🔻اربعین و تمدن اسلامی قرآن بنیان
✍ پس از بیان معنای لغوی "تمدن" و ریشه یابی آن در لغت عرب و نیز واژه شناسی آن در زبانهای لاتین، انگلیسی فرانسه و غیره که از آن به civilisation تعبیر می شود و پس از بیان معنای اصطلاحی "تمدن" در علوم جامعه شناسی و علوم سیاسی و بیان دیدگاه دانشمندان اسلامی نظیر خواجه نصیرالدین طوسی و فارابی و ابن خلدون و دانشمندان غربی نظیر ویل دورانت و هانتینگتون و لوکاس جولیوس گلد و ویلیام کول، به اصطلاح "تمدن اسلامی" پرداخته شده است...
گرچه واژه "تمدن" در قرآن به کار نرفته است و در فرهنگ لغات عرب نیز بکار نمیرود بلکه "الحضاره" برای رساندن معنای آن کاربرد دارد اما واژه "مدینه" ۱۴ بار و واژه "مدائن" سه بار به کار رفته است...
قرآن کریم هیچگاه از مردم بادیه نشین و یا مردم بی ایمان قبل از آمدن انبیاء ، به مردم "متمدن" یاد نمی کند چنان که هیچگاه از مردم مکه و مدینه به اعرابی یاد نمی کند. در قرآن از #عناصر_تمدنی بسیار یاد شده است به عنوان نمونه؛ در سوره مائده ( آیه ۲۶ )کشاورزی و دامداری هابیل و قابیل، در سوره هود( آیه ۳۸) کشتی سازی حضرت نوح، در سوره انبیاء ( آیه ۸۰ ) زره سازی حضرت داوود، در سوره قصص (آیه ۲۵-۲۸ ) دامداری حضرت شعیب حضرت موسی، در سوره انبیاء ( آیه ۸۱ )پادشاهی حضرت سلیمان، در سوره کهف ( آیه ۸۶-۹۴ ) کارهای ذوالقرنین یاد شده است که همه از ویژگیهای تمدن و در روایات اسلامی نیز این معنا امتداد یافته است...
واژه اربعین نیز در قرآن ۴ بار به کار رفته است ( بقره ۵۱، مائده ۲۶، احقاف ۱۵۵، اعراف ۱۴۲) هرچند هیچ یک از این ۴ مورد مربوط به اربعین سید و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین علیه السلام که موضوع بحث این مقاله و همایش است، نمی باشد اما کار بست این واژه در چهار آیه قرآن و در چهار موضوع متفاوت که در الهی بودن و معنوی بودن مشترک اند نشان از اهمیت این مفهوم در فرایند تکامل و رشد دینی است...
#ویژگیهای_تمدن_اسلامی در آیات مختلف قرآن تصریحا و تلویحا، با دلالت تطابقی و تلازمی ذکر شده است. در این مقاله ضمن تبیین آن ویژگیها و ارائه آیاتی بعنوان نمونه، تحقق آن ویژگیها در حرکت جهانی زیاره الاربعین بررسی شده است...
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📌پی نوشت:
گزارشی از مقاله حجت الاسلام رضا حیدری برای همایش علمی-پژوهشی بین المللی اربعین حسینی زمینه ساز تمدن اسلامی قرآن بنیان.
عنوان مقاله:
بررسی ده ویژگی تمدن اسلامی در فرهنگ قرآن و تحقق آن در اربعین حسینی ع.
این همایش ۹۹/۱۰/۱۱ بصورت زنده توسط دانشگاه امیرالمومنین ع با همکاری مجمع جهانی اساتید مسلمان دانشگاه ها و با حضور اساتید و پژوهشگران داخلی و خارجی اجرا شد.
http://eitaa.com/Heydari_org
رضا حیدری
🔻اربعین و تمدن اسلامی قرآن بنیان ✍ پس از بیان معنای لغوی "تمدن" و ریشه یابی آن در لغت عرب و نیز وا
🖇تکمیلی:
این همایش مجازی بین المللی که با موضوع (اربعین حسینی علیه السلام زمینه ساز تمدن اسلامی) به سه زبان فارسی - عربی - انگلیسی و پخش زنده توسط : تلویزیون اینترنتی عبرات و هیات آنلاین و اربعین آنلاین با حضور نخبگان و پژوهشگران داخلی و خارجی توسط دانشگاه امیرالمومنین ع اهواز در تاریخ ۹۹/۱۰/۱۱ برگزار شد، به عنوان اولین گفتگوی بین المللی مقدماتی برای تشکیل "همایش بین المللی تمدن اسلامی قرآن بنیان" شمرده میشود که در شهریور ۱۴۰۰ توسط "مجمع جهانی اساتید مسلمان دانشگاهها" اجرا خواهد شد.
دکتر ناصر سودانی قائم مقام دانشگاه امیرالمومنین ع و دبیر علمی با معرفی دانشگاه های برگزار کننده این سلسله نشست های علمی تا شهریور ۱۴۰۰ عنوان کرد: دانشگاه های تهران، آزاد اسلامی، قرآن و حدیث، علامه طباطبایی و دانشگاه شاهد برگزارکنندگان نشست های ماهانه همایش بین المللی هستند.
🔸حکیم مجاهد
🎙شب گذشته که خبر رحلت #آیت_الله_مصباح_یزدی رضوان الله علیه منتشر شد متاسف شدم و متاثر...در اوایل دهه هفتاد از طریق کتابهای اعتقادی ایشان با نام "استاد محمدتقی مصباح یزدی" آشنا شدم؛ کتاب سه جلدی آموزش عقاید در۶۰ درس را در سال اول دبیرستان خواندم، بجز چند سرفصل مانند ماتریالیسم مکانیکی و دیالکتیکی، سایر مطالبش را فرا گرفتم بطوریکه در ۱۸سالگی بخشهایی از آن را در مسجد موسی بن جعفر برای نوجوانان تدریس میکردم. دلیلش علاوه بر زمینه ذهنی من که از مطالعه کتب شهید مطهری و دیگران حاصل شده بود، روشمند بودن کتاب و نظم منطقی آن بود...در سال ۷۹ کتاب قطور "نظریه سیاسی اسلام" را خواندم که قلمی شده سخنرانیهای او در بحث حکومت اسلامی بود که پیش از خطبه های جمعه تهران در حوالی سال ۷۷ داشتند در دوبخش ؛ قانونگذاری و کشورداری... در همین سالها بین ۷۷ تا ۷۹ بود که سفری به اهواز داشتند و در مسجد اعظم همه طلاب و اساتید را توصیه به جدیت در تحصیل علم کردند و من از معدود منبرهایی که استفاده کردم یکی همان سخنرانی بود.
سال ۸۲ و ۸۱ نوارهای فلسفه اش در درس بدایه و نهایه را گوش دادم و همزمان تعلیقه ایشان بر نهایه الحکمه را هم میخواندم و گاهی به توصیه اساتید به شرح الهیات شفا و یا شرح الهیات برهان که تقریرات دروس ایشان در دهه شصت بود مراجعاتی داشتم.
سال ۸۲ پژوهشی در مباحث حجیت ظواهر داشتم؛ در بحث زبان دین، هرمنوتیک و فهم متون دینی، مقالات و کتابهایی خواندم از جمله کتابچه "تعدد قرائت ها" را ظرف ۳ ساعت در جاده خواندم و چون در پاورقی، ادامه مباحث به کتاب "نظریه حقوقی اسلام" وعده داده شده بود مترصد چاپ آن بودم و در اوخر ۸۲ آن کتاب دوجلدی قطور را هم به محض خروج از چاپ تهیه کردم و خواندم البته لزوما از تفلسف حقوقی ایشان استفاده نمیکردم بلکه اشراف و احاطه او بر موضوعات روز جامعه برایم مهم و حتی هیجان انگیز بود. این خیلی برای من مهم بود که ایشان نه تنها از بحثهای تئوریک جامعه فرار نمیکرد که دقیقا وارد میدان میشد و دغدغه مندانه در دفاع از اسلام و انقلاب و رهبری میجنگید واقعا خالصانه میجنگید. این را حتی مخالفان او بعدها از اواخر دهه هشتاد اعتراف و اذعان داشتند هرچند در نیمه دوم دهه هفتاد و تمام دهه هشتاد انواع اتهام های ناصواب را بر او وارد میکردند اما ثبات قدم او و زهد او به همگان اثبات کرد که او "فی سبیل الله" میکوشد.
سال ۸۳ و ۸۴ در دوره های تابستانه که با عنوانی مانند #طرح_ولایت و طرح اندیشه در دانشگاهها اجرا میشد و کتاب های موسسه ایشان از منابع دوره بود تدریس کردم.
در سال ۸۵ برای آزمون مدرسی معارف گرایش مبانی نظری اسلام در دانشگاهها درسهایی از جلد اول کتاب آموزش فلسفه و عمده مباحث کتاب چند جلدی #معارف_قرآن (خداشناسی، کیهان شناسی، انسان شناسی، راه و راهنماشناسی) را بصورت ویژه مرور کردم...در آن زمان بیشتر منابع آزمون از آثار ایشان و یا شاگردانشان در موسسه امام خمینی ره بود.
چهار درس اول جلد یک "آموزش فلسفه" در بحث #تاریخ_فلسفه، برای من الهام بخش بود و هنوز در تدریسهای اندیشه اسلامی من در دانشگاه، آن عبارتهای مختصر و جامع و آموزشی کاربرد دارد حتی وقتی در سال ۸۷ تا ۸۹ کتاب مبسوط چند جلدی فردریک کاپلسون را مطالعه میکردم باز هم ارزش آن چهار درس در نگاهم کاسته نشد.
سال ۸۶ تا ۹۰ که طرحهای نخبه پروری با برنامه ریزی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها اجرا میشد برخی کتب ایشان نیز در شمار منابع مبنای کار ما مربیان و مبلغان بود...
