پژوهشگاه فضای مجازی (پردیس قم)
💢 #پرونده_ویژه #سلسله_مباحث_مسائل_فضای_مجازی ✅شماره یک: توکن NFT (بخش دوم) 🔴تفاوت NFT با ارزهای
💢 #پرونده_ویژه
#سلسله_مباحث_مسائل_فضای_مجازی
✅شماره یک: توکن NFT (بخش سوم)
🔵 ویژگیها و مزایای توکنهای غیر قابل معاوضه NFT
🔻کمیاب و نادر بودن: ارزش توکنهای غیر قابل معاوضه ناشی از کمیاب بودن آنها است. اگرچه توسعهدهندگان NFT-ها هر اندازه بخواهند میتوانند از این توکنها بسازند؛ اما با محدود کردن تعداد آنها، باعث افزایش نادر بودن آنها میشوند.
🔻غیر قابل تقسیم بودن: اگرچه این یک قانون کلی برای همه اقسام آن نیست ولی اغلب توکنهای غیر قابل معاوضه به واحدهای کوچکتر تقسیم نمیشوند، یا کل یک اثر هنری دیجیتال را خریداری میکنید یا اصلا آن را نمیخرید.
🔻یکتایی و خاص بودن: این مورد مهمترین ویژگی یک NFT است. NFT-ها دارای زبانهای (tab) از اطلاعات ثابت هستند که یکتا بودن آنها را ثبت میکند. به این ویژگی بهعنوان گواهی اصالت نگاه کنید.
🔻قابلیت انتقال: برخلاف توکنهای قابل معاوضه قابل ترید، توکنهای غیر قابل معاوضه در بازارهای خاصی خرید و فروش میشوند. بااینحال ارزش آنها به منحصربهفرد بودنشان بستگی دارد.
🔻 اصالت داشتن: توکنهای غیر قابل معاوضه مبتنی بر تکنولوژی بلاکچین هستند، بنابراین میتوانید از اصالت NFT خود مطمئن شوید، زیرا ساخت چیزی جعلی در لجر (Ledger) تغییر ناپذیر نامتمرکز تقریبا محال است.
🔻حفظ حق مالکیت: این مورد هم به استفادهی NFT از پلتفرمهای نامتمرکز اشاره میکند که در آن هیچ مالکی دادهای را پس از ثبت نمیتواند تغییر دهد.
🔰موارد استفاده از توکنهای غیر قابل معاوضه
➖گیمینگ: NFT-ها در صنعت گیمینگ محبوب هستند زیرا این توکنها برخی از مشکلات ذاتی را حل میکنند، برای مثال بازیهای برتر مانند فورتنایت فروش ویژگیها (Trait) و لوازم جانبی مانند سلاحها و اسکینها را ممنوع کرده است. با داشتن توکنهای غیر قابل معاوضه این امکانات میتوانند بهآسانی در بازیهای مختلف منتقل شوند. NFT-ها این چنین به اقتصاد درون بازیها کمک خواهند کرد.
➖سرمایههای دیجیتال : بازی Decentraland را در نظر بگیرید. در این بازی مشارکتکنندهها میتوانند زمین مجازی داشته باشند. مثالی دیگر برای این مورد Ethereum Name Service است که از NFT-ها استفاده میکند.
➖تشخیص و احراز هویت: توکنهای غیر قابل معاوضه برای مقابله با جعل هویت ایدهآل هستند. مثالهای برای نشان دادن این مورد، دیجیتال کردن هویت شامل مدارک دانشگاهی، مدارک پزشکی و حتی ظاهر ما است.
➖آثار کلکسیونی: توکنهای غیر قابل معاوضه شروعی تازه برای دنیای آثار کلکسیونی است، به همین دلیل کلکسیونرهای عادی وارد دنیای سرمایههای دیجیتال میشوند.
ادامه دارد ... ✍️
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#توکن_NFT
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
18.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ببینید| نماهنگ فرمان جهاد تبیین
🔴رهبر معظم انقلاب:
🔺میتوانید افکار درست را، افکار صحیح را منتشر کنید، پاسخ به اشکالات را، پاسخ به ابهامآفرینیها را در این فضا با استفادهی از این امکان منتشر کنید و میتوانید در این زمینه به معنای واقعی کلمه جهاد کنید. البتّه اصل قطعی در این باب این است که بایستی از شیوهی اخلاقی در این کار پیروی کرد. از این کاری که بعضیها در فضای مجازی یا در مطبوعات و در مقالهها و اینجا و آنجا انجام میدهند که با دشنام، با تهمت و فریب و دروغ با افکار عمومی مواجه میشوند، باید بشدّت اجتناب کرد. بایستی حقایق را با منطق قوی، سخن متین و عقلانیّت کامل، همراه با زینت عاطفه و عواطف انسانی، و بهکارگیری اخلاق منتشر کرد. امروز همهی ما بایستی در این میدان حرکت بکنیم؛ هر کدام به نحوی و با سهمی که در این راه داریم.
#نماهنگ #رهنمود #جهاد
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
@oisc_majazi
🔴 برگزاری کنفرانس «رسانه علیه نفرت» در اردن
🔰این همایش دو روزه با هدف جریان سازی برای رسانهها و کاربران عرب زبان شبکه های اجتماعی توسط شورای بزرگان مسلمان در شهر امان کشور اردن در تاریخ 26 و 27 سپتامبر 2021 (4 و 5 مهر) برگزار شد.
🔹دکتر محمد المؤمنی وزیر سابق امور رسانه اردن اظهار داشت که سخنان نفرت انگیز بر ضد جوامع اسلامی است و قطعاً مخالف ارزشها و اصول اسلامی است که خواستار تساهل، برادری، حمایت از افراد ضعیف و صداقت در گفتار و عمل است.
🔻وی خاطرنشان کرد برخی فرقهها و گروههای اسلامی که با سخنان نفرت انگیز خود نام اسلام را خدشه دار کردند، نماینده اسلام یا مسلمانان نیستند. اسلام مردم را به دوستی و مدارا دعوت میکند نه به تفرقه افکنی.
🔸دکتر سلطان الرومیثی، دبیرکل شورای بزرگان مسلمان نیز از دیگر سخنرانان این اجلاس بود که بیان داشت رسانه ها باید یک گفتمان عادلانه و متعادل را ارائه دهند که در جهت تغییر الگوهای منفی غالب و رفع نفرت اقدام کنند.
🔺"همچنین نیاز است که درهای گفتگوی منطقی به عنوان بهترین راه برای مقابله با سخنان تبعیضآمیز و تفرقهافکنانه گشوده شود، گفتگویی که ما امیدواریم رسانه ها را به ماهیت ناب خود باز گرداند و از طریق آنها ارسال شود. وی در ادامه اظهار داشت که رسانهها باید از پلتفرم و شبکه های مجازی که در اختیار دارند برای ارسال پیام های بشردوستانه بهره بگیرند به شرط اینکه این پیام ها دارای محتوای سیاسی، حزبی یا فرقه ای نباشند."
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#همایش #رسانه #خبر
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
🔵 نقش فینتک (فناوریهای نوین مالی) در پرداخت زکات و امور مالی اسلامی
🔻طبق آمار منتشر شده 1.9 میلیارد از جمعیت جهان را مسلمانان تشکیل میدهند. مسلمانان معتقدند که پرداخت زکات سبب پاک شدن مال شده و به باقیمانده ثروت شخص برکت میدهد. در بسیاری از کشورهای مسلمان، پرداخت زکات داوطلبانه است. در شش کشور مالزی، عربستان سعودی، پاکستان، سودان، لیبی و یمن زکات توسط دولت جمع آوری میشود.
🔻در برخی کشورها مانند انگلیس، امارات، اندونزی، مالزی، آمریکا و عربستان که میزبان بیشترین فناوریهای سازگار با شریعت هستند از فینتک برای دیجیتالی شدن امور مالی اسلامی بهره میگیرند.
🔻برای نمونه می توان به کشور اندونزی اشاره کرد که بزرگترین کشور مسلمان جهان است و ارزش زکات آن تنها در یک سال بیش از 500 میلیون دلار است. اپلیکیشن GoPay که بخشی از شرکت Gojek است، از نوامبر 2019 با شورای مساجد اندونزی همکاری کرد تا کمک های دیجیتالی شامل زکات را در 800 هزار مسجد این کشور جمعآوری کند.
🔻همچنین موسسه خیریه انگلیس و بنیاد ملی زکات (NZF) ، از ارز دیجیتال به عنوان راهی برای کمک مالی استفاده میکنند. NZF که زکات را در محلههای مسلمان انگلیس جمع آوری و توزیع میکند معتقد است این مساله با روندهای تکنولوژیکی و عادات اهداکنندگان همگام است و به نظر میرسد پذیرش ارزهای رمزنگاری شده گام منطقی بعدی به شمار رود.
منبع: Open Gov
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#ارزرمز #زکات #خبر
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
✳️ دومین جلسه از سلسله فیلمنشستهای مرتبط با فضای مجازی
🔰 با ارائه:
حجت الاسلام دکتر سید محمد محسن میرمرشدی
♦️دکترای فلسفه معاصر
♦️مدیر فضای مجازی مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه علمیه
با موضوع: بررسی آثار نمایشی مرتبط با فضای مجازی
🕰 زمان: چهارشنبه، ۲۱ مهر ۱۴۰۰، ساعت ۱۰ صبح
⭕️ نشست به صورت حضوری و با رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی برگزار میشود.
🔖 لازم به ذکر است در پایان دوره، برای شرکتکنندگان گواهی حضور صادر میشود.
💡 ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر:
@oisc_amuzesh
#فیلم_نشست
✅دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
@oisc_majazi
پژوهشگاه فضای مجازی (پردیس قم)
💢 #پرونده_ویژه #سلسله_مباحث_مسائل_فضای_مجازی ✅شماره یک: توکن NFT (بخش سوم) 🔵 ویژگیها و مزایای ت
💢 #پرونده_ویژه
#سلسله_مباحث_مسائل_فضای_مجازی
✅شماره یک: توکن NFT (بخش چهارم)
🔴 بررسی فقهی NFT
💢 متاسفانه در زمینه حکم NFT در اسلام تحقیقات کمی صورت گرفته است. یک دلیل این مطلب به نوپدید بودن NFT باز می گردد و دلیل دیگر آن را باید پیجیده بودن آن عنوان کرد. در آخرین بخش از پرونده ویژه با موضوع NFT، خلاصه تنها مقاله فقهی با موضوع NFT خدمتتان ارائه می شود.
عنوان مقاله: NFTs: Shariah Compliant
توکن NFT: تطابق یا عدم تطابق با شرع؟
✍️نویسنده: مفتی فراز آدم (مؤسس بنیاد مشاوره امورمالی اسلامی امانه انگلیس)
🔹نگارنده پس از مفهومشناسی NFT در بخش اول مقاله خود به سراغ بررسی فقهی این نوع توکنها می رود. وی NFT ها را مصداق «قیمی» و سایر توکن های تعویض پذیر را مصداق «مثلی» بر می شمارد.
🔻ابتدا به تعریف مفهوم مثلی روی آورده است. مثلی به دارایی گفته می شود که موارد مشابه آن در بازار وجود دارد به طوری که واحدهای آن عموماً قابل تعویض در نظر گرفته می شوند و اختلاف بین آنها بسیار اندک است مانند تلفن همراه، لباس و مواد غذایی.
🔻در تعریف «قیمی» می نویسد: اجناس و دارایی هایی که نمونه مشابه ندارد و هر مورد از آن قیمت منحصر بهفرد خودش را دارد. مانند مارک خاصی از یک لباس طراحی شده. تفاوت این دو در صورت از بین رفتن و وارد شدن خسارت به دیگران است که در مثلی باید مثل را پرداخت کرد، اما در قیمی باید قیمت روز تلف را محاسبه و پرداخت کرد.
🔸محقق در گام بعدی به سراغ تطبیق قواعد شریعت بر این فناوری می رود. اگر اصول اساسی اسلام درباره مالیت و مالکیت در NFT ها صدق کند که جایز است وگرنه نیست. اصول اساسی عبارتند از: (1) مالیت داشتن یعنی عقلا برای آن ارزش قائل باشند؛ (2) تقوّم: دارای قیمت و ارزش باشد؛ (3) منفعت مقصوده داشته باشد؛ (4) سوق دهنده به سمت اسراف و تبذیر نباشد. سپس به بیان انواع NFT ها اشاره دارد: هنر، بازی دیجیتالی، داده و اطلاعات، و بلیط فروشی.
✅ ایشان در پایان با تأکید بر ورود اندیشمندان اسلامی در زمینه بکارگیریNFT ها برای ترویج معارف اسلامی، استفاده از این فناوری را جایز می داند.
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#توکن_NFT
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
⚫️شهادت امام علی ابن موسی الرضا تسلیت باد.
✅روابط عمومی دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
@oisc_majazi
🔴 برگزاری همایش مجازی بینالمللی "دین و رسانه" در ترکیه
🔹همایش آنلاین بینالمللی دین و رسانه از 21 تا 23 اکتبر (از پنج شنبه، ۲۹ مهر ۱۴۰۰ تا اول آبان) برگزار میشود.
🔹این همایش توسط دانشکده علوم اسلامی دانشگاه علوم اجتماعی آنکارا (ASBU) سازماندهی شده است. در این همایش 56 مقاله ارائه خواهد شد که برخی محورهای آن عبارتند از : دینداری در رسانههای اجتماعی، هویتهای دیجیتالی و دین، رسانهها و حریم خصوصی.
🔹برخی اساتید برجسته از دانشگاههای قطر ، اردن، مالزی، الجزایر، برونئی و چند تن از علمای سازمان امور دینی ترکیه از اعضای کمیته علمی این همایش میباشند.
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#همایش #رسانه #خبر
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
#سلسله_مباحث_آشنایی_با_کشورهای_اسلامی
💢 آشنایی با تجربیات و دستاوردهای کشورهای اسلامی در زمینه فضای مجازی از جمله ضرورت ها برای پژوهشگران این حوزه به شمار می رود. از این رو، واحد بین الملل دفتر مطالعات اسلامی درنظر دارد در یک سلسله یادداشت، وضعیت فضای مجازی در کشورهای اسلامی را مورد بررسی قرار دهد.
✅شماره یک: اندونزی 🇮🇩 بخش اول 🇮🇩
🔴کشور اندونزی از نظر جغرافیایی در بخش جنوب شرقی اقیانوسیه قرار دارد و یک مجمعالجزایر است که در آن 17 هزار جزیره و 33 استان دیده میشود. وسعت آب های این کشور سه برابر خشکی های آن است.
اندونزی بزرگترین مجمع الجزایر كره خاكی و چهارمین كشور پرجمعیت جهان است که 274 میلیون نفر جمعیت دارد. از این تعداد حدود 204 میلیون مسلمان هستند که 2 میلیون نفر آنها را شیعیان تشکیل میدهند.
♦️اطلاعات فضای مجازی اندونزی
📱تعداد سیمکارتهای فعال: 345.3 میلیون نفر (125.6 درصد)
🌐کاربران اینترنت : 202.6 میلیون نفر (73.7 درصد)
👩👩👧👧 کاربران فعال شبکههای اجتماعی : 170 میلیون نفر (61.8 درصد)
🔵 وضعیت استفاده از شبکههای اجتماعی در اندونزی
استفاده از (YouTube) با ضریب نفوذ حدود 94 درصد، بیشترین استفاده را در رسانههای اجتماعی در اندونزی را به خود اختصاص داده است. با این حال، سایر رسانه های اجتماعی شناخته شده دیگر مانند WhatsApp و Instagram نیز از نفوذ بالایی در آنجا برخوردار هستند و این باعث می شود اندونزی یکی از بزرگترین بازارهای رسانه های اجتماعی در جهان را در اختیار داشته باشد. برای اکثر اندونزیایی ها، شبکه های اجتماعی راهی مناسب برای تماس با خانواده ها در مکان های دورافتاده مجمع الجزایر است.
✅ اثرگذاری شبکه های اجتماعی در اندونزی به حدی است که در سالهای اخیر دولت مجبور به اتخاذ سیاست هایی در راستای کاهش نفوذ آن روی مردم شده است. به عنوان نمونه در سال 2019، به دنبال آشوب های انتخاباتی ، دولت دسترسی به محبوب ترین سیستم های شبکههای اجتماعی را برای جلوگیری از انتشار اخبار جعلی تا حدی محدود کرد. پلتفرم های اصلی تحت تأثیر این ممنوعیت، شبکه های اجتماعی پیشرو مانند YouTube ، WhatsApp ، Facebook و Instagram بودند.
🔰طبق آمار منتشر شده در وب سایت statista، تعداد کاربران فعال فیسبوک اندونزی در ژوئیه ۲۰۱۹، ۱۳۰ میلیون نفر گزارش و اعلام شده است. هند با ۲۷۰ میلیون و آمریکا با ۱۹۰ میلیون کاربر فعال در ردههای اول و دوم جهان قرار دارند و اندونزی در رتبه سوم ایستاده است.
ادامه دارد ... ✍️
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#اندونزی
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
🔅 بیستمین نشست از سلسله نشستهای تخصصی جشنواره ملی #ترجمان_فتح با موضوع:
✔️ " الزامات و بسترهای توسعه و نشر جهانی ادبیات مقاومت با استفاده از فضای مجازی "
📝 دبیر نشست : دکتر محمد حسین شاه آبادی (پژوهشگر فرهنگ و ارتباطات و رسانه در پژوهشکده شهید صدر(ره) )
🔶سخنرانان:
1️⃣ دکتر مهدی مولایی (مدیر توسعه کسب و کارهای دیجیتال در مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازیِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی )
2️⃣ حجتالاسلام رضا حاجحسینی (مدیر دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی)
🔖 به شرکت کنندگان در نشست، گواهی حضور مجازی بطور الکترونیکی ارائه خواهد گردید.
📆 سه شنبه، ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۰
🕚 ساعت ۱۳ الی ۱۵
🏢 پژوهشکده شهید صدر(ره) با مشارکت مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی و دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
📡 پخش زنده نشست به صورت وبینار از طریق آدرس زیر:
🖥 https://www.skyroom.online/ch/sadr/translationfest
✔️ با ما همراه باشید...
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
🌐 دبیرخانه نخستین #جشنواره_ملی_ترجمان_فتح
💻 www.TranslationFest.ir
📧 info@translationfest.ir
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
@oisc_majazi
🔺 آشنایی با پژوهشگران شاخص مطالعات اسلامی فضای مجازی
💢دکتر "نفیس اَلام " Nafis Alam
🔸تابعیت: مالزی
🔸زبان آثار: انگلیسی
🔸حوزه پژوهش: اقتصاد، فناوریهای نوین مالی، رمزارز
🔹سوابق تحصیلی:
➖دکترای اقتصاد دانشگاه موناش استرالیا
➖کارشناسی ارشد اقتصاد از دانشگاه مالتی مدیا مالزی
➖کارشناسی اقتصاد با گرایش آمار از دانشگاه پانتا هندوستان
💠آشنایی با برخی از نظریات ایشان:
🔻بنابر نظر اسلام، پول ارزش ذاتی ندارد و کالا نیست و آنچه ارزش ذاتی دارد، طلا، نقره، برنج، گندم، جو، نمک و خرماست. لذا هر معامله و هر نوع پولی که دارای پشتوانه این هفت جنس باشد، مجاز است.
🔻درخصوص حلیت یا حرمت ارزهای رمزپایه فتواهای مختلفی صادر شده است. ایشان قائل به حلیت و جواز این گونه ارزهای دیجیتالی هستند. وی ارزهای رمزپایه با پشتوانه طلا مانند: وان گرم (OneGram)، گلدایکس (Goldx) حلال دسک (Halaldex) و رمزارز ایرانی پیمان را تلاش مؤثری در انطباق رمزارزها با شریعت میداند چراکه این نوع رمزارزها دارای پشتوانه مشخصی چون طلا هستند.
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#معرفی_پژوهشگر #بلاک_چین #رمزارز
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
🔴 فراخوان مقاله با عنوان «آینده مسجدالاقصی در شبکههای اجتماعی»
🔹بیست و یکمین کنفرانس بینالمللی در حوزه مطالعات اسلامی قدس، جمعه ۲۶ آذر ۱۴۰۰ به مدت دو روز (هفدهم تا نوزدهم دسامبر سال 2021) در شهر ماردین ترکیه به صورت حضوری و با امکان مشارکت آنلاین برگزار خواهد شد. یکی از محورهای این همایش در زمینه فضای مجازی و مسجد الاقصی با عنوان «آینده مسجدالاقصی در رسانههای اجتماعی» است.
🔹مهلت ارسال مقالات به این همایش 30 نوامبر 2021 میباشد.
🌐 تهیه شده در واحد #بین_الملل
#همایش #قدس #خبر #فراخوان
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi