التّحقیق_(فارسی).apk
9.19M
🔹 نرم افزار چکیده ترجمه التحقیق فی کلمات القرآن
نویسنده: علامه حسن مصطفوی
ترجمه و تلخیص: صادق عباسی
نسخه چاپی آن را می توانید از انتشارات "قرآن و اهل بیت نبوت علیهم السلام" خریداری نمایید.
معانی توصیفی کلمات که در التحقیق فی کلمات القرآن توسط علامه مصطفوی استخراج شده است براساس منطق فکری «وضع الفاظ بر معانی» موسوم به «روح معنا» صورت گرفته است که در این استخراج علاوه بر بررسی استعمال کلمه از مجموعهای از کتب لغت به فضای کلی آیات نیز توجه شده است. بر این اساس معنای کلمات با دقت بسیار بیشتری نسبت به ترجمه ارائه شده است.
#نرم_افزار
#کتاب
#لغات_قرآن
🌿🌺
@Quran_Hakim_Channel
💐 گروه قرآنی در تلگرام با 20 هزار عضو
T.me/Alirezazarearnani
ادمین گروه
T.me/Alirezazarearnan
کانالها و گروههای قرآنی را در لینک زیر ببینید.
🌺 @Quran_Hakim_Channel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 نماز خوب و تغییر ژنها در تحقیقات دکتر اکبری
#نماز
🍃🌺
@Quran_Hakim_Channel
🔹 نماز
هنگام انجام بسیاری از کارها می توانیم به چیز دیگری فکر کنیم.
خود حقیقی ما آن است که حس می کند مانند حس خوبی که از بوئيدن گلی خوش بو بدست می آید و همچنین خود حقیقی ما آن هست که فکر می کند.
هنگامیکه کاری انجام می دهیم ولی به چیز دیگری فکر می کنیم، خود غیر واقعی ما در حال انجام کار است و خود واقعی ما در حال فکر کردن است.
هنگامیکه در نماز به چیزی جز آنچه می گوییم فکر می کنیم در واقع خود واقعی ما نماز نمی خواند و خود غیر واقعی ما که مانند ابزاری در اختیار ما است در حال سخن گفتن است.
هنگام سخن گفتن با دیگران، کاملا آگاه به آنچه می گوییم هستیم برای مثال وقتی به او آفرین می گوییم، این آفرین گفتن را با تمام وجود حس می کنیم.
در مثالی مشابه، وقتی در نماز الله اکبر می گوییم باید اکبر گفتن به خداوند را با تمام وجود احساس کنیم.
یک نکته بسیار ظریف دیگری در هنگام نماز خواندن است که کمتر به آن توجه شده است.
چون ذکرهای نماز همواره مشخص و تکراری می باشد و ما به گفتن آن عادت داریم ابتدا خود غیر واقعی ما ذکر را گفته و سپس خود واقعی ما به معنی آن توجه می نماید، در حالیکه در سخن گفتن با دیگران ابتدا خود واقعی ما آنچه که خواهیم گفت مشخص نموده و سپس سخن بر زبان جاری می شود.
پیشنهاد بنده برای اینکه این مشکل تا حدی بر طرف شود مکث کردن قبل از گفتن ذکر و به یاد آوردن آنچه خواهیم گفت و سپس بیان آن است، برای ذکرهای کوتاه مانند ذکر سجده می توان برای مثال هنگام رفتن از رکوع به سجده، ذکر سجده را در ذهن مرور نمود تا هنگام بیان ذکر سجده، خود غیر واقعی ما تابع خود واقعی شده و بیان ذکر با نیت قبلی باشد نه بیان شدن ذکر از روی عادت و سپس توجه به معنای آن.
نماز خواندن ما شبیه کدام یک از انواع زیر است ؟
1 - نمازی که در آن ذکر های نماز گفته شده ولی فکر ما به چیزهای دیگری است مانند فکر به غذایی که خورده ایم.
2 - نمازی که در آن به آنچه که می گوییم توجه داریم ولی معنی آنچه که می گوییم نمی دانیم.
3 - نمازی که در آن قبل از گفتن ذکر نماز به آنچه که خواهیم گفت آگاه هستیم و معنی آنچه می گوییم می دانیم و هنگام گفتن ذکرهای نماز هر ذکری را با احساس مربوط به آن ذکر بیان می کنیم، برای مثال وقتی الله اکبر می گوییم حس بزرگی خدا و کوچکی خودمان را کاملا درک می کنیم و وقتی "اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيم" می گوییم حس نیاز به هدایت توسط خداوند را در وجود خود داریم.
🔸 نیایش
خداوندا خشوع در نماز اولین صفت مومن در سوره مومنون است، به ما نعمت خشوع در نماز عطا فرما.
#نماز
🍃🌺
@Quran_Hakim_Channel
yasin.pdf
1.22M
🔹 سوره مبارکه یاسین
#یس
💐 قرآن کتاب هدایت
🍃🌺
@Quran_Hakim_Channel
🔹 راهکارهای زندگی موفق در جزء اول قرآن کریم
منبع
@Tebyanonline
#جزء_اول
#راهکارهای_قرآنی
💐 قرآن کتاب هدایت
🍃🌺
@Quran_Hakim_Channel
🔹 دلیلی از دلایل وجود خداوند
ماه به تنهایی برای اثبات وجود خداوند کافی است و تصادفی فرض کردن ویژگیهای ماه، تنها فریب دادن خود می باشد.
🔸 سوره مبارکه عنكبوت - آیه 61
وَ لَئِنْ سَئَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ وَ سَخَّرَ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ لَيَقُولُنَّ اللهُ ۖ فَأَنَّيٰ يُؤْفَكُونَ
و اگر از این کافران مشرک سؤال کنی که آسمانها و زمین را که آفریده و خورشید و ماه مسخر فرمان کیست؟ به یقین جواب دهند که خدا (آفریده)، پس چگونه (با این اقرار، از توحید و معرفت خدا) رویگردان میشوند؟
🔸 خصوصیات شناخته شده ماه
قطر کره ماه یک چهارم کره زمین است و هیچ سیاره دیگری در سامانه خورشیدی، نسبت به اندازه خود، دورگردی به این بزرگی ندارد.
گرانش (جاذبه) ماه عامل جزر و مد در آب های کره زمین است.
گرانش کره ماه همچنین باعث با ثبات ماندن محور گردش زمین به دور خود است و در صورت عدم وجود ماه، انحراف محوری زمین مرتباً تغییر میکرد و این امر باعث آشفته شدن آب و هوا و فصلها در زمین میشد.
قطر خورشید 400 برابر قطر ماه و فاصله آن از زمین نیز 400 برابر فاصله ماه از زمین است. این اتفاق باعث میشود تا هم ماه و هم خورشید به یک اندازه به نظر رسیده و درهنگام خورشید گرفتگی، همه سطح خورشید گرفته شود.
ماه هر 27.321661 روز یک بار به دور زمین می چرخد و دقیقا در این زمان یک دور هم به دور خود می چرخد، به همین سبب و همچنین موازی بودن محور گردش ماه به دور خود و به دور زمین، همیشه یک طرف ماه به سمت زمین قرار دارد.
حرکت وضعی و چرخشی زمین باعث می شود که به نظر رسد ماه هر 29.530589 روز به دور زمین میچرخد و بعنوان دوره ی هلالی شناخته می شود.
دوره ی هلالی فاصله زمانی بین دوبار مشاهده ماه در یک نقطه از آسمان است.
دوره هلالی یک ماه قمری است و دقیقا برابر یک شبانه روز در ماه است.
🔸 نیایش
پروردگارا، مهربانی که آسمان و هر آنچه در آن است آفریدی، به تو پناه می بریم از علمی که به قدرت و عظمت تو داریم و باز گناه می کنیم و در انجام کارهای بیهوده از هم سبقت می گیریم.
خداوندا لذت ایمان به تو را در دلهای ما قرار ده و خیر دنیا و آخرت را به ما عطا فرما.
#دلایل_وجود_خدا
#عنکبوت
🍃🌺
@Quran_Hakim_Channel
💐 تسبیح و تقدیس چیست ؟
ابتدا آیاتی را که به آنها استناد می کنیم معرفی می کنیم
سوره مبارکه بقره آیه 30
وَ إِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلَائِكَةِ إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً ۖ قَالُوٓا أَ تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ يُفْسِدُ فِيهَا وَ يَسْفِكُ الدِّمَآءَ وَ نَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَ نُقَدِّسُ لَكَ ۖ قَالَ إِنِّيٓ أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ
و (به یاد آر) وقتی که پروردگارت فرشتگان را فرمود که من در زمین خلیفهای خواهم گماشت، گفتند: آیا کسانی در زمین خواهی گماشت که در آن فساد کنند و خونها بریزند و حال آنکه ما خود تو را تسبیح و تقدیس میکنیم؟! خداوند فرمود: من چیزی (از اسرار خلقت بشر) میدانم که شما نمیدانید.
سوره مبارکه طه آیه 12
إِنِّيٓ أَنَا رَبُّكَ فَاخْلَعْ نَعْلَيْكَ ۖ إِنَّكَ بِالْوَادِ الْمُقَدَّسِ طُوًى
به یقین این منم پروردگار تو، پس كفش خود را از پایت بیفكن؛ زیرا تو در وادی مقدس طوی هستی.
سوره مبارکه بقره آیه 33
قَالَ يَٓا آدَمُ أَنْبِئْهُمْ بِأَسْمَآئِهِمْ ۖ فَلَمَّآ أَنْبَأَهُمْ بِأَسْمَآئِهِمْ قَالَ أَ لَمْ أَقُلْ لَكُمْ إِنِّيٓ أَعْلَمُ غَيْبَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ وَ أَعْلَمُ مَا تُبْدُونَ وَ مَا كُنْتُمْ تَكْتُمُونَ
فرمود: ای آدم، ملائکه را به اسماء این حقایق آگاه ساز. چون آگاه ساخت، خدا فرمود: آیا شما را نگفتم که من بر غیب آسمانها و زمین دانا و بر آنچه آشکار و پنهان دارید آگاهم؟
سوره مبارکه بقره آیه 32
قَالُوا سُبْحَانَكَ لَا عِلْمَ لَنَآ إِلَّا مَا عَلَّمْتَنَآ ۖ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
گفتند: منزهی تو، ما نمیدانیم جز آنچه تو خود به ما تعلیم فرمودی، که تویی دانا و حکیم.
🔸 تسبیح یعنی فعلی که نشان دهنده سبحان بودن خداوند می باشد.
سبحان آن است که عاری از عیب و نقص است و شکی در بدون عیب و نقص بودن او نیست.
حمدی که در آن از کلماتی استفاده شود که نشان دهنده عاری بودن خداوند از هر عیب و نقصی است را تسبیح می گوییم.
فرشتگان با بیان "نسبح بحمدک" در سوره مبارکه بقره به چنین حمدی اشاره می کنند.
برای مثال بیان "سبحان ربی الاعلی و بحمده" تسبیح خداوند است و خداوند را به عالی مرتبه بودن او ستایش می کنیم و با این ستایش او را عاری از عیب و نقص می دانیم.
🔸 تقدیس به فعلی گفته می شود که باعث پاکیزگی می شود و فساد را دور می سازد.
مکان های مقدس مکانهایی هستند که آلودگی ندارند، در سوره مبارکه طه، وادی طوی مقدس معرفی شده و خداوند به حضرت موسی (ع) می گویند کفش های خود را هنگام ورود به وادی طوی از پا خارج کنند.
همچنین در سوره مبارکه بقره آیه 30 از کلمه نقدس در مقابل یفسد و یسفک استفاده شده است.
هنگامی که خداوند به فرشتگان گفت " إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً " فرشتگان علم به آنچه که خداوند قصد انجام آن را داشت نداشتند ( إِنِّيٓ أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ ) ولی می دانستند که هیچ کار خداوند بی حکمت و اشتباه نیست و خداوند نیز به این دانایی آنان آگاه بود بنابراین در سوره مبارکه بقره آیه 33 به آنان یادآوری نمود که " أَعْلَمُ مَا تُبْدُونَ وَ مَا كُنْتُمْ تَكْتُمُون "
ولی با این حال که می دانستند خطایی در کار خداوند نیست از خداوند پرسیدند که در زمین جانشینی قرار می دهی که در آن فساد و خونریزی می کند ؟ ( أَ تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ يُفْسِدُ فِيهَا وَ يَسْفِكُ الدِّمَآءَ ) و آن را مغایر با ستایش خداوند توسط آنها که او را عاری از خطا معرفی می کند دانستند ( نَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِك ) و با بیان " نُقَدِّسُ لَكَ " تعجب خود را از فساد و خونریزی انسان بیان می کنند در حالیکه پاک سازی از آلودگی وظیفه آنها است و به آن مشغول هستند.
پس از اینکه فرشتگان به اشتباه خود پی بردند به سبحان بودن خداوند و بی حکمت نبودن کارهای خداوند اعتراف نمودند " قَالُوا سُبْحَانَكَ لَا عِلْمَ لَنَآ إِلَّا مَا عَلَّمْتَنَآ ۖ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ "
حضرت عیسی (ع) توانمند به روح القدس بودند (سوره مبارکه مائده آیه 110) و بنابراین به اذن خداوند قادر به دور سازی فساد و آلودگی از بیماران و شفا یافتن بیماران بودند.
🔸 نیایش
خداوندا پاک و منزهی از هر عیب و نقصی
خداوندا گناهانمان را ببخش و ما را از آلوده به گناه شدن حفظ نما
خداوندا سلامتی ما را از ما نگیر و بیماری ما را شفا عطا فرما
#موسی (ع)
#عیسی (ع)
#سبح
#سبحان
#تسبیح
#قدس
#مقدس
#تقدیس
#بیمار
#شفا
🍃🌺
@Quran_Hakim_Channel
کلام نور💥
🔹 سوره مبارکه بقره آیات 1 و 2
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم ِ
الم ﴿١﴾ ذَلِکَ الْکِتَابُ لا رَیْبَ فِیهِ هُدًى لِلْمُتَّقِینَ ﴿٢﴾
الم (از رموز قرآن است). (۱)
این کتاب که هیچ شک در آن نیست، راهنمای پرهیزگاران است. (۲)
🔸 گزاره
قرآن کریم پس از سوره مبارکه فاتحه که درخواست هدایت انسان از خداوند متعال است با آیه اول سوره مبارکه بقره (الم) که رموزی از قرآن است شروع شده است. و از آغاز مشخص نموده که مطالبی از قرآن را نخواهید فهمید، و در آیه دوم از ما خواسته شده که به آنچه در قرآن است شک نکنیم و این کتاب انسانهای متقی را هدایت می کند به عبارت دیگر برای درک قرآن و هدایت توسط آن ابتدا باید متقی بود.
یکی از علت های اصلی عدم درک آیاتی از قرآن این است که به آن قسمتهایی از قرآن که درک کرده و درستی آن برای ما اثبات شده است بی توجهی می کنیم.
زمانی درک بهتر و بیشتر از آیات قرآن حاصل خواهد شد که نسبت به آیاتی که می فهمیم و به درست بودن آن یقین داریم بی توجه نباشیم و از آن آیه در زندگی خود به بهترین شکل استفاده کنیم.
🔸 نیایش
پروردگارا به ما نعمت متقی بودن عطا فرما و ما را در راهی قرار ده که رضای توست.
#بقره
#متقی
#هدایت
🍃🌺
@Quran_Hakim_Channel
4_5803353685731838572.mp3
2.22M
💐 تلاوت ترتیل سوره مبارکه یاسین توسط استاد بزرگوار شهریار پرهیزکار
#یس
🍃🌺
@Quran_Hakim_Channel