14.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️ ما یک سیلی خوردیم از اشتباه👇
📽 چنانچه سستی بکنید
کسانی که میخواهند
این کشور را به باد فنا بدهند
ممکن است پیروز بشوند
✅ @EMAM_COM
@Najvayeqalam_Mahmoudian
🔻در انتظار سیلی سخت
🖋آزاده محمودیان
۱. امام خمینی(ره) رأی به بنیصدر را اشتباهی خواند که ملت را مستوجب سیلی کرد. علت این اشتباه رأی ندادن به فرد «صددرصد مکتبی» بود؛ وگرنه بنیصدر با جملاتی پرطمطراق و دهانی پر از ایده و نظر به میدان پا گذاشته بود. او لفاظانه سخن میگفت، روشنفکرانه رفتار میکرد و خود را انقلابی نشان میداد، تا جاییکه بسیاری -حتی نزدیکان امام راحل- او را دور از کارآمدی و انقلابیگری نمیدانستند. رهبر انقلاب نیز در روز عید غدیر امسال مهمترین ویژگی فرد اصلح را ایمان قلبی به انقلاب-بخوانید همان فرد صددرصد مکتبی- معرفی کرد. اما اینبار نزدیک به هفده میلیون نفر ایرانی آگاهانه به رفتار سخیف و کوچهبازاری، و تفکر «نمیدانم» و «نمیتوانم» و «نمیشود» رأی دادهاند و درهای عمیق میان آرمانهای انقلاب و تفکر مکتبی را برگزیدهاند. این اشتباه را به مراتب فاحشتر از اشتباه قبلی باید دید. پس سیلی آن نیز به مراتب دردناکتر و سختتر از قبل خواهد بود.
۲. اما چطور چنین اشتباه آشکار و فاحشی رخ میدهد؟! چه کسانی و عواملی مسبب چنین سیلیای شدهاند؟ این هفده میلیون نهجماعت کف میدان، که همان قربانیان فضای ولنگار مجازی هستند. همانها که از پس زایل شدن اعتماد عمومی به رسانههای رسمی سر در آخور رسانههای تامغزاستخوان دشمن کردهاند و از آنجا خوراک میگیرند. مجلس دوازدهم که چهار سال برای صیانت از این فضا فرصت پردازش و عمل داشت، طرح صیانت را برای ذخیره محبوبیت افراد، معلق نگه داشت؛ محبوبیتی که بهوقتش حاصل نشد و میوه وارونه داد. افرادی که عامل تعلیق و تعطیلی طرح صیانت بودند با هر سابقهای، عمیقترین ضربه را به ریشه انقلاب زدهاند.
همچنین شورایعالی فضای مجازی را که بیش از دو سال موظف به اصلاح فضای مجازی بود، باید متهم ردیف دوم این ولنگاری منحرفکننده دانست. که در اوج ناکارآمدی نه توان فیلتر داشت و نه ایجاد انگیزه همکاری در پلتفرمهای بیگانه. این دو در رأس امر در کنار برخی دیگر چنان فضایی ایجاد کردند که بیش از هفده میلیون نفر را مسموم کرد، و سمی به جان ایشان ریخت که درد آن را همگی، نود میلیون ایرانی، باید بهجان بچشیم.
۳. در این میان عملکرد سست و محافظهکارانه دستگاه قضایی در عدم محاکمه مسئولین خطاکار دولتهای قبلی، آنان را در پیش چشم مردم قهرمانانی جلوه داد که چون میتوانند ناجی ملت باشند مورد تنگنظری نظام قرار گرفتهاند! پس به ایشان فضای موجسازی داد؛ و آن متهمان ردیف اول در خیانت و خسران، با سوار شدن بر فضای مجازیِ ول، موج آفریدند. بیتردید عمل به وظیفه در دستگاه قضا میتوانست شبهات موجود در این حوزه را پاسخی علنی دهد و مانع از تغییر جای ظالم و مظلوم گردد و اثر فضای مجازی در قدرت دادن به خاطیان را بیاثر کند.
۴. به فرموده امام راحل، این اشتباه بزرگ سیلی دردناکی درپی خواهد داشت. اما این اشتباه صرفاً ناشی از عمل جماعت ول در فضای مجازی ولنگار نیست. بلکه جماعت انقلابی که فریاد جهاد واجب تبیین را از ولی خود شنیدند و عافیت طلبانه آن را به دیگری حواله کردند نیز در این فاجعه سهیم هستند. رهبر انقلاب پیشتر برای «دفع» فتنه و بلا، فرمان جهاد تبیین داد و اطاعت نشد، پس امروز ناچار باید برای «رفع» آن دوصد چندان کوشید. که البته نتیجهبخشی این کوشش نیز تضمینی ندارد، چه اینکه امام فرمود:«چنانچه سستی بکنید، کسانی که میخواهند این کشور را به باد فنا بدهند، ممکن است پیروز بشوند» و امروز پیروز شدهاند.
سخن آخر؛ بنظر میرسد پزشکیان بسیار ضعیفتر از آن است که تا پایان راه نابودی وطن دوام بیاورد. او در همین جلسات رقابت نیز بارها شکوِه کرد از اینکه نمیداند چه بگوید و حجم نوشتههایی که برای خواندن بهدستش میدهند، او را گیج و ملول کرده؛ بسیار محتمل است دوران ریاستجمهوری او همچون دوران وزارتش به ناکامی بیانجامد. اما در این فاصله از سوزاندن معیشت مردم و تمام دستاوردهای شهید رئیسی و آبرویی که برای ایران در جهان کسب شده، فروگذار نخواهد کرد.
https://eitaa.com/Najvayeqalam_Mahmoudian
📄 تحقق طرح صیانت و ساماندهی به ولنگاری فضای مجازی، در کنار محاکمۀ خاطیان وضع موجود در دولت روحانی میتوانست مانع اشتباه هفده میلیونی شود. اشتباهی که سیلی آن را همه ایران خواهد خورد.
خلاصۀ این متن:
https://eitaa.com/Najvayeqalam_Mahmoudian/259
📄 نتایج این انتخابات هشداری جدی دربارۀ فعال شدن گسل قومیت در کشور به همراه داشت. فردی بعنوان رئیسجمهور با رأی اکثریت ترکزبان انتخاب شد که حداقلهای شایستگی را در رفتار و برنامه نداشت. شواهد میدانی تأیید میکند بسیاری از ترکزبانان تنها به دلیل قومیت او را انتخاب کردهاند. وقتی قوۀ عاقله تحت تأثیر قومیت قرار بگیرد، چه بسا اتفاقات خطرناکتری نیز در کمین باشد.
https://eitaa.com/Najvayeqalam_Mahmoudian
🔻اغواگری سیاسی و عقل جمعی
🖋آزاده محمودیان
۱. در علم ارتباطات، سیاست و تبلیغات دو سلاح پرقدرت در ایجاد اغوای دستهجمعی بهشمار میروند. نمونههای متعدد اغواگری عمومی، در تبلیغات تجاری و تبلیغات سیاسی بهویژه در انتخاباتها قابل مشاهده است. به باور بودریار اغواگریِ رسانهای، راهبردی است که به امر واقعی پایان میدهد و آن را در امر نمادین و خیالی حل میکند. ذهن دستکاریشده بهوسیلۀ عامل «اغوا» قدرت تشخیص درست از غلط و واقعی از توهمی را از دست میدهد؛ همچون کودکان، توان تمیز حداقلی از او زایل شده و به ورطۀ نادانی میافتد. این راهبرد رسانهای هولناک تا نفوذ به لایۀ کنشگری اجتماعی و مبدّلشدن «نادانی» به «عمل نابخردانه» دست از مخاطب خود نمیکشد. در چنین شرایطی برای مخاطب زخمیشده از شلیک اغوا، سازوکار ارتباطی مختل شده و پیامها با هدف دستکاری روانی او صادر و دریافت میشود. در این حال ذهن، چنان درگیر اختلال اغوایی میگردد که در برابر بدیهیترین حقایق دچار سفاهت شده، گذشتۀ هرچند روشن را فراموش کرده و دست به انواع توجیهات ناموجّه میزند؛ و در انتها به همان کنشِ از پیش طراحیشده تن در میدهد.
