#حدیث_روز
❤️حضرت امام على عليه السلام:
كَثرَةُ الدَّينِ تُصَيِّرُ الصادِقَ كاذِباً و المُنجِزَ مُخْلِفاً
بدهكارى زياد، راستگو را دروغگو مى كند و خوش قول را بد قول!
ميزان الحكمه، جلد ۴، صفحه ۲۰۸
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹
✨✨✨✨
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1222639635C424d1b4ace
اگر شکست خوردی، دوباره بسم الله بگو!
نفس خود را قهر کرده روح کرده پر فتوح زاد تقوی برگرفته بهر مرگ آمادهاند
دائماً باید با امیال نفسانی مبارزه کرد. یک کسی به بنده گفت: من از اول خیلی جدیت کردم؛ ولی شکست خوردم. گفتم: هیچ ناراحت نباش! همین الساعه دوباره بسم الله بگو و بلند شو!
کتاب ز ملک تا ملکوت - جلد ۲
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹
✨✨✨✨
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1222639635C424d1b4ace
🔴👈 انسان شیرینی عشق به خدا را می چشد!
فی الکافی عن الصادق(ع): « إِذَا تَخَلَّی الْمُؤْمِنُ مِنَ الدُّنْیَا سَمَا وَ وَجَدَ حَلَاوَةَ حبّ اللَّهِ وَ کَانَ عِنْدَ أَهْلِ الدُّنْیَا کَأَنَّهُ قَدْ خُولِطَ وَ إِنَّمَا خَالَطَ الْقَوْمَ حَلَاوَةُ حبّ اللَّهِ فَلَمْ یَشْتَغِلُوا بِغَیْرِهِ»، الشافی صفحه 533
✅ مؤمن وقتی از دنیا دامن خود را می تکاند، و از دنیا دست می شوید، نه به معنای اینکه آماده مرگ می شود، بلکه به معنای اینکه حرص دنیا و رغبت به دنیا و شوق دست یافتن به زخارف دنیا را از دل خود بیرون می راند، وقتی این حالت برای مؤمن به وجود می آید، علوّ پیدا می کند.تعالی پیدا می کند.
✅ این علوّ و تعالی که ما برای بندگان صالح خدا همیشه قائل هستیم، کلیدش همین است. که این زر و زیور دنیا،این لذّت های دنیا،آرایش های عالم ماده از نظر او کوچک، ناچیز و حقیر بشود.
✅ وقتی این حالت برای مؤمن پیدا شد،دیگر اهمیّتی ندارد به این که کدام یک از زینت های دنیا و لذت های دنیا و زخارف دنیا را به دست بیاورد،روح او بالا می رود.
ما گاهی می شنویم از افراد باصفا،پاک می گویند دعا کنیم آدم بشویم.یعنی اعتلا پیدا کنیم.این راهش همین است.
✅راهش این است که انسان برای این زخارف و زینت های دنیوی، برای این ارزش های حیات مادی اهمیتی قائل نباشد.همت او این نباشد که به این زخارف دنیا برسد. همین که این مسایل دنیوی براش بی اهمیت شد، خود این موجب می شود که انسان اعتلا پیدا کند.
✅ آن وقت است که انسان شیرینی عشق به خدا را می چشد. که این شیرینی اگر درکام بنده ای حاصل شد،بال و پر در می آورد،پرواز می کند. و همه شیرینی ها و لذت هایِ دیگر، به نظر انسان پست می شود.