چند سال پیش تحقیقی در خطبه فدکیه حضرت زهرا س داشتم و به شرح ایشان با نام "جامی از زلال کوثر" مراجعه داشتم. شرحی هم بر خطبه قاصعه امیر المومنین ع دارند که با عنوان "زنهار از تکبر" چاپ شده است. اگر شما دانشجویان به بحثهای عرفانی علاقه دارید کتاب "درکوچه های آفتاب" را بخوانید که خلاصه مفیدی است از درسهایشان در این موضوع...
خداوند آن حکیم مجاهد را با اولیایش محشور فرماید و ما را قدردان مجاهدتهای آن فقید سعید قرار دهد.
📌سخنان حجت الاسلام رضا حیدری در جمع دانشجویان ۹۹/۱۰/۱۳ اهواز
http://eitaa.com/Heydari_org
فاطميه 3.mp3
1.07M
🎧 سخنرانی
🔻موضوع: #حضرت_زهرا س
⏳مدت: ۲ دقیقه
📝محورها:
۱-مقام حجت، ولایت، عصمت، علم
۲- زهراس نبی نیست اما میزبان ملک مخصوص وحی است
۳-دستگیری کردن، مقام ولایت داران است
🔺برش سوم از سخنرانی در ناحیه مقاومت امام علی ع اهواز. #فاطمیه ۹۸
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
هدایت شده از رضا حیدری
مقدمه القواعد الفقهیه.m4a
24.99M
🎧 فایل صوتی 👆👆👆
#دروس القواعد الفقهیه
مدت: ۲۵دقیقه
موضوع: مقدمه ای بر بحث القواعد الفقهیه باهدف آشنایی مقدماتی فضلا و طلاب با ابعاد بحث.
محورها:
۱-ارائه تعریفی از علم "القواعد الفقهیه" و تمییز آن از المسائل الفقهیه، المسائل الاصولیه، القواعد الاصولیه و...
۲-فوائد بحث از القواعدالفقهیه بویژه القواعد المصطاده
۳- جایگاه بحث در نظام علوم مربوط به استنباط
۴-ضرورت بحث از القواعدالفقهیه به مثابه یک علم مستقل از فقه و اصول فقه و...
۵-تقسیم القواعد الفقهیه به اعتبارات مختلف
۶-انحصار یا عدم انحصار القواعدالفقهیه در عدد معین
۷- پیشینه بحث از القواعدالفقهیه
🔴 تاریخ ضبط :۹۸/۱۲/۱۶
کانال استاد رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
🎙حاج قاسم سلیمانی در دوران حیاتش، #برکات زیادی برای اسلام و انقلاب داشت و خار چشم دشمنان بود. مصداق بارز؛ اشداء علی الکفار رحماء بینهم... و با شهادتش آن برکات را به اوج رسانید.
🔸در زندگی اش، عامل #همگرایی و اخوت شیعه و سنی در امت اسلام و دغدغه مند وحدت همه سلایق برمحور ولایت فقیه و منافع ملی در ایران اسلامی بود. #قهرمان_ملی، منطقه ای و جهانی بود، شهادتش این قهرمانی را جاودان کرد. شهادتش را نه فقط به ملت ایران که به همه ملل آزادیخواه و استکبار ستیز جهان باید تسلیت گفت.
🔹هیچگاه آن جمله بلند او، در سیل فروردین را از یاد نمیبرم که از #کرامت_انسان گفت، و اینکه هیچ چیز از آن بالاتر نیست. کمک به مردم را دفاع از حرم میدانست و جوانان مشتاق حضور در جبهه های دفاع از حرم را برای کمک به مردم سیل زده خوزستان فراخوان کرد. این نگاه، از مردم دوستی و نوع دوستی بالاتر است، الهی دیدن انسان است.
🔸امروز، اهواز ما یکپارچه شور بود و شعور. خون در رگهای شهر جوشید. حال و هوای دوران دفاع مقدس زنده شد. مردم اهواز نشان دادند همانطور که در ۷ دی ۸۸ پیشتاز بودند حالا در ۱۵دی ۹۸ هم اولین هستند...حضور امروز مردم و #وحدت آنها از برکات و عوائد خون شهید است این را باید مسئولان قدر بدانند و در حفظ آن بکوشند.
🔹شکوه این تشییع جنازه، بخشی از اثر دنیوی اخلاص و جهاد خستگی ناپذیر آن مرد خداست. این #محبوبیت کار خداست، وعده قرآن است. او برای اسلام، عزت آفرید، خدا هم به او عزت داد. هیچ ارگانی نمیتوانست چنین جمعیتی را به میدان بیاورد، مردم ما دشمن را پشیمان کردند از غلطی که کرده است.
🔸اینکه از مسجد ما چهار اتوبوس برای یک مراسم حرکت کند و عده ای هم با ماشینهای شخصی، این کشش را خدا در قلبها نهاده، به همه شما برادران و خواهران که امروز در تشییع حضور داشتید، پیراهن مشکی پوشیدید #تسلیت میگویم.
