💢ندای امتی امتی در محشر
🔸️در آیه ی 23 سورهی فجر آمده است؛ "وَ جیءَ یَوْمَئِذٍ بِجَهَنَّمَ یَوْمَئِذٍ یَتَذَکَّرُ الإِنْسانُ وَ أَنّی لَهُ الذِّکری" و در آن روز جهنم را حاضر میکنند؛ (آری) در آن روز انسان متذکّر میشود؛ امّا این تذکّر چه سودی برای او دارد؟!
🔸️در تفسیر شریف مجمع البیان ( ج10، تحقیق علامه شعرانی، ص 487 ) ذیل این آیه حدیثی به این مضمون آمده است: هنگامی که این آیه نازل شد، حال پیامبر(ص) دگرگون شد تا آنجا که آثار آن در چهرهاش نمایان گشت. اصحاب از مشاهده وضعیت پیامبر(ص) سخت نگران شدند و برخی از آنان نزد امیرالمومنین(ع) رفته، عرض کردند امر مهمی رخ داده که این آثار را در پیامبر مشاهده کردیم؟ حضرت علی(ع) به سوی آن حضرت شتافت و آن حضرت را از پشت سر در بغل گرفت و میان دو کتفش را بوسید و عرض کرد: ای رسول خدا، پدر و مادرم فدایت باد امروز چه رخ داده است [ که اینگونه متأثر شدهاید]؟ آن حضرت فرمود: فرشته وحی آمد واین آیهی شریفه را بر من تلاوت کرد؛ از او پرسیدم جهنم چگونه آورده میشود؟ جبرئیل گفت: هفتاد هزار فرشته با هفتاد هزار ذمام او را میکشند و جهنم سرکشی میکند، بهگونهای که اگر رهایش کنند همه اهل محشر را میسوزاند. من متوجه جهنم میشوم و جهنم میگوید: ای محمد، مرا با تو کاری نیست؛ زیرا خدا گوشت تورا بر من حرام کرده است. پس کسی در صحرای محشر نمیماند مگر آنکه میگوید [ خداوندا نجات ده] خودم را، خودم را، و من میگویم امتم را، امتم را.
🌱آری پیامبر اینچنین در محشر با ندای امتی امتی، دست از محبت نسبت به امت خود بر نمیدارند و برای امتشان طلب مغفرت میکنند.
✍🏻#زهرا_ابراهیمی
🗒️@HamQalam
هدایت شده از احوال حوزه
❗️روزنامه اعتماد وابسته به رئیس شورای اطلاعرسانی دولت مدعی شد: ترویج دینداری، به آموزش و پرورش ربطی ندارد و فقط بر عهده روحانیت است!
✍️ پینوشت احوال حوزه: این حرفها در کنار توئیت اخیر فاضل میبدی، نشان میدهد که اصلاحطلبان برای سکولاریزه کردن آموزش و پرورش و نسلهای بعدی عزمی جزم دارند!
متن کامل خبر را از اینجا بخوانید
#خط_تبیین
کانال #احوال_حوزه را دنبال کنید
📌@ahvaalehowze
🔻دلبستگی به دنیا، مانع درک حقایق
🎙علامه مصباح اعلی الله مقامه الشریف
🔸️پیامبراکرم(صلى الله علیه وآله) با شیوه هاى گوناگون عیوب دنیا و دنیاگرایى را یادآور مىشوند و در مقابل، مزيّت زهد و بىرغبتى به دنیا را گوشزد می فرمایند. اینکه پیامبر با بیانات گوناگون و با شیوه هاى مختلف، مطالب تربیتى را در یک زمینه خاص ارائه دادهاند، کارى است شبیه به معجزه؛ تا هر کس در خور فهم و استعدادش از آن بهره ببرد.
🔸️یکى از شیوههایى که حضرت برگزیدهاند ستایش زهد و تشویق به آن و ذکر آثار ارزشمندى است که بر بىرغبتى به دنیا مترتب مىشود؛
«یا اباذرّ؛ ما زهد عبد فى الدّنیا الا اثبت اللّه الحکمة فى قلبه و انطق بها لسانه و یبصّره عیوب الدّنیا و دائها و دوائها و اخرجه منها سالماً الى دارالسلام»
ترجمه: اىابوذر؛ بندهاى در دنیا زهد نورزید، مگر خداوند حکمت را در قلب او جایگزین و زبانش را به آن گویا ساخت و او را به عیبهاى دنیا، دردها و دواهاى آن آشنا گردانید و او را سالم به سوى بهشت بیرون برد.
