ادامه بحث «آسیب شناسی سرنوشت رؤسای جمهوری اسلامی ایران» ♦️3- عوامل کارکردی ️قسمت دوم و پ
جناب آقای دکتر امیر ملا محمدعلی عضو هیات علمی و استاد دانشگاه و دکترای فقه و حقوق اسلامی و از مدیران باسابقه در مورد آخرین قسمت سلسله بحثهای ( آسیبشناسی سرنوشت روسای جمهور- بخش نظارت و بازرسی) یاد داشت کوتاهی را به شرح زیر ارسال کردهاند :
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
جناب آقای دکتر مهرابی
مدیر محترم کانال گرا
☄با اهداء سلام لازم دیدم از زحمت شما در تهیه مطالب خوب و ارزشمندتان تقدیر و تشکر کرده و به اطلاع شریفتان برسانم که بنده از این بحثهای کاربردی و ضروری شما استفاده میکنم و در حد توان برای گروهها و جاهای دیگر نیز ارسال میکنم .
☄به نظر بنده این قسمت مهمترین قسمت از مباحث مطرحشده میباشد لذا اگر بحث «نظارت» بر عملکردها درهرسه قوه و حتی بخشهای خصوصی بیشتر واززوایای مختلف مورد بحث قرار گیرد، کمک زیادی به آسیب شناسی انقلاب شده است.
☄تجربه 62 سال عمر بنده این است که 90 درصد مشکلات کشوروآسیبهای انقلاب درهردوبخش دولتی وخصوصی «نبود نظارت» یا «ضعف نظارت» ویا «صوری بودن نظارت» بوده است ومصادیق فراوانی نیز براثبات این نظر دارم که دراینجا جای بحثش نیست به امیدروزی که این مساله نظارت بطور جدی درکشور پیگیری وحل شود.
☄حتی دوری مسئولین ازمردم( که این روزها زیاد مطرح می شود ) نیز برمی گردد به مساله نظارت اگر نظارت درستی ازاول انقلاب از صدرتاذیل درست وطبق شرع وقانون انجام می شد، هرگز بین مردم ومسولان فاصله و دوری نمی افتاد لذا بایدمهمترین مشکل وآسیب کشورونظام را نبود نظارت یا ضعف نظارت یا صوری بودن نظارت یا هرسه مورد دانست به امید روزی که این آسیب شناسی ها و تذکرات به گوش مسولین برسد وقبل از اینکه دچار مشکل بشوند ، اقدامات پیش گیرانه را به عمل بیاورند .ألیس الصبح بقریب ؟
ارادتمند .امیر ملامحمدعلی
⁉️نقد شگرد دو گانه پنداری سلبریتی ها ⁉️
✍@دکتر_امیر_حمزه_مهرابی
مدتی است سلبریتی ها و برخی از شیوخ سلبریتی مسلک، از روی ناآگاهی یا به عمد ، در هر مسأله ای به یک نوع دوگانگی مذموم و ناپسند دامن می زنند. مثلا در مناسبت های مذهبی یا حوادث اجتماعی گفته می شود :
🔸کاش به جای قرآن به سر گرفتن در شب های احیاء ، نان و خرما به دوش می گرفتید و به فقرا کمک می کردید
🔹ای کاش هزینه های نذری و ولیمه دادن ، خرج غذا و درمان فقرا می شد
🔸چرا به جای ساخت حرم و ضریح برای ائمه ، خانه و سرپناه برای مستمندان ساخته نمی شود؟
🔹چرا به جای هزینه رفتن به حج و زیارت ائمه ، خرج تهیه جهیزیه عروس و دامادهای جوان نمی شود؟
🔸به جای خرج عتبات عالیات ، مشکل آب خوزستان حل کنید.
🔹به جای مبارزه با داعش و کمک به سوریه و لبنان ، به مشکل فقرا و مستمندان رسیدگی کنید.
🔸به جای برخورد با بی حجابی، با مفاسد اقتصادی و سیاسی برخورد کنید.
