هر صبح یک آیه:
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
« قَالَ كَمْ لَبِثْتُمْ فِي الْأَرْضِ عَدَدَ سِنِينَ»
(خداوند) میگوید: «چند سال در روی زمین توقّف کردید؟»
(سوره مبارکه مؤمنون، آیه ۱۱۲)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
از آنجا که در آیات گذشته، بخشى از مجازات دردناک دوزخیان آمده بود، در تعقیب آن در آیات بعد، نوعى دیگر از مجازات هاى روانى آنها که به صورت سرزنش هاى الهى است مطرح شده:
نخست، مى گوید: در آن روز خداوند آنها را مخاطب قرار داده، مى گوید: شما چند سال روى زمین توقف و زندگى کردید؟ (قالَ کَمْ لَبِثْتُمْ فِی الأَرْضِ عَدَدَ سِنِینَ).
🌺🌺🌺
کلمه ارض در این آیه و همچنین قرائنى که در آیات بعد خواهد آمد نشان مى دهد: منظور سؤال از مقدار عمر آنها در دنیا با مقایسه به ایام آخرت است.
و این که جمعى از مفسران گفته اند: منظور سؤال از مقدار توقف آنها در جهان برزخ مى باشد، بعید به نظر مى رسد، هر چند شواهد مختصرى در بعضى دیگر از آیات براى آن دیده مى شود.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۱۱۲ سوره مبارکه مؤمنون)
هر صبح یک آیه:
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
« قَالُوا لَبِثْنَا يَوْمًا أَوْ بَعْضَ يَوْمٍ فَاسْأَلِ الْعَادِّينَ»
(در پاسخ) میگویند: «تنها به اندازه یک روز، یا قسمتی از یک روز! از آنها که میتوانند بشمارند بپرس!»
(سوره مبارکه مؤمنون، آیه ۱۱۳)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
اما آنها در این مقایسه، زندگى دنیا را به قدرى کوتاه مى بینند که در پاسخ مى گویند: ما تنها به اندازه یک روز، یا حتى کمتر از آن، به اندازه بخشى از یک روز، در دنیا توقف داشتیم (قالُوا لَبِثْنا یَوْماً أَوْ بَعْضَ یَوْم).
در حقیقت، عمرهاى طولانى در دنیا گوئى لحظه هاى زودگذرى هستند در برابر زندگى آخرت، که هم نعمت هایش جاویدان است و هم مجازات هایش نامحدود.
🌺🌺🌺
سپس براى تأکید سخن خود، یا براى این که پاسخ دقیق ترى گفته باشند، عرض مى کنند: خداوندا! از آنها که مى توانند درست بشمارند و اعداد را در مقایسه با یکدیگر به خوبى تشخیص دهند سؤال کن (فَسْئَلِ الْعادِّینَ).
ممکن است منظور از عادّین (شمرندگان) همان فرشتگانى باشد که حساب و کتاب عمر آدمیان و اعمال آنها را دقیقاً نگاه داشته اند; زیرا آنها بهتر و دقیق تر از هر کس این حساب را مى دانند.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۱۱۳ سوره مبارکه مؤمنون)
هدایت شده از بصیرت افزای سید اهل قلم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی یک نماینده بلژیکی سفیر اسرائیل را در صحن علنی مجلس به منطقی بسیار عالی و روشنگر به محاکمه می کشاند.
درود به شرفت ای مرد ، ای آزاده ، که این چنین وبا تمام توان و احساسات انسانیت در صحن علنی مجلس فریاد زدی ، تو مسلمان نبودی ولی با وجدان تر از به ظاهر مسلمانان سر سپرده عرب نماینده جرثومه پلید و نژاد پرست و استعمار گر خبیث اسرائیل را رسوا کردی !
بلندای صدایت در طرفداری از به خون غلطیده گان غزه و لبنان سیلی جانانه ای است بصورت خون آشامان صهیونی و حامیان گرگ صفت غربیش
زیبا ترین جملات دفاعیت از مظلومان تاریخمان برای همیشه جاودان خواهد ماند.
حتماََ ببینیم ☝️
https://eitaa.com/ahlghalam
هدایت شده از احمد نوایی / سعیدیسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ پاسخ تر وتمیز یک فعال رسانه به پلشتای منوتو که میگن مادر مقدس نیست
سرباز جنگ رسانه #احمد_نوایی👇
🇮🇷@ahmad_navaei [عضویت]
هر صبح یک آیه:
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
« قَالَ إِن لَّبِثْتُمْ إِلَّا قَلِيلًا لَّوْ أَنَّكُمْ كُنتُمْ تَعْلَمُونَ»
میگوید: «(آری،) شما مقدار کمی توقّف نمودید اگر میدانستید!»
(سوره مبارکه مؤمنون، آیه ۱۱۴)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
اینجا است که خداوند به عنوان سرزنش و توبیخ به آنها مى فرماید: آرى شما مقدار کمى در دنیا توقف کردید اگر مى دانستید (قالَ إِنْ لَبِثْتُمْ إِلاّ قَلِیلاً لَوْ أَنَّکُمْ کُنْتُمْ تَعْلَمُونَ).
در واقع آنها روز قیامت به این واقعیت پى مى برند که عمر دنیا در برابر عمر آخرت روز یا ساعتى بیش نیست، ولى در این جهان که بودند آنچنان پرده هاى غفلت و غرور بر قلب و فکرشان افتاده بود، که دنیا را جاودانى مى پنداشتند و آخرت را یک پندار و یا وعده نسیه!.
لذا خداوند مى فرماید: آرى، اگر شما آگاهى داشتید، به این واقعیت که در قیامت به آن پى بردید، در همان دنیا آشنا مى شدید.
🌺🌺🌺
کلمه لَو در آیه فوق شرطیه است، و جمله اى نیز در تقدیر است و مجموعاً چنین مى شود: لَوْ أَنَّکُمْ کُنْتُمْ تَعْلَمُونَ، عَلِمْتُمْ أَنَّکُمْ ما لَبِثْتُمْ إِلاّ قَلِیلاً .
ولى بعضى از مفسران گفته اند: کلمه لَو در اینجا به معنى لیت است، بنابراین، جمله چنین معنى مى دهد: اى کاش شما این مطلب را در دنیا مى دانستید!
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۱۱۴ سوره مبارکه مؤمنون)
هر صبح یک آیه:
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
« أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّمَا خَلَقْنَاكُمْ عَبَثًا وَأَنَّكُمْ إِلَيْنَا لَا تُرْجَعُونَ»
آیا گمان کردید شما را بیهوده آفریدهایم، و به سوی ما باز نمیگردید؟
(سوره مبارکه مؤمنون، آیه ۱۱۵)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
در آیه بعد، از راهى دیگر، راهى بسیار مؤثر و آموزنده براى بیدار ساختن این گروه وارد بحث مى شود، و مى گوید: آیا گمان کردید که ما شما را بیهوده آفریده ایم، و به سوى ما باز گشت نخواهید کرد؟! (أَ فَحَسِبْتُمْ أَنَّما خَلَقْناکُمْ عَبَثاً وَ أَنَّکُمْ إِلَیْنا لا تُرْجَعُونَ).
🌺🌺🌺
این جمله کوتاه و پر معنى یکى از زنده ترین دلائل رستاخیز و حساب و جزاى اعمال را بیان مى کند، و آن این که اگر راستى قیامت و معادى در کار نباشد زندگى دنیا عبث و بیهوده خواهد بود; زیرا زندگى این جهان، با تمام مشکلاتى که دارد و با این همه تشکیلات، مقدمات و برنامه هائى که خدا براى آن چیده است اگر صرفاً براى همین چند روز باشد بسیار پوچ و بى معنى مى باشد.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۱۱۵ سوره مبارکه مؤمنون)
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
«فَتَعَالَى اللَّهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْكَرِيمِ»
پس برتر است خداوندی که فرمانروای حقّ است (از اینکه شما را بیهدف آفریده باشد)! معبودی جز او نیست؛ و او پروردگار عرش کریم است!
(سوره مبارکه مؤمنون، آیه ۱۱۶)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
و از آنجا که این گفتار، یعنى عبث نبودن خلقت، سخن مهمى است که نیاز به دلیل محکم دارد، در آیه بعد اضافه مى کند: خداوندى که فرمانرواى حق است هیچ معبودى جز او نیست و پروردگار عرش کریم است. برتر از آن است که جهان هستى را بیهوده و بى هدف آفریده باشد (فَتَعالَى اللّهُ الْمَلِکُ الْحَقُّ لا إِلهَ إِلاّ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْکَرِیمِ).
در واقع کسى کار پوچ و بى هدف مى کند، که جاهل و ناآگاه، یا ضعیف و ناتوان، یا ذاتاً وجودى باطل و بیهوده باشد، اما خداوندى که جامع تمام صفات کمالیه است (اللّه).
خداوندى که فرمانروا و مالک همه عالم هستى است (الْمَلِکُ).
و خداوندى که حق است و جز حق از او صادر نمى شود (الحَقُّ) چگونه ممکن است آفرینش او عبث و بى هدف باشد؟!
و اگر تصور شود ممکن است کسى او را از رسیدن به هدفش باز دارد با جمله لا اِلهَ اِلاّ هُو: هیچ خدائى جز او نیست. آن را نفى مى کند و با تأکید بر ربوبیت خداوند (رَبُّ الْعَرْشِ الْکَرِیمِ) که مفهومش مالک مصلح است، هدفدار بودن جهان را مشخص تر مى سازد.
🌺🌺🌺
خلاصه این که در این آیه، علاوه بر ذکر کلمه اللّه که خود اشاره اجمالى به تمام صفات کمالیه خدا است، بر چهار صفت به طور صریح تکیه شده: مالکیت و حاکمیت خدا، سپس حقانیت وجود او، عدم وجود شریک براى او، و سرانجام مقام ربوبیت، و اینها همه دلیلى است بر این که او کارى بى هدف انجام نمى دهد، و دنیا و انسان ها را عبث نیافریده است.
کلمه عرش، اشاره به مجموعه جهان هستى است که در حقیقت تحت حکومت خداوند، محسوب مى شود (زیرا عرش در لغت به معنى تخت پایه بلند مخصوصاً تخت حکومت زمامداران است، و این تعبیر کنایه اى است از قلمرو حکومت پروردگار).
و اما این که عرش توصیف به کریم شده است، به خاطر این است که واژه کریم در اصل، به معنى شریف، پرفایده و نیکو است و از آنجا که عرش پروردگار داراى این صفات است، توصیف به کریم، شده است.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۱۱۶ سوره مبارکه مؤمنون)
هدایت شده از نامه های تبیین
بسم الله الرحمن الرحیم
بابیت پیشتاز حجاب ستیزی است. این جریان، طاهره قره العین را وسوسه کرد و او هم حجاب را کنار گذاشت و با مردان بابی به کارهای منافی عفت پرداخت.
دومین جریان، سازمان بهاییت است که با انواع روش ها در درون و بیرون تشکیلات از هیچ کوششی برای حجاب زدایی دریغ نورزید
سومین آنها پهلوی ها بودند که به مدت ۵۳ سال هر چه زر و زور و تزویر داشتند بکار بستند تا عفت و حجاب زن ایرانی را ریشه کن کنند.
چهارمین آنها جبهه اصلاحات است که جا پای سه جریان گذشته گذاشته و با حجاب و عفاف زنان مسلمان ایرانی می ستیزد.
نکته:
ملت ایران حجاب زدایی سه جریان پیشین را ناکام گذاشت. بی شک به چهارمین جریان حجاب ستیز هم خواهد گفت: " نه"
رضایی
جمعه ۷ دیماه ۱۴۰۳
@rezashahed
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای ابراهیم حاتمی کیا فیلمساز بی بدیل کشور ما را مدام سرزنش می کنند که چرا گفت وابسته به نظام است!
ایشان همانند میلیون ها انقلابی دیگر اگر بگویند وابسته به نظامند، کارگردان نظامند، نویسنده نظامند و یا آدم نظامند، بدین معناست که تفکیک آنها از نظام ناممکن و نادرست است چون خدا بر آنها منت نهاد، با خون آنها نظام را مستقر نمود، با خون آنها بارورش ساخت و با خون آنان رشدش داد.
آنها خود نظامند چون از مردمند و نظام یعنی مردم خون داده و خون جگر خورده.
✍رضایی
دوشنبه ۳ دیماه ۱۴۰۳
@rezashahed
هر صبح یک آیه:
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
« وَمَن يَدْعُ مَعَ اللَّهِ إِلَهًا آخَرَ لَا بُرْهَانَ لَهُ بِهِ فَإِنَّمَا حِسَابُهُ عِندَ رَبِّهِ إِنَّهُ لَا يُفْلِحُ الْكَافِرُونَ»
و هر کس معبود دیگری را با خدا بخواند -و مسلّماً هیچ دلیلی بر آن نخواهد داشت- حساب او نزد پروردگارش خواهد بود؛ یقیناً کافران رستگار نخواهند شد!
(سوره مبارکه مؤمنون، آیه ۱۱۷)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
از آنجا که در آیات گذشته سخن از مسأله معاد بود و تکیه بر صفات پروردگار، در آیه مورد بحث، به توحید و نفى هر گونه شرک اشاره کرده و بحث مبدأ و معاد را به این وسیله تکمیل نموده، مى فرماید: هر کس با خدا معبود دیگرى را بخواند ـ و مسلماً هیچ دلیلى بر مدعاى خود نخواهد داشت ـ حساب او نزد پروردگارش خواهد بود (وَ مَنْ یَدْعُ مَعَ اللّهِ إِلهاً آخَرَ لا بُرْهانَ لَهُ بِهِ فَإِنَّما حِسابُهُ عِنْدَ رَبِّهِ).
🌺🌺🌺
آرى، مشرکان تنها روى ادعا تکیه دارند و دلیل هاى آنها همچون تقلید کورکورانه از نیاکان و خرافاتى همانند آن، مطالبى واهى و بى اساس است، آنها معاد را با آن دلائل روشن انکار مى کنند، اما شرک را با نداشتن هیچگونه دلیل پذیرا مى شوند، و مسلّم است خداوند به حساب این گونه افراد که فرمان عقل را زیر پا گذارده و آگاهانه در بیراهه هاى کفر و شرک سرگردان شده اند، مى رسد.
و در پایان آیه مى فرماید: کافران رستگار نخواهند شد و نتیجه کارشان در این حسابرسى الهى روشن است (إِنَّهُ لا یُفْلِحُ الْکافِرُونَ).
چه جالب است که این سوره با قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُون آغاز شد و با لا یُفْلِحُ الْکافِرُونَ بحث هایش به پایان مى رسد، و این است دورنماى زندگى مؤمنان و کافران از آغاز تا انجام.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۱۱۷ سوره مبارکه مؤمنون)
هر صبح یک آیه:
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
« وَقُل رَّبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَأَنتَ خَيْرُ الرَّاحِمِينَ»
و بگو: «پروردگارا! مرا ببخش و رحمت کن؛ و تو بهترین رحم کنندگانی!
(سوره مبارکه مؤمنون، آیه ۱۱۸)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
در آخرین آیه این سوره شریفه، به عنوان یک نتیجه گیرى کلى روى سخن را به پیامبر گرامى(صلى الله علیه وآله) کرده، مى گوید: بگو پروردگارا! مرا ببخش، و مشمول رحمت خود قرار ده، و تو بهترین رحم کنندگانى (وَ قُلْ رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ أَنْتَ خَیْرُ الرّاحِمِینَ).
اکنون که گروهى در بیراهه شرک سرگردانند، و جمعى گرفتار ظلم و ستم، تو خود را به خدا بسپار، در پناه لطف و رحمت او قرار ده و از او آمرزش و غفران بطلب.
و مسلّم است این دستور، براى همه مؤمنان است هر چند مخاطب شخص پیامبر(صلى الله علیه وآله) مى باشد.
در روایتى نقل شده است: آغاز این سوره و پایانش از گنجینه هاى عرش خدا است، و هر کس به سه آیه آغاز آن عمل کند، و از چهار آیه پایانش پند و اندرز گیرد، اهل نجات و فلاح و رستگارى است.
بعید نیست، منظور از سه آیه نخست این سوره، سه آیه اى است که بعد از جمله قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُون آمده که یکى دعوت به خشوع در نماز، و دیگرى دعوت به پرهیز از هر گونه کار لغو و بیهوده، و سومى دعوت به زکات مى کند، که یکى رابطه انسان است با خدا، و دیگرى با خلق، و سومى با خویشتن.
و منظور از چهار آیه اخیر، آیه 115 به بعد است که سخن از بیهوده نبودن خلق، مسأله معاد، و آن گاه توحید، و سپس انقطاع الى اللّه و توجه به پروردگار مى گوید.
🌺🌺🌺
بار الها! به حق مؤمنانى که وعده رستگارى آنها را در این سوره داده اى ـ که در طلیعه آنها پیامبر(صلى الله علیه وآله) و اهلبیت او(علیهم السلام) هستند ـ ما را در صف این گروه قرار ده! و فرمان فلاح و رستگارى را به نام ما بنویس!.
خداوندا! ما را مشمول غفران و رحمتت فرما! که ارحم الراحمین، توئى!.
پروردگارا! پایان کار همه ما را به خیر گردان و در لغزشگاه ها از هر گونه انحراف و لغزش حفظ کن.🤲
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۱۱۸ سوره مبارکه مؤمنون)
هدایت شده از مسجدالنبی صلی الله علیه و آله و سلم
#اربعین_ابوالشهدا
(مهدی،حمید،مجید)
مرحوم مغفور
حاج اسحاق فاضل بجستانی
پنجشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
ساعت ۱۴ الی ۱۵/۳۰
بر سر مزار آن فقید عزیز در قطعه ۴۵ بهشت حضرت زهرا
(سلام الله علیها)گردهم میآئیم.
┅┅┅❅🇮🇷❅┅┅┅
📌 #مسجدالنبی«ص»
🕌@alnabimasjed
هدایت شده از دوستداران استاد قرائتی
✨﷽✨
✅نماز_شب
استاد الهی فرد؛
به همدیگر محبت کنید. زن و شوهر به هم محبت کنند و هم دیگر را دوست بدارند. اهل بیت روی این قضیه خیلی حساسند.
زن و شوهر با هم نماز شب بخوانند محبت میآورد، آقا بلند نمی شود شما بلند شو و برایش نماز شب بخوان و دعایش کن چند شب می گذرد و می بینی بلند می شود یا بالعکس.
زنی به امام صادق علیه السلام عرض کرد که: شوهرم مرا دوست ندارد، چه کنم؟ حضرت فرمود: نماز شب بخوان. آن زن بعد از مدتی دوباره خدمت امام علیه السلام رسید و عرض کرد: شوهرم هیچ کسی را به اندازه من دوست ندارد و از حضرت تشکر کرد.
#نماز_شب_را_به_نیت_ظهور_میخوانیم
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
هر صبح یک آیه:
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
« سُورَةٌ أَنزَلْنَاهَا وَ فَرَضْنَاهَا وَ أَنزَلْنَا فِيهَا آيَاتٍ بَيِّنَاتٍ لَّعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ»
(این) سورهای است که آن را فرو فرستادیم، و (عمل به آن را) واجب نمودیم، و در آن آیات روشنی نازل کردیم، شاید شما متذکّر شوید!
(سوره مبارکه نور، آیه ۱)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
نخستین آیه این سوره، در حقیقت اشاره اجمالى به مجموع بحثهاى سوره دارد، مى گوید: این سورهاى است که ما آن را فرو فرستادیم و واجب نمودیم، و در آن آیات بینات نازل کردیم، شاید شما متذکر شوید (سُورَةٌ أَنْزَلْناها وَ فَرَضْناها وَ أَنْزَلْنا فِیها آیات بَیِّنات لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ).
سوره از ماده سور به معنى ارتفاع و بلندى بنا است، سپس به دیوارهاى بلندى که سابقاً اطراف شهرها براى حفظ از هجوم دشمنان مى کشیدند، سور مى گفتند، و از آنجا که این دیوارها شهر را از منطقه بیرون جدا مى کرد، تدریجاً این کلمه، به قطعه و بخشى از چیزى ـ از جمله قطعه و بخشى از قرآن که از بقیه جدا شده است ـ اطلاق گردیده.
بعضى از ارباب لغت نیز گفته اند: سوره به بناهاى زیبا، بلند و برافراشته گفته مى شود، و به بخشهاى مختلف از یک بناى بزرگ نیز سوره مى گویند، به همین تناسب به بخش هاى مختلف قرآن که از یکدیگر جدا است سوره اطلاق شده است.
به هر حال این تعبیر، اشاره به این حقیقت است که تمام احکام و مطالب این سوره، اعم از عقائد، آداب و دستورات، همه داراى اهمیت فوق العاده اى است; زیرا همه از طرف خداوند نازل شده است.
مخصوصاً جمله فَرَضْناها: آن را فرض کردیم با توجه به معنى فرض که به معنى قطع مى باشد نیز این معنى را تأکید مى کند.
🌺🌺🌺
تعبیر به آیات بینات ممکن است اشاره به حقایقى از توحید، مبدأ، معاد و نبوت باشد که در آن مطرح شده، در برابر فَرَضْنا که اشاره به احکام و دستوراتى است که در این سوره، بیان گردیده، و به عبارت دیگر، یکى اشاره به عقائد است و دیگرى اشاره به احکام .
این احتمال نیز وجود دارد که منظور از آیات بینات ، دلائلى است که براى احکام مفروض، در این سوره آمده است.
جمله لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ: شاید شما متذکر شوید بار دیگر این واقعیت را در نظرها مجسم مى کند که ریشه همه اعتقادات راستین و برنامههاى عملى اسلام در درون فطرت انسانها نهفته است و بر این اساس، توضیح آنها یک نوع تذکر و یادآورى محسوب مىشود.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۱ سوره مبارکه نور)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️نامهای متفاوت از حاج قاسم به رهبر انقلاب
🔹 کلید آسمانی شدن سردار دلها!
