مُحَلِّل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ظاهرا به جای عادیسازی رابطه عربستان و اسرائیل این انفجار در صنایع نظامی پادگان رژیم صهیونیستی است که در حال عادی شدن است! در کمتر از یک ماه و نیم اخیر، ۲ انفجار در هرتزلیا، ۱ انفجار در کارخانههای رافائل و حالا این انفجار در تاسیسات رامات هشرون رخ داده است. فقط در نظر بگیرید اگر یک انفجار فقط یک انفجار در تاسیسات ایران با هزاران کیلومتر مرز آبی و زمینی و هوایی که دهها کیلومتر نقطه کور دارد، کمترین دیوارهای مرزی را دارد و پنجه در پنجه دها سرویس منطقهای و فرامنطقهای انداخته، رخ دهد تا چند هفته به حافظین امنیت حمله میشود؟! حال تصور کنید مثلا در یک ماه و نیم گذشته ما شاهد ۴ انفجار با این حجم از دود و حفره در پارچین، صنایع دفاع تهران و اصفهان بودیم به نظرتان در فضای مجازی چه غوغایی بر پا میشد؟!
@Muhallel
📌روایتی از دادگاهی شدن حاج قاسم
🔹دکتر امیرعبداللهیان در کتاب صبح شام روایت میکرد که یک روز هنگام جلسه با حاج قاسم و وقتی هنوز جلسه تمام نشده بود، ایشان گفته " من باید بروم؛ دادگاه دارم" و احضاریه دادگاه را هم نشان داد.
🔹من به ایشان گفتم اگر شما در ادامه جلسه نباشید کار سخت میشود که حاج قاسم جواب داد: "جلسه دادگاه را باید بروم. شما ادامه بدهید. من میروم و برمیگردم. دادگاه جمهوری اسلامی ایران است من باید به آن احترام بگذارم و شخصا خودم بروم."
🔹حال ایشان برای چه احضار شده بود؟ ماجرا به زمان حضور ایشان و برخورد با اشرار برمیگشت که پس از یک عملیات، حاج قاسم و نیروهایش، اشرار را تا عمق خاک کشور همسایه تعقیب میکنند. این مسئله موجب میشود تا سالها آرامش و امنیت در آن منطقه برقرار شود اما نکته اینجاست که ایشان هنگام خروج از کشور با مقامات بالای نظامی هماهنگ نکرده، در نتیجه در سیستم قضایی نظامی از ایشان شکایت میشود که بدون اخذ مجوز از کشور خارج شده است!
🔻این را گفتیم تا بدانیم در این مُلک چنین قهرمانانی داشتیم؛ فردی که هر دقیقه از عمرش صرف خدمت به این سرزمین شده، اینگونه به قانون تمکین میکند. امید که برخی اشخاص را بیجهت بزرگ نکنیم و به قهرمانان واقعیمان تکیه کنیم.
@Muhallel
📌جزئیات کامل روند آزادسازی منابع بلوکه شده ایران
🔹بررسی جزییات آزادسازی منابع ارزی ۶ میلیارد دلاری بلوکه شده بانک مرکزی ایران در ۲ بانک کرهجنوبی حاکی از برخی پیچیدگیهای فنی است.
🔹منابع ارزی بانک مرکزی ایران در دو بانک ووری بانک (Woori Bank) و آی بی کی (Industrial Bank of Korea) کره جنوبی بلوکه شده بود/ با توجه به اینکه این منابع با پول محلی کرهجنوبی (وون) در این دو بانک نگهداری میشد ابتدا به حساب بانک مرکزی آلمان در سوئیس واریز خواهد شد تا آنجا فرایند تبدیل وون به یورو صورت گیرد.
🔹با توجه به وجود محدودیت در خصوص تبدیل وون به یورو که حداکثر هفتهای ۵۰۰ میلیون وون کره اجازه تبدیل به یورو دارد، این فرایند احتمالا بین ۴ تا ۶ هفته طول خواهد کشید.
