✅#معرفی_کتاب
📚عفاف و حجاب از دیدگاه نوروبیولوژی
✍نویسندگان: زینب اختری، محمدساقیان، مریم صالحی، هدایت صحرایی، غلامحسین مفتاحی علی رضا محمدی، بشری هاتف
⏮نوروبیولوژی به معنی زیست شناسی عصبی است که براساس تخقیقات سلولی و مولکولی میتواند اتفاقاتی که در بدن ما با رفتارهایمان رخ میدهد را تحلیل کند. بطورمثال وقتی خانمی در محیط مردانه قرار میگیرد، به لحاظ فیزیولوژیک و عصب شناختی چه تغییراتی ممکن است در بدن او رخ دهد. یا وقتی آقایی در خیابان به چشم چرانی مشغول میشود به لحاظ فیزیولوژیک چه آسیبی به خود میزند. بنابراین دیدن، شنیدن و لمس کردن در زن و مرد تاثیرات متفاوتی بر عملکرد سیستم عصبی دارد. براساس پژوهش های عصی شناختی، ورودیهای بینایی در انسان، بالاترین ورودی ها هستند بطوریکه بین ۶۸ تا ۸۱ درصد از ورودیهای انسان را ورودی های بینایی تشکیل میدهند. مطالعه این موضوع باتوجه به دستور کنترل نگاه در اسلام، توانسته به برخی از حکمت های نهفته در احکام عفاف دست پیداکند.
🔴نوروبیولوژیست ها اثبات کرده اند که در مغز مراکز مهمی در ارتباط با پروسه عفاف و حجاب وجود دارد. از مهمترین آنها میتوان به مرکز کنترل هیجانات (آمیگدالا)، مرکز کنترل تصمیم گیری و قضاوت (پری فرونتال) و مرکز تشکیل حافظه (هیپوکمپ) اشاره کرد. باتوجه به اینکه تمام عملکرد مغز تحت تأثیر فعالیت این ۳ قسمت است و رفتارهایی که از فرد بروز مییابد در واقع برآیند عملکرد این مراکز می باشد، بنابراین برای درک تاثیرات حجاب و بیحجابی بر انسان، باید عملکرد این ۳ قسمت مورد بررسی قرار گیرد.
@Manodaneshjooham
روشنای نور ( من و دانشجوهام )
✅#معرفی_کتاب 📚عفاف و حجاب از دیدگاه نوروبیولوژی ✍نویسندگان: زینب اختری، محمدساقیان، مریم
خلاصه کتاب
عفاف و حجاب از دیدگاه نوروبیولوژی
نوروبیولوژی به معنی زیست شناسی عصبی است که براساس تحقیقات سلولی و مولکولی میتواند اتفاقاتی که در بدن ما با رفتارهایمان رخ میدهد را تحلیل کند. بطورمثال وقتی خانمی در محیط مردانه قرار میگیرد، به لحاظ فیزیولوژیک و عصب شناختی چه تغییراتی ممکن است در بدن او رخ دهد. یا وقتی آقایی در خیابان به چشم چرانی مشغول میشود به لحاظ فیزیولوژیک چه آسیبی به خود میزند. بنابراین دیدن، شنیدن و لمس کردن در زن و مرد تاثیرات متفاوتی بر عملکرد سیستم عصبی دارد. براساس پژوهش های عصبی شناختی، ورودی های بینایی در انسان، بالاترین ورودی ها هستند بطوریکه بین ۶۸ تا ۸۱ درصد از ورودی های انسان را ورودی های بینایی تشکیل می دهند. مطالعه این موضوع باتوجه به دستور کنترل نگاه در اسلام، توانسته به برخی از حکمت های نهفته در احکام عفاف دست پیداکند.
در کتاب عفاف و حجاب از دیدگاه نوروبیولوژی، ابتدا اجزاء و عملکرد سیستم عصبی معرفی شده و در ادامه رابطه این سیستم با احکام عفاف و حجاب بررسی شده است. همچنین ورودی های بینایی، شنوایی، بویایی، لامسه و ورودی های جنسی هرکدام بطور مجزا مورد بررسی قرارگرفته است.
به گفته خانم دکتر اختری، سرگروه تیم تحقیقاتی، گردآوری این کتاب ابتدا با بازخوانی مقالات حوزه نوروبیولوژی و نوروساینس که در ژورنال های بین المللی و معتبر در سال های اخیر چاپ شده بود آغاز شده و از نتایج مقالاتی که تا سال ۲۰۱۵ در بهترین مجلات علمی به چاپ رسیده بود، استفاده شده است.
” عفاف و حجاب از دیدگاه نوروبیولوژی ” سعی دارد با بررسی عملکرد مغز از یک سو و بررسی آیات و روایات مرتبط با حجاب و عفاف از سوی دیگر، مخاطب را قانع سازد که حجاب و عفاف به نفع اوست و چنانچه فردی بخواهد در این دنیا زندگی سالم، آرام و بی تنشی داشته باشد ضروری است این احکام را رعایت کند. این کتاب باتوجه به اینکه در بخش وسیعی از خود، عملکرد سیستم عصبی را توضیح میدهد مناسب برای کسانی است که به مطالعه مباحث زیست شناسی و پزشکی علاقمندند. در ادامه مختصری از مباحث عصب شناختی مرتبط با حجاب که در این کتاب مفصلا توضیح داده شده است را خواهید خواند.
