﷽| قالتاقها را به مجلس راه ندهید!
شما ملت مبارز قیام کرده قهرمان، حضورتان را برای همیشه در صحنه حفظ کنید؛ معیارهای را دقیقاً بشناسید و دقیقاً رعایت کنید. چند روز دیگر میخواهید نمایندگان مجلس و جاهای دیگر را تعیین کنید، همهجا مراقب باشید آدمهای قالتاق را در این دستگاه پیچیده راه ندهید، ببینید زمام امورتان را به دست چه کسی میسپارید. برادر من! خواهر من! مراقب باش سرنوشتت را به دست که خواهی سپرد. سرنوشت خود و انقلاب و سرنوشت جامعه را.
📚سید محمد حسینی بهشتی، مبانی نظری قانون اساسی، ص۴۸
#انتخابات
♨️«حوزویات» را به علاقهمندان معرفی کنید
🆔 @Howzaviat
16.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نامه تصویری همسر حجتالاسلام محمدتقی اکبرنژاد به رهبر انقلاب، حضرت آیتالله خامنهای
❗️رفتار مأیوسانه بیت (دفتر قم)، مرا ناگزیر کرد تا اینگونه صدایم را به شما برسانم!
♨️«حوزویات» را به علاقهمندان معرفی کنید
🆔 @Howzaviat
حوزویات
📹 نامه تصویری همسر حجتالاسلام محمدتقی اکبرنژاد به رهبر انقلاب، حضرت آیتالله خامنهای ❗️رفتار مأیو
✍️مهدی مسائلی: کلیپی از همسر آقای اکبرنژاد دیدم که در وضعیتی بسیار مضطرب به خاطر عدم اطلاع از وضعیت همسرش است و چون پیگیریاش از نهادها و نامه به بیت رهبری به نتیجهای نرسیده، نامهاش را به صورت شفاهی میخواند، شاید به سمع رهبری برسد. نامهاش محترمانه بود و البته با بغض و گریه که دل هر منصفی را به درد میآورد.
جرم و علت بازداشت آقای اکبرنژاد هرچه باشد، که بنده در مقام سخن گفتن درباره آن نیستم، حق خانواده و نزدیکان ایشان است که از وضعیتش اطلاع داشته باشند و بتوانند پیگیر پرونده ایشان باشند. تغییر رویه بازداشتهای نامعلوم که شاید در پروندههای سیاسی تکراری است، یکی از مقولههای مهم تحقق عدالت در حکمرانی است که باید اصلاح شود و تغییر پیدا کند. در این زمینه قانون وجود دارد و در بندِ ج ماده ۶ «قانون جرم سیاسی» مصوب سال۱۳۹۵ آمده است: «حق ملاقات و مکاتبه با بستگان طبقه اول در طول مدت حبس». همچنانکه در بند ث این ماده آمده است: «ممنوعیت بازداشت و حبس به صورت انفرادی به جز در مواردی که مقام قضائی بیم تبانی بدهد یا آن را برای تکمیل تحقیقات ضروری بداند لکن در هر حال مدت آن نباید بیش از پانزده روز باشد.»
پس آنچه امروز باید از ناحیه مسئولان قضایی و نمایندگان آینده مجلس پیگیری شود، لزوم شفافسازی و مانعزدایی درباره پیگیری حقوق اجتماعی مردم در این زمینه است.
♨️«حوزویات» را به علاقهمندان معرفی کنید
🆔 @Howzaviat
حوزویات
✍️مهدی مسائلی: کلیپی از همسر آقای اکبرنژاد دیدم که در وضعیتی بسیار مضطرب به خاطر عدم اطلاع از وضعیت
⭕️پیام وارده:
1️⃣ بیت فاقد هر کاری است و فقط نامه ایشون را باید بخواند، سایر نامهها اولویت ندارد... هیچ کس قبل ایشان به بیت نامه نداده است؟
2️⃣ در فیلم هست میگوید دیروز نامه دادم بعد فردای آن این فیلم را گرفته، ایشون انتظار دارند بیت خارج از رویه قانونی عمل کند و حق را نا حق و خارج نوبت نامه ایشان را بررسی کنند؟!
3️⃣ این فیلم خود پروپاگاندا است بر ضد بیت و رهبری چون دفتر برای بررسی نامه رویه دارد و مساله ایشان هم مرگ و زندگی نیست، یک رویه عادی است.
4️⃣ در نامه هم تهمتهای شوهرشو تکرار میکند و نظام را متهم.
5️⃣ همچنین واضح است اشک ریختن ایشان یک تکنیک رسانهای و مظلوم نمایی است. چنان که چند بار هم به پشت دوربین نگاه میکند.
6️⃣ در نهایت هدف این نامه در تنگنا قرار دادن رهبری برای رسیدن به هدف خود است.
7️⃣ ایشان به بهانه اطلاع از وضع شوهرش با استفاده از جو عمومی درصدد انحراف اذهان از قضیه انتخابات است و هم استفاده از این موقعیت برای تحت فشار قرار دادن نظام است. و تخریب نظام در این زمان حساس است.
8️⃣ در هر بحث امنیتی تا ابعاد ماجرا مشخص نشود خانواده حق ملاقات ندارند. هر هنگام وضعیت ایشان مشخص و به مرجع قضایی ارجاع شود مطابق ماده ۶ عمل میشود.
♨️«حوزویات» را به علاقهمندان معرفی کنید
🆔 @Howzaviat
⭕️ محکومیت به خواندن کتاب شهید مطهری در کنار مجازات زندان!
✍ حجتالاسلام محمد مطهری
یک قاضی محترم، شروین حاجیپور خواننده ترانه «برای...» با دهها میلیون بازدید را به خواندن و تلخیص کتاب «نظام حقوق زن در اسلام» اثر استاد مطهری محکوم کرده است. سایر مجازاتها چیست؟ سه سال و هشت ماه حبس و دو سال ممنوع الخروجی! برای آنکه اطمینان حاصل شود که فرد محکوم و به دنبال او طرفدارانش به راه راست هدایت میشوند، «خلاصه کتاب» باید به صورت دستنویس بوده و حاصل کار در فضای مجازی منتشر شود. موضوع این یادداشت تنها این بخش از حکم است.
اگر کسی بخواهد یک شبه در ذهن و دل لااقل صدها هزار جوان ایرانی، نسبت به شهید مطهری بدبینی و حتی نفرت ایجاد کند، راهی جز این به ذهن نمیرسد. (البته قطعاً چنین حکمی از روی عدم توجه و نه قصد و غرض صادر شده است).
همانطور که نمیتوان آن دسته از جوانانی را که به هر دلیل علاقهای به امام(ره) ندارند با غل و زنجیر به جماران و مرقد امام برد و انتظار داشت مهری نسبت به امام در دل آنان پدید آید، با مجازات کتابخوانی اسلامی هم نمیتوان اندک تأثیر مثبتی در نگاه کسی ایجاد کرد.
آن شهید درباره جوانان چنین باور داشت که «اگر ما به قدر کافی آب زلال و گوارا عرضه کرده بودیم، به سراغ آبهای آلوده نمیرفتند» (نهضتهای اسلامی، ص۹۳).
ظاهراً قاضی محترم بر خلاف ایشان معتقد است که آب زلال اندیشه اسلامی را نباید صرفا فراهم کرد تا جوان به سراغش بیاید، بلکه آب زلال فراهم شده را باید در حلق او فرو کرد و این فرو کردن هم باید در ملأ عام صورت گیرد و لذا باید در متن حکم قضایی بیاید و خلاصه کتاب به نام فرد محکوم در فضای مجازی منتشر شود.
اقلیت کینهتوز و مغرض به کنار، اکثریت طرفداران «زن، زندگی، آزادی» اگر بنا باشد تحت تاثیر متفکران اسلامی قرار گیرند، بدون شک در این میان استاد مطهری جایگاه ویژهای دارد.
این جایگاه، نه تنها به دلیل بیان روان و مستدل، صرف چندین سال از عمر در مسائل مربوط به حقوق زن و مهمتر از همه وفور عنصر کمیاب انصاف در داوری در آثار او (از جمله نسبت به غرب) است، بلکه درک تنها هشتاد روز از دوران جمهوری اسلامی و نیز مخالفت او با قبول پست اجرایی توسط روحانیون از همان ابتدا، باعث شده است که آن شهید چهرهای حکومتی – که طرفداران شعار مذکور سخت بدان حساسند - به شمار نیاید.
آشنایان با آثار شهید مطهری میدانند که میان اندیشه و مرام استاد در برخورد با منتقدان و افکار مخالف، با آنچه امروز کم و بیش دیده میشود فرسنگها فاصله است.
احتمال میدهم قاضی محترم اساساً این کتاب را نخوانده است و الا با نوع نگرشی که در این حکم نهفته است، فرازهایی - مانند عبارت زیر درباره حقوق بشر در همین کتاب را - مضر تشخیص میداد و در پی کتاب دیگری میرفت.
ایشان مینویسد: «در دنیای غرب، از قرن هفدهم به بعد، پا به پای نهضتهای علمی و فلسفی، نهضتی در زمینه مسائل اجتماعی و به نام «حقوق بشر» صورت گرفت. نویسندگان و متفکران قرن هفدهم و هجدهم افکار خویش را درباره حقوق طبیعی و فطری و غیرقابل سلب بشر با پشتکار قابل تحسینی در میان مردم پخش کردند. ژان ژاک روسو و ولتر و منتسکیو از این گروه نویسندگان و متفکرانند. این گروه حق عظیمی بر جامعه بشریت دارند» (نظام حقوق زن در اسلام، ص۱۲). روشن است که این تمجید را باید در کنار نقدهای متعدد ایشان به اندیشه غربی و از جمله نگاه آن به حقوق بشر دید.
مناسب است برای جلوگیری از تکرار این نوع احکام، ریاست محترم قوه قضاییه قضات را ملزم به خواندن کتاب «آینده انقلاب اسلامی ایران» از آن شهید کند؛ مجموعه سخنرانیهایی که غالبا در همان هشتاد روز ایراد شده و موضوعاتی مانند آزادی، عدالت و مسئله زن در جمهوری اسلامی – که بعدها هر کدام ماجراها آفرید - مورد موشکافی قرار داده است. باید تدبیری اندیشید؛ بعید نیست این حکم در رسانههای غیر فارسیزبان دنیا مورد مضحکه بینالمللی قرار گیرد و خبرش را در روزنامههای ژاپن و اسپانیا و ترکیه ببینیم.
ناگفته پیداست این یادداشت را نباید نوعی حمایت از خواننده مذکور یا شعر او و یا تایید سایر بخشهای حکم او تلقی کرد. افراد کمدقت ولی منصف را میتوان به مطالعه دوباره این مطلب دعوت کرد ولی برای ذات مریض، راهی که بتوان او را از تفسیر مغرضانه و منفعتجویانه بازداشت، وجود ندارد.
♨️«حوزویات» را به علاقهمندان معرفی کنید
🆔 @Howzaviat
حوزویات
⭕️ محکومیت به خواندن کتاب شهید مطهری در کنار مجازات زندان! ✍ حجتالاسلام محمد مطهری یک قاضی محترم،
✍ مرتضی جوادی آملی
حضور گرامى صديق ارجمند جناب آقاى محمد مطهرى
بعد از سلام و تحيت
در رسانههاى اجتماعى خواندم كه آقاى حسين مطهرى نوه گرامى متفكر شهيد حضرت آيةالله مطهرى (قدس الله سره) خطاب به آقاى شروين حاجى پور نوشتند كه "من كارى در برابر اين حكم از دستم بر نمىآيد جز اينكه مىتوانم نوشتن خلاصه دو كتاب (نظام حقوق زن در اسلام) اثر شهيد مطهرى و (زن در آئينه جلال و جمال) نوشته حضرت آيةالله جوادى آملى را براى آقاى حاجى پور به عهده بگيرم تا روزى كه خواندن كتاب شهيد مطهرى مجازات تلقى نشود."
ضمن تحسين اين اقدام شايسته كه قطعا باعث تشويق آقاى شروين حاجى پور در جهت معرفت برتر نسبت به هويت و شخصيت زن مىگردد، اساساً شناخت دنياى فرهنگ و هنر، علم و دانش و روح و جانى كه در اين رابطه مصروف مىشود كاملا با فضاى قضائى و امنيتى متفاوت است و هيچ مساسى با يكديگر ندارند اين دو اثر فرهنگى كه يكى قبل از انقلاب و ديگرى در اوايل انقلاب براى آگاهى و ساخت جامعه انسانى و خصوصا بانوان جامعه اسلامى و انسانى طراحى و تدوين شد، مىرفت تا ضمن بيان موقعيت و جايگاه رفيع زنان جامعه از نظرات و آراء ناصواب پالايش گشته و شناخت اصيل و معرفت بنيادين بر اساس آموزههاى وحيانى حاصل گردد و هرگز مطالعه آن به منظور يك اقدام مجازاتى مورد نظر نبوده بلكه خود حركتى ضد فرهنگى تلقى مىشود، اميد است ضمن حفظ و حرمت جوانان به ويژه هنرمندان كشور در جهت رشد و ارتقاى علمى و فرهنگى كشور گامهاى شايستهاى برداشته شود. با ارادت
♨️«حوزویات» را به علاقهمندان معرفی کنید
🆔 @Howzaviat
حوزویات
📹 نامه تصویری همسر حجتالاسلام محمدتقی اکبرنژاد به رهبر انقلاب، حضرت آیتالله خامنهای ❗️رفتار مأیو
⭕️ محمدتقی اکبرنژاد با قید وثیقه آزاد شد
او پیشتر به دادگاه ویژه روحانیت احضار و ۲۸ بهمن ماه در قم بازداشت شده بود.
♨️«حوزویات» را به علاقهمندان معرفی کنید
🆔 @Howzaviat
.
⭕️ بررسی استراتژی دفاعی و امنیت ملی آیتالله خامنهای در پهنای جنگهای سه دهه اخیر
🔻رهبر انقلاب چگونه ایران را از جنگها عبور میدهد؟
▫️اولین شماره فصلنامه «ماجرا» در ۳۷۰صفحه به بررسی استراتژی دفاعی و امنیت ملی آیتالله خامنهای در پهنای جنگهای سه دهه اخیر پرداخته؛ از جنگ کویت و درگیری با طالبان تا جنگهای پسا۱۱ سپتامبر.
▫️چگونه ایران سر بزنگاهها از بحرانهای منطقهای دوری جست؟ چرا باوجود کشتار دیپلماتهای ایرانی در مرداد ۷۷، رهبری اجازه ورود به این مهلکه را نداد؟ سایه جنگ چگونه از پسا۱۱ سپتامبر از روی ایران برداشته شد؟
صاحبامتیاز: حوزه هنری
مدیرمسیول: مهدی دادمان
جانشین مدیرمسئول: یزدان حبیبی
سردبیر: جواد موگویی
جانشین سردبیر: محبوبه رحمتی
مدیر هنری: محمد یاقوتی
▫️ برای تهیه فصلنامه ماجرا به شماره ۰۹۱۹۱۶۱۵۲۹۸ در تلگرام، بله و ایتا پیام بدهید.
🆔 @Howzaviat
⭕️در نکوهش استبداد استاد
✍️علیاشرف فتحی
در ادبیات مذهبی ما برای تکریم معلمان و استادان، اغلب به سخنی منسوب به پیامبر(ص) یا امام علی(ع) اشاره میشود که مضمون آن ترسیم رابطه «ارباب-برده» بین استاد و شاگرد است و استعاره برده به معنای ضرورت اطاعت از معلم و استاد در نظر گرفته میشود. این سخن با عبارات مختلفی همچون «من علمنی حرفا فقد صیرنی عبدا»، «من تعلمت منه حرفا صرت له عبدا» یا «أنا عبد منْ علّمنی حرفا واحدا» نقل شده و طبق جستجوی مختصری که داشتم، به نظر میرسد قدیمیترین منبع برای این جمله، کتاب «تعليم المتعلّم فى طريق التعلّم» اثر برهانالدین زرنوجی؛ فقیه حنفیمذهب اهل بخارا باشد که این کتاب را در آخرین دهه قرن ششم هجری نوشته و در صفحات 8 و 9 از قول امام علی(ع) و بدون ذکر سلسله سند، نقل کرده که: «من برده کسی هستم که یک حرف به من بیاموزد؛ اگر خواست مرا بفروشد، اگر خواست آزادم کند و اگر خواست مرا به بردگی بگیرد». چند دهه بعد، همین مضمون به دو شکل در کتاب «آداب المتعلمین» آمده و از آنجا که این کتاب به خواجه نصیرالدین طوسی نسبت داده شده، میان شیعیان هم مورد اقبال قرار گرفته است.هرچند برخی پژوهشگران معاصر مثل جویا جهانبخش معتقدند که این کتاب را خواجه نصیر ننوشته و صرفا گزیدهای از کتاب زرنوجی است.
نقطه عطف دیگر این مضمون را در پایان قرن نهم هجری در کتاب «عوالی اللئالی» ابن ابی جمهور اَحسائی میبینیم که او نیز از قضا همانند زرنوجی گرایش به تصوف داشته و در نقل روایات نیز سهلانگار بوده است. او این مضمون را به دو شکل متفاوت به پیامبر اسلام نسبت داده است. در جایی از قول پیامبر آورده که: «هر کس به فردی یک مساله را بیاموزد، او را به بردگی گرفته است». در ادامه روایت آمده که فردی از پیامبر میپرسد: «یعنی میتواند او را بفروشد؟». پیامبر نیز پاسخ داده که: «نه، میتواند به او دستور بدهد» (ج 4، ص 71). در اوایل کتاب نیز به شکل سادهتر «من تعلمت منه حرفا صرت له عبدا» آمده است (ج 1، ص 292). نکته اینجاست که این مضمون، نیم قرن پیش از کتاب ابن ابی جمهور، در تفسیر «غرائب القرآن» نظامالدین قمی نیشابوری معروف به نظام اعرج، به یکی از علما نسبت داده شده است (ج 3، ص 361). جالبتر آنکه صاحب غرائب نیز با وجود شافعیمذهب بودن، همچون زرنوجی و ابن ابیجمهور به تصوف گرایش داشته است. به هر حال با نقل این روایت در عوالیاللئالی، مجلسی نیز آن را در بحار میآورد و سپس نراقی در جامعالسعادات به آن اشاره میکند و در زمان ما نیز علمایی چون علامه طباطبایی، مرحوم مطهری و آقای مکارم بهوفور به این استعاره بردگی به عنوان یک کلام حکیمانه برای بزرگداشت مقام معلم اشاره کردهاند (طباطبایی، تعالیم اسلام، ص 210).
خلاصه آنکه اولا انتساب این مضمون به پیامبر اسلام و امام علی(ع) بسیار دشوار است و دوم آنکه رد پای صوفیه در نقل این مضمون با عبارات مختلف نشان میدهد که مضمون ارباب-برده با نظام مراد و مریدی رایج در میان اهل تصوف سازگار بوده و به مذاق آنان خوش آمده که چنین نظامی را برای رابطه استاد و شاگرد نیز ترسیم کنند. در جوامع استبدادزده که قرنها به نظام اربابی خو کرده و در همه روابط (پدر و فرزندی، زن و شوهری، استاد و شاگردی، حاکم و مردم) استعاره بردگی را به کار میبردهاند، شاید زمانی استبداد معلم و استاد همچون استبداد پدر و شوهر و حاکم، فوایدی برای گسترش و تقویت نظام دانش داشت، اما تضعیف فرهنگ نقد و گفتگوی علمی و خلاقیت را نیز باید از زیانهای اینگونه رابطه دانست. حفظ احترام استاد و معلم واجب است، همانگونه که حفظ احترام دانشآموز و دانشجو نیز واجب است. از این نظر فرقی میان آنها نیست. اما نه استبداد استاد و معلم پسندیده است و نه استبداد دانشآموز و دانشجو. استبداد اساسا مخرب است و زیانهای فراوان آن به فواید اندکش میچربد. بهویژه در وادی دانش و اندیشه، جایی برای بردگی و مریدبازی نیست و مکانیزم حفظ حرمت و احترام باید به سود دانش تغییر کند.
🆔 @Howzaviat
✍ رسول جعفریان: بنده دوست داشتم از نویسندگان قدیمی مجله مکتب اسلام و در رأس آنان آیتالله مکارم شیرازی و آیتالله شیخ جعفر سبحانی (خوشبختانه هر دو در قید حیاتند) سوال کنم: آن آمال و آرزوهایی که برای تحققش آن مقالات را می نوشتید، امروز در چه وضعی قرار دارد؟ در این باره چه نظری دارید؟
🆔 @Howzaviat
✍بعد از هر خبر «مهم»، منتظر سیل شایعات باشیم. این یک اصل ابتدایی و مهم در حوزه «سواد رسانه» است. در شرایطی مثل آنچه اکنون در آنیم، چون افکار عمومی «تشنه دانستن» است، زود فریب می خورد. در همین سه چهار ساعت گذشته که خبر سانحه برای رئیس جمهور و هیئت همراه منتشر شده، با کوهی از اخبار درست و غلط و سیلی از شایعه مواجه بودهایم که با همان سرعتی که میآیند، میروند و تکذیب می شوند. بهترین راه برای فریب نخوردن، پیگیری اخبار از رسانههای رسمی و شناسنامهدار است.
🆔 @Howzaviat