📌سخنان حجت الاسلام رضا حیدری در جمع نمازگزاران مسجد امام حسین ع نیوساید اهواز. ۹۸/۱۰/۱۵
http://eitaa.com/Heydari_org
🔻هیچگاه آن جمله بلند او، در سیل فروردین را از یاد نمیبرم که از #کرامت_انسان گفت، و اینکه هیچ چیز از آن بالاتر نیست. کمک به مردم را دفاع از حرم میدانست و جوانان مشتاق حضور در جبهه های دفاع از حرم را برای کمک به مردم سیل زده #خوزستان فراخوان کرد. این نگاه، از مردم دوستی و نوع دوستی بالاتر است، الهی دیدن انسان است.
سخن حجت الاسلام رضا حیدری در جمع نمازگزاران مسجد امام حسین ع نیوساید اهواز. ۹۸/۱۰/۱۵
http://eitaa.com/Heydari_org
🔹اختلافات اخباری ها با اصولی ها5⃣
📚برخی اخباری ها منکر حجیت و اعتبار همه آیات هستند و عمل به هریک از آیات را مشروط به تایید اهل بیت ع می دانند... از جمله ادله قائلین به عدم حجیت ظواهر آیات این است که از روایات برداشت می شود که فهم قرآن مختص ائمه است و برای اثبات آن به روایاتی استناد می کنند... لکن جوابهایی به این استدلال داده شده است از جمله آنچه شیخ اعظم انصاری در رسائل آورده است¹ و نیز آنچه سید نعمت الله جزائری گفته است که: « انّ القرآن محکم و متشابه و قد انزله اللّٰه سبحانه للاعجاز و التّحدّی فلو لم یکن مفهوم المعنی لطال لسان التشنیع علینا من کفار قریش و لجاز لهم ان یقولوا کیف یصح التّحدّی و الإعجاز بما لا یفهم منه معنی اصلاً² ».
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
پی نوشت:
¹ برای اطلاع از جواب های شیخ انصاری بنگرید به؛ فرائد الاصول ج۱ ص ۱۳۹و ۱۴۰
² بنگرید به؛ نابغه فقه و حدیث ص ۲۲۰ نقل میکند از غایه المرام فی شرح تهذیب الاحکام. در مقدمه کشف الاسرار ج ۱ص۴۰ نیز این عبارت نقل شده است.
📚بخشی از صفحه ۱۰۱ و ۱۰۰ کتاب تقریر و تحقیق اثر رضا حیدری، نشر باقیات، قم،۱۳۹۲.
http://eitaa.com/Heydari_org
🔹اختلافات اخباری ها با اصولی ها6⃣
📚برخی اخباری ها منکر حجیت و اعتبار همه آیات هستند و عمل به هریک از آیات را مشروط به تایید اهل بیت ع می دانند... از جمله ادله اخباری ها بر منع حجیت ظواهر آیات، ظنی بودن ظواهر است به انضمام اینکه در برخی آیات عمل به ظن مورد نهی واقع شده است.
در مقابل پاسخهای متعددی داده شده از جمله آنچه محدث جزائری بیان کرده است که؛ ظاهر این آیات، متروک است زیرا از آیاتی که ما را به تفکر و تدبر در قرآن فرا میخوانند و یا به عرضه کردن روایات بر قرآن دستور میدهند چنین بر می آید که: ظواهر قرآن حجت است و قابل فهم و استظهار است و لازم نیست افاده علم کند بلکه افاده ظن و رجحان کافی است. عبارت الانوار النعمانیه چنین است¹...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
پی نوشت:
¹ الانوار النعمانیه ج ۱ ص ۳۰۹
📚برشی از صفحه ۱۰۲ و ۱۰۰ کتاب تقریر و تحقیق اثر رضا حیدری، نشر باقیات، قم،۱۳۹۲.
http://eitaa.com/Heydari_org
فاطميه 4.mp3
2.54M
🎧 سخنرانی
🔻موضوع: #حضرت_زهرا س
⏳مدت: ۵ دقیقه
📝محورها:
۱-بار مسئولیتی که بر دوش زن نهاده شده است
۲-ضرر رقابت زن و مرد در جامعه
۳-صله ارحام، یعنی مادر و زن، حلقه وصل و ارتباط است
🔺برش چهارم از سخنرانی در ناحیه مقاومت امام علی ع اهواز. #فاطمیه ۹۸
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
رضا حیدری
🎧 سخنرانی 🔻موضوع: #حضرت_زهرا س ⏳مدت: ۲ دقیقه 📝محورها: ۱
#فاطمیه
🎙اما [فاطمه زهرا س] مقامی دارد كه امام عسکری (ع)می فرماید :« نَحنُ حججُ الله على خلقه وجدتُنا فاطمه حجة الله علينا» اگر ما حجت هستیم او حجة الله علی الحجج است.
مقام حجت، مقام ولایت، مقام عصمت دارد. عصمة الله الكبرى، فاطمه زهرا سلام الله علیها است.
مقام علم دارد که امیرالمومنین کاتب بود وقتی فرشته وحی بر زهرا نازل می شد و آموزهها را می گفت.نبی نیست به معنای مصطلح آن، اما ملهَم است محدَّث است میزبانِ فرشته است میزبانِ ملَکِ مخصوصِ وحی است. این مقام، مقام بزرگی است.
