هدایت شده از م ق
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺مکالمه سهامدار عصبانی با معاونت سازمان بورس درباره تخلفات سازمان
حتما گوش بدید
و حتما از این کارها بکنید 😁
تا زمانی که اعتراض عملی به سازمان بورس نشود سرمایه های ما سهامدارن بازیچه کسانی میشود که با پول و سرمایه ما نان میخورند و حقوقهای میلیونی میبرند و هیچ دفاعی از سرمایههای ما نمیکنند.
📆 99/02/27
#شما
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
♨️قمار بورسی دولت و گرفتاری محتمل مردم
🔺سفته بازی در بازار دلار ، طلا، زمین و خودرو این بار وارد بازار بورس شده است. اگر ورود این حجم از سیل نقدینگی به بازار بورس تهران با هدف و اصول مشخصی و با دید بلند مدت روی میداد نگرانی کمتری داشتیم.
❇️اما سال اخر دولت روحانی است و دولت برای جبران کسری شدید بودجه ( که به خاطر تحریمها، کاهش شدید قیمت نفت، تبعات اقتصادی وحشتناک کرونا و ... است)دست به واگذاری سهامهای شرکتهای دولتی در بورس زده است و همین امر موجب سرازیر شدن سیل نقدینگی به بازار بورس تهران شده است.
📈شاخص بورس در دوره رکود عمیق اقتصادی در حال شکستن رکوردهای پیاپی است به نحوی که ظرف چند ماه ارزش سهام چند برابر شده شده است.
〽️این، هم میتواند مثبت باشد و هم فاجعه ای بیسابقه را رقم بزند. هدایت کردن نقدینگی تورم زا به سمت بورس میتواند اتفاق مبارکی باشد، مشروط بر این که عایدی آن صرف رونق تولید شود و نه درآمدزایی محض برای گذران امور دولت که متاسفانه رویکرد دوم درست است.
📊رشد شاخص در بورس بیشتر به دلیل سفتهبازی است و نه رشد صنعت و اقتصاد کشور.اگر این حجم از گردش پول در بازار بورس نصیب شرکتها و ارتقای صنعت میشد، جای خوشحالی بود ولی متاسفانه بورس به محل رقابت قماربازان و سفتهبازان تبدیل شده است.
💥مردم عادی که قبلا برای جلوگیری از آب رفتن سرمایه خود، دلار و طلا میخریدند (که این امر هم مذموم است) نیاز چندانی به داشتن سواد و آگاهی لازم نداشتند و برای دلار و طلا اکثر مواقع خریدار وجود دارد.
اما در بازار بورس وضعیت به گونه دیگری است. افراد حرفهای سهام را در پایینترین قیمت خریداری میکنند و در بالاترین قیمت میفروشند اما این پایینترین و بالاترین محدوده ای است که تنها افراد آشنا به بازار سرمایه میتوانند از آن سر دربیاورند؛ نه مردم عادی که دانش چندانی از بازار بورس ندارند. این طیف از افراد به مثابه لقمه چرب و نرمی برای حقوقیهای گرگ بازار بورس تهران هستند که درکمین سرمایههای مردم نشستهاند.
📛دولت چشم خود را بر روی ورود نقدینگی بیحساب و کتاب به بورس بسته است.
🚫آیا دولت که در سود این بازار شریک است، در قبال زیان و خسارت احتمالی مردم هم پاسخگو خواهد بود یا مسئولیت آن، گردن دولت بعدی خواهد افتاد؟
🔗منبع: @currency_war
#تحلیل
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
مدعیان بورسزده و گرفتار منافع!
من دهها تولیدکننده خُرد خارج شده از تولید برای سرمایهگذاری در بورس نام میبرم👌
شماها اگر یک مثال بلعکس زدید میتوانید ادعا کنید بورس در مسیر اقتصاد مردمی و #اقتصاد_مقاومتی است
اینکه بورس امروز به جان تولید افتاده نیاز به تحلیل ندارد چشم میخواهد
تویت #شما
👤حسین زمانی میقان
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
5️⃣ پنج پرسش فقه المكاسب درباره بورس
◼️کارگروه پژوهش شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی برای ارزیابی حجیت امضای عدم مخالفت قطعیه بورس و بازار سرمایه با شرع پنج پرسش مطرح کرده است. بررسی بورس بر اساس این پرسش ها ابعاد جدیدی از آفت های این الگو را واضح می کند:
▪️۱- تقویت بورس چه تأثيري بر طبقه بندی مشاغل دارد؟ طبقه بندی صحیح مشاغل بر اساس معیارهای مطرح در جدول ثبت مشاغل صورت می پذیرد. (بررسی آثار بورس بر طبقه بندی مشاغل در افکار عمومی اولین حوزه بررسی این پدیده است.)
▫️۲- تقویت بورس چه تأثیری بر روند تغییرات الگوی تولید جامعه دارد؟ (به دلیل تعارض الگوی تولید صنعتی با محیط زیست، غذای سالم، عدالت و خانواده؛ الگوی تولید غیر متمرکز توصیه شده است.)
▪️۳- تقویت بورس چه تأثيري بر عمومی شدن تجارت دارد؟ (عمومی شدن تجارت، بخشی از الگوی تفصیل یک جامعه و مهمترین پیشنهاد فقه المکاسب برای فقر زدائی است.)
▫️۴- ارکان پنج گانه مبادله (شامل: ۱-تسعیر اختیاری، ۲-پول غیر اعتباری، ۳-عقود مبادله، ۴-الفقه ثم المتجر و ۵-عبرت ) در صورت گسترش بورس به عنوان بازار اصلی سرمایه چه وضعیتی می یابند؟ (ارکان خَمس مبادله؛ ضمانت تنظیم صحیح روابط انسانی از پایگاه مکاسب است.)
▪️۵- پذیرش ساختار بورس به عنوان بازار اصلی سرمایه؛ چه تأثیری بر تجارت بین الملل و اصل عدم تقویت کفر از طریق تجارت دارد؟ (تقویت کفر به گسترش استضعاف و اصطکاک در روابط انسانی ختم می شود.)
🔗 منبع: @olgou4
#موضع #مبانی
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
⭕️ آقای دژپسند به مردم توضیح دهید که کدام بورس دنیا همزمان با توقف تولید این قدر رشد میکند؟
🔸محمد صادق جنان صفت روزنامه نگار اقتصادی: آقای دژپسند باید به عنوان وزیر اقتصاد به طور شفاف توضیح دهد که آیا رشد روزانه به طور میانگین سه درصد در شاخص کل قیمت سهام به دلیل این است که شرکتهای ایرانی به همین میزان تولید کرده و تفاوت هزینه و درآمدشان روزانه سه درصد است؟
🔸وقتی میدانیم شرکتهای بزرگ بورسی به ویژه پتروشیمی و فولاد و صنایع پالایشگاهی با تنگنای صادراتی مواجه هستند و انبارهای آنها به دلیل کاهش صادرات در حال پر شدن است چگونه قیمت سهامشان رشدهای نجومی دارد؟ شنیده شده که ارزش سهام یکی از واحدهای صنعتی که تعطیل است چندین برابر شده در حالی که اصلا تولیدی ندارد.
🔸آقای وزیر اقتصاد باید به شهروندان توضیح دهد که آیا نمونه مشابهی در تاریخ بازارهای سهام کشورهای دارای اقتصاد سالم داریم که در شرایط توقف تولید و رشدهای منفی بخش واقعی اقتصاد ارزش سهام آنها چندین برابر شود و آیا این سرمستی امروز مدیریت شده است؟
🔗 منبع: نود اقتصادی
#موضع
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
هشتاد هزار میلیارد تومن (هر هزار میلیارد= 1 همت) پول در مدتی محدود رفته تو بورس یعنی چندبرابر ارزش چند دهه بورس کسی خبر داره چندتا واحد تولیدی تاسیسی شده و یا واحدهای موجود چندتاشون توسعه پیدا کردند؟
چقدر سرمایه گذاری جدید در بخش تولید انجام شده؟
چه خبره واقعا؟
یه روزی صدای این ساز در میاد!
تویت #شما
👤مجیدرضا حریری
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
🔴 شرکتهای بورسی سود انباشته خود را صرف تامین منافع آنی سهامداران میکنند/ بورس در کشور ما یک فعالیت دلالانه و هیجانی است
🔸روزبه پیروز تحلیلگر بازار سرمایه: بررسیها نشان میدهد میانگین درصد سود تقسیمی شرکتهای سودده در بورس تهران در برخی سالها تا ۷۰ درصد یا بیشتر بوده است، درحالیکه این نسبت در آمریکا کمتر از ۳۰ درصد و برای اروپا حدود ۴۵ درصد یا در برخی دورهها بسیار کمتر از این بوده است.
🔸در نتیجه به جای اینکه شرکتهای ما سود انباشته را صرف توسعه کنند، صرف توزیع و تأمین منافع آنی سهامداران میکنند. ازاینرو عجیب نیست رشد اقتصادی کشور به خاطر نبودن منابع برای سرمایهگذاری در یک دهه گذشته صفر بوده است.
🔸همه اینها نشان میدهد فرهنگ بورس در کنار توسعه ابزارهای این بازار رشد نکرده و به بلوغ نرسیده است؛ تا جایی که این فاصله فرهنگی موجب دگرگونی مفاهیم اصیل بورسی شده و آن را به محلی برای خرید و فروش سهام تبدیل کرده است؛ فرهنگی که در کشورهای پیشرفته بهصورت یک الزام اجتماعی برای تأمین رفاه در دوران بازنشستگیشان است، در بورس ما صرفا به فعالیتی سوداگرانه بدل شده که با خرید و فروشهای بیتأمل و هیجانی براساس التهاباتی که دلیل منطقی برای آن وجود ندارد، روزگار بگذراند.
🔗 منبع: نود اقتصادی
#تحلیل
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
پاسخ #شما به یک #سوال متداول در این روزها.
👤❓: والا رهبری در سخنرانیهای اخیرشون از سرمایهگذاری در بورس تعریف کردن❗️
👤💬: بورسیها این تعریف رهبری رو سر نیزه کردن. این تعریف شبیه حرف امام خمینی هست که تا نهضت زنده است هاشمی زنده است! حرف من اساس بورس هست. همانطور که ماهیت بانک ما با بانک غربی یکی است، بورس هم به شرح ایضاً ❗️
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
📚 معرفی کتاب قمارباز
🖊 کتاب قمارباز اثری زیبا و مهم از نویسندهی مشهور و تاثیرگذار روس، فئودور داستایفسکی، است. قمارباز، حکایت عشق حریصانهی مردی به قمار است. مردی که با هر برد حرصش بیشتر میشود و پشیمانی در کارش نیست.
📝 فئودور داستایفسکی کتاب قمارباز را از روی زندگی خود نوشته است. زمانی که مهلت کمی برای پرداخت یکی از بدهیهایش داشته است. این اثر را با ترجمهای از جلال آلاحمد میخوانیم.
✍️ این کتاب به همه بورسبازها و کسانی که تمایلدارند تا پایاننامههایشان را در مورد روانشناسی و بورس انتخاب کنند توصیه میشود.
جمهوری اسلامی قمارخانه نیست!
🔗منبع: https://taaghche.com/book/1176
#مستندات
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
♦️چرا معاملات بازار آتی مانند قمار است؟
➖ دکتر مهدی نصرتی تحلیلگر مسائل اقتصادی: بیش از ۹۹ درصد معاملات بازار آتی (به گونه ای که فعلا طراحی شده است) را به دو دلیل مصداق کامل قمار می دانم:
➖ اولا در بازار آتی، در بیش از ۹۹ درصد موارد حتما باید کسی ضرر کند، تا طرف مقابل سود کند. یعنی بازار اساسا برپایه ضرر یک طرف (که حاصل باختن در شرط بندی پیش بینی قیمت است) ، شکل گرفته است.
➖ کسی که سود میکند روزانه پولی به حسابش واریز می شود که دقیقا از حساب فرد ضرر کننده کم می شود. (البته بعد از کسر کارمزدی چرب و تپل که گیر بورس و کارگزاری ها می آید. ) در بازارهای سهام چنین وضعیتی را لزوما نداریم یعنی حتما نباید کسی ضرر کند تا شما سود کنی.
➖ ثانیا در بازار آتی، ۹۹.۹۹ درصد معاملات دقیقا برپایه «هیچ» است. ممکن است کسی بگوید الان بازار سکه یک روزه را هم در بورس داریم. ولی دقت کنید که آنجا معاملات برپایه «هیچ» نیست. چون اولا به ازای گواهی های سکه در آنجا، واقعا سکه فیزیکی تحویل انبار شده است. ثانیا حتی اگر سکه فیزیکی هم پشتوانه موضوع نبود به هرحال می توان این گواهی ها را نوعی دارایی دیجیتال محسوب کرد که مثل بیت کوین و غیره که از نظر فعالان اقتصادی کمیاب و ارزشمند است، موجودیت ولو مجازی دارند و لذا معامله می شود.
➖ اما در بازار آتی بر مبنای «هیچ» معاملات شروع می شود. یعنی کافی است کسی بیاید سفارش فروش بگذارد و در طرف مقابل هم کسی سفارش خرید، همین جا یک قرارداد و تعهد جدید ایجاد میشود که نه فروشنده واقعا قصد فروش دارد و اصلا چیزی برای فروش دارد و نه خریدار هدفش خرید است. لذا الی بی نهایت می توان قرارداد جدید ایجاد کرد!
➖ این همان قماربازی است که طرفین سرهیچی با هم تاس می اندازند و بدون این که دارایی یا فعالیت اقتصادی وجود داشته باشد پول بین شان رد و بدل می شود. تکرار می کنم که در بازار آتی، شما می توانید تا بی نهایت قرارداد باز کنید.
🔗 منبع: نود اقتصادی
#تحلیل #موضع
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
معمای سرمستی بورس و کسادی اقتصاد؛
👤 سرمقاله ای از دکتر مسعود نیلی
✍️ مدتی است که دو تصویر متضاد در قاب اقتصاد ایران جلوهنمایی میکند. در حالیکه بنگاههای اقتصادی در تقلای حیات و ممات، فشارهای کمرشکنی را تحمل میکنند و آینده روشنی برای خود نمیبینند، ارزش سهام آنها به صورت جهشی افزایش پیدا میکند.
✍️ در یک طرف رشدهای «سالانه» صفر یا منفی تولید و رشدهای منفی بزرگ سرمایهگذاری قرار دارد و در طرف دیگر رشدهای «روزانه» بالا و مثبت ارزش سهام آنها! داستان چیست؟ چرا مزاج بنگاهها بلغمی است و مزاج بورس صفراوی؟
✍️ گروهی خوشحالند به خاطر اینکه تصور میکنند نهتنها غول سرکش نقدینگی به زنجیر کشیده شده، بلکه حتی عرصه هدایت به پول هم تسری پیدا کرده و آن نیز سر به راه شده است.
✍️ براساس این نوع نگاه، بازار سرمایه میتواند «منزلگاه» مطلوب نقدینگی باشد، با این امید که بتواند تولید را از تله کمبود منابع مالی خارج کند. سالها است این اشتباه بزرگ ترویج میشود که خلق نقدینگی در مقیاسی فراتر از رشد طبیعی اقتصاد، یعنی کمک به تامین مالی تولید و سرمایهگذاری.
✍️ این برداشت نادرست، ضعف را فقط در هدایت نقدینگی میبیند. تصور میشود راهی وجود دارد که بتوان منزلگاه نقدینگی را از مصرف به تولید تغییر داد. در این تصور متوهمانه، هم مشکل تورم حل میشود هم مشکل کمبود منابع مالی بنگاههای اقتصادی.
🔗 منبع: دنیای اقتصاد
#تحلیل #موضع
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 سود آوری روزانه و ساعتی عدهای در بورس مبتنی بر قمار بازی با پول است و سرمایه گذاری محسوب نمیشود
🔺حسن سبحانی استاد اقتصاد دانشگاه تهران: وارد شدن عده ای به بورس و خرید سهام شرکت یا شرکت هایی و فروختن آن ها در همان روز یا روز های آتی به قیمت بالاتر و سپس تکرار این کار ، در حالی که افزایش قیمت سهام، هیچ ارتباطی با سود آوری تولیدات بنگاه ذیربط ندارد، قماربازی با پول و نه سرمایه گذاری در بورس محسوب می شود.
🔺کاری که به خصوص در شرایطی مثل آنچه در این ایام می گذرد متاثر از سیاست «دارایی فروشی بخش های دولتی و اخیرا صاحبان بسیار محترم سهام هدیه ای عدالت»، خود بر اشتیاق دیگران برای برد در قمار های ساعتی و روزانه دامن می زند و شاخص روزانه بورس را به علامت سنج میزان این اشتیاق به «کره گرفتن از آب نقدینگی » مبدل میسازد.
🔗 منبع: نود اقتصادی
#تحلیل #موضع
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 امام صادق علیه السلام:
أنَّهُ سُئلَ عنِ الرَّجُلِ يَتَقبّلُ بالعَمَلِ فلا يَعملُ فيهِ و يَدفَعُهُ إلى آخرَ فيربَحُ فيهِ ، قالَ : لا ، إلاّ أن يَكونَ قد عَمِلَ فيهِ شَيئا .
🔶 از ایشان پرسیدند: فردى كارى را بر مى دارد؛ اما خودش آن را انجام نمىدهد ؛ بلكه به ديگرى وا میگذارد و در اين ميان سود میبرد.
🔹فرمود: نه، مگر آن كه خودش نيز مقدارى از آن كار را انجام دهد.
🔗 منبع: کافی ج۵، ص۲۷۳، ح۱
#حدیث #مبانی
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 فیلم/ روایت یک کارشناس مالی از بازی برخی دلالان و فعالان اقتصادی برای بالا بردن قمیت سهام برخی شرکتها
👤 دکتر عباس هشی، تحلیلگر مسائل اقتصادی و عضو جامعه حسابداران رسمی: در یک سال گذشته دلالها و مدیران هلدینگها بازار سرمایه را رونق دادند/ بازارسازها علنی و پنهان با خرید و فروشهای خودشان شاخص را بالا بردند/ رشد شاخص بورس بزرگترین خطر برای مردم ناآگاه است/ شاخصها صد در صد سقوط میکند.
❌ رجوع کنید به فتوای آیتالله مکارم در مورد بورس
🔗 منبع: نود اقتصادی
#موضع
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
▪️حسین زمانی:
به اندازهای که سرمایه دارید و به شکل معقول به دنبال کسب سود باشید. نه اینکه توقع کسب سود چند ده برابر میزان سرمایهتان را داشته باشید. چون در این حالت باید ریسکهای فوق تصوری را انجام دهید و ریسک بالا اسمش معاملهگری نیست، بلکه قمار است.
✍️ سوال اینجاست که اساسا نهادی که شما را ترغیب به سود حداکثری کرده و فضای انجام ریسک حداکثری را فراهم میکند میتواند با قواعد حکومت در اسلام سازگار باشد؟ قواعدی که تاکید میکند وظیفه حکومت آسان کردن مسیر بهشت و سختکردن گناه در جامعه است.
🔗 منبع: پست شماره 13225 کانال ایشان
#تحلیل #موضع
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
🔵 حیدر مستخدمین حسینی: افزایش شاخص بورس هیچ سودی برای تولید ندارد
🔸معاون اسبق بانک مرکزی: کسانی که طرفدار این وضعیت و افزایش شاخص بورس هستند، معتقدند در گذشته منابع مازاد مردم به سمت بانک میرفت و حتی سودهای ۱۰ درصدی که بانک پرداخت میکرد هم واقعی نبود اما با ورود نقدینگی به بازار سرمایه حداقلش این است که اگر نگوییم تمام این نقدینگی، حداقل ۳۰ درصد آن به سمت تولید خواهد رفت و همین موضوع یک گام مثبت و موثر است.
🔸چطور به سمت تولید میرود؟ اتفاقا چندین نفر در این مدت این حرف را به من زدهاند. در بازار سرمایه من سهم را از شما خریده و شما به من میفروشید. این سهم و پول بین ما سهامداران در حال چرخش است و چیزی به سمت تولید نمیرود.
❌ با این گفته معاون بانک مرکزی حکم فتوای آیتالله مکارم چیست؟
🔗 منبع: نود اقتصادی
#تحلیل #موضع
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
☀️ امام رضا عليه السلام فرمود:
🔴 چون سر امام حسين عليه السلام را به سوى شام بردند، يزيد لعنة اللَّه عليه فرمان داد تا آن را در محلى نهادند، و سفرهاى بر آن انداختند، آنگاه يزيد و يارانش (لعنة اللَّه عليهم) بدان سو آمدند و به خوردن طعام و نوشيدن فقّاع (آبجو) مشغول شدند. و چون از خوردن و نوشيدن فارغ گشتند، دستور داد تا آن سر مطهر را در طشتى زير تختش قرار دادند و كاغذ قمار بازى را بر روى آن طشت نهادند، يزيد لعنة اللَّه عليه مشغول بازى شد و در حين بازى حسين بن على عليه السلام و پدر و جدش عليهم السلام را مورد استهزاء قرار میداد. و هر زمان كه در قمار از حريف خود میبرد، ظرف فقّاع را میگرفت و سه جرعه مىنوشيد و باقى مانده آن را كنار طشت میريخت.
🟢 پس هر كس از شيعيان ما باشد، بايد از قماربازى و نوشيدن فقّاع خوددارى كند. و هر كس كه به فقّاع يا صفحه قماربازى بنگرد، میبايد حسين عليه السلام را به ياد بياورد و يزيد و آل يزيد را لعنت كند. كه خداوند متعال در برابر اين عمل پسنديده او، گناهان او را، اگر چه به شماره ستارگان باشد محو میكند .
🔗 گلچين صدوق (گزيده من لا يحضره الفقيه)، ج2، ص: 150
#حدیث
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
وقتی همه کارخونه ها ورشکسته اند و اقتصاد ایران به برکت حسن فریدون تو رکوده و جدیدا کرونا هم برای تولید شده قوز بالاقوز چطور #بورس میتونه سود دِه باشه؟
قبول کنید که بورس ربط چندانی با تولید نداره و سود سهام از ضرر بقیه به دست میاد
تو اسلام به این سازوکار میگن #قمار
تویت #شما
👤 مصطفی زارعی
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir