#عکس_استوری
🔰تکاپو برای استفاده از ظرفیت دریای خزر در تجارت منطقهای
🔶اخیرا روسیه با راهاندازی یک پایانه کانتینری مدرن در آستاراخان تمایل خود را برای گسترش تجارت در دریای خزر نشان داد. باید کشور برای بهرهبرداری از این فرصت و افزایش صادرات به روسیه چگونه استفاده خواهد کرد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یاداشت
⭕نقش عوامل قومی-مذهبی در توسعه مکران
🔷یکی از الزامات اساسی در توسعه بندر چابهار و سواحل مکران توجه به نقش عوامل قومی- مذهبی و رویکردهای درونزا در میان نخبگان بلوچ است. در واقع بدون مشارکت اهالی بومی قوم بلوچ در فرآیند توسعه و برنامهریزی بندر چابهار توسعه سواحل مکران میتواند با چالشهای اساسی مواجه گردد.
🔶از طرفی توجه به نقش نخبگان و ریشسفیدان در فرآیند توسعه چابهار و همچنین مشارکت دادن واقعی قوم بلوچ در مشاغل سطوح بالا و هم چنین کسبوکار در برنامههای توسعه چابهار میتواند منجر به رضایتمندی اجتماعی، انسجام قومی و تقویت همگرایی ملی گردد.
🔷بر این اساس، عدم تحقق بهینه اصل ۴۸ قانون اساسی و عدم مشارکت سیاسی قوم بلوچ، در توسعه چابهار و سواحل مکران، موجب به مخاطره افتادن وحدت و انسجام ملی و عدم نیل به منافع ملی گردیده است. مشارکت سیاسی و یا عدم وجود آن میتواند نقش اساسی در تخفیف و تشدید قومگرایی در استان سیستان و بلوچستان و سیاسی شدن اختلافات زبانی و مذهبی ایفا نماید.
🔶یکی از راهکارهای بنیادی در راستای ایجاد امنیت وکاستن از دشواریهای برخاسته از قومیت وحساسیتهای مذهبی در ایران به ویژه در سیستان و بلوچستان، رفع نابرابریهای اقتصادی و پرداختن به توسعه در این گونه استانهای مرزی و همچنین از میان بردن نابرابریهای مذهبی و فرقهای با فراهم آوردن امکانات و فرصتهای یکسان برای مشارکت اداری و سیاسی همه شهروندان است.
🔷اگر چه در دو دهه اخیر گامهایی در این زمینه برداشته شده است، ولی تاکید بیشتر بر این راهکار، نقشی کارساز در کمرنگ کردن تبلیغات و توطئه دشمنان بازی خواهد کرد و زمینهساز امنیت پایدار منطقهای خواهد شد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#توییت
🔶امسال میزان بارشها و ورودی آب به سدهای کشور نسبت به متوسط ۵ ساله به ترتیب ۱۰ و ۱۴ درصد کاهش داشت اما ذخایر آب سطحی برابر متوسط ۵ ساله بود و کاهشی رو ثبت نکرد...
🔷یه خطی این آمار یعنی زور مدیریت منابع آب به خشکسالی چربید و آثار منفی کاهش بارشها روی منابع آبی خنثی شد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰خیز بلند بانک بریکس برای افزایش سهم ارزهای محلی در معاملات
🔶 رئیس کمیته هماهنگی همکاریهای اقتصادی با کشورهای آفریقایی گفت: پس از اینکه ذخایر ارزی روسیه توسط آمریکا و اتحادیه اروپا توقیف شد، جهان متوجه شد دلار نه تنها یک سلاح بلکه ابزاری برای اعمال فشار مالی بر سیاست خارجی و داخلی کشورها است. سیستم پرداخت بریکس در «دنیای جدید غیرغربی» جایگزین سوئیفت خواهد شد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
⭕️ بانک مشترک ایران و سوریه تأسیس شد
👤 وزیر اقتصاد: کنسرسیومی از ۳ شرکت بیمه ایرانی با شرکت بیمه سوری با سهم ۶۰ درصد ایران و ۴۰ درصد سوریه راه اندازی و با مشارکت ۲ بانک غیر دولتی در سوریه شعب آنها افتتاح شده است.
🔹این بانکها قرار است با پشتیبانی مالی و بیمهای شرکتهای ایرانی فعال در سوریه، برای پیمانکاران و صدور خدمات فنی مهندسی فعال شوند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_استوری
🔶راهاندازی ارز جدید بریکس (R5)، میتواند تاثیرات عمیقی بر نظام مالی بینالمللی داشته باشد که یکی از مهمترین اثرات آن تضعیف جایگاه دلار در مبادلات تجاری و اقتصادی جهانی است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
آخرین تغییرات وام خرید مسکن
با موافقت شورای پول و اعتبار، سقف تسهیلات از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در تهران و استانهای مختلف کشور افزایش یافته است.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
مصــــافاقتصادی
#یادداشت_کوتاه 💢دردسرهای قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی/ قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی ک
#یادداشت_کوتاه
💢راه نجات از دو راهی اهمیت کشاورزی و ساماندهی نظام ثبتی
🔶حامد حسنی، پژوهشگر مسائل حقوقی، درباره ایجاد راه حل برای مشکلاتی که توسط قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی ایجاد شده گفت: قانونگذار در اینجا با یک تصمیم سخت مواجه است.
🔷از یک سو عدم اعطای سند به مالکین با اراضی خرد باعث خواهد شد که تمامی مشکلات مورد اشاره از قبیل فروش مال غیر، زمینخواری، تصرف عدوانی و غیره در این زمینها ادامه داشته باشد. از سوی دیگر نمیتوان اهداف قانونگذار در بحث خرد نشدن اراضی کشاورزی را نیز نادیده گرفت.
🔷وی در ادامه گفت: یک راه پیش روی قانونگذار این است که قانون را طوری اصلاح کند که به تبع آن، به تمامی مالکان زمینهای کشاورزی، سند رسمی اعطا شود اما این اسناد با محدودیتهایی مواجه باشد.
💢 در این وضعیت، ضمن حذف مشکلات مرتبط با اسناد قولنامهای، شاهد تجمیع زمینهای خرد شده خواهیم بود. در کل این قانون باید هر چه سریعتر اصلاح شود تا قسمت مهمی از مشکلاتی که به دلیل معاملات غیر رسمی در کشور به جود آمده حل شود. به همین دلیل از تشخیص مصلحت نظام درواست میگردد روند بررسی و تصویب طرح الزام را تسریع کند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یاداشت
🔰 پهلوگیری کشتیها و انتقال ترانزیت کالا از بحر به بر/ضرورت پررنگ سازی نقش کریدور شمال-جنوب
قسمت اول
🔶 کریدور شمال-جنوب در سال ۲۰۰۰ میلادی با امضای توافقنامهای میان ایران، هند و روسیه ایجاد شد. این کریدور اقیانوس هند و خلیج فارس را از طریق ایران به دریای خزر، روسیه و اروپا متصل میکند.
🔶 این کریدور از همان ابتدا رقیبی برای کانال سوئز به شمار میرفت. کریدور شمال جنوب باعث صرفهجویی ۴۰ و ۳۰ درصدی در زمان و هزینه در ترانزیت کالا را دارد.
🔶 یکی از کارشناسان نزدیک به وزارت راه در مصاحبهای با واحد اقتصاد مصاف در این باره گفت: کریدور شمال-جنوب از ابتدا رقیبی برای کانال سوئز بوده است. این کریدور نسبت به کانال سوئز کاهش هزینه و مسافت برای حملونقل کالا را در پی دارد.
🔶 کریدور شمال-جنوب یک شورای هماهنگی دارد. این شورا یک امین دارد، ایران امین این موافقتنامه است. کاری که میشود انجام داد -برای تبدیل شدن کریدور شمال-جنوب به عنوان رقیب کانال سوئز- این است که شورای هماهنگی کریدور شمال-جنوب تشکیل شود. تولید محتوا انجام شود تا نقش این کریدور تبیین و پررنگ شود.
🔶وی در ادامه افزود؛ البته چه بخواهیم چه نخواهیم نقش کریدور شمال-جنوب در حال پررنگ شدن است و ما باید از فرصت استفاده کنیم. کریدور شمال-جنوب بخاطر یکسری مسائل که یکی از آنها بحران روسیه است مورد توجه قرار گرفته است. اما مهمتر از این موضوع قبل از بروز بحران روسیه، کانال سوئز با به گل نشستن یک کشتی بسته شد. این موضوع توجهها به کریدور شمال-جنوب بیش از پیش معطوف کرد.
🔶همچنین ادامه داد؛ هزینههای حملونقل دریایی افزایش یافته است و دنیا از سمت بحر یعنی دریا به بر یعنی خشکی میآید. بخش اعظمی از طرح کمربند و راه چین در خشکی قرار دارد زیرا چین به تنگه مالاگا وابستگی داشت و یک تنش جدی با غرب کافی است تا منافع چین تحتالشعاع قرار گیرد.
🔶 به جز راه دریایی قرن ۲۱ که از قطب میگذرد، قسمت زیادی از طرح کمربند و راه چین از خشکی میگذرد. با توجه به افزایش هزینههای حمل دریایی و عبور بخش قابل توجهی از کریدور شمال-جنوب از ایران به ویژه شاخه غربی و شرقی که به آسیای میانه و روسیه میرسد، به صورت عمده ترانزیت کالا از دید بازاری از مسیر خشکی به صرفهتر از دریایی است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco