فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حدیث_زندگی
❇️شرح حدیث ابتدای درس خارجفقه حضرت آیتالله خامنهای
#با_قرآن_مأنوس_شوید
🔰 انس با قرآن محدود به ماه رمضان نشود
👈 هر روز سورهها یا آیات مورد علاقه خود را بخوانید
🔰 قرآن را با خشوع و توجه و اعتماد به کلام الهی بخوانید
١٣٩٢/٠١/١٩
@Gharargah_mehshekan
بیانات رهبر انقلاب.mp3
1.04M
✅راه جلوگیری از انحراف
✳️محکم کردن مبانی فکری و معرفتی
👈با مطالعه کتب شهید مطهری👉
🎙بیانات رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان تشکلهای دانشجویی ۲۸ اردیبهشت ۹۹
🌺🌸🌸🌸🌺
@Gharargah_mehshekan
#شهید_مطهری:
انسان کامل یعنی انسانی که حوادث روی او اثر نمیگذارد...علی علیه السلام آن کسی است که مراحل و مراتب اجتماعی را از پایین ترین شغل از جنبه اقتصادی مثل عملگی تا عالیترین مناصب اجتماعی که زمامداری و خلافت است طی کرده است.
علی الوردی میگوید: علی علیه السلام فلسفه کارل مارکس را نقض کرد، برای اینکه علی در کوخ همان جور زندگی میکرد که در کاخ، و در کاخ همانطور زندگی میکرد که در کوخ؛ یعنی علی علیه السلام در پست عملگی همانطور فکر میکند که در پست خلافت. به این دلیل، اینها را انسان کامل میگویند.
📕انسان کامل، ص ۱۲۳
@Gharargah_mehshekan
🔴سوالی که شهید مطهری ۲۰ سال به دنبال پاسخ آن بود!
🔰حجت الاسلام #مهدوی_ارفع :
✅ شهید مطهری ۲۰ سال به دنبال این سوال بود که چرا مسلمانان صدر اسلام از پیشرفت، علم و ثروت برخوردار بودند ولی امروزه دچار عقب ماندگی و انحطاط هستند.
🔻متن کامل👇👇👇
━━━🔹📖🔹━━━
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
🔴سوالی که شهید مطهری ۲۰ سال به دنبال پاسخ آن بود! 🔰حجت الاسلام #مهدوی_ارفع : ✅ شهید مطهری ۲۰ سال
━━━🔹📖🔹━━━
«حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع»ضمن اشاره به حکمت چهار نهج البلاغه شریف گفتند: ورع از عوامل یاری امام است که رابطه مستقیم با حیاء دارد.
ایشان با اشاره به نکات کلیدی که پیرامون صبر در نهج البلاغه است افزود: حضرت علی(ع) در نهج البلاغه فرموده اند: « صبر شجاعت است»؛ نکته ای که در این مطلب است رابطه میان صبر با شجاعت است، چرا که شجاعت یک خصلت و ملکه ای است در وجود انسان که در مقابل ترس و جور شناخته می شود.
انسانی که در مقابل یک تهدید می ایستد شجاع است، انسانی که حاضر است جان خود را در کف دست بگیرد و مقابل دشمن بایستد خیلی شجاع است ولی شجاع تر کسی است که به جهاد نفس خودش قیام می کند؛ مثلا کسی که به او مسئولیتی داده می شود و می داند نمی تواند با شجاعت بگوید من بلد نیستم این به معنای شجاعت است که نفس خودش را زیر پا بگذارد، اینکه به عوارض آن فکر نکند که افراد خواهند گفت که او توان این کار را نداشت.
استاد مهدوی ارفع تأکید کردند: بزرگترین جهاد، جهاد نفس است؛ صبر کجا شکل می گیرد آنجا که نفس می خواهد گردنکشی کند؛ طاعت الهی است نمی خواهد زیر بار برود، یا مصیبتی پیش آمده می خواهد به در و دیوار بزند؛ آنجا که نفس بخواهد چموشی کند، مهار کردن آن برای اینکه نتواند آسیب بزند، خیلی شجاعت می خواهد؛ حضرت علی(ع) این صبر را شجاعت می نامند.
دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی با اشاره به ادامه حکمت چهارم نهج البلاغه مطرح کرد: امیرالمومنین(ع) در ادامه حکمت چهارم به سراغ زهد می روند، می فرمایند زهد ثروت است؛ مال نیست ولی ثروت است؛ انسان ها برای اینکه زندگی خوبی داشته باشند و گدای دیگران نباشند، ۲ راه دارند، یکی اینکه تا می توانند مال و منال دنیا را جمع آوری کنند و دیگری اینکه تعلق و نیاز خودشان را کمتر کنند.
استاد نهج البلاغه خوانی توضیح دادند: انسانی که از درون خواسته های دنیوی را کم کرد و به نحوی خودش و زندگی اش را مدیریت کرد که این نیازها در آن شکل نگیرد، این انسان خیلی ثروتمند است.
وی با اشاره به خطبه هشتاد و یک نهج البلاغه مطرح کرد: در این خطبه می خوانیم: « ای مردم زهد یعنی کوتاه کردن آرزو و شکرگذاری در برابر نعمت ها و پرهیز از محرمات»؛ این سخنی فوق العاده دقیق است.
بعضی از ارزش ها و مفاهیم دینی خودش باعث عقب ماندگی است
استاد افزودند: #شهید_مطهری کتابی دارند با عنوان « انسان و سرنوشت» خارج از موضوع کتاب، مقدمه ای دارند که این مقدمه قابل توجه است؛ عنوان مقدمه این است « علل انحطاط مسلمین». شهید مطهری می فرمایند اگر کسی از من بپرسد که تمام این سال ها تلاش و مطالعه به دنبال چه هستی؟! به او پاسخ می دهم که 20 سال است که دنبال یک سوال هستم؛ اینکه چطور شد مسلمانان اولیه که به برکت قرآن به بهترین دستاوردهای علمی، فرهنگی وسیاسی دست پیدا کردند، امروز با وجود همین قرآن، عقب مانده ترین امت ها هستند؟! سپس می فرمایند 20 سال دنبال این سوال بودم. آنجا 27 عامل در سه دسته برای پاسخ به این سوال مطرح می کنند که یکی دسته مفاهیم دینی است. بعضی از ارزش ها و مفاهیم دینی خودش باعث عقب ماندگی است چون ما کج فهمیدیم. یکی از مفاهیمی که صدر اسلام باعث پیشرفت و توسعه امت اسلامی شد و الان کج فهمی در معنایش باعث عقب ماندگی شده است، مسئله « زهد » است.
به گفته این استاد نهج البلاغه خوانی، وقتی زهد درست معنی شد، مسلمان ها دنیا را آباد می کردند ولی به آن دل نمی بستند، ولی درست وقتی استکبار از جهالت ما استفاده کرد، معنای حقیقی « زهد » را تغییر داد و یک عبارت انحرافی به خورد ما داد و آن عبارت بود از اینکه دنیا چیز خوبی نیست و ما دیگر دنبال آبادانی و پیشرفت نرفتیم و نتیجه اش شد عقب ماندگی و انحطاط.
🔸زهد به معنای نداشتن زندگی خوب نیست
حجت الاسلام مهدوی ارفع توضیح دادند: زهد یعنی کوتاه کردن آرزوها، دلت را مدیریت کن. دل ما اگر تربیت نشود مانند بچه ای که اگر تربیت نشود هر چیزی را می طلبد.
در جای دیگری در حکمت 439 امیرالمومنین(ع) می فرمایند: من زهد را میان 2 کلام از قرآن پیدا کردم اول اینکه بر آنچه از دست شما رفته، حسرت نخورید، دوم اینکه به آنچه از دنیا به شما رسیده است شادمان نباشید؛ کسی که برگذشته افسوس نخورد و به آینده امید نداشته باشد، همه جوانب زهد را رعایت کرده است.
