#عکس
📍نقشه جامع هویت زن در اسلام
🔻ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔸مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🆔کانال مطالعات هویت زنان
@identity02
#نقشه_هویت_زن
#هویت_زن_مسلمان
S_behavior.png
224K
#ادبیات_نظری
#مفهوم_شناسی
«جنس» و «جنسیت» از واژه هایی هستند که به ویژه در مباحث زنان، بسیار از آنها استفاده میشود. قرابت لفظی این دو در زبان فارسی، موجب شده است که درگفت و گوهای عمومی، به اشتباه، به جای یکدیگر به کار روند. این درحالی است که این دو واژه، نزد کارشناسان امور زنان، معانی کاملا متفاوتی دارند.
در دهه های اخیر، دربارة تفاوتهای جنسی و جنسیتی زنان و مردان، نظریات متعدد و متفاوتی مطرح شده که در دوسته ی کلی ذات گرایی و برساخت گرایی قابل تقسیم هستند.
شواهدی علمی در دست است که نشان می دهد همة انسانها از بدو تولد، دارای جریان هایی الکتریکی در مغز هستند که هدایت گر رفتارهای انسانی آنان است. غیر از این، زن و مرد از جهاتی اساسی با یکدیگر متفاوتند. در حقیقت میتوان گفت که یک زن به هنگام تولد، زن به دنیا می آید. زنان و مردان با استعدادها و تمایلاتی متولد می شوند که از هزاران سال پیش تا کنون، در آن رشد یافته اند.
امروزه بر مبنای همین شواهد و قرائن علمی، فمنیستهای پست مدرن، تفاوتهای جنسیتی و نقش های متناسب با ویژگی های بیولوژیکی زن و مرد را پذیرفته اند.
🔻ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔸مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🆔کانال مطالعات هویت زنان
@identity02
#مقاله
✅"تحلیل جامعه شناختی هویت زن در سینمای مهرجویی و بیضایی"
✍نویسنده: غلامرضا آذری، علی تاکی، 1390.
🔰درسال های اخیر، فیلم به عنوان یک رویداد اجتماعی بیشتر مورد توجه بوده است.
📃در این مقاله به تحلیل جامعهشناختی پیرامون بررسی هویت زن در چند فیلم برگزیده از این دو سینماگر پرداخته و از میان ۲۷ فیلم بلند، ۱۴ فیلم به روش نمونه گیری خوشهای ای برگزیده شده است.
📍در این آثار هویت زن به عنوان متغیر اصلی است که به شاخص های هویت شخصی، هویت نقشی مسلط، اعتماد بنیادین، سبک زندگی و غیره وابسته است.
▪️هویت شخصی به عنوان یک کنش در ساختار جامعه جدید و در تقابل با پدیده جهانی شدن است.
"نظارت و کنترل بدن" از مقوله های مرتبط با هویت شخصی است که یکی از ابزارهای اساسی بویژه در زنان است تا شخص بتواند روایت معینی از هویت شخصی خویش ارائه دهد.
▫️اعتماد بنیادین به معنای اعتماد به دنیای عینی و ملموس و همچنین اعتماد به همیشگی بودن دیگران که از تجربیات نخستین مراحل کودکی سرچشمه می گیرد، است.
✔️در این پژوهش، هویت شامل زیر مقوله های هویت شخصی، سبک زندگی و هویت نقشی مسلط است:
۱. هویت شخصی شامل ردههای اعتماد بنیادین، ارزشها و نگرشها، هویت دینی و نظارت و کنترل بر بدن است.
۲. سبک زندگی شامل نحوه گذراندن اوقات فراغت(مطالعه، ورزش، تماشای تلویزیون، خیاطی، مکالمه تلفنی و غیره)، چگونگی تقسیم کار خانه و انجام مهارتهای عرفا مردانه(اسب سواری، رانندگی و غیره) می شود.
۳. هویت نقشی مسلط نیز شامل همسری، شغل و مادری است که در آثار سینمایی مورد توجه بوده اند.
