مکتب فلسفی ایران باستان (دوره ساسانی).mp3
1.9M
#فایل_صوتی
💎 موضوع: مکتب فلسفی ایران باستان (دوره ی ساسانی)
🔹 سخنران: دکتر احمد پاکتچی
🆔 @ostadpakatchi
#معرفی_مقاله
🌀 مقاله: بازتفسیر واژگان «فقر/ غنا» در قرآن کریم با تکیه بر زمینه های انسان شناختی ساخت مفهوم
#چکیده
🔹واژگان «فقر» و «غنا» بارها در قرآن کریم در محور همنشینی کنار یکدیگر قرار گرفته و زوج معناییِ تکرارشونده ای را شکل داده اند. مرور بر آرای عالمان مسلمان نشان می دهد که آنان به ذکر معنای لغوی این واژگان بسنده کرده، اطلاع چندانی از زمینه های شکل گیری این مفاهیم در اختیار نداشته اند.
🔹این پژوهش می کوشد با بهره گیری از داده های زبان شناسی تاریخی و الگوهای عمومی در دانش انسان شناسی، زمینه های فرهنگی ساخت این مفاهیم را بیشتر بکاود تا درک عمیق تری از آیات قرآنی که دربردارنده ی این زوج واژگانی هستند، فراهم آید.
🔹پژوهش حاضر نشان میدهد تفاوت در سبک زندگی حضری و بدوی در شبه جزیره می توانست موجب درک متفاوت از جهانِ پیرامون شده، معناسازی های گوناگون و گاه متضاد از یک پدیده را به همراه آورد. این مطالعه آشکار می سازد که زوج واژگانی «فقر/ غنا» برساخته از طرز فکر مردمان حاضره - نه بادیه - نسبت به تنگ دستی و ثروت اندوزی در بافت فرهنگی- اقتصادی شبه جزیره بوده است.
🆔 @ostadpakatchi
4_5767352221884745054.pdf
306.9K
#فایل_PDF_مقاله
🌀 عنوان مقاله: بازتفسیر واژگان «فقر/ غنا» در قرآن کریم با تکیه بر زمینه های انسان شناختی ساخت مفهوم
🔹نویسندگان: دکتر احمد پاکتچی؛ محمد حسن و محمد حسین شیرزاد
🆔 @ostadpakatchi
💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷
┈••✾•🦋 ﷽ 🦋•✾••┈
💎 عنوان درس: نسبت نشانهشناسی و هرمنوتيک
مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی
▫️ جلسه ی 1. فهم و دلالت در منطق کلاسيک
▫️جلسه ی 2. مروری بر زمينهها و اهداف در دامنه ی بحث
▫️جلسه ی 3. پديدارشناسی و نسبت آن با دامنه ی بحث
▫️جلسه ی 4. فلسفه ی صورتهای نمادين
▫️جلسه ی 5. چالش هايدگر و گادامر در دامنه ی بحث
▫️جلسه ی 6. مکتب فرانکفورت و جريان نظريه ی انتقادی
▫️جلسه ی 7. جريانهای سميولوژی در فرانسه
▫️جلسه ی 8. جريان سميوتيک در فرانسه
▫️جلسه ی 9. مکتب نشانهشناسی مسکو/تارتو
▫️جلسه ی 10. انديشه ی پسامدرن در دامنه ی بحث
▫️ جلسه ی 11. تحليل گفتمان انتقادی در دامنه ی بحث
▫️جلسه ی 12. ارزيابی نظريات در دامنه ی بحث
🦋 اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🦋
🆔 https://t.me/OstadPakatchi
🔹 آدرس اینترنتی برای مراجعه و ثبت نام مدرسه ی پائیزه ی 1398:
http://education.cgie.org.ir
🆔 @ostadpakatchi
💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷
┈••✾•🦋 ﷽ 🦋•✾••┈
🌀 گزارشی از دیدار و گفتگوی دکتر پاکتچی با سفیر جدید ایتالیا در ایران (آقای جوزپه پرونه) از مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی
🗒 تاریخ: سه شنبه 26 شهریور 1398
💎 نکته ای که درباره ی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی باید گفته شود این است که این مرکز یکی از نقاط تجمع روشنفکران ایرانی بعد از انقلاب اسلامی است. از نظر مطالعه، نکته ای که در این مرکز اهمیت بسیار زیادی دارد، متد و روش بی طرفانه ی بدون پیش داوری های ایدئولوژیکی به مسائل مربوط به فرهنگ و تمدن اسلامی است. وجود همین بی طرفی است که باعث می شود مرکز ما و پژوهشگران مرکز ما بتوانند ارتباط خیلی سالم و دوستانه ای با محققان و پژوهشگران کشورهای مختلف جهان داشته باشند.
🔹 (در جواب به سوال سفیر که پرسید آیا دائرةالمعارف بزرگ اسلامی به مسائل سیاسی هم می پردازد یا خیر؟): مسئله ای که برای خود ما به عنوان یک ایرانی اهمیت دارد دانستن این است که آنچه که امروز در جهان اسلام می گذرد چه نسبتی با تاریخ اسلام و با تئوری ها و نظریه های موجود در جهان اسلام در طول 1500 سال گذشته دارد. مرکز ما و به طور کلی همه ی پژوهشگران ما بر این اعتقاد هستند که اگر ما گذشته و سنت خود را به درستی نشناسیم استفاده ی ما از متون دینی استفاده ای شبیه به بنیادگرایان و داعش خواهد بود. اگر ما به هویت ایرانی خودمان توجه نکنیم هم ملت بی ریشه ای خواهیم بود. به طورکلی اعتقاد مجموعه ی ما بر این است که تمام مشکلاتی که ما امروز در منطقه ی خودمان درخاورمیانه به خصوص از آن رنج می بریم ریشه در فقر ندارد بلکه ریشه در جهل دارد. با این توضیح شما می توانید متوجه شوید که چرا در این مرکز از یک سو اسلام مورد مطالعه قرار می گیرد و از سوی دیگر حتی ایران قبل از اسلام. از یک طرف ما به اندازه ای به ایران توجه داریم - ایران قبل از اسلام ایران دوره ی اسلامی و ایران در همه ی معانیش، فولکلور ایران و هر چه که در ایران وجود دارد، مورد توجه ماست. از طرف دیگر در دائرةالمعارف بزرگ اسلامی با همه ی نقطه های جهان اسلام از نظر فکری و علمی می خواهیم ارتباط فرهنگی برقرار کنیم. وجود همین اهداف فرهنگی است که باعث شده که در طول 35 سال گذشته مهمترین و شاخص ترین چهره های فرهنگی ایران در این مرکز کار کرده باشند.
🔺 پاسخ جوزپه پرونه به توضیحات دکتر پاکتچی: من از شما و توضیحات خوب شما تشکر می کنم و می خواستم این نکته را بگویم که ارتباط داشتن با مرکز شما از الویت های ما است و به ایجاد این ارتباط علاقه داریم. در واقع چیزی که دو کشور ایران و ایتالیا را به هم متصل می کند یکی بحث ریشه های تاریخی و قدمت تاریخی دو کشور است و یکی هم بحث مشابهت های فرهنگی و جنبه های فرهنگی هر دو کشور است. روابط بین ایران و ایتالیا یک مقدار فراتر از روابط معاصر است. ما روابطمان بیشتر به تاریخ دو کشور می پردازد.
💠 برای دسترسی به متن گزارش در سایت های منبع بر روی لینک های زیر کلیک نمایید:
➡️ https://cgie.org.ir/fa/news/220019
🦋 اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🦋
🆔 https://t.me/OstadPakatchi
مشارکت و مسئولیت اجتماعی از منظر امام علی(ع) و نهجالبلاغه.pdf
269.4K
#گزارش_متنی
💠 نشست: مشارکت و مسئولیت اجتماعی از منظر امام علی(علیه السلام) و نهجالبلاغه
✅ استاد احمد پاکتچی
♦️ 30 شهریور ماه 1398
🆔 @OstadPakatchi
مشارکت و مسئولیت اجتماعی از منظر امام علی(علیه السلام) و نهجالبلاغه 30شهریور98 - بنیاد نهج البلاغه.mp3
30.9M
#فایل_صوتی
💠 #نشست: مشارکت و مسئولیت اجتماعی از منظر امام علی(علیه السلام) و نهجالبلاغه
✅ استاد احمد پاکتچی
♦️ 30 شهریور ماه 1398
🔹 بنیاد نهج البلاغه
🆔 @OstadPakatchi