#حضور_رسانه_ای_حوزویان
انتشار یادداشت جواد رستمی، نویسنده حوزوی در روزنامه خراسان امروز صفحه زندگی سلام
#پویش_نوشتن
#تبلیغ_مکتوب
@HOWZAVIAN_khorasan
✔️ رهاورد انقلاب اسلامی در حوزه نشر جهانی معارف اسلام
💠 تبلیغ عزتمندانه از مشهد تا افریقا
✍ زهرا شریعتی
«رویکرد ایران به قدرت نرم، ماهرانه و متنوع است؛ اگر تاریخ یکی از ستونهای نفوذ ایران و یکی از نقاطاشتراکی باشد که مقامات این کشور، استراتژیهای قدرت نرم را حول آن شکل میدهند، دین ستون دیگر [قدرت نرم ایران] است..» این بخشی از روایت بولتن اطلاعاتي ارتش آمريكا به قلم مایکل روبین در سال 2017 پیرامون استراتژيهاي بنيادين قدرت نرم ايران است که نشان می دهد دین و عقاید دینی هم در شکل گیری و راهبری انقلاب اسلامی و هم در تداوم و پیشبرد آن نقشی بی بدیل داشته و از پایه های گسترش عمق نفوذ نرم جمهوری اسلامی در سطح جهان می باشد. در واقع به برکت انقلاب اسلامی و مطابق فرمایش بنیانگزار کبیر انقلاب، در عصری ظلمانی که همه ارزش ها به باد رفته بود، اسلام حیاتی دوباره یافت و مسلمانان و حتی سایر دین داران از انزوای سال های پس از رنسانس، رهایی یافتن به ویژه شیعیان که همواره در طول تاریخ، میان امّت اسلام و سایر ملل، تحت ستم و فشار بود و گاها از اینکه نام آنان به عنوان شیعه یاد شود، خجالت میکشیدند چرا که اتهامهای زیادی به شیعیان نسبت داده شده بود و دفاع در مقابل این هجمه گسترده تبلیغاتی امکانپذیر نبود. حتی در اواخر عمر رژیم پهلوی، به دلیل کمکهای آن به رژیم صهیونیستی، شیعیان متهم به حمایت از یهود و «برادر خوانده یهود» خوانده شدند. اما با پیروزی انقلاب اسلامی، نه تنها این عزلت تاریخی مرتفع شد بلکه شاهد هستیم شیعیان با عزت و افتخار به تبلیغ مکتب خود در میان سایر ملت ها و کشورها نیز می پردازند که در این میان ایران اسلامی، خود پیشتاز بوده و چنانکه اشاره شد هم بعنوان رکنی از ار کان قدرت نرم و هم رسالت دینی خود، در این زمینه نقش پررنگی دارد. در این راستا گفتگوی ما با چند تن از مبلغان مشهدی عرصه بین الملل را در ادامه می خوانید.
با وجود کرونا، ریسک معقولی بود/حضور خانواده مبلغ همراه او هم التیام است هم چالش
در آفریقا تا پیش از انقلاب اسلامی ایران، سخن بر سر این بود که تعداد شیعیان بومی سیاه پوست در این قاره شاید از تعداد انگشتان دست تجاوز نکند اما اکنون سخن از حدود ۵۰ میلیون شیعه بومی است که گذشته از تحصیل افریقایی ها در کشورهای اسلامی و بازگشت و تبلیغشان در این قاره، مرهون حضور مبلغان در این منطقه نیز می باشد مانند حجت الاسلام سیدمحسن موسوی زاده جزایری که با دغدغه صدور گفتمان انقلاب اسلامی و نشر فرهنگ اهل بیت(ع)، سال 99 در آغازین روزهای چهارمین دهه زندگی، به همراه خانواده رهسپار کشور زامبیا شده است.
🔗 متن کامل در روزنامه شهرآرا
#نویسندگان_حوزوی
#انقلاب_اسلامی
@HOWZAVIAN_khorasan
سکان زمین و آسمان است علی
سلطان همه جهانیان است علی
گلواژه منطق از علی اعلاست
سرچشمه فیض بی کران است علی... ❤️
🌺 ایام ولادت #حضرت_علی
🔻از «لولهنگپهلوی» تا «بنویسید: ساخت ايران»
✍️ عباس بابائی
سپهبد رزمآرا نخستوزیر پهلوی، بر خلاف نشانههای شانهاش، بسیار ذلیل بود و وطنفروش؛ او خالق همان جملهی حقارتباری است که اگر شاه بجای چندستاره برشانه، هزاران ستاره بر هیکلش میگذاشت، نمیتوانست لکهی ننگین آن جمله را پاک کند:
«ملتي که لياقت لولهنگسازی ندارد، چگونه میتواند صنعت نفت را اداره کند؟!»
در دورانی که علیرغم اختناقِ حاکمیت، ملت پشتسر روحانیت خواستار ملیشدن صنعت نفت بودند، نمایندهی رژیم پهلوی با زبونیِ مثالزدنی، به نمایندگی از دُوَل غربی مشتش را گره کرد و بر دهان استقلالخواهان کوفت که چرا شمایی که لیاقت ساخت آفتابهی گِلی را هم ندارید، میخواهید صنعت نفت را ملی کنید؟!
رزمآرا نمایندهی تفکرِ وادادهی پهلوی بود که اینگونه وقیحانه آبروی مُلک و مملکت را میبرد. معنای جملهی کوتاهِ آن مردنمایِ نامرد این بود: «فقط انسانهای جهان اول توان فکر و تصمیم و اختراع و نوآوری دارند و مابقی انسانها از انسانیت، فقط نامش را یدک میکشند و بس؛ ورودشان به این مناطق ممنوعه ریشخند خودشان است و زحمت دیگران!»
رزمآرا بیش از آنکه نمایندهی ملت باشد، نمایندهی شاه بیکفایت بود؛ همان شاهی که او نیز، نمایندهی مسلوبالاختیار غرب بود؛ لذا ادعای استقلالخواهی مردمان میهن، بسیار بر او سخت آمد که اينچنین تمامقامت از وطن اصلی و منافع آن دفاع کرد!
سالهاست امام راحل و امام حاضر با شعار «ما میتوانیم» در حال جهادکردن و زدودن رسوبات فرهنگی باقیماندهی رژیم منحوس پهلوی از ذهن و جان مردم و مسئولاناند.
باید پذیرفت که بسیاری از مشکلات اقتصادی کنونی، ریشه در همین تفکر نحس دارد؛ تفکری که سالها در اندیشهی دولتمردان غربگرا، مانع رشد تولید ملی شدهبود!
امروز «امامخامنهای»عزیز یکی دیگر از قلههای اندیشهی اسلامگرایی و ملیگراییِ امامتشان را در ادامهی همان مبارزاتِ فراگیر و مستمر بیان کردند:
«باید کاری کنید محصولتان را، که نتوانند مجبورتان کنند به نام کشور دیگری ببرید؛ نه، به نام ایران و ساخت ایران [ببرید]؛ بنویسید «ساخت ایران»؛«MADE IN IRAN» هم ننویسید؛
بنویسید «ساخت ایران» با خطّ فارسی.
