🎲 بورس: خلاف احکام فقهی
🔹 ‹نجش› به این معناست که شخص بدون قصد خریدن قیمت متاع را زیاد کند تا دیگری بشنود و آن را به مبلغ بیشتری بخرد. به عبارت دیگر، شخص بدون قصد خریدن قیمت متاع را زیاد کند تا دیگری آن را به مبلغ بیشتری بخرد، خواه قبلاً با فروشنده تبانی و توافق نموده و خواه ننموده باشد. یا بر اثر توافق قبلی با بایع متاع را به منظور تبلیغ، ستایش و تعریف کند. نجش از منظر اسلام، مردود و مذموم است. دلیل این حکم حدیث نبوی است بدین تعبیر: «لا تناجشوا». [منبع]
⚠️ کسی نمیتواند انکار کند که امروزه نمودِ تمام و کمال این رفتار نامشروع در بورس رقم میخورد. ⚠️
✅ برای آشنایی بیشتر با سیستم قمار سازمانیافته (بورس)، مشاهدهی جلسهی 303 کلبه کرامت تحت عنوان «مرگ بر بورس» مؤکداً توصیه میشود:
🔗 kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/376
#مبانی
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
🔴 آیا تحولات اخیر بازار بورس با موازین فقهی انطباق دارد؟
#بخش_چهارم
⭕️ حجتالاسلام والمسلمین غلامعلی معصومینیا عضو شورای فقهی بورس و استاد حوزه و دانشگاه در عرصه اقتصاد:
🔻 شبهات شرعی متعددی در این شرایط برای بازار بورس و تطابقش با موازین فقهی قابل طرح است. برای نمونه در مورد عرضه سهام شستا در اساسنامه آمده شستا موسسهای عمومی غیر دولتی است. در اینصورت باید مشخص شود شستا ملک بیمه گذاران است یا دولت؟
▫️در صورت اول باید واگذاری سهام آن با رضایت صاحبان آن باشد
▫️در صورت دوم لازم است مصلحت آنان احراز شود.
⁉️ سؤال این است که چه مرجعی این امر را احراز نموده؟ با توجه به عدم توانایی سازمان تامین اجتماعی در عمل به تعهداتش در سالهای گذشته آیا این امر در راستای توانمد سازی سازمان است یا خلاف آن؟ وجوه حاصله در جهت مصلحت بیمه گذاران بکار میرود یا خلاف آن؟ توجه داریم تعهد جدیدی برای سازمان ایجاد شد و آن دادن سود به سهامداران جدید است!
❌ از سوی دیگر مدیر عامل محترم شستا یک ماه قبل اعلام کرد «از ۱۸۸ شرکت مدیریتی شستا ۸۲ شرکت در چند وقت گذشته بورسی شدند، گفت: بیش از ۳۵ درصد از عرضههای اولیه سال گذشته در بازار سرمایه مربوط به شستا بوده است.» در اینصورت آیا واگذاری اخیر بعنوان هلدینگ شبهه شرعی نداشته؟
به عبارت دیگر نزدیک به نصف کل قبلا واگذار شده، آیا واگذاری مجدد آن صحیح است؟ آیا لازم نبود شورای فقهی بورس به این امر ورود کند و بعد از احراز شرعی بودن واگذار شود؟ آیا اینگونه امور به معنای بها ندادن به شریعت نیست؟
⚠️ اینها فقط قسمتی از شبهات شرعی است! یکی دیگر از شبهات شرعی ارزیابی این نحوه کسب درامد باد آورده با موازین شرعی است. خود این مطلب که فضای سوداگری حاکم چه پیامدهای اقتصادی دارد دارای ابعاد شرعی به معنای رایج هم هست که تکلیف آن معلوم نشده است.
▫️ادامه دارد....
#مواضع #تحلیل
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
دکتر پیمان مولوی، تحلیلگر مسائل اقتصادی:
⚠️ذات #بازار_سرمایه و بورس شرطبندی است.