دستگیری کردن و کمک کردن، مقام ولایت داران است. اگر یک امامزاده میتواند به ما کمک کند به خاطر این است که مراتبِ نازلِ ولیِّ خدا بودن را دارد هر قدر این بالاتر می رود قوت آن بیشتر میشود. امام باقر (ع) فرمود مردم حوایجشان را نزد ما می آورند ما خودمان اگر حاجتی داریم به حضرت زهرا (س) متوسل می شویم. ما واسطه بین مردم و خدا هستیم برای حوائج شان، و واسطه بین ما و خدا، حضرت زهرا سلام الله علیها است... پس زن جلوه ملکوتی می تواند داشته باشد بالاتر از مرد.
🔺بخشی از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری. ناحیه مقاومت امام علی ع اهواز. فاطمیه ۹۸
http://eitaa.com/Heydari_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 خبر خوب قرآن برای اهل ایمان و عمل صالح؛ بر جهان، حاکم خواهید شد
🔸 درسهایی از آیه ۵۵ سوره نور در بیان حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری.
مدت: ۸ دقیقه
محورها:
-بیش از هفتاد آیه بر #مهدویت تطبیق شده است
-منتظر واقعی، اهل عمل صالح است و صالحان بر جهان حاکم خواهند شد
-دینی که خدا برای صالحان پسندیده است قانون مستقر خواهد شد
-در دوران حکومت ولی عصر امنیت پایدار بوجود می آید چون...
-هدف نهایی رسیدن بشر به عبودیت و دوری ازشرک است
📺 پخش از شبکه خوزستان: ۲۱ آذر ۹۹ دربرنامه " حدیث آسمانی "
http://eitaa.com/Heydari_org
🔹اختلافات اخباری ها با اصولی ها7⃣
📚برخی اخباری ها منکر حجیت و اعتبار همه آیات هستند و عمل به هریک از آیات را مشروط به تایید اهل بیت ع می دانند... از جمله دلایل اخباری ها، ممنوعیت تفسیر به رای است و استظهار را نوعی تفسیر به رای می دانند. با صرف نظر از جواب های متعددی که داده شده از جمله آنچه شیخ اعظم در رسائل آورده که《استظهار تفسیر به رای نیست》می توان اینگونه پاسخ داد که؛ بر فرض قبول کنیم که حمل لفظ بر ظاهر آن از موارد تفسیر به رای است، این اخبار ناهیه از تفسیر به رای، معارض هستند با روایات بسیاری که دلالت بر جواز تمسک به ظاهر قرآن دارد پس باید بین این دو دسته جمع کرد همانطور که شیخ الطائفه چنین کرده است ....
📚برشی از صفحه ۱۰۴-۱۰۰ کتاب تقریر و تحقیق اثر رضا حیدری، نشر باقیات، قم،۱۳۹۲.
http://eitaa.com/Heydari_org
May 11
🔹امشب این #ابوذیه را در رثای قمر منیر بنی هاشم برای منبر روز وفات ام البنین انتخاب کردم. چقدر زیباست این شعر عرب :
رايي و رايتي و عزمي وُجودك
عضیدی و افخر اببأسك و َجودك
انفضخت هامتك لجلي وَ جودك
عله ازنودك جره من غصب مايه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔹از دفتر یادداشتهای روزانه حجت الاسلام والمسلمین رضا حیدری- ۹۹/۱۱/۶ دو روز مانده به وفات #ام_البنین س
🔹در این ابوذیه، قافیه "جودک" در سه مصرع تکرار شده و در هرکدام معنایی متفاوت از آن اراده شده است:
عقل وپرچم و اراده ام وجود توست (جودک یکم بخشی از کلمه وجود بمعنای "بودن تو" است و واو مضموم است)
بازویم هستی و افتخار می کنم به شجاعت و کرم و جود تو (جودک دوم بمعنای کرم تو و بخشش تو است و واو مفتوح، عاطفه است )
سر تو برای من شکافته شد ومشک تو (جودک سوم بمعنای مشک تو است و واو مفتوح، عاطفه است)
آب آن به اجبار بر بازوانت جارى شد.
http://eitaa.com/Heydari_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 فرجام جهان در روایات معصومین
🔸احادیث فرجام جهان در بیان حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری.
⏳مدت: ۸ دقیقه
📝محورها:
-خصوصیات و ویژگیهای امام زمان در روایات اسلامی
-برخی اولیای خدا از دیدگان نهان اند مانند حضرت خضر
-برخی اولیا و انبیا غیبت موقت داشته اند مانند؛ یونس و اصحاب کهف و...
-موضوع مهدی و مهدویت از موضوعات اساسی جهان اسلام است موضوع شیعه فقط نیست.
-منجی خواهی، موضوعی است که در همه ادیان ذکر شده است البته هیچکدام به اندازه اسلام آن را تدقیق و تبیین نکرده است.
-امام حسین ع فرمود: اگر مهدی را درک میکردم تمام عمرم به او خدمت میکردم
-امام مهدی ع خود را به امام حسین ع معرفی خواهد کرد.
-در دعای عرفه، افتتاح، عهد و... ما را به سوی حضرت ولی عصر راهنمایی کرده اند
📺 پخش از شبکه خوزستان: ۲۱ آذر ۹۹ دربرنامه " حدیث آسمانی "
http://eitaa.com/Heydari_org
🔹امشب تلفنی، موفقیت و افتخارآفرینی گروه جهادی بقیه الله اندیمشک در جشنواره ملی مالک اشتر بسیج و کسب عنوان موفق ترین گروه جهادی کشور را به حجت الاسلام آقای #حسن_آذر_افروز مدیر مدرسه علمیه بقیه الله اندیمشک و همه حوزوی های انقلابی در آن مدرسه و جوانان بسیجی آن گروه جهادی تبریک گفتم .کثرالله امثالهم و شکرالله مساعیهم.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
پی نوشت:
📒از دفتر یادداشتهای روزانه استاد رضا حیدری؛ مورخ ۹۹/۱۱/۶
🔍درباره این موفقیت، بیشتر بخوانید:
http://www.shabestan.ir/detail/News/1015848
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
فاطميه 4.mp3
2.54M
🎧 سخنرانی
🔻موضوع: #حضرت_زهرا س
⏳مدت: ۵ دقیقه
📝محورها:
۱- مسئولیت طیب الولاده و تربیت فرزند بر دوش #زن نهاده شده است
۲- کارفرهنگی یعنی جا بیفتد که بانوان مسئولیت بزرگی بر دوش دارند... کار فرهنگی، غیر از کار آموزشی است.
۳-آنچه غرب ترویج کرد...
۴-تعیین و تبیین نقش زن در تربیت دینی و تمدن سازی خیلی جای کار دارد ... هنوز در بدایت راه هستیم
🔺برش چهارم از سخنرانی در ناحیه مقاومت امام علی ع اهواز. #فاطمیه ۹۸
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
رضا حیدری
🎧 سخنرانی 🔻موضوع: #حضرت_زهرا س ⏳مدت: ۵ دقیقه 📝محورها: ۱- مسئولیت طیب الولاده و تربیت فرزند بر د
🔸مسئولیت زن و مادر
انتشار بمناسبت #روز_مادر
🎙البته زن مسئولیتی بر دوشش نهاده شده که به اقتضای خصوصیات ناسوتی و فرشی، منحصر در اوست و هیچکس دیگری، هیچ مرد دیگری نمیتواند این کار بزرگ را انجام بدهد. زنی که دامنش پاک است چه کسی جز او می تواند مولد طیب به دنیا بیاورد؟ این مسئولیت "طیب الولاده" بر عهده زن نهاده شده است. مسئولیت #تربیت_فرزند بر عهده اوست. این مقام بزرگی است.
همینجا میخواهم موضوع مهمی را به شما برادران و خواهران گرامی عرض کنم که کارهای فرهنگی وجهه همت شماست؛ یک جمله زیبا از رهبر معظم انقلاب که روی دیوار اینجا نوشته شده: 《 کار فرهنگی همان چیزی است که من حاضرم برای آن جانم را بدهم 》جمله مهمی است. #کار_فرهنگی یعنی چه !؟ کار فرهنگی یعنی دختر ما، همسر ما، مادر ما در این جامعه بدانند که مسئولیت بزرگی، دین بر گردن آنها نهاده . در خانه، بار مسئولیت بزرگی به دوش می کشند این یعنی کار فرهنگی. این باید جا بیفتد که بانوان، مسئولیت بزرگی بر دوش شان است نه اینکه فقط بدانند چون کار فرهنگی غیر از کار آموزشی است. باید فیلم تلویزیونی ما این را القاء کند، قوانین اداری ما برای یک خانم کارمند این را القاء کند، مدرس دانشگاه ما برای دانشجویان این را تبیین کند تا این جا بیفتد که بانوان و زنان بار مسئولیت بزرگی بر دوش دارند و باید از عهده برآیند و آنچه که غرب ترویج کرد که زن و مرد در یک رقابت بی نتیجه پا به پای هم رقابت کنند با آموزه های دینی ما اساسا متنافی است. اینها در دو میدان، در دو جا وظیفه دارند البته اشتراکاتی هم دارند. دین تامین نان و معاش را بر دوش مرد نهاد و تربیت فرزند و محبت در خانه را بر دوش زن نهاد...
پیوند با خویشان را به #صله_رحم تعبیر فرمود یعنی #مادر و #زن، حلقه وصل و ارتباط در خانواده است اگر تضعیف شد خیلی از آسیب های دیگر به وجود می آید. نقش زن و جایگاه زن در تربیت دینی، در تربیت اسلامی، در تمدن سازی، در جامعه اسلامی خیلی جای کار دارد. این قابل فکر کردن است، قابل برنامه ریزی کردن است خیلی بیش از آنچه تا حالا انجام داده ایم. بیش از آنچه انجام شده باید بشود، هنوز در بدایت راه هستیم.
