🔍 پرسش :
آیا اخباریگری تعریف روشنی دارد؟ با چه شاخصی می توان کسی را اخباری نامید؟
✍ پاسخ استاد حیدری:
تعاریف مختلفی برای #اخباریگری بیان شده که عمدتا مجمل اند و فاقد وصف مانعیت و جامعیت هستند. مثلا گاهی "عمل به اخبار" به صورت مطلق به عنوان شاخص اخباریگری معرفی شده در حالیکه بیشتر"اخباری ها" برای عمل به اخبار قیود و شرایط خاصی دارند. چنانکه گاهی یک یا چند روش و یا اعتقاد، به عنوان شاخص و معیار دانسته شده که در میان همه جماعت موسوم به اخباری مشترک نیست یا حتی برخی مجتهدین و افرادی که در قله اصولی قرار دارند بر آن روش یا اعتقادند پس تعاریف جامع و مانع نیست.
🔹مطابق آنچه به نظر این حقیر می رسد و در #تقریروتحقیق (صفحه ۷۳تا۷۶) نگاشته ام بیشتر این تعاریف #شرح_الاسمی است نه اینکه حقیقت و ماهیت اخبایگری را بیان کند. در واقع اخباریگری شامل طیف هایی از ضعیف تا قوی است و ارائه تعریفی که جامع همه طیف ها و مانع اغیار باشد مشکل یا غیر ممکن است. بطوری که اگر بدگویی از اصولیین را در شمار ویژگیهای یک اخباری بدانیم دایره بسیار مضیق میشود و تعریف از جامعیت می افتد و اگر مولفه های تعریف را چنان برگزینیم که افراد بیشتری را دربر گیرد تعریف از مانعیت می افتد و دچار ابهام می شود لذا مجموعه ای از مولفه های روشی، اعتقادی و بینشی،و... در نامیدن یک نفر به عنوان "اخباری" تاثیر گذارند هرچند گاهی بر همین اساس، فردی را اخباری نامیده اند در حالیکه خودش از برخی روشها و اعتقادات اخباری ها انتقاد کرده است یا از اخباری بودن تبری جسته است.به هرحال با در نظر داشتن نکات فوق و نیز دانستن زمینه های اجتماعی و حتی سیاسی پیدایش و گسترش اخباریگری در قرن ۱۱و ۱۲ می توان درک کرد که ارائه یک تعریف منطقی بعنوان شاخص حتمی، ممکن نیست و جریان اخباریگری را باید در طیف هایی از تند و متصلب و متعصب تا طیف معتدل و میانه رو و گاهی در جایی در انتهای کم سوی این طیف تحلیل کرد.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
پی نوشت:
برای اطلاع بیشتر رجوع کنید به؛ کتاب تقریر و تحقیق اثر رضا حیدری، نشر باقیات، قم، ۱۳۹۲.
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
#معرفی_آثار_مفاخر_خوزستان_۸
#منتهی_الدرایه
🔹عنوان کتابی ۸جلدی به زبان عربی در علم اصول فقه است که به قلم آیت الله العظمی #سید_محمد_جعفر_مروج_جزایری در۱۳۶۲ق به پایان رسیده و اولین بار در ۱۳۸۸ق چاپ شده است.
کتاب در بردارنده توضیحات نویسنده بر متن کفایه الاصول اثر محقق خراسانی (آخوند) همراه با نقد و تحلیل است و از مهمترین شروح کفایه شناخته می شود.
🔻روش شناسی کتاب از نگاه استاد رضا حیدری به زودی در :
http://eitaa.com/Heydari_org
#معرفی_آثار_مفاخر_خوزستان_۸
🔴 منتهی الدرایه فی توضیح الکفایه
تالیف این کتاب به زبان عربی، در ۱۳۶۲ق در نجف به انجام رسید و اولین بار در ۱۳۸۸ق در نجف در ۸جلد (و به قولی ۶ جلد) چاپ و منتشر شد.
این کتاب شرح و تعلیقه ای بر تمام #کفایه_الاصول اثر شیخ محمد کاظم خراسانی معروف به #آخوند (متوفای ۱۳۲۹ق )است و مورد استقبال علما و فضلا در نجف و قم بوده است.
شارح به نسخه های متعدد متن کفایه دسترسی و توجه داشته است و گاهی به بررسی نسخه های گوناگون می پردازد هرچند به نسخه شیخ عبدالحسین رشتی از تلامذه صاحب کفایه، عنایت بیشتری داشته است.
از آنجا که کتاب به روش تعلیقه ای نوشته شده است، ابتدا عبارت محقق خراسانی را ازمتن کفایه الاصول ذکر می کند و آنگاه توضیحات خود را در شرح مفاهیم و استدلالات با عدد در ذیل می آورد. در مرحله سوم اقوال علمای پیشین همراه با نقد و تحلیل، و آراء و دیدگاههای خود را با علامت ستاره ( * ) یا در موارد نادر، ضربدر (×) می نگارد . بدیهی است در مواردی که دیدگاه خاصی نداشته به مرحله اول و دوم اکتفا کرده است.
روش مولف، از نظر لفظی؛ بیان مرجع ضمائر و تعیین فاعل و مفعول و صله و موصول و سایر مواردی است که مخاطب را به فهم متن نزدیک می کند چنانکه از نظر محتوایی؛ دفاع از اندیشه آخوند و رساندن مقصود ماتن به عنوان هدف اصلی شارح، هویداست.
اینجانب #منتهی_الدرایه را وفادارترین شرح نسبت به غرض و مراد کفایه می دانم چون شارح، متن را میدانی برای تاخت و تاز علمی خود و تاری برای بافتن پود آراء خود قرار نداده است و از این جهت در نقطه مقابل نهایه الدرایه مرحوم اصفهانی است.
این اثر ماندگار به خامه قلم آیت الله العظمی سید محمد جعفر #مروج_جزایری از فقها و اصولی های شیعه متوفای ۱۴۱۹ق =۱۳۷۷ش است که متولد شوشتر و دانش آموخته نجف بوده است و بیش از دو دهه در اهواز به تربیت شاگرد در سطوح عالی پرداخته است .
تالیف کتب و رساله های علمی متعدد فقهی، اصولی، کلامی که "هدی الطالب الی شرح المکاسب" و "منتهی الدرایه" مشهور ترین آن است و تربیت شاگردان و خدمات اجتماعی از برکات عمر نود و چند ساله این عالم بزرگ خوزستانی است.
🔹 مطالعه این کتاب و مراجعه و آشنایی با آن را به طلاب و فضلا توصیه میکنم برای استفاده، و پس از آن افاده در تدریس ها و بحثهای علمی.
✍رضاحیدری ۱۳۹۹/۴/۰۷ - اهواز
http://eitaa.com/Heydari_org
🔹 انتشار خبر کسب رتبه نخست کشوری در #جشنواره_علامه_حلی توسط یک طلبه پژوهشگر اهوازی، مایه مسرت و مباهات شد.
این موفقیت و افتخارآفرینی را به آقای #محسن_بالدی، تبریک عرض میکنم کثرالله امثاله و شکرالله مساعیه.
✍رضا حیدری- اهواز ۹۹/۴/۰۸
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
پی نوشت: لینک فهرست برگزیدگان: http://www.jhelli.ir/uploads/Bargozideh11_358235.pdf
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
🔴 دانلود رایگان نسخه های خطی کتابخانه دانشگاه تهران
به مناسبت ولادت امام رضا علیه الصلاة و السلام، کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران ، تصاویر تمامی نسخه های خطی خود را که در وبسایت این کتابخانه ـ کتابخانه دیجیتال ـ قرار دارد، به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار داده است.
بدین ترتیب تمامی تصاویر نسخ خطی که در حال حاضر 12950 نسخه است، در کتابخانه دیجیتال این کتابخانه (http://utdlib.ut.ac.ir/) قابل دسترسی است.
متقاضیان می توانند با ثبت نام و احراز هویت، بر اساس راهنمایی که هم در وبسایت و هم در ذیل این خبر آمده، نسخه های درخواستی را بر اساس جستجوی شماره نسخه، دریافت کنند.
توصیه می شود هر متقاضی ابتدا راهنما را با دقت خوانده و مطابق آن درخواست خویش را دنبال کند.
طبیعی است که زمانی برای تأیید احراز هویت اشخاص متقاضی لازم است و اشخاص، پس از تأیید احراز هویت آنان که توسط ایمیل اطلاع داده می شود، می توانند نسخه خود را دانلود کنند. در حال حاضر، محدودیت دانلود روزانه دو نسخه وجود دارد که به تدریج برداشته خواهد شد.
💠لینک راهنمای دانلود نسخه:
http://utdlib.ut.ac.ir/Info/Introduce
📌کانال استاد رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
امام رضا ع.m4a
10.38M
🎧 فایل صوتی
🔹از سلسله سخنرانیهای استاد حیدری در موضوعات روز
موضوع: ولادت #امام_رضا ع مدت: ۱۴دقیقه
محورها: ۱- تاریخچه ای از دوران زندگانی امام رضا ع. ۲- اظهار امامت به شکل آشکار توسط امام رضا ع.
۳-آموزه هایی در توصیف جایگاه امامت و ماهیت آن و اوصاف امام. ۴- شعری زیبا از شیخ بهایی خطاب به شاه عباس در وصف حرم حضرت رضاع. ۵- شعر #ابو_نواس اهوازی در قرن دوم در منقبت حضرت رضاع
🔴تاریخ بارگذاری در کانال مسجد امام حسین ع اهواز؛ ۹۹/۴/۱۱
http://eitaa.com/Heydari_org
امام رضا ع و تبیین امامت.m4a
11M
🎧 فایل صوتی
تبیین امامت در کلام و سیره امام رضاع
🔹از سلسله سخنرانیهای استاد حیدری در موضوعات روز
مدت: ۱۵دقیقه
محورها:
۱- توسل به حضرت رضا ع
۲- بازخوانی و شرح حدیثی از حضرت رضا ع
۳- بهانه تراشی های جریان واقفیه برای سرپیچی از امامت و ولایت امام رضا ع؛ فرزندنداشتن امام رضا تا سن ۴۷سالگی، پذیرش ولایتعهدی.
۴-اقدامات امام برای خنثی سازی شیطنت ها.
🔴تاریخ بارگذاری در کانال مسجد امام حسین ع اهواز؛ ۹۹/۴/۱۲
http://eitaa.com/Heydari_org
هدایت شده از رضا حیدری
سوره مدثر . شیخ رضا حیدری.m4a
16.4M
🔴 کرونا و سوره مدثر!!!
🎧بشنوید
🔹از سلسله سخنرانیهای تبلیغی استاد حیدری در موضوعات روز
مدت : ۱۷ دقیقه
موضوع : بررسی و نقد متنی که یک #پیشگویی (درباره ویروس #کرونا) را در قالب تفسیر جعلی به آیات #سوره_مدثر نسبت داده است و در فضای مجازی به صورت متنی منتشر شده است.
محورها :
۱-بیان ابعاد اعجاز قرآن از جمله خبردادن از امور غیبی و آینده.
۲ - بایسته های تفسیر قرآن.
۳ - نشان دادن تفسیر به رای بودن متن با بررسی دقیق موارد استناد نویسنده متن به آیات سوره مدثر.
۴ - لزوم بهره گیری از قرآن بعنوان عبرت و آیت و پرهیز از تطبیق غیر علمی ظهورات آیات و روایات بر حوادث .
🔴تاریخ انتشار در کانال مسجد امام حسین ع اهواز در پاسخ به پرسش نمازگزاران: ۱۰فروردین ۹۹.
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
✍ #قلم آنقدر بزرگ است که پروردگار بدان قسم یاد کرد بلکه به آنچه از آن می تراود، آنچه می نویسند. و رسولش مداد علما را بر خون شهیدان تفضیل داد. چه خوش است صدای قلمی که پرده های غفلت را فرو ریزد و چراغی فرا راه بیفروزد ....
و فرمود سه صدا حجاب هارا برمی دارد و حق آشکار میشود صدای قلم دانشمندان ، صدای پای مجاهدان و صدای چرخ ریسندگان. دانشمند اگر قلم بردارد و دانش را با هنر در آمیزد و قلم برای نام و نان ازمسیر انصاف به جانب اعتساف مایل نگردد، مجاهدان مدافع حق را به میدان می آورد و چرخ اقتصاد را می چرخاند. صدای چاپخانه و توپخانه و کارخانه که در فضا طنین انداخت دل دوستان خدا گرم می شود و دشمنان دور میشوند.
کاش همگان می دانستند که راه قدرت و استقلال اقتصادی و سیاسی و نظامی از استقلال فرهنگی و قدرت اهل قلم می گذرد.
"روز قلم" را به پدر بزرگوارم، برادرعزیزم، همسرگرامی ام و اساتید اهل قلم و فضلای گروه علمی پژوهشی ام و همه اهل قلم که جز برای رضای خدا و با وضو و قلب سلیم این مقدس را بر کاغذ نمی چرخانند تبریک عرض می کنم.
✍رضا حیدری۱۴تیرماه۱۳۹۹-اهواز
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
پی نوشت؛ چهاردهم تیرماه در تقویم رسمی کشور "#روز_قلم" نامیده شده است. این نامگذاری در سال ۱۳۸۱ پس از تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شد.
http://eitaa.com/Heydari_org
🔍پرسش: چرا شیخ انصاری برخلاف مشهور شیعه که بر مسلک طریقیت هستند، مصلحت سلوکیه را مطرح کرد که نوعی از سببیت است؟ مگر سببیت باطل نیست؟
✍پاسخ استاد حیدری:
#شیخ_انصاری (رحمه الله) مسلک طریقیت را به طور کامل قابل پذیرش ندانست و آن را بنا بر برخی وجوه مخدوش دانست. وی در مقایسه ای که بین اماره و علم و میزان موافقت و تطابق آن دو با واقع، انجام داد چهار وجه را فرض کرد و هرچند در سه وجه از آن وجوه، معقول و موجه بودن طریقیت را پذیرفت اما در یک وجه، معقول بودن آن را رد کرد و آن را قبیح دانست زیرا عمل بر وفق اماره را موجب تفویت مصلحت واقع بدون اینکه جبران شود معرفی کرد.
از سوی دیگر سببیت را با دو روش اشعری و معتزلی تقریر و رد کرد زیرا هردو رامستلزم "#تصویب باطل" دانست همانطور که تمام علمای شیعه
چنین معتقدند. او به خوبی نشان می دهد که مبنای اشاعره مطلقا مستلزم تصویب است و مبنای معتزله در برخی فروض مستلزم تصویب است.
لذا در صدد برمی آید نوع دیگری از سببیت را ارائه دهد که مبتلا به اشکال "تصویب باطل" نباشد (بخلاف سببیت معتزلی در برخی فروض و اشعری مطلقا) و نیز تفویت مصلحت واقع، بدون جبران هم پیش نیاید( بخلاف طریقت در یکی از وجوهش).
در فرائد الاصول پس از ارائه مبنای ابتکاری خود، با حوصله و صبورانه تلاش می کند تا ضمن پذیرش شباهت های بین سببیت از نوع #مصلحت_سلوکیه و سببیت معتزلی، تفاوتهای مبنای مصلحت سلوکیه با سببیت معتزلی را به خوبی در ذهن مخاطب جا بیندازد و نشان دهد که آن چه باطل است تصویب است نه سببیت. و مبنای ابتکاری او مستلزم "تصویب باطل" نیست.
✍رضاحیدری ۹۹/۴/۱۶
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
پی نوشت: برای اطلاع بیشتر به "شرح نوین رسائل" ، رضا حیدری، دارالعلم، قم، ۱۳۹۲مراجعه کنید. تفاوتهای مصلحت سلوکیه با سببیت معترلی را در جلد دوم صفحه ۳۷تا۵۱ ببینید.
http://eitaa.com/Heydari_org
#معرفی_آثار_مفاخر_خوزستان_۹
#التوحید_الفائق
🔹عنوان کتابی تک جلدی به زبان عربی در علم کلام و حکمت است که به قلم آیت الله العظمی سید علی موسوی #بهبهانی نوشته شده و نخستین بار در۱۳۸۴ق به چاپ رسیده است.
کتاب دربردارنده بحثهای عقلی و روایی است که شناختی از خالق ارائه می دهد.
🔻روش شناسی کتاب از نگاه استاد رضا حیدری به زودی در :
http://eitaa.com/Heydari_org
#معرفی_آثار_مفاخر_خوزستان_۹
🔴 التوحید الفائق فی معرفه الخالق
تالیف این کتاب به زبان عربی، و بصورت موجز و بلیغ در ماه صفرسال ۱۳۸۴ق به پایان رسیده است . اولین بار درخرم آباد در ۲۶صفحه رقعی منتشر شد و چند بار به ضمیمه کتاب های دیگری به چاپ رسیده است و اخیرا در سال ۱۴۲۲ق=۱۳۸۰ش با تعلیق و تقدیم شیخ ماجد کاظمی از علمای اهواز، در قم چاپ و منتشر شد.
مولف انگیزه تالیف را پاسخ دادن به درخواست مومنین در دفع شبهات طبیعیین و مخالفین توحید خالص بیان کرده است و رساله را برشش مرحله استوارساخته ؛ اثبات حدوث عالم و رد ازلی بودن و قدم آن، حتمیت وجود صانع و مدبری که واجب بالذات است،و دارنده بودن تمام صفات کمال و عدم راهیابی هیچ نقصی در او، عینیت صفات با ذات او ، توحید او و راه نداشتن تعدد، عدم اشتراک وجود او با وجود ممکنات... از اهم مراحل بحث است.
روش مولف، بهره گیری از مباحث عقلی برای تحلیل مفاد اخباررسیده از ائمه معصومین است و در بسیاری موارد در نقدی صریح و شجاعانه آنچه را در برخی کتب فلسفی غرب و شرق درشمار بدیهیات شمرده شده نقد و رد کرده است به عنوان نمونه ؛بحث ماتریالیستها برپایه نظریات علوم طبیعی مانند فرضیه داروین را رد، نظریه اصاله الوجود را فارغه المحتوی، و اشتراک الوجود و نیز سنخیت بین خالق و مخلوق را باطل اعلام کرده است...
تعلیقه های مفید آیت الله #ماجد_کاظمی از علمای اهواز حجم رساله ۲۶ صفحه ای را به ۵۴ صفحه رسانده است. کاظمی همچنین در مقدمه مبسوط ۴۹صفحه ای خود که به منزله یک مقاله انتقادی مستقل نیز میتواند معرفی شود به بیان مبانی عقلی مصنف و نیز بیان آراء فلسفی کلامی خود پرداخته و با افزودن فهرست مطالب در قالب کتاب رقعی ۱۱۰صفحه ای توسط انتشارات الماس در سال ۱۳۸۰ش در تیراژ ۳هزارنسخه چاپ و منتشر شده است.
این اثر ماندگار به خامه قلم آیت الله العظمی میرسید علی موسوی #بهبهانی از فقها و اصولی های شیعه متوفای ۱۳۹۵ق =۱۳۵۴ش است که متولد بهبهان و دانش آموخته بهبهان ونجف بوده است و در اهواز به تربیت شاگرد در سطوح عالی پرداخته است .
تالیف کتب و رساله های علمی متعدد فقهی، اصولی، کلامی، ادبی که " مصباح الهدایه فی اثبات الولایه" مشهور ترین آن است و تربیت شاگردان و مجتهدان و خدمات اجتماعی گسترده بدون حمایت دولتی از برکات عمر نود و چند ساله این مرجع تقلید خوزستانی است.
🔹 مطالعه #التوحید_الفائق بلکه مباحثه و تدریس آن را به طلاب و فضلا و مدرسین توصیه میکنم برای استفاده، و پس از آن حاشیه نویسی و شرح و احیانا نقد و بررسی.
✍رضاحیدری ۱۳۹۹/۴/۲۰ - اهواز
http://eitaa.com/Heydari_org
🔹 خبر درگذشت یادگار هشت سال دفاع مقدس مرحوم حاج شکرخدا بردبار، پدر شهیدان والا مقام؛ زال، مهراب و کاووس مایه تاثر شد.
برای آن مرحوم، حشر با شهیدانش وبرای بازماندگان به ویژه فرزند ایثارگر و صبور آن مرد بزرگ، صدیق مکرم، دوست دیرین آقای حجت الاسلام شیخ مصطفی بردبار، صبر و اجرمسالت میکنم.
✍رضا حیدری- اهواز ۹۹/۴/۲۲
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
پی نوشت:
۱- پیکر آن مرحوم فردا ۲۳تیرماه در مسجدسلیمان در جوار دو فرزند شهیدش زال و کاووس خواهد آرمید.
۲-شهید مهراب بردبار در اهواز مدفون است.
۳-حجت الاسلام شیخ مصطفی بردبار از روحانیون ایثارگر و فعال فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ساکن تهران است. وی دانش آموخته مدرسه امام خمینی اهواز است .
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥روابط اجتماعی؛ حفظ حرمت ها و حریم ها
🔸 درسهایی از آیه ۳۰ سوره نور در بیان حجت الاسلام رضا حیدری.
مدت: ۴دقیقه 📺 پخش از شبکه خوزستان: ۲۱ تیر ۹۹ در برنامه "نغمه های نورانی"
محورها :
۱- تاثیرحفظ حریمها با #نا_محرم در آرامش فردی و خانوادگی ما و حیات اجتماعی ما
۲-همان خالقی که قدرت بینایی و شنوایی به ما داده تاثیر دیدنیها و شنیدنیها بر روح ما را می داند
۳- اگر چشمتان را بر آنچه نباید ببینید بستید عجائبی خواهید دید
۴- نظر به دریا، نگاه پر مهر به پدر و مادر و...سفارش شده است.
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥روابط اجتماعی و ادای حقوق دیگران
🔸 درسهایی از آیه ۲۶و ۲۷ سوره اسراء در بیان استاد شیخ رضا حیدری.
مدت: ۵دقیقه 📺 پخش از شبکه خوزستان: ۲۲ تیر ۹۹ در برنامه "نغمه های نورانی"
محورها :
۱- دستور قرآن به ادای حق خویشان و نیارمندان
۲-اعطای فدک ازسوی پیامبر به زهرای اطهر در پی نزول این آیه
۳- در انفاق، رعایت ترتیب مهم است؛ والدین، برادران و خواهران، خویشاوندان، نیازمندان دیگر....
۴- حتی در انفاق هم باید اعتدال داشت.
۵- مصادیقی از تبذیر و اسراف
http://eitaa.com/Heydari_orgد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥روابط اجتماعی؛ عفو و گذشت
🔸 درسهایی از آیه ۱۹۹ سوره اعراف در بیان حجت الاسلام شیخ رضا حیدری.
مدت: ۳دقیقه 📺 پخش از شبکه خوزستان: ۲۳ تیر ۹۹ در برنامه "نغمه های نورانی"
محورها :
۱-چشم پوشی از خطاهای دیگران ۲-معنای دقیق "خذ العفو" این نیست که همیشه باید عفو و گذشت کنیم...
۳- به نیکی ها و امور معقول دعوت کنیم.
۴- معنای صحیح روی گردانی از بی خردها و نادان ها
http://eitaa.com/Heydari_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥روابط اجتماعی؛ همکاری در کار نیک
🔸 درسهایی از آیه ۲ سوره مائده در بیان حجت الاسلام شیخ رضا حیدری.
مدت: ۳دقیقه 📺 پخش از شبکه خوزستان: ۲۴ تیر ۹۹ در برنامه "نغمه های نورانی"
محورها :
۱- کمک رسانی و یاری در کارهای نیک
۲- کمک نکردن در کاری که گناه است و تعدی به حقوق دیگران است
۳- یاریگر مظلوم و دشمن ظالم باشیم
۴- این آیه در عرصه های فردی، اجتماعی و بین المللی راهنمای ماست
http://eitaa.com/Heydari_org
🔹امروز تلفنی سالگرد درگذشت مرحوم حاج محمد رشیدپور پدرشهیدان والا مقام؛ احمد و مصطفی را به دو فرزند ایثارگرایشان؛ حاج محمود و حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ ابوالقاسم رشید پورتسلیت گفتم.
برای آن مرحوم، حشر با فرزندان شهیدش و اولیاءالهی مسالت دارم.
✍رضا حیدری- اهواز ۹۹/۴/۳۰
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
پی نوشت:
۱-شهید احمد رشید پور در عملیات فتح المبین سال ۶۰ به شهادت رسید و شهید مصطفی رشید پور از رزمندگان دفاع مقدس و مدافعان حرم در سال ۱۳۹۵بر اثر جراحات به شهادت رسید.
۲-مزار هردو شهید و نیز مدفن پدرشان در بهشت آباد اهواز است.
۳-حاج محمود رشید پور از ایثارگران دفاع مقدس و شاغل در شرکت مناطق نفتخیز است.
۳-حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ ابوالقاسم رشید پور متولد ۱۳۴۵ش از روحانیون ایثارگرو فعال فرهنگی اجتماعی، ساکن اهواز است. وی دانش آموخته مدرسه امام خمینی اهواز و مراکز تخصصی قم بوده و پایان نامه سطح ۴وی در سال ۱۳۸۹با موضوع "قاعده لاضرر از دیدگاه امام خمینی ره"به چاپ رسیده است.
۵-امروز دوشنبه ۳۰تیرماه مجلس فاتحه مجازی به آدرس زیر تشکیل شده است:
https://chat.whatsapp.com/IW3pbx0bM4l76iaznN0R98
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
🔍پرسش: اصطلاح "شبه موثق" به چه معنی است؟در فرائد الاصول بحث دلالت آیه نبا برحجیت خبر واحد آن را دیدم.
✍پاسخ استاد حیدری:
شیخ انصاری این اصطلاح را تعریف و تحدید نکرده است و در مظان آن یعنی کتبی که برای این امر تدوین شده نیز یافت نشد اما از مراجعه به کلمات محشین رسائل بویژه تلامذه شیخ انصاری چند تعریف به دست می آید که صحیح و راجح از آن تعاریف، عبارت است از:
خبری که؛ "راوی آن امامی فاسق متحرز از کذب باشد" چنانکه موثق خبری است که راوی آن، غیر امامی متحرز از کذب باشد.
✍رضاحیدری ۹۹/۴/۳۱
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
پی نوشت: برای اطلاع بیشتر به "شرح نوین رسائل"، رضا حیدری، دارالعلم، قم، ۱۳۹۲مراجعه کنید. سایر تعاریف ارائه شده با ذکر آدرس و نیز بررسی آن از نگاه استاد حیدری و ترجیح تعریف مزبور را در جلد چهارم صفحه ۱۴۴و۱۴۵ ببینید.
http://eitaa.com/Heydari_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥روابط اجتماعی؛ دوست یابی
🔸 درسهایی از آیه ۲۷و ۲۸ سوره فرقان در بیان استاد حجت الاسلام رضا حیدری.
مدت: ۴دقیقه 📺 پخش از شبکه خوزستان: ۲۵ تیر ۹۹ در برنامه "نغمه های نورانی"
محورها :
۱-روزی می رسد که عده ای دست خود را می گزند که ای کاش در مسیر پیامبر و در معیت او بودم.
۲-روزی می رسد که عده ای ناله میکنند و نادم می شوند که ای کاش فلانی را دوست نگرفته بودم
۳-انسان، معدلی است از دوستانی که همنشین آنهاست.
۴- خصوصیات دوست خوب در روایات ۵- مهارت دوست یابی را به فرزندان بیاموزیم
http://eitaa.com/Heydari_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نشید
🎙کارتبلیغی اثرگذار از دو روحانی مبلغ آبادانی که #شور_و_شعور، معرفت و محبت هر دو را یکجا به مخاطب هدیه می دهد و برای ترویج #غدیر قابل انتشار است .
💠شاعر آئینی: حجت الاسلام سید عبدالامیر موسوی
💠قاری: حجت الاسلام شیخ حسین خزاعی(خزائی زاده)
🔹در این نشید، ویژگیهای چهارده معصوم به اجمال معرفی میشود.
🔹تاکنون بیش از ۲۰ اثر هنری در تبلیغ مکتب اهل بیت ع بدون حمایت ارگانهای تبلیغی فرهنگی از #خزاعی تولید شده و برای پخش در اختیار شبکه های تلویزیونی و رادیویی (شبکه قرآن سیما، مرکز آبادان و... )و فضای مجازی قرار داده شده و منشا برکات بسیار بوده است.
🔸حجت الاسلام و المسلمین شیخ رضا حیدری امروز تلفنی از تلاش ایشان تقدیر کرد و کار آنها را نمونه ای از کارجهادی و آتش به اختیار روحانیون افتخارآفرین خوزستان خواند.
http://eitaa.com/Heydari_org
هدایت شده از رضا حیدری
سوره مدثر . شیخ رضا حیدری.m4a
16.4M
🔴 کرونا و سوره مدثر!!!
🎧بشنوید
🔹از سلسله سخنرانیهای تبلیغی استاد حیدری در موضوعات روز
مدت : ۱۷ دقیقه
موضوع : بررسی و نقد متنی که یک #پیشگویی (درباره ویروس #کرونا) را در قالب تفسیر جعلی به آیات #سوره_مدثر نسبت داده است و در فضای مجازی به صورت متنی منتشر شده است.
محورها :
۱-بیان ابعاد اعجاز قرآن از جمله خبردادن از امور غیبی و آینده.
۲ - بایسته های تفسیر قرآن.
۳ - نشان دادن تفسیر به رای بودن متن با بررسی دقیق موارد استناد نویسنده متن به آیات سوره مدثر.
۴ - لزوم بهره گیری از قرآن بعنوان عبرت و آیت و پرهیز از تطبیق غیر علمی ظهورات آیات و روایات بر حوادث .
🔴تاریخ انتشار در کانال مسجد امام حسین ع اهواز در پاسخ به پرسش نمازگزاران: ۱۰فروردین ۹۹.
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
🎙فایل صوتی " کرونا و سوره مدثر" برای برخی اعضای کانال باز نشده است لذا با عذرخواهی دوباره بارگذاری شد⬆️
#معرفی_آثار_مفاخر_خوزستان ۱۰
#الوشاح
عنوان تعلیقه ای ۳ جلدی در علم معانی و بیان و فنون بلاغت است که به قلم علامه شیخ محمد کرمی حویزی اهوازی، اولین بار در سال ۱۳۷۴ق به چاپ رسیده است.
این اثر کم نظیر، تعلیقه و حاشیه ای است بر الشرح المختصر تفتازانی .
🔻روش شناسی کتاب از نگاه استاد رضا حیدری به زودی در :
http://eitaa.com/Heydari_org
#معرفی-آثار-مفاخر-خوزستان(۱۰)
🔴 الوشاح
در ۳جلد با زبان عربی به تعلیقه و تحشیه کتاب معروف " الشرح المختصر للتفتازانی" پرداخته است.
تالیف آن در سالهای تحصیل و تدریس مولف انجام شده است هرچند چاپ اولین جلد آن تا سن ۳۴ سالگی مولف یعنی سال ۱۳۷۴ق به تاخیر افتاده است و چاپ جلد دوم و سوم آن در سال ۱۳۷۵ق به انجام رسیده است.
درپیشینه #الوشاح باید گفت:
این کتاب حاشیه ای است بر "الشرح المختصر" تفتازانی، که آن خود شرحی است برای "تلخیص المفتاح" قزوینی که آن هم چکیده ای است از "مفتاح العلوم" اثر معروف سکاکی.
به بیان دیگر: #سکاکی (ابویعقوب یوسف بن محمد) متوفای ۶۲۶ کتابی به روشی شبیه دانشنامه های امروزی نوشت که در آن خلاصه ای از علوم ادبی را اعم از صرف، نحو، تجوید، معانی، بیان، بدیع، عروض، قافیه و...گرد آوری کرد و نام آن را "مفتاح العلوم" نهاد.
بخش سوم کتاب سکاکی در علم بلاغت(معانی، بیان و بدیع) بود و بزرگتربن و سودمندترین متن در این زمینه محسوب می شد لذا قزوینی (جلال الدین محمد بن عبدالرحمن) مشهور به "خطیب دمشق" یا "#خطیب_قزوینی"متوفای ۷۳۹ق، با زدودن حشو و زوائد آن، کتاب "مختصر المفتاح" را تالیف کرد و بسیار مورد استقبال واقع شد و شرحهای زیادی بر آن نگاشته شد.
از جمله شروحی که بر آن نوشته شد "الشرح المختصر"اثر سعد الدین #تفتازانی متوفای ۷۹۲ق است که به "مختصر المعانی" و به غلط "شرح المختصر" هم خوانده می شود. البته تفتازانی شرحی طولانی تر هم دارد که "الشرح المطول" نام دارد.
الوشاح، متاخر از همه این کتب و ناظر بر همه است و گرچه تعلیقه و حاشیه ای بر "الشرح المختصر" است اما روش اثر به گونه ای است که نسبت به سایر تعلیقه ها و شرحهایی که پیش تر بر "الشرح المختصر" نگاشته شده اشراف دارد.
این اثر ماندگار به قلم آیت الله العظمی علامه #شیخ_محمد_کرمی است که تبار حویزی ( هویزی) دارد. او در۱۳۴۰ق = ۱۳۰۰ش در نجف متولد شد و تا مراحلی در آنجا تحصیل کرد و برای تکمیل تحصیل به قم رفت. پس از وارد شدن به اهواز،به دلیل علمیت و سابقه خانوادگی او که از پدر و مادر تا چند پشت عالم دینی بودند، بیشتر عربهای خوزستان از او تقلید کردند. در ۱۴۲۳ق = ۱۳۸۱ش درگذشت و در مدرسه علمیه اش در خیابان مجاهدین اهواز تدفین شد، نورالله مضجعه الشریف.
🔹مطالعه یا تورق این کتاب و دست کم مطالعه مقدمه سه صفحه ای علامه کرمی را به فضلا و مدرسین توصیه میکنم تا گامی باشد در احیای تراث حوزه پرافتخار خوزستان.
✍رضاحیدری ۱۳۹۹/۵/۰۶- اهواز
http://eitaa.com/Heydari_org