🌀لینک مقاله:
https://sbq.abhar.iau.ir/article_701957.html
🔺ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔻مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🆔کانال مطالعات هویت زنان:
@identity02
#هویت_زنان
# سینما
#تحلیل_فیلم
🖌 فراخوان مقاله همایش بین المللی چالش های هویتی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی
🔹محور اول: چالشهای هویت فردی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی
🔹محور دوم: چالشهای هویت خانوادگی زن مسلمان معاصر و الگوی فاطمی
🔸مهلت ارسال چکیده مقالات: 30 آبان ماه 1402
🔸مهلت ارسال اصل مقالات: 30 آذر ماه 1402
🔸زمان برگزاری همایش: 13 دی ماه 1402
http://fatimi.hamayesh.miu.ac.ir/fa/
#اللّهُمَّعَجِّلْلِوَلِیِّکَالْفَرَج
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🆔https://eitaa.com/jz2602
🌐کانال مطالعات هویت زنان
@identity02
#هویت
#همایش
گفتگویی درباره غزه.mp3
19.2M
#صوت
✅ هویت زنان و نقش آفرینی در جنگ غزه
◀️ مادرانگی در فلسطین، دکتر زهرا داورپناه
◀️ روایت زنانه از جنگ به افق غزه، دکتر فهیمه زارع
🔻ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔸مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🆔کانال مطالعات هویت زنان
@identity02
🆔کانال پژوهشکده زن و خانواده
https://eitaa.com/wfrcacir
#مقاله
✅ گفتمان اسلام سیاسی و ظهور هویت زنانه در دوره ی پهلوی
✍️علی اردستانی، 1398
💠 با ظهور گفتمان اسلام سیاسی در دهه 30 خورشیدی، روایت جدیدی نیز از هویت زن در ایران در متون اسلام گرایان شکل گرفت. گفتمان اسلام سیاسی بر مبنای دال های سیاسی نظیر عدالت، آزادی، استقلال و مفاهیمی از این دست استوار است که ارتباط مستقیمی با مسئلة زن در ایران دارد.
💠 بازخوانی نخستین متون اسلام گرایان، هویت زن در ادبیات اسلام سیاسی و شاکلة جمهوری اسلامی را در چهار روایت توضیح می دهد. به شکلی که زن در صورت جدیدی از فعالیت، از پستوی خانه پا به بیرون نهاده و به مبارزه علیه هژمونی غالب پرداخته است.
💠 عدم قطعیت، ثباتمند نبودن و سیالیت از ویژگی های مشترک روایت و هویت محسوب می شود و بر همین اساس، هویت مستعد تغییر و دگرگونی است. بر این اساس، زن در طول تاریخ در فرهنگ و زمان های مختلف، هویت های متفاوتی را کسب کرده است.
💠 هویت های فردی که زن در هر برهه کسب می کند، می تواند به هویت های جمعی تبدیل شود و حتی نماد و سمبل فرهنگ یک کشور را تشکیل دهد یا حتی به وقوع انقلاب منجر شود.
لینک دانلود مقاله:
file:///C:/Users/Kardavani/Downloads/71613980113.pdf
🔻ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔸مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🆔کانال مطالعات هویت زنان
@identity02
#مقاله
"تعامل در فضای سایبر و تأثیر آن بر هویت زنان در ایران"
✍نویسنده: زهرا پیشگاهی فرد و همکاران، 1389.
🌐تحولات دهه های اخیر در زمینه ارتباطات و فضای مجازی، سبب دگرگونی نقش های اجتماعی و آگاهی زنان شده است. افزایش تحصیلات زنان و مشارکت آنان در کارهای درآمدزا، از سویی سبب کاهش مطلوبیت زن سنتی می شود و از سوی دیگر سبب دشواری در هماهنگ کردن نقش های سنتی و قدیمی با نقش های جدید می شود و می تواند به تعارض هویت زنان منتهی شود.
🚺این پژوهش با مطالعه موردی دانشجویان دختر دانشگاه تهران، به بررسی اثر تعامل و ارتباط در فضای سایبر و تاثیر آن بر هویت زنان در ایران پرداخته است.
🔰گروهی از جامعه شناسان بر این باورند که فضای مجازی، فضایی رهایی بخش است که به کاربر این امکان را می دهد که به راحتی نقش های متعدد و متفاوتی را در زمان های مختلف و با تنظیمات مختلف مورد دلخواه خود بازی کند.
📳این پژوهش که بر روی قشر نخبه و تحصیل کرده جامعه صورت گرفته نشان می دهد که با وجود دسترسی زیاد دانشجویان به اینترنت، آنها وقت نسبتا کمی را صرف اینترنت می کنند و بیشتر به سایت های علمی مراجعه دارند.
🚫سایت های مربوط به مد، دوست یابی، چت روم، سایت های غیر اخلاقی و الگو گرفتن از تبلیغات اینترنتی که بر هویت و تغییر آن تاثیر گذارند، کمتر مورد استفاده دانشجویان بوده و بیشترین استفاده آنها از ایمیل بوده است.
✅بنابراین، فضای سایبر در مواردی همچون حقوق زنان و آگاهی از آن، عضویت در سایت های مربوط به زنان و ایجاد وحدت فکری و همبستگی، ایجاد اشتغال و بازاریابی اینترنتی و ابراز علاقه خود از طریق اینترنت تاثیر معنادار و بیشتری نسبت به سایت های مدگرایی و غیر اخلاقی، بر هویت سنتی زنان ایرانی داشته است.
🌀لینک مقاله
https://jwdp.ut.ac.ir/article_20842_8.html?lang=fa
🔻ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔺مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🆔کانال مطالعات هویت زنان:
@identity02
#هویت_زنان
#فضای_مجازی
1402.5.26 سخنرانی حجت الاسلام ناصری .mp3
7.9M
#سخنرانی
🎧 ضرورت هویت یابی زن مسلمان
◀️ هویت یابی زنان از موضوعات اساسی بوده تا جایی که قرآن کریم با معرفی زنان الگو و شخصیت سازی، به این موضوع پرداخته است.
🎙 حجتالاسلام ناصری
🗓 تاریخ: ۱۴۰۲/۵/۲۶
⏱ زمان: ۳۲ دقیقه
🔻ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔸مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🆔کانال مطالعات هویت زنان
@identity02
#جستار_نویسی
تبیین هویت زن مدرن از نظر پروین اعتصامی
📙پروین به عنوان شاعر که در جامعه مدرن آن روزگار زندگی می کرده است خواهان شکل گیری زن مدرن و تحولاتی در نقش و کارکرد زنان در زمینه های فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی و اخلاقی است
مولفه های زن مدرن :
1⃣⬅️ اصالت فکر و اندیشه
▫️پروین در اشعارش از #زن_ایرانی می خواهد که خود را به #زیور_علم و #دانش بیاراید و از این که بخواهد از بیگانگان تقلید کند به شدت آنان را بر حذر می دارد .
▫️از نظر او تقلید بیابان گمراهی است و زن باهوش زنی است که آن را درک می کند و از بیراهه رفتن پرهیز می نماید.
بهر زن، تقلید تیه فتنه و چاه بلاست
زیرک آن زن ، کو رهش این راه ظلمانی نبود
#زنان_موفق
#زن_ایرانی
🔻ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔸مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🆔کانال مطالعات هویت زنان
@identity02
🆔کانال قرارگاه خانواده و جمعیت
https://eitaa.com/joinchat/1069220228C0922377e49
image_2023-11-18_13-41-10.png
44K
#مقاله
✅ ارتباط سازگاری اجتماعی مادران با هویت جنسی فرزندان
✍️ تالیف: مظفری پور و همکاران، 1395
📍جمعیت مورد مطالعه: 40 مادر دارای فرزند مبتلا به اختلال هویت جنسی مراجعه کننده به انستیتو روان پزشکی تهران و 40 مادر دارای فرزند عادی
🔹اختلال هویت جنسی (TS) یکی از مسائل مهم خانوادگی و اجتماعی به ویژه در دو دهة اخیر است. این پدیدهه معنای اشتیاق به زیستن و پذیرفته شدن به عنوان عضوی از جنس مخالف است که معمولا همراه با احساس ناراحتی و نارضایتی در مورد جنس آناتومیک خود است و تحت تاثیر عوامل مختلف ارثی، هورمونی و مغزی ایجاد می شود.
🔹بر اساس مطالعات مختلف، TS در فرزندان در ارتباط با سازگاری اجتماعی مادران قرار دارد. بطوریکه این مادران دارای سازگاری اجتماعی کمتری نسبت به مادران با فرزند عادی هستند.
🔹 سازگاری اجتماعی بر اساس شاخصه هایی همچون فعالیت روزمره، فعالیت اجتماعی، روابط با اقوام، روابط زناشویی، روابط والدینی، روابط خانوادگی و وضعیت اقتصادی سنجیده می شود.
🌀لینک کانال:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9505-fa.html
#هویت_جنسی
#سازگاری_اجتماعی
#مادری
🔻ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔸مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🆔کانال مطالعات هویت زنان
@identity02
image_2023-11-19_08-07-48.png
63.2K
#معرفی_کتاب
📗و اینگونه است زینب (س)
✍️به قلم سیدنورالدین جزایری، انتشارات کتاب جمکران
🔹امروزه، کتابهای بسیاری با موضوع خصوصیات اهلبیت (ع) منتشر شده است. با نگاهی گذرا به منابع مورداستفاده این کتابها متوجه خواهیم شد که نویسندگان برخی از این کتابها بدون تحقیق و ارزیابی مستندات کتاب خود را منتشر کردهاند؛ بنابراین، نیاز به کتابهایی که با تحقیق و تفحص روایات مرتبط با اهلبیت (ع) را به کار برده باشند، در این انبوه کتابهای احساس میشود.
🔹«و اینگونه است زینب (س)» کتابی به قلم سیدنورالدین جزایری از مجتهدین محقق قرن چهاردهم هجری است که محمود سوری آن را بازنویسی کرده است. این کتاب که اسناد آن مورد تأیید علمای نجف است، به همت انتشارات کتاب جمکران به چاپ رسیده است.
🔹آیتالله جزایری در این کتاب تلاش کردهاند با ذکر چهل ویژگی از ویژگیهای حضرت زینب (س) شخصیت والای ایشان را به جهانیان معرفی کنند. مخاطبان با نسخه بازنویسیشده از این کتاب مواجه خواهند شد؛ زیرا ادبیات بهکاربردهشده توسط نویسنده متعلق به زمان ایشان بوده است و از همین روی، درک آن برای آحاد مردم امروز دشوار است؛ بنابراین، در این کتاب تلاش شده است با حفظ اصالت متن ادبیات آن بروز شود و منابع بهصورتی دقیقتر ارجاع داده شود.
#زینب_کبری(س)
#روز_پرستار
#هویت_زن_مسلمان
🔻ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔸مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🆔کانال مطالعات هویت زنان
@identity02
#مقاله
"اختلال هویت جنسیتی و ابعاد اجتماعی آن: بررسی پدیده نارضایتی جنسی در ایران"
✍نویسنده: فاطمه جواهریان، زینب کوچکیان، ۱۳۸۵.
🔹هويت جنسي كه بخش قابل ملاحظهاي از هويت هر انسان را تشكيل ميدهد، دربردارنده تصويري است كه هر فرد به عنوان يك مرد يا زن از خود دارد.
🔸به طور معمول مختصات جنسي و جنسيتي مردم با يكديگر هماهنگ است، اما گاهي مختصات جنسي و جنسيتي افراد با يكديگر ناسازگار است. در ادبيات علمي براي اين شرايط از اصطلاح Trsnssexuality استفاده ميشود.
اين اصطلاح به واژههاي متفاوتي همچون نارضايتي جنسي، تغييرجنسخواهي، روان تغييرجنسخواهي، تبدلخواهي جنسي، دگرجنسخواهي ترجمه شده است.
🔹هرچند شمار افراد مبتلا به وضعيت نارضايتي جنسي نسبت به مبتلايان به بيماريها و اختلالات ديگر اندك است، اما از آنجا كه اين شرايط بر نظام شخصيتي و رفتاري و در نهايت بر سازگاري اجتماعي افراد
تأثير ميگذارد و ميتواند به يك منبع بحران هويت تبديل شود.
🔸پدیده نارضایتی جنسی و گرایش به تغییر جنس در ایران هم از نظر زمینه های شکل گیری و هم از نظر ابعاد اجتماعی- فرهنگی دارای آثار اجتماعی است.
🔹این پژوهش با روش پیمایش و بر اساس مصاحبه با کارشناسان مسئول ساماندهی به پدیده تغییر جنس و مصاحبه های نیمه ساخت یافته با ۴۰ نفر از ناراضیان جنسی انجام شده است.
🔸یافته ها و نتایج حاکی از آن است که هرچند نارضایتی جنسی و اقدام برای تغییر جنس در نظام حقوق ایران امری مجاز است، اما افراد مبتلا به این وضعیت در حوزه خصوصی و عمومی با مشکلات اجتماعی و فرهنگی متعددی مواجه هستند.
🔹در نظام فقهی و حقوقی ایران، افراد نارضای جنسي که به تغییر جنسیت می پردازند، براي تحصيل، ازدواج و اشتغال با مانع قانوني خاصي مواجه نيستند، اما مشكلاتي كه با آن مواجهاند بيشتر جنبه فرهنگي ـ اجتماعي دارد.
فقدان ارتباط رضایتبخش با خانواده، اطرافيان و مردم، مورد سوءظن و قضاوت های منفی بودن، عدم برخورداری از یک نظام حمایتی، مشکلات زیستی و بروز انحراف های رفتاری همچون خودکشی، فرار از خانه، پناه بردن به روابط جنسی نامشروع و غیره از جمله این مشکلات است.
🌀لینک مقاله:
http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-2054-fa.html
🔻ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔺مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🆔کانال مطالعات هویت زنان
@identity02
#تغییر_جنسیت
#رضایت_جنسی
#هویت_زنان
image_2023-11-25_09-37-38.png
258.6K
#فیلم
🎞 حرف های زنانه؛ 2022
🎬 این داستان قبل از اینکه به دنیا بیایی به پایان می رسد...
♦️فیلم سینمایی Wemon Talking که یک درام فمینیستی است، بر اساس رمانی به همین نام و با الهام از رویدادهای حقیقی جامعهٔ منونایت ساخته شدهاست.
♦️در سال ۲۰۱۰، هشت زن از مستعمره منونایت منزوی، پس از اینکه فاش شد مردان جامعه آنها سالهاست که شبانه به زنان جامعه مواد مخدر دادهاند و به آنها تجاوز جنسی کردهاند، در تلاشاند تا واقعیتشان را با ایمانشان آشتی بدهند.
♦️مجتمع مسیحیان محافظهکار منونایت؛ که در فاصلهی سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ میلادی، به محل رخداد جنایاتی هولناک اما خاموش تبدیل شدهبود. جایی که بیش از صد زن و دختر، پس از بیهوشی در خواب به سبب حملهی شیمیایی، مورد تجاوز گروهی از مردان قرار میگرفتند. پس از سالها فریب و سرکوب زنان با بهانهها و خرافاتی مثل عقوبت الهی یا دخالت شیاطین، زنان کلونی بالاخره عاملان حملات شبانه را میشناسند، و در واقعیت و سال ۲۰۱۱، دادگاهی هم برای محاکمهی متجاوزان برگزار میشود.
♦️فیلم حرف های زنانه، استعارهای بزرگ است. تقریبا هر عنصری از فیلم را میتوان ورای نقش ظاهری و عینیاش، نماد چیزِ دیگری دانست.
♦️«حرف زدن»، همان روایتگری افشاگرانهی قربانیان تجاوز را نمایندگی میکند، و تلاش زنان برای تصور جهان مطلوبشان، هدف غایی مبارزات علیه تبعیض جنسیتی را.
لینک فیلم: https://ifilo.net/v/ez9WH6R
#هویت_جنسی
#روایت_زنان
🔻ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔸مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🆔@identity02
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بیانات
رهبر انقلاب، ۱/۹/۱۴۰۲
🔷 تشکر میکنم از بانوان ورزشکار. از آن بانویی که با حجاب کامل، پرچم این دوره از ورزش های آسیایی را حمل کرد و در مقابل یک دنیا، هویت و شخصیت زن ایرانی را نشان داد.
🔷 تشکر می کنم از آن بانوی ورزشکاری که در هنگام اعطای مدال، حاضر نشد با مرد نامحرم دست بدهد.
🔷 تشکر میکنم از آن بانویی که با کودک نوزاد خودش، در آغوش، رفت روی سکّو و مدالش را گرفت؛ این یک حرکت نمادین است؛ این در دنیا به معنای احترام گذاشتن زن به نقش خانواده و نقش مادری است.
#هویت_ملی
#هویت_زن_ایرانی
🔻ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔸مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🆔@identity02
#مقاله
✅"رابطه کنش سبک های تفکر و سبک های هویت"
✍نویسنده: بهرام جوکار، ۱۳۸۵.
▪️این پژوهش، با بهره گیری از نظریه خودگردانی ذهنی استرنبرگ و مدل سبک های هویت برزونسکی، بر روی ۲۳۹ نفر از دانشجویان دختر (113 نفر) و پسر (126 نفر) رشته های مختلف تحصیلی دانشگاه شیراز، چگونگی ارتباط سبک های تفکر و سبک های هویت را مورد بررسی قرار داده است.
▫️مطابق مدل برزونسکی، سبک های هویت عبارتند از: اطلاعاتی، هنجاری و گسیخته - اجتنابی.
🔸این سبکها به راهبردها یا فرآیندهای برخورد با تعارضهای هویت اشاره دارند. به عبارت دیگر، سبکهای هویت، ترجیح نسبی افراد برای به کارگیری شیوههای خاص حل مسائل هویتی و پردازش اطلاعات مربوط به خود است.
♦️افرادی با سبک اطلاعاتی در برخورد با مسائل هویتی به شیوه کنشی عمل می کنند. این سبک با ویژگی هایی همچون مسئله مداری، هوشیاری در تصمیم گیری، استقلال در قضاوت و غیره رابطه دارد.
♦️در سبک هنجاری فرد در برخورد با مسائل به شیوه واکنشی عمل می کند. ویژگی هایی همچون، وظیفه شناسی، کمک خواهی، نابرابری در برابر ابهام و غیره ارتباط دارد.
♦️افرادی با سبک گسیخته_ اجتنابی اهمال کار هستند و تا حد ممکن سعی در به تاخیر انداختن موقعیتهای تعارض انگیز و تصمیمگیری دارند. این سبک هویت با هیجانمداری، خود معلولی، راهبردهای نامطلوب تصمیم گیری و غیره مرتبط است.
🔹یافته های پژوهش وجود رابطه میان سبک های تفکر و هویت را نشان می دهند. نتایج حکایت از آن دارد که هر یک از سبک های هویت، توسط نیم رخ متفاوتی از کنش سبک های تفکر پیش بینی می شوند.
🌀لینک مقاله:
https://www.sid.ir/paper/120343/fa
#هویت
#سبکهای_هویت
🔺ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔻مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🆔کانال مطالعات هویت زنان:
@identity02
#کتاب
✅"تجدد و تشخص؛ جامعه و هویت شخصی در عصر جدید"
✍نویسنده: آنتونی گیدنز، ۱۳۷۸.
🔹اين کتاب براي نخستين بار ارتباطی مطلوب بين مجموعهي آثار آنتوني گيدنز دربارهي جامعهشناسي تجدد و روانشناسي انسان مدرن برقرار می سازد.
🔸مسئله تجدد به صورت یکی از مباحث بنیادین جامعه شناسی در سال های پایانی قرن بیستم درآمده است. تجدد تغییراتی ریشه ای بر کیفیت زندگی روزمره پديد می آورد و بر خصوصی ترین وجوه تجربیات فرد تاثیر می گذارد.
🔹تجدد به عنوان نوعی نهاد اجتماعی است که به طور مستقیم با زندگی فردی و با "خود" در هم می آمیزد. در واقع یکی از ویژگی های متمایز تجدد عبارت است از تاثیرات متقابل فزاینده بین دو "حد نهایی" برون مرزی و درون مرزی یا به عبارت دیگر، بین تأثيرات جهانی و گرایش های درونی.
🔸" خود" مفهوم منفعلی نیست که صرفا تحت تأثيرات بیرونی شکل گرفته باشد؛ بلکه افراد ضمن ساختن و پرداختن هویت شخصی خویش، صرف نظر از کیفیت محلی یا موضعی اعمال و افعال آنها، به طور مستقیم در ایجاد و اعتلای بعضی از تأثيرات اجتماعی جهانی نیز مشارکت دارند.
🔹عصر تجدد کنونی، نوعي بازتابندگي گستردهي نهادهاي نوين اجتماعي است که بر رخدادهای نزدیک و بر خصوصی ترین وجه فرد "خود" نفوذ کرده و تاثیر می گذارد.
امروزه گرايش محسوس نهادهاي جديد به جهانيشدن، همراه با تغيير شکل زندگی اجتماعی، پیامدهای ژرفی را بر فعالیت ها و به ویژه "هویت شخصی" افراد داشته است.
#هویت
#تجدد
#هویت_شخصی
🔺ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔻مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🆔کانال مطالعات هویت زنان:
@identity02
#فیلم
#جستارنویسی
✍️ هویت جنسی زن در فیلم ابلق
🎬 فیلم ابلق آخرین ساخته نرگس آبیار است که به موضوع "تعرض به زنان" میپردازد. وجه مشترک و پررنگ فیلمهای آبیار، توجه به مسائل اجتماعی زنان است. او اینبار نیز از دریچه نگاه زجر کشیده ی یک زن؛ روایت گر خشونت، آزار و ستم روا شده به زنان قصهاش است.
♦️ابلق مانند اکثر فیلمهای دهه نود که سردمدار ژانر فلاکت و بدبختی در قشر پایین جامعه هستند، داستان خود را حول خانوادهای فقیر در محلهای به نام زورآباد روایت میکند.
♦️ابلق زنی را روایت می کند که در مقابله با رنجی که متحمل می شود، هیچ قوهای را به فعل تبدیل نمیکند و نمی تواند تبدیل به یک قهرمان کنشگر شود.
♦️ترسیم یک الگوی زنانه با شخصیتی ستم دیده و مظلوم اما بدون کنشِ اجتماعیِ صحیح، مهمترین محور ابلق است که می خواهد پیامدهای زندگی زنی عفیف در کنار همسری بی مسئولیت و جامعة ای مملو از مردانی اغواگر با اشتهایی سیری ناپذیر را نشان دهد و در این کار موفق بوده است.
♦️ابلق که به معنای سیاه و سفید است، بخشی از جامعه ی زنان و سکوت آنها در مقابل خشونت، بی احترامی، تبعیض، سختی کار، ظلم به دیگر زنان و تعرض را روایت می کند.
♦️کاری که جامعة سرکوب گر نسبت به زن در نهایت امر انجام می دهد، قربانی کردنِ خودِ قربانیست.. و این نتیجة نهایی ابلق در مورد هویت بحران زدة یک زن در مقابل محیط ناایمن اجتماعی است که با مردانی به اصطلاح آبرودوست و مصلحت اندیش، مدیریت و توجیه می شود.
🔻ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔸مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🆔@identity02
نشست آنلاین تحولات هویت محور در مناسبات فرهنگی جدید خانم علاسوند.mp3
11.28M
#سخنرانی
«تحولات هویت محور در مناسبات فرهنگی جدید»
🎙سخنران: خانم دکتر علاسوند
🔻ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔸مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🆔@identity02
#تحلیل_نظری
#هویت_تمدنی
زن فلسطینی؛ زن انقلاب اسلامی
✍ زهرا راد
✅زنانگی چون مردانگی، یک عنصر تأثیرگذار در ساخت جامعه، تاریخ و تمدن بشری است و سهم تأثیر مهم و بنیادینی در تولید فرهنگ و ایجاد بخش نرم افزاری تمدن بر عهده دارد. تاریخ بشر نشان میدهد که سخت افزار اجتماع و تمدن بشری را مردان به پاداشتند اما این کالبد سخت و مستحکم به دمیدن روح حیات زنانه، زندگی مییافت و بدون آن تمدن بشری برپا نمیشد؛ روح نرم زنانه دریک امتزاج تکوینی و طبیعی با خلقت مردانه، به تاریخ و تمدن بشری رنگ پاشیده و آنرا از سکون به حرکت آورده است.
✅انقلاب اسلامی ایران نیز به عنوان رستاخیز حیات دینی در عصر مرگ خدا، و خدایی انسان بر کره زمین، طرح جدیدی از حیات زنانه به جهانیان ارائه داد؛ تصویری که نقطه اوج آن همان وجه رهاییش از همه غل و زنجیرهایی است که جهان غیرموحد را با آن، به بند اسارت کشیدند. هویت مستقل مومنانه که زن را از انقیاد مردان در جهان سنت از یکسو و جدال و خصوت و مبارزه بیپایان باز هم با مردان، از سوی دیگر میرهاند.زن انقلابی با تکیه بر سرمایه تکوینی زنانه و عبودیت الهی در سرسپردن به دستورات الهی که در تناسب همان تکوین زنانه صادر شدند، کمال انسانی خویش را باز مییابد و جایگاه روشنی در منظومه حیات بشری، مبتنی بر عدالت و نه لزوماً تساوی، برای خویش تدارک میببیند.
✅سالهای مبارزه تا پیروزی انقلاب و بعدها در دوران دفاع مقدس، فرصت مغتنمی بود تا زن انقلاب اسلامی در صحنه حیات اجتماعی-تاریخی خویش، دوباره متولد شود؛ تا با هویت مومنانهاش در بستر انقلاب تحقق یابد.
✅ انقلاب اسلامی با «ایده عبودیت الهی برای انسان در حیات فردی، اجتماعی و تمدنی» زیست جهان تازهای را، در یک بازه زمانه کوتاه برساخت کرد و نمونه عینی و زندهای از زن موحد، پیشروی جهانیان نهاد و اینچنین امکان وقوع این نسخه فاخر از حیات زنانه در عصر مدرن را اثبات نمود که «ادل الدلیل علی امکان شیء وقوعه».
✅طرح «الگوی سوم زن» از سوی مقام معظم رهبری تلاشی نظری در راستای تعیین افق حرکت زن انقلاب اسلامی، نافی الگوی شرقی و غربی از زن و معرف الگوی انقلابی است که اینگونه تعریف شده است: «زن در تعریف غالباً شرقی، همچون عنصری در حاشیه و بینقش در تاریخسازی و در تعریف غالباً غربی، به مثابه موجودی که جنسیت او بر انسانیتش میچربد و ابزاری جنسی برای مردان و درخدمت سرمایهداری جدید است، معرفی میشد. زنان انقلاب و دفاع مقدس نشان دادند که الگوی سوم، از زن نه شرقی، نه غربی است.»
✅این تعرف نشان میدهد که زن انقلاب اسلامی با دو ویژگی شناخته میشود. یکی اینکه هویت مستقلی دارد اما به هیچ محدوده جغرافیایی، تعلق ندارد. پس این زن میتواند در هرجای عالم زیست کند اما انقلابی باشد. زن انقلابی هویت مومنانه دارد و و خود را در جهان هستی در نسبتی موحدانه با خدای متعال میبیند و به این تناسب در گرو تکلیف الهیش در عینیت جهان، دست به عمل بزند.
✅نکته دیگر اینکه این الگو، زن انقلابی را در افق تمدنی تعریف میکند و او را نماینده یک تمدن که داعیه جهانی شدن دارد، معرفی میکند. زن انقلاب اسلامی وظیفه ساخت تمدن اسلامی را به عهده دارد و این وظیفه را در ساحت زنانه انجام میدهد. زن انقلابی ، فرهنگ دینی را در سخت افزار تمدن دینی جریان میدهد.
https://www.hawzahnews.com/news/1118672/%DB%8C%D8%A7%D8%AF%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D8%B2%D9%86-%D9%81%D9%84%D8%B3%D8%B7%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%B2%D9%86-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C
🔻ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔸مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🆔@identity02
#معرفیکتاب
"بازخوانی هویت زن در سنت علوی"
✍رقیه السادات مومن، ۱۴۰۰.
🔰یکی از بارزترین جنبه های مظلومیت حضرت علی (ع) عدم پرداختن همه جانبه به مسئله زن در دیدگاه و سیره ایشان است. اما بررسی مسئله زن در سنت علوی امر آسانی نیست؛ چرا که برخی احادیث منسوب به ایشان، آهنگی ملامت گر و تنقیص کننده دارد. از این رو، برای نشان دادن دیدگاه جامع امام درباره زن، تنها توجه به بخشی از سخنان ایشان نادرست است و باید به سیره و رفتار هم توجه نمود.
🔸به منظور تبیین عوامل موثر در شکل گیری هویت زن در سنت علوی، ابتدا مباحث مربوط به هویت معرفتی زن، از بعد قوه، قابلیت، استعداد وجودی و جایگاه وی در هستی را به دست آورد؛ سپس زن را در منظر علوی از حیث صورت، فعلیت و میزان ظهور و بروز توانایی هایش بررسی نمود.
🔹بدین معنا که پس از تبیین معرفتشناختی هویت وجودی زن از دیدگاه علوی؛ ظهور و بروز هویت حقیقی وی در عرصههای مختلف فردی، خانوادگی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و آموزشی، سیاسی، نظامی و حقوقی مورد بررسی قرار می گیرد.
🌀لینک کتاب
https://www.gisoom.com/book/11697004/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%87%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D8%B2%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%86%D8%AA-%D8%B9%D9%84%D9%88%DB%8C/
🔺ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔻مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰〰〰〰〰〰〰〰
🆔@identity02
✅ اوّلین نشست تخصصی 《هویت جنسیتی، اختلالات، چالش ها》
👥 با حضور:
👤 جناب آقای دکتر محسن عزیزی ابرقوئی
"دکتری روان شناسی تربیتی"
👤جناب آقای دکتر سید علی مرعشی
"پزشک و دکتری تخصصی روان شناسی"
👤سرکار خانم دکتر مهری نجات
"متخصص روان پزشکی"
👤دبیر علمی: سرکار خانم دکتر فاطمه مهدوی " کاندیدای دکتری روان شناسی "
📟 ۳ساعت وبینار رایگان
📆 پنج شنبه، ۷ دی ماه
⏰ ساعت ۹ صبح
⁉️ همراه با پرسش و پاسخ
📝 اعطای گواهی معتبر ویژه شرکت کنندگان
❌ شماسه ثبت نام :
🌐 @razavipour50
هدایت شده از سعید خانی
🔰 کرسی علمی ترویجی «تعارض کار/خانواده؛ امری زنانه یا مردانه؟ چالشها و راهکارها (با رویکرد حکمرانی اسلامی)»
🌺 ارائه: دکتر راحله کاردوانی، عضو هیئت علمی پژوهشکده مهرستان
🌺 ناقدان: حجت الاسلام دکتر عبدالرسول احمدیان، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) و دکتر ناهید سلیمی، عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده
🌺 دبیر علمی: فریبرز راهدان، قائم مقام پژوهشکده الهیات و خانواده
🔹 سهشنبه ۵ دی، ۱۰ صبح تا ۱۲
🔹 خیابان حافظ، سالن جلسات حوزه ریاست دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
🔸 مشاهده برخط: m8r.ir/1001
🇮🇷 مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی _ گروه حکمرانی اسلامی
🇮🇷 دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان _ پژوهشکده الهیات و خانواده
🌐 eitaa.com/cmir_parliran
🌐 eitaa.com/Morsalat_ir
#مقاله
"انگیزش های نویافته تحولات هویتی زنان در آموزش عالی"
✍نویسنده: مهری طیبینیا، جبار رحمانی؛ ۱۳۹۵.
🟢همزمان با تحولات مدرن و تجربه تجدد، دگرگونی های متعددی در سبک زندگی روزمره افراد ایجاد شده است. تحولاتی که زنان نیز به عنوان عاملانی با نقش های جنسیتی متفاوت در جامعه تجربه خواهند کرد و به دگرگونی معناهای ذهنی و به تبع آن دگرگونی در نقش های اجتماعی آنها می انجامد.
🔴این تغییرات در انگیزه و تمایلات زنان که به دنبال تحقق هویت خود و انتخاب مسیرهای جدید در راستای آرمان های هویتی هستند، موثر بوده و آنها را به سمت بازاندیشی در هویت و تغییرات فردی و اجتماعی هدایت خواهد کرد.
🟣این مقاله با روش نظریه زمینه ای به بررسی عملکرد و تجربه انگیزشی زنان از منظر خودشان و با منطق ذهنیت کنشگر فردی پرداخته و از طریق مصاحبه با زنانی که همزمان نقش همسر، مادر، شاغل و دانشجو را دارند، به ارائه یک تیپولوژی هویتی از زنان مورد مطالعه با تاکید بر فرایند ورود به آموزش عالی می پردازد.
🟠یافته های پژوهش نشان می دهد شرایطی همچون تجربه تجدد و تغییرات نظام ارزشی حول محور زنان، ورود زنان به بازار کار، گسترش فضاهای آموزشی و سرمایه های اجتماعی نمادین در ملازمت با انگیزه های فردی و اجتماعی در زندگی روزمره زنان منجر به ظهور انگیزشی نو در آنها شده و زنان طی این فرایند برای کاهش تنش های حاصل از عدم تحقق انگیزه ها و نیازهایشان، استراتژی تحصیل و اشتغال را به عنوان راهبردهای تحقق اهداف خود برگزیده اند که در این مقاله، بر راهبرد تحصیل تاکید شده است.
🟡در پایان، چهار دسته بندی انتزاعی از انگیزش های نویافته زنان مورد مطالعه ارائه داده که شامل
1) انتخاب تحصیل به مثابه ابزار مبارزه و رقابت
2) تحصیل به عنوان طرحی مبهم
3) تحصیل و اشتغال به منظورتحقق خود
4) تحصیل و اشتغال به عنوان مسیری برای ارتقا، آینده نگری و استقلال مالی
🔵لینک مقاله:
https://sid.ir/paper/136851/fa
#هویت_زنان
#هویت_انگیزشی
🔺ارتباط با ادمین:
@nafisirad
🔻مشاور علمی کانال:
@kardavani1362
〰〰〰〰〰〰〰
🆔مطالعات هویت زنان:
@identity02