[ شرح حدیث از حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای در مقدمه درس خارج ، 06/08/1387]
❤️ #مقام_معظم_رهبری (حفظه الله)❤️
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹
✨✨✨✨
🆔 http://eitaa.com/joinchat/1222639635C424d1b4ace
215.2K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_دفاع_از_اسلام_و_نظام_اسلامی
❓آیا برای دفاع از دین خدا و جمهوری اسلامی اجازه امام یا مجتهد لازم است؟
✅ بر تمام مكلفین واجب است به هر نحو ممكن، از دین خدا و نظام جمهوری اسلامی دفاع نمایند و مشروط به اجازه نیست.¹
❓امروزه برخی افراد، سخنان تفرقه افکنانه میزنند و وحدت بین ملت را خدشهدار مینمایند، نظر حضرتعالی چیست؟
✅ امروز بايد طرح مسائل اختلافانگيز را، ممنوع دينى و شرعى بدانیم و حفظ حيثيت و آبروى انقلاب و نظام اسلامى و حفظ وحدت، بر همه واجب است...²
۱.استفتائات امام خمینی"ره"، ج٣، ص۴٢.
۲.امام خامنهای "مدظلهالعالی"( ۱۳۶۹/۰۷/۱۱)
☘🌻#سبک_زندگی_قرآنی
4⃣ #نقش_قرآن در یافتن راه سعادت :(ادامه مطالب قبل)
🔰بدون شک در این زمانه پیدا کردن راه درست ونادرست مشکل است.
اما قرآن کریم بازبان شیرین بارها وبارها،راه سعادت وراه بدبختی را از هم جدا نموده است و به ما انسانها نشان داده است.
قرآن تلاش نموده است که به ما بگوید اگر می خواهی خوشبخت شوی ودر آخرت سعادتمند باشی ، از چه راهی باید حرکت کنی وچرا اگر گمراه شدی
ناامید نشوی وبتوانی راه سعادت را پیدا نمائی.
🔰زیرا قرآن راهی را پیش روی انسان می گذارد که خداوند بزرگ می خواهد ما در آن حرکت کنیم .راهی که نهایتاً به سعادت ختم می شود وانسانها می توانند در آن راه ، با خیالی آسوده حرکت نمایند.
🔰مفهوم سعادت در قرآن به شكلي مناسب با بينش وسيع الهي درباره انسان بكار رفته است. خداوند در اين باره ميفرمايد:
☘💚«فَمِنْهُمْ شَقِيٌّ وَسَعِيدٌ/ فَأَمَّا الَّذِينَ شَقُوا فَفِي النَّارِ لَهُمْ فِيهَا زَفِيرٌ وَشَهِيقٌ /خَالِدِينَ فِيهَا مَا دَامَتِ السَّمَاوَاتُ وَالأرْضُ إِلا مَا شَاءَ رَبُّكَ إِنَّ رَبَّكَ فَعَّالٌ لِمَا يُرِيدُ /وَأَمَّا الَّذِينَ سُعِدُوا فَفِي الْجَنَّةِ خَالِدِينَ فِيهَا مَا دَامَتِ السَّمَاوَاتُ وَالأرْضُ إِلا مَا شَاءَ رَبُّكَ عَطَاءً غَيْرَ مَجْذُوذٍ».
📗{#هود ۱۰۵تا ۱۰۸}
ادامه.....
📕#دائره_المعارف_قرآن_کریم📕
💫 #آرزو>
....
⬅️۴. #لعل :
🌺برخی بر اساس #قواعد نحوی در آیه ۳۶ غافر این واژه را که کاربرد اصلی اش برای #اظهار امید است ، به معنای #آرزو دانسته اند :
* و قال فرعون یا هامان ابن لی صرحا لعلی ابلغ الاسباب = و فرعون گفت :
ای #هامان ! برای من برجی افراشته بساز ، شاید به درهای #آسمان برسم *
🌼دانشمندان علوم #بلاغت کاربرد این چهار واژه را متفاوت دانسته ، برآنند که * #هل و #لعل * حاکی از امید آرزو کننده به تحقق آرزو است ؛ در حالیکه * #لو * از ناامیدی حکایت دارد و * #لیت * به معنای مطلق آرزو و از هر دو ویژگی خالی است .
⬅️ ۵. #تمنی :
🌺 این واژه از #ریشه ( م - ن - ی ) حالت خبری داشته ، برای گزارش از #آرزوی خود یا دیگران به کار میرود .
