پژوهش های اصولی
#سفرنامه_اربعین ۱۴۰۲ #قسمت ۱۰: طریقیات 🖋 همسفر خوب داشتن، یکی از توقیقات آن است، به خصوص اگر از علم
#سفرنامه_اربعین ۱۴۰۲
#قسمت ۱۱: هجوم به تاولها
🖋 یکی از ابتلائات رایج در مسیر پیاده روی، هجوم تاول ها به کف پا ها است؛ البته کمیت و کیفیت آن مختلف است ولی اصل آن بسیار رواج دارد.
برای پیشگیری از آن، توصیه های فراوانی شده است و هم چنین برای درمان آن؛ در مسیر پیاده روی نیز برخی مواکب، خدماتی در این باره دارند.
بنده نیز بدون استثنا در تمام دفعاتی که به این مسیر توفیق حضور یافتم، از هجوم تاولها در امان نبودم و یک راهکار تجربی برای مقابله با آن پیدا کرده ام که به صورت خلاصه می توان از آن به "هجوم به تاولها" تعبیر نمود.
توضیح آن که معمول انسان ها در مقابل هجوم تاولها، منفعل می شوند و خود را جمع می کنند و در هر قدمی که بر می دارند، از شدت سوزش و درد، به صورت ناخود آگاه متاثر می شوند و این انفعال، کار آن ها را بسیار سخت تر می کند.
طبق راهکار "هجوم به تاولها"، باید حالت انفعال و تاثیر پذیری را کنار گذاشت و حالت تهاجمی به خود گرفت و با برداشتن قدم های استوار و فشردن کف پا بر زمین و بی توجهی به درد و سوزش آن، با آن درد و سوزش کنار آمد و با آن هم زیستی مسالمت آمیز نمود (بهترین دفاع، حمله است).
بلکه می توان با یادآور شدن سختی هایی که خانواده آل الله در سال ۶۱ هجری در این مسیر متحمل شدند، با آغوش باز بهسمت آن رفت و با میل و رغبت از آن استقبال کرد.
البته این راه کار، نافی راه حل های ریشه ای نیست، بلکه فقط در صورتی که همزمان، نکات تخصصی پیشگیری و درمانی پزشکی پیاده سازی شود، پاسخگو خواهد بود.
به دیگر سخن، در ابتدا باید تمامی راهکارهای پیشگیری را به کار بست و در نهایت در صورت ابتلاء، تمامی نکات درمانی را نیز باید پیاده سازی نمود و در نهایت اگر صحت و سلامت حاصل نشد و چاره ای جز ادامه مسیر با همین وضعیت وجود نداشت، باید با بی توجهی و تهاجم به تاولها، با آن ها کنار آمد.
ابن شیوه از مواجهه با مشکلات، در دیگر مسائل و مشکلات زندگی نیز نتیجه بخش است و اساسا زیارت اربعین، تمرین سبک زندگی اسلامی است؛ بنابراین، در دیگر مصائب دنیوی نیز میتوان با تغییر زاویه دید، آن ها را آزمایش و برنامه ای از سوی رب العالمین جهت رشد و ارتقای بندگان بر شنرد و با آغوش باز به استقبال آن ها رفت (مقام رضا).
بر اساس روایات، دنیا خانه ای است که مملو از بلا و آزمایش است (الدنیا دار بالبلاء محفوفه) و اگر انسان شیوه صحیح مواجهه با ابتلائات را نداند، هرگز به خوشبختی و سعادت نخواهد رسید.
ادامه دارد...
📚 کانال پژوهش های اصولی
https://eitaa.com/joinchat/1772093454C44c5b95945
📍المختار الثقفی رحمه الله فی میزان الجرح و التعدیل هند الفریقین
✍️ الشیخ باسم الحلی
🔻https://eitaa.com/danamha
پژوهش های اصولی
#سفرنامه_اربعین ۱۴۰۲ #قسمت ۱۱: هجوم به تاولها 🖋 یکی از ابتلائات رایج در مسیر پیاده روی، هجوم تاول ه
#سفرنامه_اربعین ۱۴۰۲
#قسمت ۱۲: اقتصاد اسلامی
🖋 با توجه به این که معضلات اقتصادی، بزرگترین معضل قرن معاصر است، یکی از مهم ترین نیاز های امروزه بشری، یافتن یک مدل اقتصادی کارآمد جهت اداره جامعه است.
در علم اقتصاد در این باره بحث های فراوانی شده است که از حوصله این مختصر خارج است ولی اشاره به یک نکته که مرتبط با زیارت اربعین است، خالی از لطف نیست.
در مدل اقتصادی رایج، سود و بهره ملاک است و این سود آن قدر موضوعیت ویژه ای دارد که بی رحمانه حتی در صورتی که اکثر جامعه به خاک سیاه بنشینند، از آن نمی گذرد.
این مدل اقتصاری، براساس مبانی مکاتب مادی گرایانه ای پی ریزی شده است که اعتقادی به آخرت ندارند و اتفاقا بر اساس مبانی این مکاتب، بنای متناسب و درستی می باشد.
ولی بر اساس مبانی اقتصاد اسلامی، انسان باید برای زندگی اصلی خویش که دقیقا پس از مرگ آغاز خواهد شد، سرمایه گذاری کند و نباید به هر قیمتی به سود و ارزش افزوده دست یابد.
مدل اقتصادی حاکم بر پیاده روی اربعین نیز دقیقا همین است که خادمان زوار، اندوخته ی معتنابهی از سرمایه خویش را در راه سیدالشهدا (علیه السلام) هزینه می کنند تا از این طریق، تجارت و سرمایه گذاری پر سودی کنند و حداقل ده برابر آن را در آخرت برداشت نمایند (من جاء بالحسنه فله عشر امثالها).
در همین راستا با علم به این که اگر هر کدام به تنهایی اقدام کنند، میزان سود تجارتشان پایین خواهد آمد، به صورت جمعی و همراه با اهل خانواده، اقوام، عشیره، محله و ... به این سرمایه گذاری در این تجارت اقدام می کنند (تعاونوا علی البر و التقوی).
نتیجه آن است که مجموعه ای از بهترین ها و بزرگترین ها در تاریخ را رقم زده اند: بزرگترین تجمع، بزرگترین ضیافت، طولانی ترین پیاده روی، طولانی ترین سفره اطعام و ... .
با همین مدل اقتصادی و البته پس از بومی سازی آن در هر سرزمینی، می توان مجموعه ای از بهترین ها را در هر جامعه ای رقم زد.
به عنوان نمونه، بومی سازی این مدل در جامعه ایرانی، بدین صورت است که مساجد محلات، به همان جایگاهی که مسجد النبی در صدر اسلام داشت، بازگردد و اهل محل با محوریت امام محله که همان امام مسجد است، به رهبری امور محله بپردازد و مسئولان محلی تعیین کند و مسئولان محله به رهبری امام محله، با مدل اقتصادی پیاده روی اربعین (که مبنا و بنای آن در سطور گذشته تبیین شد) بهترین محله تاریخ را ایجاد کنند و تمامی مشکلات محله را حل و فصل نمایند.
نظام اسلامی نیز به این تشکیلات رسمیت ببخشد و از آن حمایت کند و تمامی حمایتها و پشتیبانی ها را از طریق همین مجرا به میدان بیاورد.
ادامه دارد...
📚 کانال پژوهش های اصولی
https://eitaa.com/joinchat/1772093454C44c5b95945
پژوهش های اصولی
#سفرنامه_اربعین ۱۴۰۲ #قسمت ۱۲: اقتصاد اسلامی 🖋 با توجه به این که معضلات اقتصادی، بزرگترین معضل قرن
#سفرنامه_اربعین ۱۴۰۲
#قسمت ۱۳: زیارت کربلا به همراه مواکب
🖋 بالاخره وارد کربلا شدیم. در روایات زیارت سیدالشهدا (علیه السلام) از تعبیر "شعث غبر" استفاده شده است؛ یعنی باید با همان حالت غبار آلود و پریشان، به زیارت برویم؛ بر خلاف زیارت دیگر مشاهد مشرفه که تاکید بر غسل زیارت و ... شده است.
از این تعبیر شاید بتوان استفاده کرد که بهترین حالت ورود به حرم مطهر ایشان، همان حالتی است که دسته معروف طویریج دارد؛ یعنی با حالت عزاداری و ذکر گويان و به سینه و سر زنان و اشک ریزان و ... .
