🔷 تراکم فروشی عامل گرانی مسکن شهری
⭕فردین یزدانی کارشناس ارشد اقتصاد مسکن گفت: «پدیده تراکم مازاد چه در صورت فروش این تراکم و چه مجانی بودن آن به منزله تزریق رانت به یک قطعه زمین بوده که مالک آن به وسیله این رانت در شبکه بازار از سود بالایی بهره مند می شود. اساسا این پدیده این اجازه را به مالک و سازنده میدهد قیمت مسکن را درصد بیشتری بالا ببرد. بنابراین اجازه افزایش تراکم اجازه افزایش قیمت است.»
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
❁﷽❁
#عزاداری_دهه_اول_محرم_الحرام_۱۴۴۵
#عاشورایحسینی_روضه_امام_حسین(ع)
•••┈✾~ 🕯🏴🖤🏴🕯 ~✾┈•••
🖤🏴🖤🏴🖤🏴🖤🏴🖤🏴🖤🏴🖤
با اِذن مادرش، به مُحَرّم رسیده ایم؛
او گفته است: تَک تَکِ، ما را صدا کنند؛
🖤🏴🖤🏴🖤🏴🖤🏴🖤🏴🖤🏴🖤
•••┈✾~ 🕯🏴🖤🏴🕯 ~✾┈•••
✅ کانال واحد اقتصاد موسسّه مصاف
@masaf_eco
#خبر
⭕صدور غیرحضوری مجوز برای نیمی از درخواستهای درگاه ملی مجوزها
🔷بر اساس گزارش جامع عملکرد دستگاهها در بررسی درخواستها و صدور مجوزهای کسب و کار از تاریخ ۱ مرداد سال گذشته تا ۳۰ تیرماه امسال، ۱ میلیون و ۷۷ هزار و ۳۳ درخواست در درگاه ملی مجوزها ثبت شده که از این تعداد ۴۸۱ هزار و ۴۴۱ نفر موفق به دریافت مجوز کسب و کار خود به صورت کاملا الکترونیکی و بدون نیاز به حضور شدند.
🔶از این تعداد ۴۳۲ و ۸۲۹ هزار درخواست مجوز از سوی دستگاهها بررسی و رد شده و ۱۵۵ هزار و ۵۹۶ درخواست در مرحله صدور قرار دارند و البته ۱۱۲ هزار و ۶۵ درخواست با تاخیر در بررسی مواجه بوده است. شاخص پاسخگویی به موقع دستگاهها در مجموع در این بازه زمانی ۸۹.۶ درصد بوده و درصد اتصال مجوزهای دستگاهها به درگاه نیز با مجموعا ۴۵۱۷ مجوز، ۹۵.۴درصد بوده است.
🔷برترین دستگاهها در صدور مجوزهای کسبوکار از درگاه ملی مجوزهای کشور در این بازه زمانی صندوق نوآوری و شکوفایی، سازمان انرژی اتمی، سازمان ملی استاندارد، وزارت نیرو، وزارت تعاون (مشاغل خانگی) و سازمان محیط زیست بوده و شاخص پاسخگویی به موقع آنها ۱۰۰ درصد بوده است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت_کوتاه
🔵بانک ها وام مسکن نمیدهند؛ اگر بدهند هم فایدهای ندارد
⭕️ عطا بهرامی، تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت:
بانکهای ما تسهیلات مسکن را اعطا نمیکنند و گاهاً این وامها را به افرادی که سفارش شدهاند پرداخت میکنند و به مردم وامی پرداخت نمیکنند. شرایط به حدی حاد شده که حتی وام ازدواج را هم پرداخت نمیکنند.
⭕️ مجلس قانون جهش تولید مسکن را مصوب کرد و برای حل بحران مسکن اعلام کرد که فقط میتوان از دو طریق از جمله آزادسازی و زمین و اعطای وام این مشکل را حل کرد. وقتی بانکها که یک سمت ماجرا هستند اقدام به پرداخت تسهیلات ساخت و خرید مسکن نمیکنند نباید انتظار داشته باشیم که این قانون مجلس اجرایی شود.
