May 11
مصاحبه اختصاصی #سازمان_دفاع_از_قربانیان_خشونت با خانم شارلوت کیتس، فعال حقوق بشر کانادایی با موضوع #اعتراضات_دانشجویی در غرب (در حمایت از غزه)
در تاریخ ۲۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ سازمان دفاع از قربانیان خشونت، در پی جریان اعتراضات گسترده دانشجویان در کشورهای غربی با خانم #شارلوت_کیتس، فعال حقوق بشر کانادایی مصاحبهای اختصاصی صورت داد. این فعال حقوق بشری، که مسئول هماهنگی خارجی سازمان غیردولتی سمیدون (از سمنهای بسیار فعال در حوزه دفاع از حقوق مردم فلسطین) میباشد، اخیرا پس از ایراد سخنانی در دفاع از مردم فلسطین، به اتهام ارتکاب جرایم مرتبط با #اشاعه_نفرت، دستگیر و متعاقبا از حضور در اعتراضات و اجتماعات تا اکتبر سال جاری منع شدهاست.
برخی از نکات محوری این مصاحبه به شرح زیر است:
❇️ آنچه که در غزه در جریان است، نسلکشی است و امریکا، کانادا، فرانسه و آلمان کاملا از آن حمایت کرده و در آن شریک هستند.
❇️ دولتهای غربی به #آزادی_بیان و #دموکراسی علاقهای ندارند، بلکه از این موضوعات برای ایراد صدمه به کشورهایی استفاده میکنند که حاضر نیستند منابع و سرمایههای خود را در خدمت به امپریالیسم قرار دهند.
❇️ این روزها این اعتراضات گسترده شده و حتی به کشورهایی مانند سوئد نیز رسیده است. اکنون هسته امپریالیسم این اعتراضات را مشاهده میکند.
❇️ آنچه که دانشجویان در دانشگاه شاهد آن هستند، حمایت مالی #نهادهای_نظامی_و_امنیتی و اسلحهسازی از دانشگاهها و سرمایهگذاری متقابل دانشگاهها در شرکتهای ساخت و ارسال اسلحه به اسرائیل میباشد، و اگر قرار باشد هر کس در جایگاه خود عملی در مخالفت با کشتار اسرائیل انجام دهد، مکانی بهتر از دانشگاه برای دانشجویان نیست.
🖋نسخه کامل متن فارسی مصاحبه:
B2n.ir/f12118
🖥نسخه کامل مصاحبه تصویری:
https://www.youtube.com/watch?v=k3GN8cJevNc
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نسبت #شهید_آیت_الله_رئیسی با مفاهیم #حقوق_بشری در متن تسلیت برخی مقامات بلندپایه کشورهای خارجی
1️⃣سهم سازنده زندهیاد را در رشد و توسعه همهجانبه #روابط_دوستانه و همکاریهای سودمند بین تاجیکستان و ایران و حل #مسائل_منطقهای_و_بینالمللی بسیار بلند ارزیابی مینماییم (رئیس جمهور تاجیکستان)
2️⃣رئيس جمهور ابراهیم رئیسی فرزند فدائی واقعی میهنش و دولتمرد و سیاستمدار مورد احترام بی حد ملت خود بود که تلاشهای بی نظیری را در راه #پیشرفت ایران و #رفاه مردم کشور و افزایش #اعتبار کشورش در عرصه بین المللی انجام میداد(رئیس جمهور ازبکستان)
3️⃣شخصاً شاهد تلاشهای ایشان برای #صلح مردم ایران و منطقه در دوران مسئولیت بودم(رئیس جمهور ترکیه)
4️⃣سید ابراهیم رئیسی سیاستمداری برجسته بود که تمام عمرش وقف خدمت به میهن بود. او به حق از احترام بالایی نزد هموطنان خود و اقتدار قابل توجهی در خارج از کشور برخوردار بود. وی به عنوان دوست واقعی روسیه، مشارکت شخصی ارزشمندی در توسعه روابط #حسن_همجواری بین کشورهایمان داشت و تلاش زیادی برای رساندن آنها به سطح #مشارکت_استراتژیک انجام داد(رئیس جمهور روسیه پوتین)
5️⃣ما همواره از این شخصیتهای برجسته سیاسی به عنوان میهنپرستان واقعی جمهوری اسلامی یاد خواهیم کرد که قاطعانه از #منافع_کشور خود دفاع کردند و جان خود را در راه خدمت فداکارانه به میهن نثار کردند(«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه)
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
عزای عمومی: حمایت از #غم_و_اندوه به عنوان یک #حق_انسانی
😭😭😭در اسکاتلند از دوم تا هشتم دسامبر، هفته ملی آگاهی از غم و اندوه ( National Grief Awareness Week) است. این مهم، تحت نظارت #سازمان_غم_خوب (the Good Grief organisation) اداره می شود که خود نهادی است که 800 سازمان حمایت از سوگ را نمایندگی می کند. هدف این سازمان، عادی سازی غم و اندوه است تا تابو و ترس از مردن و چالش صحبت در خصوص مرگ شکسته شود و نیز حمایت از کسانی که مصیبت زده شده و با غم و اندوه زندگی می کنند آسان تر شود.
😥😥از جمله اقدامات این سازمان، ایجاد و ترویج منشور سوگ برای کودکان و بزرگسالان در اسکاتلند مبتنی بر حقوق بشر است.
⁉️❓❗️اما چرا حقوق بشر و غم: نحوه حمایت ما از کسانی که غمگین هستند به همان اندازه مهم است که ما از یک کودک و زندگی جدید در دنیای خود حمایت می کنیم. اگر به دنیا آمدن حقوق انسانی ما را تضمین می کند، پس مردن و سوگواری نیز چنین است.
🌑🌎کشورهایی مانند #بریتانیا با تفسیر موسع «#حق_بر_سلامت» در #میثاق_بینالمللی_حقوق_اقتصادی_اجتماعی_و_فرهنگی و ماده 8 #کنوانسیون_اروپایی_حقوق_بشر، #حق_مراقبت_اجتماعی و #حق_مراقبت_تسکینی در برابر سوگ و اندوه را ذیل #حق_بر_سلامت قابل حمایت دانسته اند. دلیل این استدلال این است که حق بر سلامتی صرفاً حقی بر سلامت روانی نیست، بلکه دارای ابعادی جامع از جمله #حق_برخورداری_از_یکپارچگی_روانی_عاطفی_و_روانی است.
🌸🥀همچنین باید ارائه حمایت از سوگواری از جمله اعلام #عزادارای_عمومی، اعلام همدردی در فجایع رخ داده کشورهای دیگر را به عنوان یک وظیفه بر عهده دولت در عرصه ملی و بین المللی بدانیم.
🖤🖤تقنین و اساسی سازی «#حق_بشر_بر_غم_و_اندوه»، مصداق یک #جامعه_مدرن و مترقی و نشانهای از #انسانیت_جامعه است. افزون بر اینکه عزای عمومی، مصداقی از #احترام_به_حافظه_عمومی ملت در ارتباط با شخصیت ها و وقایع تاثیرگذار در تاریخ ملی و جهان است.
کانال عصر حقوق بشر
Join ➡️https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
✍️آمار نگران کننده آوارگان داخلی و نقض #حقوق_مهاجران
📑 گزارش سازمان ملل نشان میدهد که ۷۵.۹ میلیون نفر آواره داخلی در سال ۲۰۲۳ ثبت شده است
🔷 بر اساس گزارش جدید #سازمان_بینالمللی_مهاجرت (IOM) منتشر شده در سایت سازمان ملل در ۱۴ مه، تعداد افرادی که در آوارگی داخلی زندگی میکنند به ۷۵.۹ میلیون نفر در سال گذشته افزایش یافت.
جهت دسترسی به متن اصلی گزارش:
https://publications.iom.int/system/files/pdf/pub2023-047-l-world-migration-report-2024_0.pdf
🔷 براساس این گزارش:
➖ شاهد نزدیک به ۴۷ میلیون آوارگی داخلی جدید بودهایم که نشاندهنده نیاز به اجرای #اصل_فوریت در تلاشهای حفاظتی و #پیشگیری است.
➖ در حالی که سیاره با #جنگ و #بلایای_طبیعی دست و پنجه نرم میکند، اعداد خیرهکننده ۴۷ میلیون آوارگی داخلی آمار وحشتناکی است.
➖ از #جنگ و #خشونت به عنوان عامل اصلی آوارگی یاد میشود که حدود ۲۰.۵ میلیون نفر را در سال ۲۰۲۳ از بین برده است.
➖ نزدیک به ۳۰٪ از این موارد در #سودان رخ داده است، در حالی که نوار غزه ۱۷٪ یا ۳.۴ میلیون نفر در سه ماه آخر سال را به خود اختصاص داده است.
➖ بلایای طبیعی نیز همچنان میلیونها نفر را از خانههای خود بیرون کردند.
➖ در سال ۲۰۲۳، بلایایی مانند طوفان در جنوب شرقی آفریقا، زلزله در ترکیه و سوریه و طوفان موکا در اقیانوس هند منجر به جابجایی ۲۶.۴ میلیون نفر شدهاند که ۵۶٪ از کل آوارگیهای داخلی جدید را تشکیل میدهد.
➖ افزایش جابجاییهای ناشی از بلایای طبیعی در کشورهای با درآمد بالا هم وجود داشته است. برای مثال آتش سوزی در کانادا باعث جابجایی داخلی ۱۸۵۰۰۰ نفر شد.
➖ با نگاهی به آینده، انتظار میرود که تعداد افرادی که در اثر بلایای طبیعی آواره شدهاند، افزایش یابد، زیرا خطرات طبیعی به دلیل تأثیرات #تغییرات_آب_و_هوایی مکرر، طولانیتر و شدیدتر میشوند.
➖ با وجود این چالشهای مهم، شکافهای علمی نیز وجود دارد.