در دیگر مشاهد مشرفه، بهتر است در ابتدای درب ورودی اذن دخول بخوانیم و سپس با آداب خاص، رو به ضریح و پشت به قبله قرار بگیریم و و زیارتنامه بخوانیم و سپس نماز زیارت و دعاهای بعد از زیارت (مانند دعای عالیه المضامین).
ولی اصلا حسین (علیه السلام) جنس غمش فرق می کند... پس جنس زیارتش هم فرق می کند. و البته برای این استدلال، می توان به تنقیح مناط از همان روایت "شعث غبر" استناد نمود.
اما مشکل اینجا است که بسیاری از دسته های عزاداری، اصلا اجازه نمیدهند کسی از غیر عشیره شان با آن ها همراه شود و برای پیشگیری از ورود اغیار، به دور اعضای دسته خود یک بند محکم کشیده اند و مسئولانی هم جهت ممانعت از ورود اغیار قرار داده اند.
از طرف دیگر برخی از دسته ها، آن شور و هیجان دسته طویریج را ندارند. به عنوان نمونه، دسته عزای بنی عامر، با این که از جهاتی زبانزد و ویژه است، ولی سبک عزاداری متفاوتی دارد.
دستهٔ معروف «بنی عامر» بزرگترین کاروان زائران پیادهٔ اربعین است که در سال جاری، دوم صفر از بصره به سمت کربلا حرکت کرد و بامداد امروز (۱۹ صفر المظفر) به مقصد رسید و در بینالحرمین عزاداری کرد.
اتفاقا در لحظه ورودشان در شارع باب القبله (خيابانی که محل ورود دسته ها است و به شارع الحسین علیه السلام معروف است) بودم.
طول این دسته از حدود میدان تربیت تا درب ورودی باب القبه بود. لباس های سفید یکسان به تن داشتند و همگی پرچم و حمایلی که نوشته هایی بر روی هر دو وجود داشت، به همراه داشتند.
بسیار منظم و به صورت واحد و سنگین سینه می زدند و بعد از چند بند عربی، یک بند فارسی هم می خواندند.
آن قدر دلنشین و بی نظیر سینه زنی می کردند که مردم از اطراف آن ها، در حال فیلمبرداری بودند و بسیاری از خبرگزاری ها نیز (مانند خبرگزاری فارس)، قسمتی از عزاداری آن ها در بین الحرمین را پوشش داد.
ولی بنده دنبال چنین موکبی نبودم. این که در نزد خداوند سبحان کدام دسته برتر است را حقیقتا نمی دانم ولی بر اساس سلیقه شخصی ام، به دنبال دسته ای بودم که اولا شبیه طویریج عزاداری کند، و ثانیا غریبه ها را نیز راه دهد.
توسلی کردم و لباس عربی ام با همان شمایل خاص آنها بر تن کردم و به نزدیک درب باب القبله رفتم. کفش را تحویل دادم. به طرف اولین دسته ای که آمد و شبیه طویربج عزاداری می کردند، رفتم و وارد جمعیتشان شدم.
در کمال ناباوری، کسی ممانعت نکرد. اصلا گویا مرا نمی دیدند. وارد حرم مطهر سیدالشهدا (علیه السلام) شدیم و عزاداری کردیم و سپس وارد بین الحرمین شدیم و در نهایت وارد حرم مطهر قمر العشیره ابالفضل العباس (سلام الله علیه) شدیم و از آن طرف خارج شدیم.
خدا را شاکرم که برای اولین بار چنین توفیقی برایم حاصل شد؛ تا به حال چنین عزاداری ندیده بودم، لا یدرک و لا یوصف بود.
از خدا می خواهم دوباره این رزق هنیء و گوارا را نصیبم گرداند.
اللهم ارزقناه ابدا ما بقیت و بقی اللیل و النهار و لا جعله الله آخر العهد من زیارتی...
ادامه دارد...
📚 کانال پژوهش های اصولی
https://eitaa.com/joinchat/1772093454C44c5b95945
1396 - 8 - 9 -اربعین،اخلاق.mp3
1.61M
💥 #پردیسان _ 9-8-96
💥 #اربعین
✅ بیانات استاد احمد عابدی به مناسبت اربعین سید الشهدا(سلام الله علیه)
🔹 استحباب زیارت اباعبدالله الحسین علیه السلام حتی در صورت خطر جانی
🔹 شعار شیعه و حفظ دین
🔹 نشانه محبت خدا
🆔 @Ahmad_aabedi
پژوهش های اصولی
#سفرنامه_اربعین ۱۴۰۲ #قسمت ۱۳: زیارت کربلا به همراه مواکب 🖋 بالاخره وارد کربلا شدیم. در روایات زیار
#سفرنامه_اربعین ۱۴۰۲
#قسمت ۱۴: موکب صاحب الامر
🖋 اهالی شهر محمد شهر کرج، در حوالی میدان تربیت، موکب مجهزی را بر پا کرده بودند که غرفه های متعددی داشت که عبارت است از: لباسشویی، خیاطی، کفاشی و ایستگاه صلواتی و... .
بعلاوه این که پس از نماز جماعت و مجلس توسل و عزاداری، سفره احسان هم داشتند.
خادمان این موکب را سنین مختلفی تشکیل داده بود و برخی آن قدر سالخورده بودند که با عصا و عرق ریزان و دست لرزان، به خدمت می پرداختند.
گاهی ناخواسته لحظاتی محو تماشای عشق وافرشان به سیدالشهدا (علیه السلام) می شدم و گاهی با ایشان هم کلام می شدم.
حاج آقا رضا خیاط یکی از آن ها بود. هر کسی هر درخواستی داشت، انجام می داد. چرخ خیاطی صنعتی و میز سنگین مغازه اش را با سختی از کرج به کربلا آورده بود و حدود یک ماه، مغازه را تعطیل کرده بود تا به ندای هل من ناصر سیدالشهدا علیه السلام لبیک بگوید.
برخی کارهای سخت و طاقت فرسایی که به قول خودش اگر در مغازه کسی پول هنگفت می داد هم حاضر نبودم انجام دهم ولی اینجا فرق می کرد و دست رد به سینه هیچ زائری نمی زد.
نمی دانم چرا ولی گویا با بقیه خدام، مقداری فرق می کرد و شهیدانه خدمت می کرد و چه بسا میوه وجودش رسیده بود و وقت چیده شدنش فرا رسیده بود.
آرامش و طمانینه خاصی داشت؛ خیلی پر کار بود و حتی برای غذا خوردن و چای و شربت و ... هم از جای خود بلند نمیشد و سعی می کرد در حین خدمت، چیزی هم بخورد.
خادمان غرفه لباسشویی نیز چند جوان خستگی ناپدیر و خوش اخلاق بودند که از صبح تا شب، لباس، پتو مسافرتی، کوله، چفیه، ملحفه و ... که متعلق به چند صد زائر بود را با ۴ عدد لباسشویی شستشو می دادند.
خادمان آشپزخانه هم ترکیبی از میانسالان و جوانان بودند که شبانه روز در حال آشپزی بودند.
خلاصه محشری به پا کرده بودند که از تماشای آن، یاد اشعار محتشم کاشانی افتادم:
باز این چه شورش است، که در خلقِ عالم است
باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است
باز این چه رستخیز عظیم است، کز زمین
بی نفخ صور خاسته تا عرش اعظم است.
ادامه دارد...
📚 کانال پژوهش های اصولی
https://eitaa.com/joinchat/1772093454C44c5b95945
هدایت شده از الهادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
* #کلیپ_تصویری #اربعین
🎥 توصیهای به جاماندههای قافله اربعین
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
🔺 @Nasery_ir
پژوهش های اصولی
#سفرنامه_اربعین ۱۴۰۲ #قسمت ۱۴: موکب صاحب الامر 🖋 اهالی شهر محمد شهر کرج، در حوالی میدان تربیت، موکب
#سفرنامه_اربعین ۱۴۰۲
#قسمت ۱۵: دعای مجیر
🖋 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سُبْحانَكَ يَا اللّٰهُ، تَعالَيْتَ يَا رَحْمٰنُ، أَجِرْنا مِنَ النَّارِ يَا مُجِيرُ . سُبْحانَكَ يَارَحِيمُ، تَعالَيْتَ يَا كَرِيمُ، أَجِرْنا مِنَ النَّارِ يَا مُجِير . سُبْحانَكَ يَا مَلِكُ، تَعالَيْتَ يَامالِكُ، أَجِرْنا مِنَ النَّارِ يَا مُجِيرُ... .
دعای مجیر را خیلی دوست دارم. اسامی مختلفی از خداوند مهربان در آن هست که با استعانت به آن ها، رهایی از آتش دوزخ را از خداوند سبحان می طلبیم.
