✳️ ماجرای دیدن تصویر امام خمینی در ماه
✔️ آیت الله شبیری زنجانی (حفظهاللهتعالی):
🔸 آقای اخوان مرعشی میگفت: در مشهد من، آقای خامنهای، آقای [واعظ] طبسی تولیت، آقای میرزا جواد آقا تهرانی، آقای آشیخ علی فلسفی و آشیخ مهدی نوقانی در اتاقی بودیم. گفتند: الان عکس آقای خمینی در ماه ظاهر شده است. ما انکار کردیم و گفتیم اینچنین نیست. آقای طبسی گفت: آقا بیایید ببینید! الآن پیداست و به زور ما را بیرون کشانید. آمیرزا جواد آقای تهرانی که میدانست این حرف اصلی ندارد، از اتاق بیرون نیامد. من به ماه نگاه کردم و گفتم: من که چیزی نمیبینم. آقای طبسی با تندی گفت: تو همیشه مناقشه میکنی، نباید همه چیز را انکار کنی! آقای فلسفی گفت من چیزی حس نمیکنم. آقای خامنهای گفت: چشمهای من ضعیف است لذا نمیتوانم شهادت بدهم ولی مثل اینکه کَلَفهای ماه [لکههای روی ماه] قدری بیشتر شده است، یعنی مثل اینکه تفاوتی حس میکنم. آشیخ مهدی نوقانی گفت: من عبا و عمامهای میبینم ولی خویی است یا خمینی، تشخیص نمیدهم.
📚 جرعهای از دریا ج3 ص669
@Nardebane_feghahat
✔️ آیتالله شبیری زنجانی (حفظهاللهتعالی):
🔸 وقتی مرحوم آقا مصطفی {خمینی} از دنیا رفت، نماز ایشان را آقای خویی خواند.
📚 جرعهای از دریا ج3 ص673
@Nardebane_feghahat
✔️ از چپ: حضرات: مکارم شیرازی، سید روحالله خاتمی، مشکینی، منتظری، فاضل لنکرانی، سال 1363
@Nardebane_feghahat
✳️ ابوبصیرِ مطلق، کدام ابوبصیر است؟
✔️ مرحوم آیت الله سید ابوالقاسم خویی(ره):
🔸 و هذا يدلّنا بوضوح أن أبا بصير متى ما أطلق فالمراد به يحيى بن أبي القاسم، هذا مع أنه لم يوجد و لا مورد واحد يطلق أبو بصير، و يراد به عبد الله بن محمد الأسدي، أو غيره من غير المعروفين، فغاية الأمر أن يتردد أمر أبي بصير متى ما أطلق، بين يحيى بن أبي القاسم الأسدي، و بين ليث بن البختري المرادي، و لا أثر لهذا التردد بعد كون كل منهما ثقة، على ما تقدّم و يأتي.
📚 معجم رجال الحديث، الخوئي، السيد أبوالقاسم ج21 ص81
#رجال
@Nardebane_feghahat
💠 توسّل به حضرت اباالفضل علیه السلام
❖ آیتالله شبیری زنجانی:
حاج میرزا فخرالدین فرزند آسیّد علی جزایری است که از علمای درجه اول تهران بود. او شاگرد حاج شیخ عبد الکریم حائری و در تحلیل مسائل اجتماعی خیلی قوی بود. مرحوم حاج میرزا فخرالدین جزایری نقل میکرد: یک وقت ناراحتی چشم پیدا کردم. پیش دکتر امین الملک (که زمانی وزیر بهداری بود) رفتم. وی متخصّص چشم و اوّلین چشم پزشک تهران بود و بعداً به دکتر مرزبان لقب پیدا کرد. دکتر امین الملک چشمم را عمل کرد. حاج میرزا فخرالدین میگفت: من از حاج آقا جمال اصفهانی (برادر حاج آقا نورالله و آقا نجفی اصفهانی) شنیده بودم که خواندن این ابیات برای توسّل خیلی مؤثر است:
ای ماه بنی هاشم خورشید لقا عباس
ای نور دل حیدر شمع شهدا عباس
ازمحنت ودرد وغم ما رو به تو آوردیم
دست من مسکین گیر از بهرخدا عباس
در میان اهل دعا معروف است که این شعر تأثیر فوق العادهای دارد اگر چه از نظر شعری ارزش چندانی ندارد. این شعر را خواندم و خوابیدم. در خواب به من گفتند که به «حاج شیخ» هم متوسّل شوید. «حاج شیخ» در اصطلاح ما به حاج شیخ عبدالکریم حائری (مؤسس حوزه) اطلاق می شد. از خواب بیدار شدم و فاتحهای برای آقای حاج شیخ خواندم و دوباره خوابیدم. در خواب دیدم: در دریا افتادهام و درحال غرق شدن هستم. شخصی بیرون آب بود. به من فرمود: دستت را به من بده و اشاره کرد و مرا نجات داد. از او پرسیدم: شما کیستید؟ فرمود: عباس!
این واقعه همان شبی واقع شد که من چشمم را عمل کردم. فردا دکتر امین الملک چشمم را معاینه کرد و گفت: آقا سیّد، معجزه کردی؟! گفتم چطور؟ گفت: آن چشمی که من دیده بودم و عمل کردم، چشم نبود. چه اتفاقی افتاده؟ گفتم: بله، معجزه شده است و ماجرای توسّلم به حضرت اباالفضل علیه السلام را برایش نقل کردم.
📚جرعه ای از دریا؛ ج۳؛ ص۵۷۵
منبع:
@madras_emb
@Nardebane_feghahat
✔️ مرحوم خویی(ره) معتقد بودهاند که از تعبیرِ «لا ینبغی» در روایات، حرمت فهمیده میشود (نه کراهت):
🔹 ورد في خبر الحسن الصيقل عن أبي عبد الله (ع) أنه قال: "لا ينبغي الصياح على الميت ولا شق الثياب" و أورد على الاستدلال به أن كللمة "لا ينبغي" ظاهرة في الكراهة أو في استحباب الترك لا في الحرمة. و لكن قدّمنا نحن أن الكلمة ظاهرة في الحرمة لان معنى "لا ينبغي": لا يتيسر و لا يتمكن، على ما استشهدنا عليه باستعمالها بهذا المعنى في موارد في الكتاب وان لم ير استعمالها بصيغة الماضي و انما يستعمل المضارع فقط، و معنى عدم التيسر شرعاً ليس هو إلا الحرمة فلا محذور في الاستدلال بالرواية من هذه الجهة.
#فقه
#اصول
@Nardebane_feghahat
✔️ تصویری از حجت الاسلام والمسلمین شیخ ابوطالب مصطفایی نجفآبادی(ره) - متوفّای 1393 شمسی
عاش سعیداّ و مات سعیداّ
@Nardebane_feghahat
✔️ دفتری در اتاقک شیشهای!
🔸 کتابخانه مرحوم آیتالله سید کمال فقیه ایمانی، در چهارراه شکرشکن اصفهان بود و اتاق ملاقات ایشان هم در جلوی کتابخانه یک اتاقک شیشهای بود که تمام مردم و مسافرانی که از خیابان رد میشدند ایشان را پشت یک میز چوبی ساده در اتاقی ساده با ده صندلی برای مراجعان میدیدند.
🔹 زمانی به ایشان گفته شد حاج آقا این کتابخانه به این وسعت، چرا شما دفترتان را در جلوی کتابخانه آن هم در اتاقکی شیشهای که از هر طرف شما را میبینند قرار دادهاید؟! پاسخ داد: من باید در دسترس مردم باشم و اگر اتاقم دیواری داشته باشد که مانع دید مردم باشد، رهگذران نمیدانند من هستم و یا نیستم! بنابراین به جای دیوار، شیشه گذاشتهام تا هر کس از خیابان رد میشود ببیند من اینجا نشستهام و اگر کاری دارد بیاید!
@Nardebane_feghahat
✔️ اطلاقِ قرآن، قرآن نیست تا آن روایات شامل این موارد بشود
✔️ مرحوم آیت الله خویی(ره) معتقد است که رواياتى كـه حدیث ناسازگار با قرآن را گزاف و باطـل مىشمارد، شامل حديثى كه با اطلاق قرآن ناسازگار باشد، نمىشود؛ زیرا چنين روایتی مخالف با كتاب نيست. از آنجهت که طبق نظر مرحوم خویی(ره) اطلاق از واژگان برنمىآيد تا مخالف با آن، ناسازگار با قرآن به شمار آيد، بلكه اين حديث تنها با حكم عقل مخالف است.
🔸 طبق دیدگاه ایشان، اطلاق خود، واژه و سخن نيست تا از كتاب يا سنت به شمار آيد، بلكه دلالتى است كه از سكوت در مقام بيان استفاده میشود.
#اصول
@Nardebane_feghahat
✔️ درس خارج اصول استاد سید محمد جواد شبیری
1401/11/01
🔸 بین مرحوم شیخ و مرحوم آخوند خراسانی اختلافی وجود دارد که مقصود از عدم قرینه بر تقیید در مقدمات حکمت چیست؟
از ظاهر کلمات مرحوم شیخ استفاده میشود که ایشان، نبودنِ قرینه اعم از قرینه متصل و منفصل را شرط جریان اطلاق میداند، اما مرحوم آخوند معتقد است نبودِ قرینهی متصل برای جریان اصالة الاطلاق کفایت میکند.
#اصول
@Nardebane_feghahat
❓پرسش: آیا جمله «جایز نیست» معادل جمله «حرام است» میباشد، یا تفاوت دارند؟ اگر تفاوت دارند، تفاوت آن در چیست؟
✔️ پاسخ آیت الله مکارم شیرازی (حفظهالله):
🔹 تفاوتی ندارند و فقط تنوع در تعبیر است.
@Nardebane_feghahat
✔️ درس خارج اصول شیخ جواد مروی
🔸 جمعی مانند محقق نائینی و محقق خوئی میفرمایند ظهور صیغه امر در وجوب و صیغه نهی در حرمت به حکم عقل است نه به دلالت وضعیه و نه به اطلاق و مقدمات حکمت و نه به سیره عقلا. میفرمایند وقتی امر و نهی از مولا صادر میشود مقتضای عبودیت به حکم عقل این است که امر و نهی مولا امتثال شود و اگر مخالفت شد، انسان استحقاق عقاب دارد.
#اصول
@Nardebane_feghahat