عصر حقوق بشر
Join➡️https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
کرسی علمی ترویجی با عنوان پیوست نگاری تقنینی برای مصوبات مجلس با نگاه به ملاحظات حقوق بشری( پیوست تقنینی حقوق بشری)
ارائه دهنده: دکتر محمدصالح تسخیری
ناقدان: دکتر محمود حکمت نیا
و دکتر محیا صفاری نیا
زمان: چهارشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۵
لینک جهت شرکت به صورت مجازی:
http://www.skyroom.online/ch/m.faghih64/cmir
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
ماجرای تعطیلی شنبه در ایران و تعطیلی عید غدیر در عراق
💢در برخی رویکرد ها، تصویب تعطیلی یک روز خاص، نوعی حمایت از حقوق فرهنگی اکثریت یا اقلیت یک کشور، به شمار میرود.
✔️دکتر علی قرهداغی، ریاست اتحادیه جهانی علمای مسلمان [تنها نهاد علمایی اسلام سیاسی جهان اسلام] در توئیتی، تصویب تعطیل رسمی شدن عید غدیر در عراق را باعث فرقه گرایی و افراط گری دانست!
🔹قره داغی [جانشین یوسف القرضاوی در این سازمان علمایی]نوشت: «در شرایط فعلی که عراق برای رسیدن ثبات، نیاز به اجتناب از فرقهگرایی دارد و نباید با این اقدامات فرقه گرایی را پررنگ کرد. تصویب این قانون در عراقی که ادیان و مذاهب در کنار همند، در راستای همبستگی و ثبات نیست و مشکل آفرین است و باعث نزاع بیشتر خواهد شد؛ درحالی که عراق محتاج عدالت بر طبق کلیات اسلام است.
این اظهار نظر که خلاف رویه اتحادیه جهانی علمای مسلمان بوده، یک سابقه تاریخی هزارساله که مبنای تصویب این قانون است و در حافظه تاریخی بین النهرین ثبت شده و با فرقه گرایی نسبتی ندارد، را نادیده گرفته است. این درست نیست که قوانینی که بر اساس روح حاکم بر فرهنگ یک ملت تصویب شده را با اتهامات غیرمتعهدانه و دین هراسی سرکوب کرد.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔶یک مناسبت جدید در حقوق بین الملل برای فوتبالدوستها🏃🏃🏃♂: روز بین المللی فوتبال در خدمت گسترش صلح و همبستگی انسانی
🧤مجمع عمومی ملل متحد چند روز قبل با تصویب قطعنامه ای ضمن استناد به قطعنامه های گذشته خود در خصوص نقش ورزش برای پیشبرد صلح و توسعه جوامع و با یادکرد اولین مسابقات جهانی فوتبال در یکصد سال قبل( المپیک تابستانی 1924)،روز 25 می / پنجم خرداد را به عنوان «#روز_بین_المللی_فوتبال» نامگذاری و مقرر نمود که هر ساله همه جوامع نسبت به ظرفیت های فوتبال برای تقویت ارزشهای انسانی چون مشارکت ، همبستگی بین انسانها ، گسترش صلح ، پیشبرد اهداف مختلف #توسعه_پایدار و حق_بر_شادابی و #حق_بر_سلامت افراد اهتمام لازم را معمول دارند.
جهت دسترسی به متن قطعنامه، نگاه کنید به:
https://shorturl.at/wZLtF
https://shorturl.at/R0bc0
⚽️⚽️یکی از روشها برای ترویج مفاهیم فرهنگی گوناگون، مناسبت های مختلف در تقویم ملی یا جهانی است. بر همین اساس دولتهای مختلف تلاش می کنند تا در #تقویم_بین_المللی_سازمان_ملل مناسبت های متنوعی را پیشنهاد کنند تا گرامیداشت هر موضوع موجب جلب توجهات بیشتر جهانی نسبت به ارزشهای فرهنگی و معیارهای حقوقی ذیربط شود.
این قطعنامه تلاشی است تا قبل از المپیک و #جام_جهانی_فوتبال آتی، جهت گیری های دولتها برای اهتمام به جنبه های فرهنگی و انسانی مرتبط با فوتبال توسعه داده شود. البته از گذشته، روز ششم آوریل هر سال به عنوان «#روز_بین_المللی_ورزش در خدمت توسعه و صلح» گرامی داشته می شود.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌐 سازمان ملل درراستای #حق_بر_دانستن_حقیقت، روز جهانی تأمل در مورد #نسل_کشی_سربرنیتسا را تعیین کرد
🔷 براساس اخبار منتشر شده در سایت سازمان ملل در ۲۳ مه، مجمع عمومی سازمان ملل در این روز قطعنامهای را برای تعیین ۱۱ ژوئیه به عنوان روز بینالمللی تأمل و بزرگداشت نسلکشی ۱۹۹۵ سربرنیتسا، به تصویب رساند.
➖ این قطعنامه که توسط آلمان و رواندا پیشنهاد شده بود، با ۸۴ رای موافق، ۱۹ رای مخالف و ۶۸ رای ممتنع به تصویب رسید.
➖ این قطعنامه خواستار برنامه آگاهیبخشی به منظور آمادهسازی برای سیامین سالگرد نسلکشی در سال آینده است و به شدت هرگونه انکار نسلکشی سربرنیتسا به عنوان یک رویداد تاریخی را محکوم میکند.
➖ کمیسر عالی حقوق بشر از این قطعنامه به عنوان گامی مهم برای #عدالت، #حقیقت و جلوگیری از #تکرار چنین فجایعی استقبال کرد. وی همچنین بر مسئولیت رهبران سیاسی منطقه برای تشویق به گفتگوی سازنده و ایجاد #جوامع_صلحآمیز تأکید کرد تا مردم بتوانند بدون #تبعیض و ترس از درگیری و خشونت زندگی کنند.
📝 نکات:
✔️ قتل عام در سربرنیتسا یکی از تاریکترین فصلهای جنگ پس از فروپاشی یوگسلاوی سابق را رقم زد.
✔️ در ژوئیه ۱۹۹۵، ارتش صربهای بوسنی به سربرنیتسا که قبلاً توسط شورای امنیت به عنوان منطقه امن اعلام شده بود، حمله کرد و حداقل ۸۳۷۲ نفر را به طرز وحشیانهای کشته و ۲۰ هزار نفر را از شهر اخراج کرد.
✔️ دیوان بینالمللی دادگستری و دادگاه کیفری بینالمللی یوگسلاوی سابق این فجایع را به عنوان #نسلکشی به رسمیت شناختهاند.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
ـ☫﷽☫ـ
🔰فراخوان شکوائیه علیه رژیم صهیونیستی
📣 اهدای لوح تقدیر و جوایز نفیس به برگزیدگان
🔖 مهلت ارسال: تا پایان خردادماه ۱۴۰۳
تمدید شد
✍️محور های همایش:
(۱) احقاق حقوق بزه دیدگان خاص «#زنان، #کودکان، #بیماران، #خبرنگاران، #غیرنظامیان، و ...»
(۲) #جنایات_جنگی
(۳) نقض حقوق بشر و #جنایت_علیه_بشریت
(۴) خرابکاری و ایجاد ناامنی و آشوب در ایران و سایر کشورها
(۵) جبران خسارات مادی و معنوی مردم ایران و سایر کشورها
(۶) سایر موضوعات مرتبط
🌏 www.23055.ir/gaza
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌏 امروز: #روز_جهانی_حافظان_صلح سازمان ملل
📙مجمع عمومی سازمان ملل در ۱۱ دسامبر ۲۰۰۲، طی قطعنامه ۵۷/۱۲۹، امروز ( ۲۹می) را بهعنوان روز بینالمللی «گرامیداشت حافظان صلح ملل متحد» برگزید.
🔶این رویداد یادآور اولین مأموریت حافظ صلح سازمان ملل به نام «سازمان نظارت بر آتشبس اعراب و رژیم اسرائیل» (UNTSO) در سال ۱۹۴۸ میباشد.
🔶هر ساله «#مدال_داگ_همر_شولد» بر اساس قطعنامه ۱۱۲۱ (۱۹۹۷) شورای امنیت بهعنوان ادای احترام به فداکاری کسانیکه در نتیجه خدمت در راه صلح جان خود را از دست دادهاند، اعطا میشود.
🔶روز جهانی امسال که تحت عنوان «#مناسب_برای_آینده_ساختنی_بهتر_با_هم» برگزار میشود، به کمکهای ارزشمند نیروهای حافظ صلح نظامی، پلیس و غیرنظامی در هفت دهه گذشته میپردازد.
📣 نکاتی از پیام دبیرکل در بزرگداشت این روز در سال ۲۰۲۴:
🔸امروز ما به بیش از ۷۶۰۰۰ نیروی حافظ صلح سازمان ملل از بیش از ۱۲۰ کشور جهان که مظهر عالیترین آرمان بشریت-#صلح- هستند ادای احترام میکنیم.
🔸بیش از ۴۳۰۰ نفر در حین خدمت تحت پرچم سازمان ملل برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی جان خود را از دست دادهاند.
🔹نیروهای حافظ صلح ما برای پاسخ به چالشهای امروز و فردا به حمایت جهان نیاز دارند.
🔸رسیدن به صلح نیازمند تلاش سخت است. در این روز مهم و هر روز، بیایید دوباره متعهد شویم از کسانیکه برای صلح تلاش میکنند- حافظان صلح سازمان ملل متحد- حمایت کنیم.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
✳️ «کمیته فرعی سازمان ملل در پیشگیری از شکنجه» پس از دومین سفر خود به مغولستان در ۲۰ می اظهار داشت که این کشور باید اطمینان حاصل کند نهاد نظارت بر شکنجه نقش مؤثری در پیشگیری از #شکنجه ایفا میکند.
✳️ «کارشناس مستقل وضعیت حقوق بشر در جمهوری آفریقای مرکزی» در ۲۲ می اظهار داشت که اجرای سریع حکم #بازداشت_علیه_رئیس_جمهور سابق این کشور برای اجرای #عدالت قربانیان نقض جدی حقوق بشر بسیار مهم است.
✳️ پس از صدور نظر مشورتی دادگاه مستقر در هامبورگ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۳ می اظهار داشتند که #دادگاه_بینالمللی_حقوق_دریا، نخستین حکم مرتبط با آب و هوا را با محور قرار دادن تعهدات کشورها و اشاره صریح به مسائل #حقوق_بشر ارائه میکند.
✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در #میانمار» در ۲۳ می اظهار داشت که اگر جامعه بینالمللی به نشانههای راه افتادن #حمام_خون دیگر در ایالت راخین پاسخ ندهد، هزاران انسان بیگناه از دست خواهند رفت. سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر نیز در ۲۴ می از دریافت گزارشهای نگرانکنندهای مبنی بر کشتار غیرنظامیان روهینگیا و سوزاندن اموال آنها خبر داد.
✳️ «کارگروه سازمان ملل در مورد بازداشتهای خودسرانه»پس از بازدید از کانادا در بیانیه ۲ می اظهار داشت: نگرانیهای جدی بهویژه در رابطه با #بومیان، گروههای مواجه با #تبعیض_نژادی و سایر گروههای در معرض خطر وجود دارد.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
May 11
❇️ مطالبه رعایت 13 مسئولیت راهبردی نسبت به حقوق بشر و تنوع زیستی
🍃دفتر کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد از همه جوامع خواست 13 تعهد راهبردی زیر را در تلاشهای مربوط به رعایت حقوق بشر و تنوع زیستی رعایت کنند:
1-به #تنوع_زیستی و از دست دادن زیستگاه ها توجه و از تاثیرات منفی آنها بر حقوق بشر جلوگیری نمایند.
2-#برابری و #عدم_تبعیض را تضمین نمایند.
3-از حقوق #مردمان_بومی حمایت نمایند.
4- از مدافعان حقوق بشر زیست محیطی حمایت کنند.
5-در اقدامات مربوط به مواجهه بااز دست دادن تنوع زیستی واستفاده از مزایای تنوع زیستی،رعایت #عدالت را تضمین نمایند.
6-#مشارکت_معنادار و آگاهانه مردمی از جمله در قلمرو #زمین و #حاکمیت_منابع را تضمین نمایند.
7-#پاسخگویی و #جبران_موثر در قبال آسیب های حقوق بشری ناشی از صدمات تنوع زیستی و از دست دادن زیستگاه ها را تضمین نمایند.
8-در برابر آسیبهای حقوق بشری مرتبط با تجارت ناشی از دست دادن تنوع زیستی، محافظت های لازم معمول گردد.
9-#همکاری_منطقه_ای_/و_بین_المللی را تضمین نمایند.
10-بسیج موثر منابع کافی برای جلوگیری از آسیب های حقوق بشری ناشی از از دست دادن تنوع زیستی انجام پذیرد.
11-بهره مندی هر فرد از منافع #علم و کاربردهای آن را تضمین نمایند.
12-توسعه #آموزش درخصوص طبیعت راتضمین نمایند.
13-به طبیعت و همه ارزشهای آن احترام گذاشته وحفاظت های لازم به عمل آید.
برای ملاحظه توضیحات بیشتردر خصوص این تعهدات:
https://www.ohchr.org/sites/default/files/Documents/Issues/ClimateChange/materials/KMBiodiversity26febLight.pdf
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌐 کارشناسان سازمان ملل در مورد حملات اسرائیل به اردوگاههای رفح چه گفتند؟
✅ براساس اخبار منتشر شده در سایت شورای حقوق بشر در ۲۹ می، جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد حملات هوایی اسرائیل به اردوگاه آوارگان در تل السلطان در رفح را محکوم کرده و خواستار اقدام قاطع بینالمللی برای پایان دادن به خونریزی در غزه شدند.
➖ تصاویر دلخراش منتشر شده از ویرانی، جابجایی و مرگ از رفح، نشان میدهد این حملات به صورت #بیرویه و #نامتناسب انجام شده و افراد در چادرهای پلاستیکی در حال سوختن گیر افتادهاند.
➖ این حملات نه تنها نقض آشکار #قوانین_بینالمللی است بلکه حملهای به #شرافت_انسانی و #بشریت_مشترک ما است.
➖حمله به مکانهایی که به عنوان پناهگاه برای آوارگان فلسطینی از جمله #زنان، #کودکان، #افراد_معلول و #سالمندان استفاده میشود، نقض جدی #قوانین_جنگ است و نیاز فوری به #اقدام_بینالمللی دارد.
➖ همچنین، کارشناسان خواستار تحقیق مستقل بینالمللی درباره این حملات شدند و تاکید کردند که مسئولین این جنایات باید پاسخگو باشند.
➖ این مقامات همچنین خواستار #توقف_فوری جریان تسلیحات به اسرائیل و دسترسی بدون مانع به #کمکهای_انسانی در غزه شدند و بیان داشتند که باید تحریمها و اقدامات دیگر برای فشار بر اسرائیل جهت رعایت قوانین بینالمللی اعمال شود.
➖تنها راه پیشرو، #توقف_فوری_و_دائمی_آتشبس و اتخاذ تدابیر معنادار برای مستندسازی و تضمین #پاسخگویی این جنایات است.
✔️ لازم به ذکر است که این حملات درست پس از صدور دستور دیوان بینالمللی دادگستری مبنی بر توقف فوری عملیات نظامی توسط رژیم اسرايیل، صورت گرفت.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا تنها ایران، ناقض حقوق بشر است؟!
حقوق بشر پُتک طوری ⛏🔨و حقوق بشر به عنوان ابزاری برای حمایت از منافع ابرقدرتها
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
عصر حقوق بشر
چرا تنها ایران، ناقض حقوق بشر است؟! حقوق بشر پُتک طوری ⛏🔨و حقوق بشر به عنوان ابزاری برای حمایت از م
🔹 بازخوانی حقوق بشر در اندیشه امام خمینی (ره) در روزهای منتهی به انقلاب اسلامی
که می تواند خط کشی برای تنظیم فعالیتها و سنجیدن میزان موفقیت ایران در پاسداشت نظرات حقوق بشر مدار حضرت امام باشد.
◽️کلمه اینکه ما «اعطا کردیم » #آزادی را ، این جرم است. آزادی مال مردم است. قانون آزادی داده، خدا آزادی داده به مردم، اسلام آزادی داده، قانون اساسی آزادی داده به مردم. «اعطا کردیم» چه غلطی است؟ (1357/3/10)
◽️ ما موافق رژیم آزادیهای کامل هستیم. باید حدود رژیم آینده ایران، همان گونه که برای کلیه دولتهای متکی به مردم مطرح است،منافع مجموع جامعه را در برگیرد.(1357/7/22)
◽️از اساس #دموکراسی این است که مردم آزاد باشند در آرای خودشان، در [انتخاب] وکلای خودشان که به مجلس بفرستند، #سرنوشت یک مملکتی به دست وکلا و اینها هست و باید خود مردم سرنوشت شان در دست خودشان باشد.(1357/7/29)
◽️ #مطبوعات در نشر همه حقایق و واقعیات آزادند. هر گونه اجتماعات و احزاب از طرف مردم در صورتی که مصالح مردم را به خطر نیندازند(1357/8/11)
◽️ از نظر حقوق انسانی ، تفاوتی بین #زن و مرد نیست. زیر که هر دو انسانند و زن حق دخالت در سرنوشت خودش را همچون مرد دارد. بله در بعضی از موارد تفاوت هایی بین زن و مرد وجود دارد که به #حیثیت_انسانی آنها ارتباط ندارد. مسائلی که منافات با حیثیت و شرافت زن ندارد، آزاد است(1357/8/16)
◽️ مملکت متمدن، آن است که آزاد باشد، مطبوعاتش آزاد باشد، مردم آزاد باشند در اظهار عقاید و رایشان (1357/8/28)
◽️ شخص اول حکومت اسلامی با آخرین فرد مساوی است در امور (آبان 1357)
◽️ میزان حقوق بشری است که حقوق بشر می گوید همه افراد یک ملتی آزادند که عقاید خودشان را بگویند ، در اینکه سرنوشت خودشان را خودشان تعیین کنند.(1357/9/25)
◽️ برنامه ما این است که رجوع کنیم به #آرای_عمومی، به آرای مردم.(1357/10/10)
◽️ #اقلیت_های_مذهبی در اسلام احترام دارند، آزادی دارند. بدانید آنها [ در نظام سیاسی پس از انقلاب اسلامی]بهتر به زندگی خود ادامه خواهند داد. (1357/11/3)
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
✳️ پس از حملات اخیر اسرائیل به اردوگاه #رفح «رئیس حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۲۷ می وحشت خود را از وقوع تلفات بیشتر #غیرنظامیان در غزه، ابراز کرده و جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز در ۲۹ مه این حملات را محکوم کردند.
✳️ «کمیته حقوق افراد دارای معلولیت سازمان ملل متحد» در بیانیه ۲۷ می اظهار داشت که #معلولان غزه، به دلیل فرصتهای محدود برای فرار یا تخلیه، جزو نخستین کشتهشدگان هستند.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳۰ مه اظهار داشتند که #تحریمهای یکجانبه دولت ایالات متحده، دسترسی به محصولات و خدمات آنلاین را محدود و جمعیت آسیبپذیر کشورهای هدف را در معرض نقض حقوق بشر قرار میدهد.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳۰ می خشونت، تهدید و ارعاب علیه ایران اینترنشنال، خبرنگاران، کارکنان آن و مالک آن را محکوم کردند.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳۰ می از دریافت گزارشهای تهدید و فشار علیه مدافعان #حقوق_بشر_و_آب، سازمانهای جامعه مدنی و دانشگاهیان که منجر به لغو مجمع مردمی آب در بالی شد، ابراز نگرانی کردند.
✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳۱ مه نگرانی جدی خود را نسبت به افزایش اخیر کشتار #غیرنظامیان در بورکینافاسو ابراز کرد.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
کودکان قربانی تجاوز
چهارم ژوئن (15 خرداد) 2024«روز بین المللی کودکان قربانی تجاوز» است.
بر همین اساس، #یونیسف با نشر عکس یاد شده به مخاطبان یادآوری کرد که در اثر تجاوزات مختلف در سطح جهانی، کودکان در معرض انواع بحران ها و مشکلات واقع شده اند.