تویت #شما:
"قابل توجه کسانی که میگن #بورس اسلامیه و محلی برای کسب درآمد حلال
درآمد در بازار ثانویه با #قمار و #شرطبندی به دست میاد و این مصداق آشکار ظلمه، ظلم"
👤 مصطفی زارعی
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
🔴 آیا تحولات اخیر بازار بورس با موازین فقهی انطباق دارد؟
#بخش_پایانی
⭕️ حجتالاسلام والمسلمین غلامعلی معصومینیا عضو شورای فقهی بورس و استاد حوزه و دانشگاه در عرصه اقتصاد:
🔘 سوال: با توجه به مشکلات موجود و ارزیابی شما چه باید کرد؟
🔻غرض ما این نیست که فورا بازار پول و سرمایه را تعطیل کنیم. مشکلات و شرایط کشور روشن است و باید همه به حل آنها کمک کنیم، اما سخن اصلی این است که این ساز و کارها نه تنها مشکلات را رفع نمیکند بلکه شرایط سخت تری را ایجاد خواهد نمود. راه درست این است که:
1️⃣ اراده جدی از سوی مسئولین مربوطه برای اصلاح نظام مالی بوجود آید. متأسفانه این اراده دیده نمیشود. این تلخ است اما واقعیت دارد و ما غصه میخوریم. کارها دست متصدیانی است که قصد دارند وضع موجود را ادامه دهند و کسانی هم که دلسوزانه بدنبال تحول بایسته هستند امکان لازم را در اختیار ندارند. دردمندانه باید گفت وضعیت بوجود آمده معلول اعتقاد به یک سرمایه سالاری مالی آن هم از نوع بد آن است که هیچ افق روشنی برای حل مشکلات روشن نخواهد نمود.
2️⃣ با ساز و کاری مناسب دو کار صورت گیرد:
🔹 اصلاح بازار پول و سرمایه موجود
🔹 طراحی طرح تحول اساسی
➕ این دو موضوع باید جداگانه توضیح داده شود. بنده وظیفه خود میدانم هشدار دهم ادامه مسیر موجود هرگز نمیتواند مشکلات اقتصاد را حل نماید. با راهکارهای موجود از قبیل وضعیت جاری بازار سرمایه مشکلات تشدید خواهد شد.
➕ فاصله بخش مالی و واقعی روزبروز بیشتر شده و بخش مالی بجای کمک به بخش واقعی آن را تخریب خواهد نمود.
✔️ نزدیک پانزده سال است مقام معظم رهبری هر سال نامی اقتصادی انتخاب میکنند و ده سال است ایده راه گشای اقتصاد مقاومتی را اعلام فرموده مؤلفهها و سیاستهای آن را هم رسماً اعلام فرمودند. شما یک مدل مالی مناسب با ایدههای معظم له که واقعا بهترین راه حلها برای اقتصاد ایران است مشاهده فرموده اید؟!
🔗منبع: http://ydac.ir/r4x53
#موضع #تحلیل
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
⁉️ آیا بازار سهام محل تامین سرمایه است؟
🔰 یکی از بزرگترین و کلیدیترین خطاها این بوده که فکر کردیم «شرکتها از بازار سهام تامین مالی میکنند». احتمالا بخشی از این تصور ماحصل القای کتابهای درسی و بخشی دیگر حاصل درک نادرست از قضیه در فضای رسانهای و سیاستی بوده است. ولی واقعیت چیز دیگری است؛ شرکتها عمدتا از «بازار بدهی» تامین مالی میکنند نه از «بازار سهام»!
🔸 به دلایل مختلفی مثل اطلاعات نامتقارن در بازارها، علامت منفی انتشار سهام، رقیق شدن کنترل و معافیت مالیاتی بدهی، تامین مالی از مسیر بدهی خیلی ارزانتر از تامین مالی از مسیر سهام است. به این خاطر در دنیای واقع کمتر شرکتی از مسیر بازار سهام و انتشار سهام سرمایه جذب میکند.
