باسلام
اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْن وَ عَلی عَلَیِ بْن الْحُسَین وَ عَلی اَوْلادِ الْحْسَیْن وَ عَلی اَصحابِ الْحُسَین
تاسوعا و عاشورای حسینی تسلیت باد🏴
باسمه تعالی
✍ حسین ادبی، استاد سطوح عالی و محقق حوزه علمیه خراسان
از جمله مهمترین اعمال در مناسبتهای خاص دینی، زیارت امامان معصوم علیهمالسلام است و در این میان، زیارت امام حسین علیهالسلام به بهانههای مختلف، سفارش شده است. کمتر نمونهای در دین اسلام، همچون سیدالشهدا علیهالسلام می توان یافت که زیارتش به این مقدار مورد تأکید واقع شده باشد. اگر کسی نتواند به زیارت مرقد آن امام شهید برود، به او سفارش شده که بر بلندی و در زیر آسمان و رو به کربلا قرار بگیرد و به امام سلام بدهد. خواندن زیارت عاشورا، زیارت اربعین، زیارت ناحیه مقدسه و مواردی از این دست نیز بسیار سفارش شده است.
از طرفی روشن و آشکار است که زیارت مرقد حضرات معصومین علیهمالسلام، موضوعیت ندارد و هدف اصلی نیست؛ در واقع، طریقی است برای رسیدن به هدف نهایی که قرب الهی و رضایت خداوند است.
این مقدار آگاهی از زیارت معصومین علیهمالسلام و به ویژه امام حسین علیهالسلام، گرچه خوب است ولی کافی نیست و ما را به عمق معرفت دینی نمیرساند و فلسفه زیارت و یادکرد و تکریم امامان معصوم را برای ما روشن نمیسازد؛ بلکه در فرازی فراتر از این، باید به دنبال پاسخ به این پرسش باشیم که چگونه میتوان از زیارت معصومین علیهمالسلام به قرب و رضای الهی رسید.
پاسخ به چگونگی، ارائه راهکار ارتقای درجهی دینداری است. با دقت در مفاهیم مندرج در زیارتنامهها، به سیری معرفتیای میرسیم که از احساس و پیوند عاطفی با امام آغاز شده و به تبیین دلایل مبارزه او با طاغوتهای زمان میرسد و در نهایت، وظایف هر انسان جویای کمالی را در زندگی دنیایی خود، روشن و آشکار میکند. زیارت، نه تنها یادآوری و بهروزرسانی رابطه و پیوند عاطفی و محبت نسبت به اهل بیت علیهمالسلام است، بلکه به ما یادآور میشود که این اسوههای الهی، به چه دلیل مورد دشمنی طاغوتها قرار گرفتند و ویژگی طاغوتهایی که با پاکان هر عصر و روزگار دشمنی میکنند، چیست. آشنایی با این ویژگیها در کنار محبت روزافزون نسبت به اهل بیت علیهمالسلام، در انسانِ رو به کمال، خصلت تولی و تبری را تقویت میکند و او را برای کنش و واکنش اجتماعی نسبت به فضائل و رذائل اخلاقی آماده میسازد. در مرحله بعد، در زیارات با عناوین معروفها و منکراتی آشنا میشویم که شاخصها و معیارهای سلوک رفتاری مؤمنانه است. مؤمن در مسیر حق و حقیقت، برای سلوک رفتاری خود نیاز به راهبردها و قواعد کلی دارد. قواعدی که خوب و بد را به او بشناساند و او را آماده سازد. سپس برای پیادهسازی این قواعد و در مرحله چگونگی، نیازمند اسوههایی است که در گفتار و کردار، از آنها بیاموزد که چگونه در جامعه رفتار کند، سخن بگوید، واکنش نشان بدهد و موضع بگیرد.
