تاملی بر مرگ تراژیک انقلاب مصر
🔸دی هشتاد و نه انقلاب مصر پیروز شد. تیر نود و یک محمد مرسی در اولین انتخابات واقعا آزاد رییس جمهوری منتخب مردم مصر شد.
🔹تیر نود و دو ژنرال سیسی با حمایت مالی سعودی و با مجوز آمریکا کودتا کرد. بیش از هزار نفر را در خیابانها کشت و
مرسی و هشتاد هزار عضو اخوان المسلمین را زندانی کرد.
🔸و امروز محمد مرسی بعد از شش سال دادگاه ظالمانه در دادگاه افتاد و فوت کرد.
🔹سرنوشت تراژیک محمد مرسی و پایان غمبار انقلاب مصر رسوا کننده همه ادعاهای غرب و آمریکا درباره دموکراسی و انتخابات آزاد است. همان غربی که به اسم دموکراسی و انتخابات آزاد لشگرکشی نظامی یا رسانهای میکند و هواپیماها و بمبها و یا قطعنامهها و بیانیههای حقوق بشریاش و یا بیبیسی ها و رادیوفرداهایش را به کشورها گسیل میکند.
🔸و همینطور به ما میآموزد برای قدرت گرفتن مردم در این منطقه باید این منطقه اول از نفوذ آمریکا و وجود دولت ضدانسانی سعودی پاک شود.
🔹و در نهایت این روزها که زیر فشار رسانههای غربی بسیاری از استحاله شدگان از وقایع سالهای اول انقلاب ایران بویژه اعدام ژنرالهای ارتش و ساواک تبری میجویند، سرنوشت مرسی و شکست انقلاب مصر به یاد ما میآورد که اگر نابغهای به جز آیتالله خمینی رهبر انقلاب ایران بود وهمینطور اگر آیت الله خمینی مرعوب لیبرالها شده بود، انقلاب اسلامی ایران هم بیشتر از یکسال دوام نیاورده بود.
@jedaal
چرا شریعتی امروز دوستدار و مخالف متعصب ندارد؟
چرا جذابیت کلام، بیان، ادبیات وروش دکتر شریعتی امروز کسی را به تموج وا نمی دارد؟
چرا بر سر تفکراتش مانند صدر انقلاب بحث های تند و یقه گیری نمی شود؟ نه اسلام حذف شده است و نه روشنفکری، اما شریعتی تقریبا بسان اسطوره گفتمانی که عناصر گفتمانی وی به انسداد رسیده اند شناخته می شود؟ شرح این چرایی می تواند تفصیلی باشد اما اجالتا می توان پاسخ کوتاه زیر را به سوال بالا داد.
شرایط زمانی و جهت گیری های اصلی مولدان و حاملان اندیشه های سیاسی-اجتماعی در این باره مهم است.گر چه جامعه امروز از نحلههای متکثر، متنوع و متعارض تشکیل شده است اما همگان در یک توافق نانوشته به این نتیجه رسیده اند که گفتمان شریعتی امروزه قابلیت هژمونیک ندارد.چرا؟
۱-آنان که مشی روشنفکری، تحول خواهی و نقادی سیاسی-دینی دارند در پارادایم لیبرالیسم یا نئولیبرالیسم کنشگری می کنند(مثل سروش)بنابرین شریعتی را به تاریخ پیوسته و روزناآمد می دانند و حتی برای تقابل یا نقد جمهوری اسلامی نیز وی را قابل بهرهبرداری نمی دانند
۲-دسته مقابل دو مؤلفه اساسی دارند که برای آنان نیز شریعتی خوب/بد مساله نیست.این دسته یا معتقد به اسلام روحانیت اند یا معتقد به اسلام سیاسی(حکومتی)یا هر دو.بنابرین نه شریعتی برای نظام سازی و نظام داری قابل بهرهبرداری است و نه می توان با تکیه بر وی اسلام روحانیت را ترويج داد.
اما آنچه از ته نشین شدن گرد و خاک دوستداران و مخالفان شریعتی حاصل شده است، ایجاد موازنه تعادل است.نه تفکرات شبه فرقانی امروز، الهام بخش خود را شریعتی می دانند و نه معتقدین به روحانیت و فقاهت او را مزاحم خود حس می کنند.
اما می توان گفت امروز او به نیروهای معتقد به انقلاب اسلامی ذره ای نزدیکتر از بقیه است و علت آن تلقی ایدئولوژیک از معرفت دینی است.دو عنصر شهادت و امامت در اندیشه شریعتی، نیروهای واگرای دینی ار از وی دور می کند بنابراین برای نقادان یا تقابل کنندگان امروزی با جمهوری اسلامی حتی به اندازه مهندس بازرگان نیز به کار نمی آید
🌷🌷🌷یادش گرامی
🔗 @Dr_A_Ganji
نشسته ایم چرا؟
🌱جایی نوشته بود: من اگر برخیزم تو اگر برخیزی همه بر میخیزند. من اگر بنشینم تو اگر بنشینی چه کسی برخیزد؟
گاهی احساس میکنم همه مشکلات ما ریشه در این درد دارد که نشسته ایم.
🌱نشسته ایم. احساس نمیکنیم باری را ما باید برداریم. نشسته ایم و حداکثر مشغول تماشا کردن و گاهی هم لایک کردنیم.
🌱نشسته ایم. الحمدلله آقا هست بر همه امور مسلط است. خودش میداند چطور توی دهن آن آقای وزیر بزند که قرار است سردار جنگ اقتصادی باشد ولی با هزار و نیش و کنایه به مردم توهین میکند. خودش میداند چطور رییس جمهور حاشیه ساز و وزرای بی خاصیتش را به خط کند.
🌱نشسته ایم. نگاه کنیم ببینیم کدام حزب اللهی کاری میکند یک گیری، سوتی، انگی، چیزی بهش بزنیم و وجدانمان را خلاص کنیم که یادمان برود ما داریم هیچ کاری نمیکنیم.
🌱بچه ها ما هنوز مبعوث نشده ایم. قل انما اعظکم بواحده ان تقوموا لله مثنی و فرادی... باید بلند شویم. بنا بگذاریم همان قدر که میفهمیم و بلدیم کاری کنیم. زندگی کردن برای ما معنای غفلت گرفته و بیخیالی. نه معنای بیداری و حیات. من طلبه همینطور درازکش و بی خیال درس میخوانم توی کاسب هم مشغول پایین و بالا رفتن قیمتها. مبعوث نشده ایم.
🌱من اگر بنا باشد همه #بیانیه_گام_دوم را در یک جمله خلاصه کنم میگویم آقا همه را و مخصوصا جوانان را به برخاستن فرامیخواند. ما اگر برنخیزیم تشکیل گروههای خودجوش غیرممکن است. همینطور بنشینیم و نگاه کنیم هم پولمان را میبرند هم دینمان را هم عزتمان را.
🌱باور کنیم غربزده ها نه فقط برای ما بلکه برای نسل های ما نقشه ها کشیده اند. قصه پر غصه#بیست_سی را فراموش نکنید.
🌱 برادرجان! اگر بلدی #مطالبه_گری کن. بلدی داد بزن. بلدی #گفتمان_سازی کن. بلدی، حرفهایت را به دوستانت، به فامیلت بگو. بلدی برو به مردم خدمت کن اگر پول داری، خرج کن برای محرومین بگذار این دو قطبی های لعنتی مداوا شود تا بی ناموسها روی این دوقطبی ها سوار نشوند و چادر از سر دخترانمان نکشند به پشتیبانی دعواها و اختلافهای اجتماعی. بلدی قید کار و پول و آبرو را بزن بی حجاب را پیاده کن. قانون شکنی و فسق را رسوا کن.
🌱بچه ها پاشید کاری کنیم شما را به خدا. ما غیر از یکدیگر کسی را نداریم در این عالم. بلند شوید.
@MAHOUR24
@ali_mahdiyan
🔹جالبه بدونید «سلنا گومز» درحالی که 152 میلیون فالوور داره، اعلام کرد که بخاطر اینکه فکر میکنه اینستاگرام آسیب رسانه، این برنامه رو از گوشیش پاک کرده!
🔸«مدونا» خواننده آمریکایی هم گفته اینستاگرام عمدا طوری طراحی شده که مردم همش تاسف و حسرت بخورن و در طول زمان حس بدی بهشون دست بده تا دچار افسردگی بشن !
+اگه اعتماد به نفستون رو دوست دارید، زیاد درگیر اینستاگرام نشید👌
▫️میگویند روزی امیرڪبیر ڪه از حیف و میل شدن سفرههای دربار به تنگ آمده بود. به ناصرالدین شاه پیشنهاد ڪرد ڪه برای یک روز آنچه رعیت میخورند میل ڪند! شاه پرسید مگر رعیت ما چه میخورند؟! امیرکبیر گفت: ماست و خیار !
▪️ناصرالدین شاه سرآشپز را صدا زد گفت:ڪه برای ناهار فردایمان ماست و خیار درست ڪنید سر آشپز دستور تهیه مواد زیر را به تدارک چی برای ماست خیار شاهی داد :
ماست پر چرب اعلا
خیار قلمی ورامین
گردوی مغز سفید بانه
پیاز اعلای همدان
ڪشمش بدون هسته
نان دو آتیشۀ خاشخاش
سبزیهای بهاری اعلا و ... .
▫️ناصرالدین شاه بعد از اینڪه یک شڪم سیر ماست و خیار خورد به امیرڪبیر گفت:رعایای پدرسوخته چه غذاهایی میخورند و ما بیخبریم!
▪️شده حکایت اقتصاد مردم و دولت
در آمار دولت نه تورم هست و نه رکود
ولی در زندگی مردم، تورم هست
و در بازار هم رکود❕
🆔 @GizmizTel
🔻اگر زیاد از تلفن هوشمند استفاده میکنید؛ احتمال دارد جمجمه شما تغییر شکل یافته و رشد استخوان پسسری شما زیاد میشود!
🔹بدنتان به استفاده زیاد از گوشی تلفن واکنش نشان میدهد و با اضافه کردن لایههای جدیدی از استخوان به پس سر، سعی دارد تعادل سر روی بدن را حفظ کند
🔹اگر پشت جمجمه، درست قسمت بالای گردنتان یک برآمدگی احساس میکنید؛ احتمالا شما هم دچار افزایش رشد استخوان پس سری شدهاید!
🔹این پدیده که به «برجستگی پسسری خارجی» معروف است، در واقع رشد استخوان پسسری در پشت جمجمه بوده که با لمس پوست میتوان آن را حس کرد
🔹استفاده زیاد از صفحهنمایشهایی مانند اسمارتفون و تبلت (بهویژه از سنین پایین) که ما را مجبور میکنند مدام سرمان پایین باشد؛ استخوانهای متصل به گردن را تغییر شکل داده و باعث رشد استخوان پسسری میشوند
🔹هنوز راهحلی برای درمان استخوان پسسری ارایه نشده است. شاید تغییر سبک زندگی و استفاده کمتر از گوشی هوشمند؛ آن هم به شکلی که بدنمان را وادار به واکنش میکند؛ یک روش پیشگیرانه باشد./یک پزشک
🆔 @GizmizTel
🔴 مشاور موگرینی: اگر جای ایران بودم از برجام خارج میشدم
🔹مشاور ویژه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، عملی شدن تهدید ایران در خصوص برجام بعد از پایان مهلت ۶۰ روزه را حق تهران دانست.
🔸«ناتالی توچی» مشاور ویژه فدریکا موگرینی در مصاحبه با راشاتودی با بیان این مطلب، در پاسخ به پرسشی در خصوص احتمال خروج ایران از برجام بعد از پایان مهلت ۶۰ روزه تهران به اروپا، گفت: فکر می کنم و می توانم در این رابطه بگویم که اگر به جای تصمیم گیرندگان ایرانی بودم این تهدید را عملی می کردم.
🔸وی افزود: منظور من این است که کاملاً روشن است اگر یک طرف قرارداد عمل به تعهدات خود را رها کند به آن معناست که ایران و طرف های دیگر یعنی کشورهای اروپایی و همچنین روسیه منصفانه است که به طرف بگویند صبر کن اگر تو به این روش ادامه بدهی من نیز از توافق جدا می شوم. اکنون این جمله گفته شده است.
🔸وی در ادامه گفت: فکر می کنم غیر منطقی خواهد بود اگر ایران قبل از سال ۲۰۲۰ از برجام خارج شود زیرا فقط یک سال و چند ماه زمان برای تغییر احتمالی در آمریکا (احتمال تغییر رئیس جمهور) زمان باقی مانده است.
🔸وی در مورد مشروعیت اقدامات ایران نیز گفت: انتظارات تهران از اتحادیه اروپا کاملاً مشروع است.
@dolatebahar
🔴 راست بگو نهان مکن!
✍ حامد خاکی مجرد، وکیل دادگستری
چند روز پیش در خبرها به نقل از کانال تلگرامی آقای علی مطهری مشاهده نمودم که در سه تبصره از قانون آئین دادرسی کیفری بدون رای گیری و رعایت برخی تشریفات قانونی تغییراتی اعمال شده که بنده در دو سال گذشته بعنوان وکیل دادگستری عوارض، مشکلات و سوء استفاده های ناشی از این تصمیمات را در تحقق عدالت و تضییع حقوق مردم به عینه و با تمام وجود درک کرده ام.
همچنین به نقل از ایشان بیان شده که در دستگاه قضایی قانون جرم سیاسی اجرا نمی شود.
از خودم پرسیدم در دو سال گذشته که برخی از موکلینم (که جوانانی از اهالی رسانه و نه خرابکاران ضد امنیت ملی بودند)، و به اتهام نشر اکاذیب ماهها در بازداشت موقت به سر بردند و هر روز اخبار مربوط به این بازداشتها و استمداد خانواده آنها از مسئولین برای خلاصی فرزندانشان در شبکه های اجتماعی مطرح بود، وکلای مجلس علی الخصوص آقای مطهری، آقای صادقی و برخی اساتید حقوق دانشگاه تهران که از قضا نماینده مجلس هم هستند، کجا بودند و چرا هرگز حالی از موکلین و ولینعمتان خود نپرسیدند؟
آیا در همان زمان آقای مطهری که نایب رئیس مجلس هم بودند، به اقوامشان که رئیس مجلس و رئیس قوهقضائیه بودند این موارد را تذکر داده بودند؟
البته ممکن است علت آن بوده که با انتخابات مجلس فاصله زمانی زیادی وجود داشته و برخی از موکلین بنده از هواداران جناب دکتر احمدی نژاد بودند.
ای کاش این ژست حمایت از آزادیهای اساسی و بنیانهای یک نظام دادرسی کیفری منصفانه را زمانی از آقای مطهری و مدعیان اصلاحات میدیدیم که:
▪️ برخی از موکلین بنده و ایشان (بعنوان نمایندهی مجلس)، برای عمل واحد در دو دادگاه محاکمه میشدند.
▪️ یا زمانیکه برای اتهام نشراکاذیب (که حداکثر مجازات دو سال را در پی دارد) به 5 سال حبس محکوم شدند.
▪️ یا زمانی که یکی از موکلین من و ایشان در دادگاه به اتهام تبلیغ علیه نظام محاکمه میشد و به قاضی دادگاه اعلام کرد که 18 نفر از اعضای خانوادهاش در انقلاب و جنگ شهید، جانباز یا آزاده شدهاند و قاضی محترم در پاسخ به وی اظهار داشت «اگر انقلابی بودی الان سوریه بودی» و در ادامه گفت «نفس کشیدن شما در این نظام حرام است» و نهایتا موکل را به یکسال حبس محکوم کرد!
▪️ و یا زمانی که در لوایح متعدد در محضر دادگاه استدلال میکردم که براساس قانون جرم سیاسی موکلین باید درحضور هیات منصفه محاکمه شوند و هرگز پاسخ قانونی دریافت نکردم و و و.
علیرغم این تردیدها و تاسفها، بعنوان یک وکیل دادگستری باز باید خدا را شاکر باشم که امروز شاهدم بالاخره جناب مطهری هم در یکی دو موضوع که بواقع حقوق اساسی و بنیادین آحاد جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد اظهار نظر فرمودهاند.
@dolatebahar
جانشین کمیته جستجوی مفقودین به کشف پیکر ۴۰ هزار شهید مفقود الاثر اشاره کرد و گفت: تفحصها برای کشف پیکر مطهر سه هزار شهید مفقود الاثر باقیمانده ادامه دارد.
@sepah_pasdaran
■ گفتند مولایمان امام خامنه ای معصوم نیست!
□ جواب این است ؛ بله ، مولایمان امام خامنه ای معصوم نیست ، اما پاک ترین بشر روی زمین و نائب المهدی است.
■ گفتند مولا خامنه ای شده است
بُت شما،او را میپرستید!
□ جواب این است ، خیر ،
مولا خامنهای بُت نیست! تبری است که خداوند تبارک و تعالی دارد باآن بت شرق وغرب را میشکند!
□ امام خامنهای ناخدای باخداست!
#رفع_شبهه
@meersad_ir
@sepah_pasdaran
⭕️ ترامپ: من رئیسجمهور نشوم، بازار دچار چنان سقوط بیسابقهای میشود که تا کنون به خود ندیده است!
به نظرتون طرز صحبت کردنش شبیه یه بنده خدایی نیست؟😀
👤 شهربانو
🔴 مصوبه ای برای ناراضی تراشی/ تردد خودروهای فرسوده در کلانشهرها ممنوع شد!
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ماده ۹ طرح یک فوریتی ساماندهی صنعت خودرو را با ۱۶۱ رای موافق، ۱۵ رای مخالف و یک رای ممتنع از ۲۱۶ نماینده حاضر تصویب کردند.
بر اساس ماده ۹ حمل بار و مسافر توسط وسائط نقلیه موتوری پس از رسیدن به سن فرسودگی در کلان شهرها ممنوع است.
🔸 مصوبه مجلس برای ممنوعیت تردد خودروهای فرسوده در حالیست که بسیاری از اقشار مستضعف با خودروهای فرسوده امرار معاش میکنند و با گرانی نجومی خودرو توان تعویض ندارند، ضمن اینکه خودروسازان هم اکنون نیز زیر بار تعهدات خود مانده اند.
در صورت ابلاغ و اعمال این مصوبه ازین پس باید شاهد درگیریهای خیابانی مالکان خودروهای فرسوده با ماموران در تابستان داغ باشیم.
الزام اخذ معاینه فنی خودرو می تواند دغذغه زیست محیطی مجلس را تامین کند.
@dolatebahar
🔴 پایان مردی که به #شیطان_بزرگ اعتماد کرد
🔸 دکتر محمد مرسی اولین رییس جمهور منتخب مردمی مصر امروز در حین برگزاری جلسه محاکمهاش درگذشت. این پایان زندگی دردناک و غمانگیز رهبری اخوانی و مبارز بود که با #بیبصیرتی، سرنوشت خود و ملتش را تغییر داد و ملتی بزرگ و انقلابی را از اوج عزت به ذلتی بیپایان کشاند.
در این زمینه نکاتی گفتنی است:
🔻۱. پس از بیداری اسلامی و پیروزی انقلاب مردمی مصر، مرسی و همراهانش در اخوان المسلمین، بر این باور بودند که برای عبور از بحرانهای اقتصادی و سیاسی و... پساانقلاب در مصر، #تنها گزینه، #اعتماد به آمریکا و سعودی است، تا ضمن عبور از بحران، امکان خنثیسازی کودتاها را نیز داشته باشند. غافل از آن که فقط در کمتر از یکسال و نیم با کودتای آمریکایی _ سعودی، او و رهبران انقلاب دستگیر شدند و قیام مردم نیز با مشت آهنین ارتش سرکوب شد.
🔻۲. بزرگترین و فاحشترین اشتباه مرسی و تیم او، #اعتماد به وعدههای آمریکایی _سعودی و پشت کردن به مردم و آرمانهای انقلاب مصر و بیداری اسلامی بود. مرسی که تحصیلکرده آمریکا بود باور نمیکرد که آمریکا، سعودی و رژیم صهیونیستی دشمنان قسم خورده ملتها و انقلابهای آزادیبخش هستند و هرگز بهدنبال کمک به مردم مصر نیستند.
🔻۳. جالبتر اینکه کودتا علیه مرسی دقیقا توسط فردی به نام ژنرال عبدالفتاح السیسی صورت گرفت که توسط مرسی به فرماندهی ارتش مصر منصوب شده بود. مرسی هرگز نتوانست بفهمد که یک انقلاب بدون پشتوانه و همراهی مردمی، یک شبه ساقط خواهد شد.
🔻۴. نکته بسیار برجسته و عبرتآموز، اما، سرنوشت انقلاب اسلامی ایران است که وارد دهه پنجم خود شده است. این استمرار و پیشرفت انقلاب اسلامی مرهون رهبری بینظیر و الهی امام خمینی (ره) و رهبریِ حکیم و فرزانه پس از اوست که با همراهی کامل مردم و با اعتماد به وعدههای الهی، بصیرت و پایداری از آرمانهای اصلی انقلاب دفاع کردند. #بیاعتمادی کامل به #شیطان_بزرگ اصل ثابت امام و رهبری و مردم بوده است.
این اصل اساسی در سیره سیاسی امام و رهبری مبانی عمیق دینی دارد و یکی از مهم ترین دلایل پیشرفتهای سیاسی، منطقهای و حتی علمی و اقتصادی جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته؛ همین اصل مترقی است.
✅ کانال تبیین
💠امیرالمؤمنین (ع):
شفاى دردهاى خود را از قرآن بجوييد و در سختیها و گرفتاریهايتان، از آن كمك بخواهيد؛ چرا كه در آن، درمان بزرگترين دردهاست و آن، درد كفر و نفاق و انحراف و گمراهى است...
هر كس كه قرآن در روز قيامت، برايش شفاعت كند، شفاعت میشود و هر كس كه قرآن در روز قيامت، از او شكايت كند، محكوم میگردد
📚از خطبه 176 نهج البلاغه
🔴 دکتر احمدی نژاد در گفت و گو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه: کشورهای منطقه می توانند بزرگترین قدرت برای اصلاح وضع جهان، برقراری عدالت، آزادی و صلح باشند.