مبادا گمان این باشد که مرد و زن باید در جامعه به رقابت با یکدیگر بپردازند و زن باید همانطور حقش را از جامعه بگیرد که مرد. اینجا آنکسی که شکست می خورد اولا زن است و ثانیا کل بشریت چون در آینده اتفاقی خواهد افتاد که #تمدن_اسلامی و دینی شکل نخواهد گرفت. روی این خیلی باید فکر کنیم باید برای آن مقاله بنویسیم مطالعه کنیم کتابهایی هم نوشته شده است کارهایی هم کرده اند. #زهرای_اطهر سلام الله علیها الگوست برای ما...
🔺بخشی از سخنان حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری در سپاه ناحیه امام علی ع اهواز. فاطمیه ۹۸.
http://eitaa.com/Heydari_org
🔸حضرت فاطمه در سروده های آئینی بختیاری
🎙سروده های آئینی با درونمایه دوستی خاندان پیامبر (ص) در فرهنگ و ادب بختیاری زیاد است و از همه بیشتر در ستایش مولا علی علیه السلام است به ویژه سروده های داراب افسر و اشعار ملا لطفعلی صیفوری آرپناهی... اما درباره #حضرت_فاطمه سلام الله علیها سروده ها زیاد نیست والبته در آنچه سروده اند دُر سُفته اند، فاخر و نافذ... سروده های ملازلفعلی کرانی در ستایش و ثناء سیده نساء العالمین فاطمه را ببینید، بی نظیرند این اشعار؛
فاطمه وا بَوِهْس اُ میرَهْس اُ او هر دو کُرِس/ دُرِّ شَهوارِنْ اَیَر قَیمَتِ سونْ جُون داری
بیویِ زَن گَلِ دُنیا کِه مِنِه باغِ بِهِشت/ جورِ جِربیلِ اَمین داره بِه خِزمَتکاری
امیدوارم درست تلفظ کرده باشم. ببینید چقدر زیبا و روان، محور بودن بانو فاطمه را به تصویر کشیده که فرمود؛《هم فاطمه و ابوها و بعلها و بنوها》این شعر مانا و پایا است... در ادامه مقام دنیوی《سیده نساء العالمین》را برای بی بی بیان میکند و مقام آسمانی و اخروی بالاتر از فرشته بودن را به خوبی در قالب کلمات میرساند...
🔺بخشی از سخنان حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری در جمع شعرای بختیاری؛ شهرستان اردل . تابستان ۹۶
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
پی نوشت:
🔹۱-این ابیات، دو بیت از بخش دوم منظومه حدیث کساء به زبان لری بختیاری است که توسط ملا زلفعلی کرانی بختیاری(متوفای ۱۲۹۰ش) در دوره قاجاریه سروده شده و در غیاب حمایت دولتیها در مکتبخانه ها تدریس می شده است.
بخش نخست آن با سی بیت، حدیث چون و چرای شاعر با خدای خویش است که جای تحلیل بسیار دارد. بخش دوم آن در بیان جایگاه والای پنج تن آل عبا در هفتاد بیت است و بخش پایانی آن، حدیث آرزومندی و راز و نیاز شاعر با خداوند خویش در سی بیت است.
🔹۲- معنی ابیات:
خدا فرمود: فاطمه با پدرش، شوهرش و هر دو پسرش؛ اینها پنج تنی هستند که بر میگزینم این پنج نفر در شاهوارند؛ اگر به بهای آنان جان بپردازی، ارزش دارد.
او (فاطمه) سرور و بزرگ زنان دنیاست که در باغ بهشت، فرشتگانی مانند جبرئیل امین خدمتکار او هستند.
http://eitaa.com/Heydari_org
راهپیمایی گتوند 1.mp3
1.12M
🎧بشنوید
مدت: ۲ دقیقه
🔻موضوع: دشمن شناسی
🎙وعده پروردگار خلف نمیشود؛ انجز وعده و نصر عبده. پروردگار، بندگانش را یاری خواهد کرد اگر آنها پروردگار را یاری کنند. اینها سنت های الهی است؛ ان تنصرالله ینصرکم و یثبت اقدامکم.
دورتا دور سرزمین ما درگیری است. دور تا دور میهن بزرگ اسلامی ما جنگ است. #دشمنان این آب و خاک، دشمنان این مکتب دشمنان این مذهب دشمنان این مردم، غارتگران معادن و منابع خدادادی این سرزمین که چشم طمع دوخته اند به اینها، آنها آنچه میخواهند از نا امنی های منطقه، نا امن کردن ایران است اما چون #ملت_ایران دست در دست کسی نهاده اند که پروردگار به او مکنت بخشیده است و او #ولی_فقیه است و یک عالم دینی است، عالمی که دین را بخوبی میشناسد، مردمش را هم بخوبی میشناسد، دشمنان مردم را هم بخوبی میشناسد، افق آینده را هم خوب میبیند، برای ۲۰ سال دیگر ۱۰۰سال دیگر فکر و اندیشه دارد برنامه دارد نخواهند توانست براین ملت پیروز شوند، بر ملتی که راه را گم نمیکند برملتی که تا امروز دانسته است دشمنش چه کسی است دوستش چه کسی است. دشمنش حتی اگر دستکش مخملین بدست داشته باشد سرانگشت چدنی او را از ورای این دستکش مخملین میبیند، ملتی که میتواند گرگ را حتی در لباس میش تشخیص بدهد، این ملت هیچگاه شکست را تجربه نخواهد کرد...
📌بخشی از سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین رضا حیدری در راهپیمایی ۲۲بهمن سال ۹۷- شهرستان گتوند.
http://eitaa.com/Heydari_org
1_822280656.mp3
1.09M
🎧بشنوید👆
🔸به جان خریده ها را به نان نمی فروشیم...
📌بخشی از سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین رضا حیدری در راهپیمایی ۲۲بهمن سال ۹۷- گتوند
http://eitaa.com/Heydari_org
🎙️قرآن کریم پس از توصیه انسان به والدین، مادر را جدا ذکر میکند که گویای اهمیت اکرام مادر است.... تأثیر مادر در پیوندهای اجتماعی، غیر قابل انکار است...وقتی خواسته اند به پیوستگی و همگرایی دستور دهند به 《صله ارحام》 دستور داده اند نه 《صله اصلاب》پس مادر، مایه پیوستگی و مهرورزی است... کلام امام خمینی (ره) که از دامن زن، مرد به معراج می رود به ما میفهماند که پرورش شهید سلیمانی و حججی و سایر افتخار آفرینان ایران اسلامی مرهون دامن پاک مادران و تربیت اسلامی آنان است...حضور زنان در کارهای مختلف اجتماعی نباید نقش آنها در انجام وظیفه بزرگ تعلیم و تربیت نسل را کمرنگ کند.
🔺بخشی از سخنان حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری در نشست بسیج مهندسین صنعت و معدن سپاه حضرت ولی عصر عج. ۱۵بهمن ۹۹. اهواز.
🔍بیشتر بخوانید: http://www.khoozna.ir/view-93633-.html
راهپیمایی گتوند 2.mp3
849.2K
🎧بشنوید👆
🔸جهاد و مقاومت، رمز عزت و پیروزی
⏳مدت: کمتر از ۲ دقیقه
🎙این ملت که جهاد را، شهادت را بابی و دری از درهای بهشت می بیند، این ملت که عزتش را در جهاد می بیند این ملت هیچگاه شکست را تجربه نمیکند. زهرای اطهر که عزاداریهای او را به پایان رساندیم او اینگونه میفرماید - در آن خطبه شریف فدکیه - که پروردگار جهاد در راه خدا را مایه عزت اسلام قرار داده است.
ملتی که همچنان میداند دشمن چه میکند، ملتی که وقتی میبینند در کشورهای اسلامی کسانی آمده اند با پول با امکانات کشورهای یهودی الاصل منطقه در حال فتنه انگیزی هستند یک میلیون جوانش ثبت نام میکند برای اینکه برود و بجنگد. دو هزار کیلومتر از آب و خاکش از فرزند شیرین زبانش از خانواده اش جدا بشود برود در آنجا بجنگد، مبارزه کند مبادا دشمنان به سرزمینش، به ناموسش نگاه بد داشته باشند، این ملت، ملت پیروز است.
این ملت همان ملتی است که پروردگار وعده داده است که اینها وارثان زمین خواهند شد. اینها الگو خواهند شد اینها امامان امت خواهند شد. اینها امناء زمین خواهند شد.
📌بخشی از سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین رضا حیدری در راهپیمایی ۲۲بهمن سال ۹۷- شهرستان گتوند.
http://eitaa.com/Heydari_org
🔹اختلافات اخباری ها با اصولی ها8⃣
📚...گرچه گفته شد که برخی اخباری ها قائل به عدم حجیت همه آیات هستند چه نصوص و چه ظواهر اما باید دانست که؛ دسته دومی از اخباریها هستند که تعدادشان از دسته اول بیشتر است و قائل به تفصیل بین احکام نظری و دیگر احکام هستند. ایشان حجیت ظواهر آیات را در احکام نظری نمی پذیرند. احکام نظری یعنی آنچه گویای حکمی عملی است ولی از ضروریات دین نیست و باید با نظر و استدلال بدان دست یافت اعم از اصول و فروع.
این دسته، منابع احکام شرعی را منحصر در اخبار و سنت می دانند و عقیده دارند که در احکام شرعی نمی شود به ظواهر قرآن استدلال کرد مگر آنکه نصی از اهل بیت ع مطابق و موافق آن ظاهر وارد شده باشد. ولی در احکام غیر نظری، ظواهر قرآن را حجت می دانند مانند: احکام ضروری، آیات وعظ و انذار و رهب و تذکر، و آیاتی که یکی از ادله عقلی قطعی را درباره اصول دین از توحید و معاد و عدل تایید می کنند....
📚برشی از صفحه ۱۰۶و ۱۰۷کتاب تقریر و تحقیق اثر رضا حیدری، نشر باقیات، قم،۱۳۹۲.
http://eitaa.com/Heydari_org