۲. از جمله ابزار این راهبرد، ایجاد هراس از فقدانهای احتمالی است. فقدانهایی که چنان برجستهسازی میشوند که در ذهن مخاطب، از حالت احتمالی به یقین محض تبدیل میگردند. وقتی عملیات اغواگری بهخوبی انجام شده باشد، مخاطب در پذیرش هراسِ تحمیلشده تردیدی نمیکند، دربارۀ منطق آن از خود سؤال نمیپرسد، به حافظۀ تاریخیاش مراجعه نمیکند و تنها میپذیرد که این هراس واقع خواهد شد. از ملزومات این ابزار، استفاده از چهرههای آشناست. یعنی این هراس باید از جانب افرادی شناختهشده و بعضاً مورد وثوقِ اجتماعی، با افزودههایی چون حس همدردی و خیرخواهی و سفسطهگری و ترکیب حقیقت و کذب ایجاد شده باشد. در این امتداد، هرچه دست رقیب در بازیادآوری حافظۀ تاریخی جامعه و ارائۀ شواهد میدانی، تهیتر باشد، هراس ایجاد شده در نقطهای عمیقتر از ذهن مخاطب و محکمتر جای خواهد گرفت.
۳. انتخاباتی که گذشت شاید یکی از آشکارترین صحنههای جولان راهبرد اغواگری بود. اصلاحطلبان از تنها برگبرندۀ خود، یعنی ایجاد «هراس از رقیب» چنان هنرمندانه بهره گرفتند که «حداقلهای تشخیصی» از ذهن قریب به هفده میلیون نفر از جامعه زدوده شد. استفاده از چهرههایی آشنا در ایجاد حس همدلی و خیرخواهی برای تولید هراسِ حداکثری چنان کارگر افتاد که افکار عمومی به سوی فردی گرایش پیدا کرد که مکراراً در ایام رقابت اعتراف کرد که «نمیدانم» و «نمیتوانم»؛ و بارها تأکید نمود که «دروغ نمیگویم»، یعنی بهواقع نمیداند و نمیتواند. اینکه بیش از نیمی از رأیدهندگان، فردی را که به اعتراف خود «نا-دانا» و «نا-توانا» است را برگزیدهاند، خبر از نفوذ راهبرد اغواگری بر «جامعهای بیمار» دارد که تحت تأثیر چنین سلاح روانی-رسانهای «قدرت تشخیص» خود را از دست دادهاند و حتی به حافظۀ تاریخیِ سه سال گذشته نیز رجوعی ندارند.
۴. البته در این میان نباید از ناتوانی جبهۀ انقلاب در تصویر واقعیات تجربه شده غفلت کرد. اصلاحطلبان، دروغی که سه سال قبل به تلخی آزمون شد و حاصلی جز خسارت به معیشت جامعه و افت عزّت بینالمللی ایران نداشت را وارونه کردند و برای بار دوم به مردم فروختند؛ اما جبهۀ انقلاب، حقیقتی که تنها قدمهای کوتاهی تا به ثمر رسیدنِ نهایی داشت را نتوانستند برای مردم باورپذیر کنند. این امر اگرچه نشانهای از ضعف جدی در ارتباط این جناح با افکار عمومی است، اما بیشتر از آن بیانگر جامعهای با عقل جمعی «مسموم» از فضای مجازی رهاشده و «تنزّلیافته» از اغواگری اصلاحطلبان است که آشکارا واقعیت را در توهم ذوب کردهاند.
اکنون با پایان یافتن رقابت، زمان کالبدشکافی پیکر رنجور جامعۀ بیمار است. پیش و بیش از هر گروهی جبهۀ انقلاب ضروری است که این بیماری را به درستی بشناسد و گرفتاری و کاستیهای خود را در انتقال درست و جذّاب و دلنشین پیام رهبر انقلاب به جامعه واکاوی کند. اما آنچه این روزها از این جماعت مشاهده میشود اظهار امید به ادامۀ راه شهید رئیسی از فردی است که از تخریب این راه بعنوان «ابزار رأیآوری» بهره گرفته است! چشم بستن بر عوامل «زایل شدن» قدرت تمیز از جامعۀ هفدهمیلیونی، و فشردن معدود حنجرههایی است که این بیماری را فریاد میزنند. این خفه کردنها بسیار یادآور دوران انزوای تحمیلی به امثال آوینی است که رفتهرفته جامعه را از چنین طبیبانی محروم کرد.
https://eitaa.com/Najvayeqalam_Mahmoudian
.