ما در اینجا در صدد پاسخگویی به این شبهات نیستیم که به کرّات پاسخ داده شده است. ولی گویا گوشی برای شنیدن ندارند.
🔴آن چه مرا به نوشتن این متن واداشت، توئیت نویسی شیخی است که عادت دارد مثل آن نماینده معروف مجلس، راجع به همه چیز اظهار نظر کند و معمولا سرنا (کرنا) را از سر گشادش می نوازد.
وی اخیراً (و مثل همیشه) به سبک دو گانه پنداری فوق، در مورد جریان دستگیری خانم مائده هژبری می نویسد :
«قرن ها مردم رقصیدند و برهنه شدند و رفتند و آمدند اما دین آسیبی ندید؛ آنچه دین و ایمان را متلاشی و نظام را نابود می کند، لرزش کمر دختری نوجوان نیست! ؛ لغزش قلم قاضی کهنسال است ..»
🔵شرح شگرد:
در این روش با سوء استفاده از روحیه انسان دوستی بشر، از بین دو کار خوب و پسندیده، یکی ( که معمولا منتسب به دین و مذهب است) نفی می شود و دیگری اثبات می شود و یا در برخورد با دو کار بد و زشت ، یکی تأیید و دیگری رد می شود .
⬅️این نوع نگاه به مسائل، نه شرع تایید می کند، نه عقل ونه تجربه
✳️چنانکه اسلام برخلاف مسیحیت تحریف شده، قائل به دوگانه پنداری نیست که بگوید برای رسیدن به آخرت باید دنیا را رها کنی . اسلام می گوید: الدنیا مزرعة الآخره ، یعنی اگر دنیا نداشته باشی ، آخرت را هم نداری . دنیا راه و مسیر است و آخرت مقصد.پس هم دنیا را و هم آخرت را باید داشته باشید.
✳️اسلام نه تنها قائل به این دوگانگی نیست، بلکه آنها را لازم و ملزوم هم می داند . یعنی کسی که نماز می خواند، باید زکات را هم بدهد ( رِجَالٌ لَا تُلْهِيهِمْ تِجَارَةٌ وَلَا بَيْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَإِقَامِ الصَّلَاةِ وَإِيتَاءِ الزَّكَاةِ )، (يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ ).هر کس روزه می گیرد ، باید به مستمندان هم کمک کند ( زکات فطره). کسی که حج می رود باید قربانی هم بکند.
❌اینکه گفته شود به جای حج یا نماز، به فقرا کمک کنید، غلط است. یک مسلمان هم باید نماز و روزه و حج به جا بیاورد وهم به مستمندان کمک کند .
جامعه نیز یک سیستم است(مثل ماشین) لذا همه اجزاء آن باید درست کار کند . این غلط است که بگوییم ، بجای اینکه آب رادیات را چک کنی ، روغن ماشین را چک کن .
♦️برخی می گویند ، حالا اگر با بی حجابی برخورد کردید، همه مشکلات مملکت حل می شود؟
پاسخ این است که خیر. چه کسی چنین ادعایی کرده است ؟ مثل این است که کسی بگوید ، حالا اگر آب رادیات را ریختی ، بقیه مشکلات ماشین حل می شود؟
می گوییم خیر. فقط مشکل آبِ رادیات حل شده ولی بقیه مشکلات ماشین مثل روغن، ترمز، باد لاستیک و ... هم باید رسیدگی کنیم.
97/4/19
ادامه بحث در بخش دوم و پایانی :
@Gera_97
⁉️نقد شگرد دو گانه پنداری سلبریتی ها ⁉️
✍@دکتر_امیر_حمزه_مهرابی
🔸بخش دوم و پایانی🔸
جالب است که این شیخ که ادعای اسلام شناسی و متخصص فرهنگی بودنش ،گوش فلک را کر کرده، می فرماید :
رقص دختران اشکالی ندارد، قاضی باید خوب باشد، بی حجابی و شرابخواری مهم نیست، فقط به جرایم اقتصادی رسیدگی کنید! . معلوم نیست این شیخ بزرگواراز کجا و چگونه اسلام را فراگرفته است که به چنین برداشت هایی رسیده است؟
با بیان این نوع نظرات گویا می گوید:
ای راننده! نه تنها آب رادیات و باد لاستیک ماشینت را چک نکن ، بلکه اگر لاستیک ماشینت پنچر بود و رادیات آب نداشت، شما فقط روغن ماشین را سر ریز کن.
این افاضات ایشان آدم را یاد ترویج فرهنگ غلط درزمان شاه می اندازد که ترانه خوان فاسد درباری می خواند:
🚫«می بخور! منبر بسوزان! مردم آزاری نکن»🚫
✅نظر صحیح:
از نظر اسلام هر 3 کار( شراب خوردن، سوزاندن منبر و مردم آزاری) غلط و جرم است وحکومت باید متناسب با شدّت جرم، با آن برخورد کند.
چنان که هم اخلال در امنیت جرم است، هم اختلاس، هم رشوه، هم تقلب، هم رفتارهای نابهنجارمثل: بی حجابی، اشاعه فحشا و منکرات. ولی اخلال در امنیت و اخلال در نظام اقتصادی حکمش اعدام است، حکم شرابخواری شلاق، حکم بی حجابی زندان و عبور از چراغ قرمز جریمه مالی است.
🔴غلط است که بگوییم چون با دزد برخورد نشده پس اگر قوانین رانندگی رعایت نشود، ایرادی ندارد.
غلط است گفته شود: چون با حقوق بگیران نجومی برخورد نشده، پس بی حجابی و شرابخواری در ملاء عام مانعی ندارد.
استفاده از واژه «به جای» برای القاء دوگانگی پدیده ها صحیح نیست .هرچیز سرجای خودش درست است .غلط است که گفته شود: به جای برخورد با بی حجابی با مفاسد اقتصادی برخورد کنید. بلکه باید هم با مفاسد افتصادی برخورد شود و هم با مفاسد فرهنگی و اجتماعی . چنان که به جای وزیر ارشاد، غلط است که فقط وزیر اقتصاد داشته باشیم.
🌷جهان چون چشم و خط و خال و ابروست🌷
🌷 که هر چیزی بهجای خویش نیکوست🌷
✅در اینگونه مسائل بهتر است بگوییم :
🔸ای راننده ای که به آب رادیات و باد لاستیک توجه می کنی، به روغن موتور ماشین هم رسیدگی کن
🔹شما مردم خوبی که کار خیر می کنید (خدا به شما خیر بدهد) آن کار خیر دیگررا هم فراموش نکنید .
🔸شمایی که اموالت را وقف اماکن و مراسم مذهبی می کنی ، بخشی ازمالت را هم وقف کمک به فقرا و مستمندان بکن
🔹ای نظامی که با ناهنجاری های فرهنگی و اجتماعی برخورد می کنید( دست شما درد نکند، کار پسندیده ای است ) ولی ناهنجاری های اقتصادی و سیاسی را هم فراموش نکنید.
🔸ای سپاه و ارتشی که امنیت کشور و منطقه و مرزها را برقرار می کنید، در کنار مسئولین دولتی به مشکلات زلزله زدگان کرمانشاه و آب خوزستان و سرپناه مستمندان هم برسید. ( که البته می رسند)
⬅️⬅️نکته مهم : البته اولویت بندی مسائل، هم اسلام تایید می کند و هم عقل. لذا درست است که بگوییم:
☄راننده باید، ضمن چک کردن آب رادیات و باد لاستیک، توجه بیشتری به روغن ودرجه حرارت و آمپرموتورداشته باشد.
☄حکومت موظف است، ضمن جلوگیری از رفتارهای نابهنجار اجتماعی، اولویت به جلوگیری از فساد اقتصادی و سیاسی بدهد .
☄نظام بهتر است، اگر 2 مأموررا برای گشت ارشاد اختصاص می دهد، 5 نیرو را هم برای دستگیری مفسدان اقتصادی درنظر بگیرد.
🔶برای انجام کار صحیح یا برخورد با جرائم و تخلفات شعار «یا این»، «یا آن»غلط است . بهتر است گفته شود «هم این»، «هم آن» ولی با رعایت اولویت ها.
97/4/19
@Gera_97
یکی از کانال های بزرگ کشوری یادداشت فوق را خلاصه و بازنویسی کرده و با تغییر عنوان انتشار داده است . ببینید 👇
🔴اندر حکایت رقص واژه های جناب شیخ...‼️
✍ #دکتر_امیر_حمزه_مهرابی
🔻با پخش یک مستند جنجالی در صداوسیما شاهد رقص واژه های بیشماری در حرمسرای فضای مجازی بودیم.
اکنون بهانه ی نوشتنم تایید و رد مستند نیست؛ بهانه توئیت جناب شیخ است. جناب شیخی که معمولاً سرنا (کرنا) را از سر گشادش می نوازد.
جناب زائری اخیراً (و مثل همیشه) به سبک دو گانه پنداری سلبریت هایی که در موسمحج و اربعین و محرم برای فقرا اشک تمساح میریزند و در موعد پرداخت فطریه فقرا برایشان محلی از اعراب ندارند، در مورد جریان دستگیری خانم مائده هژبری نوشت:
«قرن ها مردم رقصیدند و برهنه شدند و رفتند و آمدند اما دین آسیبی ندید؛ آنچه دین و ایمان را متلاشی و نظام را نابود می کند، لرزش کمر دختری نوجوان نیست! ؛ لغزش قلم قاضی کهنسال است ..»
⭕️ #نقد_و_نظر
1⃣ شرح شگرد:
🔹در این روش به مدد تکنیکی نخ نما و با سوء استفاده از روحیه انسان دوستی بشر، از بین دو فعل خوب و پسندیده، یکی ( که معمولا منتسب به دین و مذهب است) نفی می شود و دیگری اثبات می شود و یا در برخورد با دو کار بد و زشت ، یکی تأیید و دیگری رد می شود .
🔸 شبهات و ادعاهایی اینچنینی مانند همان مثل معروف است که شهید مطهری به آن می تازد و می نویسد که چرا می گویند:
می بخور ، منبر بسوزان، مردم آزاری نکن!!
مگر نمی توان می نخورد و منبر هم نسوزاند و مردم آزاری هم نکرد؟!!
✳️ اسلام نه تنها قائل به این دوگانگی نیست، بلکه آنها را لازم و ملزوم هم می داند . یعنی کسی که نماز می خواند، باید زکات را هم بدهد (يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ ). اسلام ستایشگر آن حاجی و روزه داری است که به وقت خود یاور مستضعفان باشد و تناقض و تضادی در این افعال نیست.
🔹در یکنگاه سیستمی جامعه یک سیستم است(مثل ماشین) لذا همه اجزاء آن باید درست کار کند . این غلط است که بگوییم ، بجای اینکه آب رادیات را چک کنی ، روغن ماشین را چک کن .
2⃣ #پاسخ_به_یک_توهم
برخی زود گارد گرفته و می گویند ، حالا اگر با بی حجابی برخورد کردید، همه مشکلات مملکت حل می شود؟! ؛ پاسخ این است که خیر، هرگز!!؛ چه کسی چنین ادعایی کرده ؟ آیا اصلاً می توان ادعا کرد اگر آب رادیات را ریختی ، بقیه مشکلات ماشین حل می شود؟! این ادعا مضحک است
3⃣ #نظر
اسلام و نقل در واکنش به چندگانه سازی های سلبریت مآبانه هر ۳ کار( شراب خوردن، سوزاندن منبر و مردم آزاری) محکوم می کند
عقل نیز اینگونه رهنمود کند چنانکه اخلال در امنیت جرم است، اختلاس و رشوه و تقلب و... هم جرم است، همانطور که رفتارهای نابهنجار مثل: بی حجابی، اشاعه فحشا و منکرات جرم است. مع الوصف اخلال در امنیت و اخلال در نظام اقتصادی حکمش اعدام است، حکم شرابخواری شلاق، حکم بی حجابی زندان و عبور از چراغ قرمز جریمه مالی است.
آگاهان این جمله را نخواهند پسندید که چون وزیر اقتصاد بد عمل می کند از استیضاح وزیر ارشاد هم بگذریم!!
☘ جهان چون چشم و خط و خال و ابروست/ که هر چیزی بهجای خویش نیکوست
4⃣ #_نکته_مهم :
👌صدالبته اولویت بندی مسائل، هم اسلام تایید می کند و هم عقل. لذا شاید بهتر و درست تر باشد اگر بگوییم: راننده باید، ضمن چک کردن آب رادیات و باد لاستیک، توجه بیشتری به روغن ودرجه حرارت و آمپرِموتور داشته باشد.
👌آری؛ حکومت موظف است، ضمن جلوگیری از رفتارهای نابهنجار اجتماعی، اولویت به جلوگیری از فساد اقتصادی و سیاسی بدهد .
👌جناب زائری ؛ برای انجام کار صحیح یا برخورد با جرائم و تخلفات نیاز به شعار «یا این»، «یا آن» نیست . بهتر است گفته شود «هم این»، «هم آن» ولی با رعایت اولویت ها.
5⃣ #سخن_آخر
دوستانه به جناب شیخ بگویم: شاید این روزها بازخوانی تاریخ اندلس خالی از لطف نباشد!
@Gera_97
بازنشر:
«سهم مردم ، دولت و رهبری
در موفقیت ها و شکست ها»
🔴بخش اول :
این روزها مد شده است که هرکسی سعی می کند مشکلات ، طرح ها و برنامه هایی که هزینه اجتماعی دارد، یا با شکست مواجه می شود را به نحوی به گردن رهبری بیندازد ولی اگر موفقیتی حاصل شود به خود منتسب کند( مصادیق زیاد است )
اما واقعیت چیست؟ ⁉️
✅برای ولی فقیه« چهار نقش» را می توان معرفی کرد:
الف:نقش سیاست گذاری و هدایت گری
ب:نقش فرماندهی کل قوا
ج:نقش مرجعیت دینی
د: نقش رهبری نظام
🔹1- ولی فقیه در «نقش سیاست گذاری» ، به کمک «ستاد مشورتی» ( مجمع تشخیص مصلحت و شواری انقلاب فرهنگی) به اعتراف دوست و دشمن، بسیار موفق عمل کرده و تاکنون کسی خدشه ای بدان وارد نکرده است .
🔸2- ولی فقیه در ایفای «نقش فرماندهی کل قوا» به این دلیل که «ستاد اجرایی» آن در اختیار رهبری است ؛ بالاتر از حد انتظار عمل کرده و بجز برخی معاندان لجوج و سیاسیون تمامیت خواه ،همه به کارآمدی سپاه و ارتش اعتراف دارند .موفقیت نیروهای مسلح در دفاع مقدس ، صنایع نظامی، هوا – فضا ، دفاع برون مرزی ، اجرای ابر پروژه های عمرانی مثل پالایشگاه ، سد سازی و پل سازی و جاده های ریلی و مترو ، کمک به مردم در حوادث و بلایا و ...همگی جلوه ای از مدیریت جهادی وکارآمدی به نمایش گذاشته اند.
🔹3- در نقش مرجعیت دینی، هر چند رهبری شخصاً در ارائه درس خارج و افتاء ، فوق العاده ظاهر شده و در این عرصه نوآوری و بن بست شکنی داشته اند ولی بنا به ملاحظاتی مثل سایر مراجع، دفاتر و ستاد اجرایی را در کشور ایجاد نکرده اند .
ادامه بحث را در بخش های بعدی ببینید ⬅️
📝دکتر امیر حمزه مهرابی
@Gera_97
یادداشت زیر از سوی نویسنده و پژوهشگر محترم جناب آقای دکتر آیت مظفری در رابطه با مقاله "نقد شگرد دوگانه پنداری سلبریتی ها " برای ادمین کانال گرا ارسال شده که عیناً تقدیم می شود 🔻🔻🔻🔻
وقتی روح سخن شیخ درک نمی شود.
از مقاله خوب آقای دکتر مهرابی در نقد سخن حجه الاسلام زائری بهره بردم و ایشان به درستی بر نگاه کلان و سیستمی به مسائل تاکید کرده اند و با نفی یا این ، یا آن ، بر " هم این و هم آن " تاکید کرده اند .
اما به نظرم روح مطلب شیخ درک نشده است و متاسفانه برخی برداشت های ناروا نیز از سخن ایشان شده است.
به نظرم آقای زائری به یک آسیب بزرگ در جامعه امروز ما یعنی " تمسک به فروع به جای اصول " هشدار می دهند و می خواهند توجه مسولان کشور را به مسائل و معضلات اساسی کشور توجه دهند . تردیدی نیست منظور آقای زائری توجه بیش از حد برخی از مسئولان به امور ظاهری و غفلت از امور باطنی است و نمی توان پذیرفت که آقای زائری به عنوان یک روحانی معتقد باشند که بی حجابی و شرابخواری و رقص برای نامحرم مجاز است .
آیت مظفری
یکی دیگر از اعضاء کانال گرا به نام "علیرضا" مطلبی را به شرح زیر ارسال کرده اند :🔻🔻🔻
Alireza:
سلام
به نظر بنده علاوه بر مطالبی که آقای دکتر مهرابی در نقد سخنان شیخ زائری ، ذکر کرده اند می توان گفت :
. ایشان باید بدانند که مسئول اب رادیات و روغن موتور ، دو شخص جداگانه هستند و اگر شخصی که مسئول روغن است و روغن موتور را چک میکند ، نباید بازخواست شود که چرا آب رادیات چک نشده .
در قضیه سیاسی .اجتماعی هم برخی می گویند:
چرا مثلا نظامیان در سوریه هستند و مشکلات اقتصادی حل نمی کنند . در صورتی که انها وظایف خود را درست انجام می دهند . مشکلات اقتصادی به عهده وزیر اقتصاد دولت است نه نظامیان .
هدایت شده از گرا_ Gera
«سهم مردم ، دولت و رهبری ، در موفقیت ها و شکست ها»
🔵🔵بخش دوم
🔸4-اما ستاد اجرایی ولی فقیه برای ایفای نقش رهبری ، طبق قانون اساسی «دولت» است که توسط مردم انتخاب می شود . میزان موفقیت نظام در این زمینه ، بستگی به همراهی دولت و مردم با رهبر داشته که تا چه حد مدیران اجرایی از رهبری اطاعت پذیری داشته و تدابیر معظم له را بکار گرفته اند . طبق قانون، سیاست های ابلاغی و اعلامی رهبر باید توسط دولت اجرا شود . اما سوال این است که دولت در زمینه اقتصاد مقاومتی ، توافقنامه برجام ، اجرای عدالت، اشتغالزایی ، عزت افزایی در سیاست خارجی ، حمایت از مظلومین ، سبک زندگی اسلامی و مسائل فرهنگی ، پرهیز از اشرافی گری ، جوان گرایی، حمایت از تولید و کالای ایرانی و .... تا چه حد مطابق نظرات رهبری عمل کرده است؟
خود مردم منصفانه قضاوت کنند، میزان موفقیت ستاد اجرایی که توسط رهبر انتخاب شده (سپاه و ارتش) در مقایسه با ستاد اجرایی که توسط مردم انتخاب می شود (دولت) چقدر است؟ احساس ناکارآمدی مردم از کدام بخش هاست . آیا مشکلات به رهبری برمی گردد یا مدیران اجرایی دولت؟ . ساخت موشک سخت تراست یا ساخت خودرو ؟ غلبه بر داعش سختتراست یا مبارزه با قاچاق کالا ؟
دولتی که برخلاف تدابیر رهبری ، به جای توسعه اشتغال زایی و تقویت اقتصاد درون زا و برونگرا ، ، اولویتش برگزاری کنسرت و عدم فیلترتلگرام است؛ چه می توان کرد؟
وقتی ما بر خلاف شاخصهای اعلام شده از سوی رهبری ، نمایندگانی را به مجلس می فرستیم که اکثریتشان دغدغه مشکلات مردم را ندارند ، مقصر کیست؟
📝دکتر امیر حمزه مهرابی
ادامه در بخش بعدی⬅️
هدایت شده از گرا_ Gera
«سهم مردم ، دولت و رهبری»
در موفقیت ها و شکست ها
🔵🔵🔵بخش سوم و پایانی
🔶5-گفته می شود قوه قضاییه ناکارآمد است . هرچند این حرف تا حدودی درست است ولی باید بپذیریم نقص قوه قضاییه توسط صاحبان قدرت و ثروت که مرتکب جرم می شوند و رسانه های در اختیار ، بزرگنمایی می شود
در عین حال باید بدانیم که برخورد با متخلفین توسط قوه قضاییه، از طریق ضابطین قضایی صورت می گیرد
مهمترین ضابطین قوه قضاییه ، سپاه( وابسته به رهبری) و وزارت اطلاعات( وابسته به دولت) هستند .
