🔸 تعریف و تفسیری از استادی در سال 1352 برای معنای «اقامه» در ذهنم است. ایشان می فرمودند: متبلور ساختن، بلوری کردن، شفاف کردن چیزی در ذهن و عینیت بخشیدن به آن در متن زندگی را «اقامه» میگویند. پس اقامه نماز یعنی اگر راز زیباییهای نماز را اول در ذهنتان متبلور کردید و سپس در عرصه عملی زندگیتان نیز آن را متبلور ساختید، در واقع آن را اقامه کردید.
🔹 پس اگر حضرت فرمودند: "اقیموا هذین العمودین" [توحید و سنت را اقامه کنید] قاعدتا منظورشان این است که نه تنها باید خدا در متن زندگیتان باشد، بلکه کتاب خدا هم باید در متن زندگیتان باشد و برای انجام فرامین و آموزههای الهی هیچگونه تعللی نداشته باشید. این فرهنگ الهی و اقامه دین است.
🔸 اقامه سنت نیز همان اقامه میراث رسول الله -صلی الله علیه وآله- است. در روایات، بر کتاب خدا و سنت رسول خدا، در کنار هم تأکید و ترغیب شده است. این یعنی اهمیتِ توجه و قداست این دو ستون، که اگر تزلزل پیدا کند، فضای فکری شما نیز تزلزل مییابد.
🔻 منبع: برگرفته از مباحث درسی استاد در درس «فرهنگ اجتماعی عصر نزول قرآن» - سال 1402
🆔 @OstadMahdaviRad
#در_محضر_استاد
🔰 ازدواج دختران مأمون با امام رضا و امام جواد علیهما السلام به قصد جاسوسی
🔹 فشارهای سیاسی و محاصره اقتصادی حکومت نسبت به شیعیان، زنان و مردان هر دو را دربرمی گرفت و گاه آن ها را در سخت ترین اوضاع فقر و محرومیت قرار می داد، به گونه ای که گفته می شود در عصر متوکل، «گاه زنان علوی برای نماز، پوشش کافی نداشته و پوششی را چند نفری از یکدیگر قرض می گرفته اند و به ترتیب، نماز را به جای می آوردند». در چنین اوضاع واحوالی، زنان هم پای مردان ولی با شیوه زنانه، علویان را یاری می کردند و با صبر و شکیبایی، در انتقال پیام ها و اطلاعات و اموال شیعیان نقشی مؤثر داشتند. این امر به ویژه در دوران امام موسی کاظم -علیه السلام- بیشتر شد و امام با پوشش تشکیلاتی خویش، از همراهی زنان استقبال کردند و در تشکیلات مخفیانه خویش، نقش مهمی برای زنان قائل بودند؛ زیرا ارتباط زنان با یکدیگر می توانست راحت و به دور از ظن حکومت صورت گیرد و رفت وآمد آنان حالت طبیعی و صله ارحام داشت. این ارتباط می توانست در انتقال پیام ها، اطلاعات و اموال میان شیعیان مؤثر باشد.
🔻 شاید از همین روی بود که مأمون با ازدواج دخترانش با امام رضا و امام جواد -علیهما السلام- سعی کرد با نفوذ به اندرونی خانه امام، جاسوسی حکومت را در همه ابعاد کامل کند و دختران مأمون رفت وآمدهای اندرونی را به اطلاع مأمون می رساندند.
🌀 منبع: برگرفته از گفتگوی خبرگزاری «شهرآرا» با استاد مهدوی راد پیرامون اوضاع سیاسی دوران حضرت معصومه -سلام الله علیها- در تاریخ ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
🆔 @OstadMahdaviRad
#اطلاع_رسانی
🔰پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می کند
✅رونمایی از جلد نخست دانشنامه اهلبیت(ع)
🎙با حضور:
👤آیتالله محمد هادی یوسفی غروی
👤حجتالاسلام والمسلمین استاد احمد واعظی
👤حجتالاسلام والمسلمین استاد محمدتقی سبحانی
👤حجتالاسلام والمسلمین استاد محمد علی مهدوی راد
🗓زمان:دوشنبه 11 تیر ۱۴۰۳
⏰زمان: ساعت ۱۰ تا ۱۲
◀️ آدرس:قم، شهرک پردیسان، انتهای خیابان دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، طبقه همکف، تالار امام حسین علیه السلام
🆔 @tablighnews
🆔 @OstadMahdaviRad
13.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
🔰 مستند «آشنای ناآشنا» روایتی متفاوت از زندگی و سلوک علمی استاد حسین انصاریان
🔹 مستند «آشنای ناآشنا» بیست و یکمین فیلم از مجموعه مستندهای «آیینه عمر» است که به کوشش گروه فرهنگ واندیشه شبکه چهار سیما به تهیهکنندگی صدرا صدوقی و کارگردانی محراب محمدزاده ازقاب این شبکه تلویزیونی پخش خواهد شد.
🔻 در این فیلم چهرههایی چون احمد واعظی، محمد اسفندیاری، محمد علی مهدوی راد، منوچهر صدوقی سها، محمد انصاریان، امیر انصاریان و سید ضیاء الدین پورمحمودیان درباره جایگاه و اهمیت استاد انصاریان در سپهر حکمی، عرفانی و قرآن پژوهی در ایران و جهان اسلام به ایراد سخن پرداختهاند.
🆔 @OstadMahdaviRad
حقمحوری در قیام عاشورا استاد محمدعلی مهدوی راد.mp3
26.06M
#فایل_صوتی
🎙 استاد محمدعلی مهدوی راد
🖇 موضوع: حقمحوری در قیام عاشورا
🔹 زمان: 02 تیر 1403 - مؤسسه فهیم
🆔 @OstadMahdaviRad
گزارش متنی جلسه حقمحوری در قیام عاشورا.pdf
34.6K
#فایل_متنی
🎙 استاد محمدعلی مهدوی راد
🖇 موضوع: حقمحوری در قیام عاشورا
🔹 زمان: 02 تیر 1403 - مؤسسه فهیم
🆔 @OstadMahdaviRad
💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷
﷽
#معرفی_مقاله
💠 عنوان سرمقاله: نگاهی نو بر روایات تاریخگذاری روایات حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم به مکی و مدنی💠
🔹 نویسندگان: زینب مجلسی راد، علی راد، محمدعلی مهدوی راد
🔹 فصلنامه علمی پژوهشی علوم حدیث؛ دوره 26، شماره 3 - شماره پیاپی 101، پاییز 1400، صص 4-20.
🔍 چکیده ی مقاله:
🔹وجود احادیث جعلی در بین روایات رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و ائمه هدی علیهم السلام واقعیتی غیر قابل انکار است. در این نوشتار دربارۀ آغاز جعل حدیث، کیفیت حدیث جعلی، معیار بازشناسی روایات ساختگی عمدی از غیر عمدی و وجود روایات جعلی در کتب معتبر حدیثی پرسش هایی طرح شده است و پاسخی شایسته یافته است. دستاورد مقالۀ حاضر آن است که روایات جعلی عمدی در بین روایات شیعه و سنی قبل از تدوین کتب حدیثی فراوان بوده است ولی فقها و محدثان با راهنمایی اهل بیت علیهم السلام روایات جعلی را از میراث حدیثی پاکسازی کرده اند و از این رو دانشمندان شیعی از توصیف روایت جعلی در کتب معتبر شیعی - جز در مواردی قطعی ـ باید پرهیز کنند.
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
فایل کامل مقاله 👇
🆔 @OstadMahdaviRad
نگاهی نو بر روایات تاریخگذاری روایات حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم به مکی و مدنی.pdf
869.1K
#فایل_PDF_مقاله
💠 عنوان سرمقاله: نگاهی نو بر روایات تاریخگذاری روایات حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم به مکی و مدنی
🆔 @OstadMahdaviRad