سوال
ایا امام حسن و امام حسین در فتوحات شرکت کردند؟
✅پاسخ
ما در گذشته در مورد فتوحات نظر خود را داده ایم که این فتوحات مورد تایید امامان نبوده است و به برخی از جنایاتی که در این فتوحات صورت گرفته اشاره داشته ایم و اورده ایم که انان تنها ایران را فتح کردند و ایرانیان سالها بعد با تحقیقات دانشمندان خودشان اسلام پذیرفتند واین امر حدود قرن سوم یعنی حدود 300 سال پس از فتح ایران صورت گرفت واوردیم اسلام نخستین بار در زمان پیامبر گرامی توسط حضرت امیر به ایران راه یافت
📚خدمات متقابل اسلام و ایران ،شهید مطهری
♦️و بر خلاف برخی به هیچ عنوان خود را ملزم نمی دانیم که از فتوحات دفاع کنیم .جهت دیدن کاملتر پاسخ کلید واژه « دلیران » را در کانال سرچ کنید
❗️حال می گوییم:
ایا می توان پذیرفت امام حسن و امام حسین در فتوحاتی شرکت کرده باشند که انسان را به یاد جنگ های چنگیز،تیمور مغول و تاتار در قرون متمادی می اندازد و نظاره گر اعمال غیر انسانی برخی فرماندهان به ظاهر مسلمان باشند که بسیاری از انان مایه ننگ اسلام و مسلمانان گردیدند ؟
♦️پاسخ روشن است این دو بزرگوار برای عدم شرکت خود در فتوحات همان دلایل پدر بزرگوار خویش را داشتند
🔵اما در رابطه با گزارش برخی منابع تاریخی اهل سنت در باره حضور ان دو بزرگوار در فتوحات باید گفت:
1⃣طبیعی است که تاریخ سازان متعصب طرفدار مکتب سقیفه برای توجیه غصب خلافت و فتوحات خلفای خود به هر بهانه ای از جمله گزارش هایی که هویت و اعتبار انها بررسی خواهد شد متوسل گردند
2⃣گزارش بلاذری در فتوح البدان ج1 ص330 گذشته از انکه سلسله سند ندارد از شرکت حسنین با تعبیر « چنان که گفته میشود» خبر داده که ضعف و عدم اعتماد به چنین خبری روشن است
3⃣در گزارش طبری در ج2 ص607 « حنش بن مالک » مجهول است و علی بن مجاهد کذاب ( تهذیب التهذیب،ج7 ص330) بوده است
4⃣گزارش ابونعیم در اخبار اصفهان ج1 ص112 نیز همان گزارش طبری است و روایت دیگری نیز می اورد که مرسل است
5⃣روایت ابن خلدون نیز در معجم البلدان ج4 ص315 بدون سند است
♦️امام خمینی چنین می نویسد:
« حضور برخی از اصحاب خاص امیر مومنان در فتوحات ثابت نیست تا چه رسد به امام حسن ودرباره برخی از اصحاب خاص ان حضرت اگر هم ثابت باشد از سر ناچاری و جلوگیری از جنایات بیشتر در فتوحات بوده نه این که جنگ ها مورد تایید انان باشد»
📚کتاب البیع،ج3 ص105
♦️پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
#امام_سجاد_علیه_السلام_و_هزار_رکعت_نماز_خواندن
🤔#پرسش
❔آیا حقیقت دارد که امام سجاد در هر شبانه روز هزار رکعت نماز می خواندند ❗️آیا چنین چیزی ممکن است ❕❕
💠#پاسخ💠
👌در این شکی نیست که امام سجاد علیه السلام ، بسیار اهل عبادت و بندگی بودند تا جایی که به سید الساجدین و العابدین و سجاد و ذو النفثات ( صاحب پینه ها که بر اثر عبادت زیاد برپیشانی حضرت ایجاد می شد ) ملقب بودند .
📚کشف الغمه ج 2 ص 74 _ المناقب ج 4 ص 75 _ بحار الانوار ج 46 ص 6
🔸امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« پدرم علی بن الحسین علیه السلام در هر شبانه روزی هزار رکعت نماز می گزارد ، چنان که امیر مومنان نیز چنین بود و از پدرم پانصد درخت خرما بود که در نزد هر درخت ، دو رکعت نماز می گزارد »
📚خصال ج 2 ص 517 _ بحار الانوار ج 46 ص 61
❕روايتى وارد شده كه فاطمه دختر حضرت امير المؤمنين عليه السّلام روزى جابر بن عبد اللّه انصارى را طلبيد و گفت: تو از صحابه كبار حضرت رسولى ، و ما اهل بيت را حقّ بر تو بسيار است، و از بقيّه اهل بيت رسالت همين على بن الحسين عليه السّلام مانده و او بر خود جور مى نمايد در عبادت الهى پيشانى و زانوها و كفهاى او از بسيارى عبادت پينه كرده و مجروح گشته و بدن او نحيف شده و كاهيده، از او التماس نما كه شايد پاره اى تخفيف دهد.
❕چون جابر به خدمت آن جناب رسيد ديد كه در محراب نشسته و عبادت بدن شريفش را كهنه و نحيف گردانيده، و حضرت جابر را اكرام فرمود و در پهلوى خويش تكليف نمود و با صداى بسيار ضعيف. احوال او پرسيد.
🔸پس جابر گفت: يا بن رسول اللّه! خداوند عالميان بهشت را براى شما و دوستان شما خلق كرده و جهنّم را براى دشمنان و مخالفان شما آفريده، پس چرا اين قدر بر خود تعب مى فرمايى؟ حضرت فرمود كه: اى مصاحب حضرت رسول ! حضرت رسالت پناه با آن كرامتى كه نزد خداوند خود داشت ... مبالغه و مشقّت در عبادت را ترك نفرمود- پدرم و مادرم فداى او باد- تا آن كه بر ساق مباركش نفخ ظاهر شد و قدمش ورم كرد، صحابه گفتند كه: چرا چنين زحمت مى كشى و حال آن كه خدا بر تو تقصير نمى نويسد؟ فرمود كه: آيا من بنده شاكر خدا نباشم و شكر نعمتهاى او را ترك نمايم.
👌جابر گفت: يا بن رسول اللّه! بر مسلمانان رحم كن كه به بركت شما خدا بلاها را از مردمان دفع مى نمايد و آسمانها را نگاه مى دارد و عذابهاى خود را بر مردمان نمى گمارد. فرمود كه: اى جابر! بر طريق پدران خود خواهم بود تا ايشان را ملاقات نمايم. »
📚امالی طوسی ج 2 ص 249 _ مناقب ابن شهر آشوب ج 3 ص 289
🔸امام باقر علیه السلام فرمود ؛ « روزى بر پدرم على بن الحسين عليه السّلام داخل شدم ديدم كه عبادت در آن حضرت بسيار تأثير كرده و رنگ مباركش از بيدارى زرد گرديده و ديده اش از بسيارى گريه مجروح گشته و پيشانى نورانيش از كثرت سجود پينه كرده و قدم شريفش از وفور قيام در صلاة ورم كرده، چون او را بر اين حال مشاهده كردم خود را از گريه منع نتوانستم نمود و بسيار بگريستم.
❕ آن حضرت متوجّه تفكّر بودند، بعد از زمانى به جانب من نظر افكندند و فرمودند كه بعضى از كتابها كه عبادت امير المؤمنين عليه السّلام در آنجا مسطور است به من ده، چون بياوردم و پاره اى بخواندند بر زمين گذاشتند و فرمودند كه: كى ياراى آن دارد كه مانند على بن ابى طالب عليه السّلام عبادت كند »
📚الارشاد ج 2 ص 142 _ بحار الانوار ج 46 ص 74
👌هزار رکعت نماز خواندن در شبانه روز،همه وقت را نمیگیرد بلکه وقت بسیاری برای خوراک واستراحت و.....باقی می ماند، بخصوص اگر در نماز فقط حمد خوانده شود، چراکه در روایات ما امده است که نماز برترین موضوع است،و تا انسان میتواند شایسته است که تحت هر #شرایطی نماز بگذارد .
📚بحارالانوار،ج79،ص303،باب4
❓چگونه این مسئله جای تعجب دارد انگاه که علامه #امینی در دفاع از این مطلب چنین می آورد ؛
«در نجف اشرف سراغ داریم افرادی را که در هر 8ساعت #هزار رکعت نماز میخوانند،بنابراین مطلب فوق غیر ممکن نیست»
📚الغدیر،ج5،ص40
👌چگونه اهل سنت و وهابیت بر این مساله اشکال می گیرند درحالی که خودشان در شرح حال بسیاری از رجال اهل سنت نقل کرده اند که آنان در شبانه روز و یا تنها در روز هزار رکعت نماز می خوانده اند و این را از #فضائل آنان می شمارند ، مانند؛ مره بن شراحیل همدانی که گفته شده است در هر شبانه روز هزار رکعت نماز می خوانده است؛ (البدایه و النهایه ج8 ص70 ) و عبدالرحمان ابن ابان ابن عثمان بن عفان (انساب الاشراف ج5 ص120) و علی بن عبدالله عباسی او نیز هزار رکعت نماز می گذارده است (تهذیب التهذیب ج7 ص358) وبلال بن اسعد اشعری نیز چنین بوده است؛ (تهذیب التهذیب ج1 ص503 ) و مصعب بن ثابت ابن عبدالله ابن زبیر نیز چنین بوده است؛ (صفه الصفوه ج2 ص99 ) و ...
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
https://sapp.ir/poorseman
#توضیح_دیگری_در_مورد_طب_اسلامی
🤔#پرسش
❔شما که مدعی هستید طب اسلامی وجود دارد و آقای تبریزیان گرفتار اشتباه شده است به نظرتان آیا این نقص نیست که آیین اسلام که جامع و کامل است به این مساله مهم یعنی سلامت انسانها توجه نکرده باشد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
1⃣در این شکی نیست که اهل بیت علیهم السلام آگاه به علم طب و پزشکی بوده اند . بررسى دقيق احاديثى كه درباره ويژگى هاى علمى، سرچشمه هاى دانشها و نيز انواع دانشهاى اهل بيت عليهم السلام به ما رسيده، نشان مى دهد كه پيامبر اسلام و اهل بيت آن بزرگوار، نه تنها از دانش پزشكى، بلكه از همه علوم، نه از راه تحصيل، بلكه از طريق الهام الهى برخوردار بوده اند .
❕مرحوم کلینی در کافی شریف بابی را گشوده تحت عنوان ؛
« باب درمورد اینکه امامان می دانند جمیع آنچه در گذشته بوده و تا آینده خواهد بود و چیزی از آنان پنهان نیست »
📚الکافی، ج1 ص 260
🔸از امام صادق نقل می کند که فرمود ؛
«من می دانم آنچه در آسمانها وزمین و بهشت ودوزخ است ومی دانم آنچه در گذشته بوده وتا روز قیامت خواهد بود »
📚همان مدرک
❕علی علیه السلام فرمود ؛
«من جمیع علم پیامبر و علم گذشته و علم آینده تا روز قیامت را می دانمذ»
📚بصایر الدرجات،ج1 ص127
❕امام صادق علیه السلام فرمود ؛
«خداوند بزرگتر از آن است که از طریق امام بر بنده ای احتجاج کند آنگاه چیزی از اخبار آسمان و زمین را از امام مخفی بدارد »
📚بحار الانوار، ج 26 ص 110
2⃣وظيفه دين و آيين، هدايت مردم به راههاى راست و اعتقادها و برنامه هاى اخلاقى است و رسالت انبيا و امامان ، به عنوان طبيبان روحانى درمان انواع بيمارى هاى فكرى و اخلاقى است؛ ولى از آنجا كه طب جسمانى نيز رابطه نزديكى با طب روحانى دارد گاه به سراغ اين امور نيز مى رفتند. به بيان ديگر مسائل مربوط به سلامت جسم رابطه نزديكى با سلامت روح دارد از اينرو سلامت جسم نيز مورد توجه اسلام بوده است .