⭕️ در مسکن مهر، حدود ۹۸.۵ درصد وامهایی که دادیم برگشت و تنها ۱.۵ درصد آن سوخت؛ درحالیکه بیش از ۷۰ وامهایی که بانکها به شرکتها میدهند، سوخت میشود و اصلاً برنمیگردد. ولی بانکها پرداخت این وامهای پرریسک را دوست دارند چون بانک مرکزی ریسک عملیات بانکها را میخرد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافیک
💢رشد ۲۷ درصدی تامین برق صنایع نسبت به سال ۱۴۰۰
🔹صنایع کشور در بازه زمان مدیریت مصرف برق از ۱۵ خرداد تا ۲ مرداد سال جاری، ۲۶.۹ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۰ و ۱۳.۸ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۰ برق دریافت کردهاند.
🔹بیشترین رشد مصرف برق صنایع در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۰ مرتبط با صنایع فولادی با رشد ۳۱.۸ درصدی است.
🔹کاهش مصرف برق بخش خانگی، اجرای دقیق برنامه مدیریت مصرف برق صنایع و افزایش تولید برق به واسطه افزایش ظرفیت نیروگاهی کشور مهمترین دلایل رشد تامین برق صنعت در تابستان است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت_کوتاه
💢معاملات غیررسمی منشاء مفاسد بزرگ در کشور
🔶معاملات غیررسمی،به معاملاتی که طرفین معامله می توانند بدون مراجعه به دفاتر اسناد رسمی (بدون انتقال سند رسمی) و فقط با مکتوب کردن سندی دست نویس تحت عنوان قولنامه، مالکیت ملک یا زمینی را به یکدیگر انتقال دهند، گفته میشود.
🔷 درعین حال به دلیل اینکه در نظام ثبتی کشورما، این معاملات در عرض معاملات رسمی اعتبار دارند (اما در هیچ مرجع قانونی ثبت نمیشوند) زمینهساز شده اند.قدم اول حل مشکل داراییهای غیرمنقولی که اسناد قولنامهای دارند، تغییر نظام ثبتی کشور است که با قانون شدن طرح الزام به ثبت رسمی اموال غیر منقول که در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است، این مانع برطرف خواهد شد.
🔷 اما تغییرات مد نظر این قانون ملزوماتی لازم دارد. در حال حاضر طبق اظهار نظرات مقامات قضایی و همچنین نمایندگان مجلس بیش از ۸۰ درصد از مالکان اراضی کشاورزی امکان اخذ سند رسمی و ثبت معاملات خود را در سامانه سازمان ثبت املاک و اسناد کشور ندارند. اما دلیل این موضوع چیست؟
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔶پیشنهاد تشکیل شورای عالی کاداستر
فرشید ایلاتی کارشناس اقتصاد مسکن گفت:
⭕️ اسناد عادی و قولنامهای داستانها دارد؛ کشور درگیر این مقوله شده و سر و ته این اسناد حوزه پولشویی است. الان ۵۰ درصد پروندههای قوه قضاییه مربوط به اختلافات ملکی است. دادگاه و محاکم از این پروندهها پُر شده است.
⭕️ پیشنهاد دادهایم ذیل قوه قضاییه، "شورای عالی کاداستر" تشکیل شود؛ تاکنون بیش از ۴۰۰۰ میلیارد تومان در سامانه کاداستر هزینه شده است، اما این کار خروجی نداشته است، زیرساخت کاداستر مشکل داشته و خطای فنی دارد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافیک
💢صادرات نفت ایران به چین در ۳ سال ۳ برابر شد
🔹طبق آمار موسسه کپلر، صادرات نفت ایران به چین در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به ترتیب ۶۹۲ و ۷۴۶ هزار بشکه در روز بود.
🔹 با خروج آمریکا از برجام و پایان مهلت معافیت خرید نفت از ایران در می ۲۰۱۹، رقم فروش نفت به چین افت چشمگیری کرد و در دو سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ترتیب به روزانه ۴۶۶ و ۳۲۴ هزار بشکه کاهش یافت.
🔹به نظر میرسد راهبردی نظام در تعامل با چین، امضای سند همکاری ۲۵ ساله و روی کار آمدن دولت سیزدهم نقش موثری در تقویت روابط با چین و صادرات نفت به این کشور داشته است.
🔹به گونهای که حضور تهاجمی روسیه به بازار چین نیز نتوانست سهم ایران را کاهش دهد و روند صعودی تا رسیدن عدد صادرات به حدود ۱ میلیون بشکه در روز ادامه پیدا کرد.
🔹 هماکنون صادرات نفت ایران به چین در شرایط تحریمی از دوره اجرای برجام حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز بیشتر است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#توییت
⭕️ محمدباقر نوبخت، رئیس سازم برنامه و بودجه در دولت روحانی:
🔹با انتشار ٣١١/٥ هزار ميليارد تومان اوراق مالي،
دولت سيزدهم در كمتر از دوسال بيش از ٨ سال فعاليت دولت هاي يازدهم و دوازدهم ، انواع اوراق مالي براي كسب درامد منتشر كرد.
⭕️ مجید شاکری، کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به توییت بالا نوشت:
🔹واقعا بد است كه آقاى نوبخت بدلايل سياسى، عدد مطلق بدهى را ( به جاى نسبت بدهى به جى دى پى اسمى) ملاك رفتار مالى دولت آقاى رييسى معرفى مى كند. اين جمله از باب غير معقول بود شبيه آن گزاره" بيشترين حجم نقدينگى از زمان مادها" است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
⭕نقش بسیار تاثیرگذار کسب و کارهای کوچک در اقتصادکشوهای جهان/
نقشه راه ایتالیا برای حمایت از کسب و کارهای خرد
🔷از دو دهه قبل ایتالیا برای صنعتی کردن و کاهش بیکاری در مناطقی از کشورش که کمتر توسعه یافته بود، سیاست گسترش کسب و کارهای کوچک و خانگی را در پیش گرفت. در زمان آغاز عملیاتی کردن طرح حمایت از کسب و کارهای خرد توسط دولت،بیکاری در مناطق جنوبی ایتالیا،حتی به بالاتر از نرخ ۲۲ درصد رسیده بود.
🔶به همین دلیل دولت تصمیم گرفت، با توجه به مزیتی که ایتالیا در تولید کفشهای چرمی دارد، سیاستهای حمایتی خود را در صنایع کوچک و خانگی و به ویژه در بخش تولیدات کفش و کیفهای چرمی متمرکز کند. برای اجرایی کردن این سیاست، دولت این کشور تصمیم گرفت در مناطق و محلههایی که تراکم بالای جمعیت وجود داشت ، واحدهای تولیدی خانگی خود را در قالب خوشههای صنعتی تقسیمبندی کند و با تعریف ارتباط واحدهای تولید خانگی در قالب این خوشهها، نرخ بیکاری را به ۱۲ درصد برساند. روش کار بدین صورت بود که در این نواحی که پراتو نام دارد، شبکهیی از واسطهها که به ایمپاناتوری معروف هستند، سفارشهای بینالمللی را ثبت کرده و این سفارشها را بین تولیدکنندگان محلی تقسیم میکردند.
🔶 سیاستگذاران این کشور با تقسیم کار بین این واحدها توانستند، هم کارها را تخصصی کنند و هم تعداد مناطق صنعتی را افزایش دهند. دولت همچنین امتیازات مالیاتی برای آن دسته از واحدهای تولیدی کوچک و خانگی که قابلیت ۱۰۰ درصد صادرات تولیدات خود را برای سه سال متوالی حفظ کنند در نظر گرفت که باعث تشویق هر چه بیشتر این کسب و کار ها برای پیشرفت در حوزه تخصصی خود شد.
💢با اجرای این ایدههای کاربردی در سال ۲۰۰۲ ارزش افزوده بخش تولیدات کفش و کیف چرم به ۱۱ میلیارد دلار رسید.موضوع قابل توجه و جالب این است که بیش از ۷۹ درصد از مجموع شرکتهای صنعتی این کشور را که جزو ۷ کشور صنعتی جهان است، واحدهای کوچک و متوسط و خانگی تشکیل میدهند.