↩️ادامه...👇
━━━🔹📖🔹━━━
@Gharargah_mehshekan
قرارگاه فرهنگی مه شکن
━━━🔹📖🔹━━━ «حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع»ضمن اشاره به حکمت چهار نهج البلاغه شریف گفتند: ورع از عو
━━━🔹📖🔹━━━
🔸برترین زهد در حکمت 28 نهج البلاغه شریف
دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی با اشاره به برترین زهد در حکمت 28 نهج البلاغه شریف گفت: برترین زهد پنهان داشتن آن است. مراقب باشید که این بی رغبتی ها به دنیا را فریاد نزنید. امیرالمؤمنین(ع) در حکمت 113، زاهدان را اینگونه معرفی می فرمایند که زاهدان اگرچه خندان باشند، قلبشان محزون است و اگرچه محزون باشند، قلبشان شادمان است. اگرچه برای نعمت های فراوان مورد غبطه دیگران هستند، اما با نفس خود در دشمنی بسیار هستند.
👈ورع مرحله برتر تقوا است/ راهکاری که می توان ولی و امام را یاری کرد
حجت الاسلام مهدوی ارفع در محور دیگر سخنان خود به اهمیت « ورع » اشاره کرد و گفتند: ورع مرحله بالاتر تقوا است؛ اوج تقوا می شود ورع. ورع یعنی پرهیز از حلال شبهه ناک. در خطبۀ ۳۷۱ می فرمایند: هیچ عزتی بالاتر از ورع نیست.
ایشان توضیح دادند: امیرالمؤمنین در نامه ۴۵ ورع مؤمنان را یکی از راه های کمک به « ولی » می دانند؛ یعنی با ورع امام را می توان یاری کرد به این معنا که انسان های سرشناس و شاخص که اثرگذار هستند با ورع امام را یاری کنند.
━━━🔹📖🔹━━━
@Gharargah_mehshekan
نود و چهارمین شماره از مجموعۀ
#تا_ظهور_نور
🔺شرایط انسانی ظهور
🔸باید دانست که کلید خوشبختی جامعه، بر سرِ کار بودن افراد لایق و رفتار عادلانه آنها، و منشأ نابسامانی ها، ریاست نااهلان است...
🌹شهادت طلبی
🌹پرهیزکاری
@Gharargah_mehshekan
✳️امام خامنه ای حفظه الله:
♦️«مشکل افرادی که درتاریخ نقش خود را درست ایفاء نمی کنند بی ایمانی نیست، #عدم_لحظه_شناسی است، #لحظه را باید شناخت، نیاز را باید دانست.
♦️اگر کوفیان خصوصاً توّابین که دلهاشان پر از ایمان به امام حسین بود در هنگام ورود جناب مسلم به کوفه او را یاری می کردند اوضاع عوض میشد، شناخت نیاز لحظه خیلی مهم است.»
🌹كوفه را با تو حسين جان سر و پيمانی نيست
🌹هرچه گشتم به خدا صحبت مهمانی نيست
🗓پنج شوال سالروز ورود حضرت مسلم بن عقیل به کوفه
@Gharargah_mehshekan
💠پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله:
🍃🕊هيچ بندهای نيست كه مراقب اوقات نماز باشد مگر اينكه سه چيز را براي او تضمين ميكنم
🌸🕊«آسودگي در هنگام مردن»
🌸🕊«از بين رفتن غم و اندوهها»
🌸🕊و «نجات از آتش جهنم»
📚مستدرک الوسائل، ج3، ص148
@Gharargah_mehshekan
🇮🇷
✊ مقابل ظلم و استکبار
❇️جمهوریاسلامی امروز طرف یک مبارزه عظیم است.