🔸️در این بخش تاکید حضرت بر این است که زهد و بىرغبتى به دنیا، قلب آدمى را آماده دریافت حکمت مىکند و حقایق را درک مىکند. کسانى که به دنیا دلبستهاند نمىتوانند حقایق دنیا را درک کنند. «حب الشىء یعمى و یصم؛ عشق تو به چيزى، كور و كرت مى كند.»(عوالی اللآلی،۱۴۹/۲۹۰/۱) محبت به دنیا موجب غفلت انسان مىگردد. در مقابل، کسانى که به دنیا بىرغبتند، حقایق را درک مىکنند؛ چون بر دنیا اشراف دارند و پس از مقایسه آن با آخرت، بهترین را انتخاب مىکنند.
▫️علامه مصباح، ره توشه، جلد۱، صفحه ۲۱۵ و ۲۱۶
🗒️@HamQalam
هوالعشق
چو ورای عقلِ بشر بُوَد، درجاتِ عقل و کمال او
منِ بی زبان چه بیان کنم، حَسَناتِ خُلق و خصال او
درخششِ بی منتهایِ اوّل تجلّیِ خداوندگار، رحمت جاریِ پروردگار، یگانه حاکمِ ارض و سَما، حضرت محمّد مصطفی (صلیاللهعلیهوآله) و خجسته میلاد هشتمین قرآنِ ناطق، حضرت امام جعفر صادق (علیهالسلام) بر جمیع آزادگان عرصهٔ گیتی و پاکبازان پهنهٔ هستی مبارک باد.
🗒️@HamQalam
🔻پیشوای صادق (ع) و تحول در فقه پویا
✍🏻دکتر آزاده فخاری| پژوهشگر
🔴امام صادق (ع) بهعنوان پیشوای ششم شیعیان، نقشی بیبدیل در شکلدهی و تقویت عقلانیت اسلامی ایفا کرد. دوران زندگی ایشان که مصادف با انتقال قدرت از امویان به عباسیان بود، فرصت مناسبی برای رشد و گسترش علوم مختلف فراهم آورد. این زمانه شاهد ظهور و توسعه مکاتب مختلف فکری و فلسفی بود که گاه با آموزههای اسلامی تعارض داشتند. امام صادق (ع) با بینش عمیق و علمی خود، نهتنها به حل چالشهای فکری دوران خود پرداخت، بلکه پایهگذار مکتب فکریای شد که بر اساس عقلانیت و اجتهاد در اصول دین استوار بود.
🔴یکی از مهمترین اقدامات امام صادق (ع) در این زمینه، تأسیس حوزه علمیه و تربیت هزاران شاگرد بود. شاگردانی که هر یک در حوزههای مختلف علمی مانند فقه، کلام، فلسفه و حتی علوم طبیعی و تجربی آموزش میدیدند و بهواسطه این آموزشها، علوم اسلامی گسترش یافت. در این دوره، امام صادق (ع) با تأکید بر استفاده از عقل بهعنوان یکی از ابزارهای مهم درک و تحلیل مسائل دینی، به شاگردان خود یادآور شد که علم و دین در تعارض با یکدیگر نیستند؛ بلکه میتوانند مکمل هم باشند.
🔴عقلگرایی امام صادق (ع) به ویژه در مواجهه با جریانهای فلسفی و فکری آن زمان بهخوبی مشهود است. او با مکاتب فلسفی مانند معتزله، جهمیه و حتی پیروان فلسفه یونان به گفتوگو و مناظره پرداخت. در این مناظرات، امام نهتنها از مبانی دین اسلام دفاع کرد، بلکه با تبیین دقیق و منطقی اصول دین، توانست بسیاری از شبهات فکری آن زمان را پاسخ دهد. این رویکرد امام صادق (ع) بهوضوح نشان میدهد که عقل و منطق در اسلام جایگاه والایی دارند و میتوان با استفاده از این ابزارها به تقویت فهم دینی و مقابله با انحرافات فکری پرداخت.
🔴یکی از ویژگیهای بارز مکتب امام صادق (ع) تأکید بر اجتهاد و تفکر مستقل است. امام با تربیت شاگردانی همچون هشام بن حکم، مفضل بن عمر و جابربن حیان، به آنها آموزش داد که با تکیه بر اصول عقلانی و دینی، در مواجهه با مسائل نوظهور زمانه خود به اجتهاد بپردازند و راهحلهایی مناسب برای آن ارائه کنند. این تأکید بر اجتهاد، زمینهساز شکلگیری تفکر فقهی پویا و متناسب با نیازهای روز شد.