🔷 همچنین در زمینه اشتغال ۸۷ درصد از کل نیروهای شاغل در بخش صنعت و ۶۱ درصد از نیروهای شاغل در بخشهای غیرصنعتی را شرکتها و واحدهای کوچک و خانگی تشکیل دادهاند. ایتالیا با اجرای این طرحهای توسعه محور توانست نرخ بیکاری را در مناطق جنوبی ایتالیا بهشدت کاهش دهد و زمینه رونق محصولات صادراتی این حوزه را نیز از طریق مدل تعاونی خوشهیی گسترش دهد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت_کوتاه
💢دردسرهای قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی/
قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی باعث بی قانونی شده؟!
🔶قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی در سال ۸۵ با هدف جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و ایجاد قطعات مناسب فنی و اقتصادی در این زمینها و همچنین تشویق صاحبان زمینهای کشاورزی خرد به تجمیع و یک پارچهسازی اراضی خود با زمینهای مجاور، از سوی مجلس و با پیشنهاد دولت وقت، تصویب شد.
🔷بر اساس این قانون امکان صدور سند تک برای اراضی کوچکتر از حد نصاب فنی و اقتصادی وجود ندارد. به همین دلیل طبق گفته مقامات قضایی و نمایندگان مجلس فعلا بیش از ۸۰ درصد مالکان اراضی اراضی کشاورزی در کشور امکان گرفتن سند تک برگ و یا ثبت معاملات خود در سامانه سازمان ثبت املاک و اسناد کشور را ندارند.
🔶این موضوع باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی مثل زمین خواری و کلاهبرداری شده است.اما ین حال این موضوع مهم را باید درنظر گرفت که خرد شدن اراضی زراعی موجب آسیب به کشاورزی کشور خواهد شد.
حال راه حل این موضوع چیست؟
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔵کوتاه شدن دست آمریکا از تبادلات نفتی ایران و عراق
🔶سید حمید حسینی رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران گفت: با توافق صورت گرفته برای تهاتر نفت و گاز با عراق، دست آمریکا برای سنگاندازی کوتاه شده و باتوجه به وضعیت عراق، ایجاد این توافق میتواند به نفع ایران باشد.
🔷وی در خصوص تهاتر نفت و گاز با عراق نیز اظهار کرد: جریان قرارداد گازی و نفتی ایران با عراق مشخص است، مجموع صادرات گاز و برق ایران به عراق روزانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون دلار برآورد میشود.
🔶با کاهش صادرات گاز و برق ایران و باتوجه به گرمای شدید عراق فضایی در این کشور ایجاد شد و دولتش تحت فشار قرار گرفت و برای اولین بار عراقیها ایران را مقصر ندانستند و اعلام کردند مقصر آمریکا است که اجازه انتقال نمیدهد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔵کوتاه شدن دست آمریکا از تبادلات نفتی ایران و عراق
🔶سید حمید حسینی رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران گفت: با توافق صورت گرفته برای تهاتر نفت و گاز با عراق، دست آمریکا برای سنگاندازی کوتاه شده و باتوجه به وضعیت عراق، ایجاد این توافق میتواند به نفع ایران باشد.
🔷وی در خصوص تهاتر نفت و گاز با عراق نیز اظهار کرد: جریان قرارداد گازی و نفتی ایران با عراق مشخص است، مجموع صادرات گاز و برق ایران به عراق روزانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون دلار برآورد میشود.
🔶با کاهش صادرات گاز و برق ایران و باتوجه به گرمای شدید عراق فضایی در این کشور ایجاد شد و دولتش تحت فشار قرار گرفت و برای اولین بار عراقیها ایران را مقصر ندانستند و اعلام کردند مقصر آمریکا است که اجازه انتقال نمیدهد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔵 کدام بانک ها از پرداخت وام ساخت مسکن طفره میروند؟
⭕️ براساس اطلاعات دریافت شده از سامانه TEM وزارت راه و شهرسازی، نظام بانکی کمتر از ۲۰ درصد از تعهدات خود برای پرداخت وام ساخت مسکن را به سرانجام رسانده است و همچنان ۸۰ درصد از تعهد قانونی بانکها برای پرداخت وام ساخت مسکن روی زمین مانده است.