🔸دکتر احمدی نژاد در گفت و گو با خبرگزاری “اسپوتنیک” روسيه، کشورهای منطقه را به هوشیاری در برابر سیاست های سلطه گرانه آمریکا فراخواند و گفت: کشورهای منطقه با تکیه بر ثروت طبیعی، موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک، ثروت انسانی، تاریخ، تمدن و فرهنگ خویش، می توانند به بزرگترین قدرت برای اصلاح وضع جهان و برای برقراری عدالت، آزادی و صلح واقعی در جهان تبدیل شوند.
🔻به گزارش دولت بهار، متن کامل این گفت و گو به شرح زیر است:
🔹1- ارزیابی شما از توافق هسته ای چیست؟ پس از امضاء توافقنامه ، ایالات متحده آمریکا از آن خارج شد و ایران هم واکنش نشان داد. اگر شما رئیس جمهور ایران بودید، آیا توافق هسته ای را امضا و قبول می کردید و به این توافق ادامه می دادید؟
🔸دکتر احمدی نژاد: این توافق را باید با مواضع دولت و شرایط بین الملل در زمان انعقاد آن بررسی کنیم. قطعا اگر آن شرایط تغییر می کرد، این توافق هم به گونه دیگری می شد. توافقی که به تایید مراجع قانونی ما رسیده و مسیر خود را طی کرده باشد، علی القاعده برای همه محترم است، اما باید همه جوانب و ابعاد آن مدنظر قرار گیرد. قطعا اگر سال 92 دوستان ما رای می آوردند، شرایط به نحو دیگری رقم می خورد. اگر هم بنا بود توافق شود، طور دیگری می شد. اما حالا فعلا این است دیگر…
🔹2- دیدگاه شما درباره ترامپ چیست و سیاست های فعلی او را با کشورهای منطقه مخصوصا با ایران و عربستان چگونه ارزیابی می کنید؟
🔸دکتر احمدی نژاد: ترامپ هم همانند سایر روسای جمهور آمریکاست. این کشور سیاست های کلانی در رابطه با حاکمیت خود بر دنیا دارد. هر رئیس جمهوری می آید، متناسب با شرایط، ماموریت خود را انجام می دهد. یعنی او دارد همان کاری را تکمیل می کند که آقای اوباما شروع کرد و قبل از او آقای بوش، و پیشتر آقای کلینتون و بوش پدر بودند. آنها همه یک مسیر را دنبال می کنند. آنها می خواهند سلطه آمریکا بر جهان پایدار بماند و منافع اقتصادی و نامشروع آمریکا تضمین شود. آقای ترامپ هم همین را دنبال می کند. او نه دوست ایران و نه دوست عربستان است. او دوست هیچ کس نیست. او فقط دوست خودش و جیبش است، دوست پول و ثروت است. خود او هم این را به صراحت می گوید. او دوست کسی نیست. او نمی خواهد عربستان، ایران،ترکیه و روسیه وجود داشته باشند. هیچ کس نباشد یا همه ضعیف باشند تا او بتواند حکمرانی کند. از ادبیات و رفتارش مشخص است. او از هر کس بتواند، استفاده می کند. او می خواهد بین کشورهای منطقه درگیری باشد تا همه ضعیف باشند. آنها که عاشق چشم و ابروی مقامات عربستان نیستند، 400 میلیارد دلار قرارداد تسلیحاتی بسته اند. 400 میلیارد دلار سلاح… خوب این باید یک جا مصرف شود، پس باید یک درگیری ایجاد کنند تا مصرف بشود تا دوباره سلاحهای جدید جایگزین کنند.
🔹3- مقامات نظامی ایالات متحده آمریکا می گویند که احتمال جنگ نظامی میان ایران و آمریکا کاهش یافته است اما مقامات دولت ترامپ تاکید می کنند که سیاست فشار حداکثری برای تغییر رفتار نظام جمهوری اسلامی در برنامه موشکی ادامه خواهد یافت. از نظر شما اگر آمریکا به برجام برگردد و تحریم های اقتصادی را لغو کند، ایرانی ها درباره برنامه موشکی با آمریکا گفت و گو خواهند کرد؟
🔸دکتر احمدی نژاد: مگر لغو تحریم ها یک امتیاز برای ایرانی ها تلقی می شود که در مقابل آن بخواهند چیزی دریافت کنند؟ یک آدم و دولت زورگویی آمده کار خلاف قانونی کرده و بعد حالا می گوید من این را برمی دارم، به جای آن یک امتیاز به من بده! مگر از خودش یا جیبش مایه ای گذاشته است؟
🔹4- برخی مقامات ایران می گویند شاید با مواضع دیگری صحبت کنیم….
🔸دکتر احمدی نژاد: من از موضع مقامات ایران صحبت نمی کنم. من از موضع خودم و مردم صحبت می کنم. برای مثال زمانی هست که می گوید من به شما 500 میلیارد دلار داده ام، شما در ازای آن به من نفت یا امتیاز دیگری بدهید. آمریکا که چیزی به ما نداده است! خودش آمده به زور تحریم کرده، حالا می گوید من تحریم ها را برمی دارم، به من امتیاز بدهید. این زورگویی است. هر کس این را بپذیرد، یعنی پذیرفته است که جهان پرتنش، پرتلاطم و همراه با جنگ و نزاع باشد. دولت آمریکا در طول چندین دهه نشان داده است که با ارزان ترین روش ممکن به دنبال تامین منافع خودش است. این معلوم است. اگر اقتضا کند، جنگ هم می کند. منتهی از جیب دیگران و نه از جیب خودش. الان خودش به عربستان و امارات سلاح داده و پولش را هم گرفته است.
🔹5- روابط ایران و امریکا پس از به قدرت رسیدن دولت ترامپ تیره تر شده است. رئیس جمهور آمریکا ایران را به برهم زدن ثبات در منطقه و حمایت از تروریسم جهانی متهم می کند. مقامات ایران در پاسخ ضمن رد این اتهامات، اظهار داشتند در برابر فشار واشنگتن تسلیم نشده و به خط مشی سیاسی مستقل خود ادامه می دهند. آیا دوستان ایران، یعنی روسیه و چین، در این زمینه کمک کرده اند؟ و تا چه حد کمک روسیه و چین در این زمینه بر مقاومت ایران تاثیرگذار بوده است؟
🔸دکتر احمدی نژاد: اصل این است که هر انسان و ملتی روی پای خودش بایستد، خودش تدبیر و طراحی کند و به توانمندی های خودش متکی باشد. این مهم است. ایران خودش بسیار توانمند است. ایران هم ثروتمند و هم توانمند است. متاسفانه الان از ثروت و توانمندی ایران در این معادلات استفاده نمی شود و یا بسیار کم استفاده می شود. اگر به قدرت مردم و ثروت ملی ایران تکیه کنیم، اصلا تحریم معنی ندارد و جایی برای فشار آمریکا باقی نمی ماند. آمریکا می آید روی نقطه ضعف های ما فشار وارد می کند. اگر آن نقطه ضعف ها را برطرف کنیم، دیگر روی چه چیزی می خواهد فشار بیاورد؟ انتظار این است که در شرایط سخت و یا تحمیلی از ناحیه بدخواهان، دوستان کنار هم بایستند و همراهی کنند. این انتظار طبیعی است، اما معنایش این نیست که راهبرد اداره کشور و دفاع از منافع ملی به دیگران متکی شود. باید با همه دنیا دوست باشیم و همکاری کنیم، به خصوص در روسیه دوستان خوبی داریم. اما راهبرد باید تکیه بر منابع بومی، قدرت ملی، مردم، ثروت ملی و توانمندی های بومی باشد.
🔹6- وزیر خارجه ژاپن اعلام کرد که کشورش از موقعیت خود به عنوان دوست دو کشور آمریکا و ایران برای کمک به کاهش تنش های بین واشنگتن و تهران استفاده خواهد کرد. آیا ژاپن می تواند میان این دو کشور میانجی گری کند؟ و تا چه اندازه ای بر روی تنش میان ایران و آمریکا تاثیر خواهد داشت؟
🔸دکتر احمدی نژاد: همه می توانند این کار را بکنند. البته رابطه ایران و ژاپن همواره خوب بوده است. منتهی اگر کسی بخواهد بین ایران و آمریکا تعادلی برقرار کند، باید قدرت تاثیرگذاری بر روی سیاست های آمریکا را داشته باشد. و اگر نه، در حد پیغام آوردن و بردن است. باید دید ژاپن تا چه حد قدرت تاثیرگذاری بر روی سیاست های آمریکا را دارد؟ به میزانی که دارای تاثیرگذاری باشد می تواند موثر شود. البته هر کشوری از جمله ژاپن اگر واقعا روی حق و عدالت بایستد، می تواند بسیار موثر باشد. اما اگر فقط قصد، تسهیل سیاست های اجرایی باشد، ممکن است در کوتاه مدت چنین اتفاقی بیفتد، اما مطمئنا به تعادل، توافق و صلح پایدار بین کشورها منجر نمی شود.
🔹7- ارزیابی شما از روابط روسیه و ایران چیست؟ روس ها و ایرانی ها اذغان دارند که روابط خوب و در حال پیشرفت است، اما رسانه ها می گویند که در خصوص سوریه، یمن و چندین کشور دیگر، اختلاف نظر وجود دارد. آیا روسیه یک شریک قوی و متحد با ایران است؟ و یا شریکی موقت است؟ آیا برخورد کنونی ایران با روسیه صحیح است؟ و این معامله منافع ایران را تضمین می کند؟
🔸دکتر احمدی نژاد: این که دوست هستیم، به این معنا نیست که تمامی نظرات صد در صد مثل هم باشد. ما باید درباره راهبردهای کلان مشترک، با یکدیگر همکاری کنیم. برای صلح جهان، برای عدالت جهانی، برای تامین منافع ملت ها، جلوگیری از غارت و چپاول منافع ملت ها، برای جلوگیری از یک جانبه گرایی در جهان. زمینه های خوب بسیاری وجود دارد. حالا در روابط دو جانبه نیز، فرصت های اقتصادی و فرهنگی فراوانی بین ایران و روسیه وجود دارد که می تواند مورد استفاده قرار گیرد. زمینه های بسیار خوبی وجود دارد، اما به این معنا نیست که نباید هیچ کجا اختلاف نظری وجود داشته باشد، دو برادر و یا زن و شوهر هم که با هم زندگی می کنند، می توانند در بعضی مسائل اختلاف نظر پیدا کنند. اما در راهبردها باهم مشترک هستند و کار می کنند.
🔹8- در سوریه و یمن و به ویژه در سوریه می گویند که اختلاف نظراتی (میان ایران و روسیه) وجود دارد…
🔸دکتر احمدی نژاد: طبیعی است که سیاست ها صد در صد نمی تواند بر هم منطبق باشد. راهبردهای اصلی روسیه در سوریه یک چیز و در ایران چیز دیگری است. اما من فکر می کنم در یک مسئله کلان ما می توانیم خیلی خوب با هم کار کنیم، آن هم اینکه تلاش کنیم اراده مردم سوریه حاکم باشد و کسی دخالت نکند و چیزی را بر ملت سوریه تحمیل ننماید. تلاش نکنند سوریه را بیش از این ویران کنند و بین مردم درگیری و کینه و نقاق درست کنند. این یک هدف مقدس انسانی است که ایران، روسیه و هر کس دیگری که واقعا دلسوز مردم سوریه است می تواند در آن مشارکت کند.
🔹9- شما مدارک خود را برای شرکت در آخرین دوره ریاست جمهوری ارسال کردید اما شرکت نکردید. اگر مشارکت می کردید، چه نتیجه ای در انتخابات حاصل می شد؟ آیا در دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری شرکت می کنید؟
🔸دکتر احمدی نژاد: قطعا اگر در دور قبل تعداد کاندیداها بیشتر می شد و یا ترکیب آنها عوض می شد، نتیجه هم تغییر می کرد و این را همه می دانند. اگر بعضی افراد درآن لیست شش نفره بودند، نتایج چیز دیگری می شد. برای آینده هم باید صبر کنیم. ما می خواهیم آنچه خواسته مردم است، حاکم شود. این مهم است که آنچه مردم می خواهند، اتفاق بیفتد. ما هم تابع خواست مردم هستیم.
🔹10- خواستار انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری بودید. آیا واقعا امروز ایران به انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری احتیاج دارد؟
🔸دکتر احمدی نژاد: هر جا مشکلی پیدا می شود که راه حل سختی دارد و در محدوده سیاسی قابل حل و اصلاح نیست، تنها راه، مراجعه به نظر مردم است و راه دیگری وجود ندارد. البته من آن پیشنهاد را یک سال و سه ماه قبل دادم. الان شرایط عوض شده و دولت کنونی به پایان دوره خود نزدیک می شود. من فکر می کنم هر چه زودتر این اتفاق بیفتد، به نفع کشور است.
🔹11- عملکرد دولت روحانی را در سیاست داخلی و خارجی چگونه ارزیابی می کنید؟ سیاست فعلی ایران را در منطقه چطور می بینید؟ برای مثال عملکرد ایران در سوریه چگونه است و چگونه می توان این عملکرد را بهبود بخشید؟ آیا حضور ایران در سوریه باعث بحران اقتصادی در ایران شده است؟
🔸دکتر احمدی نژاد: بحران اقتصادی نمی تواند تنها تابع یک عامل باشد. بحران اقتصادی اول تابع برنامه ها و مدیریت داخلی است، و بعد تحریم و مسائل منطقه ای. این نیست که یک پدیده ما را دچار بحران اقتصادی کند. مشکل عمده این است که برنامه روشنی در حال حاضر در اقتصاد وجود ندارد. اما در سوریه و سایر نقاط ما باید اصول ثابتی داشته باشیم و برای همه ملت ها در تمام دنیا از این اصول پیروی کنیم. کمک ما به سوریه این است که تلاش کنیم تا وحدت ایجاد شود و مردم با نظر خودشان کشورشان را اداره نمایند و استقلال خود را حفظ کنند و به عمران و آبادی بپردازند. کمک کنیم کینه و نفاق و اختلافی نباشد. در هر جای دیگر هم این اصل قابلیت اجرا دارد. چون ما معتقدیم حق تعیین سرنوشت متعلق به تک تک مردم و ملت ها است. در آمریکا هم همین است. اگر روزی ما در داخل آمریکا بتوانیم تاثیر گذار باشیم، باید تلاش کنیم که خواست واقعی مردم امریکا به کرسی بنشیند و حاکم شود. هر چه که مردم آمریکا می خواهند همان تحقق یابد.
🔹12- عملکرد دولت روحانی در سیاست خارجی و داخلی را چگونه ارزیابی می کنید؟
🔸دکتر احمدی نژاد: هر چه مردم می گویند، ما هم همان نظر را داریم.
🔹13- بحران های واقعی ایران امروز چیست و چگونه می تواند حل شود؟ شما به عنوان رئیس جمهور پیشین ایران مثلا چگونه با بحران اقتصادی ایران برخورد می کنید و از نظر شما راه حل آن چیست؟
🔸دکتر احمدی نژاد: ایران به لحاظ اقتصادی از بنیه ای بسیار قوی برخوردار است. ثروت طبیعی بی پایان و ثروت انسانی بسیار برجسته ای داریم. بهترین دانشگاه ها، بهترین متخصصین، بهترین جوان های فعال، بهترین فن آوران و اصحاب فکر و اندیشه. ایران یک تاریخ و یک فرهنگ است. هم ثروت طبیعی و هم نیروی انسانی دارد. مدیریت یعنی این ها به هم وصل شود که نیروی انسانی بتواند از این ثروت طبیعی برای پیشبرد کشور استفاده کند. هم اکنون این رابطه بسیار ضعیف است و برنامه های اقتصادی ای که طراحی می شود اصلا به این مسئله نگاه نمی کند و توجه ندارد که این ثروت عظیم قابل استفاده است. اگر فقط بخشی از آن نقد شود و در اختیار مردم قرار بگیرد، ایران خیلی زود در همه زمینه ها شکوفا می شود. متاسفانه راهبردی وجود ندارد و یک اشکالاتی در اینجا است. آمریکایی ها هم این را می دانند و از همین دارند حداکثر استفاده را می کنند. تحریم را علیه کشوری اجرا می کنند که ضعیف باشد. اگر کشوری قوی باشد، آیا هدف تحریم قرار می گیرد؟ اگر کشوری قوی باشد، آیا آمریکا با او مواجهه می کند؟ آمریکا اصولا ضعیف کش است. سعی می کند ابتدا ضعیف کند و بعد آن را از پای در بیاورد. این سیاستشان است. می خواهند اقتصاد ما را آنقدر ضعیف کنند که با یک تلنگری بشود کشور را فروپاشاند.
🔹14- در حال حاضر به نظر شما میان ایران و آمریکا احتمال جنگ وجود دارد؟
🔸دکتر احمدی نژاد: الان بزرگترین جنگ، جنگ اقتصادی و سیاسی است. به نظرم دلیلی وجود ندارد آمریکا با ایران بجنگد، فشار های اقتصادی را دارد وارد می کند و اهداف خود را محقق می سازد. آمریکا جز اسلحه و دلار چه دارد؟ آنها به دنبال سلطه دلار هستند و این کار را با چاپ دلار دنبال می کنند. دست خودشان است که چقدر چاپ کنند. بیست و دو هزار میلیارد دلار بدهی آمریکا به خزانه داری است. یعنی بیست و دو هزار میلیارد دلار به اقتصاد آمریکا تزریق کرده اند. از کجا؟ از جیب بقیه ملتها. این سلطه دلار است. یعنی همین الان که اینجا نشسته ایم، بدون اینکه خودمان متوجه شویم از جیب ما خارج و به جیب آمریکایی ها ریخته می شود. در مکانیزم اقتصاد جهان و نظام بانکی جهانی ، دلار حاکمیت دارد. اگر حاکمیت دلار و زرادخانه عظیم تسلیحاتی از آمریکا گرفته شود، نابود خواهد شد. آیا آمریکا منادی یک فرهنگ پیشرفته و یا ارزش های انسانی است؟ اسلحه می دهد تا مردم را بکشند. جنگ راه می اندازد تا اسلحه بفروشد.
🔹15- پس درآینده نزدیک شاید جنگ بشود؟
🔸دکتر احمدی نژاد: آمریکایی ها دنبال آن هستند، اما ایران هم قوی است. شرایط اقتصادی ایران عوض خواهد شد. شرایط سیاسی و اقتصادی تغییر خواهد کرد. مدیران جا به جا می شوند. اقتصاد ما اگرکمی از این وضعیت خارج شود، آمریکا دیگر چه می خواهد بگوید؟ اگر ما به لحاظ منابع طبیعی و ثروت انسانی، کشور فقیری بودیم، راه چاره ای وجود نداشت. اگر ایران بخشی از ثروت های خود را فعال کند، اصلا دیگر نیازی به نفت ندارد. ثروت هایی بیشتر از نفت داریم. این ها راه دارد، مطالعه و طراحی شده است. با مردم در میان می گذاریم و به وقتش جدی تر گفته خواهد شد. به محض استفاده از اینها، شاهد یک اقتصاد پررونق خواهیم بود و دیگر تحریم و فشار در آن جایی ندارد. اگر مردم وضعشان خوب باشد و پولدار باشند، زندگی شان بچرخد، صنعت و بازار بچرخد، دیگر آمریکا چه می خواهد بکند؟
🔹16- یعنی ایرانی ها باید منتظر تغییر مدیریت باشند؟
🔸دکتر احمدی نژاد: امیدوارم همین ها که هستند، خودشان راهبردها را تغییر دهند، درست عمل کنند و از این ثروت به نفع مردم استفاده نمایند اما اگر هم انجام ندهند، حتما تغییرات انجام می شود و مردم ایران متوقف نخواهند ماند. هیچ کس نمی تواند بر ملت ایران سلطه پیدا کند و این یک اصل است. این ملت چند هزار سال سابقه دارد و از بانیان تمدن و فرهنگ جهانی است، در پایه گذاری علم و صنعت جهان نقش مهم و اصلی را داشته است. همین الان صنعت ما صنعت بسیار گسترده و پیشرفته ای است. کشاورزی، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی ما بسیار پیشرفته است. چندین هزار مرکز تحقیقاتی داریم و نیروهای مسلط و با درجه علمی بسیار بالا داریم. اگر مقداری هماهنگ شوند و همه انرژی آنها در یک مسیر قرار گیرد، خیلی زود شرایط عوض می شود. به نظر من مهمترین کاری که دولت امریکا کرده، این است که دولت ایران را به خصوص در حوزه اقتصاد به بی تصمیمی رسانده است. در غیر این صورت چند تصمیم گرفته شود و یا یک گوشه اقتصاد را بگشائیم، مردم فوری فعال می شوند و شرایط را تغییر می دهند.
🔹17- روابط ایران و عربستان را چگونه ارزیابی می کنید؟ ایران چگونه می تواند با محیط اطراف خود هماهنگی و روابط خوبی داشته باشد؟ آیا راه حل، قطع روابط است؟ و یا حساسیت ها و تنش ها را افزایش می دهد؟ آیا ایران در برخورد با کشورهای همسایه اشتباه کرده است؟ از نظر شما این روابط اصلاح پذیر است؟
🔸دکتر احمدی نژاد: برای اصلاح وضعیتی که مورد قبول نیست، نباید به دنبال مقصر گشت، چرا که در آن صورت همه یکدیگر را متهم خواهند کرد و مسئله حل نخواهد شد، بلکه باید بر روی اصول قطعی به تفاهم برسیم. من معتقدم درگیری بین کشورهای منطقه برنده ندارد و همه آن به نفع نظام سلطه است. اختلاف نظر و سلیقه با یکدیگر وجود دارد، اما درگیری بین ما برنده ندارد و به ضرر هر دو خواهد بود. هر کدام از کشورهای منطقه با هم درگیر شوند، به ضرر هر دو و کل منطقه خواهد بود. اگر ایران، عربستان، ترکیه، عراق، مصر، سوریه، عمارات، کویت، قطر، بحرین، عمان، پاکستان، افغانستان و آذربایجان با هم باشیم، چه اتفاقی می افتد؟ با تکیه بر ثروت طبیعی، موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک، ثروت انسانی، تاریخ، تمدن و فرهنگ خودی به بزرگترین قدرت برای اصلاح وضع جهان و برای برقراری عدالت، آزادی و صلح واقعی در جهان تبدیل خواهیم شد. درگیری ها سر مسائل بسیار ابتدایی است. آرمان، عقاید، اصول و ماموریت های الهی بسیار عظیم و مشترک را کنار گذاشته ایم و بر سر مسائل جزئی که چه کسی نماینده مجلس، فرماندار و استاندار بشود. اختلافات برسر اینها است. بگذاریم خود مردم انتخاب کنند…. قبلا هم بارها گفته ام درگیری بین کشورهای منطقه برنده ندارد.
🔹18- ایران دارد اشتباه می کند؟
🔸دکتر احمدی نژاد: دنبال مقصر نباشیم. هر دو باید کنار هم بشینیم و شرایط را درک کنیم. قطعا آقای ترامپ دلسوز عربستان و ایران و هیچ کس دیگری نیست. آنها دلسوز جیبشان هستند و خودشان هم رسما این را می گویند که دنبال پول هستند. پول بده، همه کار برایت می کنند. خوب ما باید چطور فکر کنیم؟ عواملی هستند که تفرقه می اندازند، کینه درست می کنند و بد عمل می کنند. باید هر دو طرف و هر چند طرف مراقب باشیم. الان شرایط منطقه به نفع کیست؟ به نفع صهیونیست هاست. چه کسی جز صهیونیست ها از شرایطی که در سوریه و یمن به وجود آمده است منتفع می شود؟ نیروی انسانی و ثروت چه کسی دارد از بین می رود؟ چندین سال پیش آقای بوش رئیس جمهور اسبق آمریکا، به امارات آمد. به بالای برجی رفت و از آبادانی آنجا حیرت کرد. جمله مبهمی گفت که گویا اینها زیادی است و باید از بین برود. امریکایی ها باید پول مردم را بگیرند اسلحه بدهند، جنگ درست کنند خراب کنند و بعد دوباره پول بگیرند و بیایند بسازند. اقتصادشان از همین راه می چرخد. تمام کشورهای منطقه باید در امنیت و آبادانی منطقه مشارکت کنند. اگر ما دست به دست هم دهیم اتفاقات بسیار مهمی در دنیا می افتد.
🔹19- یعنی امکان متحد شدن ایران و کشورهای منطقه وجود دارد؟
🔸دکتر احمدی نژاد: بله، اگر ما بخواهیم می شود. من در دوره ریاست جمهوری به جلسه شورای همکاری خلیج فارس (مجلس التعاون) رفتم و با تمام برادران دست دوستی دادم. 12 پیشنهاد برای همکاری مطرح کردم که به نفع همه بود و در آن یکجانبه گرایی و یا منافع خاص نبود. هر اتفاقی بیفتد، در نهایت ما باید با هم زندگی کنیم. همسایگی و جغرافیا را که نمی توان از بین برد. هر اتفاقی هم که بیفتند، بالاخره باید با هم زندگی کنیم. بهترین حالت این است که دست به دست هم بدهیم و با یکدیگر مشارکت کنیم. اگر در بخش اقتصادی تمام منابع خود را در کنار هم قرار دهیم، کشورهای منطقه می توانند پیشرفته ترین کشورهای جهان باشند.
🔹20- آیا ایران در حال حاضر پیشنهادی در این راستا دارد؟
🔸دکتر احمدی نژاد: من همین پیشنهاد را دارم می دهم. باید همه کوتاه بیایند و منتظر نباشند دیگری اول کوتاه بیایند. بخاطر منافع ملی، مردم و منافع حقیقی هر کس می تواند، باید گذشته را کنار بگذارد و دوباره شروع کند. آمریکا آمده و به این و آن اسلحه می دهد و هر روز در اختلافات می دمد. آیا دولت آمریکا دلسوز مردم منطقه است؟ خود آمریکا پنجاه میلیون فقیر و چند میلیون کارتن خواب دارد. اگر خیلی دلسوز است برود و برای همان ها کار کند و به آنها برسد. معلوم است که دل آنها برای نفت مفت می سوزد و می خواهند انرژی مفت در دستشان باشد و بر منطقه ما مسلط باشند. این را باید تمام سیاستمداران منطقه بفهمند و حواسشان باشد. ما برادر و همسایه هستیم و اختلاف نظرهایی داریم. باید با هم خوب زندگی کنیم و راهی جز خوب زندگی کردن نداریم. هر شیوه ای به غیر از خوب زندگی کردن با هم، به ضرر همه است. این منطق، خیلی روشن است و همه باید بپذیرند.
🔹21- آیا در زمان ریاست جمهوری شما روابط کشورهای منطقه نسبت به وضعیت فعلی بهتر بود…
🔸دکتر احمدی نژاد: الان به نظرم مداخله بیگانه و سلطه گران بسیار زیاد شده است. هر کس به اندازه مسئولیت خودش نباید اجازه بدهد. لازم است در کنار هم بنشینیم و با هم گفتگو کنیم، همدیگر را در آغوش بگیریم. چه خبر است؟ بعدها خدا، پیامبر و همین مردم از ما حساب کشی خواهند کرد که شما چه کردید؟ بیگانه را بر کشورهای منطقه مسلط کردید! باید کنار هم بنشینیم و باهم تفاهم کنیم. به نظر من زمینه های تفاهم بسیار بیشتر از زمینه های اختلاف است. اما خوب باید از آن استفاده کرد. مطمئنم آینده بسیار خوب خواهد شد.
@dolatebahar
✨🌹✨
آیت الله مجتهدی تهرانی (ره) :
شخصی از امام رضا علیهالسلام پرسید: نماز واقعۍ چه نمازیست؟
حضرت علیه السلام فرمودند: «حُضُورُالقَلْبِ وَ فِراغُ الْجَوارِح»؛ نه اینکه موقع نماز با ریش هم بازی کنم، تمام اعضا و جوارحم باید خاشع باشند. وقتی رو به قبله ایستادی، دستت را روی زانو بگذار، طوری که پشت دست رو به قبله باشد؛ مثل عبد ذلیل. قدیم وقتی بنده ها مقابل مولایشان می ایستادند اینطور بودند. جوارح هم نباید مشغول بازی باشند. هم قلب انسان باید حضور داشته باشد خاشع باشد، هیچ کجا نباشد و هم اعضا و جوارحش باید مشغول بازی نباشند.
سر نماز مرتب با انگشتش بازی می کند، با ریشش بازی می کند، انگشت توی بینی اش می کند، گوشش را مےخاراند، مرتب با اعضا و جوارحش بازی می کند، بابا داری نماز می خوانی. این چه نمازی است؟!
نمازگزار وقتی که نماز مےخواند باید مجسم کند که بهشت این طرف و جهنم آن طرفش است. بهشت را در طرف راست خود و جهنم را در طرف چپ خودش در نظر بگیرد . این نماز، نماز است.
🌎 @MAHOUR24
از کودکی دیوانه بودم، مادرم می گفت:
از شانه ام هر روز می چیده ست شب بویی
نام تو را می کَند روی میزها هر وقت
در دست آن دیوانه می افتاد چاقویی
بیچاره آهویی که صید پنجه ی شیری است
بیچاره تر شیری که صید چشم آهویی
اکنون ز تو با نا امیدی چشم می پوشم
اکنون ز من با بی وفایی دست می شویی
آیینه خیلی هم نباید راست گو باشد
من مایه رنج تو هستم، راست می گویی
@MAHOUR24
@fazelnazarigram
‼️سکون هنگام قرائت
🔷هنگام قرائت حمد و سوره یا تسبیحات، بدن باید آرام و مستقر باشد، و در صورتی که بخواهد کمی جلو یا عقب برود یا بدن را کمی به طرف راست و چپ حرکت دهد، باید ذکری را که به خواندن آن مشغول است در حال این حرکت، قطع کند.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
سکته مغزی زمانی رخ میدهد که جریان خون رسانی به مغز مختل شود. این اتفاق ممکن است به دلایل متفاوتی رخ بدهد. فشار خون و کلسترول بالا ، دیابت ، فیبریلاسیون دهلیزی و همچنین اضافه وزن یا زندگی کمتحرک میتوانند در بروز سکته مغزی نقش داشته باشند. وقتی فردی دچار سکته میشود ، رسیدگی فوری به او حیاتی است. شما تا چه اندازه دربارهی علائم و نشانههای سکتهی مغزی میدانید؟ با ماهمراه باشید. با موضوع : #پزشکی
🎯 سکته مغزی چطور اتفاق میافتد و برای درمان آن چه اقداماتی میتوان انجام داد ؟
🆔 @natgeofarsitv
خدا #محمد_مرسی را رحمت کند؛ سالها در زندان دیکتاتورهای مصر اسارت کشید و فرصت یادگیری سیاست ورزی را نیافت. نتیجه اینکه انقلاب ملتی را با کوته فکری و تصمیمات غلط به فنا داد!
