تلاوت قرآنمان در طول این هفته
هدیه به ارواح مطهر چهارده معصوم، انبیاء، اولیاء، صلحا، شهدا، درگذشتگان و
شهید: حمیدرضا آرونی کاشی
متولد: ۱۳۳۵
شهادت: جزیره مجنون ۱۳۶۲
#تلاوت
#شهیدانزندهاند
4_5787260288654902684.mp3
837.6K
🔸ترتیل صفحه ۰۴۶ قرآن کریم
با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : بیات
🛑 فایل بدون ترجمه
☘️☘️☘️☘️
.
4_5787260288654902685.mp3
1.72M
🔸ترتیل صفحه ۰۴۶ قرآن کریم
با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
☘️☘️☘️☘️
.
┄━═━━⊰❀﷽❀⊱━━═━┄
نکته تفسیری صفحه ۴۶
چند نکتة دیگر دربارهی انفاق:
صدقه آشکار و پنهان:
بدون شک انفاق و صدقه در یکی از این دو حالت اتفاق می افتد؛ یا آشکار است و دیگران از آن باخبر می شوند و یا پنهان است و فقط خدا از آن آگاه است.
خداوند به ما می فرماید که انفاق در هر دو صورت خوب است.
انفاق آشکار باعث تشویق دیگران به این کار خوب می شود و نیازمندان جامعه را از یاس و ناامیدی نجات می بخشد و روح امید و نشاط را در زندگی سخت و پررنج آنان میدمد.
شخصی به نام ابوطفیل می گوید: «علی(ع) را دیدم که کودکان یتیم را صدا زد و با مهربانی عسل در دهانشان گذاشت. آنقدر این صحنه زیبا بود که یکی از همراهان امام گفت: ای کاش من هم یتیم بودم!» [1]
در مقابل، صدقه پنهانی نیز بسیار با ارزش است. زیرا فقط خدا از آن باخبر است و انسان از وسوسهی شیطان برای ریا و خودنمایی در امان می باشد و نیّتش کاملاً پاک و خالص خواهد ماند. همچنین صدقهی پنهانی باعث می شود که آبروی افراد نیازمند، حفظ شود و آنان احساس شرمندگی و حقارت نکنند.
در تاریخ نقل شده که در شبی شخص نیازمندی نزد حضرت علی(ع) آمد و از او کمک خواست.
آن حضرت چراغ خانه را خاموش کرد و به او فرمود: «این کار را کردم تا شرمندگی را در چهره ات نبینم. نیازت را بگو» [2]
همچنین گفته اند که آن حضرت به کسی که نزد او آمده بود، فرمود که خواسته اش را روی خاک بنویسد تا حضرت صدای او را برای کمک خواستن نشنود و تا جایی که ممکن است آبروی او حفظ شود. [3]
به همین خاطر اگرچه صدقهی آشکار خوب و با ارزش است، ولی صدقهی پنهانی از آن بهتر است و علاوه بر پاداش فراوان انفاق، باعث بخشیده شدن بخشی از گناهان انسان میشود.
پیشوایان ما به هر دو صورت، انفاق می کردند و ما را تشویق فرموده اند.
امیرمؤمنان علی(ع) چهار درهم داشت؛ درهمی را در شب، درهمی را در روز، درهمی را آشکار، درهمی را در نهان انفاق کرد و خداوند در ستایش او آیه 274 این سوره را نازل فرمود. [4]
امام صادق(ع) فرموده است: «صدقهی آشکار هفتاد نوع بلا را دور می کند و صدقهی پنهان، آتش خشم خدا را خاموش می سازد». [5]
به چه کسی صدقه دهیم؟
از نظر قرآن، انفاق و صدقه به همهی نیازمندان کار نیکو و ارزشمندی است؛ ولی این آیه به ما می گوید که افراد محتاج و فقیری که به خاطر شرم و حیا از دیگران درخواست کمک مالی نمی کنند، در اولویت قرار دارند. افراد آبرومندی که مردم بیخبر فکر می کنند آنان اشخاص ثروتمندی هستند و به قول معروف «با سیلی صورت خود را سرخ نگه می دارند». روشن است که کمک به این افراد، لازم تر است. زیرا نیازمندانی که آشکارا از مردم کمک می خواهند، بالاخره به خواسته خود می رسند؛ ولی افراد آبرومند و خاموش، رنج و سختی زندگی را تحمل می کنند و تن به گدایی نمی دهند.
حضرت محمد(ص) فرموده اند: «خداوند بندهی تهیدستی را که عائلهمند و آبرودار است دوست می دارد». [6]
امامان نیز فرموده اند که این افراد برای گرفتن زکات واجب نیز در اولویت قرار دارند. [7]
[1] مناقب ابن شهر آشوب، ج2، ص75
[2] بحارالانوار،ج41، ص36
[3] امالی صدوق، ص273
[4] المیزان، ج2، ص401
[5] بحارالانوار، ج93، ص179
[6] مجموعه ورام، آداب و اخلاق در اسلام، ص26
[7] اقتباس از تهذیب الاحکام، ج4، ص57
#تفسیر
.
۰۰۴۶
❣️ مهدی شناسی
صرف نظر از سلسله روایات جعلى و دروغینى كه به دست ما رسیده است، اگر روایات صحیحى نیز به دست ما برسد، به این ابهام مبتلا مىشویم كه منظور گوینده در فلان روایت چه بوده است و ما به چه اندازه مىتوانیم به عموم و اطلاق روایات تمسّك كنیم.
گاهى متأسّفانه كار به جایى مىرسد كه همین روایاتِ عمومىِ غیرمعتبر با مضامین عجیب و غریب، بر محكمات كتاب و سنّت حاكم، و بین مردم چنان شایع مىشود كه گویى آن محكمات فراموش شده یا اصلا وجود نداشته است. چه بسا این روایات، سند معتبرى نیز نداشته و در مضمون آن نیز اختلاف باشد؛ ولى با این حال، چنین روایاتى را ملاك عمل قرار داده، به آنها استناد مىكنیم و محكمات كتابِ سنّت را به فراموشى مىسپاریم. اگر این اعمال در مسائل شخصى پیش بیاید، مشكل چندانى پدید نمى آورد؛ براى مثال در شك بین ركعت سوم و چهارم نماز؛ امّا بعضى از این روایات با سرنوشت حیات میلیونها مسلمان پیوند مىیابد و استفاده از هر دسته آنها، جامعه مسلمانان را به شكل خاصّى در مىآورد.
فرض كنید اگر بخواهیم به این روایت عمل كنیم كه در دورهی آخرالزّمان، عزوبت حلال است و مسلمانان نباید بچهدار شوند، به واقع چه اتّفاقى خواهد افتاد. نتیجه پیروى از این روایت این است كه فقط نسل كافران باقى مىماند و نسل مسلمانان منقرض مىشود.
آیا عقل ما نمىتواند تشخیص دهد كه این سخن، كلام معصوم است یا نه؟!
ما نباید این روایات را دستور شرعى و تعبّدى براى كلّ جامعه اسلامى در دورهی آخرالزّمان در نظر بگیریم. این كه در دورهی آخرالزّمان، مسلمانان نباید بچهدار شوند؛ نباید از خانههایشان بیرون روند و نباید در مسائل اجتماعى جامعه شركت كنند، عقیده بسیار نادرستى است. این عقیده نیز كه انسان باید به انتظار ظهور امام زمان (علیه السلام) در گوشهاى بنشیند و فقط ذكر بگوید، عقیدهاى انحرافى است.
دستورهاى شرع، تابع مصالح اجتماعى است. این طور نیست كه وقتى به شرع رسیدیم، عقل را در نظر نگیریم. بدون در نظر گرفتن عقل در فقه، هیچ مسأله فقهى را نمى توان اثبات كرد. اگر فقیهان، بعضى از مسائل را تصریح نكردهاند، براى آن است كه انسان مىفهمد فلان روایت، به اصول عقلى استناد دارد. روایات و آیات فراوانى در زمینهی امر به معروف و نهى از منكر در قرآن آمده است كه اگر امر به معروف و نهى از منكر ترك شود، بر مردم بلا نازل خواهد شد. دین از بین مىرود و نماز و روزه بین مردم فراموش مىشود. در این صورت، اعتقاد به این كه چون دورهی آخرالزّمان است، باید از امر به معروف و نهى از منكر دست برداریم و در گوشهی خانه بنشینیم و فقط ذكر بگوییم، نادرست است.
این عقیده كه هركسى باید دین خود را نگه دارد، عقیدهی اشتباهى است؛ زیرا اگر امر به معروف و نهى از منكر نبود، اسلام به من و شما نمىرسید. اگر تعلیم و ارشاد و اصلاح در اجتماع نمىبود، دین اسلام و جامعه اسلامى باقى نمىماند. آیا هیچ عقل سالمى مىپذیرد كه به چنین روایاتى عمل كنیم و سرنوشت میلیونها مسلمان را با آن رقم بزنیم؟!
ادامه دارد
#ولایت
چرا بشار سقوط کرد؟
"بشار" تا هنگامی که "اسد" بود و به ايران ولایی و حزبالله تکیه داشت، پایدار بود.
اما از وقتی "ظریف" شد و در برابر ارتجاع عربی زانو زد و به فریب عبری و غربی خشنود شد، و به حزبالله و ایران پشت کرد
دیگر سقوط کرد. به همین سادگی.
او بدون اتکا به جبهه مقاومت ۶ روزه رفت. اما
حزبالله حتی بدون نصرالله، یک روستا را پس از ۶۶ روز جنگ به صهیونیستها نداد.
✍ محمدمهدی شیرمحمدی
•┈••✾🔹✾••┈•
📢 هشدار رهبر انقلاب به بشار اسد:
👈 مراقب نقشه جدید غرب برای سوریه باشید
✏️ رهبر انقلاب: غربیها و دنبالههای آنها در منطقه قصد داشتند با جنگ علیه سوریه، نظام سیاسی این کشور را ساقط و سوریه را از معادلات منطقه حذف کنند اما موفق نشدند و اینک نیز قصد دارند با شیوههای دیگر و از جمله وعدههایی که هیچگاه به آنها عمل نخواهند کرد، سوریه را از معادلات منطقه خارج کنند.
🔹️بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیسجمهور سوریه. ۱۴۰۳/۳/۱۰
💻 Farsi.Khamenei.ir
✡ مغضوبین ارض
💥 مقدمه
💎 فرازی کوتاه از بیانات مقام معظم رهبری حضرت آیةاللهالعظمی خامنهای که در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاههای کرمان به تاریخ ١٩ اردیبهشت ١٣٨۴ بیان گردیده است، بهعنوان مقدمه در آغاز نوشتهٔ مختصرمان تقدیم شما سروران ارجمند میشود، تا بدینوسیله تبعیّت همیشگیمان از مقام ولایت، و تنفّر و انزجار دائمیمان از مغضوبان و مطرودان را به گوش جهانیان برسانیم.
🔸 میفرمایند:
1⃣ #جمهورى_اسلامى - يعنى نظام مردمى، نظام مستقل، نظام مبتنى بر ارزشهاى اصيل، نظام مبتنى بر آزادى فكر و عدالت اجتماعى - یک هدیهٔ الهى به ملّت ايران است.
2⃣ خداى متعال اين هديه را مفت و مجانى به ملت ايران نداده است. نسلهايى تلاش كردند، نسل قبل از شما مجاهدتِ سخت و دشوارى را متحمّل شدند؛ خداى متعال هم وعده كرده است كه براى #مجاهدت پاداش قائل است. پاداش نه فقط پاداش اُخروى است، بلكه در همين نشئهٔ زندگى هم پاداش داده میشود؛ «کُلاًّ نُمِدُّ هؤُلاءِ وَ هَؤُلاءِ مِنْ عَطاءِ رَبِّکَ وَ ما کانَ عَطاءُ رَبِّکَ مَحْظُوراً» [اسراء : ٢٠]؛ هركس تلاش كند، به نتيجهٔ آن تلاش خواهد رسيد.
3⃣ ملّت ايران تلاش كردند؛ خداى متعال هم اين هديه را به آنها داد؛ يعنى یک نظام مردمى كه پايههاى آن بر ضديّت با فساد و انحراف و كجروى و وابستگى نهاده شده است. اين هديه را بايد نگهداشت.
4⃣ اينطور نيست كه اگر خدا به قومى نعمت داد، آن قوم خاطرجمع باشند كه اين نعمت براى آنها خواهد ماند. شما در سورهٔ حمد میخوانيد:
👈 «صِراطَ الَّذينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَ لاَ الضَّالِّينَ». [حمد : ٧]؛ يعنى «مَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ» و «ضَّالِّينَ» هم جزو «أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ»اند.
5⃣ نبايد تصوّر شود كه خدا به عدّهاى نعمت میدهد و عدّهاى را گمراه میكند و مورد غضب قرار میدهد؛ نه! «غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ» به حسب تركيب نحوى عربى، صفت «أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ» است.
6⃣ خدا به انسانهاى زيادى نعمت داده است. نعمت دادهشدهگان دو نوعاند؛
🔸 یک عده كسانى هستند كه با عمل خود، با سوء رفتار خود، با تنبلى خود، با انحراف خود و با دلسپردن و تنسپردن به هوسهاى زودگذرِ منحرفكننده، نعمت را بر باد دادند؛
🔸 یک عده هم كسانى هستند كه نعمت را با كوشش و تلاش و شُكرانهٔ خود نگهداشتند.
🔹 كسانى كه نعمت را بر باد دادند، «مَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ» و «ضَّالِّينَ»اند؛
🔹 آنهايى كه نعمت را نگهداشتند، «غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَ لا الضَّالِّينَ»اند.
7⃣ خداى متعال، هم به انبياء و اولياء و شهدا و صالحين نعمت داده است - «فَأُولئِکَ مَعَ الَّذينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَ الصِّدِّيقينَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحينَ» [نساء : ۶٩] - هم به #بنیاسرائيل نعمت داده است؛ «اذْکُرُوا نِعْمَتِيَ الَّتي أَنْعَمْتُ عَلَيْکُمْ» [بقره : ۴٠ و ۴٧ و ١٢٢].
8⃣ در سورهٔ بقره سه مرتبه اين تعبير تكرار شده است. خدا به بنیاسرائيل هم نعمت داد، منتها آنها نعمت را #كفران كردند.
🔸 خداى متعال در سورهٔ سبأ میفرمايد: «ذلِکَ جَزَيْناهُمْ بِما کَفَرُوا وَ هَلْ نُجازي إِلاَّ الْکَفُورَ» [سبأ : ١٧]. خداوند كفرانكنندگانِ نعمت را تنبيه و مجازات میكند.
🔸 پس بايد نعمت را نگهداشت. انبياء و شهدا و صالحين و صدّيقين كسانى هستند كه نعمت خدا را نگهداشتند.
9⃣ نعمت خدا را بايد نگهداريد، پرورش دهيد، كامل كنيد و نقايصش را برطرف سازيد - كه اين نقايص هم باز از عمل ما ناشى میشود - اين كار بزرگى است كه بر عهدهٔ شما جوانها و بهخصوص جوانان دانشجوست، كه اميدهاى آيندهايد و در افق آينده، انسان شماها را میبيند.
🔟 مديران و تصميمگيران و تصميمسازان كشور در آينده شماها هستيد؛ هم میتوانيد اين كشور را به اوج قلّهٔ افتخار و ترقّى برسانيد - همانطور كه آرزوى نظام جمهورى اسلامى است - هم میتوانيد خداى ناكرده نعمتِ بهدست آمده را از دست بدهيد. لذا به افق دوردست نگاه كنيد و ببينيد چه بايد كرد و چالشهايى كه در مقابل ماست، چيست.
🇮🇷👉 @MaKofian
#مغضوبین
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
ارسال پالس ضعف برای دشمن خطای بسیار سنگینی است!
جناب پزشکیان؛ دیگر چه باید بشود تا امثال شما سیاست را بفهمید؟!
.
.
علت برتری ۱۱ روز بر ۱۳ سال!
✍یداله یاسینی
چند نکته در خصوص از دست دادن حاصلِ تلاش ۱۳ ساله محور مقاومت و سقوط حکومت و دولت #سوریه طی ۱۱ روز گذشته!
#یکم و مهمترین عامل؛ از دست دادن یکان یکانِ عقولِ محور مقاومت از شهید سلیمانی تا شهید نصرالله که به معنای حقیقی، ثلمه ای برای اسلام و محور مقاومت بود! که خود نتیجه اِنفعال و تعللِ محور مقاومت در پاسخ مناسب، مکفی و به موقع در مقابل این جنایت ها تلقی میشود!
#دوم - عدم فهم و هوش استراتژیک شخصِ بشار اسد در موضوع های مرتبط با ادامه ی بقای دولتش، به خصوص عدم توفیق در بحث اصلاحات مدیریتی و اقتصادی کشورش!
#سوم- عدم همراهی سوریه و اسد با سیاستهای رأس محور مقاومت« ایران» وخالی کردن سوریه از نیروهای مردمی و مورد وثوق خودش مثل #تیپ_فاطمیون و تکیه به نیروهای روس و ترکیه!
#چهارم - اعتماد زیاد اسد به ترکیه و فریب وعدههای چند کشور عربی در خصوص باز سازی سوریه به شرط فاصله از ایران و محور مقاومت!
#پنجم- فرسوده شدن ارتش سوریه به واسطه چندین سال حضور در جنگ و نیز عدم رسیدگی به ارتش از لحاظ حقوق و مزایا و معیشت! همچنین وجود شکاف عمیق اعتماد بین ارتش و دولت بشار! که نتیجه آن حضور و ازدیاد معارضین و مسلحین و دواعش در استان ها و شهرهای سوریه بود!
#ششم - با توجه به نکات ذکر شده همچنین استفاده به موقع و بازی هماهنگ اضلاع غربی/ترکی/عربی/صهیونسیتی از موقعیت به وجود آمده و دسترسی به نتیجه مطلوب و جلب اعتماد و اتحاد معارضین با تکفیری ها و گسیل آنها با هدف ۱- سرنگونی دولت اسد به علت حمایت وی از محور مقاومت به خصوص در طوفان الاقصی ۲- روی کار آمدن دولتی کاملاً ضعیف و کشوری بدون دولت و تحت سلطه ۳- انتقام از رأس محور مقاومت «ایران» ۴- اجرای وعده های پشت پرده ای مثلِ(گسترش سرزمین های اشغالی اسرائیل) ۵- انسداد کامل و همه جانبه راه های تسلیح و کمک به محور مقاومت ارزیابی خواهد شد!
نکته پایانی؛ به نظر نگارنده، ضرورت اقدام به عملیات #وعده_صادق۳ و پاسخ به رژیم صهیونسیتی به همان اندازه ملموس است که حمله پیش دستانه اسرائیل به رأس محورِ مقاومت محتمل!
شهید سلیمانی:
"من با تجربه این را میگویم که میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد در خود فرصتها نیست. اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم..."
و چه زیبا فرمود امام على عليه السلام :
مَن نامَ لَم يُنَمْ عَنهُ
«هركه از دشمن خود غافل باشد، دشمن از او غافل نباشد»
#فرصت_انتقام
#فتامل❗️
.