📄 اغوای سیاسی، اسلحۀ هولناکی برای زدودن عقل جمعی است. همان اتفاقی که در این انتخابات، اصلاحطلبان رقم زدند. اکنون بهجای خفه کردن طبیبان جامعه که دردِ زدوده شدن عقلها را فریاد میزنند، باید به فکر نسخۀ درمان بود.
خلاصۀ این متن:
https://eitaa.com/Najvayeqalam_Mahmoudian/262
🔹دستپخت دستگاه قضایی مردد!
را در شماره ۵۶۶ نشریه نُهدی بخوانید.
https://eitaa.com/Najvayeqalam_Mahmoudian/244
📄 کنارهگیری رسانهای دکتر جمشیدی، که از سرآمدان جبهه تبیین و اندیشمندی یکهتاز در میدان نبرد با التقاط و انحراف بهشمار میرود، را میبایست زنگ خطری برای جبهه انقلاب درنظر گرفت. در اینباره بیشتر خواهم نوشت. اما در میان موضعگیریهای متعدد در این موضوع، یادداشت عالمانه و صریح خانم دکتر صادقی را بیش از سایر پیامها کامل و کارگشا میدانم.
🔰 یادداشت خانم دکتر سهیلا صادقی، استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، درباره توقف فعالیت رسانهای استاد مهدی جمشیدی:
🔹 در ۲۱ تیر ماه نوشته ای از مهدی جمشیدی نویسنده، پژوهشگر و فعال حوزه اندیشه و فرهنگ دیدم، که از تصمیم خود برای کنارهگیری از نوشتن در رسانهها سخن گفته بود، بهعنوان فردی که نوشتههای وی را همواره دنبال میکنم، تصمیم گرفتم در مورد او چند سطر برای دوستان نه در سطح رسانه بنویسم، چون من با این فضا قرابت چندانی ندارم!!
اولین بار مهدی جمشیدی را در جوار امام رئوف در یک کنفرانس ملاقات کردم. در میان جمع بزرگی از اساتید صاحبعنوان و صاحبمنصب، حقیقتاً بحث وی چنان جذاب، مستدل و غنی از بنمایههای نظری بود که اگر با چهره جوان وی همراه نمیشد، فکر میکردم استادی میانسال بعد از سالها تحقیق و تفحص به چنان ایدههایی دست یافته است.
در همانجا هم صراحت بیان وی برای عدهای که همواره از بیان حقایق فرهنگی و اجتماعی طفره میروند، خوشایند نبود و طبق معمول به جای فهم مباحث وی، بعضی شخصیت او را نشانه گرفتند.
از آن به بعد همیشه دنبال نوشتههای وی بودم، برای من که عمده پژوهشهایم کیفی است، نحوه اقناعسازی و مفهومسازیهای وی بینظیر و بیبدیل بود. او دادهسازی نمیکند، تکراری سخن نمیگوید، از اصل بحث طفره نمیرود، علیرغم آشنایی با مباحث نظری و فلسفی، مفاهیماش را از جایی عاریه نمیگیرد، دقیقاً معطوف به مسائلی سخن میگوید، که انتخاب میکند، مسائلی که بر آنها اشراف دارد. از این شاخ به آن شاخ نمیپرد، لذا از افکار عمیق او، متنهای مستندی نشأت میگیرد که جایی برای فردی که در مقابل وی بحث میکند، نمیگذارد. رقبای وی در این حوزه به جای آنکه با وی بحث کنند و یا از او یاد بگیرند، سعی میکنند با ناسزاگویی بر او بتازند.
در هر مناظرهای که او را دیدم، بیاطلاعی و یا یاوهگویی حریف را زودتر از آنکه بیننده انتظار دارد، رو میکند؛ و حریفان به جای آنکه او را برای داشتههایش تحسین کنند، بخاطر نداشتههای خود بر او میتازند.
جهاد چند ساله وی در حوزه اندیشه و فرهنگ مثالزدنی است. عدهای از حجم مطالبی که توسط وی تولید میشود، شاکیاند و عدهای از قلم تیز او؛ قلمی که وامدار کسی نیست و با کسی جز حقیقت رودربایستی ندارد.
حجم مطالب وی از یکسو ناشی از پویایی ذهنی او و از سوی دیگر ناشی از تمرکز وی بر حوزهای است که بر آن متمرکز و مسلط است. او از این در و آن در سخن نمیگوید، بلکه در حوزه تخصصی خود به صورت متمرکز مطلب مینویسد.
نظام فکریاش از هم گسیخته و آشفته نیست، همه اجزا و عناصر فکری وی یک کلیت بهم پیوسته است.
حضور افرادی چون جمشیدی موجب آرامش خیال است، چون وی مانند یک دیدهبان تیزبین مسائل را رصد میکند و کمتر چیزی از تیررس فکریاش خارج میماند و به نحو احسن پاسخ میدهد.
نگاه خصومتبار دشمنان به جمشیدی نه تنها قابل انتظار که قابل فهم است، اما دریغ از بعضی از دوستان که در جبهه خودی، نگاه تفقدآمیزی به او نشان ندادند، حقیقتاً این امر دل هر صاحب اندیشهای را میشکند. بیتردید مهدی جمشیدی مولود سالها مطالعه، تلمذ در محضر اساتید بزرگ، پژوهش بیوقفه و درک عمیق از مبانی انقلاب اسلامی و عشقورزی به آن است؛ چنین فردی را که عصاره تحقیق، نظر، اندیشه و عشق ورزی به انقلاب اسلامی است را به راحتی نمیتوان نادیده گرفت، نویسنده این سطور قصد ندارد از وی یک اسطوره بسازد، یقیناً او هم ضعفها و محدودیتهای خاص خود را دارد و به بعضی از نوشتههای او نقدهایی وارد است، اما یقیناً بر آن است که بگوید زمانی که اندیشه عدهای در حصار ترس، مصلحت و منفعت، گیر کرده است یا زمانی که قلم عدهای بر روی کاغذ نمیچرخد یا زمانی که دیگران از بیان حقایق دچار لکنت می شود یا از بیان آن عاجزند، جمشیدی ما را از اندیشه خود محروم نساخت.
تا جایی که نوشتههای وی را دنبال میکنم، فکر نمیکردم که کسی بتواند بر اندیشه قوی و سرریز او لجام بزند و اهل اندیشه را از تحلیل های وی محروم سازد، یقیناً کناره گیری وی از سر مصلحت یا ترس از دشمنانش نیست، چون وی ثابت کرده است که با این مفاهیم قرابتی ندارد، اما میتواند از سر دلشکستگی از جبهه خودی باشد که بعضاً قدر وی را ندانسته و او را پشتیبانی نکرد!
ختم کلام آنکه، برای تصمیم وی مبنی بر کناره گیری و عزلت پذیری، وجهی قائل نیستم و او را از این کار بر حذر میدارم، چرا که فرد صاحب اندیشه نمیتواند و نباید اندیشه خود را از دیگران دریغ کند!!
🔹 اغواگری سیاسی و عقل جمعی
را در شماره ۵۶۷ نشریه نُهدی بخوانید.
https://eitaa.com/Najvayeqalam_Mahmoudian/262
13.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📄 فارغ از محتوای کلام او که در تعارض با منویات رهبر انقلاب است، پزشکیان در این عبارات، آشکارا گروههای مختلف را به «مقابله با مصوبات مجلس» دعوت میکند. او از هماکنون مجلس انقلابی را اختلال اصلی برنامهها و اهداف «حامی اصلی» خود میداند و درصدد به میدان کشیدن «اعتراضات مردمی» است.
https://eitaa.com/Najvayeqalam_Mahmoudian
🔹مرحوم سیدعبدالکریم کشمیری در باب توسل به حضرت قمربنیهاشم علیهالسلام میفرمود:
دو رکعت نماز حاجت خوانده شود و ثوابش تقدیم به حضرت ابوالفضل علیهالسلام شود.
سپس تسبیح حضرت زهرا سلاماللهعلیها خوانده شود و ثوابش تقدیم حضرت ابوالفضل شود.
سپس این ذکر شریف ۱۳۳ مرتبه گفته شود:
«يا كاشِفالكرب عن وجه الحسين إكشِف كربى بحقّ أخيك الحسين»