🤔 شما در این میدان چه نقشی میتوانید داشته باشید؟
@Gharargah_mehshekan
منطق مبارزه --.mp3
4.93M
🎧🎧
🎤استاد سید محمّدمهدی #میرباقری
🗓۸۷/۵/۳ (۱۲ سال قبل):
🔹 در #مبارزه، حلوا پخش نمیکنند. اگر شما #معنویت را به درون تمدن غرب بردهاید، آنها هم در داخل جامعه شما مشغول #توطئه_فرهنگی هستند!
🔹 برنامهریزیِ فرهنگی #حوزه باید در مقابلِ برنامهریزیِ فرهنگیِ #یونسکو باشد.
🔹 منکَر، #هالیوود است، نه جوانِ #هالیوودزده.
🔹 با #آفتهای_پوستی باید مبارزه کرد اما اولویت با اصلاح #کَبِدِ_بیمار است.
🔹 در مقیاس بزرگ فکر کنید، در مقیاس محدود عمل کنید. #کَلان بیندیشید و #خُرد عمل کنید.
🔹 #تبلیغ باید #متوازن باشد. گاهی، آنچه را که در درجه سوم اهمیت است، دهبار میگوییم، و آنچه را که در درجه اول اهمیت است، یکبار هم نمیگوییم! این درست نیست. تبلیغ باید متوازن باشد.
🔹 باید به جوانان و زنان، #نظام_فکری بدهید تا در مسیر مبارزه، منفعل نشوند.
🔹 بعضی جوانان از اینکه #تیم_محبوبشان گُل خورده، خوابشان نمیبرد، اما کاری ندارند که مبارزه #حزبالله و #صهیونیستها به کجا رسید! این یعنی به جوانان «نظام فکری» ندادهاید. #نظام_فکری باید رابطه اعتقادات شیعی را با همه عرصههای زندگی مشخص کند.
@Gharargah_mehshekan
✳️انواع حقّ النفس
✨مشارطه : بعد از نماز صبح
✨ مراقبه : در طول روز
✨محاسبه : قبل از خواب
📗 برگرفته از حدیث امام سجاد (ع)
@Gharargah_mehshekan
#اسوه_های_تشکیلاتی 1️⃣
#شهید_مصطفی_چمران🌹
🔶 اثرگذاری روی نیروها
🔹کم کم همه ی بچه ها شده بودند مثل خود دکتر؛ لباس پوشیدنشان، سلاح دست گرفتنشان، حرف زدنشان. بعضی ها هم ریش شان را کوتاه نمی کردند تا بیشتر شبیه دکتر بشوند.
بعدا که پخش شدیم جاهای مختلف بچه ها را از روی همین چیزها می شد پیدا کرد. یا مثلا از اینکه وقتی روی خاکریز راه می روند نه دولا می شوند و نه سرشان را می دزدند. ته نگاهشان را هم بگیری یک جایی آن دور دست ها گم می شود...
@Gharargah_mehshekan
#اسوه_های_تشکیلاتی 2️⃣
#شهید_محمود_کاوه🌹
🔶 در خاطره ی کوه ها
🔹گفتم: «آقا محمود! اگه مردم تو رو فراموش كنن، اين كوه ها فراموشت نمي كنن.» گفت: «چطور مگه؟» گفتم: «به دستور تو، سربازهای امام، روی خيلي از قله هاي كردستان نماز خوندن؛ اين تو بودي كه كلمه ی اشهد ان لا اله الا الله و علي ولي الله رو در بيشتر اين كوه ها طنين انداز كردي.» بچه ها مثل اينكه منتظر بودند كسي سر حرف را باز كند، همه شروع كردند به زدن حـرف هـايـي از هميـن دسـت.
🔸 چهـره اش نشـان مي داد كه از اين حرف ها خوشش نيامده. گفت:«ما بدون امام چيزي نيستيم؛ امام همه چيز را از خدا ميدونن.» كمي مكـث كـرد و گفـت: «از ايـن حــرف هـا هــم ديگـه كسـي نزنـه وگرنـه كلاهمون ميره تو هم.»
@Gharargah_mehshekan