"مرسی" آنگاه مُرد که به جای تهران با شیطان معامله کرد؛ آمریکا را دوست مصر خواند و نفهمید ریاض همان تل آویو است!!
💬 زهرا طباخی
💠 @ammar_iran
چند فراز از یک فرود عبرت آموز
پرونده "مُرسی" چگونه بسته شد؟ - ۱
✍ محمد مرسی، اولین و آخرین رئیس جمهور پس از انقلاب ناکام مصر، دیروز هنگام محاکمه در دادگاه درگذشت. او دیروز حدود ۲۰ دقیقه در مقابل قاضی حرف زد و گفت رازهایی میداند که اگر آنها را فاش کند، موجب آزادی وی خواهد شد اما به جهت حفظ مصالح کشور چنین نخواهد کرد. سپس در محفظهٔ شیشهای نقش زمین شد و جان باخت.
🔹مرسی در انتخابات 2012 میلادی نامزد اخوان المسلمین شد و با شکست احمد شفیق آخرین نخستوزیر حسنی مبارک به ریاست جمهوری رسید. اما چند روز قبل از اولین سالگرد تحلیف، با آشوب های خیابانی رو به رو شد.
♦️او ۱۲ تیر ماه ۱۳۹۲ (سوم ژوئیه ۲۰۱۳) پس از هفتهها آشوب تحت عنوان "جنبش تمرد" که توسط محمد البرادعی (رئیس اسبق آژانس بینالمللی انرژی اتمی) اداره می شد و با کودتای ارتش (ژنرال عبدالفتاح السیسی) برکنار شد. http://fi9.ir/jjrave
🔹مرسی چند بار به اتهام قتل و جاسوسی از جمله ايران و قطر، به اعدام و حبس محکوم شد و عجیب اینکه مبارک دیکتاتور مخلوع مصر، پس از آزادی از زندان، در دادگاه علیه مرسی شهادت داد! اخوانالمسلمين نیز گروه تروريستی اعلام،اعضای آن به اعدام و زندان های بلند مدت محکوم شدند.
♦️انقلاب سال 2012 مردم مصر، علیه رژیمی بود که به دست نشاندگی آمریکا و قرار داشتن تحت نفوذ رژیم سعودی شهرت داشت اما مرسی به عربستان و آمریکا اعتماد کرد؛ چنان که در اولین سفر به عربستان رفت و وعده تحویل گرفت. او همچنین به وعده های دولت اوباما (هیلاری کلینتون، جان کری و لئون پانه تا) اعتماد کرد.
🔹این سوء محاسبه در حالی بود که آمریکا و عربستان، بلافاصله پس از پیروزی انقلاب مصر در تدارک کودتا بودند و ارتش و جریان غربگرای البرادعی را برای تدارک کودتا با پوشش مدنی آماده می کردند. عربستان در حالی کودتا در مصر را ترتیب داد که چند سال بعد، کودتای ناکام دیگری را علیه دولت "اخوانی" اردوغان در ترکیه مرتکب شد.
♦️اخوانی های ترکیه و مصر، به سودای ایجاد امپراتوری در منطقه، در نقشه آمریکایی- سعودی جنگ علیه مقاومت اسلامی در سوریه و عراق نقش بازی می کردند و به تروریست های جبهه النصره و داعش کمک می رساندند. اما این مانع از خیانت آمریکا و عربستان نشد.
(ادامه دارد)
@IMANI_mohammad
🚩 جزئیات جدیدترین ضربه جهانی وزارت اطلاعات به شبکه جاسوسی سیا
مدیرکل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات:
🔹 ما در یک عملیات دیگر توانستیم شبکه جدیدی از جاسوسان آمریکا را هم مورد ضربه قرار دهیم که این موضوع مربوط به ماههای اخیر است و جزئیات آن بعد از طی روند قضایی این جاسوسان با شرح عملیات وزارت اطلاعات در این زمینه اعلام و برخی از مستندات فعالیتهای ماموران CIA در خارج از کشور و اطلاعات مربوط به این جاسوسان منتشر خواهد شد.
🔹 اعضای این شبکه جاسوسی از منابع ممتاز و برتر CIA هستند
🔹 در حال حاضر ما در نبردی اطلاعاتی با آمریکا هستیم
🔹 بیشترین فضایی که آمریکا از آن علیه کشورمان استفاده میکند، فضای سایبری است.
🔹 آمریکاییها علاوه بر حملات سایبری از فضای سایبر برای برقراری ارتباط با جاسوسان خود در سراسر جهان استفاده میکنند.
🔹 آنان با استفاده از سیستمهای امن ارتباطی در فضای سایبر از این بستر به سود خود استفاده میکنند.
🔹 شناسایی این جاسوسان تنها محدود به ایران نبود هرچند که سایتهای فارسی نیز در میان این قبیل سایتها وجود داشت بلکه موضوع شناسایی ما به حوزه جهانی نیز گسترده شده و سایتهایی در سطح جهانی شناسایی شدهاند.
🔹 حوزههای دسترسی جاسوسان مرتبط با CIA
صنعتی، نظامی، سایبری، اقتصادی و زیرساختی بوده است.
🔹سال گذشته یاهونیوز گزارشی را در زمینه ضربههای اطلاعاتی ایران به CIA
منتشر کرده است در این گزارش مطرح شده که ضربه ایران ماجرایی را آغاز کرده که CIA منابعش را در کل دنیا از دست بدهد. آنان در این گزارش که از دیدگاه CIA به موضوع پرداخته است، وضعیت خود را فاجعهبار خواندند، از آن به عنوان یک ازهمگسیختگی جهانی یاد کردند و کشته شدن منابعشان را از تبعات آن دانستهاند.
🍃🍂🍃🍂🌹🍂🍃🍂🍃
@OstadRaefipoor1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ با تصمیم دولت، حقوق #نجومی_بگیران به اندازه چند برابر کل حقوق کارمندان کمدرآمد افزایش یافت!
🎙 #حاجی_دلیگانی؛ نماینده مجلس:
💬 دولت حقوق ضعیفترین اقشار و آنهایی که زیر #خط_فقر هستند را ۴۴۰ هزار تومان افزایش داده اما حقوق آنهایی را که بیش از ۱۲ میلیون است را تا ۵ میلیون تومان اضافه کرده به گونهای که میزان افزایش حقوق برخی افراد، ۲-۳ برابر اصل حقوق کم درآمدترین کارکنان دولت است
💬 برخی نمایندگان مجلس که از دستگاههای دیگری غیر از مجلس حقوق میگیرند اجازه ندادند مصوبه مجلس درباره افزایش عادلانه حقوق اجرایی شود چون خلاف منافعشان بود
🎬 @Mostazafin_TV