🔹 در سال ۲۰۱۸، کل سرمایه ناشی از عرضه اولیه در آمریکا حدود ۱۰۰ میلیارد دلار بوده، در حالی که شرکتها نزدیک به ۲۰۰۰ میلیارد دلار اوراق بدهی منتشر کردهاند. ضمنا «خالص تامین مالی از سهام» حدود منفی ۵۰۰ میلیارد دلار بوده است. بلی منفی! یعنی میزان بازخرید و بازنشستگی سهام خیلی بزرگتر از انتشار سهام جدید بوده است. در همین سال در کل دنیا ۱۷۰۰۰ میلیارد دلار اوراق بدهی منتشر شده و حدود ۵۰۰ میلیارد دلار سهام! خود این ارقام و اعداد به اندازه کافی گویا است.
✍️ حامد قدوسی
#تحلیل
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
✅ اظهارات دکتر راغفر؛ از قمار بودن بورس تا انتظار یک تورم بیسابقه
🔸 دکتر حسین راغفر: «در بورس دستکاری میکنند، بورس #قماربازی است و کسی نمیتواند تضمین کند که فردا چگونه خواهد بود؛ هیچ تضمینی وجود ندارد که منابع مردم در بورس وارد فعالیتهای تولیدی شود، چون سود سفتهبازی بالاست، منابع به این سمت میرود. هیچ نظارتی بر بورس وجود ندارد.»
🔹 همچنین در ادامه، این استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا با اشاره به افزایش شدیدِ قریبالوقوعِ نقدینگی در بازار اظهار داشت: «دولت بدون اینکه تولیدی در کشور صورت بگیرد اقدام به چاپ پول خواهد کرد و نتیجتاً یک تورم بسیار بیسابقه در راه است.»
🔗منبع: mashhadfori.com/detail/145513
#خبر #موضع
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
⁉️ بررسی علت لحن تحقیرآمیز رسانههای بورسی در شبکههای اجتماعی
📸 b2n.ir/875402
🔰 این روزها اگر مرور کوتاهی در کانالها و رسانههای بورسی در شبکههای اجتماعی داشته باشید، احتمالا میبینید که یک عده کارشناس، مدام درحال استفاده از اصل شرمندهسازی در برابر مردم بوده و اصطلاحاً دستشان را پیش میگیرند که پس نیفتند!
🔹 درواقع پس از اندکی افت بازار بورس که اخیرا در اثر فروش هیجانی بهوجود آمده بود، در این رسانهها بطور مستمر، یک صوت، ویدئو یا تکست از یک کارشناس بازار بورس منتشر میشود با این مضمون که «شما که نمیتوانید ریسک کنید، دنبال پول خوب نیستید و... برای چه آمدید در بورس؟! بروید حمالی و کارمندیتان را بکنید و چندرغاز دربیاورید!» اما چرا مدام این موارد گفته میشود؟ اگر فقط تاکید بر شناخت و اعتماد بر بورس است، چرا لحن تحقیرآمیز؟
🔸 طبق آنچه که درمورد پول داغ گفتیم، این کارشناسان و حامیان بازار بورس میخواهند این نقدینگی سرگردان را با ترفندهای شیادانه غارت کنند و بهخوبی میدانند که علت رشد بازار بورس، نه کار و تولید بهتر شرکتهای سهامدار، بلکه همین پول داغ است. پس دیر یا زود این رشد حبابی بورس خواهد ترکید و مردم بیچاره که با تبلیغات بورسبازان وارد این بازار شدند، سرمایههای خود را به افرادی که با استفاده از ساختار پایهای غلط بورس در بازار ثانویه میتوانند سرمایههای کلان بهجیب بزنند، واگذار میکنند.
🔻 پس از همین ابتدا بر سر مردم میزنند و با لحن تحقیرآمیز صحبت میکنند تا آن روزی که مردم مثل همان ۱۸۰ هزار میلیاردی که سال ۱۳۹۴ در بورس به باد رفت، سرمایههای کوچک خود را از دست دادند، از لحاظ روانی نتوانند از مبلغین بورس و در مجموع از ساختار بورس گلایهمند باشند، بلکه خود و البته حکومت را مقصر میبینند و ایضاً هیچکس یقه شیادان مجازی را نمیگیرد. البته این لحن تحقیرآمیز را نمیتوانند پشت تریبون یا در سایتهای رسمی بیان کنند، بنابراین در شبکههای اجتماعی که مردم بیشتر حضور دارند، این هدف را دنبال میکنند.
🔗منبع: @currency_war
#تحلیل
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
آیندهی بورس چه خواهد شد؟
🔴 دکتر محسن عباسی (مدرس مدیریت مالی در دانشگاه علامه طباطبایی)
🔸شاید کمتر فرد بورسی فکر میکرد روزی رییسجمهور کشور در خصوص آمار مشارکتکنندگان در عرضه اولیه صحبتی بکند و با افتخار آن را اعلام کند. شاید کمتر کسی فکر میکرد رییس بانک مرکزی، نقدینگی را به سمت بورس هدایت کند.
🔸شاید کمتر کسی فکر میکرد مردم سکه و طلا و ارز بفروشند و سرمایهی خود را وارد بورس کنند. اما این اتفاق افتاده و بورس مورد توجه و اقبال عمومی قرار گرفته است.
🔸اما به راستی آینده بورس چه خواهد شد؟ اینکه همه ما به دنبال اهداف عددی شاخص هستیم، ما را از اصلِ موضوع توسعهی افقی بازار سرمایه بازمیدارد.
🔸اکنون دیگر عدد شاخص بورس مهم نیست. مهم توسعهی بورس و تبدیل شدن آن به یک موضوع عمومی به جای یک موضوع تخصصی است. آرام آرام افراد دیگر همه بورس را میفهمند. افرادی که دنبال خرید بورس بودند کاهش یافته و دیگر مردم دنبال خرید سهم هستند.
🔸بازار سرمایه پوستاندازی کرده است و تا سالها همچنان مورد توجه خواهد بود. عدد شاخص را فراموش کنیم و خود را آمادهی بزرگتر شدن بازار کنیم. زیرساختهای آموزشی را توسعه دهیم. فرآیند الکترونیکی شدن و سرعت ورود افراد به بورس را بیشتر کنیم. هستهی معاملات را ارتقا دهیم.
🔸در حال حاضر بورس از یک بازار کوچک به یک بازار تاثیرگذار در کشور تبدیل شده است. تورم را کنترل میکند. بازارهای موازی دیگر را تعدیل کرده است. مردم را از تب و تاب چک کردن قیمتِ دلار و سکه و حضور در سبزهمیدان منصرف کرده و تا پایان دورهی دولت فعلی به نقطه طلایی از منظر آگاهی عمومی خواهد رسید.
🔸اما آیا این پایان راه است؟ به نظر من بورس معادلات سیاسی را هم تغییر خواهد داد. باید منتظر وعدههای بورسی نامزدهای انتخاباتی در سال آینده باشیم. رضایت عمومی از بورس در پایان دولت روحانی در سطح بالایی وجود خواهد داشت، که باعث تغییر معادلات سیاسی داخلی در کشور خواهد شد و حتی میتواند در روابط ما با دنیا نیز تاثیرگذار باشد.
🔸دولتمردان بعدی، شعار بورس و ثروتمند شدن ایرانیها را سرلوحهی برنامههای انتخاباتی خود قرار خواهند داد. یارانه نقدی که یک ابزار سیاسی بود، کارکرد خود را کاملا از دست خواهد داد. حالا که فروش نفت کاهش پیدا کرده و بورس به کمک دولت آمده است و دولت همهی بازارهای دیگر را به نفع بورس با سختگیری روبرو کرده است. به نظر شما آیا این جرقه فکری در تیم اقتصادی دولت زده نشده است که اگر اوضاع سیاسی و روابط ما با دنیا بهتر شود بورس ما چه خواهد شد؟
🔸به جای تمرکز بر فروش نفت، سرمایه گذاران را در فضای اعتماد به کشور بیاوریم. بورس را رونق ببخشیم. کارآفرینی را تقویت کنیم. سهام شرکتها را در بورسهای بینالمللی پذیرش کنیم و ما هم واگن بورس تهران را به قطار بینالمللی بورسهای دنیا وصل کنیم تا کل اقتصاد مملکت را با رشد همراه کند.
🔸بورس فقط عدد شاخص نیست که هر روز نظارهگر کاهش و یا افزایش آن باشیم. به زودی بورس تبدیل به یک پایگاه قدرتمند سیاسی خواهد شد که معادلات سیاسی-اقتصادی را در سطح داخلی و بینالمللی تغییرخواهد داد. به تدریج شاهد صحبتهای بیشتری از بورس در مقامات بالاتر مدیریتی و حکومتی کشور خواهیم بود
🔗منبع: @emacoabbasi
#موضع
✍️ بورس به زودی کارکردهای سیاسی خود را بروز خواهد داد. اما نه آنگونه که اقتصاددانان تصویرش میکنند.
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
🌐 رشد شاخص بورس واقعیست یا حباب؟
🔹 دکتر ایرج توتونچیان استاد تمام اقتصاد و معاون وزیر اقتصاد در دوران جنگ در خصوص رشد شاخص بورس در ماههای اخیر نوشت: برخی از اقتصاددانان درباره حبابی بودن رشد شاخص بورس نکاتی را مطرح کردند، من در مورد اعدادی که مطرح می شود بحث نمی کنم، ولی بیان این افراد در مورد حوادثی که در دنیای سفته بازی (بازار ثانویه بورس) اتفاق می افتد کاملا صحیح است.
🔹 همین بازار سفته بازی در دلار، زمین، طلا و سایر کالاهای با دوام است که پیکره نحیف اقتصاد کشور را در هم تنیده و اجازه سرمایه گذاری و ایجاد شغل را نمی دهد. از طرفی درک این موضوع و موضوعات مشابه از توانایی ضعیف علمی کمیته اقتصادی دولت بر نمیآید.
🔹 متاسفانه اقتصاددانان نئولیبرال این گونه افزایش قیمت ها را صحه میگذارند، در حالی که همین سفته بازی ها، باعث ایجاد نرخ بهره (ربا) میشود. به عبارت دیگر نرخ بهره باعث سفته بازی و سفته بازی نیز باعث ایجاد ربا میشود.
🔗منبع: @www_598_ir
#موضع #تحلیل
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
🔞 در تصویر، چند قمار باز در زمان قاجار را ملاحظه می فرمایید که توسط دوربین ناصرالدین شاه، غفلةً (یا همون یهویی خودمون) شکار شده اند!
جمع کن کاسه کوزه تو👇
❗️ در قدیم برای قمار بازی علاوه بر خانه هائی که در آن قمار راه می انداختند مکانهای مثل خرابه ها و پشت دروازه های شهر و روی پشت بام حمامها و جاهای کم رفت و آمد سفره هائی برای این کار گشوده میشد و گرداننده قمار را کاسه کوزه دار می گفتند
🎲 کاسه کوزه سمبل این حرفه بشمار میرفت و غرض از کاسه ظرفی بود که از هر یک تومان بُرد , یک قران سهم گرداننده یا قمار خانه دار در آن انداخته میشد یعنی یک دهم مبلغ بُرد و کوزه نیز گلدان دهن باریک یا کوزه کوچکی بود که تاس را در آن ریخته و تکان داده و روی بساط می انداختند تا از یک تا شش چه رقمی بنشیند
🚨 و البته هنگامی که کار به دعوا و چاقو کشی رسیده و آژان و پاسبان پست سر رسیده و به بساط قماربازها حمله می کردند اول کار آنها این بود که با لگدی کاسه و کوزه و بساط داخل سفره را به کناری پرت کرده و با گفتن جمع کن کاسه کوزه تو , همه اراذل را ریسه کرده و به کلانتری محل می بردند.
🔗 منبع: چهجالب
#شانسی #شما
________
🎲 @Qomar_ir
♨️♨️بر باد رفتن ❌ 180 هزاری میلیارد از دارایی مردم در 18 ماه ❌ و نامه معروف 4 وزیر دولت روحانی:
«همانطور که مستحضرید از دی ماه ۱۳۹۲ تاکنون بازار سرمایه متاثر از تحولات و متغیرهای کلان بین المللی و داخلی از جمله کاهش بهای نفت و کالای اساسی از جمله فلزات و همچنین تحریمها و برخی تصمیمات و سیاستهای ناهماهنگ دستگاهها در داخل کشور شاهد افتی کم سابقه گردیده است به نحوی که از دی ماه سال ۱۳۹۲ تاکنون ظرف مدت ۱۹ ماه ارزش بازار بر اساس شاخص قیمت ۴۲ درصد کاهش یافته و به لحاظ افت ارزش، بازار کاهشی معادل ۱۸۰ هزار میلیارد تومان را شاهد است. (ارزش بازار از ۵۱۱ هزار میلیارد تومان در دی ماه ۱۳۹۲ امروز به عدد ۳۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است) و امروز در پی دستاورد بسیار ارزشمند و بزرگ هسته ای ملت ایران و در عین وجود پی آمدهای مثبت اقتصادی فراوان آن ابهاماتی نیز در بازار ایجاد شده که باید سریعا واکنش نشان داد.»
🔗 منبع: http://ydac.ir/yeaf2
#عبرت
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
حلال است یا حرام؟
🔹سرمایهگذاری در بورس ازنظر #شرعی مانعی دارد؟
🔹آیتالله مکارم شیرازی: سرمایهگذاری در بورس هرگاه مربوط به سهام کارخانهها یا مراکز اقتصادی دیگر باشد که وجود خارجی دارند، و مقدار سهم و قیمت آن کاملا روشن باشد، مانعی ندارد.
❌ انبوه مواضع #اقتصاددانها و کارشناسان را در کانال پیرامون عدم ارتباط بازار با تولید را مشاهده میکنید.
#موضع
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
هدایت شده از م ق
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺مکالمه سهامدار عصبانی با معاونت سازمان بورس درباره تخلفات سازمان
حتما گوش بدید
و حتما از این کارها بکنید 😁
تا زمانی که اعتراض عملی به سازمان بورس نشود سرمایه های ما سهامدارن بازیچه کسانی میشود که با پول و سرمایه ما نان میخورند و حقوقهای میلیونی میبرند و هیچ دفاعی از سرمایههای ما نمیکنند.
📆 99/02/27
#شما
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
♨️قمار بورسی دولت و گرفتاری محتمل مردم
🔺سفته بازی در بازار دلار ، طلا، زمین و خودرو این بار وارد بازار بورس شده است. اگر ورود این حجم از سیل نقدینگی به بازار بورس تهران با هدف و اصول مشخصی و با دید بلند مدت روی میداد نگرانی کمتری داشتیم.
❇️اما سال اخر دولت روحانی است و دولت برای جبران کسری شدید بودجه ( که به خاطر تحریمها، کاهش شدید قیمت نفت، تبعات اقتصادی وحشتناک کرونا و ... است)دست به واگذاری سهامهای شرکتهای دولتی در بورس زده است و همین امر موجب سرازیر شدن سیل نقدینگی به بازار بورس تهران شده است.
📈شاخص بورس در دوره رکود عمیق اقتصادی در حال شکستن رکوردهای پیاپی است به نحوی که ظرف چند ماه ارزش سهام چند برابر شده شده است.
〽️این، هم میتواند مثبت باشد و هم فاجعه ای بیسابقه را رقم بزند. هدایت کردن نقدینگی تورم زا به سمت بورس میتواند اتفاق مبارکی باشد، مشروط بر این که عایدی آن صرف رونق تولید شود و نه درآمدزایی محض برای گذران امور دولت که متاسفانه رویکرد دوم درست است.
📊رشد شاخص در بورس بیشتر به دلیل سفتهبازی است و نه رشد صنعت و اقتصاد کشور.اگر این حجم از گردش پول در بازار بورس نصیب شرکتها و ارتقای صنعت میشد، جای خوشحالی بود ولی متاسفانه بورس به محل رقابت قماربازان و سفتهبازان تبدیل شده است.
💥مردم عادی که قبلا برای جلوگیری از آب رفتن سرمایه خود، دلار و طلا میخریدند (که این امر هم مذموم است) نیاز چندانی به داشتن سواد و آگاهی لازم نداشتند و برای دلار و طلا اکثر مواقع خریدار وجود دارد.
اما در بازار بورس وضعیت به گونه دیگری است. افراد حرفهای سهام را در پایینترین قیمت خریداری میکنند و در بالاترین قیمت میفروشند اما این پایینترین و بالاترین محدوده ای است که تنها افراد آشنا به بازار سرمایه میتوانند از آن سر دربیاورند؛ نه مردم عادی که دانش چندانی از بازار بورس ندارند. این طیف از افراد به مثابه لقمه چرب و نرمی برای حقوقیهای گرگ بازار بورس تهران هستند که درکمین سرمایههای مردم نشستهاند.
📛دولت چشم خود را بر روی ورود نقدینگی بیحساب و کتاب به بورس بسته است.
🚫آیا دولت که در سود این بازار شریک است، در قبال زیان و خسارت احتمالی مردم هم پاسخگو خواهد بود یا مسئولیت آن، گردن دولت بعدی خواهد افتاد؟
🔗منبع: @currency_war
#تحلیل
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
مدعیان بورسزده و گرفتار منافع!
من دهها تولیدکننده خُرد خارج شده از تولید برای سرمایهگذاری در بورس نام میبرم👌
شماها اگر یک مثال بلعکس زدید میتوانید ادعا کنید بورس در مسیر اقتصاد مردمی و #اقتصاد_مقاومتی است
اینکه بورس امروز به جان تولید افتاده نیاز به تحلیل ندارد چشم میخواهد
تویت #شما
👤حسین زمانی میقان
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
5️⃣ پنج پرسش فقه المكاسب درباره بورس
◼️کارگروه پژوهش شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی برای ارزیابی حجیت امضای عدم مخالفت قطعیه بورس و بازار سرمایه با شرع پنج پرسش مطرح کرده است. بررسی بورس بر اساس این پرسش ها ابعاد جدیدی از آفت های این الگو را واضح می کند:
▪️۱- تقویت بورس چه تأثيري بر طبقه بندی مشاغل دارد؟ طبقه بندی صحیح مشاغل بر اساس معیارهای مطرح در جدول ثبت مشاغل صورت می پذیرد. (بررسی آثار بورس بر طبقه بندی مشاغل در افکار عمومی اولین حوزه بررسی این پدیده است.)
▫️۲- تقویت بورس چه تأثیری بر روند تغییرات الگوی تولید جامعه دارد؟ (به دلیل تعارض الگوی تولید صنعتی با محیط زیست، غذای سالم، عدالت و خانواده؛ الگوی تولید غیر متمرکز توصیه شده است.)
▪️۳- تقویت بورس چه تأثيري بر عمومی شدن تجارت دارد؟ (عمومی شدن تجارت، بخشی از الگوی تفصیل یک جامعه و مهمترین پیشنهاد فقه المکاسب برای فقر زدائی است.)
▫️۴- ارکان پنج گانه مبادله (شامل: ۱-تسعیر اختیاری، ۲-پول غیر اعتباری، ۳-عقود مبادله، ۴-الفقه ثم المتجر و ۵-عبرت ) در صورت گسترش بورس به عنوان بازار اصلی سرمایه چه وضعیتی می یابند؟ (ارکان خَمس مبادله؛ ضمانت تنظیم صحیح روابط انسانی از پایگاه مکاسب است.)
▪️۵- پذیرش ساختار بورس به عنوان بازار اصلی سرمایه؛ چه تأثیری بر تجارت بین الملل و اصل عدم تقویت کفر از طریق تجارت دارد؟ (تقویت کفر به گسترش استضعاف و اصطکاک در روابط انسانی ختم می شود.)
🔗 منبع: @olgou4
#موضع #مبانی
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
⭕️ آقای دژپسند به مردم توضیح دهید که کدام بورس دنیا همزمان با توقف تولید این قدر رشد میکند؟
🔸محمد صادق جنان صفت روزنامه نگار اقتصادی: آقای دژپسند باید به عنوان وزیر اقتصاد به طور شفاف توضیح دهد که آیا رشد روزانه به طور میانگین سه درصد در شاخص کل قیمت سهام به دلیل این است که شرکتهای ایرانی به همین میزان تولید کرده و تفاوت هزینه و درآمدشان روزانه سه درصد است؟
🔸وقتی میدانیم شرکتهای بزرگ بورسی به ویژه پتروشیمی و فولاد و صنایع پالایشگاهی با تنگنای صادراتی مواجه هستند و انبارهای آنها به دلیل کاهش صادرات در حال پر شدن است چگونه قیمت سهامشان رشدهای نجومی دارد؟ شنیده شده که ارزش سهام یکی از واحدهای صنعتی که تعطیل است چندین برابر شده در حالی که اصلا تولیدی ندارد.
🔸آقای وزیر اقتصاد باید به شهروندان توضیح دهد که آیا نمونه مشابهی در تاریخ بازارهای سهام کشورهای دارای اقتصاد سالم داریم که در شرایط توقف تولید و رشدهای منفی بخش واقعی اقتصاد ارزش سهام آنها چندین برابر شود و آیا این سرمستی امروز مدیریت شده است؟
🔗 منبع: نود اقتصادی
#موضع
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
هشتاد هزار میلیارد تومن (هر هزار میلیارد= 1 همت) پول در مدتی محدود رفته تو بورس یعنی چندبرابر ارزش چند دهه بورس کسی خبر داره چندتا واحد تولیدی تاسیسی شده و یا واحدهای موجود چندتاشون توسعه پیدا کردند؟
چقدر سرمایه گذاری جدید در بخش تولید انجام شده؟
چه خبره واقعا؟
یه روزی صدای این ساز در میاد!
تویت #شما
👤مجیدرضا حریری
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
🔴 شرکتهای بورسی سود انباشته خود را صرف تامین منافع آنی سهامداران میکنند/ بورس در کشور ما یک فعالیت دلالانه و هیجانی است
🔸روزبه پیروز تحلیلگر بازار سرمایه: بررسیها نشان میدهد میانگین درصد سود تقسیمی شرکتهای سودده در بورس تهران در برخی سالها تا ۷۰ درصد یا بیشتر بوده است، درحالیکه این نسبت در آمریکا کمتر از ۳۰ درصد و برای اروپا حدود ۴۵ درصد یا در برخی دورهها بسیار کمتر از این بوده است.
🔸در نتیجه به جای اینکه شرکتهای ما سود انباشته را صرف توسعه کنند، صرف توزیع و تأمین منافع آنی سهامداران میکنند. ازاینرو عجیب نیست رشد اقتصادی کشور به خاطر نبودن منابع برای سرمایهگذاری در یک دهه گذشته صفر بوده است.
🔸همه اینها نشان میدهد فرهنگ بورس در کنار توسعه ابزارهای این بازار رشد نکرده و به بلوغ نرسیده است؛ تا جایی که این فاصله فرهنگی موجب دگرگونی مفاهیم اصیل بورسی شده و آن را به محلی برای خرید و فروش سهام تبدیل کرده است؛ فرهنگی که در کشورهای پیشرفته بهصورت یک الزام اجتماعی برای تأمین رفاه در دوران بازنشستگیشان است، در بورس ما صرفا به فعالیتی سوداگرانه بدل شده که با خرید و فروشهای بیتأمل و هیجانی براساس التهاباتی که دلیل منطقی برای آن وجود ندارد، روزگار بگذراند.
🔗 منبع: نود اقتصادی
#تحلیل
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
پاسخ #شما به یک #سوال متداول در این روزها.
👤❓: والا رهبری در سخنرانیهای اخیرشون از سرمایهگذاری در بورس تعریف کردن❗️
👤💬: بورسیها این تعریف رهبری رو سر نیزه کردن. این تعریف شبیه حرف امام خمینی هست که تا نهضت زنده است هاشمی زنده است! حرف من اساس بورس هست. همانطور که ماهیت بانک ما با بانک غربی یکی است، بورس هم به شرح ایضاً ❗️
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir