مشخصاً شکافی در تیم ترامپ جهت مقابله با ایران وجود دارد. گروهی با استدلالهای متفاوت عقیده دارند اینبار باید با ایران مذاکره کرد اما گروهی دیگر بر بازاعمال فشار حداکثری تاکید دارند.
در این بین برخی کشورهای عربی به دلیل آگاهی از تبعات امنیتی و نظامیِ تنشهایِ میان ایران و آمریکا بر کشور خودشان، در گروه اول و لابی صهیونی در گروه دوم جای دارند.
در این بین هر کس از این آب گل آلود ماهی میگیرد و مشخصاً گروهک نفاق با بازی اخیر خود، به دنبال جلب توجه نزد گروه دوم برای قرارگیری در پیشانی تروریسم نیابتی علیه ایران است.
البته برآوردها نشان میدهد که میل نیروهای متضاد فوق به سمت فشار خواهد رفت.
گفته میشود در روزهای آتی، اولین بسته تحریمی آمریکا ابلاغ خواهد شد که اکثراً متمرکز بر هدف قرار دادن فروش نفت ایران به چین است. آمریکاییها با رایزنی با چین به دنبال فشار از هر دو طرف هستند. همچنین احتمال اِعمال گزینههای سخت(ترور و خرابکاری) علیه شبکه فروش نفت وجود دارد.
هدف نهایی تیم ترامپ ایجاد آشوب در ایران است اما به دلیل نظرات متضاد، هنوز جمعبندی کاملی در واشینگتن پیرامون کمیت کیفیت همکاری با رژیم صهیونیستی جهت اقدام مستقیم علیه ایران وجود ندارد. هر چند موردی مانند تسریع در فروش محمولههای نظامی خاص به رژیم در ازای پذیرش آتشبس در غزه وجود دارد.
@Muhallel
✅ از عراق چه خبر؟
🔹 همانطور که میدانید فشار بینالمللی علیالخصوص از سوی ترامپ بر دولت سودانی وارد شده که باید فصائل مقاومت منحل و خلع سلاح شوند؛ از سویی دولت با این فشارها مواجه است و اسرائیل در کمین است و از سوی دیگر خطر بازگشت داعش و همچنین سختی کار انحلال فصائل وجود دارد.
🔹 در همین خصوص، چند روز پیش جلسهای به میزبانی محمد شیاع السودانی با حضور فالح الفیاض، ریاست ستاد حشد، شیخ اکرم الکعبی، حاج ابوحسین الحمیداوی، فرماندهی کتائب حزبالله و حاج ابوآلا الولائی، فرماندهی کتائب سیدالشهدا برگزار شده است. هدف، یافتن ساز و کارهایی برای عبور از این موضوع است.
🔹 پیشنهاد شخص سودانی این بوده که هر سه نیروی فوق منحل شده و در حشدالشعبی ادغام شوند. در واقع ۶۰ درصد نیروهای گروههای مقاومت عراقی در حشد هستند به جز این سه گروه که ساختاری جداگانه دارند و خود کتائب حزب الله زرادخانهای به اندازه یک ارتش دارد.
🔹 در این جلسه شیخ الکعبی با این پیشنهاد مخالفت کرده است. اکنون دولت و فصائل در حال رایزنی برای رسیدن به فرمولی هستند که این مشکل حل شود که همچنان جدیترین پیشنهاد روی میز، ادغام این سه گروه در حشدالشعبی که خود حشد زیر نظر دولت عراق است، میباشد.
🔹 در خصوص موضع ایران ما، در دو سفری که حاج اسماعیل به عراق داشته، سردار قاآنی تاکید کرده که موضوع فوق یک موضوع عراقی است و تهران در این زمینه دخالت نمیکند اما نظر ایران، لزوم پیروی فصائل از دولت است که این موضوع در سفر سودانی به تهران نیز گفته شد.
🔹 به نظر میرسد به زودی ساز و کاری اجرایی شود که در آن گروههای عراقی به کلی از رویارویی نظامی یا حتی صحبت رسانهها درباره آنها دور میشوند. کم و کیف این ساز و کار در حال مذاکره است.
@Muhallel
✅ لبنان
🔹 در لبنان، الثنائی الشیعی(دو گانه شیعی یعنی حزبالله و جبنش امل) با نواف سلام بر سر چند وزارتخانه از جمله دارایی(یاسین جابر) توافق کردند. همچنین توافقات ضمنی بر این مبنا است که صنعت و مالی به امل و کار و بهداشت به حزب الله برسد. داخلی، سنی - انرژی، قوات لبنانی جعحع یا مسیحی، دفاع مارونی و فواید عامه دروزی جنبلاط برسد. هر چند احتمال تغییر وجود دارد.