ببرید در خارج، مجبور بشوند بخرند؛ برای خاطر اینکه کیفیّتش خوب است و قیمتش پایین است.»۱۴۰۱/۱۱/۱۰
#امام_خامنه_ای
#انقلاب
#بزک_پهلوی
#جهاد_تبیین
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
حضرت بقیة الله الان حیّ و حاضر
با بدن عنصری، امـام ماست.
ندا میکنیم، میشنـود.🌱
به دل ما آگاهـی دارد،
روح او با ارواح ما ارتباط دارد.
علامهحسنزادهآملی ( رحمه الله علیه)
@HOWZAVIAN_khorasan
🔅زن ضعیفه نیست!
✍️ جواد رستمی، روزنامهنگار حوزوی
زینب نامی است که خدا برای او انتخاب کرده و پیامبر گرامی اسلام هم حرمت او را همسان با همسرگرامی شان خدیجه(س) دانسته و بدان تشبیه کرده که این نکته ای بس مهم دارد.
حضرت خدیجه با مال و ثروت خود پای اسلام ایستاد و از لذت های دنیوی و دارایی و زندگی راحت گذشت تا این نهال را درکنار رسول خدا یاری کند و تلاش و همت او در این مسیر بر کسی پوشیده نیست.
زینب سلام الله علیه هم با فدا کردن فرزندان و برادران و نزدیکانش در عاشورا و اسارت و تحمل رنج و درد سفری بدون خویشان در کنار دشمنان پای اسلام ایستاد و حقیقت را در زمانی که غبار باطل، همگان را گمراه کرده بود فریاد زد.
🖍زن در نگاه اسلام ضعیفه نیست!
زینب(س) بدون عاشورا هم شخصیتی عالمه و برجسته همراه با معنویت و معرفت بود که نمی توان از کنار فضیلت او بی توجه گذشت.
ابن عباس از او با عنوان بانوی عاقل و خبیر و دانا نام می برد وقتی حدیث نقل می کند کلاس های تفسیر قرآن او در مدینه بسیاری را با حقیقت آشنا و از گمراهی دور کرد.
زن در نگاه اسلام ضعیفه نیست وقتی الگویی چون زینب کبری(س) ارائه می کند. او جایگاه واقعی زن در اسلام را نشان داد آنجا که تمام قد در دفاع از ولایت و امام زمانش در جمع دشمنان به یاوه گویی ها پاسخ داد و ضمن روشنگری، پستی و زبونی دشمن را آشکار ساخت.
زبان برنده و حقگوی علی در کام دخترش ستون و پایه های ظلم را در مجلسی که برای جشن پیروزی خود به پا کرده بود چنان زلزله ای ایجاد کرد که از کرده خود پشیمان شدند.
🖍یک دختر، خواهر، همسر، مادر!
زینب یک دختر، یک خواهر، یک همسر و یک مادری بود که در همه این عرصه ها بروز و ظهوری نمونه داشت. نه تنها برای زنان که برای مردان هم در حق گویی دفاع از اسلام، ولایت و امامت، صبوری بر مصائب و درد و رنج ها، شجاعت و دیگر صفات پسندیده انسانی اسلامی الگویی نمونه وبارز بود.
او همانطور که مادر و همسر در خانه بود و تربیت فرزند را عهده دار بود در زمان نیاز به حضورش در اجتماع و مبارزه سیاسی با دشمن، بر این عرصه قدم نهاد و استوار و راست قامت با وجود بند اسارت و کینه توزی دشمن، خفقان و ظلم و ستم و فضای غبارآلودی که تبلیغ باطل را به جای حق به خورد مردم می داد بدون هیچ ترسی که نشان از صفات قرآنی اولیاء خدا دارد به دفاع از حق پرداخت.
🖍ماندگاری قیام عاشورا و سبک زندگی زینبی
همه این موفقیت و ماندگاری قیام عاشورا در طول تاریخ از تبلیغ و ترویج موفق آن نشات گرفته که کار زینب کبری بود و این نیز ناشی از تربیت اسلامی و ایمانی در خانه علی(ع) و زهرا(س) بود که با گوشت و پوست و خون خود شجاعت و انسانیت، توکل به خدا، امید به او و عدم ترس از دشمنان و دیگر معارف حقه الهی را آموخته و در زندگی خویش اجرا کرده است.
🖍زن محدودیت پذیر نیست!
کلام گویای بزرگی زینب به عنوان یک زن مسلمان و الگو نیست چرا که دختر علی در سبک زندگی خود همچون پدر ساده زیست و نسبت به دین و اجتماع و مردم و خانواده خویش مسولیت پذیر بود و این سبک زندگی او بود که کلامش را در گوش جان غبار گرفته از باطل مردم هم رسوخ داد و بساط ظلم و جور را برچید.
در حالی که در خانه وظایف مهمی چون همسرداری و تربیت فرزند را به خوبی انجام می داد در زمان لزوم با نجابت و حفظ وقار زن مسلمان و حجاب و عفاف مثال زدنی به مبارزه سیاسی در اجتماع پرداخت و نشان داد که زن محدودیت پذیر نیست بلکه با این وضعیت جایگاهی والا و بدور از هوا و هوس زندگی مادی و دنیایی دارد که می تواند راهبر و روشنگر مسیر هدایت باشد.
#حضرت_زینب(س)
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🍃 پدر، عقلانیت، خانواده
✍ علی صالحی
پدر معنی زندگی و ستون اصلی خانواده است و چنانچه این ستون فرو ریزد، زندگی معنی خود را از دست می دهد و نظام خانواده بی قوام می ماند. بنابراین پدر را نه فقط در روز پدر بلکه همیشه باید تکریم و تجلیل کرد و البته روز پدر بهانه ای برای شکرگذاری از تلاش های خستگی ناپذیر پدرانه است، زیرا هر که از شکر «اب» سرباز زند به قطع از شکر«رب» هم سرباز می زند.
آموزه های اسلامی بر اهمیت شأن و جایگاه بیبدیل پدر تاکید فراوان دارد.
اسلام به ما می آموزد که پاسداشت پدر، وظیفهای ایمانی و اطاعت از او به دنبال فرمانبری از خالق هستی، واجب دینی است. براستی که مقام حقیقی پدر را تنها پدر امت، حضرت ختمی مرتبت (ص) می تواند توصیف و ترسیم کند آنجا که فرمود: رِضـا اللّه فـي رِضـا الوالِدِ، وسَخَطُ اللّه في سَخَطِ الوالِدِ ؛ خشنودى خدا در خشنودى پدر است و ناخشنودى خدا در ناخشنودى پدراست.
بنابراین هرکه به حق پدری جفا کند، حق ندارد ازدواج کند و فرزند تربیت کند، چه اینکه بالاترین حقّ پدر بر فرزند، حقّ اطاعت است. امیرمؤمنان علی (علیهالسلام) میفرماید: «فَحَقُّ الوَالِدِ عَلَی الوَلَدِ أن یُطیِعَهُ فِی کُلِّ شَیءٍ إلَّا فِی مَعصِیَه اللهِ سُبحَانَه؛ حقّ پدر بر فرزند این است که فرزند در هر چیزی جز معصیت خداوند، از پدر اطاعت کند.
پدر نماد عقلانیت است و حتی عشق پدر هم طعم عقلانیت دارد. فرزند به عقلانیت و تجربه پدر نیاز دارد؛ زیرا پندهای پدرانه، فرزند را محکم و قوی می سازد. بنابراین نقش پدر در تربیت را نباید نادیده گرفت؛ چرا که پدر همچون خورشید در آسمان زندگی فرزند میدرخشد و پرتو رأفت و محبت را در جان او میتاباند.
پدر پناهگاه امن خانه است، اوست که در برابر توفان های بی رحم زندگی مقامت می کند و با درایت و بردباریش، به دل های ناامید، امیدواری می بخشد. و گاهی تعریف پدر سخت می شود، زیرا که در بلندی و عظمت همچون آسمان و در بخشندگی همچون دریا است.
و شگفتی آنجاست که چون پدر برای فرزند دعا کند، دعایش مستجاب شود و چون فرزند برای پدر دعا کند، رزق و روزی اش فزونی یابد. تجربه بزرگان دینی ما گواه بر این مطلب است. ولی امر مسلمین امام خامنه ای(مدظله العالی) منشا همه عنایات الهی از جمله خدمت به اسلام عزیز را خدمت به پدر و دعای ایشان می داند. پس هرکه به دنبال عاقبت بخیری و سعادت دنیا و آخرت است، باید خدمت پدر کند.
#پدر
#عقلانیت
#خانواده
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN_khorasan
«پدر»؛ پایداری، درایت و رأفت
تمام این سه ویژگی در وجود پدر امت فراهم آمده است.
-«پایداری» بر اصول و باورهای بنیادی
-«درایت» و آیندهنگری در تربیت نسلی سالم و پویا
-«رأفت» و رحمت که همچون شیرازهای، صلابتِ پایداری و بردباری و زمانشناسی نهفته در درایت را به هم پیوند میزند.
امروز که توئیت این خانم دکتر عراقی در مقایسه فرهنگ منحط موجود در برخی جوامع اهل سنت با فرهنگ توحیدی حاکم بر فضای «ایران جان» را دیدم، دلم لرزید. لرزید از آن جهت که بسیاری از ما نمیدانیم کجای جهان ایستادهایم. ایستادن که نه، بلکه پویایی و حرکت به سمت قلهها. و همه اینها را به برکت قرآن کریم و آموزههای مشعشع اهل بیت علیهم اسلام داریم. تربیت نسلی اینچنین، بزرگترین نیرو برای تحقق «تمدن نوین اسلامی» است.
عربستان، امارات و برخی دیگر از کشورهای با حاکمیت سنی، گوی سبقت را حتی از خود طرفداران «تمدن غربی» رو به انحطاط ربودهاند و با قطار از همگسسته آن تمدن کذایی، به قعر دره نابودی رهسپارند، اما شیعه و بهویژه شیعهای که باورهای اعتقادیاش با فرهنگ آریاییاش آمیخته است، بیدارتر و هوشیارتر و امیدوارتر از همیشه، کاروان این تمدن نوین را به سرمنزل مقصود خواهد رساند.
#پدر
#تمدن_نوین_اسلامی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN_khorasan
💠 چرا انقلاب سقوط نمیکند؟!
یکی از پدیدههایی که در طول تاریخ بشریت، بیشترینِ هجمهها و دشمنیها را تاب آورده و ازطرفی به رشد خیرهکنندهی خود نیز ادامه دادهاست، «انقلاب اسلامی ایران» است. کافی بود یکی از این حوادث مهلک برای بسیاری از کشورهای پرمدعایِ امروزِ دنیا اتفاق بیافتد، تا همگان در فاصلهی اندکی شاهد فروپاشی آن نظام باشند؛ حوادثی همچون عملیاتهای گستردهی تجزیهطلبان در اوان انقلاب، کشتارهای بیرحمانهی منافقان در کوچه و خیابان، جنگ جهانی سوم که در قالب دفاع مقدس خودنمایی کرد، فتنه عظیم سال ۸۸ و نهایتاً این مورد اخیر که به معنای واقعی کلمه، یک «جنگ جهانی رسانهای» علیه انقلاب اسلامی ایران بود. هیچکدام از آنها نه تنها نتوانستند این انقلاب را ساقط کنند، بلکه باعث تقویت حیرتانگیز آن نیز شدند!
اما سوال مهم آن است که چرا با این همه دشمنی، انقلاب کماکان زنده و پویا به رشد و حرکت خود ادامه میدهد؟
سه عامل اصلی در حفظ و بقای این انقلاب نقش تعیینکنندهای دارند که تکلیف همگان خصوصاً مدیران، حمایت و حراست از آنان است.
نخستین آنها «امام جامعه»ای است که نزدیکترین نگاه را به امام زمان (علیهالسلام) دارد. رهبریهای داهیانهی امام راحل و امام حاضر، بسیاری از توطئههای دشمنان را از ابتدای انقلاب تا کنون نقش بر آب کرده که آخرین نمونهی آن اغتشاشات اخیر بود.
دشمن نابکار نیک میداند که برای ناکار کردن انقلاب باید رکن رکین آن، که همانا امامت جامعه است در اذهان و جانهای مردم و جوانان ملکوک شود؛ هجمههای فراوان اخیر علیه ایشان در قالب شعار و فکاهی و توهین و شایعه و دروغ و بهتان، در همین راستا تحلیل میشود.
اما عامل دوم «مردم» هستند؛ همان مردمی که به تعبیر امام از مردم زمان رسولالله و امیرمؤمنان بهترند؛ مردمی که در طول دهها سال از انقلاب با تمام فرازونشیبها و سختیهای مربوط به این حادثه بزرگ، صبوری نجیبانهای داشتهاند و تاکنون تمامقد، پشت این انقلاب ماندهاند که نمونهی اخیر آن همین اغتشاشات نافرجام بود.
حق این مردم بر گردن مسئولان و کارگزاران بسیار فراوان است که جز با عنایت الهی و تلاش شبانهروزی محقق نمیشود.
اما عامل سوم، عاملی کاملاً ماورایی است؛ عاملی که هر انسان منصفی به راحتی آن را مشاهده میکند.
حضرت آقا در یکی از خاطرات ناب انقلاب میفرمایند:
«قبل از سال جدید که با برخی از آقایان خدمت امام بودیم از ایشان تقاضا کردیم در یکی از ایام عید با مردم دیداری داشته باشند امّا نپذیرفتند. دو سه روز بعد از عید، قلب ایشان ناراحتی پیدا کرد که فوراً رسیدگی و خطر برطرف شد. وقتی من به خدمتشان رسیدم، به ایشان گفتم چقدر خوب شد شما ملاقات با مردم را قبول نکردید، چون با توجّه به بیماریتان نمی توانستید دیدار را انجام دهید و این انعکاس بدی در دنیا داشت. امام فرمودند: «آن طوری که من فهمیدم از اول انقلاب تا حالا مثل اینکه یک دست غیبی ما را در همۀ کارها هدایت می کند.» و این عین جملۀ امام است که بعداً آن را یادداشت کردم.»
این دست غیبی الهی که قراراست کشتی انقلاب را به ساحل ظهور برساند، همان پدیدهی مبارکی است که در کلمات عرفای بزرگی همچون مرحوم آقای قاضی مطرحشده است؛ درست در همان تک دیدار امام با ایشان.
این عارف روشنضمیر در آن نشستِ سراسر نور، به جریان پیروزی انقلاب، تشکیل حکومت و رساندن عَلَم انقلاب به دستان مبارک امامزمان(سلاماللهعلیه) اشاره میکنند.
اگر نبود این دست غیبی الهی که در جایجای این انقلاب به کمک امام و امت آمدهاست، معلوم نبود که این پدیدهی مبارک بتواند در برابر دنیادنیا دشمنی و ددمنشی و ناجوانمردی تاب بیاورد.
این انقلاب آمد تا بماند و مقدمهای شود برای ظهور ولایت عظما.
اندکی صبر، سحر نزدیک است.
✍به قلم حجتالاسلام عباس بابایی
دبیر شورای مرکزی جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلامی
#انقلاب_اسلامی
#انقلاب_مردم
مروری بر خدمات و کارکردهای بسیج به عنوان یکی از نخستین دستاوردهای انقلاب اسلامی
پاسداری تمام قامت از انقلاب مردم🍃☘🌿
✍ زهرا شریعتی
انقلاب اسلامى که در سپیده دم 22 بهمن ماه سال 1357 به رهبرى امام خمینى(ره) در ایران طلوع کرد و اعجاز بزرگ قرن را رقم زد، دستاوردهاى فراوان و بى سابقه اى را در حوزه هاى گوناگون به ارمغان آورد که یکى از نخستین و مهمترین آن ها، تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامى بود. هدف از تشکیل این نهاد در ابتدا، تامین امنیت شهرها و روستاها و مراکز عمومی در مقابل تهدیدات داخلی و خارجی و جلوگیری از رسوخ مخالفان جمهوری اسلامی در صفوف مردم بود اما به مرور، به تناسب شرایط مختلف کشور و بنابر قانون اساسی، کارکردهای سپاه، به پاسداری از انقلاب اسلامی مردم و دستاوردهای آن از جهات غیرنظامی همچون فرهنگی، سازندگی، نظامی، امنیتی، اجتماعی و.... نیز گسترش یافت و بااینکه شاید هیچ کس فکرش را نمیکرد، این سازمان نوپا و متشکل از جوانان انقلابی از همان نخستین سال های تاسیس، توانست در مقابل انواع تهدیدات پیچیده داخلی و خارجی علیه نظام اسلامی، ایستادگی و با آن ها مقابله کند. اقدامات سپاه به حدی پرشتاب، موثر و چشمگیر بود که امام خمینی(ره) در 29 مرداد58 که عدهای از اعضای شورای فرماندهی سپاه برای ارائه گزارش خدمت ایشان رسیدند، در تجلیل از اقدامات پاسداران فرمود: «من از سپاه راضی هستم و به هیچ وجه نظرم از شما برنمیگردد؛ اگر سپاه نبود، کشور هم نبود. من سپاه پاسداران را بسیار عزیز و گرامی میدارم. چشم من به شماست. شما هیچ سابقهای جز سابقه اسلامی ندارید. سلام مرا به همه برسانید. من از همه شما متشکرم. من به همه دعا میکنم.» (صحیفه امام، ج 9 ص 314).
باتوجه به این جایگاه مهم سپاه پاسداران و از سوی دیگر شدت گرفتن هجمه دشمنان نسبت به آن در ماه های اخیر، آشنایی هر چه بیشتر با گستره فعالیت و کارکردهای یکی از بزرگترین و فعالترین مجموعه های این دستاورد بابرکت یعنی نیروی مقاومت بسیج، آن هم در آستانه چهل و چهارمین سالروز پیروزی انقلاب، ضروری به نظر می رسد...
#انقلاب_اسلامی
#بسیج
#نویسندگان_حوزوی
https://shahraranews.ir/files/fa/publication/pages/1401/11/18/13723_128806.pdf
💐 سالروز بیست و دو بهمن روز پیروزی انقلاب اسلامی مبارک💐
#دهه_فجر
#انقلاب_اسلامی
💐 اسلام که آمد...
✍️ میر عبدالرحمن، دانشجوی دینی اهل سنت با ارسال یادداشتی به جمع نویسندگان حوزوی پیوست:
وحدت و یکپارچگی دریچهای است که رهروان از ورای آن شمیم معنوی عالم لاهوت را استشمام میکنند؛ زندگی در سایهسار این چتر رحمت و فضیلت قدسی، روح پژمرده اجتماعات انسانی را شکوفا و قامت خمیدهی بیتفاهمیها را استوارتر میسازد.
بیتردید مفهوم «وحدت» در اعماق خود مکتبی بزرگ، نیکو سرشت و مسیر متعالی دارد که از مشکات نبوت چکیده شده است. وحدت امت اسلامی جان مایه وحی الهی و سلوک عملی مسند نشینان معنوی (اصحاب) پیامبر صلوات الله علیه بود.
زین رو شجره طیبه«وحدت» از سپیده دمِ طلوع فاخرانهی اسلام عزیز در صحنهی جزیرهالعرب، رنگ و بویی انسانی و اسلامی گرفت و جامعه جاهلیت را از چارچوب وحدت اقوام و مذاهب آن عصر که فقط در نام و نشان منحصر شده بود و هیچ جنبهای عملی و انسانی نداشت، رهایی بخشید.
پیش از اسلام، از همه نامیمونتر، برای قدرتطلبی و گسترش اقتدار قدرت خود، بر همدیگر میتاختند و عزت و شرف خویش را نقش بر خاک سیاه میکردند؛ اما این آواز رسایی اسلام بود که بر کوی و برزن ندای وحدت و انسجام مذاهب و ملیتهای متنوع را بانگ عظیم زد و همه را با جرس قدسی خویش، بر خوان گستردهی حبل المتین الهی دعوت گسترده و این پیوند اسلامی را نیکوترین احتفال انس و محبت خواند و به این طریق بذر ایمان و محبت اسلام در سرزمین وجودی مسلمین بهتر و شایسته تر نشو و نمو یافت.
اسلام که آمد فاصلههای مؤمنان را کوتاه، و کوتاه اندیشیدنهای عصر جاهلیت را ویران و ضمیر مسلمین را با آب طهارت خلوت نبوی شستشویی خالصانه داد. وحدت اسلامی منبعث از ریشه عشقآفرین شریعت محمدی و مضمون ظاهری و باطنی کلام رب العالمین است.
اهل سنت و تشیع از این نعمت عظمای برادری و برابری از برکت انفاس پاکیزهی نبوی و تعالیم حرارتآفرین رسول الله به شکل احسن بهرهمند هستند. پیوند الفت و عشقورزی این دو جریان مواج بحر اسلام چنان عمیق و وسیع است که در حقیقت برخاسته از یک اقیانوس کبیرند.
قرنهای متوالی است که اهل تشیع و سنت مراودات اجتماعی و سرشت برادری و فرهنگ و خرده فرهنگهای مذهبی خویش را باکمال دیانت و صداقت اسلامی محفوظ و خدعهی توطئههایی دشمنان اسلام و جمهوری اسلامی را با سینه باز لمس کردند. در برهههای در هم کوبیدن تبلیغات زهرآگین انشقاقِ امت، دست وحدت خویش را به پهنای زمین وسعت دادند و بر چهرهی ابلیسانِ آدمروی کوبیدند.
دشمنان اسلام از هر مجرایی که چه با عناصر وهابیت و غیره مجریان سیاستهای دینستیز خود، بخواهند که شکافی در ساختمان مذاهب اسلامی ایجاد کنند، در میانهی مسیر به دشت و هامون پر خار مغیلانی برخورد خواهند کرد که امکان پیشروی وجود ندارد.
شکی نیست که در حریم عزتمند و فرهمند مذهبی و با طراوت برادرانهی اهل تشیع و سنت، نقوش مخربآور هر ناکس، محو و زایلشدنی است.
این فضای همدلی و متین مذهبی ایران، در قدم نخست از برکت اندیشه متعالی و بینش عارفانهی مقام معظم رهبری و ملت شکوهمند و پراحساس ایران اسلامی است.
#مبعث
#پیامبر_اکرم
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
❎«دعای مُعَلّی» در ماه رجب
عَنْ یُونُسَ بْنِ ظَبْیَانَ قَالَ: كُنْتُ عِنْدَ مَوْلَایَ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (صلوات الله علیه) إِذْ دَخَلَ عَلَیْنَا الْمُعَلَّی بْنُ خُنَیْسٍ فِی رَجَبٍ- فَتَذَاكَرُوا الدُّعَاءَ فِیهِ فَقَالَ الْمُعَلَّی یَا سَیِّدِی عَلِّمْنِی دُعَاءً یَجْمَعُ كُلَّ مَا أَوْدَعَتْهُ الشِّیعَةُ فِی كُتُبِهَا فَقَالَ قُلْ یَا مُعَلَّی
(یونُس بن ظَبیان گفت: ماه رجب بود و نزد مولایم حضرت صادق (صلوات الله علیه) بودم. مُعَلَّی بن خُنَیس وارد شد و سخن از دعای در ماه رجب به میان آمد. معلّی عرض کرد: ای سرور من! دعایی به من بیاموز که جامع همه (خیراتی) باشد که شیعه در کتاب هایش نوشته و به ودیعه گذارده است. پس حضرتش فرمود: ای معلّی! بگو:)
🔸«اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ صَبْرَ الشَّاكِرِينَ لَكَ، وَ عَمَلَ الْخَائِفِينَ مِنْكَ، وَ يَقِينَ الْعَابِدِينَ لَكَ، اللَّهُمَّ أَنْتَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ وَ أَنَا عَبْدُكَ الْبَائِسُ الْفَقِيرُ، وَ أَنْتَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ وَ أَنَا الْعَبْدُ الذَّلِيلُ، اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آلِ مُحَمَّدٍ، وَ امْنُنْ بِغِنَاكَ عَلَى فَقْرِي، وَ بِحِلْمِكَ عَلَى جَهْلِي، وَ بِقُوَّتِكَ عَلَى ضَعْفِي، يَا قَوِيُّ يَا عَزِيزُ! اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الْأَوْصِيَاءِ الْمَرْضِيِّينَ، وَ اكْفِنِي مَا أَهَمَّنِي مِنْ أَمْرِ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ، يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ!»
سپس حضرت فرمود: ای معلّی! به خدا قسم! این دعا، جامع همه دعاهای از زمان ابراهیم خلیل (علیه السلام) تا زمان حضرت محمّد (صلّی الله علیه و آله) است.
(ثُمَّ قَالَ یَا مُعَلَّی وَ اللَّهِ لَقَدْ جَمَعَ لَكَ هَذَا الدُّعَاءُ مَا كَانَ مِنْ لَدُنْ إِبْرَاهِیمَ الْخَلِیلِ إِلَی مُحَمَّدٍ صلی اللّٰه علیه و آله.)
📚بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار جلد 95 صفحه 389
الإقبال بالأعمال الحسنة جلد 3 صفحه 210
🔺 روزنامه خراسان امروز
📆 دوشنبه 24 بهمن ماه 1401
https://mobile.khorasannews.com/
@HOWZAVIAN_khorasan
🌹 چرا مردم آمدند؟
✍ عباس بابائی
به آمار خبرگزاریها و مراکز آمارسنجی کاری ندارم، چرا که خودم روز ۲۲ بهمن چون قطرهای در موج خروشان ملت حاضر بودم و شاید در این چندسال طولانیترین راه پیمایی عمرم را بعد از اربعین تجربه کردم!
اما سؤالِ پر از اعجاب آن است که «چرا مردم آمدند؟» آن هم مردمی که ۱۸۰ برابر دیگر کشورها، علیه آنان بمباران شایعات رسانهای در شبانهروز اتفاق میافتد؛ مردمی که در سالهای گذشته فرازونشیبهای فراوان اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و فرهنگی را با صبر نجیبانه پشتسر گذاشتند.
۱) مردم عاشق اسلاماند و انقلاب را کماکان در مسیر اسلام میبینند و آنرا چون فرزند خود میدانند.
۲) مردم بر خلاف تمام جوسازیها، مرید «امام جامعه»اند و نگاهی اعتقادمحور به «او» دارند.
۳) مردم کماکان خود را مدیون خون شهیدان میدانند.
۴) مردم از دشمنی که جلوهی دیگری از خباثتش را در اغتشاشات اخیر نشانداد، بیزارند و هرچه او را به خشم آورد، با نشاط مثالزدنی انجام میدهند.
۵) مردم بر خلاف همهی گلایههای بهحق، بسیار به آینده امیدوارند.
۶) یکی از اساتید اخلاق میفرمود: سالی بعد از راهپیمایی ۲۲ بهمن خدمت مرحوم آیت الله العظمی بهجت رسیدم. پرسیدند راهپیمایی شلوغ بود؟ پاسخ دادم آری. دلیلش را پرسیدند و بعد خود پاسخ دادند: «روح ولایت آقای خمینی».
این روح کماکان قدرتنمایی میکند.
«امامخامنهای» بعد از راهپیمایی عظیم نه دی ۸۸ فرمودند: «هر چه انسان در اطراف این قضایا فکر می کند، دست خدای متعال را، دست قدرت را، روح ولایت را، روح حسین بن علی (علیه السّلام) را میبیند. این کارها کارهایی نیست که با اراده امثال ما انجام بگیرد؛ این کار خداست، این دست قدرت الهی است.»
این مردم بسیار نجیباند و بزرگ و در پیشگاه الهی بسیار مقرب. امروز رمز آبادی دنیا و آخرت انسانها بهویژه مدیران، خدمت بیمنت به این مردم است.
#انقلاب_اسلامی
#شهدا
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN_khorasan
🔴 زلزله 10 ریشتری اخلاق در جهان پست مدرن
✍️ علی صالحی
جهان شاهد بزرگترین زلزله فاجعه قرن در ترکیه و سوریه بود. شدیدترین و مرگبارترین زمین لرزهای که توسط مدیر کل امور زلزله و کاهش خطر اداره مدیریت بلایای طبیعی ترکیه، معادل انرژی ۵۰۰ بمب اتمی توصیف شده است. این یک تراژدی آخرالزمانی و حادثه بسیار دردناکی است، مادری که در پی آوارها به دنبال فرزند خود میگردد و کودکی که پدر، مادر و همه بستگان خود را از دست داده است. همهی نفسها در سینه حبس شده است و آرزوها فقط به زنده ماندن بسنده شده است. حادثهای که خوب و بد را با خود فرو برده است. اما آیا کسی است که پند گیرد؟ خداوند متعال میفرماید: «وَاتَّقوا فِتنَةً لا تُصيبَنَّ الَّذينَ ظَلَموا مِنكُم خاصَّةً وَاعلَموا أَنَّ اللَّهَ شَديدُ العِقابِ؛ و از فتنهای بپرهیزید که تنها به ستمکاران شما نمیرسد؛ (بلکه همه را فرا خواهد گرفت) و بدانید خداوند کیفر شدید دارد!»
آنچه مهم است درسها و پندهای این حادثه است؟! این حادثه هشداری است برای همگان که به دنیای زوالپذیر دل نبندیم و به سوی حقیقت بازگردیم؟ چه اینکه قدرت عالم در دست خالق است و بشر راهی جز تسلیم در برابر اراده او ندارد.
و درس تلخ دیگر، مربوط به معیارهای دوگانهی مدعیان دروغین حقوق بشر است. سیل کمکهای آنها به سمت ترکیه روانه شده و چشمانشان در برابر مرگ هزاران سوری بسته شده است. به نظر میرسد انسانیت آمریکا، غرب و اعراب سلیقهای و شیطانی است؟ اعرابی که فریاد تعصبشان در عربیت گوش جهانیان را کر کرده است، ملیاردها دلار خرج جام خلیج فارس کرده و دریغ از اینکه دیناری برای کشور عربی سوریه ارسال کنند. در این میان جز ایران، عراق و لبنان و چند کشور معدود به یاری این کشور مسلمان و مظلوم نیامد. البته انسانیتِ گزینشی جریان استکبار به رسانههای آنها هم گسترش یافته است. رسانههای این جریان نه تنها هیچ پوشش خبری از گستردگی فاجعه در سوریه نداشته؛ بلکه تلاش کردند از دولت سوریه انتقاد کنند و سیاستهای جمهوری اسلامی در حوزه امدادرسانی به همسایگان را زیر سؤال ببرند. جای هیچ گونه تعجب نیست، این هویت حقیقی دشمن منافق و دغلرو است.
ایران نشان داده است که دارای غنیترین فرهنگ اسلامی و انسانی است و هرگز همسایگان خود را تحت هیچ شرایطی فراموش نکرده است. چرا که انسانیت ایران، سیاسی و گزینشی نیست که عقلانی و فطری است. ایران پرچمدار برادری و حمایت از مستضعفین جهان است و اگر نبود، حاکمیت داعش بر بخش بزرگی از جهان اسلام سیطره مییافت و مسأله فلسطین به فراموشی سپرده میشد.
امروز جمهوری اسلامی ایران در زلزله ترکیه و سوریه به مسئولیت اخلاقی، انسانی و اسلامی خود عمل کرده است و به الگویی برای همه جهانیان تبدیل شده است و این کنش انسانی، شعر سعدی بزرگ را به خاطر آورده است که:
بنی آدم اعضای یکدیگرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوی به درد آورد روزگار/ دگر عضوها را نماند قرار
تو کز محنت دیگران بی غمی/ نشاید که نامت نهند آدمی
#زلزله
#اخلاق #سیاست
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 چرا باید با اندیشههای راهبردی رهبر انقلاب آشنا شد؟
✍️ سید محمدحسین دعائی
🔸 در ۲۱ بهمن ۱۳۹۷، یک خبر کوتاه روی خروجی خبرگزاریها قرار گرفت و همۀ توجهات را بهسمت خود جلب کرد:
«در روزهای آینده منتشر خواهد شد: بیانیه تفصیلی رهبر انقلاب در تبیین گام دوم انقلاب اسلامی. ملت سرافراز ایران اسلامی با هدایت الهی و به اتکاء اندیشۀ دورانساز حضرت امام خمینی رحمه الله و راهبریهای جانشین صالحش، میرود تا با شرکت در جشن چهل سالگی انقلاب پرشکوهش، از کرامت خود و اصالت شعارهایش صیانت کند و وارد فرآیند بزرگ و جهانی چهل سال دوم شود. به همین مناسبت و در ارزیابی سرگذشت راه طیشده و مسیری که پیش روی ملت بزرگ ایران است، حضرت آیة الله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی بیانیهای تفصیلی را در تبیین گام دوم برای پیشبرد انقلاب اسلامی به نگارش درآوردهاند. متن بیانیۀ تفصیلی رهبر انقلاب اسلامی در روزهای آینده منتشر خواهد شد.»
🔹 آری؛ فردای آن روز ـ یعنی ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ ـ با انتشار متن کامل بیانیه، فصل جدیدی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران آغاز شد که رهبر معظم انقلاب حضرت آیة الله خامنهای مدّ ظلّه العالی، عنوانِ «گام دوم» را برای آن انتخاب کرده بودند؛ همان شخصیتی که هم در اصل به پیروزی رسیدن انقلاب اسلامی ایران ـ بهعنوان یکی از مهمترین انقلابهای تاریخ بشریت ـ نقش جدی ایفا کرده و هم در دوران چهل سالۀ پس از پیروزی انقلاب ـ یعنی در یکی از مهمترین دورههای حیات بشری ـ مسئولیتهای مهمی همچون: عضویت در شورای انقلاب، دبیر کلی حزب جمهوری اسلامی، امامت جمعۀ تهران، نمایندگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگی امام در شورای عالی دفاع، ریاست جمهوری و در نهایت، رهبری انقلاب اسلامی را بر عهده داشته است. همین مقدار از اطلاعات، برای پی بردن به اهمیتِ «بیانیۀ گام دوم انقلاب» و ضرورت پرداختن به آن کافی است. اما برای عبور از هرگونه اجمال و زمینهسازی برای رسیدن به یک بصیرت تفصیلی، بگذارید کمی روی این سؤال تمرکز کنیم که: واقعا «بیانیۀ گام دوم انقلاب» چیست و چرا اینقدر مهم است؟ ...
#انقلاب_اسلامی
#رهبر_معظم_انقلاب
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔘 پروژه «دوگانهی ساختگی نظام اسلامی و دینداری» به دنبال چیست؟
✍️علی صالحی، دانشجوی دکتری علوم قرآن و مدیر نویسندگان حوزوی خراسان در صدای حوزه نوشت:
بافت دینی و اجتماعی جامعه ایران از صدر اسلام تاکنون به گونهای است که نمیتوان شاکله دینی آن را نادیده گرفت. انقلاب اسلامی ایران محصول مطالبه عمومی مردم برای حاکمیت دین و مذهب است. از زمان پیروزی انقلاب اسلامی، جریان مذهبی کشور تقویت شده و از دیگر سو این جریان توانسته از آرمانهای اصیل انقلاب در برابر هجمههای دشمن دفاع کند.
طبیعی است که دشمن به دنبال ضربه زدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی است و قطعا برای تحقق اهداف خود، پیاده نظام و مهرههای فراوانی در لایههای مختلف جامعه دارد؛ اما سعی میکند با جذب جریان مذهبی دایره نفوذ خود را گسترش داده و با آنتی تز انقلاب به حیات انقلاب اسلامی پایان دهد، زیرا به خوبی میداند جریان مذهبی مانع اصلی پیشبرد برنامههای خود در کشور است؛ البته جذب جریان مذهبی، کاری بسیار دشوار و شیوههای ظریف و پیچیده خود را میطلبد.
اصلیترین شیوه جذب، برخورد نرمگونه در برابر جریانهایی است که دفاع از مذهب برای تخریب اصل مذهب به کار میگیرند.. دشمن دوگانه نظام و مذهب را ترویج میکند و تفسیر التقاطی از اسلام و مذهب ارائه میدهد و جنبههای فردی و عبادی اسلام را پر رنگتر از عرصههای سیاسی و اجتماعی نشان میدهد. همچنین به جریان مذهبی القا میکند که بقای اسلام هیچ ارتباطی به نظام جمهوری اسلامی ندارد؛ زیرا در طول تاریخ، اسلام با وجود حکام جور توانسته سرزندهتر از دوران حاکمیت نظام جمهوری اسلامی به حیات خود ادامه دهد. پذیرش این تحلیل خطرناک، در جریان مذهبی کم و بیش دیده میشود. این دیدگاه، حیات اسلام را نه در وجود ساختار نظامند مقتدر بلکه در فاصلهگرفتن از سیاست و بسندگی به برخی مناسک دینی میبیند. این دیدگاه همچنین تأکید دارد پیشرفتهای اقتصادی کشورهای اسلامی مانند مالزی و برخی کشورهای همسایه در سایه گلاویزنشدن با قدرتهای بزرگ و دور ساختن دین از دنیای سیاست است.
دومین شیوه جذب، ارائهی چهرهای جذاب از جبهه باطل است. این شیوه به وسیله رسانه که قویترین ابزار تربیت در عصر جدید است، شکل میگیرد. دشمن با چالش فقر گفتمان منطقی و فطری روبهرو است و برای جبران این نقص ذاتی، مجبور است برای جذب جریان مذهبی کشور تغییر چهره دهد و بخشی از حق را با باطل بیامیزد و با شعارهای جذاب عرض اندام کند تا حقیقت بر مخاطب مشتبه شود، در این نقطه از اغواگری، بسیاری در فهم حقیقت آشفته و مردد میشوند و نمی توانند حق و باطل را از یکدیگر تشخیص دهند. شعار زن، زندگی و آزادی یک شعار دینی و انسانی است که دشمن آن را برای خود مصادره کرده است. البته دشمن با این شعار به دنبال ضربهزدن به پایههای عقیدتی و ارزشی و رفتاری جامعه دینی است. دشمن از زن دم میزند؛ اما می خواهد هویت زن مسلمان را نابود کند و از زندگی دم می زند اما می خواهد جامعه اسلامی را به کام مرگ بکشاند و از آزادی دم میزند؛ اما میخواهد اسیر بگیرد و سلطه شیطان را در کشور گسترش دهد.
امروز بخش کوچکی از جامعه مذهبی کشور تحت تاثیر رسانه جبهه باطل قرار گرفته و حرفهای دشمنان را تکرار میکنند و مدعیاند که تفکر مبارزه با استکبار جهانی یک تفکر پوسیده و ناکارآمد است. البته اقناع این گروه، کاری بسیار سخت و گاهی محال به نظر میرسد. اصل را از فرع تشخیص نمیدهند و به تبعات آنچه میگویند نمیاندیشند. نه ضرورت زمانه میفهمند و نه مصلحت جهان اسلام را درک میکنند. جایی که باید اطاعت کنند، سرپیچی میکنند و جایی که باید بر سر دشمن بکوبند، سکوت میکنند یا علیه نظام موضع میگیرند.
سومین شیوه جذب، نفوذ در ارکان و تشکیلات انقلابی است؛ زیرا دشمن با لباس خودی و نفوذ در مراکز حساس تربیتی و دیگر نهادهای فرهنگی برای کادرسازی و نفوذ هدفمند کادرسازی میکند و جریان مذهبی را دو قطبی و در نتیجه تضعیف کند. رهبر انقلاب درباره خطر نفوذ در تشکیلات مذهبی هشدار می دهد:«گاهی آدمی فاسد و ناباب لباس عوضی میپوشد و خودش را در مجموعهای جا میکند. این آدم میتواند در کسوت روحانی و بسیجی و... در بیاید.»
به نظر می رسد بهترین راهکار برای خنثیسازی شیوههای پیچیده دشمنان برای جذب جریان مذهبی، الگوی جهاد تبیین است و جبهه انقلابی باید بتواند جبهه باطل را رسوا کند و چهره حقیقی دشمن را به همگان نشان دهد؛ از این رو رهبر انقلاب توجه دستگاههای فرهنگی، رسانهای و عناصر هنری در تبیین حقایق تاریخ و جنایتهای دشمنان برای جوانان را یک ضرورت و تکلیفی مهم میخواند.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 ایران؛ از نقل مکاتب تا نقد مکاتب
➖بخش دوم
✍️ علی اسفندیار
۱۹۷۸ میلادی؛ پاریس
۱۴ مهر ۵۷ شمسی امام خمینی(ره) وارد پاریس شد، مأموران کاخ الیزه نظر رئیس جمهور فرانسه را درباره عدم فعالیت سیاسی به امام خمینی(ره) ابلاغ کردند. پرسش مهم این است که چرا پاریس؟ پاریس مرکز خبری جهان بود، بیتعارف میتوان ادعا کرد که سابقه نداشته برای وضو گرفتن یک مسلمان، آن همه عکاس دور امام خمینی حلقه بزنند. اینها قرار است مخابره بشود، این فرهنگ.