🔹سپس بعد از تبدیل منابع ارزی در قالب وون کرهجنوبی به یورو (که در نهایت مبلغی حدود ۵.۳ میلیارد یورو خواهد شد) و تحویل کامل این منابع به حساب بانک مرکزی کشور سوئیس در آلمان، این منابع به دو بانک در قطر واریز خواهند شد.
🔹بر همین اساس ۶ بانک خصوصی ایرانی به افتتاح حساب در این دو بانک قطری اقدام کردهاند که پس از وصول این منابع به بانکهای قطری، ۵.۳ میلیارد یورو معادل حدود ۶ میلیارد دلار با نسبتهای مختلفی به حساب آنها واریز خواهد شد.
🔹پس از واریز منابع ارزی بلوکه شده ایران، در فاصله زمانی ۴ الی ۶ هفته آتی دسترسی بانک مرکزی به طور کامل به این منابع ایجاد خواهد شد که با توجه به اعلام رئیس کل بانک مرکزی ایران می تواند برای خرید کالاهای ضدتحریمی از جمله نهادههای دامی که بیشترین مصرف ارزی کشور متعلق به این گروه کالایی است، از آنها استفاده کند.
🔹لازم به ذکر است منابع ارزی بانک مرکزی در قطر تا سقف قابل توجهی بیمه خواهد شد و تحت تاثیر نوسانات احتمالی قرار نخواهد گرفت.
@Muhallel
🔹حضرت آیتالله خامنهای، صبح امروز در دیدار با فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی:
🔻ایشان سیاست راهبردی غرب مبنی بر ایجاد بحرانهای پیاپی در ایران را سیاستی ادامهدار خواندند و افزودند: آنها همچنان به دنبال بحرانسازی دائم در داخل کشور هستند؛ یک روز به بهانه انتخابات، یک روز به بهانه بنزین و یک روز به بهانه زن. البته ابزارهای تولید بحران هم امروز پیشرفتهتر شده است.
🔻رهبر انقلاب هدف اصلی دشمن از ایجاد بحران را ضربه به امنیت کشور خواندند و گفتند: بدون امنیت، «اقتصاد، اشتغال، کارهای زیربنایی، راهاندازی کارخانهها و علم و دانشگاه و مراکز تحقیقاتی» هم وجود ندارد؛ بنابراین هدف اصلی آنها از مخدوش کردن امنیت کشور، ایجاد اختلال در زندگی مردم است.
🔻ایشان عامل اصلی طراحی و بحرانسازی را دستگاههای جاسوسی سیا، موساد و امآی۶ انگلیس دانستند و افزودند: البته آنها پادوهای داخلی و خارجی و عناصر غربگرا و بیتوجه را هم بکار میگیرند اما اصل و سر قضیه، سرویسهای جاسوسی است.
🔻حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه باید وظایف خود را در قبال طراحیهای دشمن درک کنیم، گفتند: وظیفه امروز ما مراقبت دائم از انقلاب است. وظیفه مهم امروز ما وحدت ملی، مشارکت دادن مردم و کمک به آحاد مردم بخصوص طبقات ضعیف است. وظیفه امروز، کار جهادی شبانهروزی و خستگیناپذیر مسئولان است.
@Muhallel
سپاس خداوندی را که به ما توفیق خدمت در نظام جمهوری اسلامی و نگهبانی از آرمان های بلند شیعه واهداف والای حضرت امام خمینی رحمة ا... علیه را عنایت فرمود.
از وجود متعالش بسیار متشکریم که نعمت پاسداری از اسلام و سربازی امام خامنه ای را به ما عنایت فرمود و فرصت شرکت در جهاد فی سبیل ا... را نصیب ما کرد و شهادت در راه خودش را روزی ما نمود و نعمتش را کامل گردانید.
همه باید به یاد داشته باشیم که خط سرخ شهادت خطی است که بهترین بندگان خدا از آن عبور کرده اند ان شاءالله خداوند این حقیر را هم دنباله رو و راه آنان بپذیرد و این توفیق را از ما سلب ننماید. پس با عرض پوزش می گویم همه ما باید به این توفیق الهی خوشحال باشیم.
-فرازی از وصیتنامه شهید علی زادهاکبر
مُحَلِّل
@Muhallel
📌آمدنیوزهای ایتایی
🔸برخی کانال های ایتا چنان حس بی اعتمادی و ناامیدی نسبت به مسئولین را نشان میدهند که روی آمدنیوز را سفید کردهاند.
بنده اسم اینها را «آمدنیوزهای ایتایی» گذاشتم. کافی است چند روزی اینها را دنبال کنید تا کلا ناامید و مایوس شوید. میدانید که این ایام زیاد سفر میروم و جلسات متعدد تبیینی دارم، حقیقتا می گویم یکی از عوامل اصلی ناامیدی و شبهات زیاد مردمی این نوع کانالها هستند و وقت زیادی باید صرف شبهه زدایی و از بین بردن حس ناامیدی اینها کرد.
جالب اینجاست همه اینها چفیه پوش هم هستند و لفظ حضرت آقا از زبانشان نمی افتد
خواهش میکنم اگر قدری ولایی هستید از این کانالها لفت دهید و آنها را بایکوت کنید تا متوجه شوند که اشتباهات راهبردی دارند
بلکه از مسیر اشتباه خود برگردند!
👤محمدعلی رنجبر
✍🏻دیروز رهبری انقلاب به نکات مهمی اشاره کردند که نشان دهنده اشراف ایشان بر وضعیت اخیر فضای مجازی است. متاسفانه در ماههای گذشته ما شاهد یک روند به شدت منفی و به دور از اخلاق از برخی صفحات مجازی بودیم. افرادی بودند که انتقادات شدیدی نسبت به برخی مسئولین داشتند که البته برخی جداً به حق بود اما مشخصا در این انتقاد "اعتماد" از میان رفته بود و شاهد استفاده از کلمات ناشایستی مانند "نفوذی"، "کودتاگر" و ... نسبت به برخی بودیم. این روند نگران کننده در حالی ادامه داشت که مقام معظم رهبری در سخنرانیهای امسال خود اولویتهای قطعی مانند ایمان، امید، اتحاد قوا و تلاش جهادی مسئولان برای حل مشکلات با اولویت موارد اقتصادی را برشمردند اما تنها چیزی که از برخی مشاهده نشد ایمان و امید بخشی بود و به قول استاد رنجبر وقتی محتوای این کانالهای انقلابی را میخواندی بدتر نسبت به آینده کشور ناامید میشدی! البته این نقد ممکن است به خود ما هم وارد باشد لذا خود را مستثنی نمیکنیم.
به هر روی روز گذشته رهبری مجددا برخی موارد را گوشزد کردند. امید که شاخص گفتار و رفتار ما سخنان ولی فقیه باشد، نه هر کس خود را رئیس بداند و تزی برای خود ارائه دهد.
طبعا امیدبخشی هم باید واقعی باشد؛ بازنشر سخنان قدیمی سردار حاجی زاده چندان کارساز نیست!
@Muhallel
مُحَلِّل
@Muhallel
🔴طرح بحرانهای پیاپی چه معنایی دارد؟
🔸بخش بسیار مهم دیگر سخنان رهبری این بخش از صحبتهای ایشان بود. حقیقت این است که رهبری در دیدار با مجمع فرماندهان سپاه پیشبینیهای حرکات آتی دشمن را به طور دقیق بیان میکنند.
🔸برای مثال در دیدار ۱۰ مهر ۱۳۹۸، ایشان سپاه را به حفظ آمادگی در مواجهه با حوادث بزرگ توصیه کردند. حوادث بزرگی که یک ماه بعد در آبان ۹۸ و سپس در حوادث تلخ دی و اسفند ۹۸ شاهد بودیم.
