🎙 ...گاهی می پرسند چرا شعار مرگ بر اسرائیل ما فایده ندارد؟ چه کسی می گوید فایده ندارد! اگر این شعار ما نبود از هفتاد هشتاد سال پیش تاکنون ( که ما شیعیان، ما مسلمانان، بخصوص ما ایرانیها پیشتاز این شعاریم ) تا امروز نیل تا فرات محقق شده بود و امروز میدان دیگری بود.
جهان در آینده ممنون ایران خواهد بود، ممنون اسلام خواهد بود، ممنون شیعه خواهد بود جهان آگاه شده که بگوید ثم اهتدیت، ثم تنبهت. اگر یک روزی یقظه و تنبه برای جهان حاصل شد آن وقت می گوید مرحبا به شما. شما پیشتاز بودید! این غده سرطانی و این جرثومه فساد را گفتید نابود کنیم ما اجازه ندادیم ما کمک نکردیم ما ترک فعل کردیم ما رشوه گرفتیم.
🔻بخشهایی از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین استاد رضا حیدری در جمع طلاب دارالعلم آیت الله بهبهانی اهواز / نشست بصیرتی ۱۴۰۲/۰۷/۲۵
@Heydari_org
🔰با یک نو اخباری گری مواجه هستیم!
اینکه بالاخره اخباریین به طور کلی درست می گویند یا اصولیین (که در آن زمان به آنها مجتهدین می گفتند)!؟ پرسشی است که نباید برای یافتن پاسخ آن عجله کنید چون شما در بدایت فهم اندیشه اصولیها و اخباریها هستید. اگر از حالا بخواهید سوگیری قطعی و کلی به نفع یکطرف داشته باشید حتماً در فهم ظرایف و دقایق اندیشه و نظرات طرف دیگر بازخواهید ماند. فعلا شما بخوانید اینها را و تحلیل کنید و مقایسه تطبیقی و مقارَن داشته باشید. کسی چه می داند شاید شما در آینده روش سومی را پیدا کردید که میانه این دو روش یا اساسا متباین از اینها باشد اما این منوط است به اینکه شما خوب دو طرف را فهم کنید به ویژه وقتی هر طرف هم تقریرهای متفاوتی داد.
نکته دیگر اینکه؛ اخباریگری در مقابل اجتهاد یا اصولیگری اینها مشرب و منهج یا مکتب هستند. ما با یک مشرب یا مکتب فکری که انحرافی هم نیست بلکه اصیل است نمی توانیم برخورد گزینشی دو گانه بسیط داشته باشیم که این درست است و آن غلط، این حق است و آن باطل. این نیازمند تحلیل است به ویژه وقتی بدانیم اخباریگری و اصولیگری در دو طرف یک طیف هستند که ذومراتب است و شدت و ضعف دارد.
اما نکته سوم؛ مهمتر از اینکه بپرسیم کدام درست و حق و کدام غلط و باطل است؟ این است که بپرسیم و بررسی کنیم و بدانیم که جریان اخباریگری چرا و چگونه به وجود آمد؟ خاستگاه آن چه بود؟ آیا یک کنش بود یا واکنش به یک جو رایج و منهج دارج در حوزه علوم دینی و تفقه آن روز!؟ چه بستر و زمینه هایی موجب شد که چنین جریانی در قرن دهم و یازدهم سربر آورد؟ و متقابلا چه عواملی موجب افول آن شد.
به بیان دیگر تا خاستگاه این روش استنباطی را ندانیم خاستگاه معرفتی، اجتماعی و سیاسی و غیر اینها، تا ندانیم مبانی و بنیانهای فکری این روش و مشرب چیست و تا لوازم آن فکر را ندانیم و تا آثار و نتایج آن را ندانیم نخواهیم توانست درباره آن مکتب و مشرب اظهار نظر کنیم.
اجازه بفرمایید با یک توضیح دیگری سعی کنم ذهن شما را به مقصود خودم نزدیکتر کنم: اگر شما آمدید و به روش گزینش دوگانه حق و باطل، صحیح و غلط، دست به داوری زدید و نرفتید سراغ این سه چهار امری که عرض کردم احتمال این وجود دارد که خود شما در آینده در کسوت اصولی حرف اخباری بزنی! یعنی در مسند و کسوت اصولی بنشینی ولی به روش اخباری تفقه کنی! تعجب نکنید! من مصادیقی از این مواد در صدساله اخیر و خصوصا در زمان حاضر سراغ دارم که اگر از آنها بپرسی اخباری هستی یا اصولی می گوید اصولی هستم اما اگر خروجی استنباطات و فتاوی او را نگاه کنید و کوله بار اندیشه های او را وارسی کنید و نوع ورود و خروج های او را به بحثها بررسی کنید می بینید که در برخی موارد شباهت تام دارد به اخباریها و گاهی شباهت ناقص. این بخاطر این است که به حد کافی فهم نکرده اند اخباری گری را و همچنین به مقدار کافی فهم نکرده اند اصولیگری و اجتهاد را بلکه در این میان خواسته اند با یک جواب چکشی صریح شفاف قاطع بگویند ما اخباری هستیم یا اصولی هستیم.
یعنی نتیجه این کار این است که می بینیم یک اخباری گری جدیدی سر بر آورده است. بیتعارف ما با یک #نو_اخباری_گری مواجه هستیم که تصریح به اخباری بودن هم نمی کنند بلکه تصریح به خلاف می کنند اما رفتار تفقهی و اجتهادی آنها، روش تفسیری آنها در خوانش متون مقدس مانند قرآن فرقی با اخباریها ندارد.
🔻تقریری از پاسخ استاد رضا حیدری به پرسش یکی از طلاب در حاشیه تدریس /مدرسه علمیه امام جعفر صادق ع اهواز ۱۴۰۲/۰۸/۰۲
@Heydari_org
🔶 تاریخسازی در ولادت و وفات حضرت معصومه س
امروز مطابق آنچه در تقویم هاست سالروز وفات حضرت #فاطمه_معصومه (سلام الله علیها) است.
نکاتی در باب این بانوی مکرمه و این تاریخ عرض کنیم:
۱- حضرت معصومه (س) بعد از حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) تنها بانویی است که زیارت نامه مأثور مستقل دارد و تنها بانویی است که چهار امام معصوم در مورد او سخن گفته اند؛ حضرت موسی بن جعفر و امام صادق و امام رضا و امام جواد (علیهم السلام) و تعابیر و جملات عجیبی در مورد فضل او و علم او و جایگاه او و مقام شفاعت او و دستور به زیارت او و چگونگی زیارت او به کار برده اند، و روایاتی هم که از این دسته هستند حکایت از جایگاه ویژه ی این بانوی جلیل القدر دارند.
روایتی از امام صادق علیهالسلام وجود دارد در مورد این بانوی مکرمه که می فرماید:《 و تَدخُلُ بِشَفاعَتِها شِيعَتي الجَنَّةَ بِأجمَعِهِم؛ همه شيعيان من با شفاعت او (فاطمه معصومه عليهاالسلام) وارد بهشت خواهند شد.》
و در روایت دیگری از امام رضاعلیه السلام که فرمودند او را چنین زیارت کنید: 《يا فَاطِمَةُ اشْفَعِي لِي فِي الْجَنَّةِ فَإِنَّ لَكِ عِنْدَ اللَّهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْنِ؛ اى فاطمه در بهشت برایم شفاعت کن، به درستى که براى تو نزد خدا مقامى از مقامات بلند است.》
لذا مقام شفاعت او در کلام گهربار دست کم دو امام همام وجود دارد که وقتی امام معصوم برای کسی مقام شفاعت ذکر می کند دلالت بر یک درجه ی اعتبار رفیع و بالایی دارد.
۲ - در مورد تاریخ وفات و ولادت این بانو؛ ما در کتاب های قدیمی چیزی نداریم و قدیمی ترین کتابی که در زمینه سخن گفته یک کتاب کوچک ۱۲۰- ۱۳۰ صفحه ای فارسی قطع رقعی کف دستی است که حدود صد سال پیش تاریخ ولادت این بانو را یکم ذی القعده سال ۱۷۳ و تاریخ وفات این بانو را دهم ربیع الثانی سال ۲۰۱ ذکر کرده است.
ولی وقتی مراجعه می کنیم به این کتاب، می بینیم که دو منبع برای این تاریخ ها ذکر کرده است وقتی جستجو می شود می بينيم که یکی از این منبع ها وجود خارجی ندارد و یکی دیگر از این منبع ها وقتی به متن آن مراجعه می کنیم می بینیم چنین چیزی در آن وجود ندارد و موضوع کتاب اصلا موضوع دیگری است یعنی موضوع کتاب، تاریخ و رجال و اعلام و احوال روات و امثالهم نیست. لذا اینکه مؤلف چه انگیزه ای داشته برای ساختن این دو تاریخ، خودش یک موضوع و داستان دیگری است.
علی ایّ حال ما تاریخ مضبوط و قطعی یا ظنی برای ولادت و وفات حضرت معصومه سلام الله علیها در اسناد تاریخی و روایی نداریم و قدیمی ترین شان همین کتابی است که ۱۰۰ یا ۱۱۰سال پیش نوشته و چاپ شده است و این کتاب، کار تاریخسازی را انجام داده است و بعداً از روی این کتاب به کتابهای دیگر راه پیدا کرده و بقیه هم هرچه نوشتند از روی این کتاب بوده است چون قدیمی تر از این کتاب در ذکر تاریخ نداریم.
بعضی از علما و مراجع هم نسبت به این تاریخ سازی حساسیت به خرج دادند و هشدار دادند و اعتراض کردند اما نافذ نبود و تاثیر نداشت لذا این تاریخ ساختگی در تقویم هم وارد شد اما بهتر بود که به جای تاریخ وفات و ولادت می گفتند روز بزرگداشت فاطمه معصومه سلام الله علیها.
ممکن است در ذهن شما سوال ایجاد شود که این ثبت روز و تاريخ چه اشکالی دارد؟ بالاخره این بانو یک روزی متولد شده و یک روزی هم از دنیا رفته و چه اشکالی دارد این دو روز را معین کنند؟
جواب این است که: اگر تاریخ ها را اینطور در تقویم ثبت کردید (این ایام، ایام پدافند غیرعامل است. عقل اقتضا میکند که شما کاری نکنید که پاشنه ی آشیل برای شما باشد و کاری نکنید که بعداً و در آینده عده ای بتوانند از اینها سوء استفاده کنند) فردا روزی یکی می آید چند تا از این تاریخ های ساختگی را کنار هم جمع میکند و نشان میدهد که تاریخ هایی که در تقویم ثبت شده ریشه ای ندارند و بعداً تردید و شک در عقاید جوانان و مردم ایجاد می کند که لابد بقیه ی تاریخشان هم مستند و معتبر نیست.
پس نباید این کار را بکنیم. آنجایی که تاریخ مستند داریم باید اعلام کنیم و آنجایی که تاریخ مستند نداریم به صورت شجاعانه و زیبا اعلام کنیم که تاریخ ولادت و وفات شان به دستمان نرسیده است لکن ما یک روز بزرگداشتی در تقویم قرار می دهیم و در نظر می گیریم ،نه اینکه روز ولادت و وفات بگذاریم به صورت جعلی.
البته اعتراض علما هم نه تنها نافذ نبود بلکه چیزهای دیگری هم روی آن بار کردند و نامگذاری هایی کردند مثل روز دختر! بعد فاصله ولادت حضرت معصومه س تا ولادت امام رضا علیه السلام شد دهه کرامت. و اینها در دراز مدت و بلند مدت ممکن است آثار و عواقبی داشته باشد.
📌تقریری از سخنان استاد رضا حیدری، پیش از شروع درس در مدرسه علمیه امام جعفر صادق ع اهواز؛ ۱۴۰۲/۰۸/۰۴ - ارسالی از غفار کاظمی نسب
@Heydari_org
❌سقوط اسرائیل درجهنم هوای نفس
خداوند عقل را با قدرت درک خوب و بد برای فرمانروایی بر سرزمین وجود ما عطا فرموده است تا عقل، غرایز و هوای نفس را کنترل و مدیریت کند اما وای به آن روزی که عقل در چنگال هوای نفس اسیر شود... انسانی که تحت فرمانروایی غضب و شهوت و خودبرتربینی و نژادپرستی و جاه طلبی و ثروت اندوزی باشد چنین انسانی از حیوان و وحوش هم پایین تر خواهد رفت 《 کالانعام بل هم اضل سبیلا 》در مورد چنین بشری از هیچ کار وحشیانه و سبعانه او نباید تعجب کرد.... حالا اگر این انسان منحط شده و پست تر از حیوانات، یک تشکیلات و رژیم سیاسی تشکیل داد خطرناک تر می شود و جنایات بیشتر و بزرگ تری انجام خواهد داد. همه اینها امروز در رژیم صهیونیستی #اسرائیل چمع شده است...
🔻بخشی از سخنان حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری در جمع نیروهای پایور و وظیفه سپاه / اهواز ۱۴۰۲/۰۸/۰۳
🔍 در پایگاه خبری خوزستان بیشتر بخوانید:
http://www.khoozna.ir/view/185159/
📣 اطلاعیه شروع درس تخصصی استاد گرامی حجت الاسلام و المسلمین رضا حیدری در سال تحصیلی ۱۴۰۲ -۱۴۰۳
🔷 درس تخصصی #القواعد_الفقهیه
🔸 زمان: یکشنبه و دوشنبه ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۰:۳۰
🔸مکان : دارالعلم آیت الله العظمی بهبهانی/ اهواز
📌شرکت برای عموم طلابی که پایه ۹ را به پایان رسانده اند آزاد است. ثبت نام همزمان با جلسات درس انجام می شود.
@Heydari_org
May 11
🔊 صوت درس #القواعدالفقهية را از اینجا دریافت کنید:
🔹 با توجه به شروع درس 《 القواعد الفقهية 》 استاد گرامی حجت الاسلام و المسلمین شیخ رضا حیدری از ابتدای آبانماه به صورت حضوری، از این تاریخ صوت درسها برای استفاده علاقه مندان در این کانال بارگذاری خواهد شد:
@Heydari_org
🔸ضمنا شما می توانيد صوت درس های گذشته را از کانال دروس استاد به آدرس زیر دریافت نمایید :
@alfaegh_heydari
القواعد الفقهية استاد حيدری ۱۳.m4a
44.32M
🔊 القواعد الفقهية
💠 قاعده ید ( ۱)
حجت الاسلام و المسلمین استاد رضا حیدری
🔻محورهای بحث:
۱- بیان مضمون قاعده و تفاوت آن با قاعده 《علی الید 》و 《إخبار ذي الید》
۲- بیان اجمالی مدارک قاعده
۳- بررسی مدارک قاعده
بررسی اجماع فریقین
بررسی سیره مستمره مسلمین
بررسی بنای عقلا
بررسی لزوم عسر و حرج
بررسی روایات
۴- جمعبندی مدارک قاعده
جلسه سیزدهم از دوره جدید/ تاریخ ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲
#القواعدالفقهية
#قواعد
@Heydari_org
القواعد الفقهية استاد حیدری ۱۴.m4a
10.68M
🔊 القواعد الفقهية
💠 قاعده ید ( ۲ )
حجت الاسلام و المسلمین استاد رضا حیدری
🔻محورهای بحث:
- بررسی اعتبار روایت حفص بن غیاث
- تبیین اشکال از جهت وجود قاسم بن یحیی در سلسله سند
- تضعیف ابن الغضائری
- توثیق بر اساس اسناد کامل الزیارات
- جمع بندی
#القواعدالفقهية
#قواعد
جلسه چهاردهم از دوره جدید/ تاریخ ۱۴۰۲/۰۳/۲۲
سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲
#القواعدالفقهية
#قواعد
@Heydari_org
القواعد الفقهية استاد حیدری ۱۵.m4a
32.66M
🔊 القواعد الفقهية
💠 قاعده ید ( ۳)
حجت الاسلام و المسلمین استاد رضا حیدری
🔻محورهای بحث:
۱- قاعده ید اصل است یااماره؟
بیان بجنوردی، بیان امام خمینی
۲- انحاء مختلف تحقق ید
جلسه پانزدهم از دوره جدید / تاریخ ۱۴۰۲/۰۸/۰۸
سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳
#القواعدالفقهية
#قواعد
@Heydari_org
🔰مردمی بی سرزمین و سرزمینی بی مردم
🎙...ببینید فاجعه تا کجاست. یک کتابی دارد #ژان_پل_سارتر¹ فیلسوف و فعال اجتماعی فرانسوی به نام « مردمی بی سرزمین، سرزمینی بی مردم»!!! من اولین بار نام این کتاب را از رهبر انقلاب شنیدم.
منظورش این است که بنی اسرائیل، مردمی هستند که سرزمین ندارند و یک سرزمینی هم سراغ داریم که مردم ندارد. آن سرزمین فلسطین است و آن مردم بنی اسرائیل اند که در دنیا پراکنده اند. پس لابد فلسطین، سرزمین و خانه آن مردم است و بنی اسرائیل مردمان و مالکان فلسطین!
یک دروغ بزرگ! کِی این سرزمین بی مردم بوده!؟ سرزمین فلسطین در طول تاریخ در شمار پرجمعیت ترین زمینهای جهان بوده. تراکم جمعیتی در آنجا بسیار بالابوده و همین حالا هم بالاست. دلائل مختلفی هم دارد؛ حاصلخیز بودن زمین، دلنشین بودن آب و هوا، موقعیت سوق الجیشی و استراتژیکی دارد. مرکز اتصال سه قاره اروپا و آسیا و افریقا است.
آنقدر از این کتابها نوشته شد و محصولات رسانه ای تهیه شد و به خورد جهانیان داده شد که الآن برخی فکر می کنند اسرائیلی ها از صد سال پیش وارد سرزمینی بایر و متروکه شده اند و با تلاش و کوشش! این را عامر و آباد کرده اند پس ذی حق اند ... اینها واقعیت را قلب کرده اند و جای مالک و غاصب را جابجا کرده اند. خود را ذی حق و مظلوم نشان می دهند در حالی هیچ حقی ندارند و مظلوم نیستند.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
۱- ژان-پل شارل ایمار سارْتْرْ: فیلسوف، اگزیستانسیالیست، رماننویس، نمایشنامهنویس، منتقد فرانسوی است.( تولد: ۱۹۰۵، درگذشت؛ ۱۹۸۰)
📌بخشی از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین استاد رضا حیدری در جمع نمازگزاران مسجد امام حسین ع اهواز/ ۱۴۰۲/۰۸/۱۱
@Heydari_org