جهانیشدن شعارهای امام در نوفللوشاتو کلید خورد، آن هم در چهار ماه اقامت! دوربین، ضبط صوت، قلم و کاغذِ رسانههای جهان، همه برای شنیدن و نوشتن صدای امام به صف شدند. امام با خبرگزاریهای کشورهای فرانسه، آلمان، اتریش، لوکزامبورگ، سوئد و یونان مصاحبه کرد. در دو ماه نخست، ۴۵۸ صفحه مصاحبه، پیام و سخنرانی از امام به ثبت رسید.
پاریس، قرارگاه رسانهای امام و محل تلاقی ادبیات انقلاب و دیگر مکاتب شده بود. امام به جهانی بودن شعارش ایمان داشت. رسانههای جهانی حرفهای جهانیاش را بازتاب میدادند.
۱۳۹۷ شمسی، قم
انقلاب اسلامی حوادث بین راهی را پس میزند. رهبرِ راه، بیانیهی گام دوم انقلاب صادر میکند. ملت همراه، چهل سالگی واقعی خود را جشن میگیرد و بالغ و تنومند ظاهر میشود.
زعیم انقلاب بیش از پیش، رسماً دیدارهای «غیر رسمی» برگزار میکند و همچون گذشته پایِ بیتِ شاعران مینشیند، با هنرمندان تلویزیون و سینما عکس یادگاری میگیرد، جوانان و نونهالان را به دیدار میپذیرد و در برابر صراحت لهجهی آنان آغوش میگشاید، جوانان اروپایی را فرزندان خود میداند، برایشان نامه مینویسد؛ رهبر انقلاب میداند که برای جهانیشدنِ زبان انقلاب اسلامی، هنر و ادبیات را باید پاس داشت.
از سوی دیگر با اهالی قم دیدار میکند، بر مکتب قم پای میفشرد و به روحانیت اصیل هشدار میدهد که مراقب «آنتیتزهای انقلاب» باشید.
قم در صنعت چاپ و نشر کشور پیشتاز میشود، محافل علمی و پژوهشی به نقد و نظر تن میدهند، سلایق ادبی و هنری آثار خود را در گعدهها چکشکاری میکنند و در شعر و طنز و رمان میدرخشند، طلبهها انیمیشن و بازی میسازند، کتاب «قاسم سلیمانی» پس از ترجمه، به آمریکای لاتین ارسال میشود؛ گویا دریافتهاند که رونق هنر و ادبیات، چرخهی تمدنسازی را روغنکاری میکند.
انقلاب اسلامیِ گامِ دوم، عزم خود را جزم کرده تا رقیب جدی «ایسم»های شکلگرفته در غرب باشد. هم درصدد ترمیم دینداری است که کلیسایِ عصرِ رنسانس، آن را بر باد داده است و هم با مکاتب صرفاً اینجهانی در میافتد.
امروزه با نگرش جهانی به ادبیات و فراگیری «هنرِ ارائه» میتوان منطق حکمرانی انقلاب اسلامی را به گوش و چشم جهان رساند و سزاست بگوییم که در گام دوم انقلاب «تمدن ایرانی_اسلامی زیر چاپ خواهد رفت» آن هم از قم که مادر انقلاب است؛ البته اگر نهادهای تسهیلگر و نخبگان علم و اجتهاد بیدارتر شوند.
اینجا مثل پاریس قرن هجدهمی هیجانانگیز است، تلاقی همه ماست، به اضافه تعهد و ایمان!
👈 بخش اول
🔗 متن کامل در سایت اندیشهای فکرت
#ادبیات_انقلاب
#انقلاب_اسلامی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌿🍀گزارشی از فعالیت های مردمی برای کمک به زلزله زدگان خوی
یک دنیا همدلی از مشهدالرضا تا خوی 🌸💐
✍ زهرا شریعتی، روزنامه نگار روزنامه شهرآرا
کلمه "مردم" بعنوان اصلی اساسی در شاکله نظام جمهوری اسلامی، از کلیدواژه های پرتکرار و مورد تاکید در بیانات بنیانگزار کبیر و نیز رهبر معظم انقلاب بوده و هست. سردار شهید سلیمانی نیز در این راستا همواره از تعابیر "مردم میدان" و "مردم قهرمان" استفاده می کرد؛ این شدت تاکید شاید برای ما جای سوال داشته باشد اما پاسخش چندان پیچیده نیست و با کمی دقت و تامل در تاریخ این سرزمین به روشنی درک می شود؛ مردم ایران ویژگی های خاصی نسبت به سایر ملت ها دارند از جمله همدلی و همیاری در بحران ها (فارغ از اقدامات دولتی) که چه بسا برگرفته از عقاید دینی شان باشد و در کمتر جای دنیا بتوان نظیر آن را مشاهده کرد چنانکه در زلزله های اخیر ایران، ترکیه و سوریه می بینیم، بیشترین حجم کمک ها و مشارکت های مردمی در ابعاد مختلف در ایران اسلامی بوده است. مردم مشهد مقدس نیز به عنوان نمایندگان امام رئوف(ع) و پرورش یافتگان فرهنگ رضوی از این قاعده مستثنی نبوده و جزو اولین حاضران در صحنه و امدادرسانان به زلزله زدگان خوی بودند. گزارش پیش رو ضمن گفتگو با چند تن از فعالان این عرصه، از شرایط زلزله زدگان و کمک های انسان دوستانه هموطنان به ویژه مشهدی ها حکایت دارد...
#همدلی
#زلزله
#خوی
#نویسندگان_حوزوی
https://shahraranews.ir/files/fa/publication/pages/1401/11/23/13731_128896.pdf
🥀ولنتاین از ابعاد اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی
ولنتاین و عشق های پوشالی
✍ زهرا شریعتی، روزنامه نگار روزنامه شهرآرا
این روزها دیگر کمتر کسی از کوچک و بزرگ پیدا می شود که حداقل نام ولنتاین به گوشش نخورده باشد؛ نوجوان ها و جوان ها هم که نیاز به گفتن ندارد و مشتری پروپاقرص ولنتاین هستند و روزهای پایانی بهمن که می شود عده ای حتی جلوتر از بازار، اقلام آن را سراغ می گیرند. بازاریان هم کم نمی گذارند و فارغ از اینکه کسب و کارشان با ولنتاین مرتبط است یانه، برای جلب مشتری از هیچ خلاقیتی دریغ نمی کنند. در این میان اما بزرگترها و مسئولان واکنش های متفاوتی دارند؛ برخی از روی رودربایستی با طرفداران ولنتاین همراه می شوند، برخی به شدت مخالفت و در سطوح مدیریتی، با آن برخورد می کنند، عده دیگر آن را در حد یک تبریک یا هدیه ساده قبول دارند یا معتقد به فرصت بودن آن هستند و ..... . بین این شور و هیجان و هیاهوی ولنتاین جا دارد در هر سن یا حرفه و جایگاهی که هستیم، نگاهی به پیشینه و چرایی آن و نیز داشته های بومی خود بیندازیم؛ شاید یک بار برای همیشه بتوانیم تکلیف خود را با این رسم عاشقانه روشن کنیم....
#ولنتاین
#عشق
#نویسندگان_حوزوی
https://shahraranews.ir/files/fa/publication/pages/1401/11/25/13744_128957.pdf