سوال این است که : در برخورد با جاسوسان ، اختلاس گران ، نفوذی ها ، خرابکاران ، قاچاقچیان و ... کدامیک مناسب عمل کرده اند ؟. سازمانی که زیر نظر رهبری است به وظیفه خود عمل کرده یا سازمانی که زیرنظر دولت منتخب مردم است؟
وقتی یکی از ارکان دولت رسماً اعلام می کند که فلانی جاسوس نیست ( و فرار می کند) ، دو تابعیتی ، نفوذی ، حقوق بگیر نجومی و... نداریم و پرونده ای به قوه قضائیه ارسال نمی شود ، قوه قضاییه چکار می تواند بکند؟
چقدر اطلاعات سپاه می تواند برادران و فرزندان و منسوبین مسئولین رده یک را دستگیر و تحویل قوه قضاییه بدهد و فحش را به جان بخرد ؟
ما مردم باید خودمان را بخاطر انتخابمان ملامت کنیم یا مشکلات را به گردن رهبری بیندازیم؟
وقتی تذکرات رهبری از طرف دولت و برخی از مردم نادیده گرفته می شود! رهبر چکار باید بکند ؟ مگر بزرگ مرد تاریخ انسانیت ، امام علی (ع) در خطبه 27 با دلی پرخون از عوام و خواص شکوه نکرد و نفرمود: ؟ :
لَكِنْ لَا رَأْيَ لِمَنْ لَا يُطَاعُ( کسی که امر و فرمانش اطاعت نمی شود، رای و تدبیری ندارد ( تدبیرش زمین می ماند)
و درد دلهای دیگری که ترجمه آن را به خودتان واگذار می کنم :
يَا أَشْبَاهَ الرِّجَالِ وَ لَا رِجَالَ حُلُومُ الْأَطْفَالِ وَ عُقُولُ رَبَّاتِ الْحِجَالِ لَوَدِدْتُ أَنِّي لَمْ أَرَكُمْ وَ لَمْ أَعْرِفْكُمْ مَعْرِفَةً وَ اللَّهِ جَرَّتْ نَدَماً وَ أَعْقَبَتْ سَدَماً قَاتَلَكُمُ اللَّهُ لَقَدْ مَلَأْتُمْ قَلْبِي قَيْحاً وَ شَحَنْتُمْ صَدْرِي غَيْظاً وَ جَرَّعْتُمُونِي نُغَبَ التَّهْمَامِ أَنْفَاساً وَ أَفْسَدْتُمْ عَلَيَّ رَأْيِي بِالْعِصْيَانِ وَ الْخِذْلَانِ و....