🔻سازمان ملل داده هایی را با عنوان آمارهای هشدار دهنده به نقل از گزارش 2023 دبیر کل سازمان ملل ارائه کرده که نشان می دهد در سال مزبور چه تعداد کودک در اثر تجاوزات کشته شده اند، چه تعداد کودک ربوده شده اند،چه تعداد مورد #قاچاق_انسانی واقع شده اند، چه تعداد محروم از تحصیل شده اند، چه تعداد مورد سو استفاده جنسی قرار گرفته اند و..
برای دسترسی به متن اصلی گزارش؛ نک به:
https://www.unicef.org/reports/unicef-annual-report-2023
از جمله نکات مورد اشاره در این گزارش این است که:
از غزه گرفته تا سودان تا اوکراین و فراتر از آن، بیش از 450 میلیون نفر - تقریباً 1 کودک از هر 5 کودک - در یک منطقه جنگی زندگی می کنند یا از آن فرار کرده اند. مانند غزه، جایی که سه چهارم جمعیت آواره و 70 درصد کشته شدگان #کودکان و زنان بوده اند.
همچنین، کودکان غزه که از #آب_سالم، #غذا و #مراقبت_های_پزشکی محروم هستند، به دلیل جراحات، کم آبی، سوء تغذیه و بیماری ها جان خود را از دست می دهند.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
عصر حقوق بشر
🔶جای معیارهای حقوق بشری برای ارزیابی نامزدهای انتخابات کجاست؟!👀
🔸در سالیان اخیر، شعارهای حقوق بشر (از جمله #سلامت، #اقتصاد، #هنر، #زنان، #قومیتها و #اقلیتها و...) به عنوان دستاویز یا توجیهی برای کسب آرای بیشتر در پویشهای انتخاباتی شده است. اما در ایران، توجه به معیارهای حقوق بشری در مرحله «احراز صلاحیتها» به نحوی که در پایین گفته خواهد شد وجود ندارد. البته توجه به شرایطی مانند «#حسن_سابقه»، «#امانت»، «#تقوا»، «مومن و معتقد بودن به مبانی جمهوری اسلامی و مذهب رسمی که از آن جمله حقوق مردم است» و نیز طرح و رواج مفهوم «#حق_الناس در انتخابات» طی سالیان اخیر، توانسته این مشکل را تا حدی، تامین کند.
به نظر میرسد نامزدهای هر انتخاباتی بایستی تکلیف خود را در قبال معیارهای انسانی و مصادیق مشخص چالشها مشخص کنند و مردمی که قرار است به آنها رای دهند نیز بر اساس شفاف شدن مواضع هر نامزد در قبال رعایت حقوق انسانی، رای خود را سامان دهند.
یکی از نمونه های فعالیت در این زمینه را اخیرا در قبال انتخابات پیش روی پارلمان اروپا شاهد بودیم که نه تنها نهادهای متعددی درون خود اروپا ، معیارهای انسانی را معرفی و از مردم می خواهند که دقیق نامزدها را بر اساس معیارها و سوابق عملکردی افراد ارزیابی و سپس رای دهند، حتی خارج از منطقه اروپا مثلا در آمریکا نیز بعضی نهادهای فعال حقوق بشر، شاخص ها و معیارهای حقوق بشری را توضیح داده اند و از مردم خواسته اند که هر نامزد را در محورهای یاد شده مورد بررسی قرار دهند تا پس از اطمینان از پایبندی نامزد به رعایت حقوق بشر به او رای دهند.
🔸#دیده_بان_حقوق_بشر نهادی که مقر آن در آمریکا قرار دارد در این زمینه در 8 محور زیر توضیحاتی ارائه کرد و از مردم خواست با تطبیق دیدگاهها و سوابق هر نامزد انتخابات پیش روی پارلمان اروپا ذیل معیارهای بیان شده رای بدهند. معیارها حول موضوعات زیر است:
1)#فقر وبی عدالتی،
2)#حاکمیت_قانون،
3) #پناهندگان، پناهجویان و مهاجران،
4) سیاست های مربوط به #فناوری و حقوق بشر
5)#عدالت_نژادی و ضد استعماری،
6) حقوق #افراد_دارای_معلولیت و سالمندان،
7) #تغییرات_اقلیمی
8) #تجارت و پاسخگویی حقوق بشر.
🔸به عنوان مثال در مورد فقر گفته شده که: اگرچه تصور میشود در اروپا همه در وضعیت مناسبت زندگی می کنند اما واقعیت، این نیست و برابر آخرین آمار اروپا از هر 4 کودک یکی در معرض خطر فقر و انزوا و طرد اجتماعی قرار دارد. بر این اساس باید بررسی کرد که نامزد انتخابات پارلمان اروپا آیا به این حقایق توجه دارد و در جهت رفع آنها با تلاشهای موثر جاری در منطقه همراهی داشته است یا خیر؟
در این خصوص مراجعه کنید به:
https://www.hrw.org/news/2024/05/15/human-rights-guide-2024-european-elections
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔶هفدهمین نشست کشورهای عضو کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت و انتظارات جهانی
🔸سازمان ملل اعلام کرد که یازدهم و دوازدهم و سیزدهم ژوئن این اجلاس مهم در مقر سازمان ملل برگزار میشود و انتظار می رود مهم ترین دغدغه های مربوط به حقوق افراد دارای معلولیت در این همفکری جهانی مطرح گردد.
🔸موضوع کلی این اجلاس، بازاندیشی در مورد شمول گرایی معلولیت در اداره جوامع مختلف در مقطع کنونی بین المللی و پیش از اجلاس سران کشورها است
🔸موضوعات فرعی مورد بررسی عبارتند از:
۱.همکاری بین المللی برای ترویج نوآوری های فناوری و انتقال برای آینده ای همه شمول،
۲. افراد دارای معلولیت در شرایط خطر و فوریت های بشردوستانه،
۳. ترویج حقوق افراد دارای معلولیت برای کار شایسته و معیشت پایدار.
🔸لینک اجلاس که علاقمندان می توانند مباحث را زنده ملاحظه کنند:
https://webtv.un.org/en
🔸لینک توضیحات سازمان ملل در این خصوص و سندهای جلسه :
https://social.desa.un.org/issues/disability/cosp/17th-session-of-the-conference-of-states-parties-to-the-crpd-cosp17
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
ضمن عرض تسلیت سالروز شهادت حضرت امام محمد باقر علیه السلام
مجموعه پستهای کانال عصر حقوق بشر در حوزه «قبرستان های تاریخی» و «ابعاد حقوق بشری حرم بقیع»:
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld/399
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld/297
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld/127
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld/39
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld/14
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
📚بازدیدهای حقوق بشری از کشورها در ماهی که گذشت (ماه می ۲۰۲۴)
📗 #ایالات_متحده_آمریکا
🕜 زمان: ۲۹ آوریل تا ۱۰ مه
🔎 مقام بازدید کننده: گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد #حق_تحصیل
✨ هدف: دیدار با مقامات دولت فدرال و ایالتی و همچنین بازدید از مدارس ابتدایی و متوسطه و دانشگاهها
🗞 ارائه گزارش در: شورای حقوق بشر در ژوئن ۲۰۲۵
📕#ایتالیا
🕗 زمان: ۲ تا ۱۰ می
🔎 مقام بازدید کننده: مکانیسم تخصصی مستقل بینالمللی سازمان ملل برای پیشبرد #عدالت_نژادی و برابری در زمینه اجرای قانون
✨ هدف: برررسی قوانین، سیاستها و شیوههای تنظیم کننده استفاده از زور توسط مقامات مجری قانون
🗞 ارائه گزارش در: شورای حقوق بشر در سپتامبر ۲۰۲۴
📙 جمهوری خلق #چین
🕘 زمان: ۶ تا ۱۷ می
🔎 مقام بازدید کننده: گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد تأثیر منفی اقدامات قهرآمیز یکجانبه بر برخورداری از حقوق بشر
✨ هدف: پوشش بخشهای مختلف تحتتاثیر تحریمهای یکجانبه از جمله تحریمهای ثانویه
🗞 ارائه گزارش در: شورای حقوق بشر در سپتامبر ۲۰۲۴
📗#سومالی
🕜 زمان: ۱ تا ۱۰ می
🔎 مقام بازدید کننده: کارشناس مستقل سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در سومالی
✨ هدف: دیدار با مقامات دولتی، نمایندگان ماموریت کمک سازمان ملل در سومالی، آژانس های سازمان ملل و همچنین شرکای بینالمللی و منطقهای کلیدی
🗞 ارائه گزارش در: شورای حقوق بشر در سپتامبر ۲۰۲۴
📕#کلمبیا
🕗 زمان: ۱۵ تا ۲۴ می
🔎 مقام بازدید کننده: کارگروه کارشناسان سازمان ملل متحد در مورد مردمان آفریقایی تبار
✨ هدف: ارزیابی هر گونه نژادپرستی و تبعیض نژادی در وضعیت کلی حقوق بشر مردمان آفریقایی تبار
🗞 ارائه گزارش در: یک کنفرانس مطبوعاتی در ساعت ۱۱:۰۰ صبح (به وقت بوگوتا) روز جمعه، ۲۴ می با دسترسی محدود خبرنگاران
📙#کانادا
🕘 زمان: ۱۳ تا ۲۴ مه
🔎 مقام بازدید کننده: کارگروه سازمان ملل در مورد #بازداشت_خودسرانه
✨ هدف: ارزیابی وضعیت محرومیت از آزادی و دیدار با مقامات دولتی، گروه های #جامعه_مدنی و سایر ذینفعان
🗞 ارائه گزارش در: سپتامبر ۲۰۲۵
📗#اوکراین
🕜 زمان: ۲۰ تا ۳۱ مه
🔎 مقام بازدید کننده: گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد #اعدامهای_فراقانونی و خودسرانه
✨ هدف: بررسی مرگهای غیرقانونی از جمله اعدامهای غیرقانونی، مرگ در بازداشت و قتلهای مبتنی بر جنسیت
🗞 ارائه گزارش در: شورای حقوق بشر در ژوئن ۲۰۲۵
برای دسترسی به منبع؛ نگاه کنید به سایت شورای حقوق بشر به آدرس:
https://www.ohchr.org/en/events
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld