🏴 درد دل #امام_علی علیهالسلام با #پيامبر صلّىاللّهعليهوآله به هنگام دفن #فاطمه عليهاالسّلام
📖 #خطبه ۲۰۲ #نهجالبلاغه
🕯 «سلام بر تو اى رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و سلّم، سلامى از طرف من و دخترت كه هم اكنون در جوارت فرود آمده و شتابان به شما رسيده است !
اى پيامبر خدا، صبر و بردبارى من با از دست دادن فاطمه عليها السّلام كم شده، و توان خويشتندارى ندارم امّا براى من كه سختى جدايى تو را ديده، و سنگينى مصيبت تو را كشيدم، شكيبايى ممكن است. اين من بودم كه با دست خود تو را در ميان قبر نهادم، و هنگام رحلت، جان گرامى تو ميان سينه و گردنم پرواز كرد «پس همه ما از خداييم و به خدا باز مىگرديم ». پس امانتى كه به من سپرده بودى برگردانده شد، و به صاحبش رسيد، از اين پس اندوه من جاودانه، و شبهايم، شب زنده دارى است، تا آن روز كه خدا خانه زندگى تو را براى من برگزيند. به زودى دخترت تو را آگاه خواهد ساخت كه امّت تو چگونه در ستمكارى بر او اجتماع كردند، از فاطمه عليها السّلام بپرس، و احوال اندوهناك ما را از او خبر گير، كه هنوز روزگارى سپرى نشده، و ياد تو فراموش نگشته است. سلام من به هر دوى شما، سلام وداع كنندهاى كه از روى خشنودى يا خسته دلى سلام نمىكند. اگر از خدمت تو باز مىگردم از روى خستگى نيست، و اگر در كنار قبرت مىنشينم از بدگمانى بدانچه خدا صابران را وعده داده نمىباشد.»
⚫️ قرار ما، قرارگاه معنویت 👇
╭┅─────────────┅╮
🏴 @Gh_Manaviyat 🏴
╰┅─────────────┅╯
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
❓ چرا در #سوره_انسان، حورالعین را جزو نعمتهای بهشتی ذکر ننموده است؟
🌺 به خاطر رعایت احترام #حضرت_زهرا (س) سخنی از حور العین در این سوره مطرح نشده است.
کلام محققان در اینباره:
👤 ابن شهر آشوب:
📖 «و سئل عالم فقيل إن الله تعالى قد أنزل هل أتى في أهل البيت و ليس شيء من نعيم الجنة إلا و ذكر فيه إلا الحور العين قال ذلك إجلالا لفاطمة ع»
📗 المناقب، ج 3، ص 325.
👤 علامه مجلسى:
📖 «بعضى از محقّقان گفتهاند كه: حق تعالى در سوره «هل أتى» انواع نعمتهاى بهشت را بيان فرموده و متعرّض ذكر حوريان نگرديده است، شايد كه چون اين سوره براى اهل بيت نازل شده است، حق تعالى براى رعايت #حضرت_فاطمه عليها السّلام حوريان را ذكر نكرده باشد»
📗 جلاء العيون، ص 228.
👤 آلوسی بغدادی از مفسران اهلسنت:
📖 «و من اللطائف على القول بنزولها فيهم أنه سبحانه لم يذكر فيها الحور العين و إنما صرح عزّ و جل بولدان مخلدين رعاية لحرمة البتول و قرة عين الرسول.»
📗روح المعاني في تفسير القرآن العظيم، ج15، ص: 174
👤 شيخ عباس قمى:
📖 «بعضى از محقّقين گفتهاند كه سوره هل اتى در شأن #اهلبيت عليهم السّلام نازل شده، و حقّ تعالى بسيارى از نعمتهاى بهشت را در آن سوره مذكور داشته و ذكر حور العين نفرموده لعلّ ذلك اجلالا لفاطمة صلوات اللّه عليها.»
📗 منتهى الآمال، ج 1،ص 144.
👤 علامه طباطبایی:
📖 اين را هم بايد دانست كه در آيات مورد بحث نعمت زنان بهشتى يعنى حور العين را جزو نعمتهاى بهشتى ذكر نكرده با اينكه در كلام مجيد خداى تعالى هر جا سخن از نعيم بهشت شده، حور العين جزو مهمترين آنها ذكر شده است. ممكن است از ظاهر جريان چنين فهميده شود كه علت آن اين بوده كه در بين ابرار مورد نظر آيات، كسى از طايفه زنان بوده، (و خداى تعالى براى رعايت حرمت او سخن از حور العين به ميان نياورده است). تفسير روح المعانى همين معنا را از لطايف قرآن دانسته و گفته: در صورتى كه آيات در باره اهل بيت (ع) نازل شده باشد، ذكر نشدن حور العين از لطيفترين نكات خواهد بود، آرى اگر تصريح به" وِلْدانٌ مُخَلَّدُونَ" كرده و نامى از حور العين نبرده، به خاطر رعايت احترام بتول و قرة العين رسول بوده.
📗 ترجمه تفسير الميزان، ج 20، ص 211.
⚫️ قرار ما، قرارگاه معنویت 👇
╭┅─────────────┅╮
🏴 @Gh_Manaviyat 🏴
╰┅─────────────┅╯
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
13.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🥀 #صلوات بر #حضرت_فاطمه_زهرا
🎤 #مهدی_صدقی
⚫️ قرار ما، قرارگاه معنویت 👇
╭┅─────────────┅╮
🏴 @Gh_Manaviyat 🏴
╰┅─────────────┅╯
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 چرا هنوز #شهید_گمنام داریم؟
💠 با گذشت ۳۵ سال از پایان #دفاع_مقدس هنوز تفحص شهدا ادامه دارد. شهدایی که هر کدام بنا به دلایلی شناساییشان سالها طول کشیده است. در این فیلم دلایل آن بررسی شده است.
🌷 قرار ما، قرارگاه معنویت 👇
┏━━━━━━🌸🍃┓
🆔 @Gh_Manaviyat 🇮🇷
┗🌸🍃━━━━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ شهید راه قدس
📽 نماهنگ #ویژه چهارمین سالگرد شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده فقید نیروی قدس
📣 روایت تفصیلی رهبر انقلاب از نقش احیاگر شهید سلیمانی در احیای جبهه مقاومت در منطقه و پایان قدرت بازدارندگی رژیم صهیونیستی
➕ فیلمی از سخنان شهید سلیمانی در دوران پیش از فرماندهی نیروی قدس و آرزوی وی برای سازماندهی جبهه علیه اسرائیل
📥 سایت
💻 Farsi.Khamenei.ir
💐 دهها سال قبل از ولادت #امام_محمّد_باقر عليهالسّلام، جدّ گرامیاش رسول خدا صلّىاللّهعليهواله نام او را محمّد و لقبش را باقر قرار داد. اين يكى از نشانههاى نبوّت پيامبر اكرم صلّىاللّهعليهواله بود. آن حضرت به مدد علم غيبى كه داشت از آينده درخشان سلاله و نواده پاك خود خبر داد و اعلام كرد كه او علم و دانش را در ميان مردم منتشر مىكند و بشارت آمدنش را به نسلهاى آينده داده، سلام و درود و تحيّات خود را به دست صحابى جليل القدر خود جابر بن عبد اللّه انصارى براى او فرستاد.
🌺 مشهورترين لقب آن حضرت باقر بوده است. تا جايى كه حتّى امام صادق عليهالسّلام را به همراه پدر بزرگوارش «#باقرين» مىنامند. البتّه اين دو امام بزرگوار را از باب تغليب كه قاعدهاى در ادبيّات عرب است «#صادقين» نيز مىنامند.
🌸 ملقّب شدن #امام_باقر عليهالسّلام به اين لقب بهخاطر اين بوده است كه آن حضرت همه رشتههاى دانش را مورد موشكافى قرار داده و تمام علوم و دانشها را ريشهيابى كرده و مسائل پنهان و ناآشكار آنها را كشف مىنموده است.
📗 پيشوايان هدايت، ج 7، ص 53 و 54.