هر صبح یک آیه:
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
« الزَّانِيَةُ وَالزَّانِي فَاجْلِدُوا كُلَّ وَاحِدٍ مِّنْهُمَا مِئَةَ جَلْدَةٍ وَلَا تَأْخُذْكُم بِهِمَا رَأْفَةٌ فِي دِينِ اللَّهِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَلْيَشْهَدْ عَذَابَهُمَا طَائِفَةٌ مِّنَ الْمُؤْمِنِينَ»
هر یک از زن و مرد زناکار را صد تازیانه بزنید؛ و نباید رأفت (و محبّت کاذب) نسبت به آن دو شما را از اجرای حکم الهی مانع شود، اگر به خدا و روز جزا ایمان دارید! و باید گروهی از مؤمنان مجازاتشان را مشاهده کنند!
(سوره مبارکه نور، آیه ۲)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
بعد از این بیان کلى، به نخستین دستور قاطع و محکم، پیرامون زن و مرد زناکار پرداخته، مى گوید: زن و مرد زناکار را هر یک صد تازیانه بزنید (الزّانِیَةُ وَ الزّانِی فَاجْلِدُوا کُلَّ واحِد مِنْهُما مِائَةَ جَلْدَة).
و براى تأکید بیشتر، اضافه مى کند: هرگز نباید در اجراى این حدّ الهى گرفتار رأفت (محبت کاذب و دروغین) شوید، اگر به خدا و روز جزا ایمان دارید (وَ لا تَأْخُذْکُمْ بِهِما رَأْفَةٌ فِی دِینِ اللّهِ إِنْ کُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَ الْیَوْمِ الآخِرِ).
و سر انجام، در پایان این آیه به نکته دیگرى براى تکمیل و نتیجه گیرى از این مجازات الهى اشاره کرده، مى گوید: و باید گروهى از مؤمنان حضور داشته باشند و مجازات آن دو را مشاهده کنند (وَ لْیَشْهَدْ عَذابَهُما طائِفَةٌ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ).
🌺🌺🌺
در واقع این آیه مشتمل بر سه دستور است:
1 ـ حکم مجازات زنان و مردان آلوده به فحشاء (منظور از زنا آمیزش جنسى مرد و زن غیر همسر، و بدون مجوز شرعى است).
2 ـ تأکید بر این که در اجراى این حدّ الهى گرفتار محبتها و احساسات بى مورد نشوید، احساسات و محبتى که نتیجه اى جز فساد و آلودگى اجتماع ندارد منتها براى خنثى کردن انگیزه هاى این گونه احساسات، مسأله ایمان به خدا و روز جزا را پیش مى کشد; چرا که نشانه ایمان به مبدأ و معاد، تسلیم مطلق در برابر فرمان او است، ایمان به خداوند عالم حکیم سبب مى شود که انسان بداند هر حکمى فلسفه و حکمتى دارد و بى دلیل تشریع نشده و ایمان به معاد، سبب مى شود که انسان در برابر تخلف ها احساس مسئولیت کند.
3 ـ دستور حضور جمعى از مؤمنان در صحنه مجازات است; چرا که هدف تنها این نیست گنهکار عبرت گیرد، بلکه هدف آن است که مجازات او سبب عبرت دیگران هم شود.
و به این ترتیب، اساس پاسخ این سؤال که چرا اسلام اجازه مى دهد آبروى انسانى در جمع بریزد روشن مى شود; زیرا مادام که گناه آشکار نگردیده و به دادگاه اسلامى کشیده نشده است، خداوند ستار العیوب راضى به پرده درى نیست اما بعد از ثبوت جرم و بیرون افتادن راز از پرده استتار و آلوده شدن جامعه و کم شدن اهمیت گناه، باید به گونه اى مجازات صورت گیرد که اثرات منفى گناه خنثى شود و عظمت گناه به حال نخستین باز گردد.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۲ سوره مبارکه مؤمنون)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ انسان ها در همه جای دنیا اگر آزاد و آزاده باشن به این زیبایی از حاج قاسم دفاع می کنند، حتی اگر مقابل ترامپ باشند
واقعا زیبا و غرور آفرین بود
بسم الله الرحمن الرحیم
همراهان الهی سلام
👈یک عمل عبادی بسیار مهم 👉
من شاهد بودم که حضرت آیت الله حق شناس حتی با دردِ پا و بیماری این نماز را به جای آوردند
آثار روحی بسیار مهمی نیز دارد
از برخی بزرگان شنیده ام "نماز لیله الرغائب
👈سوزش های مزمن دل را می برد"👉
اگر کسی توانست پنجشنبه را روزه بگیرید
و حتی اگر موفق به روزه هم نشد رجائاً و با امید به فَضلِ خدا ، بین نماز مغرب و عشای پنجشنبه این نماز بسیار مهم را بخواند
رفقا
گاهی باید نفس را عتاب و ملامت کنیم
👇👇
پنجشنبه ماه رجب است
اولین شب جمعه ماه رجب را لیلة الرغائب میگویند. برای این شب پر برکت از رسول خدا صل الله علیه و آله و سلم عملی نقل شده است که فضیلت بسیاری دارد. در روایت آمده است:
هر که این نماز را بگذارد چون شب اول قبر او شود، حق تعالی بفرستد ثواب این نماز را به سوی او به نیکوتر صورتی با روی گشاده و درخشان و زبان فصیح. پس با وی گوید ای حبیب من! به خدا سوگند من چهره اى زيباتر از چهره تو نديدم، و سخنى شيرين تر از سخن تو نشنيدم، و بويى بهتر از بوى تو نبوييدم!
گوید: من ثواب آن نمازم كه در فلان شب، از فلان ماه، از فلان سال به جاى آوردى امشب نزد تو آمدم تا حقّت را ادا كنم، و مونس تنهايى تو باشم، و هراس را از تو برگيرم و هنگامى كه در صور (شيپور قيامت) دميده شود، در عرصه قيامت سايه اى بر سرت خواهم افكند، پس خوشحال باش كه خير هرگز از تو جدا نخواهد شد.
آن نماز به این صورت است:
روز پنج شنبه اول آن ماه را روزه میداری چون شب جمعه داخل شود مابین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز میگذاری هر دو رکعت به یک سلام و در هر رکعت از آن یک مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «سوره قدر» و دوازده مرتبه «سوره توحيد» مىخوانى و هنگامى كه از نماز فارغ شدى هفتاد مرتبه مى گويى:
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِالنَّبِيِّ الْأُمِّيِّ وَ عَلَى آلِهِ
خدايا! بر محمّد پيامبر درس ناخوانده و خاندانش درود فرست
سپس به سجده مى روى و هفتاد مرتبه می گويى:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ
پاك و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح
آنگاه سر از سجده بر مى دارى و هفتاد مرتبه مى گويى:
رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيُّ الْأَعْظَمُ
پروردگارا! مرا بيامرز و بر من مهرورز و از آنچه از من مى دانى بگذر، تو خداى برتر و بزرگترى
دوباره به سجده مى روى و هفتاد مرتبه مى گويى:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ
پاك و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح
سپس حاجت خود را مى طلبى كه به خواست خدا برآورده خواهد شد.
منبع: اقبال الاعمال - المراقبات
برای همه دعا کنید
هدایت شده از اساتید انقلابی و نخبگان علمی
گفتم: چرا ديگر خروستان نميخواند؟!
گفت: همسايهها شاكی بودند كه صبحها ما را از خواب خوش بيدار میكند، ما هم سرش را بُريديم.
آنجا بود كه فهميدم هر كس مردم را بيدار كند سرش را خواهند بُريد.
در دنیایی كه همه از مرغ تعريف میكنند نامی ازخروس نيست، زيرا همه بهفكر سير شدن هستند، نه بفكر بيدار شدن...!
#خواب_غفلت
┅┅┅┅🍃🇵🇸❤🇮🇷🍃┅┅┅┅┄
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی و نخبگان علمی
@asatid_enghelabi ایتا و سروش
هر صبح یک آیه:
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
« الزَّانِي لَا يَنكِحُ إِلَّا زَانِيَةً أَوْ مُشْرِكَةً وَالزَّانِيَةُ لَا يَنكِحُهَا إِلَّا زَانٍ أَوْ مُشْرِكٌ وَحُرِّمَ ذَلِكَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ»
مرد زناکار جز با زن زناکار یا مشرک ازدواج نمیکند؛ و زن زناکار را، جز مرد زناکار یا مشرک، به ازدواج خود درنمیآورد؛ و این کار بر مؤمنان حرام شده است!
(سوره مبارکه نور، آیه ۳)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
از آنجا که در آیه مورد بحث، سخن از مجازات زن و مرد زناکار در میان است، سؤالى پیش مى آید که ازدواج مشروع با چنین زنانى چه حکمى دارد؟
آیه سوم این سؤال را چنین پاسخ مى گوید: مرد زناکار جز با زن آلوده دامان یا مشرک و بى ایمان ازدواج نمى کند، همان گونه که زن آلوده دامان جز با مرد زانى یا مشرک پیمان همسرى نمى بندد (الزّانِی لا یَنْکِحُ إِلاّ زانِیَةً أَوْ مُشْرِکَةً وَ الزّانِیَةُ لا یَنْکِحُها إِلاّ زان أَوْ مُشْرِکٌ).
و این کار بر مؤمنان تحریم شده است (وَ حُرِّمَ ذلِکَ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ).
در این که این آیه بیان یک حکم الهى است، یا خبر از یک قضیه خارجى و طبیعى؟ در میان مفسران گفتگو است:
بعضى معتقدند آیه تنها یک واقعیت عینى را بیان مى کند که آلودگان همیشه دنبال آلودگان مى روند، و همجنس با همجنس پرواز مى کند، اما افراد پاک و با ایمان هرگز تن به چنین آلودگىها و انتخاب همسران آلوده نمى دهند، و آن را بر خویشتن تحریم مى کنند، شاهد این تفسیر همان ظاهر آیه است که به صورت جمله خبریه بیان شده.
ولى گروه دیگر معتقدند: این جمله بیان یک حکم شرعى و الهى است مخصوصاً مى خواهد مسلمانان را از ازدواج با افراد زناکار باز دارد; چرا که بیمارى هاى اخلاقى همچون بیمارى هاى جسمى غالباً واگیردار است.
و از این گذشته، این کار یک نوع ننگ و عار براى افراد پاک محسوب مى شود.
به علاوه، فرزندانى که در چنین دامان هاى لکه دار یا مشکوکى پرورش مى یابند سرنوشت مبهمى دارند.
روى این جهات، اسلام این کار را منع کرده است.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۳ سوره مبارکه نور)
هدایت شده از حامیان سپاه قدس🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥یادتان میآید او اینجا نشست/ ساحلی در محضر دریا نشست
🔹️ بازنشر شعرخوانی محمد رسولی در محضر رهبرانقلاب درباره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
✅کانال حامیان سپاه قدس👇
http://eitaa.com/joinchat/3631218690Ca928153b05
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دریغ از لحظه ای تامل و تفکر...
#مدافعان_حرم
هدایت شده از ســـربگــونی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹ما نمیخواهیم از خودمان تعریف کنیم! ولی چه کنیم ما اینیم دیگه!😎
19.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آقای ثابتی نماینده شجاع مردم تهران زد به سیم آخر و حرف دل مردم را در صحن علنی مجلس بیان کرد.
هدایت شده از هیئت محبان قرآن و عترت(علیهم السلام)
19.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آقای ثابتی نماینده شجاع مردم تهران زد به سیم آخر و حرف دل مردم را در صحن علنی مجلس بیان کرد.
هر صبح یک آیه:
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
« وَالَّذِينَ يَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَأْتُوا بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاءَ فَاجْلِدُوهُمْ ثَمَانِينَ جَلْدَةً وَلَا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهَادَةً أَبَدًا وَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ»
و کسانی که زنان پاکدامن را متهمّ میکنند، سپس چهار شاهد (بر مدّعای خود) نمیآورند، آنها را هشتاد تازیانه بزنید و شهادتشان را هرگز نپذیرید؛ و آنها همان فاسقانند!
(سوره مبارکه نور، آیه ۴)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
از آنجا که در آیات گذشته، مجازات شدیدى براى زن و مرد زناکار، بیان شده بود و ممکن است این موضوع دستاویزى شود براى افراد مغرض و بى تقوا که از این طریق افراد پاک را مورد اتهام قرار دهند؛ بلا فاصله بعد از بیان مجازات شدید زناکاران، مجازات شدید تهمت زنندگان را که در صدد سوء استفاده از این حکم هستند بیان مى کند تا حیثیت و حرمت خانوادههاى پاکدامن از خطر این گونه اشخاص مصون بماند و کسى جرأت تعرض به آبروى مردم پیدا نکند.
🌺🌺🌺
نخست مى گوید: کسانى که زنان پاکدامن را متهم به عمل منافى عفت مى کنند، باید براى اثبات این ادعا، چهار شاهد (عادل) بیاورند و اگر نیاورند هر یک از آنها را هشتاد تازیانه بزنید! (وَ الَّذِینَ یَرْمُونَ الْمُحْصَناتِ ثُمَّ لَمْ یَأْتُوا بِأَرْبَعَةِ شُهَداءَ فَاجْلِدُوهُمْ ثَمانِینَ جَلْدَةً).
و به دنبال این مجازات شدید، دو حکم دیگر نیز اضافه مى کند:
و هرگز شهادت آنها را نپذیرید (وَ لا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهادَةً أَبَداً).
و آنها فاسقانند (وَ أُولئِکَ هُمُ الْفاسِقُونَ).
به این ترتیب، نه تنها اینگونه افراد را تحت مجازات شدید قرار مى دهد، که در دراز مدت نیز، سخن و شهادتشان را از ارزش و اعتبار مى اندازد، تا نتوانند حیثیت پاکان را لکه دار کنند، به علاوه داغ فسق بر پیشانیشان مى نهد و در جامعه رسوایشان مى کند.
این سختگیرى در مورد حفظ حیثیت مردم پاکدامن، منحصر به اینجا نیست در بسیارى از تعلیمات اسلام منعکس است، و همگى از ارزش فوق العاده اى که اسلام براى حیثیت زن و مرد با ایمان و پاکدامن قائل شده است، حکایت مى کند.
در حدیثى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم: إِذَا اتَّهَمَ الْمُؤْمِنُ أَخَاهُ انْمَاثَ الإِیمَانُ مِنْ قَلْبِهِ کَمَا یَنْمَاثُ الْمِلْحُ فِی الْمَاءِ: هنگامى که مسلمانى برادر مسلمانش را به چیزى که در او نیست متهم سازد، ایمان در قلب او ذوب مى شود، همانند نمک در آب !.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۴ سوره مبارکه نور)
هر صبح یک آیه:
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
« إِلَّا الَّذِينَ تَابُوا مِن بَعْدِ ذَلِكَ وَأَصْلَحُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ»
مگر کسانی که بعد از آن توبه کنند و جبران نمایند (که خداوند آنها را میبخشد) زیرا خداوند آمرزنده و مهربان است.
(سوره مبارکه نور، آیه ۵)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
ولى از آنجا که اسلام هرگز راه بازگشت را بر کسى نمى بندد، بلکه در هر فرصتى آلودگان را تشویق به پاکسازى خویش و جبران اشتباهات گذشته مى کند، در آیه بعد مى گوید: مگر کسانى که بعداً از این عمل، توبه کنند و به اصلاح و جبران پردازند که خداوند آنها را مشمول عفو و بخشش خود قرار مى دهد، خدا غفور و رحیم است (إِلاَّ الَّذِینَ تابُوا مِنْ بَعْدِ ذلِکَ وَ أَصْلَحُوا فَإِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَحِیمٌ).
در اینکه این استثناء، تنها از جمله أُولئِکَ هُمُ الْفاسِقُونَ است و یا به جمله وَ لا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهادَةً أَبَداً نیز باز مى گردد، در میان مفسران و دانشمندان گفتگو است، اگر به هر دو جمله باز گردد، نتیجه اش این است که به وسیله توبه هم شهادت آنها در آینده مقبول است و هم حکم فسق در تمام زمینهها و احکام اسلامى از آنها برداشته مى شود.
اما اگر تنها به جمله اخیر باز گردد، حکم فسق در سایر احکام از آنها برداشته خواهد شد، ولى شهادتشان تا پایان عمر بى اعتبار است.
🌺🌺🌺
البته طبق قواعدى که در اصول فقه پذیرفته شده، استثناهائى که بعد از دو یا چند جمله مى آیند به جمله آخر مى خورد، مگر این که قرائنى در دست باشد که جمله هاى قبل نیز مشمول استثناء است و اتفاقاً در محل بحث چنین قرینه اى موجود است; زیرا هنگامى که به وسیله توبه حکم فسق برداشته شود، دلیلى ندارد که شهادت پذیرفته نشود; چرا که عدم قبول شهادت به خاطر فسق است، کسى که توبه کرده و مجدداً تحصیل ملکه عدالت را نموده از آن بر کنار مى باشد.
در روایات متعددى که از منابع اهلبیت(علیهم السلام) رسیده نیز روى این معنى تأکید شده است، تا آنجا که امام صادق(ع) بعد از تصریح به قبول شهادت چنین افرادى که توبه کرده اند، از شخص سؤال کننده، مى پرسد: فقهائى که نزد شما هستند چه مى گویند؟
عرض مى کند: آنها مى گویند: توبه اش میان خودش و خدا پذیرفته مى شود، اما شهادتش تا ابد قبول نخواهد شد!
امام(ع) مى فرماید: آنها بسیار بد سخنى گفتند. پدرم فرمود: هنگامى که توبه کند و جز خیر از او دیده نشود، شهادتش پذیرفته خواهد شد...
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۵ سوره مبارکه نور)
هدایت شده از 💢 کانالِ قرآنیِ «أِسرآء»
✨﷽✨
💥 نمازگزاران مسجد النبّی «ص»
💥 دوستان قرآنی اِسرآء
💐 سلام و درود ؛
﴿ جلسه قرآن شماره ۱۶ ﴾
🕰️ یکشنبه ... ۱۶ دی ۱۴۰۳
نماز جماعت مغرب و عشاء
🕌 مسجد النّبی «ص»
⬅️ قرار ما ؛
¤ به دیگر علاقمندان هم خبر دهید.
✍️ برادرتون ؛ مجید داودی
«جلسه قرآن اِسرآء»
┄┅═☫ همیشه با قرآن ☫═┅┄
هدایت شده از سربازان گمنام
یک فریم تبعیض نژادی در آمریکا حدود ۶۰ سال پیش !
بعد همینا نگران حقوق بشر تو بقیه کشورها هستن
☫به جمع سربازان گمنام بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/3617980416C11748e2114
هر صبح یک آیه:
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
« وَالَّذِينَ يَرْمُونَ أَزْوَاجَهُمْ وَلَمْ يَكُن لَّهُمْ شُهَدَاءُ إِلَّا أَنفُسُهُمْ فَشَهَادَةُ أَحَدِهِمْ أَرْبَعُ شَهَادَاتٍ بِاللَّهِ إِنَّهُ لَمِنَ الصَّادِقِينَ»
و کسانی که همسران خود را (به عمل منافی عفّت) متهمّ میکنند، و گواهانی جز خودشان ندارند، هر یک از آنها باید چهار مرتبه به نام خدا شهادت دهد که از راستگویان است؛
🌺🌺🌺
«وَالْخَامِسَةُ أَنَّ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَيْهِ إِن كَانَ مِنَ الْكَاذِبِينَ»
و در پنجمین بار بگوید که لعنت خدا بر او باد اگر از دروغگویان باشد.
(سوره مبارکه نور، آیه ۶_۷)
#هر_صبح_یک_آیه
@ayehsobh
تفسیر:
این آیات، در حکم استثناء و تبصره اى بر حکم حدّ قذف است، به این معنى که اگر شوهرى همسر خود را متهم به عمل منافى عفت کند و بگوید او را در حال انجام این کار خلاف با مرد بیگانه اى دیدم حدّ قذف (هشتاد تازیانه) در مورد او اجرا نمى شود.
و از سوى دیگر، ادعاى او بدون دلیل و شاهد نیز در مورد زن پذیرفته نخواهد شد; چرا که ممکن است راست بگوید و نیز ممکن است دروغ بگوید.
در اینجا، قرآن راه حلى پیشنهاد مى کند که مسأله به بهترین صورت و عادلانه ترین طریق حل مى گردد.
و آن، این که نخست باید شوهر، چهار بار شهادت دهد که در این ادعا راستگو است. چنان که قرآن مى فرماید: کسانى که همسران خود را متهم مى کنند و گواهانى جز خودشان ندارند، هر یک از آنها باید چهار مرتبه به نام خدا شهادت دهد که او از راستگویان است (وَ الَّذِینَ یَرْمُونَ أَزْواجَهُمْ وَ لَمْ یَکُنْ لَهُمْ شُهَداءُ إِلاّ أَنْفُسُهُمْ فَشَهادَةُ أَحَدِهِمْ أَرْبَعُ شَهادات بِاللّهِ إِنَّهُ لَمِنَ الصّادِقِینَ).
🌺🌺🌺
و در پنجمین بار بگوید: لعنت خدا بر او باد اگر از دروغگویان باشد (وَ الْخامِسَةُ أَنَّ لَعْنَتَ اللّهِ عَلَیْهِ إِنْ کانَ مِنَ الْکاذِبِینَ).
به این ترتیب، شوهر براى اثبات مدعاى خود از یکسو، و دفع حدّ قذف از سوى دیگر، چهار بار این جمله را تکرار مى کند: أُشْهِدُ بِاللّهِ اِنِّى لَمِنَ الصّادِقِیْنَ فِیْما رَمَیْتُها بِهِ مِنَ الزِّنا: من به خدا شهادت مى دهم در این نسبت زنا که به این زن دادم، راست مى گویم .
و در مرتبه پنجم مى گوید: لَعْنَةُ اللّهِ عَلَىَّ اِنْ کُنْتُ مِنَ الْکاذِبِیْنَ: لعنت خدا بر من باد اگر دروغگو باشم .
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۶_۷ سوره مبارکه نور)