🔹 با این حال دو چالش وجود دارد:
اول. خود نواف سلام رویکردی دوگانه در پیش گرفته؛ وی از سویی قصد توافق با همه احزاب را دارد و از سویی نظر آنها را نیز دخیل نمیکند. به عبارت ساده تر وی با همه مشورت میکند ولی این به حد نظرخواهی است و نهایتا قصد دارد خود تصمیم گیرنده باشد که این خطراتی دارد؛ وی مثلا به الثنائی قولی میدهد ولی نهایتا آن را تغییر میدهد. این موجب نگرانی اعتراض احزاب شیعه و سنی شده است.
دوم. مشکل بعدی جوزف عون است که وی نیز قصد دارد و علاقه دارد که اسامی وزرای پیشنهادی سلام را بررسی و در صورت لزوم وتو کند. این نیز در چارچوب تلاش عون برای تغییرات در توافق طائف صورت میگیرد، وی به مرور قصد دارد با تفاسیر متفاوت این توافق را به نفع خود سازد.
🔹 فردا پنجشنبه قرار است وزرای خارجه سعودی و کویت وارد بیروت شوند تا عون را به تور خلیج فارس دعوت کنند. تلاش این است که قبل از سفر عون به ریاض، دولت تشکیل شود.
🔹 در عرصه آتشبس، رژیم همچنان دستکم در سه نقطه استراتژیک باقی مانده است. عون در تماس با کشورهای فرامنطقهای خواستار فشار بر رژیم برای ترک لبنان شده است. در کمیته نظارت نیز رژیم بهانههای زیادی میآورد: در واقع آنها میخواهند ارتش لبنان در نقش سربازان ارتش رژیم عمل کرده و به مقابله علنی و کامل با حزبالله که شامل تخریب خانهها و ... می شود نیز بپردازند که ارتش لبنان علی الخصوص در موقعیت فعلی چنین نخواهد کرد.
🔹 در کمیته نظارت، رژیم جدول زمانی خروج نداده اما برآورد این است که حضور رژیم در نقاط حداقل ۳ روز پس از یکشنبه(پایان ۶۰ روز) ادامه مییابد.
🔹 آوارگان روستاها و شهرکهای جنوب که هنوز بازنگشتهاند قصد دارند روز یکشنبه با یا بدون عقبنشینی ارتش اشغالگر به خانههای خود بازگردند.
🔹 حزبالله نیز تاکید کرده در برابر تداوم اشغال ساکت نخواهد ماند.
@Muhallel
✅ یمن
🔹 به طور کلی یمنیها ۵ رویکرد را در پیش گرفتهاند:
۱. لغو ممنوعیت عبور کشتیهای سایر کشورها: البته خود شرکتها فعلا ریسک نمیکنند و به مرور در حال عبور هستند. در صورت تداوم تجاوز آمریکا و اروپا به یمن، ممنوعیت، بازاجرا خواهد شد. در ساعات پایانی منتهی به آتشبس غزه، آمریکا تلاش کرد چند حمله کند که با هجوم پهپادهای انتحاری یمنی به هری ترومن، حملات شکست خورد. پرواز هواپیماهای شناسایی آمریکایی- انگلیسی فعلا در یمن متوقف شده است.
۲. تداوم ممنوعیت عبور کشتیهای صهیونیستی: رفع این ممنوعیت بستگی به تصمیم مقاومت فلسطین و وضعیت آتشبس، تجاوز دشمن اسرائیلی به یمن و پایان حضور نظامی دشمن در دریای سرخ است.
۳. آمادگی و رصد شرایط در خصوص احتمال نقض آتشبس رژیم صهیونی: در این خصوص هماهنگی سطح بالایی میان انصارالله و مقاومت فلسطین در خصوص ارزیابی اجرای توافق توسط رژیم وجود دارد.
۴. افزایش آمادگیها برای رویارویی و دور جدید درگیری احتمالی با ائتلاف غربی: با ورود ترامپ، احتمال انجام اقدامات سیاسی، نظامی و اقتصادی ترامپ علیه یمن مانند توقیف کشتیهای کمکها وجود دارد. از این رو باید آمادگیهای تدافعی و تهاجمی را افزایش داد.
۵. آمادگی در خصوص انفجار جبهه داخلی: تحرکاتی از سوی مزدوران سعودی - اماراتی علیالخصوص از سوی حزب اصلاح وجود دارد مخصوصا که با شکست گزینه نظامی در نبرد فتح موعود و جهاد مقدس، احتمال شرطبندی دشمن بر وضعیت داخلی وجود دارد. لذا هشدارها به سعودی، علنی و پنهان، ارسال شده است. البته صنعا میتواند بازگشایی جبهات داخلی به صورت پیشدستانه مخصوصا تکمیل آزادسازی مارب را به عنوان گزینهای بررسی کند.
@Muhallel
مُحَلِّل
✅ یمن 🔹 به طور کلی یمنیها ۵ رویکرد را در پیش گرفتهاند: ۱. لغو ممنوعیت عبور کشتیهای سایر کشورها
جالب است که دقایقی پیش کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ، انصارالله را در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی قرار داده است. اقدامی که به مثابه بازگشایی دریچهای جدید به روی فصلی نو از رویاروییها در حوزه یمن است.
@Muhallel
مُحَلِّل
✅ لبنان 🔹 در لبنان، الثنائی الشیعی(دو گانه شیعی یعنی حزبالله و جبنش امل) با نواف سلام بر سر چند وز
سرعت تحولات آنقدر بالاست که حتی دیگر نمیتوان با دادههای صبح یک روز، در شب همان روز تحلیلی کرد.
در لبنان، کار تشکیل کابینه مجددا به موانع خورده است. من از بیان پیچیدگیها و جزئیات پرهیز میکنم اما به طور خلاصه هیچ بعید نیست که باز هم مشابه روند انتخاب نخست وزیر، الثنائی و علیالخصوص حزب دور خورده و حتی هیچ وزارتخانهای به آنها نرسد. البته این امر تا حدودی برای سایر بلوکها نیز صادق است. بحث دخالت خارجی علی الخصوص سعودی اصلا بعید نیست.
همچنین در زمینه آتشبس، بحث تمدید حضور رژیم علی الخصوص در بخش شرقی حتی برای ۳۰ روز دیگر بسیار محتمل است و در صورت چراغ سبز کاخ سفید و در جلسه امروز کابینه امنیتی اسرائیل، این موضوع تصویب خواهد شد. در بهترین حالت آنها گفتهاند در ۳ روز بعد از ۲۷ ژانویه از مرکز و غرب عقبنشینی میکنند اما فعلا(برآورد ۳۰ روزه) در بخش شرقی میمانند.
مشخصاً پس از شکست جنگ نظامی مستقیم، دشمن بلافاصله بر استفاده از ابزارهای سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی جهت اضمحلال حزب الله روی آورده است. زمان مشخص خواهد کرد که این قمار دشمن نیز تا چه حد نتیجه خواهد داد.
@Muhallel
مُحَلِّل
پازل دشمن جهت ایجاد بیثباتی داخلی نیاز به قطعاتی دارد. قطعاً بحث بازار ارز یکی از این قطعات است که
روند فعلی دلار چشمانداز روشنی ندارد و کانال ۸۵ به راحتی در دسترس است.
در صورت اعلام بسته تحریمی جدید آمریکا نیز چه بسا شاهد سرعت یافتن و کانالهای بالاتر نیز باشیم.
همانطور که قبلا نیز گفته شد متاسفانه نرخ دلار نقش مهمی در بازنمایی وضعیت کلی کشور دارد و با افزایش افسارگسیخته آن، رسانههای معاند تبلیغات وسیعی با این محور انجام میدهند که "امورات کشور از دست دولت خارج شده و دیگر امکان اداره کشور را ندارند".
بدبینان و شکاکان عقیده دارند که موارد فوق در کنار پالسهای ضعف عجیب و غریب برخی مقامات دولتی یک زمینهسازی برای فشار بیشتر به داخل برای باز کردن راه به خارج است همانند وقایع سال ۹۲؛ ما البته سعی میکنیم که بدبین نباشیم.
@Muhallel
مُحَلِّل
فرد کنار حاج قاسم که چندین بار تصویر ایشان را منتشر کردیم، شهید ابراهیم حسین جزینی(حاج نبیل) فرمانده
در سال ۲۰۱۴ و به دستور شهید سیدحسن نصرالله، حاج نبیل ماموریت یافت تا برای تامین امنیت شخصی حاج قاسم راهی سوریه شود. حاج نبیل پا به پای حاج قاسم و البته فرماندهان حزبالله مانند شهید مصطفی بدرالدین در جبهات نبرد حضور یافت. این جهاد البته بیهزینه نبود و افرادی همچون ایشان که بیش از ۳۰ سال برای موساد و دستگاههای امنیتی رژیم ناشناخته بودند متاسفانه در زمین سوریه شناسایی شدند.
@Muhallel