💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷
┈••✾•🦋 ﷽ 🦋•✾••┈
🌀 کارگاه آموزشی «تاریخ مفهوم از نظریه تا کارکرد» در پژوهشکده ی دانشنامهنگاری برگزار شد.
🗒 تاریخ: یکشنبه 11 مهر 1398
💎 کارگاه آموزشی «تاریخ مفهوم از نظریه تا کارکرد»، 11 مهرماه سال جاری با همکاری گروه پژوهشی تاریخ سیاسی پژوهشکده ی تاریخ در پژوهشکده ی دانشنامهنگاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
🌀 در این کارگاه که با تدریس دکتر احمد پاکتچی به انجام رسید، چیستی تاریخ مفهوم، گذاری بر پیشینه و نسبت آن با حوزههای مطالعاتی هم پوشان یا موازی و مبانی نظری و روششناسی تاریخ مفهوم مورد بررسی قرار گرفت. از نقاط درخور توجه این کارگاه، ارائه ی مثالهای ساده و عملی برای مفاهیم دشوار و پیچیده ی تاریخ مفهوم بود.
💠 برای دسترسی به متن گزارش در سایت های منبع بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
➡️ http://www.iecf.ir/fa/news/79
🦋 اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🦋
🆔 https://t.me/OstadPakatchi
جایگاه مطالعات میانرشتهای در فضای علمی کشور.pdf
191.1K
#گزارش_متنی
💠 نشست رونمایی از کتاب «دستنامه ی میانرشتهگی آکسفورد»
✅ دکتر احمد پاکتچی
♦️ 17 مهر ماه 1398
🆔 @OstadPakatchi
#نشست_تخصصی
🌀موضوع: الزامات و بایسته ها در پژوهش و نگارش رسالههای دکتری
💎 با حضور دکتر احمد پاکتچی
🗓 تاریخ: دو شنبه 29 مهر 1398 - ساعت 9
🏢 مکان: دانشکده ی الهیات دانشگاه تهران - ساختمان شماره ی 3 - تالار شهید مدنی (رحمه الله علیه)
🆔 @ostadpakatchi
💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷💠🔷
┈••✾•🦋 ﷽ 🦋•✾••┈
🌀 گزارشی از سخنان دکتر پاکتچی در نشست تخصصی «سال های زندگی امام حسین (علیه السلام)» که به همت پژوهشکده ی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی و با همکاری معاونت دانشجویی و فرهنگی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.
🗒 تاریخ: سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۵
💎 «متاسفانه فقط یک برهه از زندگی امام حسین علیه السلام مورد توجه ویژه قرار گرفته است، در حالی که باید همه ی ابعاد زنگی آن امام همام را مورد بررسی و توجه قرار داد».
🔹 «امام حسین(علیه السلام) در سال چهارم هجری متولد شد. ایشان در سال ۱۱ هجری رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و کمی بعد مادر گرامیشان را از دست دادند. ایشان در دوره ی فتوحات اسلام ۹ سال داشتند و تا پایان فتوحات به سن مناسب برای مشارکت در جنگ رسیده بودند، لیکن هیچ شاهدی مبنی بر اینکه ایشان در جنگ شرکت کرده باشند، موجود نیست».
🔹 «امام حسین (علیه السلام)در دوره ی خلافت عثمان (که دوره ای پرتنش بود)، در فاصله ی سنی ۱۹ تا ۳۱ سالگی قرار داشتند و اولین رد پای ظلمستیزی که از آن امام دیده شد، مخالفت با تبعید ابوذر بود، زیرا که ابوذر در این دوره با خلیفه به مخالفت پرداخت که به تبعید وی منجر شد . امام حسین (علیه السلام) از همان آغاز جوانی به مبارزه با ظلمستیزی پرداخته است».
🔹 «در همان برهه ی زمانی شاهد حضور تاریخی دیگری از امام حسین (علیه السلام) بوده ایم و آن اقدام به مجازات عاصم بن عمرو، پسر خلیفه ی دوم بود. چراکه او مرتکب خطا شده و امام حسین (علیه السلام) به عنوان شاهد، خواستار مجازات او شدند و این گویای تاکید امام حسین (علیه السلام) در اجرای عدالت بوده است».