🔴بنابراین امام صادق (ع) با تأسیس مکتب عقلگرایی، نهتنها به چالشهای فکری زمان خود پاسخ داد، بلکه پایهگذار تفکری شد که تا امروز در فقه، کلام و فلسفه اسلامی تأثیرگذار بوده است. این مکتب، با تأکید بر عقل و اجتهاد، به مسلمانان نشان داد که دین و علم در کنار هم میتوانند مسیر درستی برای رشد و تعالی فردی و اجتماعی فراهم کنند.
🗒️@HamQalam
💫صادقی (ع) از آل محمد
✍🏻فاطمه شکیبرخ| دکترای تاریخ تشیع
💢صاحب مکتب اسلام، حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله فرموده بود که جعفر بن محمد(ص) را "صادق" بنامند تا در برابر جعفر کذاب، حقانیت او بر همگان محرز شود!
💢منصور عباسی خلیفه ستمگر نیز ایشان را «استخوان در گلو» نامیده بود؛ زیرا که نه می توانست آن را فرو برد و نه می توانست از گلو خارج کند! و این گرفتاری برای خلیفه، از باب تثبیت برتری جایگاه علمی و معنوی ایشان، حتی در منظر آن مدعیان صاحب مکاتب نقل شده است!
💢از مهمترین تلاش های صادق آل محمد(ص)، پرورش شیعه اعتقادی برای زودون زنگار از گروه های شیعیان بود؛ زیرا گذران سال ها، میان شیعیان و کاهش ارتباط آنها با امامان خویش، سبب دگرگونی فرهنگ اجتماعی شیعیان از اصل و ریشه خویش شده بود! و به امثال این علت، برخی تنها تمسک به عنوان شیعهگی و صرف اظهار محبت به اهل بیت (ع) را مایه نجات خویش در آخرت می دانستند! همین امر، سبب گردید تا امام صادق(ع)، در تربیت و پرورش شیعیان، همت مضاعف گمارد.
🗒️@HamQalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نگذارید، نگذارید
📌رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از علما و بزرگان اهل سنت، چند بار کلید واژه "امت اسلامی" را تکرار و حتی به صراحت فرمودند من تمام تلاش و همتم ناظر به این جهت است که ما عنوان "امت اسلامی" را فراموش نکنیم.
📌در دیدار با مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی نیز پرتکرارترین واژه، واژه "امت اسلامی" و تاکید بر آن بود.
نکنید، نکنند
ما این همه مشترکات داریم، اینها را به کلی نادیده نگیرید.
🗒️@HamQalam
هدایت شده از آنتی سکولار
پوزخند عده ای به پیشگویی امام (ره) در مورد مارکسیسم / دولت اسرائیل نابودشدنی است
♨️ نظر ما نسبت به مسایل فلسطین روشن و واضح است. ما راهحل فلسطین را نابودی رژیم اسرائیل میدانیم.
⭕️ نگویند نمیشود؛ نمیشود در دنیا نیست ... تا چند صباح قبل از این، هیچکس فکر نمیکرد که ابر قدرت شرق اینگونه متلاشی بشود. اگر دو سال قبل کسی میگفت که ابر قدرت شرق از بین خواهد رفت، عدهیی فیلسوفانه ریش میجنباندند که بله، شما ساده هستید! آن روزی که امام در نامه به گورباچف نوشتند که بعد از این مارکسیسم را باید در موزهها پیدا کرد، عدهیی پوزخند زدند! دو سال یا سه سال نگذشته بود که آن پیشگویی تحقق پیدا کرد. بعد از درگذشت امام، به یک سال نرسید که همه چیز دگرگون شد؛ چهطور نمیشود؟
♨️ قدرت استکباری امریکا هم از بین خواهد رفت، او هم متلاشی خواهد شد، این قدرت جهنمی ماندنی نیست، اسرائیل هم ماندنی نیست. این، حرف دولت و ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی است، و همین خواهد شد.
▫️رهبر معظم انقلاب ــ ۱۳۷۰/۰۵/۲۸
▪️تصاویر مربوط به موشک باران دیشب حیفا توسط حزب الله لبنان
🌐 #آنتی_سکولار را دنبال کنید👇🏻
🆔 @antisecular_ir