⭕️ در این زمینه بانک مسکن همچنان با پرداخت ۹۵ هزار میلیارد تومان بهترین عملکرد را داشته است و پس از آن بانک سپه قرار دارد. سایر بانکها در مجموع ۵ هزار میلیارد تومان پرداخت کردهاند که کمتر از یک درصد از تعهد این بانکها است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
⭕ثبت ۳ درصد صرفهجویی مصرف برق در بخش خانگی/ برنامههای مدیریت مصرف با قوت ادامه مییابد
مدیرعامل شرکت توانیر:
🔶خرداد و تیر با وجود افزایش شدید دمای هوا نسبت به سال گذشته، شاهد صرفهجویی سهدرصدی مشترکان بخش خانگی بودیم.
🔷ارزیابی ما این است که در روزهای اوج مصرف نزدیکبه ۱۰ هزار مگاوات در بخشهای مختلف صرفهجویی شد که نتیجه آن حفظ پایداری شبکه برق و جلوگیری از خاموشیهای گسترده بود.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
⭕توسعه مکران به روش تامین مالی جمعی
🔶تأمین مالی جمعی نوعی روش تأمین مالی مبتنی بر تجمیع و مشارکت دادن اشخاص در فعالیتهای مختلف انتفاعی و غیرانتفاعی در زمینههای متنوع است که میتواند مبتنی بر اهدا، پاداش، بدهی و سهام باشد. تأمین مالی جمعی کارکردهای مختلفی دارد و میتواند در طرحهای غیرانتفاعی همانند کمک به نیازمندان، تهیه جهیزیه و در طرحهای انتفاعی همانند پروژههای توسعهای شرکتهای خرد، کوچک و متوسط به کار گرفته شود.
🔷 به کارگیری نوآوری و کمک به شرکتهای نوپا، تسریع در فرآیند تأمین مالی و پذیرش عمومی، مزیتهای تأمین مالی جمعی نسبت به روشهای متعارف هستند؛ اگرچه این روش ممکن است ریسکهای مختلفی را برای سرمایهگذاران و کارآفرینان به دنبال داشته باشد. عوامل مختلفی بر تأمین مالی جمعی تاثیرگذار هستند که از میان آنها، منابع خرد جمعی، اعتماد، شرع، جمعیت، متقاضی و پروژه به عنوان مهمترین ابعاد تأثیرگذار بر تأمین مالی جمعی در کشور مطرح هستند.
🔶سواحل مکران یکی از مناطق استراتژیک کشور است که با وجود ویژگیهای متمایز و فرصتهای متنوع، محروم باقی مانده و کمتر توسعه یافته است. یکی از چالشهای مهم در پیشرفت و توسعه این مناطق، تأمین منابع مالی مورد نیاز است که با روشهای سنتی و متعارف نمیتوان منابع لازم را برای توسعه این مناطق به دست آورد.
🔷 تأمین مالی جمعی با تجمیع مشارکت مردم، سبب میگردد که منابع مورد نیاز طرحهای توسعه سواحل مکران از سوی مردم تأمین گردد. اگرچه این شیوه در حال حاضر شاید نتواند در تأمین مالی مگاپروژهها و پروژههای بزرگ استفاده گردد، اما به شرکتهای خرد، کوچک و متوسط در تأمین منابع مالی خود کمک شایانی خواهد کرد. همچنین مدلهای اهدا و پاداش میتوانند به محرومیتزدایی این منطقه کمک شایانی نمایند.
#مکران
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#عکس_نوشت
🔰رشد ۷۰ درصدی حجم تجارت ایران با ارمنستان
🔶عمده کالا وارداتی از ارمنستان شامل؛ مواد معدنی، انواع فیلترها، کاغذ و لوازم الکتریکی بوده است. عمده کالای صادراتی به این کشور شامل؛ محصولات فولادی با بیش از ۲۲ درصد، مواد غذایی، میوه و تره بار و گاز است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_استوری
🔰تکاپو برای استفاده از ظرفیت دریای خزر در تجارت منطقهای
🔶اخیرا روسیه با راهاندازی یک پایانه کانتینری مدرن در آستاراخان تمایل خود را برای گسترش تجارت در دریای خزر نشان داد. باید کشور برای بهرهبرداری از این فرصت و افزایش صادرات به روسیه چگونه استفاده خواهد کرد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یاداشت
⭕نقش عوامل قومی-مذهبی در توسعه مکران
🔷یکی از الزامات اساسی در توسعه بندر چابهار و سواحل مکران توجه به نقش عوامل قومی- مذهبی و رویکردهای درونزا در میان نخبگان بلوچ است. در واقع بدون مشارکت اهالی بومی قوم بلوچ در فرآیند توسعه و برنامهریزی بندر چابهار توسعه سواحل مکران میتواند با چالشهای اساسی مواجه گردد.
🔶از طرفی توجه به نقش نخبگان و ریشسفیدان در فرآیند توسعه چابهار و همچنین مشارکت دادن واقعی قوم بلوچ در مشاغل سطوح بالا و هم چنین کسبوکار در برنامههای توسعه چابهار میتواند منجر به رضایتمندی اجتماعی، انسجام قومی و تقویت همگرایی ملی گردد.
🔷بر این اساس، عدم تحقق بهینه اصل ۴۸ قانون اساسی و عدم مشارکت سیاسی قوم بلوچ، در توسعه چابهار و سواحل مکران، موجب به مخاطره افتادن وحدت و انسجام ملی و عدم نیل به منافع ملی گردیده است. مشارکت سیاسی و یا عدم وجود آن میتواند نقش اساسی در تخفیف و تشدید قومگرایی در استان سیستان و بلوچستان و سیاسی شدن اختلافات زبانی و مذهبی ایفا نماید.
🔶یکی از راهکارهای بنیادی در راستای ایجاد امنیت وکاستن از دشواریهای برخاسته از قومیت وحساسیتهای مذهبی در ایران به ویژه در سیستان و بلوچستان، رفع نابرابریهای اقتصادی و پرداختن به توسعه در این گونه استانهای مرزی و همچنین از میان بردن نابرابریهای مذهبی و فرقهای با فراهم آوردن امکانات و فرصتهای یکسان برای مشارکت اداری و سیاسی همه شهروندان است.
🔷اگر چه در دو دهه اخیر گامهایی در این زمینه برداشته شده است، ولی تاکید بیشتر بر این راهکار، نقشی کارساز در کمرنگ کردن تبلیغات و توطئه دشمنان بازی خواهد کرد و زمینهساز امنیت پایدار منطقهای خواهد شد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#توییت
🔶امسال میزان بارشها و ورودی آب به سدهای کشور نسبت به متوسط ۵ ساله به ترتیب ۱۰ و ۱۴ درصد کاهش داشت اما ذخایر آب سطحی برابر متوسط ۵ ساله بود و کاهشی رو ثبت نکرد...
🔷یه خطی این آمار یعنی زور مدیریت منابع آب به خشکسالی چربید و آثار منفی کاهش بارشها روی منابع آبی خنثی شد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰خیز بلند بانک بریکس برای افزایش سهم ارزهای محلی در معاملات
🔶 رئیس کمیته هماهنگی همکاریهای اقتصادی با کشورهای آفریقایی گفت: پس از اینکه ذخایر ارزی روسیه توسط آمریکا و اتحادیه اروپا توقیف شد، جهان متوجه شد دلار نه تنها یک سلاح بلکه ابزاری برای اعمال فشار مالی بر سیاست خارجی و داخلی کشورها است. سیستم پرداخت بریکس در «دنیای جدید غیرغربی» جایگزین سوئیفت خواهد شد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
⭕️ بانک مشترک ایران و سوریه تأسیس شد
👤 وزیر اقتصاد: کنسرسیومی از ۳ شرکت بیمه ایرانی با شرکت بیمه سوری با سهم ۶۰ درصد ایران و ۴۰ درصد سوریه راه اندازی و با مشارکت ۲ بانک غیر دولتی در سوریه شعب آنها افتتاح شده است.
🔹این بانکها قرار است با پشتیبانی مالی و بیمهای شرکتهای ایرانی فعال در سوریه، برای پیمانکاران و صدور خدمات فنی مهندسی فعال شوند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco