💟 #آیت_لطف
«لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ»
#شب_قدر، حقیقتی فوق زمان و مکان است که اگر آن را درک کنیم، به اندازۀ هزار ماه در حرکت صعودی و عروج وجودمان پیشرفت خواهیم داشت.
اگر میخواهیم شب قدر را درک کنیم، باید از سنگینی ماده برهیم و بالا برویم؛ از گِل زمین جدا شویم تا آن حقیقت آسمانی را ببینیم.
باید نورانی شویم تا بتوانیم با نور محض، رابطه برقرار کنیم.
آن حقیقت چیست؟ خورشید وجود #امام.
شب قدر، شب درک امام است و امام با تمام زیباییهایش در #قلب ما حاضر است.
اگر میخواهیم او را بیابیم، باید قلبمان را فعال کنیم.
برگرفته از #بیانات_استاد_لطفی_آذر
🌐 Saehat.ir
📱 @Lotfiiazar
📋 #خلاصه_بحث_روز
سخنرانی سرکار خانم لطفیآذر
#معراج_پیامبر (صلیاللهعلیهوآله)
خلاصۀ جلسۀ 68
7 #رمضان_1442
وسعت قلب
صبری که انسانیت را از بین میبرد، انفاقی که منت بهدنبال دارد، با اینکه کارهای خیر و نور هستند؛ اما داخلشان سیاه است. در عین روشنایی تیره میکنند. یا فردی میگوید #توفیق داشتم روزه بگیرم؛ اما با همان زبان #روزه، چقدر آبرو برده، چقدر دل شکسته. این همان #وسواس و عاقبت به شرّی است، عاقبت به شرّ، فقط برای گناهکاران نیست، چه بسا گناهکارانی که...
متن کامل در لینک زیر:
saehat.ir/خلاصه-دروس/معراج-پیامبر/وسعت-قلب
@Lotfiiazar
📋 #خلاصه_بحث_روز
سخنرانی سرکار خانم لطفیآذر
#معراج_پیامبر (صلیاللهعلیهوآله)
خلاصۀ جلسۀ 69
8 #رمضان_1442
اولوالألباب
وقتی حقیقت نفسمان را که همان #عقل است، فراموش کنیم، خود را در حس و وهم و خیال به یاد میآوریم و حبّ و بغض، آرامش و نگرانی، و خوشبختی و بدبختیمان را در همین محدوده میبینم. درنتیجه زندهایم، اما زندگی نمیکنیم و بهرهای از #حیات_انسانی نداریم. غافل از اینکه #نفس در حس و خیال نمیماند و به سمت خدا...
متن کامل در لینک زیر:
saehat.ir/خلاصه-دروس/معراج-پیامبر/اولو-الألباب
@Lotfiiazar
📋 #خلاصه_بحث_روز
سخنرانی سرکار خانم لطفیآذر
#معراج_پیامبر (صلیاللهعلیهوآله)
خلاصۀ جلسۀ 70
9 #رمضان_1442
مراتب معلوم و نامعلوم نفس
اگر انسان در دنیا معارف عقلیه را تحقیقاً یا شهوداً دریافت، در #قیامت کبری به سعادت عقلی که جنت لقاست راه پیدا میکند. وگرنه فقط از جنت حسی برخوردار است. این محرومیت از جنت لقا به سبب حجابهایی است که در پنج صورت خلاصه میشود:
اولین حجاب این است که گاهی انسان اصلاً به دنبال معرفت نفس و شناخت خود نیست و...
متن کامل در لینک زیر:
saehat.ir/خلاصه-دروس/معراج-پیامبر/مراتب-معلوم--نامعلوم-نفس
@Lotfiiazar
#عید_فطر (قسمت اول)
🍃 پایان #رمضان، عید فطر است که حقیقتش تنها با #معرفت حق، محقّق میشود. فطر در لغت یعنی حدوث تحول بعد از نقض حالت اولیه. همانگونه که هنگام افطار، حالت اولیهمان که گرسنگی است، کنار میرود و با خوردن و آشامیدن، حالتمان عوض میشود. فطر هم افطار معنوی است.
🍃 البته ما هر روز در این ماه، فرصت داشتیم و باید شخصیتمان زیر و رو میشد و از آنچه بود، وضع بهتر و بالاتری پیدا میکرد. اما اگر هم چنین نبوده، لااقل در عید فطر باید واقعاً آدم دیگری شویم و دیگر آن فرد سابق نباشیم.
🍃 #افطار یعنی نفی اختیار از خود برای پذیرش تحولی که رمضان در جان ما به فعلیت رسانده؛ یعنی اطاعت و #تسلیم در برابر حق، تا چنان از خودیها بشکنیم که او ظهور پیدا کند. این هم فقط محدود به روز عید نیست؛ بلکه روند زندگی هر روزمان تا سال بعد باید همین باشد. اما اگر در این روز آمرزیده نشویم و افطار معنوی نکنیم، تا سال بعد با خود و هستی درگیریم و نمیتوانیم آن را موافق خود کنیم؛ چون هستی، موافق خداست.
🍃 کار هم به إنشاءالله و ماشاءالله درست نمیشود. خدا ما را آفریده، شرایط رشدمان را هم گذاشته تا بذر وجودمان مدام شکافته شود و فعلیتهای جدید بپذیرد. بقیۀ کار با خودمان است تا حرکت کنیم؛ نه اینکه سالها در خور و خواب، غم و شادی، حبّ و بغض و سایر شئون زندگی حیوانی بمانیم و فعلیتمان تغییر نکند!
🍃 او کار خود را کرده و به ما نزدیک است. اکنون ماییم که باید به او نزدیک شویم؛ نه اینکه مدام بخواهیم دستمان را بگیرد و بالا بکشد. بعد هم توقع داشته باشیم در هر مسئله، نشانهای ظاهری سر راهمان بگذارد تا وظیفهمان را بفهمیم یا اولیائش را بفرستد که به ما مشاوره دهند و بگویند چه کنیم. تازه اگر هم خطا کردیم، برای راضی کردنش فقط هی بگوییم: «ببخش»! اما واقعاً به اینها نیست و هرچه از این راهها به خدا و اولیائش سیریش شویم، به جایی نمیرسیم.
ادامه دارد...
برگرفته از #بیانات_استاد_لطفی_آذر
🌐 Saehat.ir
📱 @Lotfiiazar
#عید_فطر (قسمت دوم)
🍃 #قرآن از زبان حضرت #ابراهیم میگوید:
"وَ أَعْتَزِلُكُمْ وَ ما تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَ أَدْعُوا رَبِّي عَسى أَلاَّ أَكُونَ بِدُعاءِ رَبِّي شَقِيّاً."
از شما و آنچه غیر خدا میخوانید، کناره میگیرم و پروردگارم را میخوانم؛ باشد که به خواندن پروردگارم شقی نباشم.
یعنی شرط #دعا و خواندن خدا، عزلت است و در آن صورت است که دعا در مسیر #سعادت میافتد.
🍃 اما ما از کدام صنم درون یا بیرونمان کناره گرفته و جدا شدهایم؟ غیر از این است که خدا را با قالب محدود #نفس خود میخوانیم؟ نمیشود سر جای خود بنشینیم و بگوییم: «خدایا، ببخش!» باید جایمان را عوض کنیم و خود را در شرایط درست قرار دهیم. آنوقت حتی نمیخواهد بگوییم: «ببخش»؛ خدا خودش غفّار است، بخشوده میشویم.
🍃 خدا در مرحلۀ خلقت، لقمۀ آماده به ما داده؛ اما در حرکت و صعود، خبر از لقمۀ آماده نیست. او ربّ ماست و همۀ شرایط را برای رشدمان گذاشته؛ برنامۀ درست معاش و معاد را در فطرتمان تنظیم کرده؛ از طریق اولیائش نیز معارف عمیق و بسیاری را به ما رسانده است. اما دیگر خودمان باید راه را پیدا کنیم و #تربیت شویم.
🍃 باید با #اختیار، خود را به خدا بسپاریم؛ یعنی شرایطش را دنبال کنیم، تسلیم احکام و مقرّراتش شویم و از تکوین و تشریعش به بهترین شکل استفاده کنیم؛ تا بتوانیم اسم «فاطر» الهی را ظهور دهیم و پیوسته و نوبهنو، زیباییهای درونمان را به فعلیت برسانیم.
🍃 باشد که در این عید بتوانیم با ورود به عالم عید و درک حقیقت تبریک و فیض شادی حقیقی، خود را بیابیم و زین پس با حرکت درست، کمتر برای اولیاء خدا مزاحمت ایجاد کنیم؛ تا امامی که جهل مردم، مانعِ آمدنش است و از مزاحمتهایی که موجب هلاکت خود آنها میشود، میترسد، ببیند ما آنقدر بزرگ شدهایم که به جای بار، یارش باشیم. پس بیاید و هستی را به نور قدومش روشن و بهرهمند سازد؛ إنشاءالله.
برگرفته از #بیانات_استاد_لطفی_آذر
🌐 Saehat.ir
📱 @Lotfiiazar
📋 #خلاصه_بحث_روز
سخنرانی سرکار خانم لطفیآذر
#معراج_پیامبر (صلیاللهعلیهوآله)
خلاصۀ جلسۀ 71
10 #رمضان_1442
تفاوت و شباهت دیدگاه #ملاصدرا و #ابنسینا در مورد نفس
از نظر صدرا تفاوت #انسان و #حیوان در این نوع تجرد آن است که هیچ حیوانی حد رسیدن به #نفس_ناطقه را ندارد و در تجرد مثالی میماند. منتها حیوانات اگر در این نوع تجرد بمانند، عِقابی ندارند و فقط ناقص هستند. فرق عِقاب و نقص، در این است که در عِقاب، نفس عذاب میکشد. اما در نقص، نفس فاقد کمال است. مثل اینکه...
متن کامل در لینک زیر:
saehat.ir/خلاصه-دروس/معراج-پیامبر/دیدگاه-نفس
@Lotfiiazar