🌼 معنای اصلی آن #تقدیر و اندازه گیری و هنگامی که به باب تفعل میرود ، به معنای #آرزویی است که شخص آن را در ذهن خود فرض می کند و #اندازه میگیرد .
🌺ابن اثیر آن را به معنای #میل داشتن به تحقق چیزی محبوب دانسته است ؛ ولی صاحب التحقیق بر آن است که #تمنّی در اصل هر دو معنا را دارا است ؛ یعنی* مِنی * در اصل به معنای #میل داشتن به حصول چیزی ، همراه با #اندازه گرفتن آن است ،
و راغب #تمنّی را به گونه ای معنا کرده که با #کذب رابطه نزدیکی دارد .
🌼 او می گوید :
#تمنّی عبارت است از تصور چیزی در #نفس و این گاهی از روی #فکر است ؛ از این رو بیشتر آرزوها تصور کردن امور حدسی است ، که #حقیقت نداشته ، کاذبند .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_محمد_عبدالعزیز_حصان
📖 سوره مبارکه فاطر (آیه ۱۲ )
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☝️ببخش تا ببخشه !
🎙#شیخ_حسین_انصاریان
أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ
وَلْيَعْفُوا وَلْيَصْفَحُوا ۗ أَلَا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ ۗ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ .
عفو کنند و از مجازات درگذرند ؛ آیا دوست نمی دارید خدا شما را بیامرزد؟ [اگر دوست دارید، پس شما هم دیگران را مورد عفو و گذشت قرار دهید]؛ و خدا بسیار آمرزنده و مهربان است. .
📙سوره نور ، آیه ۲۲ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدا به همه چيز داناست
مَّثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ
كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ
فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّائَةُ حَبَّةٍ
وَاللَّهُ يُضَاعِفُ لِمَن يَشَاءُ
وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ
کسانی که اموال خود را در راه خدا انفاق میکنند
همانند بذری هستند که هفت خوشه برویاند
که در هر خوشه، یکصد دانه باشد
و خداوند آن را برای هر کس بخواهد
دو یا چند برابر می کند
و خدا [از نظر قدرت و رحمت،]
وسیع، و [به همه چیز] داناست
(سوره مباركه البقره آيه ٢٦١)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💖بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ💖
#قرآنکتابتذکر
🌷🍀🌷🍀🌷🍀🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۶۴
وَمَا أَرْسَلْنَا مِنْ رَسُولٍ إِلَّا لِيُطَاعَ بِإِذْنِ اللَّهِ ۚ وَلَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جَاءُوكَ فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّابًا رَحِيمًا ﴿٦٤﴾
و هیچ پیامبری را نفرستادیم مگر آنکه به توفیق خدا از او اطاعت شود. و اگر آنان هنگامی که [با ارتکاب گناه] به خود ستم کردند، نزد تو می آمدند و از خدا آمرزش می خواستند، و پیامبر هم برای آنان طلب آمرزش می کرد، یقیناً خدا را بسیار توبه پذیر و مهربان می یافتند. (۶۴)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
(آيه ٦٤)
-قرآن در آيات گذشته مراجعه به داوران جور را شديدا محكوم نمود، در اين آيه به عنوان تأكيد مىگويد.
«ما هيچ پيامبرى را نفرستاديم مگر براى اين منظور كه به فرمان خدا از وى اطاعت شود» و هيچ گونه مخالفتى نسبت به آنها انجام نگردد (وَ ما أَرْسَلْنا مِنْ رَسُولٍ إِلاّ لِيُطاعَ بِإِذْنِ اللّهِ) .
زيرا آنها هم رسول و فرستادۀ خدا بودهاند و هم رئيس حكومت الهى، بنابراين، مردم موظف بودهاند هم از نظر بيان احكام خداوند و هم از نظر چگونگى اجراى آن از آنها پيروى كنند، و تنها به ادعاى ايمان قناعت نكنند.
سپس در دنبالۀ آيه راه بازگشت را به روى گناهكاران و آنها كه به طاغوت مراجعه كردند، و يا به نحوى از انحاء مرتكب گناهى شدند، گشوده و مىفرمايد: «اگر آنها هنگامى كه به خويش ستم كردند، به سوى تو مىآمدند و از خدا طلب آمرزش مىنمودند و پيامبر هم براى آنها طلب آمرزش مىنمود، خدا را توبهپذير و مهربان مىيافتند» (وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جاؤُكَ فَاسْتَغْفَرُوا اللّهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللّهَ تَوّاباً رَحِيماً) .
اشاره به اين كه فايدۀ اطاعت فرمان خدا و پيامبر صلّى اللّه عليه و آله متوجه خود شما مىشود و مخالفت با آن يك نوع ستم به خويشتن است زيرا زندگى مادى شما را به هم مىريزد و از نظر معنوى مايۀ عقبگرد شماست. از اين آيه ضمنا پاسخ كسانى كه توسل جستن به پيامبر و يا امام را يك نوع شرك مىپندارند روشن مىشود، زيرا اين آيه صريحا مىگويد كه آمدن به سراغ پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و او را بر درگاه خدا شفيع قرار دادن، و وساطت و استغفار او براى گنهكاران مؤثر است، و موجب پذيرش توبه، و رحمت الهى است.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 417
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_537
🌹 #آیه_64 #سوره_نساء
🌸 وَمَآ أَرْسَلْنَا مِنْ رَّسُولٍ إِلَّا لِيُطَاعَ بِإِذْنِ اللَّهِ وَلَوْ أَنَّهُمْ إِذ ظَّلَمُواْ أَنْفُسَهُمْ جَآءُوكَ فَاسْتَغْفَرَوُاْ اللَّهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُواْ اللَّهَ تَوَّاباً رَّحِيما
ً
🍀 ترجمه: و ما هیچ پیامبرى را نفرستادیم مگر براى آنكه با اذن خداوند اطاعت شود و اگر آنان وقتى كه به خود ستم كردند نزد تو مى آمدند و از خداوند مغفرت مى خواستند و پیامبر هم براى آنان استغفار مى كرد قطعاً خداوند را توبه پذیر و مهربان مى یافتند.
🌷 #أرسلنا: فرستاديم
🌷 #أنفسهم: خودشان
🌷 #جآءوک: می آمدند
🌷 #لوجدوا: می یافتند
🌷 #تواب: توبه پذیر
🌷 #رحیم: مهربان
🌸 اگر ما با انبیا و اولیای #خداوند همراه و همدل باشیم حقیقتا از برکات آنها بهره مند می شویم و زندگی ما عطر دل انگیزتری پیدا خواهد کرد. علاوه بر ارتباط عاطفی در عمل هم باید از آنها پیروی کرد و این اطاعت هم خواسته ی خود خداوند است. #قرآن در آیات گذشته مراجعه به داوران طاغوت را محکوم نمود و در این آیه می فرماید: و ما أرسلنا من رسول ليطاع بإذن الله: و ما هيچ پیامبری را نفرستادیم مگر برای آنکه با اذن خداوند اطاعت شود. زیرا انبیا فرستاده خداوند هستند بنابراین #مردم موظف هستند هم از نظر بیان احکام خداوند و هم از نظر چگونگی اجرای آن از آنها پیروی کنند و تنها به ادعای ایمان قناعت نکنند.
🌸 سپس در ادامه آیه راه بازگشت را به روی گناهکاران و آنهایی که به طاغوت مراجعه کردند باز می کند و می فرماید: و لو أنهم اذ ظلموا أنفسهم جآءوك: و اگر آنان وقتی که به خود ستم کردند نزد تو می آمدند. با توجه به اين جمله #گناه یعنی به خود ظلم و ستم کردن است. سپس می فرماید: فاستغفروا الله و استغفر لهم الرسول لوجدوا الله توابا رحيما: و از خداوند مغفرت می خواستند و پیامبر هم برای آنان استغفار می کرد قطعا #خداوند را توبه پذیر و مهربان می یافتند.
🌸 از این آیه پاسخ بعضی افراد که از روی بهانه جویی می گویند #توسل به پیامبر و یا امام شرک است را می دهد زیرا این آیه به روشنی و کاملا واضح می گوید که آمدن به سراغ پیامبر و او را بر درگاه #خداوند شفیع قرار دادن و وساطت و #استغفار او برای گناهکاران مؤثر است و موجب پذیرش توبه و رحمت الهی است و به هیچ وجه شرک نیست. #خداوند توابا رحیما است یعنی کسی که با زیبایی تمام و با مهربانی توبه را می پذیرد.
🔹 پيام های آیه 64 سوره نساء 🔹
✅ هدف از فرستادن #انبیا، هدایت مردم از طریق اطاعت از آنان است.
✅ #اطاعت مخصوص خداست. حتّى اطاعت از پیامبران باید با اذن خدا باشد.
✅ رها كردن #انبیا و رجوع به #طاغوت، ظلم به مقام انسانى خود است.
✅ پیوند همه مردم با رسول اللّه باید محكم باشد. چه مؤمن چه فاسق. #مؤمن براى كسب فیض و #فاسق براى درک شفاعت.
✅ راه بازگشت و #توبه براى خطاكاران و حتّى منافقان باز است.
✅ #زیارت رهبران آسمانى و استمداد و توسل از طریق آن عزیزان، مورد تأیید قرآن است.
✅ #پیامبر بخشنده ى گناه نیست، پیامبر واسطه ى عفو الهى است.
✅ خطاكار، ابتدا باید #پشیمان شود و به سوى حقّ برگردد، سپس براى استحكام رابطه با خدا، از مقام رسالت كمک بگیرد.
✅ گناهكاران نباید مأیوس شوند، #استغفار، توبه و زیارت اولیاى خدا، وسیله اى براى بازسازى روحى آنان است.
✅ در زیارت رسول خدا و اقرار به لغزش و استغفار خود احساس سبک شدن از گناه به #انسان دست مى دهد.
✅ اگر خطاكاران را بخشیدید به آنان #محبّت نیز بكنید.
☘🌻#سبک_زندگی_قرآنی
5⃣ #نقش قرآن در ایمان ما :
(ادامه مطالب قبل )
اگر هر کسی کاری آغاز نماید و به آن ایمان نداشته باشد،حتماناموفق خواهد بود.پس پایه شروع هر موفقیتی داشتن ایمان به آن کار است.
📗قرآن به زیبائی ودر جاهای مختلف ،سعی دارد که ایمان راسخ انسانها را به راه خود که همان سعادت هر دو جهان است،تقویت نماید.به همین خاطر بارها از نقش ایمان به عنوان پایه واساس موفقیت نام برده است وپشتکارانسانهارادررسیدن به موفقیت بسیارمهم می داند.
❇این نقش باعث شد که مسلمانان در صدر اسلام با نیروئی بسیار کم از نظر تعداد بر تعداد بسیار زیادی از کافران پیروز شوند.
☘💚«هُوَ الَّذی أَنزَلَ السَکینَةَ فی قُلُوبِ المؤمِنِینَ لِیَزدادُوا إیمَنًا مَعَ إیمَنِهِم وَلله جُنُودُ السَمَوتِ والأرضِ وَکانَ اللهُ علیمًا حَکیمًا .»
{ #فتح آیه ۴}
❇با دقت در این آیه می توان به این نکته پی برد که ایمان واقعیتی است که قابلیت زیادت و نقصان دارد و همین امر سبب می شود که هر یک از مومنین در درجه و مرتبه ای از ایمان قرار داشته باشند.در نتیجه فرد مومن هرگز نباید در یک مرحله از ایمان متوقف گردد چرا که دائماً به سوی درجات بالاتر از علم و عمل گام بر می دارد.
✍امام صادق (ع) در این زمینه می فرمایند:
❇«ان الایمان عشر درجات بمنزله السلم، یصعد منه مرقاه بعد مرقاه»
ایمان همچون نردبان ده درجه دارد که پله پله از آن بالا می روند.
ادامه دارد .....