🌷 قرار ما، قرارگاه معنویت 👇
┏━━━━━━🌸🍃┓
🆔 @Gh_Manaviyat 🇮🇷
┗🌸🍃━━━━━━┛
💠 دعای هر روز #ماه_رجب
🌷 قرار ما، قرارگاه معنویت 👇
┏━━━━━━🌸🍃┓
🆔 @Gh_Manaviyat 🇮🇷
┗🌸🍃━━━━━━┛
💠شرط برآورده شدن دعاهاى ائمه در حق مردم
🌴 منصورى از عموى پدرش روايت مىكند كه گفت: به زيارت حضرت #امام_علىّ_هادى عليهالسّلام رفتم و به آن حضرت عرضه داشتم: مولاى من، اين مرد- متوكّل- مرا از كار بركنار كرده و رزق و روزى مرا قطع نموده و مرا به مشقّت انداخته است و تنها اتّهامى كه در اين رابطه به من وارد كرده است اين است كه مىداند من با شما در ارتباط هستم. وى از #امام_هادى عليهالسّلام خواست تا در نزد متوكّل از او وساطت كند. امام هادى عليهالسّلام در پاسخ او فرمودند: ان شاء اللّه به حاجت خود مىرسى، چون شب فرا رسيد فرستادگان متوكّل به در خانه او آمده و او را طلب كردند. وى به همراه آنان به سرعت به سمت متوكّل روانه شد. هنگامى كه به در قصر متوكّل رسيد ديد فتح بن خاقان، وزير متوكّل، در جلوى در قصر منتظر اوست. فتح وى را استقبال كرد و از تأخيرش در آمدن گله كرد. سپس او را نزد متوكّل برد. متوكّل با قيافهاى كه تبسّم از آن مىباريد و براى آن مرد نشانه بشارت بود با او روبرو شد و به او گفت: اى ابا موسى، چرا از ما كنارهگيرى مىكنى و ما را فراموش كردهاى؟! حال بگو چه مبلغ از ما طلب دارى؟ مرد حوائج خود را به متوكّل گفت و حقوق و عطايايى كه از او قطع شده بود برشمرد. متوكّل دستور داد دو برابر آن مبلغ را به او بپردازند و آن مرد در حالت سرور و شادمانى از نزد متوكّل خارج شد. هنگامى كه آن مرد از قصر متوكّل خارج شد، فتح به دنبال او آمد و به او گفت من شكّ ندارم كه تو از او- يعنى از امام هادى عليهالسّلام- خواستى براى تو دعا كند. بنابراين به نزد او برو و از او بخواه براى من هم دعايى بكند.
🌴 مرد رو به سوى خانه امام هادى عليهالسّلام آمد و هنگامى كه به محضر مبارك آن حضرت مشرّف شد و در برابر آن حضرت ايستاد. امام هادى نگاهى به او انداخته فرمودند: اى ابا موسى، چهره اكنون تو چهره رضايت است. مرد با كمال خضوع و احترام عرضه داشت: آرى، به بركت شما اى سيّد و مولاى من، امّا آنان به من گفتند: كه شما نه به سمت متوكّل رفتهايد و نه از او در اين رابطه خواهشى كردهايد. امام عليه السّلام با چهرهاى آكنده از خوشروئى و تبسّم در جواب او فرمودند:
🤲 خداوند متعال مىداند كه ما در مصائب و مشكلات جز به او پناه نمىبريم و در ناملايمات جز بر او توكّل نمىكنيم. به همين دليل است كه هرگاه از او چيزى بخواهيم به ما عنايت و عطا مىكند. ما نيز بيم آن داريم كه اگر از اين رويه عدول كنيم خداوند نيز از آن رويه عدول نمايد.
🌴 مرد دريافت كه امام عليهالسّلام در نهان براى او دعا كرده است، در اين هنگام سخن فتح به يادش آمد و به امام عرض كرد: اى سيّد و مولاى من، فتح نيز از شما التماس دعا داشت. امام خواسته مرد را اجابت نكرد و به او فرمود:
🤲 فتح در ظاهر خود را از دوستان ما به حساب مىآورد، امّا در باطن از ما دورى مىگزيند، دعا فقط درباره شخصى مستجاب مىشود كه در اطاعت خداوند متعال اخلاص بورزد و به رسالت پيغمبر اكرم صلّىاللّهعليهوآله همچنين به حقّ ما اهلبيت اعتراف داشته باشد.
📗 امالى طوسى، ص 285، حدیث 555.
⚫️ قرار ما، قرارگاه معنویت 👇
╭┅─────────────┅╮
🏴 @Gh_Manaviyat 🏴
╰┅─────────────┅╯
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
📣 چله #دعای_عهد 📣
📜 امام صادق علیهالسلام: من دَعا إلى اللهِ أربَعينَ صَباحاَ بِـهذَا العَـهدِ كانَ مِن أنصارِ قائمِنافَإن ماتَ قَبلَـهُ أخرَجَهُ اللهُ تَعالى مِن قَبرِهوَ أعطاهُ بِكُـلّ كلِمَةٍ ألفَ حَسَنَةٍ وَ مَحا عَنهُ ألفَ سَيِّـئةٍ. هر که چهل صباح این عهد را بخواند از یاران قائم ما باشد و اگر پیش از ظهور آن حضرت از دنیا برود، خدا او را از قبر بیرون آورد که در خدمت آن حضرت باشدو حق تعالی به هر کلمه آن، به او هزار حسنه کرامت فرماید و از او هزار سیئه محو کند.
📗 بحار الانوار جلد 52 صفحه 95
💎 قرار است در این سایت همه با هم چله دعای عهد بگیریم. هر جمعه یک چله شروع میشود و افراد عضو چله میشوند و هر روز پس از قرائت دعای عهد به سایت اطلاع میدهند. پس از اطلاع مبلغی به طور خودکار توسط سایت به عنوان صدقه برای سلامتی #امام_زمان (عجل الله فرجه) به نیابت از آن عضو پرداخت میشود.
توضیحات بیشتر:
https://globalahd.ir/about_us/#content
🌴 دوستان خود را به تجدیدبیعت روزانه با امام زمان(عج) و خواندن روزانه دعای عهد تشویق کنید.
اگر 1نفر را به خیمهگاه بیعت دعوت کنیم میتوانیم امیدوار باشیم که 1قدم برای ظهور برداشتهایم
و جذب بیشتر = قدمهای بیشتر
🌷 قرار ما، قرارگاه معنویت 👇
┏━━━━━━🌸🍃┓
🆔 @Gh_Manaviyat 🇮🇷
┗🌸🍃━━━━━━┛
🌴 #دنياگريزى از نگاه #امام_جواد_علیهالسلام
💎 دنياگريزى به مفهوم ترك مطلق دنيا نيست؛ زيرا دنيا به خودى خود، بد و نكوهيده نيست، بلكه دل بستن و ترجيح آن بر آخرت، بهگونهاى كه سدّ مسير حركت انسان به سوى كمالات شود، نكوهش شده است. بدين لحاظ در روايات معصومان (عليهمالسلام) از دو گونه دنيا سخن به ميان آمده است: دنياى بلاغ و دنياى ملعون؛ (الكافى، ج 2، ص 131). مراد از دنياى بلاغ، دنيايى است كه وسيله رسيدن به كمالات اخروى و قرب الهى مىشود؛ چنانكه دنياى ملعون نيز همان دنياى فريبدهنده است كه بسيارى در دام آن مىافتند. نگاه #امام_جواد (ع) به دنيا، چنين نگاهى بود.
🌺 نقل كردهاند كه دزدان يكبار پارچه متعلق به امام جواد (ع) را در راه ربودند. هنگامى كه خبر به حضرت رسيد، در پاسخ چنين نوشتند:
همانا جانها و اموال ما از مواهب و امانات الهى نزد ماست كه در حالت سرور و راحتى، از آنها بهره برده مىشود و در صورت فقدان، اجر و ثواب نصيب مىگردد. پس كسى كه به خاطر فقدان اينها، به جاى صبر، جزع و بىصبرى در پيش گيرد، اجرش زايل مىشود. از چنين حالتى به خدا پناه مىبريم! (تحف العقول، ص 456).
💐 در نامه آن حضرت به يكى از شيعيان نيز در وصف دنيا و بهرهمندى از آن چنين آمده:
اما اين دنيا، ما از آن بهرهمند مىشويم، ولى كسى كه خواسته و دينش با خواسته و دين صاحب و مولايش منطبق باشد، در همهجا با اوست و جهان آخرت محل قرار و ثبات است. (تحف العقول، ص 456).
🌷 بر اساس همين نوع نگاه به دنيا و آخرت، زرقوبرق دربار مأمون و معتصم در نظر حضرت، كوچكترين ارزشى نداشت و زندگى ساده و زاهدانه در مدينه جدش پيامبر (ص) را بر همه آن مظاهر مادى ترجيح مىدادند. شاهد اين مدعا آنكه فردى به نام حسين مكارى گويد:
وقتى وضع زندگى امام جواد (ع) را در بغداد ديدم، با خود گفتم: اين مرد با اين وضع زندگى و خوراك، ديگر به وطنش بازنمىگردد. به محض آنكه چنين فكرى در ذهنم خطور كرد، آن حضرت لختى سر به زير افكندند و سپس در حالى كه رنگ چهرهشان تغيير كرده بود، سر برداشتند و فرمودند: «اى حسين! نان گندم و نمك نيمكوفته در حرم جدّم پيامبر (ص)، نزد من از آنچه مىبينى محبوبتر است». (الخرائج و الجرائح، ج 1، ص 383).
📄 برگرفته از مقاله «سبک زندگی و سیره اخلاقی امام جواد علیه السلام»
🌷 قرار ما، قرارگاه معنویت 👇
┏━━━━━━🌸🍃┓
🆔 @Gh_Manaviyat 🇮🇷
┗🌸🍃━━━━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 مدح #مولا_امیرالمومنین_علی علیه السلام
🎤 #صابر_خراسانی
💐 قرار ما، قرارگاه معنویت 👇
┏━━━━━━━━━🌸🍃┓
🆔 @Gh_Manaviyat 🇮🇷
┗🌸🍃━━━━━━━━━┛