📝دکتر امیر حمزه مهرابی
در صورت تمایل به کانال گرا بپیوندید ⬇️
@Gera_97
به مناسبت سالروز تولد حضرت معصومه (س) و دهه کرامت
🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺
🔵«حضرت معصومه (س) در قامت یک فرمانده نظامی»🔵
نگرشی جدید به زندگانی حضرت معصومه (س) و انطباق با شرایط فعلی
✍ #دکتر_امیر_حمزه_مهرابی
✅بر اساس آنچه تاکنون به ما گفته اند ، حضرت معصومه (س) برای دیدار و به عشق برادر خویش، امام رضا (ع) سفر خود را از مدینه به طرف خراسان آغاز می کند ولی در بین راه مریض شده ، در قم فوت کرده و همان جا دفن می شود .
ولی با نگرشی عمیق تر به زوایای پنهان تاریخ ، پی به اسراری می بریم که متاسفانه تاکنون بدان پرداخته نشده است.
🔶#شرح_واقعه_از_منظری_دیگر
امام رضا (ع) پس از حدود یکسال ازحضور اجباری در دربار مامون ، نامه ای سرّی با پیکی محرم برای خواهر می نویسند و به پیک دستور می دهند، بدون توقف در هیچ منزلی، نامه را به خواهرش حضرت معصومه (س) برسانند. ایشان نیز به محض دریافت نامه برادر، به همراه دو زن و 21 مرد مسلح از برادران و عموزادگان،(از مسیری غیر از مسیری که بردار به طرف ایران برده شده )، حرکت می کنند. ایشان ماموریت محوله را در بسیاری از شهر های شیعه نشین ( واقع در حدود بیش از نیمی از مسیر ) با موفقیت به انجام می رسانند.
🔴 ولی با خبر چینی جاسوسان ، ماموران حکومتی در نزدیکی ساوه جلو این کاروان گرفته و با آنان درگیر می شوند . در این کارزار سخت همه مردان کاروان و جمعی از نظامیان دولتی کشته می شوند و حضرت معصومه(س) نیز مسموم شده و پس از دو هفته در قم فوت می کنند یا به تعبیر صحیح تر به شهادت می رسند.
🔶#شرایط_سیاسی_اجنماعی_آن_روز
«مامون» پس از مرگ «هارون الرشید» برای غلبه بر برادر خود «امین،» با فریبکاری، خود را طرفدار اهلبیت(ع)
و مدافع حقوق ایرانیان و علویون معرفی می کند. ایرانیان برای بدست گرفتن قدرت، به مامون کمک می کنند ولی طولی نمی کشد که عین پدران خویش، رویه ظلم و تبیعض را در پیش می گیرد.این عملِ مامون، باعث می شود که ایرانیان اعمال زشت، تبعیض آمیز و ناکارآمدی خلفای عباسی و حکام عرب زبان را به حساب اسلام بگذارند.
در این شرایط برای چندمین بار«نهضت شعوبیه» شکل گرفته و به سرعت در حال گسترش بود. نهضت شعوبیه هدفش مقابله با تفکر ناسیونالیستی عربی( که آن را معادل و نماینده اسلام می دانستند ) و تقویت قومیت ایرانی بود .
مامون با مشاهده این وضعیت و به توصیه فضل بن سهل ( صدراعظم) امام رضا (ع) را به اجبار، تحت الحفظ و از مسیری پرت به طوس می آورد و بعنوان ولیعهد خود معرفی می کند. این سیاست پیچیده مامون، به بدبینی مردم از اسلام بیشتر دامن زد و این اقدام را نشانه حمایت امام از عملکرد مامون دانستند.
✳️امام رضا (ع) به خاطر محدودیت های فراوان و زندان گونه، قادر به افشا این توطئه برای مردم عادی نبود. هر چند با دو حرکت نمادین این نیرنگ مامون را به خواص با بصیرت فهماند. یکی این که هنگام حرکت از مدینه دستور داد برایش گریه کنند! و دیگری در نیشابور، پس از بیان حدیث سلسله الذهب فرمود «...بشرط ها و شروط ها و انا من شروطها).
ولی بایستی به عامه مردم هم بفهماند که رفتار بنی عباس(که عین بنی امیه هستند) مورد تایید امام نیست ونباید آن را به پای اسلام بگدارند.
ادامه در بخش بعدی ⬅️
@Gera_97