هدایت شده از | حامد طونی |
.
با خصم کسی چون تو هماورد نشد
یک سینه سپر، برای صد درد نشد
از معجزۀ خلیل بالاتر بود
آن روز اگر آتشِ در سرد نشد
#حامد_طونی
@HamedTooni
افق مبین||سید محمد هاشمی
🔺 جریان انقلابی و حامی مقاومت ایرانی، پس از رذالت و تعفن شورش ضد زن، ضد زندگی، ضد آزادی و ضد ایرانِ
🔰 بخش زیادی از مردم عرب منطقه پروژه جمهوری اسلامی را که عقلانی ترین و اسلامی ترین پروژه بود نفهمیدند، بهترین و نیرومندترین میانجی انتقال این ادبیات سید شهید عزیز بود که امروز در میان ما نیست.
ترکیه - خائن ترین دولت به اسلام و خادم ترین به اسراییل - تمام تلاشش را برای ساخت رویایی که قابل اشتراک با مردم عرب باشد کرد و توفیق زیادی هم داشته است.
ناکامی ها را باید به فرصتی برای تامل تبدیل کرد.
@ofoqemobin
افق مبین||سید محمد هاشمی
🔰 بخش زیادی از مردم عرب منطقه پروژه جمهوری اسلامی را که عقلانی ترین و اسلامی ترین پروژه بود نفهمیدند
🔰 بخشی از بدنه فعال انقلابی ایرانی، نسبت درستی با تحولات جهان اسلام و تحولات عالم ندارد و در حصار «ایتا» محصور است به همین دلیل دائما از اتفاقات پیرامونی غافلگیر میشود.
سیاست گذاریِ منتهی به تجمیع این همه ذهن فعال و درخشان در فضای محدود ایتا ( و فضاهایی مانند آن) بیشک خیانت به انقلاب اسلامی بود.
افق مبین||سید محمد هاشمی
🔰 بخشی از بدنه فعال انقلابی ایرانی، نسبت درستی با تحولات جهان اسلام و تحولات عالم ندارد و در حصار «ا
🔰 از دوران کرونا و واکسن تا مسائل مربوط به ارز ترجیحی و بنزین تا انتخابات ۱۴۰۳ و تبعات آن و تا تحولات اخیر منطقه، ذهن بخشی از این بدنه ارزشمند چنان مورد تهاجم جماعتی کج فهم قرار گرفته که امروز در نسبت خود با جمهوری اسلامی نیز دچار بحرانند... یادمان نرفته که در روزهای ابتدایی پس از ۷ اکتبر بخشی از این بدنه حتی سید حسن نصرالله را به مماشات متهم میکرد!
اصلاح این رویه باید بخشی از پروژه فرهنگی انقلاب اسلامی باشد...
@ofoqemobin
🏴 شاید وقایع اخیر اتمام حجت الهی با جهان اهل سنت بود. ۵۰ هزار هم کیش خود را دیدند که در برابرشان سلاخی میشوند ولی گوشه ای نشستند و تماشا کردند که چگونه فقط شیعیان بهترین هایشان را برای آن مظلومان بی پناه غزه می دهند...
مصر ۹۰ میلیون نفر جمعیت...
ترکیه ۸۵ میلیون نفر جمعیت ...
اردن بیش از نیمی فلسطینی تبار...
کرانه باختری همه فلسطینی ...
پرچم حق جز به دست پیروان علی بن ابی طالب علیه السلام بلند نمیشود.
این حرف عین حقیقت است نه یک شعار فرقه گرایانه ...
@ofoqemobin
CIR_Volume 3_Issue 9_Pages 57-77 (1).pdf
567.2K
🔰 مقاله «ایده تمدنی نهضت امام خمینی ره، انقلابی در برابر سوژه مدرن» (آبان ۱۴۰۳)
🖊 پژوهشی در باب ظرفیت فکری انقلاب اسلامی در عصر جدید
@ofoqemobin
افق مبین||سید محمد هاشمی
🔰 مقاله «ایده تمدنی نهضت امام خمینی ره، انقلابی در برابر سوژه مدرن» (آبان ۱۴۰۳) 🖊 پژوهشی در باب ظرف
این نقطه عزیمتی است که به نظر رسید مسائل امروز انقلاب اسلامی را هم باید در همان قالب و چهارچوب «فهم» و «حل» کرد.
هدایت شده از أخٌفيالله
چک های کمک به مردم لبنان که خانه هایشان تخریب شده برای اجاره خانه تا زمان بازسازی خانه ها به اونها داده میشه
بالای چک های موسسه قرض الحسن نوشته الی اشرف الناس
این پولها همون محبتهای بی دریغ مردم ایرانه که از بهترین مادیات زندگیشون گذشتن تا مردم لبنان مقاومت کنند و کمتر سختی بکشن
کاش بالای چکها نوشته بود من اکرم الناس الی اشرف الناس...
🔰 کسی را که درخواست های اقتصادی، نظامی، سیاسی یا فرهنگیِ - به زعم خود - عمیقا «انقلابی» از جمهوری اسلامی دارد و بابت آن نظام را شماتت میکند، باید در تریبونی رسمی نشاند و به او گفت اگر توانستی بیش از ۳۵ درصد جامعه را نسبت به خواسته و نظر خودت قانع کنی، احتمالا میتوان به اجرا و تحقق آن فکر کرد در غیر این صورت آن حرف را باید به «دیوار» کوبید.
این کار هم بساط سخن «بی اساس» را جمع میکند و هم به همه تفهیم میکند که انقلاب اسلامی و متعلقات آن، هم در پیروزی نهضت و هم در ادامه آن اولا و بالذات امری فرهنگی بوده و امر فرهنگی بدون «اقناع» بی معناست.
#جهاد_تبیین
@ofoqemobin
هدایت شده از أخٌفيالله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خانم زینب حسن نصرالله دختر آیت الله شهید سیدحسن نصرالله در مصاحبه ای با رادیوی النور حزبالله:
سید اکثر اوقات در طبقات بالا و روی زمین فعالیت میکرد و فقط درمواقع حمله یا جنگ در قرارگاه های زیرزمینی بودن
🔰 ابیات منسوبه الی مولاتنا ام البنین س فی رثاء بنیها الطاهرین:
لا تَدْعُوِنِّي وَيْكِ أُمَّ الْبَنِينَ تُذَكِّرِينِي بِلِيُوثِ الْعَرِينِ
واى بر تو مرا ديگر مادر پسران مخوان كه مرا به ياد شيران بيشه ام می اندازى
كَانَتْ بَنُونَ لِي أُدْعَى بِهِمْ وَ الْيَوْمَ أَصْبَحْتُ وَ لا مِنْ بَنِينَ
من پسرانى داشتم که به خاطر آنان مرا ام البنین می خواندند ولی امروز دیگر پسری ندارم
أَرْبَعَةٌ مِثْلُ نُسُورِ الرُّبَى قَدْ وَاصَلُوا الْمَوْتَ بِقَطْعِ الْوَتِينِ
چهار پسر که مانند عقاب های کوهسار بودند و با بريده شدن رگ حيات يكى پس از ديگرى به مرگ پيوستند
تَنَازَعَ الْخِرْصَانُ أَشْلاءَهُمْ فَكُلُّهُمْ أَمْسَى صَرِيعا طَعِينَ
بر سر نعش آن ها نیزه ها به ستیزه برخاستند و همه آنان از زخم نیزه به خاك افتادند
يَا لَيْتَ شِعْرِي أَ كَمَا أَخْبَرُوا بِأَنَّ عَبَّاسا قَطِيعُ الْيَمِينِ
اى كاش می دانستم آیا چنان که خبر دادند؛ عباس من دست راستش قطع شده بوده است؟
@ofoqemobin
اشتباه مهمّی که در سالهای اوّل انقلاب اتّفاق افتاد و مبالغ زیادی از آثارش همین طور ماند، این بود که بخش خصوصی را کنار زدند و همهی کارها، حتّی فروش مثلاً اجناس خُرد را به مسئولین دولت و دستگاههای دولتی سپردند؛ خطای بزرگی بود که ما انجام دادیم. بایستی بنگاههای خصوصی که حضور مردم است، توانایی مردم است، ابتکار مردم است، پول مردم است، حمایت بشوند؛ وسط میدان بیایند؛ اقتصاد را اینها باید اداره کنند.
رهبر انقلاب ۱۴۰۱.۱۱.۱۰
🔰 ذات انقلاب اسلامی، فرهنگی بود. این حرکت بزرگ چنان هژمونی ایجاد کرد که تمامی حکام مستبد منطقه و قدرتهای بین المللی تا سالها در حیرت و استیصال فرو رفته بودند. نیروی انقلابی باید متعهد به این خیزش بزرگ و قیام معنوی تاریخی باشد. تمسک مستمر و دائم به راهکارهای سلبی بیش از هرچه ناشی از «رفع تکلیف» و «عافیت طلبی» در جهاد فرهنگی و تنبلی و رخوت در این حوزه است.
گاهی برای ارضای ذهنی و تلقین این دروغ به خود که «وظیفه مان را انجام دادیم» آسان ترین و البته خسارت بارترین کنشها را در عرصه اجتماعی انتخاب میکنیم.
@ofoqemobin
افق مبین||سید محمد هاشمی
🔰 ذات انقلاب اسلامی، فرهنگی بود. این حرکت بزرگ چنان هژمونی ایجاد کرد که تمامی حکام مستبد منطقه و قدر
انقلاب اسلامی حرکتی اجتماعی است. رفتارها و سیاست گذاری های اجتماعی ضرورتا باید معطوف به حصول «نتایج» الهی عینی باشد. انجام هر کاری که در آن عدم حصول نتیجه و ناکامی قطعی یا بسیار جدی باشد، انجام «تکلیف» نیست بلکه «عصیان» تکلیف است.
اقامه دین باید تعینی خارجی پیدا کند. این فرآیندی بسیار پیچیده و پردردسر است و از هر ذهن مغشوش و کم تحقیقی بر نمی آید.
بررسی سیره امام خمینی دست کم در ۱۵ سال منتهی به تحقق جمهوری اسلامی نشان میدهد که آن مرد بزرگ با چه ظرافت و فراستی کم کم خود را به نتیجه نهایی نزدیک کرد و هر قدم را با دقت و حزم برداشت.
@ofoqemobin
هدایت شده از افق مبین||سید محمد هاشمی
📌 یک سؤال دیگر این است - که اینجا هم باز بعضی از دوستان گفتند - که رابطهی «#تکلیفمداری» با «دنبال #نتیجه بودن» چیست؟ امام فرمودند: ما دنبال تکلیف هستیم. آیا این معنایش این است که امام دنبال نتیجه نبود؟ چطور میشود چنین چیزی را گفت؟ امام بزرگوار که با آن شدت، با آن حدّت، در سنین کهولت، این همه سختیها را دنبال کرد، برای اینکه نظام اسلامی را بر سر کار بیاورد و #موفق هم شد، میشود گفت که ایشان دنبال #نتیجه نبود؟ حتماً #تکلیفگرائی معنایش این است که انسان در راه رسیدن به #نتیجهی مطلوب، بر طبق تکلیف عمل کند؛ برخلاف تکلیف عمل نکند، ضدتکلیف عمل نکند، کار نامشروع انجام ندهد؛ والّا تلاشی که پیغمبران کردند، اولیای دین کردند، همه برای رسیدن به #نتائج معینی بود؛ دنبال نتائج بودند. مگر میشود گفت که ما دنبال نتیجه نیستیم؟ یعنی نتیجه هر چه شد، شد؟ نه. البته آن کسی که برای رسیدن به نتیجه، برطبق تکلیف عمل میکند، اگر یک وقتی هم به نتیجهی مطلوب خود نرسید، احساس پشیمانی نمیکند؛ خاطرش جمع است که #تکلیفش را انجام داده. اگر انسان برای رسیدن به نتیجه، بر طبق تکلیف عمل نکرد، وقتی نرسید، احساس خسارت خواهد کرد؛ اما آن که نه، تکلیف خودش را انجام داده، مسئولیت خودش را انجام داده، کار شایسته و بایسته را انجام داده است و همان طور که قبلاً گفتیم، واقعیتها را ملاحظه کرده و دیده است و بر طبق این واقعیتها برنامهریزی و کار کرده، آخرش هم به نتیجه نرسید، خب احساس خسارت نمیکند؛ او کار خودش را انجام داده. بنابراین، این که تصور کنیم #تکلیفگرائی معنایش این است که ما اصلاً به نتیجه نظر نداشته باشیم، نگاه درستی نیست.
در دفاع مقدس و در همهی جنگهائی که در صدر اسلام، زمان پیغمبر یا بعضی از ائمه (علیهمالسّلام) بوده است، کسانی که وارد میدان جهاد میشدند، برای تکلیف هم حرکت میکردند. جهاد فیسبیلالله یک #تکلیف بود. در دفاع مقدس هم همین جور بود؛ ورود در این میدان، با احساس تکلیف بود؛ آن کسانی که وارد میشدند، اغلب احساس تکلیف میکردند. اما آیا این احساس تکلیف، معنایش این بود که به نتیجه نیندیشند؟ راه رسیدن به نتیجه را محاسبه نکنند؟ اتاق جنگ نداشته باشند؟ برنامهریزی و تاکتیک و اتاق فرمان و لشکر و تشکیلات نظامی نداشته باشند؟ اینجور نیست. بنابراین #تکلیفگرائی هیچ منافاتی ندارد با دنبال نتیجه بودن، و انسان نگاه کند ببیند این نتیجه چگونه به دست میآید، چگونه قابل تحقق است؛ برای رسیدن به آن نتیجه، بر طبق راههای مشروع و میسّر، برنامهریزی کند.
بیانات در دیدار دانشجویان ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
@ofoqemobin
هدایت شده از العتبة الحسینیة المقدسة
16.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اللَّهُمَّ لَا تَدَعْ لِي فِي هَذَا الْمَشْهَدِ الْمُعَظَّمِ، وَالْمَحَلِّ الْمُكَرَّمِ، ذَنْباً إِلَّا غَفَرْتَهُ، وَلَا عَيْباً إِلَّا سَتَرْتَهُ، وَلَا غَمّاً إِلَّا كَشَفْتَهُ
#العتبة_الحسينية_المقدسة
▫️https://eitaa.com/imamhussain_ataba
#لیلة_الجمعة
افق مبین||سید محمد هاشمی
انقلاب اسلامی حرکتی اجتماعی است. رفتارها و سیاست گذاری های اجتماعی ضرورتا باید معطوف به حصول «نتایج»
🔰 اگر در آینده نزدیکِ فرضی، امکان فنی و تکنولوژیک مسدود کردن پلتفرم های خارجی وجود نداشته باشد (دور از انتظار نیست) در آن صورت چگونه میتوان به «حکمرانی فضای مجازی» فکر کرد؟
در اینجا کسی که صرفا به تکلیف فکر میکند کنش خاصی دارد و کسی که به تکلیفِ معطوف به نتیجه می اندیشد به طور کلی رفتار متفاوتی را تجویز میکند و البته مشکل این است که رفتار گروه اول کار را برای آینده به شدت سخت و پیچیده می کند. به همین دلیل توهم انجام تکلیف، در حقیقت عصیان تکلیف و تحمیل هزینه گزاف بر جامعه اسلامی خواهد بود.
@ofoqemobin
افق مبین||سید محمد هاشمی
🔰 اگر در آینده نزدیکِ فرضی، امکان فنی و تکنولوژیک مسدود کردن پلتفرم های خارجی وجود نداشته باشد (دور
کسی که واقعا دلبسته انقلاب اسلامی و حل مسائل آن است باید از این زاویه به مسئله نگاه گند آنگاه خواهد دید که صحنه بسیار دشوار و کار بسیار پیچیده است. آن وقت میشود به «مجاهدت» برای انقلاب اسلامی در این عرصه فکر کرد. غیر از این، شعار و خواب و خیال و توهمی بیش نیست.
@ofoqemobin
افق مبین||سید محمد هاشمی
کسی که واقعا دلبسته انقلاب اسلامی و حل مسائل آن است باید از این زاویه به مسئله نگاه گند آنگاه خواهد
مقدمه استاد شهید نسخه چاپ شده «مسئله حجاب» پس از پیروزی انقلاب:
«از چاپ اول كتاب مسئله حجاب ده سال و اندى و از چاپ اول كتاب نظام حقوق زن در اسلام در حدود شش سال مىگذرد. در اين دو كتاب وضع و موقع زن، نقش زن در زندگى، وظايف زن، حقوق زن بررسى شد و منطق اسلام در اين مسائل روشن گشت. در فاصلۀ اين ده سال تحولى شگرف در زندگى ما ايرانيان پديد آمد، انقلابى عظيم و خيره كننده رخ داد كه چشم جهانيان را خيره كرد، همه را به اعجاب و تحسين واداشت، كشور ايران وارد مرحله نوينى از تاريخ خود شد، رژيم كهن شاهنشاهى را به دور افكند و دستاندركار تحقق بخشيدن نظامى اسلامى است و سر آن دارد حوزه وسيع منطقه اسلامى را كه صدها ميليون مسلمان را دربرگرفته است به راه خود بكشاند و جهانسومى به نام «جهان اسلامى» بيافريند. اكنون ضرورت ايجاب مىكند كه وضع و موقع زن در اين ده سال و در جريان اين انقلاب عظيم اسلامى مورد بررسى قرار گيرد كه بانوان در اين انقلاب چه سهم و نقشى داشتهاند و چه عواملى موجب گشت كه بانوان در اين مقطع تاريخى بىنظير سهم عمدهاى به خود اختصاص دهند. »
@ofoqemobin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا ابا عبدالله...
🔰 باز نشر درآستانه ماه مبارک رجب
📕 توضیحاتی در باب کتاب #المراقبات اثر ارزشمند مرحوم میرزا جواد ملکی تبریزی
👇👇👇
هدایت شده از افق مبین||سید محمد هاشمی
✳️نگاهی به کتاب المراقبات (اثر عارف بزرگ، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی)
🖊 سید محمد هاشمی
💠💠💠💠💠
✅شجره ی طیبه ی نجف
🔺در کنار مضجع سید الشهداء علیه السلام بزرگمردی به خاک سپرده شده که روزی فضلا و طلاب از شدت سوز و گداز و خوف و مهابت درسش سرگشته و مجنون در کوچه های نجف اشرف انگشت نما می شدند. جوهره ی اخلاق و معنویت و عرفان حوزه های شیعی ده ها سال است که مرهون علم و عمل و روح صعود کرده ی اوست. این مرد بزرگ الهی مرحوم ملاحسینقلی همدانی است.
🔺از ثمرات نورانی و قدسی حیات این مرد، عارفِ واصلِ رسته ی از دنیا و رسیده ی به محبوب، مرحوم میرزا جواد ملکی تبریزی است. او کسی است که سوغات معنویت سلسله ی نجف را به قم آورد و بساط کیمیاگری روح مومنین را در جوار دختر موسی بن جعفر علیهما السلام بر پا کرد.
🔺او علاوه بر تربیت شاگردانش در زمان حیات، آثار گرانبهایی به یادگار گذاشت تا توفیق شاگردی او تا زمان ما از کسی که همت و عزمی دارد سلب نگردد. آثار اخلاقی او مانند اسرار الصلوه، رساله ی لقاء الله و المراقبات هر کدام ساختار و نظام معنوی انسان و مسیر او را ساخته و روحش را جلا می دهد. در این نوشته تلاش می کنیم به قدر وسع، نگاهی به کتاب المراقبات ایشان بیندازیم.
✅هادی ایام سال
🔺کتاب المراقبات، راهنمای سلوک و مراقبه ی سالانه ی یک مومن است. این کتاب پس از مقدمه، دوازده بخش دارد که به مراقبات و اعمال ماه های دوازده گانه ی قمری می پردازد. می توان گفت مهمترین اعمال هر ماه و مراقبات آن در فصول مختلف این کتاب گنجانده شده است.
🔺 این اثر به شهادت علامه ی طباطبایی در تقریظ ابتدایی کتاب، از بهترین آثاری است که در باب مراقبه و توجه به معنویات نوشته شده است. این کتاب در کنار محتوای بسیار عمیق، متنی ساده، صادق و صمیمی دارد.
✅مربی مشفق
🔺مولف عظیم القدر کتاب در تمامی مراحل در کنار خواننده حضور دارد و در موارد زیادی خود را خطاب قرار می دهد. برای مثال مرحوم میرزا در پاسخ به ملک داعی که طبق روایت نبوی هر شب در ماه رجب ذاکرین و تائبین را ندا می دهد با سوز و گدازی صادقانه از زبان خود می فرماید:
« قد انعمت و اکرمت و دعوت الی السعاده العظمی و المحله الکبری فما ابعد محلنا الخسیس و مقامنا الارذل و حالنا الخبیث و مکاننا الاخس من ذکر ربنا ...»
🔺مولف تقریبا در سرتاسر کتاب با ضمیر مخاطب و به طور مستقیم با قلب و دل خواننده سخن می گوید و در تمامی مواقف و مراقبات سال دست مخاطب خود را مانند پدری مهربان می گیرد و خواننده را رها نمی کند. برای مثال در مقدمه ی کتاب، دلسوزانه و البته با انذار خواننده را مخاطب قرار می دهد و میفرماید:
🔹«فتامل فی هذا التوانی لامر الاخره هل هو من ضعف الایمان بها؟ فاحذر ان ینصرم هذا الایمان الضعیف عند شدائد الاهوال، لا سیما عند سکرات الموت، و یختم لک بسوء العاقبه»
🔺و درهمانجا پس از ذکر حدیث قدسی پیرامون شوق و محبت خداوند به بندگانش، می فرماید:
🔹«و ان لم تکن اهلا لهذه الهمه فلامحاله من السعی الجمیل و ترک التضییع و التعطیل بالرفق و المداراه ... و ایاک و ایاک ان تتمحض للغفله فی کل حالاتک»
🔺این صداقت بی نهایت و رفق مشفقانه در زمانه ی ما که بازار مکاره ی معنویت فروشی رونق گرفته، متاعی بی نظیر است. مولف بزرگ این کتاب با وجود تمامی قوت های روحی و توانمندی های معنوی و تمحض دائم در ذکر و فکر و مراقبه، هرگز فخری نمی فروشد و دعوت به خود نمی کند بلکه به تبعیت از اهل بیت علیهم السلام، به مومنین درس تذلل و خشوع در برابر پروردگار می آموزد. چنین عرفان و معنویتی در دنیای مسخ شده ما بی نظیر است. به این فقرات از مناجات ایشان در مراقبات ماه رجب دقت کنید:
🔹« ... و ان لم یدرکنا توفیقک و لم یجد بنا عنایتک فلنا الویل ثم الویل الطویل و العناء العویل نحن الاشقیاء المحرومون و اللئام المعذبون بالعذاب الالیم ... »
🔺مولف در تلاش برای امر هدایت، اسوه ی خود را پیامبر اسلام قرار داده و به معنای واقعی کلمه «حریص علیکم» است. ایشان در کنار ذکر اعمال و ثواب آن، هرگاه احساس می کند خواننده با شنیدن ثوابی عظیم برای عملی به ظاهر کوچک استبعاد خواهد کرد به سرعت دست به تصحیح مبادی معرفتی او می زند و او را از مهلکه ی انکار کلمات اهل بیت علیهم السلام دور می سازد. برای مثال پس از ذکر غسل شب اول ماه مبارک رمضان می فرماید:
🔹« اقول: ولعل بعض الناس یثقل علیه تصدیق امثال هذه الاخبار مما لا طریق للعقول الی حکمها، و وجهه الجهل بخواص الافعال و الحرکات لا سیما فیما لیس یری کثیرا ...»
📌ادامه دارد...👇👇👇👇
@ofoqemobin
هدایت شده از افق مبین||سید محمد هاشمی
ادامه 👆👆👆👆👇👇👇👇
💠💠💠💠💠
✅تعادل در میزان اعمال
🔺همانگونه که در ابتدا اشاره شد مولف این کتاب، یک مربی بزرگ در انسان سازی است. از همین رو کتاب به گونه ای نوشته شده که عارف و عامی و مبتدئین و سالکین بتوانند از آن بهره ی کامل ببرند.
🔺ایشان دائما به لزوم نشاط در عمل و تنظیم میزان کمیت و کیفیت آن توجه می کند و در عین حال راه را برای ارتقاء باز می گذارد. به همین جهت اگر کسی چند سال با توجه و دقت و همت، مراقبات و اعمال این کتاب را پیگیری کند در هر سال همت و توفیقی در انجام اعمال احساس می کند که در سال قبل وجود نداشته است و به انجام اعمالی نائل می شود که پیش از این به علت کسالت و تنبلی یا غفلت موفق به آن نشده است.
🔺جالب آنکه اگر کسی تمامی اعمال موجود در این کتاب را نیز انجام دهد هنوز مسیر بالاتر رفتن برای او موجود است زیرا بخش عظیمی از کتاب نه به تشریح اعمال بلکه به تصحیح امر قلب و نیات اختصاص دارد.
🔺به طور مشخص مولف در ماه رجب و رمضان پیش از ذکر اعمال به تفصیل به شناخت این دو ماه و نحوه ی مهیا کردن قلب برای ورود به آن می پردازد. همه ی این ویژگی ها نشان می دهد که این کتاب باید در کنار مفاتیح الجنان در خانه ی هر یک از پیروان اهل بیت علیهم السلام موجود باشد.
✅عارف مجتهد
🔺مرحوم میرزا جواد ملکی با استفاده از حوزه ی پررونق درسی نجف مقام بلندی در اجتهاد و دین شناسی دارد. ایشان این قوه ی قدسیه را نه فقط در ابواب مختلف فقهی بلکه در نظام آیات و روایات عرفانی و اخلاقی نیز اعمال کرده است. به همین سبب او در جمع ادله و تعارض احتمالی آن ها و تنظیم برنامه ی مراقبه بر اساس صدها روایت، کاری بزرگ و نو انجام داده است.
🔺مرحوم ملکی با اتکا به همین توان، گاه کلمات سایر بزرگان را نیز بررسی و نقد می کند. برای مثال گرچه شخصیت و کتب ایشان به وضوح تحت تاثیر عارف و فقیه نامی، سید بن طاووس قرار دارد، اما در نقاطی از کتاب حتی کلمات سید در کتاب اقبال را نیز مورد بررسی و مداقه قرار می دهد.
🔺این تبحر و دقت ایشان را می توان در بخش های ابتدایی رساله ی لقاء الله نیز به وضوح مشاهده کرد. ایشان در مراقبات ماه ذی حجه نیز با همین رویکرد بین روایاتی که برخی ایام ذی حجه را از رمضان بالاتر می داند و روایات فضل ماه مبارک جمع می کند. از این رو در هنگام مطالعه و استفاده از کتاب المراقبات می توان اطمینان داشت که این تحفه ی ارزشمند معنوی نه از ذهنی لغزان و پر استحسان بلکه از ضمیری دقیق و مجتهد عبور کرده است و تمام ابعاد سندی و دلالی منابع آن با همان سنجه های سنتی محکم اصولی و فقهی مورد ارزیابی قرار گرفته است.
🔺همین رهارود نشانه ی دیگری است برای کسانی که همواره وجود معارف بلند الهی در آیات و روایات را به امور محسوس مادی یا به قول خود مرحوم ملکی در رساله ی لقاء الله به سیب و گلابی بهشت تقلیل داده اند و از طرف دیگر بینه ی محکمی است برای کسانی که سلوک و وصول را از مسیر شرع بر نمی تابند و سه گانه ی متباین حقیقت و شریعت و طریقت را فریاد می کنند.
✅سلوک در سلک اهل بیت علهیم السلام
🔺مولف کتاب، سوز و گداز و توسلی عاشقانه به اهل بیت علیهم اسلام دارد. ایشان در تمامی ایام و ماه های بزرگ اختتام و نتیجه گیری انسان را منوط به توسل به اولیاء طاهرین می کند.
🔺اندوه متراکم مولف در ابتدای مراقبات ماه محرم و شوق عاشقانه او نسبت به ولی عصر در مراقبات ابتدای ماه شوال و عید فطر شاهد صادقی بر محبت و اندکاک شخصیت او در حقیقت معصومین است.
📝آنچه نوشته شد در برابر عظمت مولف این کتاب حتی «هیچ» نیست. کتاب المراقبات ابعاد بسیار دیگری دارد که توضیح آن فراتر از توان این قلم است. آنچه نگاشته شد تنها طرحی اولیه برای آشنایی خوانندگان است. امید که موثر افتد و با فرا رسیدن ماه رجب، جمع بیشتری به این اثر رو آورند و ما را از دعا فراموش نکنند.
🔰سید محمد هاشمی 10خرداد97
#عرفان_شیعی
#المراقبات
#مرحوم_ملکی_تبریزی
💠💠💠💠💠
@ofoqemobin