❕بررسى متون اسلامى به روشنى نشان مى دهد كه يكى از اهداف اصلى و حكمتهاى مهمّ احكام و مقرّرات اسلامى، طبّ پيشگيرانه، از طريق پيشگيرى از بيمارى ها و تأمين سلامت انسان است. بر اين پايه، در اسلام، آنچه براى سلامت جسم و يا جان خطرناك و زيانبار است، حرام يا مكروه است و آنچه براى سلامت انسان، لازم و مفيد است، واجب يا مستحب، و آنچه سود و يا زيانى براى جسم و يا جان ندارد، مباح شناخته شده است. اين بدان معناست كه طبّ پيشگيرى در متن مقرّرات و احكام پنجگانه اسلام، تنيده شده و اجراى كامل و دقيق قوانين الهى در زندگى، سلامت جسم و جان انسان را به همراه دارد.
🔸امام رضا عليه السلام، درباره حكمت مقرّرات الهى كه بر انسان حلال و يا حرام شده است، مى فرمايد ؛
« ما مى بينيم هر آنچه كه خداوند تبارك و تعالى حلال كرده، در آن، صلاح و بقاى بندگان است و بدان نيازى گريزناپذير دارند، و مى بينيم همه آنچه كه حرام شده است، بندگان، بدان نيازى ندارند و مى بينيم كه همه، موجب تباهى و زمينه نابودى اند. »
📚علل الشرائع ، یک جلدی ، ص 592، بحار الأنوار، ج 65، ص 166
❕در اين سخن، امام تصريح مى فرمايد كه آنچه در مقررات الهى در زمينه هاى مختلف (مانند: خوردن، آشاميدن، ازدواج و ...)، حلال شمرده شده، امورى است كه مردم براى تأمين سلامت، رفاه و آسايش خود، بدان نياز دارند و مصالح زندگى و بقاى آنها وابسته به آن است و به عكس، آنچه تحريم شده، امورى است كه نه تنها مورد نياز مردم نيست، بلكه به زيان سلامت و آسايش آنان و موجب هلاكت آنهاست.
❕همینطور در آموزه های اهل بیت علیهم السلام ، دستورات کلی جهت حفظ تن از بیماری ها بیان شده است ، چنان که علی علیه السلام فرمود ؛
« از سرما در آغاز آن (در پاييز) بپرهيزيد و در آخرش (نزديك بهار) از آن استقبال كنيد، زيرا در بدنهاى شما همان مىذكند كه با درختان انجام مىددهد؛ آغازش مى سوزاند و آخرش مى روياند و برگ مى آورد »
📚نهج البلاغه ، حکمت 128
❕لذا بوعلى سينا در كتاب طبى خود، قانون نيز به همين نكته اشاره كرده و مى گويد ؛
«بدنها از سرماى بهار آن احساسى را ندارند كه از سرماى پاييز مى كنند، زيرا هنگام سرماى بهار، بدن عادت به سرماى زمستان كرده و ازآنرو از آن آزار نمى بيند؛ ولى به هنگام سرماى پاييز بدن كه عادت به گرما دارد از آن آزار فراوان مى بيند».
📚کتاب قانون ج 1 ص 83
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕یا در نقل دیگری علی علیه السلام فرمود ؛
« آیا تو را چهار چیز نیاموزم که به کمک آن از طبیب بی نیاز شوی، بر سفره منشین مگر آن هنگام که گرسنه ای و از سفره بر نمی خیزی مگر آنکه هنوز میل خوردن داری ،غذا را خوب بجوی و هنگام خوابیدن به بیت الخلا برو ، اگر این چهار نکته را به کار بستی از طب بی نیاز می شوی »
📚الخصال ج1 ص229
❕همینطور توصيه هایی به خوردن ميوه ها و سبزى ها و #دانه هاى غذایی و خواص دارویی آنها شده است که تفصیل آن روایات در آدرس ذیل آمده است ؛
📚بحار الانوار ج59 ص62 به بعد « ابواب الطب و معالجه الامراض و خواص الادویه »
👌بنابراین اسلام به طب و سلامت بدن بی توجه نبوده است و از سه جهت که عبارتند از دستورات پیشگیرانه ، توصیه های کلی جهت حفظ تن ، و بیان خواص دارویی گیاه ها و میوه ها ، به مساله سلامت بدن توجه داشته است .
❕اما چنان که در گذشته مفصلا توضیح داده ایم ؛
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2564
❕آنچه از روایات طبی به دست ما رسیده است این قابلیت را ندارد که ما آن را به عنوان #مکتب_طبی_اسلام معرفی کنیم که عبارت باشد از تشخیص و علل انواع بیماری ها و راه درمان آنها ، این #چارچوب در روایات ما نیامده است تا ما را از طب دیگران بی نیاز کند .
3⃣اهل بيت عليهم السلام به عنوان يك حرفه، وارد مسائل پزشكى نشده اند و آنان تمام هم و غم خود را جهت ترسیم مسیر هدایت و سعادت مصروف داشتند . ورود پيشوايان دين در مسائل پزشكى، مانند ورود آنان به ساير علوم، به صورت موردى و گاه به عنوان كرامت و اعجاز بوده، نه به صورت دائم و بدان نحو كه مردم به ديگر پزشكان، مراجعه مى كنند.
❕ بديهى است كه اگر مردم، اهتمام مى ورزيدند و از دانش سرشار اهل بيت عليهم السلام بهره مى جستند و به صورت متقن، آثار علمى آنان را ثبت و ضبط مىكردند، امروز، ذخاير علمى و فرهنگى عظيمى در رشته هاى مختلف دانش، در اختيار بشر بود؛ امّا متأسّفانه، جايگاه علمى اهل بيت عليهم السلام شناخته نشد .
4⃣خداوند پیامبران و امامان را برای تکمیل راه هدایت و سعادت فرستاد و شان آنها را هدایتگری بیان کرد نه درمانگری و صنعتگری و مهندسی و ...
📚بحارالانوار، ج 23، ص 99 ، باب 6
❕شان انبیاء و امامان علیهم السلام هدایتگری و ترسیم خط سعادت بوده است که اگر این ترسیم از ناحیه آنها واقع نمی شد ، برنامه هدایت و سعادت در دنیا به صورت کلی مختل می شود ، شان آن بزرگواران تکمیل کردن علوم دنیوی نبوده است ، بلکه پیشرفت در علوم دنیوی را بر عهده خود بشر گذاشتند ( اگر چه اهل بیت در این رابطه کمک هایی به بشر کرده اند ) زیرا بشر می توانست با تحقیق و تلاش به پیشرفت مادی دست پیدا کند ، اما اگر ترسیم راه سعادت نمی شد ، بشر به هیچ عنوان نمی توانست به سعادت برسد .
❕امامان علیهم السلام در علوم دنیوی به یافته های بشری احترام می گذاشتند و مثلا در همین مساله طبابت ، هم خودشان به نزد طبیبان می رفتند و با طبیبان ارتباط می گرفتند و هم یاران را از مراجعه به طبیبان ، حتی طبیبان غیر مسلمان منع نمی کردند و چنین نبود که بگویند ما علم طب و پزشکی را داریم و با هیچ طبیبی ارتباط نمی گیریم ، بر شیعیان هم حرام است که به سراغ طبیبی غیر ما بروند .
❕« نقل می کنند به جهت معالجه زخم امير المؤمنين عليه السّلام، اطبّاء كوفه را جمع كردند، و عالمتر آنان در عمل جرّاحى شخصى بود كه او را اثير بن عمرو مى گفتند، چون در جراحت امير المؤمنين عليه السّلام نگريست شش گوسفندى طلبيد كه تازه و گرم باشد، چون آن شش را حاضر كردند. رگى از آن بيرون كشيد آنگاه او را در شكاف زخم كرد در آن دميد تا اطرافش به اقصاى جراحت رسيد و لختى بگذاشت، پس برداشت و در آن نظر كرد، بعضى از سفيدى مغز سر آن حضرت را در آن ديد آن وقت به امير المؤمنين عليه السّلام عرض كرد كه وصيّت خود را بكن كه ضربت اين دشمن خدا كار خود را كرده و به مغز سر رسيده و ديگر كار از تدبير بيرون شده است »
📚مقاتل الطالبيين، ص 23؛ بحار الأنوار، ج 42، ص 234
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕« ابو هاشم جعفرى گفت وقتى مأمون رجاء بن ابى ضحاك را مأمور آوردن حضرت رضا كرد از راه اهواز ، رجاء از راه كوفه نيامد اهالى كوفه انتظار آن جناب را داشتند من در قسمت شرقى محلى بنام آبيدج بودم همين كه شنيدم آن جناب را بطرف مرو مى برند خود را به اهواز رسانيدم. خدمتش رسيدم و خود را معرفى كردم اولين مرتبه اى بود كه ايشان را ميديدم امام عليه السّلام مريض بود هوا هم گرم، بمن فرمود: برايم طبيبى بياور. پزشكى آوردم ...»
📚بحار الانوار ج 49 ص 118
❕« راوی می گوید ، خدمت حضرت هادى علیه السلام بودم . آن جناب را آبله گرفته بود به طبيب گفتم «آب گرفت» به زبان فارسى ، در اين موقع امام عليه السّلام رو بمن نموده تبسم كرده فرمود خيال ميكنى كسى غير از تو فارسى را نميداند پزشك گفت فدايت شوم آقا شما فارسى ميدانيد؟ فرمود: آرى او بفارسى بتو گفت آبله ها آب گرفت »
📚بحار الانوار ج 50 ص 136
❕« روزى على بن جعفر، در نزد حضرت جواد عليه السّلام بود، در آن هنگام طبيب، براى رگ زدن نزد حضرت جواد عليه السّلام آمد، على بن جعفر برخاست و به حضرت جواد عليه السّلام گفت: اى آقاى من! بگذار طبيب اوّل رگ مرا بشكافد، بعد رگ تو را، تا تيزى آهن (نشتر) را قبل از تو من احساس كنم »
📚اختیار معرفه الرجال ج 2 ص 729
❕«راوی از امام باقر علیه السلام سوال کرد که آیا می توان از پزشک یهودی یا مسیحی برای درمان استفاده کرد ؟ امام علیه السلام فرمود ؛
« اشکالی ندارد ، چرا که درمان به دست خدا است »
📚بحار الانوار ج 59 ص 65
❕روایات فراوان دیگری است که امامان علیهم السلام به افراد و یاران خود ، اجازه رجوع به اطباء ، حتی طبیبان غیر مسلمان را می دادند ؛
📚وسائل الشیعه ج 25 ص 221 باب 134
❕از آنچه گذشت روشن می شود که هم امامان علیهم السلام خودشان با طبیبان ارتباط می گرفتند و هم شیعیان را به این ارتباط گیری توصیه می کردند ، امامان اگر چه از طریق علم الهی آگاه به علم طب بودند ، اما به جهت پیشرفت این علم در میان بشر ، به آراء و عملکرد طبیبان احترام می گذاشتند و شیعیان را هم از رجوع به آنها نهی نمی کردند .
5⃣وقتی امامان علیهم السلام ، یک مکتب طبی جامع اسلامی معرفی نکردند ، چرا افرادی چون جناب تبریزیان مدعی اند ما طب جامعی داریم به نام طب اسلامی ❗️وقتی امامان به دستاوردهای طبی بشر احترام می گذاشتند چرا ایشان این دستاوردها را نفی می کند ❕وقتی امامان و شیعیانشان به طبیبان حتی طبیبان غیر مسلمان رجوع می کردند ، چرا آقای تبریزیان از رجوع به طبیبان نهی می کند ❗️
👌ما نمی گوییم علم و عملکرد پزشکان و علم طب جدید و شیمیایی بی اشکال است ، اما آیا معقول است که به خاطر یک سری اشکالات ، تمام این علم نفی شود در حالی که چنین نفی کردنی رویه امامان علیهم السلام نبوده است ❕
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#طب_اسلامی
🤔#پرسش
❔بنده به جد از موضع شما نسبت به طب اسلامی #متعجب شدم ❗️چگونه شما منکر طب اسلامی هستید در حالی که یک عالمه روایت در مورد طب اسلامی داریم ❗️
💠#پاسخ💠
👌چنان که در گذشته توضیح داده ایم ما یک سری روایات #طبی داریم که در آنها سخن از يك رشته دستورات طبى و بهداشتى نقل شده از معصومين عليهم السلام است، گاه نيز اشاراتى از قرآن مجيد در آنها ديده مى شود؛ مثلًا امروز دانشمندان غذاشناسى آثار فوق العاده اى براى #عسل قائلند و هرچه زمان مى گذرد خواص بيشترى براى آن در بهداشت و درمان بيمارىها كشف مى كنند.
❕اين در حالى است كه قرآن مجيد در سوره «نحل» با صراحت مى گويد: «فِيهِ شِفَاءٌ لِّلنَّاسِ» ( نحل 69)
👌 و همچنين تعبيرات ديگرى كه پرده از روى مسائل #بهداشتى و درمانى بر مى دارد؛ از جمله دستور معروف پيامبر گرامی بر اينكه تا گرسنه نشده ايد غذا نخوريد و تا كاملًا سير نشده ايد دست از غذا بكشيد .
📚بحار الانوار ج 59 ص 290
👌بسيارى از دستورهايى كه در زمينه #نوشيدنى ها و غذاهاى حلال و حرام وارد شده مربوط به تأثيرات خوب و بد آنهاست؛ تحريم شراب و مواد مخدر، تحريم گوشت حيوانات درنده، خوردن خون و گوشت مردار و ماهيانى كه در آب مرده اند و امثال اينها همگى ارتباط نزديكى با زيانهاى بهداشتى آنها دارد.
❕توصيه به خوردن ميوه ها و سبزى ها و #دانه هاى غذايى ارتباط آشكارى با فوائد بهداشتى آنها دارد. روايات طبى نقل شده از پيغمبر اكرم و ائمه هدى عليهم السلام نيز با صراحت اين مسائل را بازگو مى كند.
💠اما باید توجه کرد که آنچه از روایات طبی به دست ما رسیده است این قابلیت را ندارد که ما آن را به عنوان #مکتب_طبی_اسلام معرفی کنیم که عبارت باشد از راههای پیشگیری ، و تشخیص و علل انواع بیماری ها و راه درمان آنها ، به هیچ عنوان این #چارچوب در روایات ما نیامده است .
👌آنچه در روایات ما آمده است اشاراتی جزئی است به خواص دارویی و درمانی برخی گیاه ها یا میوه ها و یا دستوراتی کلی جهت حفظ تن از بیماری ها و #بیشتر از آن چیزی نیست .
❕آیا با این نوع از روایات می توان ادعا کرد که اسلام مکتب تازه ای به نام #طب ایجاد کرده است که با آگاهی از آن می توان تمام و انواع بیماری ها را درمان کرد و دیگر به طب جدید احتیاجی نیست .آیا این سخن #منطقی است ❗️
👌اساسا بدون بهره گیری از طب جدید و شناخت دستگاه های بدن و علل عارض شدن بیماری ها #چگونه می توان مثلا به روایات طبی اسلام عمل کرد و بیماری را درمان کرد ❗️مثلا یک دل درد شدن ممکن است علل زیادی داشته باشد که بدون شناخت آن درمان ممکن نیست . ابتدا باید با علم جدید نسبت به علل عارض شدن آن آگاهی ایجاد کرد ، آنگاه به سراغ درمان رفت نه آنکه بگویبم چون در فلان #روایت آمده است که در هنگام دل درد فلان کار را بکنید ما نیز نسخه واحدی برای همگان بپیچیم .
💠البته این سخن در جایی است که ما #معتقد باشیم روایات طبی ما قابلیت درمان بیماری ها را دارد یعنی سند و محتوای آن صحیح و روشن بوده که می توان از آنها برای مقابله با امراض استفاده کرد .
❕در حالی که شیخ #صدوق که عنوان رئیس المحدثین را در مکتب تشیع دارد می نویسد ؛
« عقیده شیعه درباره اخبار و احادیثی که درباره #طب رسیده آن است که این احادیث بر چند گونه اند ؛
1⃣برخی از آنها با نظر به آب و هوای مکه و مدینه گفته شده اند و به کار بستن آنها در دیگر شرایط آب و هوایی #درست نیست .
2⃣در برخی از آنها معصوم علیه السلام بر پایه آنچه از حال و #طبع سوال کننده می دانسته پاسخ داده و از همان موضع فراتر نرفته است ، چه این که امام بیش از آن شخص به طبع وی آگاهی داشته است .
3⃣برخی از آنها را #مخالفان با هدف زشت نمایاندن چهره مذهب در نگاه مردم در میان احادیث گنجانده اند .
4⃣در برخی از آنها #سهوی از راوی حدیث سر زده است .
5⃣در برخی از آنها بخشی از حدیث حفظ شده و بخشی دیگر #فراموش شده است .
📚اعتقادات الامامیه ص115
❔آیا براستی احادیث #طبی ما که بیشتر ناظر به خواص دارویی و درمانی برخی گیاهان و میوه ها است ، با توصیفی که شیخ صدوق از آنها می کند ، قابلیت آن را دارد که برای درمان بیماری ها مورد #تکیه قرار گیرد ❗️
💠بله ما دارای طبی هستیم به نام #طب_سنتی که از دیرباز مورد توجه علاقه مندان بوده است و حتی در مواردی که کاری از طب جدید بر نمی آمده ، طب سنتی راه گشا بوده است و امروزه نیز بسیاری از افراد خود را با طب سنتی #مداوا می کنند ، ما مخالفتی با این طب نداریم بلکه اساسا مخالفت با آن در #حیطه ما نیست ، مخالفت آنجاست که بدون دلیل و مستند ، طبی به اسلام نسبت داده شود که وقتی نتیجه ای از آن گرفته نشود ، دیده ها نسبت به اسلام بدبین شود .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️آیت الله مکارمشیرازی: چیزی به اسم طب اسلامی نداریم..
💠ما در گذشته مفصلا منظور ایشان را از این سخن و جایگاه طب در اسلام را بیان کرده ایم ؛
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2564
#فلسفه_احیاء_شب_قدر
🤔#پرسش
❔فلسفه احیا گرفتن شب قدر در چه نکته ای است ❗️چرا باید شب قدر را احیا گرفت ❕❕
💠#پاسخ💠
👌شب قدر به اين جهت" قدر" ناميده شده كه جميع مقدرات بندگان در تمام سال در آن شب تعيين مى شود، #شاهد اين معنى سوره دخان است كه مى فرمايد ؛
« ما اين كتاب مبين را در شبى پر بركت نازل كرديم، و ما همواره انذار كننده بوده ايم، در آن شب كه هر امرى بر طبق حكمت خداوند تنظيم و تعيين مىگردد" (دخان- 3 و 4).
👌اين بيان هماهنگ با روايات متعددى است كه مى گويد در آن شب، مقدرات يك سال انسانها تعيين مى گردد، و ارزاق و سرآمد عمرها، و امور ديگر، در آن ليله مباركه تفريق و #تبيين مى شود.
❕امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« تقدیر در شب نوزدهم ماه رمضان صورت می گیرد و ابرام و تحکیم آن در شب بیست و یکم و امضاء آن در شب بیست و سوم صورت می گیرد »
📚الکافی ج 4 ص 156
👌و فرمود ؛
« حوادث و مرگها و روزى ها و آنچه تا سال #آينده خواهد شد ، در شب نوزدهم تقدیر می شود »
📚الکافی ج 4 ص 156
❕البته اين امر هيچگونه تضادى با آزادى اراده انسان و مساله اختيار ندارد، چرا كه تقدير الهى به وسيله فرشتگان بر طبق شايستگيها و لياقتهاى افراد، و ميزان ايمان و تقوى و پاكى نيت و #اعمال آنها است.
❕يعنى براى هر كس آن مقدر مى كنند كه لايق آن است، يا به تعبير ديگر زمينه هايش از ناحيه خود او #فراهم شده، و اين نه تنها منافاتى با اختيار ندارد و بلكه تاكيدى بر آن است.
📚تفسیر نمونه ج 27 ص 189
❕ در گذشته بیشتر در مورد رابطه #مقدرت الهی با اختیار انسان توضیح داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2207
👌 فلسفه احیاء شب قدر در این نکته است که چون در شب قدر سرنوشت انسانها براى يك سال، بر طبق لياقتها و #شايستگيهاى آنها، تعيين مى شود، بايد آن شب را بيدار بود، و توبه كرد و خودسازى نمود و به درگاه خدا رفت و لياقتى بيشتر و بهتر براى رحمت او پيدا كرد ، به خاطر همین است که عبادت و بندگی در شب قدر ارزشی بالاتر از هزار ماه دارد .
❕آرى در لحظاتى كه سرنوشت ما تعيين مى شود نبايد انسان در خواب باشد، و از همه چيز غافل و بيخبر كه در اين #صورت سرنوشت غم انگيزى خواهد داشت ، قرآن نیز چون يك كتاب سرنوشت ساز است، و خط سعادت و خوشبختى و هدايت انسانها در آن مشخص شده است بايد در شب قدر ، شب تعيين سرنوشتها، نازل گردد، و چه زيبا است رابطه ميان" قرآن" و" شب قدر"؟
📚همان مدرک
❕لذا در #روایات فراوانی بر احیاء شب قدر تاکید شده است .
👌امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« هر کس شب قدر را احیاء بگیرد ، گناهانش آمرزیده می شود ، اگر چه به اندازه ستاره های آسمان و سنگینی #کوهها و پیمانه های دریاها باشد »
📚وسائل الشیعه ج 10 ص 358
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#ایتا
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#در_سروش
https://sapp.ir/poorseman
🤔پرسش
❓برخی اشکال می کنند که از جمله خرافات شیعه آن است که به امام زمانشان می گویند (بقیه الله) و استناد به آیه قرآن می کنند :« بقیه الله خیر لکم» در حالی که این آیه مربوط به قوم شعیب و در آمد حلال است و ربطی به امام زمان ندارد❗️❗️
💠پاسخ💠
👌قرآن از زبان حضرت شعیب نقل می کند که چنین با قومش گفتگو می کرد:
« ای قوم من پیمانه و وزن را با عدالت وفا کنید و بر اشیاء ( و اجناس) مردم عیب مگذارید و از حق آنان نکاهید و در زمین فساد نکنید .سرمایه حلالی که خداوند برای شما باقی گذارده برایتان بهتر است اگر ایمان داشته باشید ( بقیه الله خیر لکم ان کنتم مومنین)»
🔶هود 85- 86
👌تعبیر به بقیه الله یا به خاطر آن است که سود حلال اندک چون به فرمان خداست بقیه الله است و یا اینکه تحصیل حلال باعث دوام نعمت الهی و بقای برکات می شود و یا اینکه اشاره به پاداش ها و ثواب های معنوی است که تا ابد باقی می ماند هرچند دنیا و تمام آنچه در آن است فانی شود .
📚تفسیر نمونه ج9 ص203
🔴در روایات متعددی بقیه الله تفسیر به وجود پر خیر و برکت امام مهدی علیه السلام شده است .
🔶امام باقر علیه السلام فرمود:
« نخستین سخنی که مهدی پس از قیام خود می گوید این آیه است « بقیه الله خیر لکم ان کنتم مومنین» سپس می گوید منم بقیه الله و حجت و خلیفه او در میان شما سپس هیچکس بر او سلام نمی کند مگر اینکه بگوید السلام علیک یا بقیه الله فی ارضه»
📚کمال الدین ج1 ص447
📚اعلام الوری ج2 ص248
📚بحار الانوار ج52 ص23
👌امام صادق علیه السلام فرمود:
« آخرین امامان قائم به حق است .بقیه الله در زمین و صاحب الزمان»
📚بحار الانوار ج51 ص145
👌وفرمود:
« مردم بر صاحب الزمان چنین سلام می کنند « سلام بر تو ای بقیه الله» سپس آیه « بقیه الله خیر لکم » را تلاوت فرمود»
📚الکافی ج1 ص412
❗️آیات قرآن هر چند در مورد خاصی نازل شده باشد مفاهیم جامعی دارد که می تواند در اعصار و قرون بعد بر مصداق های کلی تر و وسیع تر تطبیق شود .درست است که در آیه مورد بحث ، مخاطب، قوم شعیب هستند و منظور از بقیه الله سود و سرمایه حلال و یا پاداش الهی است ولی هر موجود نافع که از طرف خداوند برای بشر باقی مانده و مایه خیر و سعادت گردد بقیه الله محسوب می شود .مصداق این کلی گاهی سرمایه و سود حلالی است که به فرمان الهی کسب می شود و گاه تمام پیامبران الهی و جانشینانشان بقیه الله هستند .تمام رهبران راستین که پس از مبارزه با یک دشمن سرسخت برای یک قوم و ملت باقی می مانند از این نظر بقیه الله هستند.
👌واز آنجا که مهدی موعود آخرین پیشوا و بزرگترین رهبر انقلابی پس از قیام پیامبر اسلام است یکی از روشن ترین مصادیق بقیه الله می باشد و از همه به این لقب شایسته تر است بخصوص که تنها باقیمانده بعد از پیامبران و امامان است.
📚تفسیر نمونه ج9 ص204
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw
⁉️سوال
اشکال دیگری از این کانال های ملحد باز نشر میشود که ما چگونه به خدایی ایمان اوریم که با حواس وعلوم تجربی نمی توانیم درکش کنیم و او را نمیبینیم
🗯پاسخ:
🔴توجه به چند نکته لازم است:
1⃣نخست ما از این افراد سوال می کنیم که ایا قلمرو و منطقه فعالیت و نفوذ علوم طبیعی حدی دارد یا خیر؟
🗯واضح است که جواب مثبت است زیرا قلمرو علوم طبیعی همان موجودات محدود مادی طبیعی است و بس
⁉️بنا براین چگونه میشود چیزی را که غیر محدود است با ابزار طبیعی درک نمود
🗯اساسا خدا از قلمرو علوم طبیعی خارج است و چیزی که از طبیعت خارج باشد نباید انتظار داشت که با اسباب طبیعی درک شود .نهایت حقی را که می توان برای یک عالم طبیعی قائل شد این است که او می تواند بگوید من نسبت بماورائ طبیعت سکوت می کنم چون از حدود مطالعه و ابزار کارم خارج است نه اینکه انکار کند.
🔷اساس عقاید خدا پرستان جهان بر این است که خدا از ماده و عوارض ماده به کلی منزه است و با هیچ یک از ابزار مادی درک نمی شود.
2⃣ما حتی اشیائ مادی داریم که قابل ادراک با حواس پنجگانه نمی باشد مانند:
🔷1 - در فیزیک می گویند که اصول رنگها هفت رنگ بیشتر نمی باشد که نخستین انها رنگ سرخ و اخرین انها بنفش است ولی در ماورائ انها هزار ها رنگ قرار دارد که برای ما قابل درک نیست و حدس می زنند که بعضی از حیوانات ممکن است بعضی از انها را ببینند
🔷2- امواج صوت فقط در فاصله 16 مرتبه در ثانیه تا20000 مرتبه در ثانیه برای ما قابل درک است و بیشتر یا کمتر از آن هر چه است برای ما قابل درک نیست
🔷3- انچه را ما از امواج ارتعاشات نور درک می کنیم در هر ثانیه از 458 هزار میلیارد تا727 هزار میلیارد است و بیشتر و کمتر از آن هر چه در فضا از امواج و ارتعاشات موجود است برای ما قابل رویت نیست
🔷4- همه می دانیم که جانداران ذره بینی مانند ویروسها و باکتری ها تعدادشان به مراتب از انسان بیشتر است و با چشم غیر مسلح قابل درک نیستند و چه بسا جانداران کوچکتری هم باشند که علم هنوز به وجود انها پی نبرده اند
🔷5- یک اتم با آن ساختمان مخصوص و گردش اکترون ها بر گرد پروتن ها با آن نیروی عظیم برای هیچ حسی قابل دیدن و درک نیست با انکه همه اجسام و موجودات جهان طبیعت از اتم تشکیل یافته است
🔷6- از جمله چیزهایی که محسوس نیستند و در عین حال حقیقت آن بر هیچ دانشمندی مخفی نمانده است حرکات مختلفی است که کره زمین دارد از جمله همان جزر و مدی است که بر قشر زمین وارد میشود و در اثر ان روزی دو بار طبقه رویین زمین در زیر پای ما به اندازه 30 سانتی متر بالا می اید و هیچ نشانه و علامتی نیست تا ما را به وجود این حرکت راهنمایی کند
❗️بنابراین هر گز نمی توان محسوس نبودن چیزی را دلیل بر نبودن آن گرفت و چه بسیارند امور غیر محسوس که دنیا را پر کرده و حواس ما از درک انها عاجز است
🗯چنانکه قبل از کشف اتم یا موجودات ذره بینی کسی حق نداشت آنها را انکار کند و چه بسا ممکن است موجودات فراوان دیگری از نظر ما پنهان باشد و تاکنون علم به کشف انها موفق نگشته باشند و هیچگاه عقل و وجدان به ما اجازه نمی دهد درباره انها نفیا و اثباتا نظر بدهیم .
3⃣جدای از این موارد حقائق دیگری را نیز ما از غیر راه حواس ظاهری درک می کنیم و اعتقاد یقینی به آن داریم با این که قابل درک حسی نیستند مانند حالت ترس و امید ،محبت و دشمنی،ومانند اینها که قابل درک با ادراک حسی نیستند در حالی که وجدان ما می گوید وجود دارند
❗️خلاصه انکه قلمرو حواس و ابزار طبیعی محدود است و نمی شود عالم را محدود به آن بدانیم
📚منابع:
1⃣افریدگار جهان،ایت الله مکارم،ص248
2⃣الالهیات،علامه سبحانی،ج1 ص95
3⃣تلخیص بدایه المعارف،ایت الله خرازی،ص57
4⃣آموزش عقاید،ایت الله مصباح ص105
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
🤔پرسش
❓برخی اشکال می کنند که از کجا بدانیم چهار نائب امام زمان در غیبت صغری به دروغ ادعای نیابت از ایشان را نکرده اند و مردم را گمراه کردند مانند افراد متعدد دیگری که به دروغ ادعای نیابت ایشان را داشتند ❕❕
💠پاسخ💠
👌چهار نائب امام عصر ارواحناه فداه که عبارتند از عثمان بن سعید و محمد بن عثمان و علی بن محمد سمری و حسین بن روح نوبختی از بزرگان شیعه و موثوق نزد ما هستند که شعیان بر وثاقات آنان اجماع دارند و کرامات متعددی که از ناحیه امام زمان بر دست آنان جاری شده است همه دلالت بر حقانیت آنان می کند.
❗️ما ابتدا وثاقت اولین نائب ، عثمان بن سعید را اثبات می کنیم آنگاه که وثاقت و نیابت ایشان ثابت شد ، نیابت سایر نواب نیز ثابت می شود زیرا ایشان به نائب بعدی وصیت کرده و نائب بعدی به نائب بعد از خود و او هم به نائب پس از خود .
🗯ادله وثاقت عثمان بن سعید ؛
1⃣اجماع شیعیان اثنا عشریه ؛
🔶از مهم ترین دلائل وثاقت ایشان اجماع و اتفاق تمامی شیعیان بر پذیرش نیایت ایشان است .اجماع شیعیان دوازده امامی به ویژه علما و فقهای آنان در تمامی دوره ها و زمان ها بر پذیرش نیابت عثمان بن سعید و سائر نواب خاصه یکی از ادله روشن نیابت آن ها است .
2⃣روایاتی که دلالت بر نیابت او می کند ؛
🔶نقل شده است ؛
« امام حسن عسکری وکلیش عثمان بن سعید را در روزگار حیاتش واسطه میان خود و پیروانش قرار داد و هنگامی که اجل امام فرا رسید به او فرمان داد که پیروان را گرد آورد و به آنان خبر داد که فرزندش جانشین وی و صاحب امر ولایت پس از ایشان است و عثمان بن سعید وکیل او و باب و سفیر میان او و شیعیان خواهد بود و هر کس درخواستی دارد به عثمان بن سعید رجوع کند همان گونه که در روزگار حیات به او مراجعه می کردند»
📚المقنع فی الامامه ص146
🔶و نقل شده است که فرمود :
« عثمان بن سعید و فرزند او مورد اعتماد من هستند و آنچه به تو برسانند از سوی من رسانده اند و آنچه بگویند از جانب من گفته اند . پس سخن آن دو را گوش فرا ده و فرمان آن دو را اطاعت کن که آنها مورد اعتماد و امین هستند»
📚الکافی ج1 ص330
📚الغیبه طوسی ص243
🔶در روایت دیگر امام عسکری فرمود :
« فرزندم امام شما پس از من است و خلیفه بعد از من می باشد و شما او را نخواهید دید و عثمان بن سعید واسطه بین او و شما می باشد . سخن او را قبول کنید که او نائب امام شما می باشد »
📚بحار الانوار ج51 ص347
3⃣وثاقت عثمان بن سعید ؛
❕عثمان بن سعید مورد توثیق دو امام یعنی امام عسکری و امام هادی واقع شده است .
🔷امام هادی در مورد او فرمود :
« عثمان بن سعید مورد اعتماد و امین است .آنچه بگوید از جانب من گفته و آنچه به شما برساند از سوی من رسانده است »
📚الکافی ج1 ص320
📚الغیبه طوسی ص354
❕تصریح امام عسکری بر وثاقت ایشان نیز گذشت.
4⃣یکی از ادله صحت نیابت خاصه نائبان خاصه امام عصر کرامات و اخبار غیبی است که توسط امام زمان به دست آنان صادر شده است که جهت آگاهی رجوع فرمایید:
📚دانش نامه امام مهدی ج3 ص369 به بعد
5⃣صدور توقیعات به خط ناحیه مقدسه ؛
❕در زمان امام عسکری توقیعات ناحیه امامت با خط ، علامات و گویشی بود که برای عالمان و مردم شناخته شده بود . از آغاز غیبت نیز توقیعات به همان گونه که قبلا صادر می شد در دسترس عثمان بن سعید و فرزندش بود و به عالمان و مردم ارائه می شد .
🔶شیخ طوسی از ابونصر هبه الله نقل می کند ؛
« توقیعات همان سان که در دوره امام عسکری به مردم می رسید پس از آن هم همان گونه و با همان خط به مردم ارائه می شد . نگاشته هایی در امور دین و دنیا و چیزهایی که از آن پرسش می کردند همراه با پاسخ های عجیب و خارق العاده »
📚الغیبه طوسی ص366
6⃣وجوب اعلام امام در صورت عدم صحت ادعای عثمان بن سعید ؛
❕بر فرض آن که ادعای نیابت شخصی مانند عثمان بن سعید که دارای سابقه ای روشن است و همه شواهد و قرائن درستی آن را تایید می کند صحت نداشته باشد بر امام علیه السلام لازم اسن که از هر طریق ممکن نادرستی این ادعا را برای پیروان خود روشن نماید و گرنه مردمان نسبت به این موضوع در جهل خواهند بود.
🗯چنان که در مورد نائبان دروغین امام سختگیر بوده اند و با توقیع رسمی ادعای نیابت آن ها را باطل می کردند.
📚بحار الانوار ج51 ص367
👌🗯ادامه پاسخ 👇👇👇
🗯ادامه پاسخ 👇👇👇
👌پس از آن عثمان به سعید که وثاقت و نیابتش ثابت شده بود به فرزندش محمد بن عثمان وصیت به نیابت کرد .
📚کمال الدین ج2 ص510
❕امام عصر نیز در توقیعاتی به نیابت او تصریح کرده بودند .
📚الغیبه طوسی ص361
🔶امام عسکری در مورد آنان فرموده بود ؛
« گواه باشید که عثمان بن سعید وکیل من است و فرزندش محمد بن عثمان وکیل فرزند من مهدی شما است»
📚الغیبه طوسی ص356
🔶محمد بن عثمان بارها تصریح به نیابت حسین بن روح نوبختی پس از خود کرد .
📚الغیبه طوسی ص369
🔶حسین بن روح نوبختی نیز به علی بن محمد سمری وصیت کرد .
📚الغیبه طوسی ص394
🗯به دست علی بن محمد سمری نیز توقیعی رسید که مدت نیابت خاصه با موت او پایان یافته و دیگر فردی به عنوان نائب منصوب نمی گردد.
📚الغیبه طوسی ص516
❗️با توجه به این نکات و کراماتی که از تمام این نواب اربعه صادر شده است ؛
📚بحار الانوار ج51 ص352 به بعد
👌شکی در صحت ادعای نیابت این بزرگواران باقی نمی ماند.
🔶پرسمان اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
🤔پرسش
❓امام زمان چه روزی ظهور می کند❕آیا با توجه به شعر معروف شاید این جمعه بیاید شاید باید بگوییم روز ظهور جمعه است❕❕
💠پاسخ💠
👌درباره روزی که ظهور در آن محقق می شود چهار دسته روایت داریم ؛
1⃣دسته ای روز ظهور را روز عاشوراء معرفی می کند.
2⃣دسته ای روز ظهور را روز نوروز معرفی می کند .
3⃣دسته ای روز جمعه را به عنوان روز ظهور معرفی می کند .
4⃣و دسته ای روز شنبه را به عنوان روز ظهور معرفی می کند
🔶دسته اول و چهارم ؛
🔶امام باقر علیه السلام فرمود :
« قائم روز شنبه ، روز عاشوراء ، روزی که حسین به شهادت رسید قیام می کند »
📚تهذیب الاحکام ج4 ص333
📚الغیبه نعمانی ص282
🔶و فرمود :
« گویی قائم را می بینم که روز عاشوراء ، شنبه میان رکن و مقام ایستاده و جبرئیل پیش رویش ندا می دهد بیعت از آن خداوند است و او زمین را از عدالت پر می کند همان گونه که از ظلم و ستم پر شده است»
📚الغیبه طوسی ص453
📚بحار الانوار ج52 ص290
🗯دسته دوم :
🔶امام صادق علیه السلام فرمود :
« نوروز روزی است که قائم ما اهل بیت و والیان امر ظهور می کند و خداوند او را بر دجال پیروز می کند و او را در محل کناسه در کوفه به دار می کشد و هیچ روز نوروزی نیست جز آنکه ما منتظر فرج در آن هستیم زیرا آن از روزهای ما است و فارس ها آن را پاس داشتند و شما تباهش نمودید»
📚بحار الانوار ج52 ص308
🗯دسته سوم ؛
🔶امام صادق علیه السلام فرمود :
« قائم ما اهل بیت روز جمعه خروج می کند و قیامت هم روز جمعه بر پا می شود »
📚الخصال یک جلدی ص394
📚بحار الانوار ج59 ص26
📚الفقیه ج1 ص421
👌در جمع بندی باید توجه کرد که میان همزمانی روز ظهور با عاشوراء و نوروز تعارضی وجود ندارد چون یکی بر اساس تاریخ قمری و دیگری بر پایه تاریخ شمسی است و همزمان شدن عاشوراء و نوروز امکان پذیر است .
👌اما بین روز جمعه و شنبه در ظاهر تعارض است و برای رفع تعارض چند راه پیش روی داریم ؛
🔶بگوییم روز جمعه مقدمات قیام فراهم می شود و شنبه رسما قیام آغاز می گردد و یا جمعه روز آغاز قیام و شنبه روز جهانی شدن آن است و یا روز جمعه امام برای یاران خاص خودش ظاهر می شود و روز شنبه دعوت ایشان عمومی و علنی می گردد و این که در برخی احادیث آمده است که امام روز شنبه برای مردم سخنرانی می کند موید این احتمال است .
📚الارشاد ج2 ص379
📝پرسمان اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
🤔پرسش
❓آیا نزول عیسی و نماز خواندن او پشت سر امام عصر در کتب معتبر آمده است یا از مطالب بی سندی است که به اشتباه بین مردم مطرح شده است❕❕❕
💠پاسخ💠
👌مساله آمدن حضرت عیسی از آسمان و نماز خواندن او پشت سر امام عصر مساله ای اجماعی است که ریشه در روایات شیعه و اهل سنت دارد .
🔶پیامبر گرامی فرمود:
« از ما کسی خواهد بود که عیسی بن مریم پشت سرش نماز می خواند»
📚کشف الغمه ج3 ص264
📚بحار الانوار ج51 ص84
🔶پیامبر گرامی فرمود :
« مهدی زمین را از عدل و داد پر می کند همان گونه که از ظلم و ستم پر شده است و سوگند به کسی که مرا به حق پیامبر نمود اگر جز یک روز از دنیا نمانده باشد خداوند آن روز را چنان طولانی می کند تا فرزندم مهدی در آن خروج کند و روح الله عیسی بن مریم فرود آید و پشت سرش نماز می خواند و زمین از نور او روشن می شود و حاکمیتش به شرق و غرب می رسد »
📚کمال الدین یک جلدی ص280
❗️این نکته در روایات اهل سنت هم مورد اشاره قرار گرفته است .
🔶بخاری در صحیح نقل می کند که پیامبر فرمود:
« چگونه هستید هنگامی که فرزند مریم میانتان فرود می آید در حالی که امامتان از خودتان است »
📚صحیح بخاری ج3 ص1272
📚صحیح مسلم ج1 ص136
🔶مسلم نقل می کند که پیامبر گرامی فرمود :
« همواره گروهی از امت من حق مدارانه می جنگند و تا روز قیامت پیروز هستند »و فرمود :
« وعیسی بن مریم فرود می آید و فرمانده آنان ( سپاهیان مهدی ) به او می گوید پیش بیا و برایمان نماز بگزار .عیسی می گوید نه برخی از شما امام برخی دیگر هستید و این گرامیداشت خداوند برای این امت است»
📚صحیح مسلم ج1 ص137
📚مسند احمد ج5 ص113
👌در روایات دیگر اهل سنت آمده است که عیسی مسیح چهل سال در زمین می ماند و آن گاه وفات می کند و مسلمین بر او نماز می خوانند.
📚سنن ابی داود ج4 ص117
📚کنزالعمال ج14 ص333
📝پرسمان اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
❓پرسش
❔آیا در روایات معتبری آمده است که امام عسکری فرزندش حجه بن الحسن را به عنوان امام معرفی کرده باشد❓
💠پاسخ💠
👌در این باره روایات متعددی نقل شده است؛
1⃣شیخ کلینی روایت می کند که علی بن بلال می گوید:
«دو سال قبل از شهادت امام عسکری به من از ناحیه ایشان خبری رسید که تصریح کردند به جانشین پس از خودشان سپس سه روز قبل از شهادتشان نیز تصریح به جانشینی فرزندش کردند»
📚الکافی ج1 ص328
📚کمال الدین ج2 ص499
2⃣عمرو اهوازی می گوید:
«امام عسکری فرزندش را به من نشان داد و گفت این امام شما پس از من است»
📚الکافی ج1 ص328
3⃣امام عسکری فرمود:
«امام بعد از من فرزندم محمد است و او امام و حجت بعد از من است .هر کس بمیرد و او را نشناسد به مرگ جاهلی مرده است »
📚کمال الدین ج2 ص38
📚بحار الانوار ج51 ص160
4⃣وفرمود:
❗️« گویا می بینم که بعد از من در جانشین من اختلاف می کنید .هر کس به امامت امامان بعد از رسول خدا اقرار کند و امامت فرزندم را پس از من انکار کند مانند کسی است که به نبوت همه انبیا اقرار کرده و نبوت پیامبر اسلام را انکار کرده است .برای فرزندم غیبتی است که در آن غیبت مردم به شک می افتند»
📚کمال الدین ج2 ص409
📚بحار الانوار ج51 ص160
5⃣یعقوب بن منقوش می گوید:
«بر امام عسکری وارد شدم و گفتم ای آقای من امام پس از شما چه کسی است؟
👌امام فرزند خردسالش را به من نشان داد و گفت این است صاحب و امام شما پس از من»
📚کمال الدین ج2 ص407
6⃣امام عسکری خطاب به مادر امام زمان فرمود:
«تو فرزند پسری را حمل می کنی که نامش محمد است و او قائم پس از من است»
📚کمال الدین ج2 ص408
7⃣وفرمود:
«سپاس خداوندی را که من را از دنیا نبرد مگر آنکه جانشین من را نشانم داد .فرزندم شبیه ترین مردم برسول خدا از حیث خلق و خوی و شکل و شمایل می باشد »
📚کمال الدین ج2 ص409
8⃣وفرمود:
«به زودی برای من فرزندی خواهد بود که « امام پس از من است» که زمین را از قسط و داد پر خواهد کرد»
📚بحار الانوار ج51 ص162
9⃣احمد بن اسحاق می گوید:
«از امام عسکری در مورد صاحب این امر پرسیدم او با دستش اشاره کرد که او زنده است ( و فرزندش امام است)»
📚الارشاد ج2 ص352
📚الغیبه ص251
✏️پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
#موضوع_تاریخی
#ذو_الفقار_شمشیر_علی
🤔#پرسش
❔چگونه #ذوالفقاربه امام علی رسید ❓و آیا واقعا دو #شاخه بوده است❕❕
💠#پاسخ💠
👌در روایات ما آمده است که ذو #الفقار شمشیری #بهشتی بوده است که به دست حضرت علی علیه السلام رسیده بود .
🔷ابن #عباس می گوید :
« خداوند آدم را از بهشت به همراه #شمشیر ذو الفقار خارج کرد و آدم با آن شمشیر با دشمنان جنی و شیاطین نبرد میکرد تا آن که آن شمشیر به دست #علی رسید و با آن با #دشمنان پیامبر نبرد می کرد »
📚#بحار الانوار ج42 ص57
👌ذو الفقار به معنای صاحب #فقرات است . گفته شده است که چون بر پشت این شمشیر خراش های پست و هموار بوده به این نام ، #نامگذاری شده است .
🔷این شمشیر از طرف پیامبر گرامی در جنگ احد به حضرت امیر #اعطا شد .
🔶امام #صادق علیه السلام فرمود :
« در جنگ احد ، اصحاب پیامبر #فرار کردند و جز #علی و ابو دجانه با پیامبر باقی نماندند ، و علی هر گاه به پیامبر حمله می شد ، از پیامبر دفاع کرده و به دشمن حمله می کرد ، تا جایی که شمشیرش شکست ، پیامبر نیز شمشیر خودش به نام ذو #الفقار را که جبرئیل برایش آورده بود ، به علی عطا کرد »
📚#بحار الانوار ج42 ص66
🔷امام #صادق علیه السلام فرمود :
« شمشیر امیر المومنین را ذو الفقار نامیدند ، زیرا در وسط آن به طول شمشیر #خطی بود ، شبیه به ستون فقرات پشت ، این شمشیر را جبرئیل از آسمان آورد و دسته آن از نقره بود ، زمانی که شمشیر به زمین فرود آمد منادی از آسمان ندا سر داد « لا #سیف الا ذو الفقار و لا فتی الا علی »
📚#علل الشرایع ج1 ص160
👌امام #رضا علیه السلام فرمود :
« ذو الفقار را جبرئیل از آسمان آورد که زینت آن از #نقره بود و آن شمشیر هم اکنون نزد من است»
📚#الکافی ج1 ص234
👌امام #باقر علیه السلام فرمود :
« به شمشیر ذو الفقار از این جهت ذو الفقار می گویند زیرا اگر به کسی زده می شود سبب #فقر و دوری او از این دنیا و خانواده و فرزندانش می شد و در آخرت هم سبب دوری او از #بهشت می شد »
📚#علل الشرایع ج1 ص160
👌ذو الفقار هم اکنون به دست امام زمان علیه السلام است زیرا از نشانه های امام آن است که شمشیر پیامبر گرامی به نام ذو الفقار که به دست حضرت علی داده بود ، نزد امامان است « عنده سلاح رسول الله و #سیفه ذو الفقار »
📚#بحار الانوار ج25 ص117
❕و در زمان ظهور ذو الفقار #شمشیر امام زمان علیه السلام می باشد.
📚#بحار الانوار ج52 ص307
❕اما این که این شمشیر دو #شاخه داشته است ، مستند نیست و در روایات به آن اشاره نشده است .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#موضوع_قرآنی_اعتقادی_تاریخی
🤔#پرسش
❔خداوند در قرآن کریم به #شیطان تا روز قیامت مهلت داده اند و با توجه به روایات معصوم ع شیطان توسط امام زمان ع #کشته خواهد شد لطفا در این مورد توضیحاتی بفرمایید ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌خداوند به شیطان تا روز #قیامت مهلت نداد بلکه زمان مهلت شیطان « الی یوم #وقت المعلوم » می باشد .
🔶قرآن سخن #شیطان را چنین نقل می کند ؛
« گفت پرودگارا مرا تا روز #رستاخیز مهلت بده ( و زنده بگذار ) .( خداوند ) فرمود تو از #مهلت یافتگانی ( اما نه تا روز رستاخیز بلکه ) تا روز وقت #معینی »
🔶 #حجر 36 تا 38
👌در روایات ما منظور از وقت معلوم ، زمان #ظهور امام عصر ارواحنا فداه معرفی شده است .
🔶وهب بن جمیع از امام صادق علیه السلام سوال کرد که « وقت #معلومی » که خداوند تا آن زمان به شیطان مهلت داد چه زمانی است ؟
🔷امام علیه السلام #فرمود :
« آیا گمان می کنی که خداوند تا قیامت به #شیطان مهلت داده است ؟ نخیر بلکه زمان مهلت او تا زمانی است که #قائم ما قیام کند ، در آن هنگام قائم ما جلوی سر شیطان را گرفته و گردنش را می زند . این زمان همان معلوم است »
📚#تاویل_الایات_الباهره ص268
📚#بحار_الانوار ج60 ص221
📚#تفسیر_عیاشی ج2 ص242
👌البته در برخی روایات دیگر « #وقت معلوم » به زمان رجعت تفسیر شده است .
🔷از امام #صادق علیه السلام نقل است که فرمود :
« وقت معلوم ( زمان رجعت است ) که رسول خدا بر #صخره ای در بیت المقدس شیطان را ذبح می کند »
📚#تفسیر_قمی ج2 ص245
👌و در روایت دیگری « وقت معلوم » به زمان دمیدن در #صور تفسیر شده است .
🔷امام #صادق علیه السلام فرمود :
« وقت معلوم روزی است که در صور دمیده می شود ، ابلیس ما بین #نفخه صور اول و دوم می میرد »
📚#علل الشرایع ج2 ص402
❕در ظاهر بین این احادیث #تنافی است .
🗯 وجه جمع بین آنها این گونه است که شیطان در زمان ظهور امام #عصر توسط ایشان کشته می شود ، سپس با #رجعت اولیاء الهی او هم رجعت می کند و زنده می شود و دو مرتبه توسط #پیامبر گرامی در بیت المقدس کشته می شود و پس از آن باز دو مرتبه رجعت می کند و زنده می شود که برای مرحله سوم ما بین #نفخه اول و دوم صور می میرد و همه این سه مرحله در « #یوم الوقت المعلوم » لحاظ شده است .
❓اما چرا خداوند به #شیطان مهلت داد و او را از بین نبرد ؟
🔶امام #صادق علیه السلام فرمود :
« ابلیس خداوند را در آسمان چهارم #شش هزار سال عبادت کرد و خداوند به خاطر همین عباداتش او را تا زمان « وقت معلوم » #مهلت داد »
📚#تفسیر_عیاشی ج2 ص241
👌البته توجه به این نکته که در تفسیر #نمونه آمده است لازم است ؛
🔷« وجود شیطان برای پویندگان راه حق نه تنها زیانبخش نیست، بلکه رمز #تکامل نیز محسوب میشود، زیرا وجود یک دشمن #قوی در مقابل انسان، باعث پرورش و ورزیدگی او میگردد، و اصولا همیشه تکاملها در میان #تضادها به وجود می آید، و هیچ موجودی راه کمال را نمی پوید مگر اینکه در مقابل ضد نیرومندی قرار گیرد.
🔷شیطان گرچه به حکم #آزادی اراده در برابر اعمال خلاف خود مسؤل است، ولی وسوسه های او، زیانی برای بندگان خدا و آنهائی که میخواهند در راه حق گام بردارند نخواهد داشت، بلکه به طور غیر مستقیم برای آنها #ثمربخش خواهد بود.
👌ادامه حیات او به عنوان وجود یک نقطه منفی برای تقویت نقاط مثبت نه تنها ضرر نداشت، بلکه #مؤثر نیز بود، حتی قطع نظر از وجود شیطان در درون خود ما، #غرائز مختلفی وجود دارد، که چون در برابر نیروهای عقلانی و روحانی قرار گیرند، یک میدان تضاد را تشکیل میدهند که در این میدان پیشرفت و تکامل و پرورش وجود انسان صورت می گیرد، ادامه حیات #شیطان نیز تقویت مبانی این تضاد است.
👌خداوند اگر چه شیطان را در انجام وسوسه هایش آزاد گذاشته ولی انسان را در برابر او بی #دفاع قرار نداده است، زیرا؛
🔶 #اولا :نیروی #عقل و #خرد به او بخشیده که می تواند سد نیرومندی در مقابل وسوسه های شیطان به وجود آورد مخصوصا اگر پرورش یابد و تربیت شود.
🔷 #ثانیا : #فطرت پاک و عشق به تکامل را در درون وجود انسان به عنوان یک عامل سعادت قرار داده .
🔷 #ثالثا :#فرشتگانی که الهام بخش نیکیها هستند، به کمک انسانهائی که میخواهند از وسوسه های شیطان برکنار بمانند می فرستد، آنچنانکه قرآن میگوید:
«آنها که می گویند پروردگار ما خداوند یکتا است و سپس استقامت به خرج میدهند، #فرشتگان بر آنها نازل می شوند (و برای تقویت روحیه آنان انواع بشارتها و دلگرمیها را به آنها الهام می دهند)»
🔶#فصلت 30
🔷و در جای دیگر میخوانیم « پروردگار تو به فرشتگان #وحی میکرد که من با شما هستم و به شما کمک می کنم که افراد با ایمان را در مسیر حق کمک کنید و ثابت نگاه دارید.»
🔶#انفال 12
📚#تفسیر_نمونه ج6 ص111
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#فقهی_اعتقادی
#ایام_هفته_امامان
🤔#پرسش
❔این که #شنبه متعلق به پیامبر است ، یک شنبه متعلق به امام علی ، دوشنبه #متعلق به حسنین تا جمعه که متعلق به امام زمان است از کجا آمده #ریشه در کجا دارد ❕❕
💠#پاسخ💠
👌سید بن #طاووس و دیگران نقل می کنند ؛
« در زمانی که امام #هادی علیه السلام در سامرا تحت مراقبت شدید ماموران #متوکل عباسی قرار داشت ، یکی از یارانش به خدمتش شرفیاب می شود و از جمله سوالاتی که از ایشان می کند سوال از تفسیر این حدیث است که پیامبر گرامی فرمود ؛ « با روزها #دشمنی نکنید که آنها نیز با شما دشمنی می کنند »
👌امام علیه السلام #فرمود ؛
« آری مراد از روزها ما هستیم ، مادامی که آسمانها و #زمین پا برجاست .پس شنبه نام و برای رسول خدا است ، یک شنبه نام #امیر المومنین ، و دوشنبه نام حسن و حسین ، و سه #شنبه نام علی بن الحسین و محمد بن علی و جعفر بن محمد و چهارشنبه نام موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمد بن علی و من ( علی بن محمد ) و پنج شنبه نام فرزندم حسن و جمعه نام فرزند فرزندم ( #حجه بن الحسن ) است ، کسی که طرفداران حق سر انجام گرد او جمع می شوند .
❗️سپس #فرمود ؛
« این است معنای #ایام ، پس با آنها در دنیا دشمنی نکنید که آنها در آخرت با شما دشمنی می کنند »
📚#جماع_الاسبوع ص25
📚#بحار_الانوار ج99 ص210
❕برای هر یک از این بزرگواران در روزهای هفته زیارت مخصوصی وارد شده است که #مستحب است خوانده شود ؛
📚#مفاتیح_نوین ص985
❕و بهتر است که ثواب کارهای #خوب و اعمال پسندیده ای که در روزهای هفته انجام میشود به هر یک از امامانی که آن روز #منتسب به آنها است هدیه داده شود تا بر اساس روایات پاداش آن چند برابر شود که ثوابش بازگشت به خود ما نیز می کند
📚#الکافی ج4 ص316
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#مهدویت
🤔#پرسش
❔آیا اعتقاد به #مهدویت در تناقض با آیات قرآنی که میگوید ای پیامبر درباره ساعت قیامت از تو سوال میکنند بگو علم آن در نزد خداست و ناگهانی صورت می گیرد و آیاتی که سخن از #قیامت میکنند و یکجا هم پیامبر ص حدیث دارد قیامت به پا نمیشود تا فردی که هم نام من است ظهور کند .
❔اول با توجه به اینکه امام زمان ۲۰۰ سال بعد از پیامبر ص به دنیا آمدند پس مردم زمان پیامبر ص میدانستند که قیامتی نیست تا ۱۲ امام به دنیا آید و امروز هم ما میتوانیم بگوییم قیامتی حداقل تا ۵۰ سال دیگر نخواهد بود چون امام زمان ظهور نماید حداقل گفته شده ۵۰ سال درجهان حکومت می نماید و شاید هم بیشتر .پس این آیات که میفرماید شاید همین فردا قیامت باشد در تضاد با روایت های #مهدویت است❕❕
💠پاسخ💠
👌در آیات متعددی ، خداوند سخن از #ناگهانی بودن قیامت به میان می آورد و می فرماید ؛
« آیا ( کافران ) جز این انتظار می برند که رستاخیز به #ناگاه بر آنان فرا رسد »
🔶#محمد 18
👌و می فرماید ؛
« کسانی که لقای الهی را دروغ انگاشته اند قطعا زیان دیده اند تا آن گاه که #قیامت به ناگاه بر آنان فرا رسد و می گویند ای دریغا بر ما بر آنچه درباره آن کوتاهی کردیم »
🔷#انعام 31
❕از سوی دیگر می دانیم که تا امام زمان علیه السلام ظهور نکند #قیامتی محقق نمی شود چنان که پیامبر گرامی فرمود ؛
« اگر از عمر #دنیا جز یک روز باقی نمانده باشد ، خداوند آن روز را چنان طولانی می کند تا مردی از اهل بیتم قیام کند و زمین را از عدل و داد پر کند ، چنان که از ظلم و جور پر شده است »
📚#بحار الانوار ج51 ص74
🗯اما باید توجه کرد که میان این دو مساله تناقضی وجود ندارد و قیام مهدی علیه السلام ، ناگهانی بودن قیامت را #مرتفع نمی کند ؛
❕زیرا قیامت با پایان دنیا #محقق نمی شود ، بلکه ابتدا با نفخه صور اول ، دنیا به پایان می رسد و همگان می میرند اما بلافاصله #قیامت محقق نمی شود بلکه پس از آن که در نفخ صور دوم دمیده می شود ، مردگان زنده شده و #قیامت بر پا می شود ، و این دمیدن در صور دوم و زنده شدن مردگان و بر پایی قیامت ، همه ناگهانی صورت می گیرد که هیچ کس جز خداوند از زمان آن #اطلاع ندارد .
👌خداوند می فرماید ؛
« در صور دمیده می شود و تمام کسانی که در آسمان و زمین هستند می میرند مگر کسانی که خدا بخواهد ، سپس بار دیگر در #صور دمیده می شود ، ناگهان همگی به پا می خیزند و در انتظار ( حساب و جزا ) هستند »
🔶زمر 68
🗯بنابراین قیامت برای همگان به صورت #ناگهانی صورت می گیرد ، چه آنان که قبل از ظهور امام زمان مرده اند و چه آنان که پس از ظهور از دنیا رفته اند و چه آنانی که با نفخه صور در پایان دنیا از بین رفته اند و هیچ گونه تعارضی نیز بین برپایی ناگهانی قیامت با ظهور امام عصر یا تا پایان #حکومت امام عصر وجود ندارد .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
🤔پرسش
❔می گویید امام زمان به خاطر آن غائب شد چون مردمان قصد کشتن او را داشتند و خداوند جهت حفظ او ایشان را به غیبت برد ❕آیا خداوند نمی توانست بدون نیاز به غیبت کردن امام ، جان ایشان را حفظ کند ❗️❗️
💠پاسخ💠
👌چنان که قبلا گفته شده است ، مسبب اصلی غیبت امام زمان علیه السلام مردم بودند که قدر وجود امام را ندانستند و از محضر او استفاده نبردند و تصمیم به قتل او گرفتند چنان که این سخن خواجه نصرالدین طوسی مشهور است ؛
« وجود امام لطف است ، تصرف امام لطف دیگر است ، و عدم و غیبت امام بازگشت به خود ما می کند »
📚کشف المراد ص226
👌در روایات متعددی نیز به این نکته اشاره شده است که امام عصر علیه السلام به دلیل حفظ جانشان از قتل و کشته شدن توسط خداوند به غیبت رفتند.
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2579
❕حال اشکال این است که چرا خداوند ، بدون آنکه نیاز باشد امام به غیبت برود ، از جان ایشان محافظت نکرد و مانع کشته شدن ایشان نگردید ❔
👌شیخ طوسی پاسخ می دهد که اگر خداوند می خواست از طریق غیبی و قدرت خارق العاده خود جان امام عصر را حفظ کند ، تکلیف کردن بندگان لغو و بیهود می شد .
📚بحار الانوار ج52 ص98
👌شرح پاسخ شیخ طوسی به این بیان است ؛
❕ اساس زندگی بشر بر آزادی اراده است تا همگی آزمایش شوند نه اجبار و اکراه و گرنه تکاملی صورت نخواهد گرفت .
💎توضیح اینکه:
🔷هدف از خلقت انسان این است که با انجام دادن کارهای اختیاری به کمال خود برسد .
🗯 امام صادق علیه السلام فرمود:
« خداوند از روی بازی و بازیچه بندگان را نیافریده ( وتکلیف نکرده است) بلکه انان را افریده و تکلیف به طاعت کرده تا از این طریق ( به تکامل رسیده) و مستوجب بهشت و رضایت او شوند و انان را خلق ( وتکلیف) نکرده است تا به واسطه انان منفعتی بدست اورده یا ضرری را از خود دفع کند بلکه انان را خلق کرد( و تکلیفشان کرد) تا به انان نفع برساند و انان را در جایگاه نعمت های ابدی قرار دهد»
📚بحار الانوار ج5 ص313
💭تکامل انسانی چیزی نیست که بتوان آن را به اجبار آفرید بلکه راه طولانی و درازی است که انسانها باید با پای خود آن را طی کنند و با اراده و تصمیم و افعال اختیاری خویش طرح آن را بریزند.
❔ایا اگر از کسی به اجبار و با زور سر نیزه مبلغ هنگفتی برای ساختن یک بیمارستان بگیرند این عمل هیچ اثر اخلاقی و تکامل روحی برای او دارد؟
🔶مسلما خیر اما اگر به اراده و میل خویش حتی یک ریال به چنین هدف مقدسی کمک کند به همان نسبت راه کمال اخلاقی را پیموده است
🗯از این سخن نتیجه می گیریم که خداوند باید با اوامر و تکالیف و برنامه های تربیتی این مسیر را برای ما مشخص کند و ما با اختیار و اراده خویش این راه را بپیماییم.
📚تفسیر نمونه ج22 ص393
❔حال اگر بگوییم که خداوند باید در دنیا به قدرت غیبی جلوی ظالمین و کسانی که قصد کشتن امام زمان علیه السلام را دارند بگیرد چرا چنین نمی کند❕
💎پاسخ می دهیم که اساس زندگی بشر بر آزادی اراده است تا همگی آزمایش شوند نه اجبار و اکراه و گرنه تکاملی صورت نخواهد گرفت .
🗯اگر کسانی که قصد کشتن امام را دارند ببیند تا اقدام به کشتن می کنند ، سنگی از آسمان نازل شده و هلاک می شوند دیگر کسی جرات ظلم کردن را به خود نمی دهد و همگان بالاجبار مسیر صلاح و اطاعت امام را در پیش می گیرند که روشن است که این هدایت اجباری فایده ای ندارد زیرا تکامل اختیاری است که ارزشمند است.
🗯بدین گونه لغویت در تکلیف حاصل می شود و همگان بالاجبار مسیر درست را در پیش می گیرند یعنی تکامل اجباری اما تکامل اختیاری است که ارزش دارد نه تکامل اجباری.
👌از این سوال پاسخ های دیگری نیز داده ایم که جهت آگاهی به نمایه زیر رجوع فرمایید ؛
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2581
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
🤔پرسش
❓کانال های ضد دین اشکال می کنند که شما معتقدید که چون امام زمان ترس از کشته شدن دارد غائب شده است و می گویند امامی که میترسد چگونه می خواهد حق مظلومان را از ظالمین بگیرد❗️❗️
💠پاسخ💠
❕یکی از حکمت های ظاهری غیبت امام عصر در امان ماندن از گزند بدخواهان و ستمگران است .
🔷امام صادق علیه السلام فرمود:
« همانا برای قائم پیش از آن که قیام کند غیبتی است چرا که در هراس است و حضرت اشاره به شکم خود کرد یعنی بیم کشته شدن دارد»
📚الکافی ج1 ص340
📚کتاب الغیبه ، طوسی ، ص329
📚کمال الدین ، ج2 ص342
👌در این شکی نیست که یکی از ویژگی های امامان گرامی ما « شجاع » بودن آنها می باشد .
🔷امام رضا علیه السلام فرمود:
« برای امام نشانه هایی است از جمله عالم ترین و عادل ترین و با تقواترین و حلیم ترین و شجاع ترین مردم است ...»
📚معانی الاخبار ص35
📚بحار الانوار ج25 ص116
👌امام علی علیه السلام فرمود:
« لازم است که امام شجاع ترین مردم باشد زیرا رهبر مومنان است و مومنان از او الگو می گیرند»
📚بحار الانوار ج25 ص164
❗️روی این حساب ما معتقدیم که امامان ما شجاع ترین انسانها بوده اند .
🗯خوف و هراسی که به عنوان دلیل غیبت امام عصر ذکر شده است بازگشت به خوف شخصی نمی کند بلکه بازگشت به خوف دینی می کند .
👌امام زمان همانند سایر امامان از کشته شدن برای دین خداوند هراسی ندارد اما روشن است که اگر ایشان کشته شوند وعده الهی برای گسترس عدل و داد بر روی زمین و بر اندازی حکومت های فاسده محقق نمی شود زیرا اراده الهی به این تعلق گرفته است که این هدف را به وسیله آخرین امامان دوازده گانه محقق کند.
❕امام زمان خوف و هراس این را دارند که با کشته شدنشان این هدف محقق نمی شود لذا تا زمانی که این خوف و هراس باقی است و یارانی نباشند تا حضرت را یاری کنند این غیبت پایان نمی پذیرد.
👌بنابراین خوف و هراس امام عصر خوف و هراس دینی است نه شخصی و آنچه مذموم تلقی میشود ترس شخصی می باشد .
👌ملاک و معیار دین خداوند است .زمانی که ظهور دین و دستورات خداوند در ظاهر شدن و قیام امامان بوده است آنان بدون هیچ ترسی بر جان قیام کرده اند و زمانی که مصالح دینی اقتضاء غیبت را داشته آنان از قیام خود داری کرده اند چنان که پیامبر گرامی در غار حراء برای حفظ شدن از گزند مشرکین پنهان شدند زیرا ایشان خوف آن را داشتند که با ظاهر شدن جانشان را از دست می دهند و نمی توانند وظائف دینی خود را به انجام بر سانند ( خوف دینی ) و الا در شجاعت پیامبر اسلام هیچ شکی نمی باشد.
📝پرسمان اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
🔔🔔🔔سوالی_ازشیعیان_گرامی
مردم شيعه معتقدند كه امام دوازدهم آنها زنده هست و در آخر زمان ظهور مي كند.اگر قرار بود انساني عمري به اين طو لاني داشته باشد بهتر بود خود حضرت محمد اين عمر طولاني رابيابد تا هم به عنوان معجزه آن را مطرح كند و هم اينكه بلا فاصله پس از مرگش دينش به انحراف كشيده نشود.اصلا» مگر خدا نمي توانست با قدرتش به جاي غايب كردن حضرت مهدي جان او را ازح گزند دشمنانش در امان بدارد. اصلا»چه نيازيست كه انساني سالها در غيبت باشد تا اينكه يك روز ظاهر شود و ظلم را از ميان بردارد.مگر براي خدا مشكل است كه در آخر زمان انساني را از مادري متولد سازد كه معصوم پاك و با همه خصايصي كه براي مهدي تعريف مي كنند باشد ؟
اگر او زنده است در همین فضا هست که ما هستیم اگر سرب در هوا است برای او هم است میکروب ویروس مواد شیمایی بیماری های واگیر همه برای او هم است هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد با این همه عوامل که از عمر انسان میکاهد انسانی این همه عمر کند اگر او غیر عادی است خدا حرف خودش را نقض کرده که می گوید ما پیامبران را از میان خود شما بر انگیختیم
♦️پاسخ
❗️در این متن چند سوال مطرح شده است
1⃣چرا حضرت محمد عمر طولانی نکرد تا هم به عنوان معجزه ان را مطرح کند و هم اینکه بلافاصله پس از مرگ دینش به انحراف کشیده نشود :
♦️پاسخ آن است که یکی از سنت های خداوند درباره بندگان امتحان انها است .خداوند می فرماید:
« ایا مردم پنداشته اند که تا گفتند ایمان اوردیم رها میشوند و مورد آزمایش قرار نمی گیرند»
📓عنکبوت 2
👌یکی از طرق آزمایش خداوند این است که پیامبر اسلام عمر طولانی نداشته باشد و مسوولیت هدایت مردم و پاسداری از ایین الهی بر عهده اهل بیت ایشان قرار گیرد تا معلوم شود چه افرادی از انان پیروی می کنند و از امتحان سر بلند بیرون می ایند وچه افرادی از امتحان سر افکنده بیرون می ایند
💢لذا خطاب به اهل بیت چنین گفته شده است:
« شما آن دری هستید که مردم به وسیله ان امتحان میشوند هر کس وارد شود و از هدایت شما بهره گیرد نجات می یابد و هر کس امتناع ورزد هلاک میشود»
📚الفقیه،ج2 ص613
♦️امیر مومنان فرمود:
« ما باب حطه ( دروازه آزمون) هستیم هر که از آن وارد شود نجات می یابد و هر که از آن سرپیچد سقوط می کند»
📚الخصال،ص626
2⃣چرا خداوند با قدرتش حضرت مهدی را حفظ نکرد تا نیازی به غیبت ایشان نباشد؟
❗️پاسخ آن است :
♦️اولا: مساله غیبت ایشان تنبیهی برای مردم ناسپاس بود.خداوند برای امت اسلامی یازده امام قرار داد ولی یکی پس از دیگری انها را به شهادت رساندند و با این کارنامه بد تقدیر خداوند بر این تعلق گرفت تا امام دوازدهم را در پشت پرده غیبت قرار دهد تا محرومیت غیبت امام را احساس کنند و با ظهور حضرتش قدر اورا بدانند
♦️ثانیا:
گفتیم که یکی از سنت های خداوند در مورد بندگان امتحان انها است .امت اسلامی نیز در این عصر و زمان به وسیله غیبت امام امتحان میشوند تا معلوم شود که چقدر انان بر ایمان خود استقامت دارند
💢امام کاظم فرمود:
« صاحب این امر ناگزیر از غیبتی می باشد تا کسی که به این امر قائل است از آن بازگردد همانا آن آزمایشی از جانب خداوند است تا خلق خود را به آن وسیله بیازماید»
📚الکافی ج1 ص336
3⃣چرا خداوند چنین نکرد که در اخرالزمان انسانی را از مادری متولد سازد که معصوم و مهدی باشد و دنیا را از عدالت پر کند و نیاز به غیبت امام نباشد
❗️پاسخ آن است :
که طبق مبانی شیعی امکان ندارد که خداوند لحظه ای زمین را از حجت خداوند خالی سازد که واسطه فیض بندگان است که اگر جز این باشد زمین اهل خود را در خود فرو خواهد برد لذا باید حجت خدا همیشه بر روی زمین زنده باشد
♦️ابی حمزه می گوید:
به امام صادق گفتم ایا امکان دارد زمین بدون امام وحجت بماند امام پاسخ داد:
« خیر اگر زمین لحظه ای بدون حجت و امام باقی بماند اهلش را فرو می برد»
📚علل الشرایع ،یک جلدی،ص76
❗️در این مضمون روایات زیادی وارد شده است
📚بحار الانوار ج23 ص1 باب 1
4⃣مساله طول عمر امام زمان چگونه قابل حل است .اگر قرار است از طریق اعجاز قابل حل باشد ایا با این سخن خداوند که پیامبران را از میان خود مردم بر انگیختیم در تضاد نیست؟
♦️پاسخ آن است :
قرآن از حضرت نوح نام می برد که 950 سال در میان قومش زندگی کرد وانان را دعوت به دین حق کرد ( عنکبوت 14)
❗تورات کنونی نیز در "سفر تکوین" "اصحاح خامس" "جمله 5 "از افراد زیادی نام می برد که دارای عمر طولانی بوده اند
❗وعلمای مسلمان نیز کتبی را تالیف کرده اند خاصه به ذکر نام کسانی که در طول تاریخ دارای عمر طولانی بوده اند
📚البرهان علی صحه طول عمر الامام الزمان،علامه کراجکی
📚علامه مجلسی در بحار الانوار،ج51 باب 14 ص225 تا 293
❗در قدرت خداوند جای هیچ شکی نیست. چه اشکالی دارد که امام عصر تحت مدیریت خداوند دارای عمر طولانی باشد
❗علم طب نیز کشف کرده است که انسان با
رعایت قواعد سلامت می تواند دارای عمر طولانی باشد
📚 مراجعه شود به مجله مقتطف، جزئ سوم
❗روی این جهت است که خداوند درباره حضرت یونس می گوید:
"اگر او از تسبیح کنندگان نبود تا روز قیامت در شکم ماهی باقی می ماند"( صافات 143-144-)
❗وقتی یک انسان میتواند در دل ماهی،دراعماق دریا تا روز قیامت زنده باشد چگونه ممکن نباشد یک انسان در خشکی ودر جو طبیعی تحت مدیریت خدا تا زمانی که صلاح بداند زنده باشد
📚الالهیات،علامه سبحانی،ج4 ص147
♦️دکتر دهاوز امریکایی می گوید:
« علم طب می تواند قیدها و حدودی را که مانع از طول عمر انسان است با کمک تغذیه از بین ببرد ما امروز امیدواریم که بر خلاف عمر پدرانمان و اجدادمان به چنین عمر طولانی دست یابیم»
📚راهی به سوی حیات نو، ص12
♦️دیمند وبرل می گوید:
« تمام اجزای اصلی انسان بدون استثنائ با امتحان به اثبات رسیده که قابل خلود است و یا حد اقل قابل عمری طولانی تراز این مقدار است»
📚مجله المقتطف جزئ سوم از سال 59
❗️وقتی علم مساله طول عمر را ثابت میداند چه مانعی دارد که امام عصر با عنایت خداوند دارای چنین عمری باشد و این مساله با سخن خداوند که پیامبران را از میان انسان ها برگزیدیم منافات ندارد زیرا:
♦️اولا : در میان همین انسان ها مساله طول عمر ثابت است
♦️ثانیا: ان سخن به ان معنا است که انبیا از جنس فرشتگان نیستند بلکه از جنس ادمیان هستند می خورند ،می خوابند ،ازدواج می کنند و مانند ان نه انکه هیچ فرقی بین انها و سایر انسان ها نیست زیرا یکی از ویژگی های انبیا ارتباط با غیب و معجزه است در حالی که این موارد در میان انسان ها نیست
♦️پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
🤔پرسش
❓پرسشی پیرامون #دعای_فرج
❔اگر به #معنای بخش دوم این دعا توجه شود #خواندن آن خلاف احتیاط است آنجا که گوید :
« يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيَانِي فَإِنَّكُمَا كَافِيَانِ »
یعنی ای محمد و ای علی مرا کفایت کنید که شما دو بزرگوار مرا کافی هستید .
حال #پرسش این است که #کافی هستید یعنی چه ؟
یعنی دیگر #نیازی معاذا بالله به خدا هم نیست؟ ❕آیا این #بخش_دوم را بعدها غالیان و #افراطیان به دعا افزوده اند ؟ و اصلا این به دعا سند و #مستند معتبری دارد یا نه ❕متن آن با کتاب خدا در #تعارض است که قرآن بارها با تأکید می گوید: « حسبنا الله و نعم الوکیل »سوره آل عمران ، آیه 173 و نیز با #آیات 36 تا 38 در سوره زمر در تعارض آشکاری است که در ضمن آن با استفهام تقریری می پرسد:
«الیس الله بکاف عبده؟!/ مگر خدا پرستنده اش را کفایت نمی کند؟ این دعا از پیامبر یا امام معصوم هم #نقل نشده است. روایت هم نیست بلکه یک #رؤیاست.
💠پاسخ💠
👌علامه مجلسی به نقل از مرحوم طبرسی صاحب تفسیر مجمع البیان می آورد که دعای مشهور به دعای فرج دعایی بوده است که امام زمان علیه السلام به فردی به نام محمد بن احمد بن ابی اللیث در تشرفی که نسبت به ایشان روا داشتند تعلیم دادند و او که از دست دشمنان امنیت نداشت به برکت این دعا نجات یافت ؛
❕می گوید که امام زمان علیه السلام به من چنین تعلیم داد ؛
🗯 اِلهی عَظُمَ الْبَلاءُ وَ بَرِحَ الْخَفآءُ وَ انْکَشَفَ الْغِطآءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجآءُ وَ ضاقَتِ الاَْرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمآءُ وَ اَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَ اِلَیْکَ الْمُشْتَکی وَ عَلَیْکَ الْمُعَوَّلُ فِی الشِّدَّةِ وَ الرَّخآءِ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَ الِ مُحَمَّد اُولِی الاَْمْرِ الَّذینَ فَرَضْتَ عَلَیْنا طاعَتَهُمْ وَ عَرَّفْتَنا بِذلِکَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلا قَریباً کَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ یا مُحَمَّدُ یا عَلِیُّ اِکْفِیانی فَاِنَّکُما کافِیانِ وَ انْصُرانی فَاِنَّکُما ناصِرانِ یا مَوْلانا یا صاحِبَ الزَّمانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ اَدْرِکْنی اَدْرِکْنی اَدْرِکْنی .
📚بحار الانوار ج53 ص 276
👌کفعمی نیز نقل می کند که این دعایی بود که امام زمان علیه السلام به فردی زندانی تعلیم دادند که او به برکت این دعا از زندان رهایی یافتند که کفعمی دعا را با اضافه این جملات نقل می کند ؛
« ...الساعه الساعه الساعه العجل العجل العجل یا ارحم الراحمین بمحمد و آله الطاهرین»
📚المصباح کفعمی ص176
🔶مضمون این دعا در کتب زیر نیز نقل شده است ؛
📚وسائل الشیعه ج8 ص186
📚جمال الاسبوع ص280 و ...
🗯بنابراین دعا از حیث سند معتبر است و علمای بزرگ آن را در کتب خود نقل کرده اند .
❔حال آیا جمله « اکفیانی فانکما کافیان » « مرا کفایت کنید زیرا شما کفایت کننده هستید » با آیات قرآن که خداوند را کافی و کفایت کننده می داند تعارض دارد ❗️
👌پاسخ روشن است که هیچ گونه تعارضی بین فراز مذکور و آیات قرآن نیست .
❕❗️❗️ادامه پاسخ 👇👇👇
👌ادامه پاسخ 👇👇👇
❕درخواست کفایت کردن از غیر خدا دو صورت دارد ؛
1⃣گاهی این درخواست با این اعتقاد است که طرف مقابل در کفایت کردن و کمک رسانی مستقل و بی نیاز از خدا بوده و از موضع استقلال انسان را یاری می کند .
🔶بی شک درخواست کفایت کردن با این اعتقاد عین شرک است و مخالف آیات قرآن می باشد .
2⃣در صورت دوم درخواست کفایت کردن از دیگران به قید استقلال و بی نیازی از خداوند نیست ، بلکه با این اعتقاد این درخواست مطرح می شود که کفایت کنندگان با قدرت و نیرو و اجازه ای که خداوند به آنان داده است انسان را یاری کنند .
👌چنین کمک خواهی و درخواست کفایتی عین توحید است زیرا جهان آفرینش جهان اسباب و مسببات است و فیض الهی طبق مشیت خدا از مجاری یک رشته اسباب به انسان می رسد و سبب در کار خود استقلال ندارد و به امر الهی کار خود را صورت می دهد .
🗯بنابراین اگر درخواست کفایت دیگران را منوط به اذن الهی و مشیت او شمردیم و آنها را موجودی ممکن و غیر مستقل دانستیم ، درواقع این درخواست کفایت از خداست که به این فرد قدرت و توانایی داده است که دیگران را کفایت کند اگر چه به ظاهر درخواست کفایت از غیر خداست .
🔷لذا خداوند در قرآن خطاب به پیامبرش می گوید که به مشرکان بگوید ؛
« آنها که کافر شده اند می گویند تو پیامبر نیستی ، بگو کافی است که خداوند و کسی که علم الکتاب نزد اوست گواه من باشند »
🔶رعد 43
❕پیامبر در کنار خداوند ، شهادت دادن کسی که علم الکتاب نزد اوست ( علی علیه السلام ) را کافی در اثبات نبوت خود می داند ، در حالی که شما می گویید تنها باید خداوند کافی برای بنده اش باشد .
🔶حضرت علی بر اساس علم و قدرتی که خداوند به او داده است ، کفایت کننده پیامبر در اثبات نبوتش است و این کفایت کنندگی به اذن و مشیت الهی است و هیچ منافاتی هم با توحید ندارد .
🗯ما هم اگر در دعای مذکور از پیامبر گرامی و حضرت علی درخواست کفایت می کنیم ، آنان را مستقل نمی دانیم بلکه با این اعتقاد درخواست می کنیم که با قدرت و اذنی که خداوند به شما داده است ما را کفایت و یاری کنید و این عین درخواست کفایت کردن از خداست .
👌خداوند در برابر کسانی که غیر خدا را به صورت مستقل و استقلالی برای خود کافی می دانستند ، تصریح می کنند که تنها کفایت کننده خداوند است و هیچ کس بدون اذن او توانایی کفایت دیگری را ندارد .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA َ