در هنگام خواندن زیارت عاشورا ابتدا به بیان احساسات نسبت به امام میپردازیم؛ یا اَباعَبْدِاللَّهِ لَقَدْ عَظُمَتِ الرَّزِیَّةُ وَ جَلَّتْ وَعَظُمَتِ الْمُصیبَةُ بِکَ عَلَیْنا وَعَلی جَمیعِ اَهْل ِالاِسْلامِ. سپس در مرحله بعد، تکلیف خود را روشن می کنیم و با صدای بلند بیان می کنیم که ما اهل جبهه حقیم و از هرگونه باطل و اهل باطل و پیروان آنها بیزاریم. إِنّی سِلمٌ لِمَن سالَمَکُم وَ حَربٌ لِمَن حارَبَکُم وَ وَلیٌّ لِمَن والاکُم وَ عَدُوٌّ لِمَن عاداکُم.
بیان تولی و تبری، زمینه ساز این نکته است که ما عامل و آمر به آن چیزی هستیم که شما به آن عمل کرده و امر فرموده اید. بدیهی است که اسوه های دین یعنی امام حسین و اهل بیت علیهم السلام، بنا به دستورات دین، عامل و آمر به معروف و کارهای خوب و خیر هستند. همچنین مخالفان آن حضرات، مخالف با هرگونه خوبی و عاملان به هر جرم و جنایت و فسادند. بنابراین ما که معترف به خوبی آن سروران و گرامیان هستیم نیز، اهل معروف و بیزار از منکر هستیم. هرگونه ظلم را برنمی تابیم و با آن مبارزه می کنیم و از هرگونه خیر و صلاح استقبال و حمایت می کنیم. سرآمد تمام منکراتی که در این زیارت به آن اشاره رفته، غصب حق ولایتی است که از سوی خدا به ائمه معصومین علیهم السلام واگذار شده است و دشمنان خدا و دین خدا آن را با ظلم و ستم از ائمه معصومین علیهم السلام غصب کردند.
ولایت به عنوان مهم ترین رکن دین اسلام، چنان با اهمیت است که انکار آن با هیچ منکری قابل قیاس نیست. بنابراین منکران ولایت، در واقع منکر تمام خوبی ها و معروف هایی است که انسان می تواند در مسیر تعالی به آن تمسک کند. از این رو، کسانی که با شهادت ولی خدا و اصحاب و یاران او، به شادی پرداختند، به طور ویژه مورد لعن و نفرین مومنان و خدا و رسولش قرار گرفته اند. این لعن و نفرین برای مدتی کوتاه نیست و درخواست زیارت کننده، نفرین و لعن ابدی ظالمان به حق ولی خداست، چرا که اهمیت ولایت با هیچ معروفی در دین قابل مقایسه نیست.اینچنین است که زیارت ائمه معصومین علیهم السلام، از رابطه عاطفی تا امر به معروف و نهی از منکر را
پوشش می دهد و اگر شور و احساس و عاطفه، منجر به بروز کنش و واکنش اجتماعی مناسب یا همان امر به معروف و نهی از منکر نشود، چندان دارای ارزش نخواهد بود.
#زیارت
#یادداشت
https://eitaa.com/HOWZAVIAN_khorasan
دومینوی خطرناک حرام خواری
✍ #جواد_رستمی
مخاطب صفحه زندگی سلام به روزنامه پیام داده، از افرادی بنویسیم که با رفتارهاشون پول و درآمدشان را حرام میکنند و از لقمه حرام ترسی ندارند روزی همین لقمهها همه زندگیشان را خاکستر خواهد کرد.
اولین چیزی که با خواندن این پیام به ذهنم رسید داستان فردی بود که امام علی(ع) لجام مرکب خویش را به او سپرد تا ساعتی از او نگهداری کند.
وقتی برگشتند مرکب را بدون لجام و آن فرد دیدند دو درهم به غلام دادند تا به بازار رفته و لجام تهیه کند، غلام در بازار آن فرد را دید که لجام را به دو درهم فروخت داستان را برای امام تعریف کرد حضرت فرمود من مزد نگهداری را دو درهم درنظر داشتم در عجبم از کسی که بیش از آنچه مقدر است نمی یابد اما به تعجیل روزی خود را حرام می کند.
این حکایت و فرمایشات دیگر اهل بیت در باب حرام خواری به انسان هشدار می دهد که از این کار پرهیز کند و روزی حلال خویش را که خدا مقدر کرده حرام نکند.
حرام خواری لزوما خوردن یک لقمه دزدی نیست این هم یکی از مصادیق آن است.
هرکاری که حق انسان نیست رسیدن به آن از راه دوز و دغل حرام کاری یا استفاده از منافعش حرام خواری است از کوچکترین کار که جا زدن در صف نانوایی باشد که حق عده ای ناحق شود تا گرفتن وامی غیرقانونی و یا تسهیلاتی که به واسطه سفارش یا آشنایی برای انسان مهیا شود درحالی که برای دیگران چنین موقعیتی پیش نمی آید.
فطرت و وجدان انسان ناحقیها را می فهمد و هشدار می دهد این نفس است که باید دید آیا عمل می کند یا نادیده می گیرد.
از آثار بد اخروی حرام خواری که بگذریم اثرات مخرب دنیایی را چه کنیم؟!
ادامه دارد...👇
انسان برای گذران زندگی نیازمند کار و تجارت است و کسب روزی حلال از این طریق، مورد تایید دین و اجر جهاد دارد اما از آنجایی که نفس به مال اندوزی تمایل دارد ممکن است هدف که، زندگی انسانی در پرتو دین در دنیا باشد فراموش و دنیاگرایی جایگزین شود که در این حالت به هر طریقی برای بدست آوردن دنیا تلاش کرده و حتی حلال خویش را برای افزون شدن حرام می کنیم.
بی برکتی یکی از آثار حرام خواری است اگر از راه حرام مال خود را چند برابر کردیم، بی برکتی سبب صرف بیهوده آن شده و تاسف و پشیمانی از هزینه ای که شده نتیجه آن می شود. مواردی مثل سرقت، گم شدن، صرف بیماری و غیره نیز در کمین اینگونه اموال است. بحارج۷۳ص۱۵۰حدیث۸ازامام صادق (ع) نقل می کند که مضمون آن همین است کسی که مالی از حرام بدست آورد خدا براو مشکلاتی مالی و مادی مسلط می کند که مدام فکرش درگیر بوده و آرامش در بهره مندی از آن ندارد.
ذلت و خواری از دیگر آثار حرام خواری است معمولا انسان شیوه رسیدن به حرام را پنهان می کند و در نظر دیگران حاصل رنج و تلاش خویش نشان می دهد اما عاقبت آن رسوایی است. از سوی دیگر استرس و نگرانی از این موضوع مدام همراه او بوده و لذت بردن از داشته ها را به حاشیه می برد.
از دیگر آثار حرام خواری دوری از عبادت و عدم موفقیت در ارتباط با معنویات و دعا و نیایش و کسب آرامش است. از یک سو کسالت و تنبلی و از سوی دیگر بی توفیقی او را از این طریق دور می کند.
در بحارج۱۰۳ص۶۱ از پیامبر اسلام نقل میکند عبادت همراه حرام خواری بنای ساختمان بر روی شن روان است بسیار روشن است که چنین خانه ای به بادی از بین می رود و این سستی دوامی ندارد و این نتیجه عبادت با حرام است که فایده ای هم ندارد.
نشنیدن حق و ندیدن واقعیت هم از دیگر آثار حرام خواری است آنجا که در مقابل حق و باطل قرار میگیرد توان شنیدن و دیدن حقانیت را نداشته و به سوی باطل گرایش پیدا می کند و ممکن است در این مسیر به دیگران ظلمی روا دارد. چنان که عده ای در روز عاشورا با وجود درک پیامبر و شناخت فرزندش حسین (ع) به دلیل حرام خواری گوشی برای شنیدن حق و چشمی برای دیدن واقعیت نداشتند بر روی او تیغ کشیده و آن جنایت هولناک را رقم زدند در حالی که او را در باطل خویش، حق می پنداشتند.
اثر دیگر حرام خوری فساد نسل است یعنی تاثیر سوء در فرزندان دارد و کسانی که با آن مال حرام درگیر بودند زمینه دوری از حق و انتخاب باطل برای آنها بیشتر فراهم می شود اما نه اینکه اختیار از آنها گرفته شود چه بسا ممکن است فرزندی با وجود این شرایط راه درست را انتخاب کرده و به مدد الهی از حرام دور شود. اما معمولا چنین است که فرزاندن و مرتبطین با این اموال نیز خیری از آن نصیبشان نمی شود.
در کل حرام خواری زمینه دوری از حلال را فراهم کرده و راه انسان را از صراط مستقیم منحرف می کند و بسان دومینوی خطرناک به سرعت و سلسله وار او در مسیر سقوط از همه داشته های انسانی، مادی و معنوی قرار می دهد که انتهای آن دره ای هولناک است.
وقتی گرفتار حرام شدیم شیطان و نفس انسان، غفلت را پیش روی ما قرار می دهد که خود نمی فهمیم دچار چه گناهی شدیم از این رو به راه غلط ادامه داده و بیش از پیش خود را در آن غرق می کنیم.
تذکر خیرخواهان و دوستان خوب و خانواده دین محور و شرایط زندگی سالم و به دور از گناه در کنار لطف خدا می تواند زمانی که انسان ناخواسته گرفتارمال حرام شده است جلوی سقوط را گرفته و او را نجات دهد.
اگر انتخاب ما حرام خواری باشد و چهار صباحی با اموال کم یا زیاد بدست آمده از این طریق درگیر دنیا شدیم انسانیت و معنویت رنگی در زندگی ما نخواهد داشت بلکه در پایان مسیر باید به آتشی که خود فراهم کردیم سلام بدهیم و خاکستر زندگی خویش را به نظاره بنشینیم.
#یادداشت
#اهل_قلم
#نویسندگان_حوزوی
@ahalieghalam
https://eitaa.com/HOWZAVIAN_khorasan
.
🍃 یک پیام و یک سلام از حرم امن رضوی
✍️روایت کوتاه حجت الاسلام مرتضی رجائی، مدیر باشگاه نویسندگان تربیتی از حرم امام رضا علیه السلام:
در صحن آزادی حرم مطهر #امام_رضا (سلاماللهعلیه) خادمی را دیدم که نزدیک یک #زائر خوابیده روی فرش حرم ایستاده بود و همانطور که مسئولیت خودش را انجام میداد، حواسش هم به صورت آن زائر بود تا وقتی مگس به سمت صورتش میرود، آن را با پَرِ توی دستش بپراند.
آری؛ در حرم امام رئوف #خادم ها هم مهربانترند.
پ.ن: سلام
در حرم امام رئوف دعاگوی شما و بقیه دوستان نویسندگان حوزوی هستم.
#روایت
#تبلیغ_مکتوب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔻جنگ رسانه ای اموی
یادداشت مهمان ✍️ طاهره شجاعیان، کارشناس رسانه
یزید برای مقابله و حذف رقیبی چون امام حسین(ع) که جایگاه معنوی و اجتماعی محبوبی در جامعه ی مدینه و عراق دارد؛ نیازمند است برای حذف فیزیکی امام، جامعه و افکار عمومی را از بینش های مثبت ایشان به مکتب امام علی و فرزندان ایشان دور کند، و رفتارسازی بر مبنای دنیاگرایی و دنیاپرستی داشته باشد.
لذا در نخستین مرحله، با دو اهرم مؤثر رسانه ای؛ یعنی بکارگیری جایگاه اثرگذاری چهره های برجسته یا همان سلبریتی ها، و استفاده از شایعه پراکنی، جنگ رسانه ای خود را پیش می برد.
برخی اصحاب، قضات، ائمه جمعه و علما و شخصیت های مشهور و محبوب؛ اثربخشی موقعیت دینی و اجتماعی خود را در اختیار بنی امیه قرار دادند، و یزید توانست از کارکرد رسانه ای قضات و بیوت شخصیت های مشهور در تجمیع سپاه از کوفه علیه امام حسین ع و فرماندهی نبرد و بعدا در عذرتراشی ها، استفاده کافی را ببرد.
در اولین گام رویارویی با انقلاب اباعبدالله الحسین(ع)، استفاده ابزاری از دروغ و شایعه ی پیوستن لشکریان یزید به ابن زیاد، توانست سپاه مسلم را دچار ترس و تردید کند و شک در ذهن و قلب ، تسلیم در عمل را به دنبال آورده، مسلم تنها ماند و شهید انفعال کوفیان مقابل عملیات روانی ابن زیاد شد.
مردم کوفه در تبعیت از چهره هایی چون شریح قاضی و تحت تأثیر هجمه های تبلیغاتی یزید در تطمیع و تهدید، قلب و ذهن خود را واگذار و به تلقینات بنی امیه عمل نمودند.
#جهاد_روایت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
خوب صحبت کردن
✍ #جواد_رستمی
نیسان آبی وسط خیابان خیلی آرام در حال حرکت بود از سمت چپ که خواستم سبقت بگیرم ناگهان به سمتم پیچید که اگر فاصله نداشتم و هوشیار نبودم معلوم نبود چه بلایی سرم می آمد.. با عصبانیت به او نزدیک شدم که دیدم یک جوان حدودا هم سن خودم با زیرپوش سفید و چهره ای خسته و احتمالا گرمازده یه دست به فرمان ماشین و یه دست گوشی سرش سرگرمه و تو حال خودش رانندگی هم می کرد..
نگاهش که به من افتاد گفتم پدر آمرزیده یکمی هم وسطش رانندگی کن!
خنده اش گرفت و گفت چشم آقا پلیسه!
گفتم اولا پلیس نیستم و خبرنگارم دوما این آیینه رو باز کن اسرافه!
با تعجب گفت چرا؟!
گفتم چون نگاه که نمیکنی الان نزدیک بود من رو با موتورم روانه آخرت کنی!
دوزاری اش که جا افتاد معذرت خواهی کرد..
ازینجا چندکلامی با هم گفتگو کردیم که شاید بد نباشه شماهم بخونید؛
گفتم: اشکال نداره به خیر گذشت اما بیشتر مراقب باش..
راننده: چشم اونم بخاطر اینکه خوب صحبت کردی..
گفتم: چرا بد صحبت کنم وقتی می تونم با خوبی و دعای خیر حرفم رو بزنم..
نگاه هردو به روبرو بود و گاهی به هم گره می خورد که بهش گفتم:
میدونی امام رضا علیه السلام سه نفر رو بهترین انسان ها میدونند؟
چیزی نگفت نگاه کردم نگاهش منتظر ادامه حرفم بود که سریع گفتم:
کسی که حرف زدنش نیکو و نغز و شیرین باشه یعنی بد و رکیک صحبت نکنه و ناسزا نگه و کلامش یک نفعی برای طرف مقابل داشته باشه..
راننده با همون لحن خاص خودش گفت: اون وخت دوتای دیگه کیا هستن ؟!
گفتم: کسی که سفره دار باشه مهمانپذیر باشه و خیرش به خلق خدا برسه و از دست رنجش به دیگران هم نفعی برسونه..
سومی هم کسی که شب، وقتی بقیه خوابن نماز بخونه، یعنی نماز شب و بعدم نماز صبح اول وقت بجا بیاره..
پرید وسط حرفم گفت: اولیش که از این به بعد سعی میکنم بددهنی نکنم فحش ندم خوب صحبت کنم..
دومیش هم که خداروشکر خیرم میرسه به خلق الله و به ندار و فقیرم کمک می کنم اما سومیش خدایی سخته هاا..
خندیدم گفتم: کار سخت اجر و مزدشم با ارزش تره و خیرش هم تو دنیا و آخرت نصیبت میشه..
خب خوشحال شدم امری نیست مرخص بشیم..
گفت: کجا میری بودی حالا..
گفتم میرم حرم خدمت آقا امام رضا(ع)
گفت: رسیدی سلام مارو هم برسون بگو آقاجان، ممد گفت خیلی نوکریم خیلی چاکریم..ممنونتیم..
گفتم: حتما... التماس دعا خدانگهدار...
بوق زد گفتم بوق ندارم خداحافظ..
گفت موتورت تنه به تنه نیسان من میزنه ها چقدر صدا میده..
با اشاره سر حرفش رو تایید کردم و ازش فاصله گرفتم حس و حال خوبی داشتم یاد حدیثی که خواندم براش افتادم و اینکه آقا امام رضا علیهالسلام فرمودند محاسن کلام مارو برای مردم بیان کنید آنها پیروی می کنند..
تصمیم گرفتم حدیث نگاری که با عنوان چهارشنبه های امام رضایی در پیش گرفتم رو با قوت و انرژی بیشتری ادامه بدم..
همین اتفاق امروز رو هم مثل داستان نیسان آبی ماه رمضون و امربه معروفی که با زبان خوش داشتم بنویسم و از دیگران هم بخوام به هر بهانه ای معارف اهل بیت علیهم السلام رو نشر بدهند..
غرق همین افکار بودم که خودم رو جلوی حرم دیدم و چشمانم به گنبد طلای رضا (ع) خیره شد..
دست ارادت به سینه گرفتم و به نیابت از پدر و مادر مرحومم، حقداران و کسانی که التماس دعا داشتند و ممد آقای نیسان آبی به زبان آوردم:
السلام علیک یا علی بن موسی الرضا یا غریب الغربا یا معین الضعفا یا شمس الشموس یا انیس النفوس و رحمهالله و برکاته.
#داستانک
#یادداشت
#اهل_قلم
#نویسندگان_حوزوی
@ahalieghalam
https://eitaa.com/HOWZAVIAN_khorasan
🔰 نگاهی گذرا به نقدِ «محسنحسام مظاهری» بر «حسینیه معلی»
اینکه بخشی از آیینهای سنتی، قابل بازنمایی رسانهای نبوده و با اینکار دچار ازجاکندگی میشوند، اجمالا درست است.
اما نباید به این گزاره کلیت داد و به بهانه آن، از خیر بازنماییهای نسبی یا حتی حداقلی گذشت.
همانطور که مواردی مثل پوشش و گویش اقوام یا برخی از آداب و رسوم آنها، در اماکن و ازمنۀ مختلف قابل نمایش هستند، برخی از آیینهای عزاداری را هم میتوان در قاب تلویزیون نمایش داد.
درست مثل اینکه افراد متعلق به یک قوم یا ملیت، میتوانند لااقل بخشی از آیین خاص خود برای عزاداری را در جایی غیر از جای آن، مثل کربلا یا مشهد به نمایش بگذارند.
بهعلاوه اینکه اساسا نباید به هویت شکلی و حتی محتوایی عزاداریها اصالت داد.
آنچه در عزاداری اصالت دارد، نفس اظهار محبت به سیدالشهداء در چارچوبهای عقلی، شرعی و عرفی است؛
و این همان چیزی است که با رعایت برخی ملاحظات، تا حدود زیادی، در بازنمایی رسانهای عزاداریها محفوظ میماند.
نفس تکثر سنتها در فضای عزاداری و تطورات تاریخی آنها که در اکثر موارد، مورد تأیید معصومان و بزرگان دین نیز بوده، شاهد مهمی است بر اینکه اصالت و اولویت، از آنِ روح حاکم بر عزاداری و انگیزه عزاداران است، نه شکل یا محتوای آیین.
🏷 #نوشتار #نقد #محسنحسام_مظاهری #حسینیه_معلی
https://eitaa.com/HOWZAVIAN_khorasan
🟢 3 نقطه مشترک مدعیان روشنفکری
✍️ حجت الاسلام دکتر احمدحسین شریفی، رئیس دانشگاه قم
🔻در تعطیلات آخر هفته گذشته فرصتی دست داد تا نوشتههای دو ماه گذشته پارهای از مدعیان بزرگ #روشنفکری در کشور را مرور کنم.
🔻 خلاصه مهمترین مسائل و ایدههای مورد بحث آنها عبارت است از:
یک. تشویق به «بیاعتنایی و بیتفاوتی مدنی در فضاهای عمومی» (که از مهمترین نمودهای رفتاری و ظاهری فردگرایی لیبرالی است) به عنوان یکی از نشانههای «مدنیت»! و تفسیر امربه معروف و نهی از منکر به عنوان نشانه «بربریت»! و «دخالت در حریم خصوصی دیگران در فضاهای عمومی»!
دو. دفاع از «چندآمیزشی بودن انسان»! به هدف غیرتسوزی و توجیه خیانت زنان متأهل و طبیعی جلوه دادن آن! و ناطبیعی جلوه دادن غیرت و عفت و حیا!
سه. سیاهنمایی پررنگ و بیمحابای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و علمی؛ تا جایی که یکی از مدعیان و بزرگان این جریان بدون هیچ شرم و حیایی چنین نوشته بود: «ما دائمأ در سوگ از دست دادن هموطنانمان بخاطر استفاده از هواپیماهای 50 سال پیش هستیم.»!
چهار. مناسکستیزی و به سخره گرفتن شعائر دینی و تفسیر مجالس حسینی و هیئات عزاداری به عنوان «لشکرکشی مذهبی»، «مذهب خیابانی» و «ابزاری برای تزویر»!
متن کامل در این صفحه
#روشنفکران
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔰 «عُجبِ به موضوع» ریشهی سلب توفیق
✍️ استاد سید منیرالدین هاشمی
نباید با تمام توان خود سعی کنید که شاخ و بال و کبّاده و عَلَم و کُتَل درست کنید، بلکه کارتان را خوب انجام دهید.
البته این را یقین داشته باشید که شکر نعمتِ حضرت حق را هر کسی انجام دهد، زیادهای که لازم باشد به او عطا میشود و زیادهای هم که برای او مضر باشد به او، رحمةً من الله تبارک و تعالی، داده نمیشود. «لَئِن شَکَرتُم لَاَزیدَنَّکُم». اگر کفر به آن اضافه شد، خذلان و مصداق «سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لا يَعْلَمُونَ» خواهد بود.
لذا اولین تقاضا این است که نگویید: موضوع کار ما موضوع اصلی است و باید تمامی نیروهای مجموعه به این کار بپردازند؛ این صحبتها قابل قبول نیست! در رفتارها و صحبتهایی که در محیط کارتان طرح میشود اینگونه نباشد که معنای شاخ و شانه کشیدن و اینکه ما امروز یک سر و گردن از شما بالاتر هستیم را داشته باشد. اینها بسیار مُضرّ است. در ته قلبتان اینگونه باشد که واقعاً احساس کنید که نسبت به آحاد افرادِ دیگر، دستبوس هستید؛ یعنی در ذهنتان اینگونه باشد که ممکن است دیگری یک اخلاصی داشته باشد که من فاقد آن باشم و من یک اطلاعی داشته باشم که بیشتر از او مکلّف باشم، بنابراین، من به عذاب نزدیکتر باشم و او به رحمت حق، نزدیکتر. خدای متعال هرچه را به هر کس در این عالَم داده است، برای امتحان است."
(تیرماه ۱۳۷۷)
متن کامل در این صفحه
#اخلاق
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#حدیث_روز
🔰 نشانه شیعه واقعی
▪️حضرت زهرا(سلاماللهعلیها): إنْ كُنتَ تَعمَلُ بِما أمَرناكَ و تَنتَهي عَمّا زَجَرناكَ عَنهُ فَأنتَ مِن شيعَتِنا و إلاّ فَلا
▪️اگر به آنچه تو را به آن فرمان میدهيم عمل كنى و از آنچه برحذر میداريم دورى كنى، از شيعيان مايى و الاّ هرگز.
📚 بحارالأنوار، ج ۶۸ ، ص ۱۵۵
▪️اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّه▪️
✅https://eitaa.com/joinchat/3164274938C4f975d6c1b