نوروبیولوژیست ها اثبات کرده اند که در مغز مراکز مهمی در ارتباط با پروسه عفاف و حجاب وجود دارد. از مهمترین آنها میتوان به مرکز کنترل هیجانات (آمیگدالا)، مرکز کنترل تصمیم گیری و قضاوت (پری فرونتال) و مرکز تشکیل حافظه (هیپوکمپ) اشاره کرد. باتوجه به اینکه تمام عملکرد مغز تحت تأثیر فعالیت این ۳ قسمت است و رفتارهایی که از فرد بروز می یابد در واقع برآیند عملکرد این مراکز است، بنابراین برای درک تاثیرات حجاب و بیحجابی بر انسان، باید عملکرد این ۳ قسمت مورد بررسی قرارگیرد.
مرکز هیجانات: مرکز کنترل هیجانات یا “آمیگدالا” جایی است که ورودی های حسی ما یعنی چیزهایی که میبینیم، میخوریم، میبوییم، لمس میکنیم و میشنویم به آنجا میرود. هر ورودی حسی که ما از محیط دریافت می کنیم اعم از بویایی، بینایی، شنوایی چشایی و لامسه به صورت مجزا، ورودی هایی را به آمیگدالا ارسال می کند و حافظه ای در این بخش تشکیل شده و ذخیره میشود. این ورودی ها همچنین به سمت بخش قشری مغز که محل تصمیم گیری ها است و ما را از دیگر موجودات متفاوت کرده است، میرود.
” عفاف و حجاب از دیدگاه نوروبیولوژی ”مرکز تصمیم گیری و قضاوت ما در قسمت پیشانی ما قرار دارد. بین مرکز هیجان و مرکز تصمیم گیری ارتباطات زیادی وجود دارد اما نکته قابل توجه این است که وقتی مرکز هیجانات فعال باشد، مرکز تصمیم گیری مهار می شود و رفتار فرد فقط بر اساس هیجاناتش شکل می گیرد. مرکز تصمیم گیری و قضاوت مغز ما ارتباطش با مرکز هیجانات تقریبا می توان گفت مهاری است، هر چه هیجانات ما بیشتر شود اثر مهاری بر قضاوت ما بیشتر است و به هر میزان قدرت هیجان ورودی حسی مان بالاتر باشد رفتاری که نشان می دهیم غیر منطقی تر است. هر چقدر آمیگدالا بر قشر پری فرونتال تسلط داشته باشد، رفتار بیشتر بر پایه هیجانات و غیرمنطقی است.
در مسأله عفت، تأکید بیشتر بر بخش sexual (جنسی) است؛ ورودی حسی جنسی بر آمیگدالا بیشتر اثر می گذارد و خیلی جالب است که بر انگیزش فرد بیشتر تاثیرگذار است و او را وسوسه می کند که به طرف آن کار برود. در اسلام حجاب هم برای آقایان مطرح می شود و هم برای خانم ها، اما بیشتر به مرد مراقبت از چشم تاکید می شود و برای خانم ها علاوه بر آن پوشیدن بخش هایی از بدن که جذابیت جنسی داشته باشد.
علاوه بر این آمیگدالا یک مدیر اجرایی دارد به نام هیپوتالاموس که می تواند موجب ترشح برخی هورمون های استرسی از جمله کورتیزول شود، هیپوتالاموس نیز در آقایان بزرگتر است. در نظر بگیرید یک فرمانده به جای یک گردان ۱۰ گردان زیر دستش باشد زمانی که فرمان میدهد اجرای فرمان خیلی قویتر اتفاق می افتد. این همان دلیل خشونت های جنسی در آقایان است.
روشنای نور ( من و دانشجوهام )
✅#معرفی_کتاب 📚عفاف و حجاب از دیدگاه نوروبیولوژی ✍نویسندگان: زینب اختری، محمدساقیان، مریم
ممکن است خانمی بگوید: من با دیدن صحنه های نامناسب یا همان ورودی های حسی جنسی هیچ مشکلی برایم پیش نمی آید و مثل یک آقا تحریک نمی شوم. پاسخ این سوال را می توانیم در بخشی از هسته آمیگدالا جستجو کنیم که در خانم ها بزرگتر است. بخش جانبی کمپلکس آمیگدالا که قابلیت تشکیل حافظه هیجانی را دارد در خانم ها گسترده تر است، این حافظه در خانم ها بهتر تشکیل شده و ماندگاری بالاتری دارد. مثلا خانمی با آقایی به سفر ماه عسل می روند، پس از چند سال بویی در فضا پخش شده است که یادآور خاطرات آن زمان برای خانم است، اما چون چنین حافظه ای در مرد تشکیل نشده است، نسبت به آن بی اعتناست. این موضوع به دلیل حافظه هیجانی بویایی است که در آمیگدالای خانم تشکیل شده است که ممکن است در ارتباط با طعم و مزه غذاها هم اتفاق بیفتد. یا با دیدن صحنه و یا شنیدن صدایی باز هم خاطره ای را برایشان تداعی کند؛ این به دلیل حافظه هیجانی قوی است که خانم ها دارند.
این حافظه تا چه زمانی خوب است؟ تا زمانی که از حد طبیعیش خارج نشود. اما مداومت بر تحریک ورودی های بینایی جنسی با استفاده از فیلم، عکس یا حضور در مکان های نامناسب که به شدت حافظه هیجانی ایجاد می کند موجب فعالیت بیش از حد آمیگدالا می شود و روشن ماندن این بخش از مغز، اجازه فعالیت صحیح را به مرکز تشکیل حافظه یا هیپوکمپ نمی دهد و در نتیجه حافظه کلی دچار اختلال می شود. فعالیت بالا و بیش از اندازه آمیگدال
موجب بیماری افسردگی در فرد می شود و این موضوع همان علت آمار افسردگی بالای خانم ها نسبت به آقایان است؛ میزان افسردگی خانم ها نسبت به آقایان ۲ برابر است! ممکن است در خانم ها به لحاظ جسمی اتفاقاتی که در آقا رخ می دهد، به وجود نیاید اما به خانم ها نیز آسیب جدی وارد می شود. به طور مثال خانم فکرش و ذهنش جای دیگری است و مثلا می خواهد درس بخواند کتاب را باز می کند اما نمی تواند بر موضوع کتاب تمرکز پیدا کند.
موضوع محرم و نامحرم بیشتر مرتبط با کموسیگنال ها یا پیامبران شیمیایی است که در عرق، ادرار و ترشحات دستگاه تناسلی وجود دارد و ما از طریق سیستم بویایی آنها را درک می کنیم. در واقع کموسیگنال ها مشابه با فرمون ها در حیوانات است؛ بسیاری از ارتباطات حیوانات با همنوع خود از این طریق برقرار می شود همچنین صیاد صید را از این طریق به دام می اندازد. در جفت گیری هم بسیار مؤثر است و نقش ویژه ای را برعهده دارد. همچنین سیستم بویایی در حیوانات قوی تر از انسان است و در انسان خیلی محدود شده است اما وجود دارد و اثرات منحصر به فردی را نیز دارد.
کموسیگنال ها در زنان و مردان متفاوت است. این سیگنال ها توسط جنس مخالف جذب می شود و اثراتی بر بدن و عملکرد او دارد. به طور مثال دختری که به سن بلوغ نرسیده در مواجهه با کموسیگنال آقا می تواند دچار بلوغ زودرس شود، همانطور که شاهد هستیم امروزه سن بلوغ بچه ها پایین آمده است که متأسفانه می تواند موجب ختم نا به جای بارداری شود و این عمل را از طریق تغییر در تعادل هورمونی می تواند انجام دهد.
کموسیگنال ها دو جزء دارند، یک جزء فرار و دیگری غیرفرار، جزء غیرفرار در عرق و ادرار فرد می تواند در محیط باقی بماند. ممکن است شما وارد محیطی شوید که به صورت فیزیکی شخص نامحرمی را نمی بینید اما اثرات او یعنی جز غیرفرارکموسیگنال او آنجا وجود داشته باشد و اثرات خود را بگذارد، شاید این یکی از دلایلی باشد که در اسلام توصیه شده است که اختلاط بین محرم و نامحرم نباید صورت بگیرد.
از دیدگاه نوروبیولوژی یا زیست شناسی عصبی، تحریکهای جنسی مداوم به عنوان عامل استرسزا شناخته میشود که در صورت عدم پاسخ مناسب به آنها و ارضای درست میل جنسی، باعث برهمخوردن تعادل هورمونهای جنسی و استرسی شده و درنتیجه آثار نامطلوبی مانند تنشهای روانی، بیماریها و انحرافات جنسی، بلوغ زودرس و آسیبهای ناشی از آن و نیز آسیب به عملکرد مغز بروز می یابد. بنابراین، به منظور حفظ بهداشت روانی و برقراری تعادل در هورمونهای استرسی و جنسی، پایبندی به فرهنگ عفاف و حجاب ضرورت مییابد.
@Manodaneshjooham
روشنای نور ( من و دانشجوهام )
#مقاله_بخوانیم #مقاله ابعاد نوروبیولوژیک عفاف و حجاب لینک مقاله https://pubs.jz.ac.ir/article_61
چکیده مقاله ابعاد نوروبیولوژیک عفاف و حجاب
از دیدگاه نوروبیولوژی یا زیست شناسی عصبی، تحریک های جنسی مداوم به عنوان عامل استرس زا شناخته می شود که در صورت عدم پاسخ مناسب به آنها با ارضای درست میل جنسی، باعث برهم خوردن تعادل هورمون های جنسی و استرسی و بروز آثار نامطلوبی، شامل تنش های روانی، بیماری ها و انحرافات جنسی، بلوغ زودرس و آسیب های ناشی از آن و نیز آسیب به عملکرد مغز می شود. بنابراین، به منظور حفظ بهداشت روانی و برقراری تعادل در هورمون های استرسی و جنسی، پایبندی به فرهنگ عفاف و حجاب ضرورت می یابد. حجاب و عفاف از دیدگاه نوروبیولوژی، دو جنبه دارد: یکی اینکه، شخص ورودی های تحریک جنسی را دریافت نکند و دیگر اینکه، از تحریک جنسی دیگران خودداری کند. بر اساس ساختار مغزی زن و مرد خصوصا در بخش هیپوتالاموس که به فعالیت بیشتر غدد جنسی در مردان نسبت به زنان منتهی می شود، به نظر می آید که نقش زن در جلوگیری از ایجاد محرک های جنسی و نقش مرد در کنترل ورودی های تحریک جنسی، اهمیت بیشتری دارد. به دلیل بزرگ تر بودن اندازه آمیگدال نیز مردان پاسخ های قوی تری به تحریکات جنسی می دهند و اگر ورودی های تحریک آمیز جنسی یکسانی به مرد و زن وارد کنیم، بر اساس سطح تحریک پذیری بیشتر مرد، انتظار می رود که پاسخ های هیجانی بیشتری بروز دهد و توانایی کنترل هیجانی پایین تری داشته باشد. به همین دلیل، اگر چه تحریک گری جنسی مردان هم می تواند برای زنان و مردان دیگر زیان بار باشد؛ ولی تحریک گری جنسی از سوی خانم ها، اثر بسیار شدیدتری بر آقایان می گذارد و این امر، بر اهمیت لزوم پوشیدگی مناسب و رفتار عفیفانه زنان میافزاید. مردان نیز باید با رعایت عفاف و پرهیز از نگاه های تحریک آمیز، ورودی های حسی خود را کنترل کنند تا آثار نامطلوب استرس های جنسی بروز نکند.
@Manodaneshjooham
روشنای نور ( من و دانشجوهام )
چکیده مقاله ابعاد نوروبیولوژیک عفاف و حجاب از دیدگاه نوروبیولوژی یا زیست شناسی عصبی، تحریک های جن
حجاب و عفاف ازدیدگاه نوروبیولوژی.pdf
3.62M
پاورپوینت متناسب با بحث حجاب و عفاف از دیدگاه نوروبیولوژی
@Manodaneshjooham
#گپ_روز
#موضوع_روز : «آدم حسابیهای جهانِ آینده: آنانند که سبک زندگی خود را لحظه به لحظه با حوادث آخرالزمان، بروزرسانی میکنند!»
✍️ آنقدر نورانیت دارد که شبیه آینه شده خودش! مهربانِ در سکوت! ولی صادق.
کنارش که باشی، میفهمی کدام ورت کج و کوله شده... بیآنکه کمی احساس ناامنی کنی.
آمده بود سری به ما بزند.
جلسهای داشتیم، آخرهایش بود، نشست کنار ما و گوش کرد!
آخر جلسه به بچهها گفتم: همانگونه که چهار پنج سال پیش گفتم، و همه این سالها تکرار کردم:
«تولیداتی که هدفگذاریشان روی فطرت انسانهاست، مرز داخل و بینالملل ندارد. فطرتها باهم یکیاند، حرفی را که من و شما میفهمیم همه میفهمند چون مصداق دارد در جهان درون آدمها، میشنوند و در خود مییابند و میپذیرند».
این مرزبندیها را جهانبینیهای کوچک ایجاد میکنند.
✘ امروز با یقین بینهایت بالاتر میگویم که جهان تمام مرزهای اَنفسیاش را از دست داده و خواهد داد.
مرز جغرافیایی میان کشورها و قارهها مرز حساب نمیشود که!
آنها پارامترهاییاند برای ایجاد نظم و حریم ماده.
مرزها را «جهانِ درون آدمهای جهان» تعیین میکند.
✘ آنجا که جهانبینیها باهم یکی میشوند؛ مرز میان آدمها از بین میرود!
مثل امروز و واکنش جهان به «حوادث رفح» ... و حالا باید منتظر فردای بیمرزتر باشیم.
این واکنشها بیپشتوانه نیستند! یک جهانبینیاند، که در حال ایجاد رفتارِ یکسانند.
• جلسه که تمام شد، نزدیکتر نشست و از من پرسید: چه شده بود در رفح؟
گفتم خبرها را نخواندی از نیمه شب؟
گفت نه! سرم گرم شد به مشکلات داخلی محل کارمان، غافل شدم.
گفتم : چقدر حق گفتهاند که در آخرالزمان، لحظهای از حوادث جهان غافل نشوید، که خواب غفلتِ آخرالزمان، با زمانهای دیگرِ تاریخ فرق میکند.
• گفت: و بالعکس در آخرالزمان، مشکلات و مصائب هم بیشتر میشود و تمرکزت را میگیرد.
گفتم: غربال یعنی همین دیگر!
جهان را بگذارند در یک الک با سوراخهایی که سایزهای مختلف دارد.
تکانش دهند و تکانش دهند و تکانش دهند! با انواع بلایا و فتنهها و حملهها... تا فقط دانه درشتها بمانند.
گفت : و دانه درشتهای آخرالزمان، با دانهدرشتهای تمام تاریخ فرق دارند.
دانشمندان و سیاستمداران و تاجران و ... نیستند! اتفاقاً «تنهاترین آدمهای زمانند».
• گفتم : دقیقِ دقیقِ !
آنان که «دل بریدند از همه الّا او» ! و بی تعلّق به هیچ گیر و بندی، سبک زندگی خود را لحظه به لحظه با حوادث آخرالزمان، بروزرسانی میکنند و درست با سایز و اقتضائات آخرالزمان تمام «انتخابها، ارتباطات، افکار و رفتار» خود را تنظیم میکنند.
و او ادامه داد: منظورت آیا این نیست که آنان جوری برنامهریزی نمیکنند برای بخشهای حیوانی زندگیشان، که تا خِرخِره تمرکزشان را بگیرد، و دیگر نرسند به فکر کردن، و تلاش برای تبدیل شدن به یک انسان تراز در دولت کریمه؟
و آیا برای همین است حوادث و پیگیری آنها، آنقدر مهم است؟
✘ گفتم : توجه به حوادث بیدار نگه میدارد ما را ! و قدرت «زمانشناسی» را افزایش میدهد.
یقین کنی تاریخ دارد ورق میخورد، دیگر به یقین میرسی وقت قناعت است در تمام نیازهای حیوانی،
و وقت سرعت گرفتن است در قدرت گرفتنهای انسانی.
دولت کریمه دولت آدم حسابیهای موحّد است... گفته باشم!
@ostad_shojae
-------‐-‐-----‐——
#مکمل_درسی
#انسان_در_اسلام
#خود_عالی
@Manodaneshjooham
ترک وسواس!