🔸روند این دیدارها با شیوع ویروس کرونا متوقف شد تا دقیقا یکسال پیش در چنین روزهایی که به شدت به توافق احیای برجام نزدیک شده بودیم و رهبری به مشهد مقدس سفر کرده بودند، با فراخوانی فرماندهان ارشد نیروهای مسلح و امنیتی به مشهد، گزارش کاملی از وضعیت مذاکرات هستهای از دریابان شمخانی و آرایش نظامی طرفهای مختلف در منطقه از سوی سرلشکر رشید دریافت کردند و در جملهای عجیب فرمودند: خود را برای حوادث سختی آماده کنید که مشابه آن را ندیدهاید (نقل به مضمون). البته قفل این سخنان کمتر از یکماه بعد در جنگ ترکیبی پاییز ۱۴۰۱ گشوده شد.
🔸اکنون مقام رهبری نسبت به تلاش دشمن برای وقوع بحرانهای پیاپی در موضوعات مختلف هشدار دادند. برای درک این کلید واژه خوب است گذری به اسفند ۱۴۰۱ و بدحالیهای پیاپی دانشآموزان در مدارس کنیم. در آن مقطع، اتاق آنالیز و تحلیل اغتشاشات به این نتیجه رسیده بود که روسری تکانی در شهر و آتش زدن خودروها در برخی محلات و دست به سلاح بردن در تعدادی مناطق شهری و مرزی نمیتواند به سمت میرایی شدن میل پیدا کند، برای اثرگذاری روی دال امنیتی باید آشوب را اجتماعی و بحران را روزمره کرد. از این رو پروژه هر ۲۴ ساعت یک بحران کلید خورد که البته با اقدامات آفندی و پدافندی متقابل ناکام ماند.
🔸به هر روی ما باید در هر شرایط آمادگی خود را حفظ کنیم. این روزها دیده میشود که همگی به این مسئله اشاره دارند که احتمالا در سالگرد اغتشاشات اتفاقاتی رخ دهد اما باید گفت برنامه ما چیست؟ نباید اینطور شود که اگر خدای ناکرده اتفاق ناگواری رخ داد همگی با ریپلای کردن پستها، توئیتها و استوریها بگوییم "دیدید گفتیم! اما کاری نکردید" کار از هر کدام از خودمان شروع میشود و باید در هر عرصهای که نقشآفرینی میکنیم برنامه مشخص خود را داشته باشیم.
@Muhallel
سرانجام پس از سر و صداهای فراوان دیروز ناوگروه بالگردبر باتان از تنگه هرمز عبور و وارد خلیج فارس شد. جالب است که وقتی این کشتی از مدیترانه شروع به حرکت کرد شاهد جنگ روانی شدید رسانههای آمریکایی بودیم اما در حالی که این ناوگروه در حال عبور از تنگه هرمز بود مقامات آمریکایی به طور علنی از تعامل با ایران صحبت کردند!
سناریوهای مختلفی برای دلیل حضور نیروهای آمریکایی متصور است که گذشت زمان نیت واقعی یانکیها را آشکار خواهد کرد.
@Muhallel
مُحَلِّل
🔸چند سال پیش BBC فارسی با پخش مستندی موج مهمی در افکار عمومی ایجاد میکند. در سالهای ابتدایی جنگ سوریه یکی از مواردی که مطرح میشد این بود که "ایران در حال دخالت نظامی در بحران سوریه است و اساسا حمایتهای ایران از رژیم اسد باعث شده تا سوریه به جنگ داخلی دچار شود! "
🔸از سویی اساس حضور ایران در سوریه همواره توسط مقامات کشورمان تکذیب میشد اما ناگهان انتشار این مستند سوالات جدی در خصوص موضع اعلامی جمهوری اسلامی ایران به وجود آورد. زیرا در این مستند، بخشی از فیلمهای دوربین شهید هادی باغبانی که به دست تروریستهای لوا داوود افتاده بود پخش شد. در این فیلم شاهد روایت شهید هادی باغبانی از حضور در سوریه و مصاحبه با شهید اسماعیل حیدری هستیم. شهید اسماعیل حیدری و جمعی از همراهان که شهید هادی باغبانی نیز برای ساخت روایت و مستند همراه آنها بود در روز ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ در اطراف حلب به شهادت رسیدند.
🔸 باید توجه کرد که برخی از دوستداران مقاومت هنوز هم دوره ابتدایی شروع جنگ سوریه برایشان جای سوال دارد و دلیل این ماجرا هم به غافلگیری کشور نسبت به بحران سوریه و از دست دادن روایت دقیق برمیگردد که باعث شد این شبکه که آن سالها مثلا در دوران اوج خود بود باورهای بسیاری را جهتدهی کند چون متاسفانه در آن دوره بسیاری از نشریات و سایتهای داخلی هم کاری جز کپی صحبتهای BBC نمیکردند!
🔸نکته جالب البته قرار دادن این فیلم به صورت اختصاصی در اختیار بنگاه خبرپراکنی ملکه است که خود نشان از همکاریهای پیدا و پنهان انگلیس با تروریستها دارد.
🔸ابتدا به جهت تصاویر خاص دوربین شهبد باغبانی، سعی کنید این مستند را ببینید چون برخی از شبهات پایه حضور ایران در سوریه از این مستند استخراج شد تا انشاالله امروز نکات مهمی را عرض کنیم.
@Muhallel
مُحَلِّل
@Muhallel
🔸شهادت 4 نفر از مامورین عزیز فراجا در 24 ساعته گذشته آن هم در درگیری با سارقین و اشرار باعث شد تا آمار شهدای فراجا از ابتدای سال 1402 به 42 نفر برسد. امری که به نظر میرسد نیازمند ورود فوری بازرسان شورای عالی امنیت ملی به موضوع است.
🔸مشخصا، ثبت این ارقام در 24 ساعت یا 5 ماه اتفاقی نیست و حتما دلایلی دارد که نیازمند بررسی و پژوهش دقیق از سوی نهادهای ذی ربط است.
📌از جمله فرضیههای محتمل:
1⃣ تحت تاثیر قرار گرفتن روحیه کارکنان به دلیل جنگ رسانهای و روانی سنگین معاندین بر علیه فراجا در یک سال گذشته: دقیقا سال گذشته در چنین روزهایی بود که ما شاهد هجمه سنگین رسانهای به فراجا بودیم که از واقعه پارک پردیسان تهران آغاز شد و تا ناآرامیهای پاییز ادامه داشت. طبیعتا اگر شما عضو سازمانی باشید و یک سال تمام بر شما و سازمانتان هجمه سنگین برده شود و بدترین تعابیر برایتان استفاده شود مانند قبل روحیه نخواهید داشت و همین منجر به افزایش آسیب پذیری خواهد شد.
2⃣مشکلات معشیتی و رفاهی حقوق و دستمزد و ... کارکنان
3⃣ اجرای استراتژی پدر خوانده: البته این فرض مستلزم سازمان دهی و دستورالعمل است که اثبات نشده و باز هم نیاز به تحقیق بیشتر از سوی نهادهای اطلاعاتی دارد. در این استراتژی جدید، به جای هدف قرار گرفتن کل یک نیرو، تک تک اعضای آن از رده پایین تا بالا هدف قرار میگیرند تا هزینه عضویت یا حمایت از آن سازمان به شدت افزایش پیدا کند.
4⃣ مشکلات در آموزش نیروها: این مسئله با توجه جوان بودن اکثریت شهدا فرض بسیار محتملی است.
5⃣ مشکلات دستورالعملی مانند زمان و مجوز استفاده از سلاح و ...
6⃣ مسلح بودن اشرار و سارقین: افزایش مسلح بودن اشرار واضح است که خود نیاز به بررسی منشا تسلیحات دارد.
7⃣ استفاده اشرار از سلاح بر علیه پلیس: پلیس باید آنقدر اقتدار داشته باشد که اصلا نیازی به درگیری نباشد و یا کمترین درگیری صورت گیرد و اشرار به محض دیدن نیروهای پلیس تسلیم شوند اما مقاومتِ این افراد و استفاده از سلاح علیه مامورین نشان دهنده جری شدن برخی از اشرار در برابر پلیس است که خود میتواند هم ناشی از تلاش برای شکست وجهه پلیس توسط رسانههای معاند و هم هزینه برخورد باشد. بنابراین علاوه بر ترمیم وجهه اقتداری پلیس که نیازمند تصویرسازی صحیح است، لازم میباشد که هزینه درگیری با مامورین برای اشرار به شدت افزایش یابد که این مورد نیز از وظایف مجلس و قوه قضائیه است.
🔸لازم به ذکر است که همه این موارد صرفا فرضیه بوده و صد البته که فرضهای دیگری هم مطرح است که فعلا نیاز به طرح در این مجال نیست و لازم است تا تحقیقات فنی صورت گرفته و سریعا چاره جویی شود.
@Muhallel
مُحَلِّل
🔸شهادت 4 نفر از مامورین عزیز فراجا در 24 ساعته گذشته آن هم در درگیری با سارقین و اشرار باعث شد تا آم
یکی دیگر از فرضیات درستی هم که الان یکی از دوستان اشاره کردند، افزایش درگیری پلیس با اشرار است. به عبارتی پلیس در برخی موارد بی عمل یا کُند بود، اما با روی کار آمدن سردار رادان که یکی از ماموریتهای ویژه ایشان مقابله با اشرار بود( https://t.me/Muhallell/1832) سطح درگیری افزایش یافته و طبیعی است که شهدا هم افزایش یابند هر چند کم این موارد هم زیاد است و در بالا به علل احتمالی اشاره شد.
@Muhallel
مُحَلِّل
🔸چند سال پیش BBC فارسی با پخش مستندی موج مهمی در افکار عمومی ایجاد میکند. در سالهای ابتدایی جنگ سو
شهید علی زادهاکبر.mp3
8.03M
🔸این صوتی از شهید علی زاده اکبر است که در همان تیم همراه شهید اسماعیل حیدری و هادی باغبانی بودند. ایشان در بخشی از این صوت هم به تبیین حضور ما در سوریه پرداخته است. جالب است که بر خلاف سایرین، تروریستها پیکر این شهید را ربوده و بعدا با مبادلاتی تحویل میدهند. راز این مسئله را نیز باید در ۱ خرداد ۱۴۰۱ یافت که فعلا صحبت بیشتر در این خصوص امکان پذیر نیست!
@Muhallel
✅چه کسی در سوریه به دنبال جنگ بود؟
🔹امروز وعده دادیم که به بهانه 28 مرداد و شهادت جمعی از مستشاران کشورمان در حلب، به یک شبهه رایج پاسخ دهیم که برخی ادعا دارند این ایران بود که در ابتدای بحران با حمایت خود از اسد باعث شروع جنگ شد. حال برای رد این حرف خوب است به چند فکت از وقایع ابتدای بحران بپردازیم.
🔹در آبان ۱۳۹۱ گفت و گوی ملی سوریه در هتل استقلال تهران به ریاست علی اکبر صالحی آغاز میشود. نکته اما اینجاست که در این نشست علاوه بر نمایندگان دولت سوریه، نمایندگان مخالف نظام سوریه نیز حضور دارند. هر چند قرار بر یکروزه بودن این نشست است، اما داغ بودن گفتوگوها آن را تا چند روز ادامه میدهد.
🔹این نشست در حالی برگزار میشود که مدتی قبل از آن اجلاس «دوستان» سوریه در تونس برگزار شده است. اجلاسی که هیلاری کیلینتون در آن شرکت کرده و البته بعدا مشخص میشود تقریبا اکثرا رهبران تروریستهای القاعده، جبهه اسلامی و جیشالحر در این اجلاس حضور داشتهاند!
🔹بسیار جالب است که بر خلاف سه نشست تهران که به دنبال راه حلی سیاسی و مسالمت آمیز بودند، کشورهای حاضر در اجلاس تونس ارسال نیروی حفاظ صلح عربی (بخوانید تروریستهای 90 ملیتی!) به سوریه و راهکار نظامی را راه حل پایان بحران میدانند! نتیجه نهایی این نشست جمعآوری کمکهای مالی و تسلیحاتی از ۸۰ کشور جهان برای تروریستها و سرریز کردن آن به سوریه است.
🔹 جالب است بدانید که در ابتدای بحران، ایران نه تنها سه اجلاس در تهران برگزار کرد که جلساتی میان دیپلماتها و سیاسیون ایرانی با مخالفین بشار اسد در برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان برگزار شد تا ایران نقش واسطه را داشته باشد. حتی مدتی شایعه شده بود که دمشق از این رفتارهای تهران ناراحت بوده و به هواپیمای علی اکبر صالحی، وزیر خارجه وقت ایران برای 20دقیقه اجازه فرود در فرودگاه دمشق را نمیدهد!
🔹همچنین از همان ابتدای بحران جمهوری اسلامی یک ابتکار ۴ مادهای شامل آتشبس، ارسال کمکهای بشر دوستانه، گفت و گوی سوری - سوری، برگزاری انتخابات و اصلاح قانون اساسی را پیشنهاد میدهد که به عنوان تنها راه حل سیاسی موجود، بعدها پایه نشستهای ژنو و آستانه و قطعنامه ۲۲۵۴ میشود.
@Muhallel
✅چرا ایران حضور خود در سوریه را تکذیب میکرد؟
🔹 در ابتدای بحران، بارها و بارها این موضع از سوی کشورهای غربی و عربی تکرار شد که "ایران نظامیانش را در سوریه به خط کرده و مانع از سقوط اسد شده است." این حرف البته هم درست بود و هم غلط. درست از این جهت که ما حضور خود را ابتدا به صورت سیاسی(در بالا اشاره شد) و بعد مستشاری افزایش دادیم. البته موضع ثابت اعلامی ما تکذیب بود.
🔹در مورد مظلومیت شهدای مدافع حرم ابتدای جنگ هم بسیار میتوان نوشت. از تلاش برای اعزام صرف نیروهایی که عربی قوی بلد هستند تا عدم درج و اعلام محل شهادت برخی شهدا.
🔹برای تبیین این موضع ابتدا باید دانست که دورههای حضور ایران در سوریه به چند مقطع تقسیم میشود:
1⃣ دوره ابتدای بحران تا 1394: در این دوره ما ابتدا حمایت و مشورت سیاسی داشتیم سپس سطح این همکاری به مستشاری نظامی و اطلاعاتی افزایش یافت. سطح همکاری سیاسی هم محدود به دیپلماسی و رایزنی با مخالفین نبود و در حوزههای تدوین قانون اساسی و ... حضوری فعال داشتیم. کمکهای بشردوستانه و فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی هم انجام شد.
2⃣ از سال 1394 با پیشروی شدید داعش در عراق و سوریه و سقوط استان ادلب به دست تکفیریها که باعث شده بود شیرازه ارتش سوری عملا از هم بپاشد ما مجبور شدیم تا رزمندگان خود را همراه با نیروهای عراقی، لبنانی، افغانستانی و پاکستانی اعزام کنیم تا با آزادسازی حلب و دیرالزور هم ورق برگردد و هم در این مدت کار آموزش، تجهیز و بازیابی ارتش سوریه انجام شود. این مقطع تا سال 1396 طول کشید و البته بعد از آزادسازی نبل و الزهرا موج بازگشت نیروهای ایرانی به کشور آغاز شد.
3⃣ از سال 1396 و با اعلام نابودی حاکمیت داعش در البوکمال، جهت گیری ما بالکل تغییر کرده و از تمرکز در حلب و دیرالزور و حماه و درعا و ریف دمشق به تلآویو و جولان تغییر کرد.
🔹اما سوال این است که چرا در ابتدای بحران ما حضور نظامی خود را همواره تکذیب میکردیم. این تکذیب بسیار شباهت دارد به تکذیب کنونی مقامات پیرامون ارسال پهپاد به روسیه.
1⃣ جلوگیری از انزوای بینالمللی: در آن سالها ما زیر سنگین ترین تحریمهای نقطه زن واشینگتن بودیم و از سویی ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد و قطعنامه 1929 که عملا اقتصاد ما را میزد نیز بودیم. در این خصوص ما در آن مقطع شاهد حمایت بیش از 80 کشور از تروریستها بر علیه دولت سوریه بودیم و حتی حمایت مسکو از اسد هم به تار مویی بند بود که فقط با جهاد دیپلماتیک کشورمان در سطوح مختلف متصل مانده بود! اعلام رسمی حضور ایران در سوریه آن هم به شکل نظامی کار را برای کشور بسیار سخت میکرد.
2⃣ عدم کسب مشروعیت برای حمله رسمی نظامی به سوریه: در آن سالها کشورهای عربی جدای از اعزام تروریست به دنبال این بودند که خودشان هم نیروهایشان را در خاک سوریه پیاده کنند. پذیرش حضور نظامی ایران در سوریه مسیر را برای دشمن هموارتر میساخت.
3⃣ ساخت دوگانه تقابلی ایران - سوریه: در آن دوره کلان روایت حریف این بود که مسلحین، مردم سوریه هستند و اثبات حضور تروریستهای چند ملیتی هم بسیار سخت بود. پذیرش حضور نظامی ایران در سوریه باعث می شد تا دشمن بر این مساله تاکید کند که "ایران با مردم سوریه میجنگد."
🔹 اما از سال ۱۳۹۴ به بعد با توافق برجام که حداقل یک فضای مثبت و سفیدسازی جهانی را به وجود آورد (این به معنای خوبی برجام و ... نیست. دوستان ما را متهم نکنند!)، پیشروی شدید تروریستها و روشن شدن چند ملیتی بودن آنان، حمایت علنی و سنگین قطر، عربستان، ترکیه، رژیم و آمریکا از تروریستها، افزایش حضور نیروهای ایرانی، ظهور داعش و علنی شدن تهدید امنیت ملی ایران، ورود روسیه و خنثی یا مثبت شدن نظر بسیاری از کشورها به دولت سوریه باعث شد تا ما حضورمان را علنیتر کرده البته بر وجه درخواست و مجوز از دولت سوریه تاکید کنیم.
@Muhallel
🔻حال که صحبت از مرداد و ایران و ابتدای بحران سوریه شد خوب است به این ماجرا هم اشاره کنیم.
🔹مرداد ۱۳۹۱ این تصاویر شوکبرانگیز از سوی تروریستهای ارتش آزاد منتشر میشود.
در آن روزها، به دلیل شدت گرفتن بحران سوریه جریان اعزام زائر به سوریه قطع میشود اما جمعبندیها در تهران بر این است که برای عادی جلوه دادن اوضاع و بحرانی نکردن آن و حفظ روحیه دولت و ملت سوریه، جمعی از نظامیان بازنشسته ایرانی راهی دمشق شوند. در بین راه اما راننده اتوبوس که با تروریستها همراه بود اتوبوس را منحرف و تحویل جیشالحر میدهد.
🔹طبق خاطرات دکتر صالحی، تروریستها پس از آزار و اذیت و شکنجه ایرانیها تصمیم به اعدام آنها میگیرند. سردار سلیمانی با آقای صالحی تماس گرفته و او نیز با حمد بن جاسم نخست وزیر قطر تماس میگیرد و مسئولیت جان ایرانیها را برعهده دولت قطر میداند(نقش قطر در شروع و تداوم بحران سوریه خود نیازمند نوشتن چند کتاب است!)
🔹دوحه ابراز بیاطلاعی میکند اما حمد بن جاسم همان شب در تلویزیون الجزیره تهدید میکند که جان این افراد باید حفظ شود. نهایتا تروریستها از اعدام آنها منصرف شده و با رایزنیهای دولت ایران و قطر و یکسری تبادل زندانی در بین ایران و قطر و سوریه این عزیزان نیز آزاد میشوند.
🔹نکته جالب اینجاست که بسیاری از این افراد جزو سادات بودند. نقل است که برخی از تروریستها بعد از آزار و اذیت اسرای ایرانی هر یک به دلایلی عجیب کشته میشدند! مثلا یک نفرشان پس از شکنجه یکی از سادات حاضر، دست به سیمی میزند که خیس بوده و همان لحظه خشک میشود! لذا تروریستها نیز برای کاهش تلفاتشان خودشان هم که شده مشتاق آزادی اسرا بودند!
@Muhallel
May 11
May 11