🔹 «به علت تقسیمات ناعادلانه ی بیت المال در دوره ی خلیفه ی وقت موجی از اعتراضات توسط مردم صورت گرفت و جمعی از معترضان در مدینه تجمع کردند . اگرچه امیرالمومنین(علیه السلام) و فرزندانش از منتقدان خلیفه بودند اما مایل به تهدید جان خلیفه نبودند».
🔹 «امیرالمومنین امام علی(علیه السلام) به امام حسن و امام حسین علیهما السلام دستور دادند تا برای محافظت از جان خلیفه به خانه ی ایشان بروند، ولی به دلیل عصبانیت بیش از اندازه ی مخالفان این حفاظت با خوبی و خوشی به پایان نرسید چرا که خلیفه در حمله ای که به او شده بود جان باخت و امام حسین (علیه السلام) نیز زخمی شدند».
🔹 «پس از خلیفه ی سوم، امام علی(علیه السلام) به خلافت رسیدند. همانطور که انتظارش را داریم در این دوره، امام حسین (علیه السلام) در کنار پدرش در جنگ ها حضور داشته و این دوره مصادف با خلافت جعلی معاویه در شام بوده است».
🔹 پس از بیعت مردم با امام حسن (علیه السلام)، در خطبه ای که از آن بوی صلح به مشام میرسید، بسیاری از مردم معترض و خواستار جنگ با معاویه بودند. پس به امام حسین(علیه السلام) مراجعه کردند تا بلکه نظر ایشان را در این باره جلب کنند، ولی امام حسین (علیه السلام) نیز فرمودند: «من هم پیرو راه برادرم هستم».
🔹 «دوره ی امامت امام حسین علیه السلام (۵۰-۶۰ ق) شروع شد و خلیفه همچنان معاویه بود. در این دوره، امام حسین (علیه السلام) خواستار به خاک سپاری برادر گرامیشان در کنار آرامگاه پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بودند که با ایشان مخالفت می شود. عده ای از مردم در حمایت از امام حسین (علیه السلام) علیه معاویه اعتراض کردند، لیکن امام برای جلوگیری از به وجود آمدن جنگ و قیام نسبت به این اعتراض مخالفت کردند و در هنگام دفن برادرشان سخنانی درباره ی حق طلبی، حق خواهی و تقیه ایراد فرمودند».
🔹 «در این زمان جمعی از مردم کوفه به امام نامه ی تسلیتی نوشتند و از ایشان حمایت کردند ولی امام (علیه السلام) سکوت کردند. در آن دوران معاویه، آزار شیعیان را آغاز و جمعی از آن ها را به شهادت رساند که این باعث نارضایتی مردم کوفه شد».
🔹 «عده ای در مورد شروع خلافت یزید مقاومت کردند و امام هم مخالف خلافت یزید بودند؛ چرا که یزید صلاحیت نداشت. معاویه در آخرین وصیت خود به یزید گفت که با امام حسین(علیه السلام) وارد جنگ نشو».
🔹 «محورهای موضوعی احادیث امام حسین (علیه السلام) دو موضوع اصرار بر محور قرار دادن پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و آمادگی مقابله با مصائب و محور سخنان ایشان در چهار موضوع پیامبر محوری و قرآن محوری، صبر بر مصائب، تکیه بر برادری دینی و ظلم ستیزی بوده است».
💠 برای دسترسی به متن گزارش در سایت های منبع بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
➡️ https://ana.ir/fa/news/83/126606
🦋 اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🦋
🆔 https://t.me/OstadPakatchi
الزامات و بایسته ها در پژوهش و نگارش رساله های دکتری - دکتر احمد پاکتچی 29 مهر 98.mp3
16.7M
#فایل_صوتی
#پخش_برای_اولین_بار
💠 #نشست_تخصصی
🌀موضوع: الزامات و بایسته ها در پژوهش و نگارش رسالههای دکتری
💎 با سخنرانی دکتر احمد پاکتچی
🗓 تاریخ: دو شنبه 29 مهر 1398 - ساعت 9
🏢 مکان: دانشکده ی الهیات دانشگاه تهران
🆔 @ostadpakatchi
الزامات و بایسته ها در پژوهش و نگارش رسالههای دکتری.pdf
228.4K
#فایل_متنی
💠 #نشست_تخصصی
🌀موضوع: الزامات و بایسته ها در پژوهش و نگارش رسالههای دکتری
🗓 تاریخ: دو شنبه 29 مهر 1398 - ساعت 9
🏢 مکان: دانشکده ی الهیات دانشگاه تهران
🆔 @ostadpakatchi
#معرفی_مقاله
🌀 مقاله: واکاوی نظریه ی فرهنگی «سپهرنشانه ای» یوری لوتمان و کاربست آن در زمینه ی تحلیل مناسبات میان دین و سینما
#چکیده
🔹یوری لوتمان پایه گذار مکتب نشانه شناسی فرهنگی تارتو مسکو با طرح نظریه ی فرهنگی با محوریت مفهوم سپهرنشانه ای به توصیف و تبیین سازوکار عملکرد نشانه ای فرهنگ در مقام یک سپهرنشانه ای می پردازد.
🔹نشانه شناسی فرهنگی که نظریه و روش شناسی آن مکتب است، با هدف مطالعه ی تعامل، همبستگی یا جدایی و تضاد میان نظام های نشانه ای شکل می گیرد.
🔹به زعم لوتمان، سپهرنشانه ای نه تنها حاصل جمع نظام های نشانه ای، بلکه به علاوه ی شرط لازم وقوع هر نوع عمل ارتباط و وجود هر نوع زبان و متنی است.
🔹در این مقاله، تعامل دین و سینما به مثابه ی دو نظام نشانه ای به صورت بازنمایی دین در سینما پیش فرض ماست. مسئله اما چگونگی این بازنمایی با اِعمال روش نشانه شناسی لوتمان است.
🔹با انتخاب فیلم سینمایی «هر شب تنهایی» (رسول صدرعاملی، 1386) به عنوان مطالعه ی موردی از آثار منتسب به سینمای دینی، تعامل سپهر های نشانه ای منتخب، تحلیل می شود.
🆔 @ostadpakatchi
واکاوی نظریه فرهنگی سپهر نشانه ای یوری لوتمان.pdf
395.1K
#فایل_PDF_مقاله
🌀 عنوان مقاله: واکاوی نظریه ی فرهنگی «سپهرنشانه ای» یوری لوتمان و کاربست آن در زمینه ی تحلیل مناسبات میان دین و سینما
🔹نویسندگان: دکتر احمد پاکتچی، دکتر حسین سرفراز، دکتر مسعود کوثری، دکتر حسام الدین آشنا
🆔 @ostadpakatchi
روش شناسی تفسیر فرهنگی قرآن کریم و نظریه فرهنگ- دکتر پاکتچی 21 اردیبهشت 98....mp3
14.91M
#فایل_صوتی
#پخش_برای_اولین_بار
💠 #نشست_تخصصی
🌀موضوع: روش شناسی تفسیر فرهنگی قرآن
💎 با سخنرانی دکتر احمد پاکتچی
🗓 تاریخ: شنبه 21 اردیبهشت ماه 1398
🏢 مکان: قم، ابتدای خیابان معلم، مرکز همایشهای غدیر.
🆔 @ostadpakatchi
#نشست_علمی
💎 با حضور استاد احمد پاکتچی
🗓 زمان: سه شنبه 14 آبان 1398 - ساعت 9:30 الی 11:30 و ساعت 14 الی 16
🏢 مکان: دانشگاه اصفهان، دانشکده ی ادبیات، تالار صائب
🆔 @OstadPakatchi
کارگاه گذاری بر مبانی شبکه ی معنایی قرآن کریم - طرح پژوهشی گنج واژه ی قرآنی.mp3
23.4M
#فایل_صوتی
#پخش_برای_اولین_بار
💠 #کارگاه_آموزشی
🔹 موضوع: کارگاه گذاری بر مبانی شبکه ی معنایی قرآن کریم: طرح پژوهشی گنج واژه ی قرآنی
💎 مدرس: دکتر احمد پاکتچی
🗓 زمان برگزاری: چهارشنبه 10 مهرماه 1398
🏢 مکان: مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی
🆔 @OstadPakatchi
بایسته های پژوهش در علوم قرآن و حدیث.mp3
25.39M
💠 #نشست_علمی
🔹 موضوع: بایسته های پژوهش در علوم قرآن و حدیث
💎 سخنران: دکتر احمد پاکتچی
🗓 زمان برگزاری: سه شنبه 14 آبان ماه 1398
🏢 مکان: دانشگاه اصفهان، دانشکدهی ادبیات، تالار صائب
🆔 @OstadPakatchi