✍روح الله کریمی خویگانی
یکی از موثرترین روش های ترک وسواس روش Exposure and Response Prevention یا به اختصار ERP است. این روش به تدریج مريض وسواسي را با موضوع وسواسش روبرو می کند، ولی تحت هيچ شرايطي نمي گذارد براي كاهش اضطرابش كاري بكند؛ مثلا درمانگر از کسي که وسواس تميزي دارد می خواهد که دست به کلاه یا روسري آدم غريبه بزند، بعد به خودش بچسباند، بعد روسری یا کلاه را بر سر خودش بگذارد و آنقدر این کار را انجام بدهد تا برای بیمار اصلا مضر تلقی نشود. تحقیقات نشان می دهد که روش ERP برای ۷۰ درصد بیماران وسواسی جواب داده و حتی اثرش از داروی بسیار معروف "کلومیپرامین" هم موثرتر است.
اگر از وسواس فکری- عملي در رنجید خودتان هم می توانید این روش را امتحان کنید: مثلا اگر وسواس چك کردن زیر اجاق گاز و فلکه آب و قفل کردن درب منزل و بستن در ماشین و ... را دارید سعي كنید به مدت دو هفته، حداقل دو بار در روز وقتی با این افکار که نکند زیر گاز روشن ماند، یا نکند درب منزل را نبستم، یا نکند چراغ ماشین را خاموش نکردم روبرو شدید در ذهن خودتان با این افکار لج کنید! اجازه بدهید مضطرب بمانید اما کاري انجام ندهید. اینقدر صبر کنید، صبر کنید و صبر کنید تا کلا آن فکر سراغ کار خودش برود. اگر وسواس دارید که نکند بقیه بفهمند که موهاي سرتان خوب شانه شده یانه، یا بقیه شما را زشت تصور کنند، به جاي اينکه قبل آماده شدن برای خارج شدن از منزل مدام بروید و آرايش كنيد، تصمیم بگیرید که روزي دوبار برای دوهفته هر روز بدون آرایش از خونه بیرون بروید یا اینکه قبل از بیرون رفتن، از جلو آیینه رفتن خودداري كنيد.
اگر وسواس به تميزي داريد و در یخچال یک لکه ديديد، به لکه زل بزنید ولی دست به آن نزنید، دستشويي بروید ولی دست به شلنگ نزنید و بدون شستن دست ها بیرون بیایید و با آن حال بد خودتان کنار بیایید، آنقدر کنار بیایید تا مغزتان بفهمد که دیدید نشستيد و نمرديد! حالا الان بروید و دستانتان را بشویید.
خلاصه مطلب اینکه اگر می خواهید وسواستان را درمان کنید تا می توانید بگذارید افكارتان شما را مضطرب کنند، ولي شما براي آرام کردن خودتان، کاری نکنید. باید مدام خودتان را در موقعیتی قرار بدهید که اضطراب خفه تان کند!
وسواسی های خرد زیستن از همین امروز شروع کنند و نتایج کارشان را برایم بفرستید که در گروه به اشتراک بگذارم.
https://eitaa.com/joinchat/724500680Ca2e4c89084
#تربیتی
@Manodaneshjooham
هدایت شده از دستیار پژوهش
#معرفی_نرم_افزار
#درخواستی
نرم افزار بازار کتاب #قائمیه
▪️این نرمافزار اولین مارکت ایرانی جهت عرضه کتاب دیجیتالی رایگان به 4 زبان فارسی ، عربی ، انگلیسی ، آذربایجانی ویژه سیستم عامل اندروید است .
▪️از مهمترین امکانات بروز شده نرم افزار :
▫️ ۱- اضافه شدن لغت نامه به برنامه با امکان دانلود، نصب و غیر فعال کردن لغت نامهها :( دهخدا - المعانی - فرهنگ عمید - المنجد - فرهنگ معین - المعجم الوسیط - فرهنگ ابجد - مترادف ها و متضادها - مفردات القرآن - مقاییس اللغه - فرهنگ عربی به فارسی )
▫️ ۲- امکان ارجاع به کتابها (برای نمونه کتاب قرآن کریم با ترجمه فارسی آیت الله مکارم شیرازی دارای ارجاع به تفاسیر مختلف است)
▫️ ۳- بهبود همگامسازی یادداشتها
▫️ ۴- تغییر جزیی واسط کاربری تنظیمات
▫️ ۵- امکان انتخاب باز شدن یادداشت بدون پرسش بعد از یادداشت برداری از کتاب
▫️ 6- رفع اشکالات جزیی
▫️ 7- و امکانات متنوع دیگر....
▪️کاربران برای آپدیت این برنامه میتوانند در منوی بروز رسانی برنامه رفته و نرم افزار خود را بروز کنند.
▪️تمامی کتابهای موجود در بازار کتاب دیجیتالی قائمیه با رعایت کامل حقوق ناشران ، نویسندگان و دریافت مجوز کتبی از آنان به صورت کاملا رایگان برای دانلود قرار داده شده است.
نصب کنید و هزاران کتاب رایگان همراه خود داشته باشید
Www.Ghbook.ir
http://download.ghbook.ir/software/ghbook.apk
@dastyarpazhoohesh
هدایت شده از دستیار پژوهش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قسمت_اول
#کتابهای_قائمیه
✅آموزش استفاده از کتابهای قائمیه
🌼 نشر مطالب با ذکر لینک مجاز هست🌼
📚 @htmaghalenevisii1401
هدایت شده از دستیار پژوهش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قسمت_دوم
#کتابهای_قائمیه
✅آموزش استفاده از کتابهای قائمیه
🌼 نشر مطالب با ذکر لینک مجاز هست🌼
📚 @htmaghalenevisii1401
هدایت شده از دستیار پژوهش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قسمت_سوم
✅آموزش استفاده از کتابهای قائمیه
🌼 نشر مطالب با ذکر لینک مجاز هست🌼
📚 @htmaghalenevisii1401
روشنای نور ( من و دانشجوهام )
#معرفی_نرم_افزار #درخواستی نرم افزار بازار کتاب #قائمیه ▪️این نرمافزار اولین مارکت ایرانی جهت عر
2839-fa-pajoheshi-dar-ejaze-elmiye-qoran-new.apk
11.14M
#معرفی_کتاب
#معرفی_نرمافزار
#مکمل_درسی
#اعجاز_علمی_قرآن
اپلیکیشن کتاب اعجاز علمی قرآن
اثر محمد محمدرضایی از مجموعه کتب اپلیکیشن بازار کتاب قائمیه
به همراه عکسهای فهرست مطالب
@Manodaneshjooham
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥دحو الارض چه روزی است؟
🎥کلیپ تصویری
فردا دوشنبه دحوالارض است و برای آن اعمالی در مفاتیح الجنان ذکر شده است
هدایت شده از دلنوشته های یک طلبه
مردم و روشنفكران
سيد عطاءالله مهاجراني
با توجه به تجربهام در سفر يك ماهه به نجف اشرف و عراق، در مقالهاي به اين نكته اشاره كردم كه ميتوان ميان دنياي مجازي به معناي همين فضاي توييتر و اينستاگرام و... دنياي حقيقي تفاوت قائل شد. اجتماعات ميليوني مردم ايران در سوگ و فقدان شهيدان خدمت، شاهدي بود كه از راه رسيد و اين دوگانگي و تفاوت را بيشتر نشان داد. در فضاي مجازي گفته ميشد كه مردم ايران از فقدان ابراهيم رييسي و همراهان در فاجعه سقوط بالگرد نه تنها متاسف نيستند، بلكه خوشحالند. نشانههايي از خوشحالي مانند رقص و پايكوبي و برهنگي كه البته معلوم نبود كي و كجاست، منتشر كردند. اما در دنياي حقيقي در تبريز و قم و تهران و مشهد، حكايت ديگري جاري بود. دريايي از مردم در خيابانها و ميدانها جاري شده بود.خوشبختانه نمايندگان رسانههاي جهاني كه هوشمندانه دعوت شده بودند، گوشههايي از واقعيت دنياي حقيقي را منتشر كردند. مي خواهم به تجربه بسيار مهم داستايفسكي در «دفتر يادداشت روزانه يك نويسنده» اشاره كنم. اين كتاب با ترجمه ابراهيم يونسي و در سه جلد و ۱۵۰۰ صفحه به زبان فارسي ترجمه شده است. كتاب بيمانندي است و در تاريخ ادبيات و فرهنگ بينظير، داستايفسكي درست در نيمه دوم دهه پنجاه سالگي خود، در اوج آفرينندگي و كمال شخصيتي، در سالهاي ۱۸۷۶ تا ۱۸۸۰، يادداشت روزانه را نوشته و به بررسي و تحليل مهمترين مسائل آن روزگار روسيه پرداخته است. در تمام يادداشتها، موضوع دوگانگي مردم روسيه و روشنفكران يا نخبگان سياسي و فرهنگي و اجتماعي تكرار ميشود. وقتي نوشته داستايفسكي را با دقت ميخوانيم، ميبينيم، گويي ما در ايران امروز با چنان دوگانهاي رويارو هستيم. روشنفكراني كه حال و هوا و ارزشها و زبانشان با مردم متفاوت است. مردم را دستكم ميگيرند و بلكه تحقير ميكنند. نگاهشان به ارزشهاي آن سوي مرزهاست. سكولار از دهانشان نميافتد! باورهاي ديني و اخلاقي مردم را طرد ميكنند. امر مقدس نداريم!به توانايي ملي باور ندارند.
اما در مواجهه با واقعيت مردم سرگشته ميشوند. البته اين شهامت و صراحت را ندارند كه اقرار كنند مردم را درست نشناخته بودند. برعكس وقتي با واكنش مردم رويارو ميشوند، به تحريف واقعيت ميپردازند. مردم را ناآگاه تلقي ميكنند، روشنفكران روسي خود را در برابر اروپا به معني آلمان و انگلستان و فرانسه ناچيز و بلكه زبون احساس ميكردند، رمانهاي تولستوي آينه اين استحاله به ويژه در تشبث روشنفكران و نخبگان به فرانسه داني و فرانسه پراني است. داستايفسكي نوشته است: «ميگفتند (روشنفكران) كه ما كشوري ناچيز و فقير و بياهميت هستيم. با تمسخر به همه اطمينان ميدادند كه ما چيزي به نام «روح ملي» نداريم، زيرا ملت و مردمي نداريم و بين رهبري سياسي و مردم وحدتي نيست. نيهيليسم همه چيز را جويده است و سربازان تفنگهايشان را زمين مياندازند و مثل گله گوسفند فرار ميكنند و مهمات و تداركات نداريم و خودمان خوب ميدانيم كه توپ ميزنيم! و پا را زيادتر از حدمان دراز كردهايم.» (۱) ببينيد چقدر اين حرفها آشناست! گفتند امريكا ظرف يك ساعت ميتواند تمام توان دفاعي ايران را نابود كند. عينالاسد اتفاق افتاد. گفتند ايران جرات مقابله با اسراييل را ندارد، وعده صادق اتفاق افتاد. گفتند مردم عليه نظام هستند و نظام ۸ درصد بيشتر طرفدار ندارد. درياي جمعيت مردم به تكاپو درآمد. گفتند رهبري كاريزمايش با خاك يكسان شده است! ديدند با يك جمله آيتالله خامنهاي و آرامشي كه در كلام ايشان بود، ملت و كشوري كه نه مجلس داشت و نه رييسجمهور، مثل سرو ايستاد و قامت خم نكرد و كمترين اختلالي در اداره كشور پيش نيامد و عمق اقتدار ملت و كشور و نظام بيشتر شد.همسايگان و ديگر كشورها پررنگتر از هميشه، با حضور در مراسم فقدان شهداي خدمت اشتياق خود را براي توسعه روابط يا بازسازي روابط با ايران نشان دادند.
پينوشت: (۱) فئودور داستايفسكي، دفتر يادداشت روزانه نويسنده، ترجمه ابراهيم يونسي، تهران، انتشارات بزرگمهر، ۱۳۷۰، جلد دوم ص ۹۶۰
هدایت شده از نهج البلاغه خوانی دانشجویی
#پروفسورهانرى_كربن
پروفسور هانرى كربن، محقق و شرق شناس معروف فرانسوى، نهج البلاغه را از مهمترين_گ سرچشمه هايى معرفى كرد كه متفكران شيعه پيوسته از آن سيراب شده اند.
در قسمتى از گفتار او آمده است كه بعد از قرآن و احاديث پيامبراسلام(ص)، نهج البلاغه در درجه نخست اهميت قرار دارد وتفكر فلسفى شيعه به آن وابسته است.
📗منبع مجله مكتب اسلام ؛ شماره 4؛ سال 40
*هتــل خـــانه بابا مامان*
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
«روانشناسان تاکید دارند به فرزندان خود *«قدر داشتن»* را آموزش دهید».
چهل پنجاه سال پیش، دخترهای خانه صبح ها زود بیدار می شدند تا قبل از مدرسه رفتن، همه جای خانه را رفت و روب کرده باشند و بعد راهی مدرسه می شدند.
در اوقات فراغت باخیاطی ،گلدوزی،ترمه دوزی ، قالی بافی و... کمک مادر بودند تا قسمتی از بار خانواده رابه دوش داشته باشند!
پسرها بايد يا صبح زود يا عصر، نان و مايحتاج خانه را خريد میكردند و كارهای مردانه را در كمك پدر خود انجام ميدادند و تابستانها برای ارتقای نسبی وضعیت اقتصاد خانواده و کمک به پدر دراصناف مختلف شاگردی و یا فروشندگی میکردند!!!
*امـــا حـــــالا*
با نسلی روبرو هستیم که صبح که بیدار می شوند، از هتل خانه بابا مامانشان خارج می شوند،
چون والدینشان به عنوان *مستخدمین "هتل خانه "* همه جا را رفت و روب خواهند کرد و با يك تلفن همه چيز درب خانه مهياست.
*آســیب شنـــاســـی نــــسل امــــروز*
نسلی که ، در برابر رختخواب اتاقی که در آن می خوابد ، و خانه ای که در آن زندگی می کند
و ظرفی که در آن غذا می خورد احساس مسئولیت ندارد؛
*شــــــــــــــوربختـــــــــــانه یـــــــک سلام علیک ساده را بلد نیست و بعضاً مانند گنجشک از کنار بزرگترش ویراژ میدهد*
و حقوق نخوانده ،بوقت ادعا همه را متهم و خود را در مسند شاکی،وکیل و قاضی نشانده و طلبــــــــــکارانــــــــــه برای همــــــــــــــه حکـــــــــــــــم صادر میکند و در هر قضیه ای خود را صاحب نظـــــــــــــــــر می پندارد
برای این نسل، *سرزمین هم چون هتلی است که می توان خورد و خوابید و ریخت و پاشید* ؛ از مواهب طبیعی آن بهره مند شد و بعد اگر باب میل نبود آن را ترک کرد.
سرزمین هم، مثل خانه، برای این نسل، هتل است. با این تفاوت که متأسفانه مستخدم سرجهاز ندارد و همه فقط برای خوردن و خوابیدن و بردن آمده اند !
این نسل را چه کسی و چه کسانی چنین تربیت کرده اند؟
کی بود کی بود،
اتفاقاً این دفعه،
*من بودم،*
*تو بودی،*
*ما بودیم !!!*
*و...همه بودند.!!!*
کمی به خود بیاییم و تکانی به خودمان و این نسل هتل نشین بدهیم ؛
گرچه به نظر من نسلی که این بچه ها را تربیت کرد، فکر میکرد چون خودش سختی کشیده باید هرجور امکاناتی را برای بچه اش فراهم کند !
در حالی که روانشناسان تأکید دارند به فرزندان خود «قدر داشتن» را آموزش دهید
متاسفانه این موضوع از تهیه سیسمونی برای کودک به دنیا نیومده شروع میشه و سوگمندانه ادامه پیدا میکنه تا جهاز و مهریه آنچنانی و جشن عروسی که پولش به قیمت وام وقرض کردن پدرکمر خمیده شده تمام می شود !
*تاجاییکه شان والای مادر و پدری خودش رو در حد یک مستخدم و نوکر برای اربابش پایین بیاره مبادا که آبی در دل فرزندش تکون بخوره.* !
اما غافل از اینکه هر باغچه و مزرعه ای با آب زیادی فاسد میشه و به لجنزار تبدیل خواهد شد.
گاهی باغبان به گیاهش بیآبی رو تحمیل میکنه چون میدونه اون گیاه نیاز داره چند روز بستر خشکی داشته باشه تا بتونه ریشه هاش رو توی خاک رشد بده و به حیاتش ادامه بده .
*امیدوارم همه ی ما مادرها و پدرها بتونیم به این درک برسیم که امکانات هتلی ایجاد کردن برای فرزندانمون افتخار نیست ،*
و برعکس
*مسئولیت پذیر کردن،*
*قدردان بار آوردن(نسبت به خلق و خالق)*
*تعلیم آداب اجتماعی از یک احوالپرسی ساده تا رعایت حق الناس و آداب معاشرت در اجتماع و...*
متاسفانه ساده ترین که سلام کردن است خیلی از دانشآموزان ما بلد نیستند.
دقت کنیم پدر ها، مادرها ما با دست خودمان آینده بچه هایم را خراب نکنیم به جایی میرسیم که بچه ها یاد نگرفته آند احترام بذارند سلام کنند وحتی لیوان آبی بدست ما دهند و ووو........
اندر احوالات بچههای ما 😒
_____
#زیست_عاقلانه
@Manodaneshjooham
روشنای نور ( من و دانشجوهام )
🟢 سخن استاد مطهری با شیفتگان علوم انسانی غربی و شرقی برابری و تساوی حقوق زن و مرد غیر از تشابه آنهاس
سهیلا_پورعلی_نظام_حقوقی_زن_شهید_مطهری(1).pdf
352.5K
#معرفی_کتاب
#جایگاه_زن_در_اسلام
خلاصه کتاب نظام حقوق زن در اسلام
اثر استاد شهید #مرتضی_مطهری
#اثر_دانشجویی
سرکار خانم سهیلا پور علی دانشجوی دانشگاه الزهرا
@Manodaneshjooham
تحقیقک.pdf
191.8K
تفاوت شا و اراد
#اثر_دانشجویی
سرکار خانم سپاهی دانشجوی دانشگاه الزهرا
@Manodaneshjooham
هویت من!
✍روح الله کریمی خویگانی
برای یک پروژه تحقیقی از خانم ۴۰ ساله پرسیدم، ممکن است بفرمایید چرا تا حالا ازدواج نکرده اید؟ گفت: اتفاقاً به اندازه موهای سرم خواستگار داشته ام ولی به هیچکدام پاسخ مثبت نگفتم. پرسیدم چرا؟ گفت: به خاطر اینکه برای خود من نیامده بودند، بلکه برای شغل و درآمد من آمده بودند!
پرسیدم: چطور این مطلب را فهمیدید؟
گفت: از آنها می پرسیدم که اگر از فردا من سر کار نروم، شما مشکلی ندارید؟ می رفتند و دیگر پیدایشان نمی شد! می فهمیدم که برای درآمدم دندان تیز کرده اند!
گفتم: خانم اشتباه کرده اید! فرض کنید یک آقایی به خواستگاری برود و در آن جلسه از او بپرسند، آقا شغل شما چیست؟ و او بگوید: من فعلا شغل ندارم. بدیهی است که خانواده دختر جواب رد به او می دهند. دوباره آن آقا برای خواستگاری بیاید و بگوید شوخی کردم، من استاد دانشگاه هستم. بدیهی است خانواده دختر این بار ممکن است پاسخ مثبت بگویند و آن آقا معترض شود که شما مرا به خاطر خودم قبول نکردید، بلکه به خاطر شغلم پاسخ مثبت گفته اید!!
به این آقا باید گفت: شغل شما جزو هویت شماست. هویت هر فردی را خودش، شغلش، محلی که در آن زندگی می کند، پدر و مادرش، مدرک تحصیلی اش، درآمدش و ... تعیین می کند. اینکه خانمی بگوید خواستگارم چرا از شغلم پرسید پس مرا به خاطر شغلم می خواهد لزوما درست نیست؛ چون ممکن است در هویتی که آقا برای همسر ایدئالش تعریف کرده خانم شاغل باشد و این ایرادی ندارد.
خلاصه امر آنکه در تعامل با افراد هشیار باشیم که مجموعه ای از ویژگی ها هویت فرد را رقم می زنند، نه یک ویژگی. نمی توانیم بگوییم خودش خوب است، حالا اگر پدر و مادر مناسبی ندارد به ما ارتباطی ندارد! خودش خوب است، اگر شغل مناسبی ندارد، مهم نیست و ...
#خرد_زیستن
@Manodaneshjooham
دوره آموزشی قصه من و خدا text.pdf
96.8K
#معرفی_دوره
دوره آموزشی قصه من و خدا
با موضوع افزایش رضایتمندی و رسیدن به آرامش پایدار در زندگی فردی و اجتماعی
از ۲ تیر تا ۱۰ مرداد
مهلت ثبت نام تا ۱ تیر ماه
#رایگان
#آفلاین
@Manodaneshjooham
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ شیطان به بعضیا در مراسم رمی جمره: تو دیگه چرا؟!😂
مرحوم علامه جعفری
#زنگ_تفریح
@Manodaneshjooham
هدایت شده از گروه کلام و فلسفه دین موسسه امام خمینی ره
📚مجموعه صوت تدریس کتب طرح ولایت
📕معرفت شناسی|خداشناسی | انسان شناسی| فلسفه اخلاق | فلسفه حقوق | فلسفه سیاست
🧑🏻🏫اساتید: مجتبی مصباح | احمد سعیدی | محمد تقی یوسفی |محمدرضا کدخدایی | مهدی ابوطالبی
📼 ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📌صوت تدریس معرفت شناسی
📌صوت تدریس خداشناسی
📌صوت تدریس انسان شناسی
📌صوت تدریس فلسفه اخلاق
📌صوت تدریس فلسفه حقوق
📌صوت تدریس فلسفه سیاست
📼 ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📕دانلود صوت معرفت شناسی یکجا
📘دانلود صوت خداشناسی یکجا
📙دانلود صوت انسان شناسی یکجا
📗دانلود صوت فلسفه اخلاق یکجا
📓دانلود صوت فلسفه حقوق یکجا
📔دانلود صوت فلسفه سیاست یکجا
🌐 لینک خبر در سایت
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰@iki_ac_ir