بزرگی میگفت، اگر برای نماز شب بلند شدید ولی حال نداشتید نماز بخوانید، بلافاصله نخوابید بلکه حداقل این جملات را با خدا مناجات کنید و سپس بخوابید: بگویید خدایا در طول روز، آتش زیادی به پا کردیم، ولی تو ما را ببخش و از آتش دوزخ به ما پناه بده... به خدا پناه ببرید از آتش دوزخ و بعد بخوابید.
صبح روز اربعین قرار بود پس از نماز جماعت صبح به حرم برویم و زیارت اربعین بخوانیم.
حدود یک ساعت به اذان صبح، یعنی گل وقت سحر بود که با صوت زیبای دعای مجیر حاج منصور بیدارمان کردند. تا به حال کسی به این شیرینی مرا از خواب بیدار نکرده بود. بیدار شده بودم و زیر لب دعای مجیر را تکرار می کردم.
روش بسیار خوبی بود. از شدت خستگی و تاول و عرق سوز و ...، حال بلند شدن و نماز شب خواندن نداشتم ولی دعای مجیر را به همان صورت دراز کشیده، خواندم.
با طنین انداز شدن صدای اذان صبح، بلند شدم و به حرم رفتم و زیارت اربعین را خواندم.
مضامین عجیبی در این زیارت هست و به نظرم اوج آن، عبارات ذیل هست:
وَبَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَکَ مِنَ الْجَهَالَةِ ، وَحَیْرَةِ الضَّلالَةِ ، وَقَدْ تَوَازَرَ عَلَیْهِ مَنْ غَرَّتْهُ الدُّنْیا ، وَبَاعَ حَظَّهُ بِالْأَرْذَلِ الْأَدْنیٰ ، وَشَرَیٰ آخِرَتَهُ بِالثَّمَنِ الْأَوْکَسِ ، وَتَغَطْرَسَ وَتَرَدَّیٰ فِی هَوَاهُ ، وَأَسْخَطَکَ وَأَسْخَطَ نَبِیَّکَ وَأَطَاعَ مِنْ عِبادِکَ أَهْلَ الشِّقاقِ وَالنِّفاقِ ، وَحَمَلَةَ الْأَوْزارِ.
خصوصیات کسانی که در مقابل سیدالشهدا (علیه السلام) ایستادند را در این عبارات به خوبی بیان می کند که یکی از آن ها فریب دنیا خوردن است.
در روایات آمده است: حب الدنیا راس کل خطیئه؛ در این روایت، نمی فرماید دنیا داشتن ریشه تمام خطا هاست؛ بلکه دوست داشتن دنیا را مذمت می کند.
تعلق به دنیا و دوست داشتن آن مذموم است؛ این که انسان نتواند برای یاری ولی زمانه اش از دنیا بگذرد بد است و موجب شقاوت می شود.
لذا فرموده اند که این دعا را زیاد بخوانید: اللهم لا تجعل الدنیا اکبر همنا.
ادامه دارد...
📚 کانال پژوهش های اصولی
https://eitaa.com/joinchat/1772093454C44c5b95945
#توسل #امیرالمومنین #امام_زمان
🔻 دو نفر هستند که توجه به آنها به این سبکِ [روزانه]، سفارش شده است: یکی تجدید عهد روزانه با آقا امیرالمؤمنین علیه السلام است برای ارتباط بیشتر، و یکی آقا بقیة الله روحی له الفداء است که [در دعای بعد از نماز] میفرماید: «اللهم انی اجدّد له فی هذا الیوم و فی کل یوم عهدا و عقدا و بیعة له فی رقبتی» (خداوندا! تجدید میکنم در این روز و در هر روز، عهد و قرار و بیعتی را که برای او بر گردن من است)؛
🔸 یعنی هر روز و هر ساعت و هر لحظه، جا دارد [که انسان، این عهد را تجدید نماید]. اگر بخواهی کالبدشکافی کنی، برخی میگویند که ما میخواهیم این کار را بکنیم؛ ولی غفلت میکنیم.
🔹 باید گفت که برخی افرادی که علاقه به رشتهای ورزشی دارند، خود را هلاک میکنند تا در آن رشته، سرآمد شوند. تازه این، یکی از هزاران رشتهی ورزشی است. چرا ما نباید برای این ثبات، تجدید عهد و بیعت تمرین کنیم؟
🔸 اصلاً معنای ذکر همین است که انسان را بر سرِ مدارِ آن توجّه و چرخشی که باید باشد، میآورد.
نادِ علیاً مظهر العجائب
تجده عوناً لک فی النوائب
کل هَمّ و غمّ سینجلی
بولایتک یا علی یا علی یا علی
توجه به امیرالمؤمنین علیه السلام، عین ذکر است.
کد ۲۲۸۳۴
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری: @nasery_ir
#توسل #امیرالمومنین
🔻 وقتی از حرم امیرالمؤمنین علیهالسلام بیرون میآمدیم یا میخواستیم به حرم برویم، احیاناً برخی میآمدند و میگفتند که یک جمله [نصیحت به ما] بگو.
🔸 گاهی شانههای اینها را میگرفتم و رو به گنبد امیرالمؤمنین علیهالسلام میکردم و میگفتم این قبله! ولی این را نگهدار. برای الآن و فقط از جهت فیزیکی نمیگویم؛ بلکه این توجه و ارتباط را برای دنیا، برزخ و آخرت نگه دار و به همین شکل، روبرو باش؛
🔹 یعنی در راستای «وجهت وجهی للذی فطر السماوات و الارض حنیفا مسلما و ما أنا من المشرکین» (من از روى اخلاص، پاكدلانه و فرمانبدارانه روى خود را به سوى كسى گردانيدم كه آسمانها و زمين را پديد آورده است؛ و من از مشركان نيستم.)،
🔸 واسطهی این وجهه و توجه را امیرالمؤمنین علیهالسلام قرار بده و به این سبک و توجه، باقی بمان؛ چه اینکه هر روز تجدید عهد کنی، چه اینکه هر ساعت تجدید بیعت کنی و چه اینکه توسل پیدا کنی.
کد ۲۲۸۳۴
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری: @nasery_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
4_6035107385129831756.mp3
3.07M
🎧 بشنوید | صوت کامل بیانات امروز رهبر انقلاب در مراسم عزاداری اربعین حسینی با حضور هیئتهای دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور. ۱۴۰۲/۰۶/۱۵
🖼 #از_تبیین_تا_قیام | #اربعین۱۴۴۵
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از سعداء/حجت الاسلام راجی
ویزای اسرائیل برای اربعین
🔰 ویراست و توئیت #حجت_الاسلام_راجی و توجه دقیق به یک نکته مهم در باب #اربعین
_____________________________
🔸 اگر ویراستی را نصب دارید👇
https://virasty.com/h_raji
🔸 اگر ویراستی را نصب ندارید👇
https://virasty.com/r/Erl
💠 اندیشکده راهبردی سعداء
🆔 @soada_ir
پژوهش های اصولی
#سفرنامه_اربعین ۱۴۰۲ #قسمت ۱۵: دعای مجیر 🖋 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سُبْحانَكَ يَا الل
#سفرنامه_اربعین ۱۴۰۲
#قسمت ۱۶: زیارت وداع
🖋 همیشه زیارت وداع برایم سخت ترین زیارت بوده است؛ چرا که سعی می کردم در آن، به اوج حضور قلب برسم تا آخرین بهره را در اوج ببرم.
راهی حرم مطهر شدم تا زیارت نمایم و در نهایت نیز وداع کنم. در راه سعی می کردم ذهن و چشم را کنترل کنم و ذکر بگویم تا به آن حضور قلبی که برای وداع نیاز هست برسم.
به درب ورودی رسیدم و برنامه ام این بود که با یکی از موکب ها وارد شوم ولی هر چه صبر کردم، موکبی نیامد.
به ناچار اذن دخول خواندم ولی اشکی نیامد و نتیجه آن است که اذن دخول صادر نشده است، چرا که نشانه صدور اذن ورود، جریان اشک در حین قرائت اذن دخول است.
چند بار دیگر اذن دخول خواندم ولی باز هم خبری نشد. تکرار را ادامه دادم و به چندین بار رسیدم ولی باز هم خبری از اشک نبود.
نمی دانم کجای کارم غلط بود ولی به هر حال هر کاری می کردم، نتیجه نمی گرفتم.
مجبور شدم بیشتر منتظر بمانم تا بلکه موکب بیاید و مطمئن بودم که اگر با دسته های عزاداری وارد شوم، اشک ریزان وارد خواهم شد.
ولی هر چه صبر کردم، موکب نیامد. متوجه شدم که هر چه دسته می آید اجازه ورود به حرم مطهر را نمی دهند و همه را به خیابان کنار حرم هدایت می کنند.
متحیر شده بودم. زیارت وداع در این حد از عدم کیفیت، اصلا قابل قبول نبود. با اقتباس از روایات (اذا صلیت فصل صلاه مودع) راهی به ذهنم رسید. فرض کردم که زیارت آخرم هست و به زودی از دنیا خواهم رفت و مرا در درون قبر گذاشته اند و برایم تلقین می خوانند.
سپس شروع کردم عبارات تلقین را برای خودم خواندم:
اِسْمَعْ اِفْهَمْ یا حسین بْنَ علی هَلْ انْتَ عَلَی الْعَهْدِ الَّذِی فَارَقْتَنا عَلَیهِ مِنْ شَهَادَةِ انْ لٰا إِلٰهَ إِلَّا الله وَحْدَهُ لَا شَریکَ لَهُ ... یا حسین بْنَ علی اذا اتٰاکَ الْمَلَکٰانِ الْمُقَرَّبٰانِ رَسُولَینِ مِنْ عِندِ اللهِ تَبٰارَکَ وَ تَعٰالَی وَ سَأَلاکَ عَنْ رَبِّکَ وَ عَنْ نَبِیکَ وَ عَنْ دِینکَ وَ عَنْ کِتابِکَ وَ عَنْ قِبْلَتِکَ وَ عَنْ ائِمَّتِکَ فَلا تَخَفْ وَ لا تَحْزَنْ وَ قُلْ فِی جَوابِهِما اللهُ رَبّی وَ مُحَمَّدٌ صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ نَبِیّی وَ الإِسْلامُ دِینِی وَ الْقُرْآنُ کِتٰابِی وَ الْکَعْبَةُ قِبْلَتِی وَ امیرُ الْمُؤمِنینَ عَلِی بْنُ أبی طٰالِبٍ امٰامی...
به محض این که شروع به تلقین کردم، سیل اشک جاری شد. سپس با فرض این که شاید حقیقتا زیارت آخر باشد، اذن دخول را نیز اشک ریزان خواندم و وارد شدم.
الحمدلله الذی هدانا لهذا و ما کنا لنهتدی لو لا ان هدانا الله. خدا را شکر که این راه را به ذهنم انداختند و عجب زیارتی شد.
و این است نکته لطیف روایاتی که بر یاد مرگ تاکید دارد و آن را موعظه ای موثر می داند که قلب ها را نرم می کند (کفی بالموت واعظا).
ادامه دارد...
📚 کانال پژوهش های اصولی
https://eitaa.com/joinchat/1772093454C44c5b95945
Ostad_Ahmad_Abedi_Arbaein.mp3
2.24M
صوت | بیانات استاد احمد عابدی درباره اربعین حسینی
💠 زیارت اربعین از نشانه های مومنین
💠 اهمیت اربعین و چهله
💠 اولین چهله پیامبر
💠 آثار هر عملی نیکی را چهله گرفتن
______________
🆔 @ahmad_aabedi
#مدیریت #مراقبه
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری: @nasery_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🎥 زن هایی که در آخرالزمان وارد فتنه ها می شوند.....
🔺شیخ حسین انصاریان روایت شریفی از رسول خدا ( صل الله علیه و آله وسلم ) را بر فتنه اخیر تطبیق دادن
پژوهش های اصولی
#سفرنامه_اربعین ۱۴۰۲ #قسمت ۱۶: زیارت وداع 🖋 همیشه زیارت وداع برایم سخت ترین زیارت بوده است؛ چرا که
#سفرنامه_اربعین ۱۴۰۲
#قسمت ۱۷: نجف اشرف
🖋 "نجف اشرف"؛ اسمش هم دل آدم را می لرزاند چه رسد به حرم مطهرش.
همین که وارد محل اسکان در نجف اشرف شدیم، رفقای با صفای گروه جهادی شروع کردند به سینه زنی و همخوانی اشعاری در مدح مولی الموحدین امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام).
علی با دلدلش به راه افتاده
چه اضطرابی تو سپاه افتاده
یه ضربه میزنه ببین تو میدون
چقدر کلاه خود و سلاح افتاده
افتاده تو لشکر دشمن واهمه
ضربه میزنه میگه جانم فاطمه
جانم فاطمه
جانم فاطمه
جانم فاطمه
(سلام الله علیهم)
خیلی خوب و با صفا شروع شد. سالی که نکوست از بهارش پیداست. معلوم بود قراره پربار پیش بره.
هوا خیلی گرم بود به حدی که آب سرد لوله کشی مثل آب گرم حمام بود. دوش حمام کار نمیکرد ولی با همون آب شیر سرویس بهداشتی، غسل کردیم و به حرم رفتیم.
اما چه حرمی، حرمی که در مقابل عظمت حضرت علی (علیه السلام)، عظمت حضرت آدم ابوالبشر و حضرت نوح نبی (علی نبینا و آله و علیه السلام) رنگ باخته است و فقط در حد چند جمله کوتاه در زیارتنامه امیرالمؤمنین (علیه السّلام) از ایشان یاد می شود.
بعد از زیارت به حسینیه برگشتم و دیدم بحث داغ ولایت امیرالمؤمنین (علیه السلام) مطرح شده است.
اندکی مشارکت کردم و نکات فراوانی نصیبم شد. از جمله آن که اهل سنت نسبت به امیرالمؤمنین (علیه السّلام) محبت و ارادت دارند و درصد قابل توجهی از آنان، به حقانیت شیعه پی برده اند و صرفا به خاطر تقیه، اظهار نمی کنند؛ البته حساب ایشان، از ناصبی ها و وهابی ها جدا است.
ادامه دارد...
📚 کانال پژوهش های اصولی
https://eitaa.com/joinchat/1772093454C44c5b95945
سخنرانی آیت الله جاودان شب اول ایام عزاداری اربعین حسینی.mp3
18.58M
📚 :مراسم عزاداری ایام اربعین حسینی
چهارشنبه ۱۵ شهریور ماه ۱۴۰۲ (شب اول)
🕌 : مسجد امام خمینی (ره) بازار تهران
🌐 www.new.javedan.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شیخ غلامرضا قاسمیان کارشناس مذهبی صدا و سیما و رئیس کتابخانه مجلس: اسرائیل تقریبا ۳ سال بیشتر از عمرش باقی نمیمانده
🔹بعد از نابودی اسرائیل برای جنگ آخر و قبل از ظهور حضرت به جنگ با عربستان میرویم و مکه را فتح میکنیم.
🔹تسلیحات عربستان به دست مجاهدین میافتد.
🔹عربستان، اطراف مسجدالحرام را تکتیرانداز مستقر کردهاند برای زمان ظهور حضرت.
@AkhbareFori
هدایت شده از KHAMENEI.IR
4_6050985136193802725.mp3
12.89M
🎧 صوت کامل بیانات صبح امروز رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از مردم «سیستان و بلوچستان» و «خراسان جنوبی». ۱۴۰۲/۶/۲۰
🌷 #ایران_عزیز
💻 Farsi.Khamenei.ir
آیت الله مجتهدی _ تعریف کریم و سخی و بخیل و لئیم.mp3
1.8M
آیت الله مجتهدی: تعریف کریم و سخی و بخیل و لئیم
#نبی_اکرم
🔻 خداوند در تفاوت بین مردم و نبى اکرم صلی الله علی و آله، آیات زیبایى را بیان مىکند مثلا گاهى تعبیر مىکند: أَفَإِنْ مِتَّ فَهُمُ الْخَالِدُونَ (انبیاء:۳۴ / پس آیا اگر تو بمیری آنان جاویدان خواهند ماند؟!)
🔸 یعنی جناب شما فوت کند و روح از بدنش جدا بشود، اما اینها زنده بمانند؟! اینها یعنى همهی مردم. این تعبیر از خداوند، یک ارزش و احترام برای نبی اکرم صلی الله علیه و آله و سلم است. همه انسانها را یک طرف قرار داده و رسول خدا را یک طرف؛ آن هم به این تعبیر.
🔹 خداوند با کسى تعارف ندارد: أَ فَإِنْ مِتَّ فَهُمُ الْخالِدُونَ؛ شما بمیرى و مرگ در سیر شما باشد، آن وقت آنها زنده بمانند!
کد ۱۷۷۰
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری: @nasery_ir